Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
Elesedtek kozben a mobil appok is, amivel oltast lehet igazolni.
Beki
Nálam QR kód beolvasás után sikertelen regisztráció. Többszöri kísérletre is. Mi olyan baromi bonyolult ezen, hogy ne menjen? Kevés állami appal találkoztam eddig, így nem tudom milyen minőség az "elvárható" (külföldit se nagyon láttam még), de ilyen gagyi / nem működő appot jó ideje nem láttam appstore-ban. Ezért valaki szakított megint egy nagyot, de amúgy valószanűleg alkalmatlan szoftver fejlesztésre... 😕
peterk2005
 24.hu/tech/2021/05/13/vedettsegi-igazolvany-applikacio-alkalmazas-letoltes-regisztracio-andorid-ios-utmutato/

Ez alapjan probaltad?
gaborik
Informatikus vagyok, meg tudom oldalni readme nélkül is. 😊 Egyszerűen szar a rendszer, a QR kódban levő GUID-ot elküldve sem működik (egy restful postot küld a guiddal), szerver oldalon van a hiba.

Unokatesóm informatikus szakos egyetemista, két hete volt egy beadandó önálló feladata. Egy ehhez hasonló mobilos "oltásellenőrző" megoldást talált ki, mert aktuális. Mármint nem ilyent, mert az övé pont fordítva működött, a mobil generálta a QR kódot, és leolvasó volt a "szolgáltatónál" (hiszen úgy logikus, akkor van értelme egy ilyennek, ha elindítod, rányomsz, hogy oltás igazolás, a kijelzőn megjelenik egy QR kód, amit felmutatsz, és a színház bejáratnál, stadion kapuban, koncert bejáratnál, mozi bejáratnál felszerelt leolvasó leolvassa és visszajelzi, hogy valid vagy sem). Hát az övé csak egy demó iskolai feladat volt, de kb. háromszor többet tudott, mint ez az eeszt-s "hello word" app. És így se tud működni. (A poltopicban erről vitáztunk éppen, itt a példa, hogy nálunk hogy működik ez a keleti kistigrises modell. Így. Sehogy.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 632 — Poloska confirmed
Megvan az első dózis fájzer csippsz nekem is. 😵
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 537 — The only discipline that lasts, is self discipline
Azt hiszem, tudom, ki írja a beszédeit😊:
Orbán arról is beszélt, hogy bár még sok regisztrált van, aki még nem kapott oltást, ez azért lehetséges, mert sokan válogatnak az oltóanyagok között.
"Az, amit abszurdnak láttam néhány hónappal ezelőtt, valósággá vált" - mondta.
Mint kiderült, 944 ezer olyan regisztrált van, aki még nem vette fel az elérhető vakcinát, Orbán szerint olyanra várnak, ami nincs. Most pedig a Pfizer oltóanyagából nincs elég.

www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/orban-944-ezer-regisztralt-var-olyan-vakcinara-ami-nincs-hetente-150-ezren-kerhetnek-majd-pfizert/
nagylaza
Ebben kábé semmi adat nem stimmel 😊 A hivatalos oldal szerint tegnap lépte át az 5 milliót a regisztráltak száma, ebből 4.5 millió megkapta az első oltását. Összesen talán 550-600 ezer regisztrált lehet, nem több. Aztán azt mondja, hogy heti 180-185 adag másodikat kell hetente beoltani, de a lejelentett hivatalos adataink alapján a következő két hétben 132 és 152 lesz az a szám, mert ennyit oltottunk öt héttel előtte (a lejelentett adataink január óta ebben következetesek, betartjuk előbb a 3 majd 5 hetet, szóval biztos, hogy 132 és 152 második fog kelleni). Szóval ha 330k jön, akkor is 200 körülit lehet oltani majd.

Egyébként valóban volt 1 hét (a múlt heti), amikor relative kevés elsőt lehetett adni, mert azon a héten 200 ezer másodikat is szúrtak a 3-ról 5 hétre váltás miatt (a váltáskor volt 1 hét amikor szinte minden adagot elsőként szúrtak be, annak a másodikja esett múlt hétre), de ugye még múlt héten is volt 100 ezerért roham. Most meg úgy maradt 133 ezer szabad, hogy ezen a héten félre volt téve a 16-18 éves korosztálynak valami 90 ezernyi.

A főni nem a számokban erős, na. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 426 — The Mathematician
Merkely is basszus ha kardiológusként nem játszaná a vakcina-szakértőt, ráadásul ilyen nevetséges nyilatkozatokkal hiteltelenítve magát
 m.hvg.hu/itthon/20210514_merkely_oltas_ellenanyag_sinopharm_fiataloknak
r.baggio
önmagában nem hülyeség, és a WHO is azt közölte hogy a fiatalok körében bizonyítható hogy hatásos

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 247 — Vikings fan
Merkely is basszus ha kardiológusként nem játszaná a vakcina-szakértőt, ráadásul ilyen nevetséges nyilatkozatokkal hiteltelenítve magát
r.baggio
1,5 éve kb inkább politikus mint orvos.
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 796 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
 24.hu/tech/2021/05/14/vedettsegi-igazolvany-alkalmazas-app-applikacio-android-ios-regisztracio-hiba-nem-mukodik/

több mint 4 éve
Nem tudom h itt ez a helyzet de sokszor azért van újabb elítélő nyilatkozat mert ennél súlyosabb diplomáciai dolgot (pl demars) vetoznak. Tudok is ilyenről mert saját bőrömön tapasztaltam mikor nekem kellett magyarázni h ugyan miért vetozunk egyedüli tagallamkent ...
csebi
Egyébként is, ez a szélsőségesen cinikikus "csak azért születnek ilyen döntések mert elvárás, hogy szülessenek" álláspont egyrészt önmagát is cáfolja (ha elvárás van, akkor van morális tartás, mindegy, hogy a politikusom azért dönt egy morálisan helyes ügy mellett, mert ő is helyesnek gondolja, vagy azért, mert én annak gondolom, és nekem akar megfelelni, az számít, hogy a döntés morális alapon helyes), másrészt csak arra jó, hogy a világ rengeteg szürke árnyalatát belemossa egy fekete-fehér térképbe, eltüntetve éppen a létező és fontos különbségeket (hiszen semmi nem fekete és fehér, minden valahol félúton van). De ez politika, át kéne menni vele a pol topicba, nem itt folytatni. (Tudom, pont én szólok, aki szintén gyakran elmegy poltopicba itt is, de most ja, pont én szólok, ne terheljük vele akit nem érdekel. 😊 )

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 024
Orbán arról is beszélt, hogy bár még sok regisztrált van, aki még nem kapott oltást, ez azért lehetséges, mert sokan válogatnak az oltóanyagok között.
Mint kiderült, 944 ezer olyan regisztrált van, aki még nem vette fel az elérhető vakcinát, Orbán szerint olyanra várnak, ami nincs. Most pedig a Pfizer oltóanyagából nincs elég.

www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/orban-944-ezer-regisztralt-var-olyan-vakcinara-ami-nincs-hetente-150-ezren-kerhetnek-majd-pfizert/
nagylaza
Pfizerből sosincs elég, nagyon érdekes.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott
viszont az EMA-nek nem tetszik hogy az első fázishoz valszeg kijelölték az önkénteseket
Negritis
Ezen lehet vitázni etikailag, hogy mennyire erkölcsös önkénteseket kijelölni, de ettől függetlenül még vagy hatékony az oltóanyag, vagy nem.
Számomra ez momentán irreleváns szempont.
Sobri Jóska
a civilizált nyugat hátránya hogy odafigyel etikai dolgokra
Negritis
Pontosan. Ezért nem üzletelne soha, de soha, afrikai diktátorokkal, orosz elnyomó rezsimmel, kínai tömegmészáros, koncentrációs táborokat üzemeltető kormánnyal, vagy olyan arab országokkal, ahol a női házasságtörőket halállal lehet bünteni. Mégiscsak van etika a világon!!! Te elképesztően cinikus tudsz lenni 😊

Nyugati világ etikája my ass. Pénzügyi - hatalmi - politikai édekei vannak vagy lehetnek bármilyen témában, minden más sima kamu.

Illetve valahol igazad van, valóban megjelenik az etika, hiszen Kínát már ha jól rémlik 8-szor ítélte el közleményben - hú, de durva - az EU a hong-kongi politikája miatt. Nem tudom, tudnak-e aludni ettől a kínaiak, de attól tartok eddig nem jártunk nagy sikerrel...
MC12
Nem szép dolog ,ez igaz. De kinek lenne jó, ha valódi konfrontáció lenne, az elítélő nyilatkozatokkal szemben. Van amit érdemes és kell felvállalni, mint az elítélő nyilatkozatok és van amit már nem...ez ilyen egyszerű. Ettől még teljesen normális, ha az ember rosszul van attól, hogy kijelölik az önkénteseket, vagy koncentrációs táborba zárjanak másként gondolkodó embereket. Nehéz lenne viszont ennél továbbmenni a kínai vagy az orosz vezetéssel szemben, bár titokban remélem, hogy lesz olyan érdek, ami után már valódi tettek is jönnek. Persze csak kellőképp óvatosan.
Klaci79
Nekem nincs bajom az elítélő nyilatkozatokkal. Egyszer. Vagy kétszer. De 8-szor egy témában? Ezzel saját magadat teszed nevetségessé és komolyanvehetetlenné. Az annyit jelent, hogy semmilyen fegyvered nincs valójában a seggtörlő papíron kívül, mire gondoltak a hatodik után? Vagy a 8. Után? Hogy az előző 7 nem jött be majd ez be fog? 😊 ezek az elítélő nyilatkozatok semmiféle morális tartalmat nem hordoznak, kizárólag azért születnek, mert nyugaton elvárás a politikusokkal szemben, hogy csináljanak valamit amikor a világban valahol csúnya dolog történik (ez egyébként simán vissza vezethető a nagyhatalmi arroganciához de ez külön topic) Na most Kínával szemben semmit nem tud csinálni a nyugati politikus se, de Hollandiában mondjuk, mutogatni kell, hogy bizony mi kiálltunk és keményen leírtuk hogy ejnye-bejnye. És az ottani szavazó ettől boldog. Nekem nincs ilyen elvárásom mert nyilvánvalóan marhaság és értelmetlen mindamellett, hogy a politikusok munka helyett ilyenekkel töltik az időt. És aztán posztolnak, hogy huh ma is éjszakába nyúlóan egyezetettünk erről a témáról - ahelyett, hogy értelmes dolgot csináltak volna. (Buszmegállóban csikk szedés, szelektív szemét válogatás, önkéntes véradás, hogy csak néhány értelmesebb dolgot mondjak mint a Kína elleni x-dik elítélő nyiltakozaton dolgozni)
MC12
Nem tudom h itt ez a helyzet de sokszor azért van újabb elítélő nyilatkozat mert ennél súlyosabb diplomáciai dolgot (pl demars) vetoznak. Tudok is ilyenről mert saját bőrömön tapasztaltam mikor nekem kellett magyarázni h ugyan miért vetozunk egyedüli tagallamkent ...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 721 — Jedi Master
 444.hu/2021/05/14/letoltheto-de-nem-mukodik-a-vedettseget-igazolo-applikacio
Sokáig bírta ez a szar is.
Beki
Elképesztő, hogy a sok rohadék hekker nem képes nyugodni.
nagylaza
Nem igaz! Ez a brüsszeli migránsok műve, akik Soros pénzén IT tanfolyamon vettek részt.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 721 — Jedi Master
Beki
Nálam QR kód beolvasás után sikertelen regisztráció. Többszöri kísérletre is. Mi olyan baromi bonyolult ezen, hogy ne menjen? Kevés állami appal találkoztam eddig, így nem tudom milyen minőség az "elvárható" (külföldit se nagyon láttam még), de ilyen gagyi / nem működő appot jó ideje nem láttam appstore-ban. Ezért valaki szakított megint egy nagyot, de amúgy valószanűleg alkalmatlan szoftver fejlesztésre... 😕
peterk2005
én azon akadtam le hogy simple-ben megvettem a buszjegyet de a QR kóddal nem tudtam aktiválni ...
Negritis
Egy kalap szar az egész megint... vagy 7-8 próbálkozásra is sikertelen a regisztráció 😀
Röhej bazmeg, hogy egy rohadt appot nem tudnak megcsinálni...

A vicc, hogy a gépen egyszer már átlépett az eeszt oldal a folyamat során az Aktiválásból az Azonosításba (azaz, ha elfogadta a regisztrációt, sikeres volt a QR kód olvasás az appon), de ilyen nem is történt XDDD
A QR kódot képtelen beolvasni, mondom átváltok számsorra...beírom azt: a regisztráció sikertelen 😀
Egy kurva számsort sem bír felfogni ez az app...

De alapból röhej, hogy egyidejűleg 2 eszközön kell végigzongorázni 6-7 lépést 😀
Nyilván le se szarják, hogy bármi is működjön, ha az ember élet se számít, mit érdekli őket egy weboldal, vagy egy app.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 279 — beers & Packers
Beki
Elképesztő, hogy a sok rohadék hekker nem képes nyugodni.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 390
Azt nyilatkozta ma reggel A Vezér, hogy hetente kb 150k Pfizert tudnak innentől foglalni majd az emberek első oltásra.
Beki
Pár hete meg azt, hogy 1 hónapig nem lesz 😊
bcsarli
Április 30-án, a Nagy Pfizer-káosz Napján mondta, hogy "hetekig nem lesz". Azóta két hét telt el. És lett!
nagylaza
Te tévedsz. Miniszterelnök úr mindig azt mondta, hogy minden héten lesz Pfizer, és a Pfizer az egyik, ha nem legjobb vakcina. Aki mást állít az Goldstein Testvériségének tagja 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 390
viszont az EMA-nek nem tetszik hogy az első fázishoz valszeg kijelölték az önkénteseket
Negritis
Ezen lehet vitázni etikailag, hogy mennyire erkölcsös önkénteseket kijelölni, de ettől függetlenül még vagy hatékony az oltóanyag, vagy nem.
Számomra ez momentán irreleváns szempont.
Sobri Jóska
a civilizált nyugat hátránya hogy odafigyel etikai dolgokra
Negritis
Pontosan. Ezért nem üzletelne soha, de soha, afrikai diktátorokkal, orosz elnyomó rezsimmel, kínai tömegmészáros, koncentrációs táborokat üzemeltető kormánnyal, vagy olyan arab országokkal, ahol a női házasságtörőket halállal lehet bünteni. Mégiscsak van etika a világon!!! Te elképesztően cinikus tudsz lenni 😊

Nyugati világ etikája my ass. Pénzügyi - hatalmi - politikai édekei vannak vagy lehetnek bármilyen témában, minden más sima kamu.

Illetve valahol igazad van, valóban megjelenik az etika, hiszen Kínát már ha jól rémlik 8-szor ítélte el közleményben - hú, de durva - az EU a hong-kongi politikája miatt. Nem tudom, tudnak-e aludni ettől a kínaiak, de attól tartok eddig nem jártunk nagy sikerrel...
MC12
Nem szép dolog ,ez igaz. De kinek lenne jó, ha valódi konfrontáció lenne, az elítélő nyilatkozatokkal szemben. Van amit érdemes és kell felvállalni, mint az elítélő nyilatkozatok és van amit már nem...ez ilyen egyszerű. Ettől még teljesen normális, ha az ember rosszul van attól, hogy kijelölik az önkénteseket, vagy koncentrációs táborba zárjanak másként gondolkodó embereket. Nehéz lenne viszont ennél továbbmenni a kínai vagy az orosz vezetéssel szemben, bár titokban remélem, hogy lesz olyan érdek, ami után már valódi tettek is jönnek. Persze csak kellőképp óvatosan.
Klaci79
Nekem nincs bajom az elítélő nyilatkozatokkal. Egyszer. Vagy kétszer. De 8-szor egy témában? Ezzel saját magadat teszed nevetségessé és komolyanvehetetlenné. Az annyit jelent, hogy semmilyen fegyvered nincs valójában a seggtörlő papíron kívül, mire gondoltak a hatodik után? Vagy a 8. Után? Hogy az előző 7 nem jött be majd ez be fog? 😊 ezek az elítélő nyilatkozatok semmiféle morális tartalmat nem hordoznak, kizárólag azért születnek, mert nyugaton elvárás a politikusokkal szemben, hogy csináljanak valamit amikor a világban valahol csúnya dolog történik (ez egyébként simán vissza vezethető a nagyhatalmi arroganciához de ez külön topic) Na most Kínával szemben semmit nem tud csinálni a nyugati politikus se, de Hollandiában mondjuk, mutogatni kell, hogy bizony mi kiálltunk és keményen leírtuk hogy ejnye-bejnye. És az ottani szavazó ettől boldog. Nekem nincs ilyen elvárásom mert nyilvánvalóan marhaság és értelmetlen mindamellett, hogy a politikusok munka helyett ilyenekkel töltik az időt. És aztán posztolnak, hogy huh ma is éjszakába nyúlóan egyeztettünk erről a témáról - ahelyett, hogy értelmes dolgot csináltak volna. (Buszmegállóban csikk szedés, szelektív szemét válogatás, önkéntes véradás, hogy csak néhány értelmesebb dolgot mondjak mint a Kína elleni x-dik elítélő nyiltakozaton dolgozni)
MC12
A világért sem kötözködni akarok, de az első elítélő nyilatkozatnak volt bármi értelme? Nem, mert nyilvánvaló, hogy elítélő nyilatkozatokkal nem tudunk elérni semmit. Nem csak Kínával és Oroszországgal szemben, de a Járda-szigetekre sem lehet hatni szankciók nélkül. Viszont azt sem tartom jónak, hogy mivel szart sem ér, ne foglalkozzunk az üggyel. Azért Kína biztos vagyok benne, hogy nem örül ezeknek, míg a hongkongi szabadabban élni vágyók, azért talán örülnek. Már csak azért is, mert minden épeszű ember, hogy nagyon keménykedni nem lehet Kínával, pláne egy világjárvány kellős közepén.
Amit leírtál, arra pedig lennének emberek, akik munkáját nem kellene elvenni azért, hogy valami látványosat csináljanak a politikusok 😊
Klaci79
Nem, semmi ez egy diplomáciai forma ami rajtunk maradt régről 😊 Csak annyi a különbség, hogy régen volt tétje ezeknek a papíroknak. Szóltak egyszer, szóltak kétszer, harmadszorra megszakították a kapcsolatokat és ha nem értettél a szóból, negyedszerre indultak a csapatok (jó esetben, rossz esetben a megszakítás után). Aztán az inga kilengett addig, hogy a második világháborúban az első szólással párhuzamosan meg is támadtak, most meg vissza leng arra, hogy 10-edjére se történik semmi. De a történelem az olyan, hogy majd szépen lassan az inga megint elindul a másik irányba.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve

több mint 4 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 632 — Poloska confirmed
Mi van akkor, ha valaki covidosan kapja meg az oltást?
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Beki
peterk2005
Tegnap este nagy nehezen kikönyörögtem h működjön.
több mint 4 éve
Beki
peterk2005
én azon akadtam le hogy simple-ben megvettem a buszjegyet de a QR kóddal nem tudtam aktiválni ...

több mint 4 éve
Gabesz92 Los Angeles Chargers 1 485
Beki
peterk2005
 24.hu/tech/2021/05/13/vedettsegi-igazolvany-applikacio-alkalmazas-letoltes-regisztracio-andorid-ios-utmutato/

Ez alapjan probaltad?
gaborik
Nekem is ugyanez, előbb egy jó kis "registererror" ami mára "networkerror" lett. 😊
Esetleg pár plusz milliárdért valaki megcsinálhatná, hogy bekerüljön a kártya a Wallet-be és hogy legyen app a Watch-on is.

Szerkesztette: Gabesz92

több mint 4 éve
gaborik San Francisco 49ers 514
Beki
peterk2005

Ez alapjan probaltad?

| nincs itt semmi beszoptad |
több mint 4 éve
Azt nyilatkozta ma reggel A Vezér, hogy hetente kb 150k Pfizert tudnak innentől foglalni majd az emberek első oltásra.
Beki
bcsarli
Április 30-án, a Nagy Pfizer-káosz Napján mondta, hogy "hetekig nem lesz". Azóta két hét telt el. És lett!
nagylaza
Végül is, kettőre már lehet többes számot használni.
Mikey
Pontosan. Teljesen korrekt.😊
több mint 4 éve
Beki

több mint 4 éve
Beki
bcsarli
nagylaza
Végül is, kettőre már lehet többes számot használni.
Mikey
1re is 😀 max nem helyes nyelvtanilag