Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
De legalább egy Kossuth díj, vagy Tisztikereszt....ideje isElneveznek rólad egy stadiont!Ma akkor beadják valamikor a 3. milliomodik első oltást.remélem én leszek a 3 milliomodik és kapok valami oklevelet
Már lemaradtam, milyen lazítások várhatóak emiatt?
Vrij6
briareos
😀
zemanla
briareos

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
De ha a 3 millió utáni nyitás miatt elindul a 4.hullám, akkor név szerint Te leszel a hibás. 😊ideje isElneveznek rólad egy stadiont!Ma akkor beadják valamikor a 3. milliomodik első oltást.remélem én leszek a 3 milliomodik és kapok valami oklevelet
Vrij6
briareos
😀
zemanla
briareos
több mint 4 éve
ideje isElneveznek rólad egy stadiont!Ma akkor beadják valamikor a 3. milliomodik első oltást.remélem én leszek a 3 milliomodik és kapok valami oklevelet
Vrij6
briareos
😀
zemanla
több mint 4 éve
Elneveznek rólad egy stadiont!Ma akkor beadják valamikor a 3. milliomodik első oltást.remélem én leszek a 3 milliomodik és kapok valami oklevelet
Vrij6
briareos
😀

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Életeket ment a magyar vakcinapolitika - Magyarországon az emberi életek megvédése megelőz minden más szempontot (Origo)Pont tegnap este néztem meg a "Colectiv"-ot. Mondtam is a páromnak, hogy nyugodjon meg, itthon is pontosan ugyanez a mocsok megy, annyival vagyunk szerencsésebbek, hogy Romániához képest még mi is nyugat vagyunk.
És mégegy:
Takács Péter elmondta, hogy a harmadik hullám csúcsán mintegy 1500 embert ápoltak lélegeztetőgépen, de szerinte a magyar egészségügy ennek a dupláját is elbírja: „3000 az az ágyszám, amit biztonsággal üzemeltetni tudunk és szakembergárdával ellátni”.
OKF-vezető: A lélegeztetett betegek több mint 80 százaléka meghal.
Vrij6
több mint 4 éve
Ma akkor beadják valamikor a 3. milliomodik első oltást.remélem én leszek a 3 milliomodik és kapok valami oklevelet
Vrij6
több mint 4 éve
Életeket ment a magyar vakcinapolitika - Magyarországon az emberi életek megvédése megelőz minden más szempontot (Origo)És mégegy:
Takács Péter elmondta, hogy a harmadik hullám csúcsán mintegy 1500 embert ápoltak lélegeztetőgépen, de szerinte a magyar egészségügy ennek a dupláját is elbírja: „3000 az az ágyszám, amit biztonsággal üzemeltetni tudunk és szakembergárdával ellátni”.
OKF-vezető: A lélegeztetett betegek több mint 80 százaléka meghal.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Magán laborban van ilyen fizetős teszt mindennel együtt ~ 10 eFT/db.Hát jah, csak szerintem dokihoz nem fogom tudni őket elrángatni ezzel 😊 ezért lett volna jó az otthoni gyors teszt, de úgy néz ki ez nem nyert akkor.Valaki aki esetleg beleásta magát a dologba tudna segíteni, hogy a patikában kapható antitestet ellenőrző tesztekre mennyire érdemes beruházni? Szüleimnél szeretném majd megnézni, hogy a kínai vakcina mennyire volt hatásos náluk (közeleg a gyerekek szülinapja és több, mint 1 éve nem találkoztak..), csak nemtom van-e értelme egyáltalán ezzel próbálkozni.IgM+ iGB vérből vett tesztek jók erre szerintem. Mondjuk nyilván nem gyorsteszt árban vannak
szerk: nah közben belefutottam ebbe a cikkbe..
telex.hu/koronavirus/2021/03/30/vakcina-oltas-antitest-teszt-szerologiai-gyorsteszt-vedelem-immunitas
akkor úgy néz ki ez tárgytalan..
Szesze
Toca
Szesze
több mint 4 éve
Figyeljük Angliát 😊Angliában fél év után ma 00:01-től ismét kinyithattak a kocsmák. Beszámolók szerint egyes helyeken, mint például Coventryben, a zord időjárás ellenére is több mint egy kilométeres sor várta ezt a pillanatot tegnap éjszaka
több mint 4 éve
2837 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon a kedd reggeli jelentés szerint, és elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 23 980 főre emelkedett - derül ki a koronavírus.gov.hu kormányzati portálon közzétett adatokból. 10 818 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 209-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 2 969 647 fő, közülük 1 250 582 fő már a második oltását is megkapta.folyamatban van a nyitas, innentol nem fog drasztikusan emelkedni, a halottak csak adattorlodtak, a virus a padlon. #aloloidenymegkezdodik
Legalább az esetszám csökken, bár félek ez még lesz sokkal több a szennyvízminták alapján. 15 ezer tesztből azért ez még mindig 20% körüli.
Majdnem 70 k oltás ment el tegnap, az jó...
Klaci79
legkorabban mar csak osszel latjuk kozelebbrol a virust, amikor ujult erovel jon a dubaji es a horvat mutans. es lehet kezdeni elorol az oltast. de addigra mar csak keleti marad (ami senkinek nem kell) mer a fajzer romlando es elkuldjuk afrikaba. igy a 4. hullam vegigsopri meg kozephegyseget is.
több mint 4 éve
Láttam egy vicces mame-t elég ha a fidesz szavazók beoltatják magukat máris 2/3-ad be lesz oltva az országban 😊
több mint 4 éve
2837 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon a kedd reggeli jelentés szerint, és elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 23 980 főre emelkedett - derül ki a koronavírus.gov.hu kormányzati portálon közzétett adatokból. 10 818 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 209-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 2 969 647 fő, közülük 1 250 582 fő már a második oltását is megkapta.Legalább az esetszám csökken, bár félek ez még lesz sokkal több a szennyvízminták alapján. 15 ezer tesztből azért ez még mindig 20% körüli.
Majdnem 70 k oltás ment el tegnap, az jó...
több mint 4 éve
Hát jah, csak szerintem dokihoz nem fogom tudni őket elrángatni ezzel 😊 ezért lett volna jó az otthoni gyors teszt, de úgy néz ki ez nem nyert akkor.Valaki aki esetleg beleásta magát a dologba tudna segíteni, hogy a patikában kapható antitestet ellenőrző tesztekre mennyire érdemes beruházni? Szüleimnél szeretném majd megnézni, hogy a kínai vakcina mennyire volt hatásos náluk (közeleg a gyerekek szülinapja és több, mint 1 éve nem találkoztak..), csak nemtom van-e értelme egyáltalán ezzel próbálkozni.IgM+ iGB vérből vett tesztek jók erre szerintem. Mondjuk nyilván nem gyorsteszt árban vannak
telex.hu/koronavirus/2021/03/30/vakcina-oltas-antitest-teszt-szerologiai-gyorsteszt-vedelem-immunitas
Szesze
Toca
több mint 4 éve
Valaki aki esetleg beleásta magát a dologba tudna segíteni, hogy a patikában kapható antitestet ellenőrző tesztekre mennyire érdemes beruházni? Szüleimnél szeretném majd megnézni, hogy a kínai vakcina mennyire volt hatásos náluk (közeleg a gyerekek szülinapja és több, mint 1 éve nem találkoztak..), csak nemtom van-e értelme egyáltalán ezzel próbálkozni.IgM+ iGB vérből vett tesztek jók erre szerintem. Mondjuk nyilván nem gyorsteszt árban vannak
Szesze
több mint 4 éve
Ma akkor beadják valamikor a 3. milliomodik első oltást.Már lemaradtam, milyen lazítások várhatóak emiatt?
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Valaki aki esetleg beleásta magát a dologba tudna segíteni, hogy a patikában kapható antitestet ellenőrző tesztekre mennyire érdemes beruházni? Szüleimnél szeretném majd megnézni, hogy a kínai vakcina mennyire volt hatásos náluk (közeleg a gyerekek szülinapja és több, mint 1 éve nem találkoztak..), csak nemtom van-e értelme egyáltalán ezzel próbálkozni.Nálunk a reptéren van ilyen teszt. Nem különösebben népszerű tudomásom szerint.
Szesze
Kollégám felesége ápolónő. Őket rendszeresen mérik így, hogyan hat a Pfizer ennyi idő elteltével. Van akinél sok az antitest, van akinél nagyon kevés.
De két hete talán olvastam valamelyik sztárvirológusunk nyilatkozatát, hogy előfordulhat a kevés antitest az oltott embernél is, de állítólag valami emlékezősejtekben ha megvan, akkor fertőzés esetén hamar újra felpörgeti a gyártást a szervezet. Ezért nehéz egy eredményre azt mondani, hogy jó vagy rossz.
Bár ha megcsinálod és azt hiszem 100 fölötti eredmény van (ami fingom nincs mit jelent) akkor az jelenleg jó...de ezt biztos meg tudod nézni a neten.
több mint 4 éve
Persze logikát mindenben lehetne találni, de én inkább abba az irányba mentem volna el, hogy a naponta munkába járó embereket (akik nem maradhatnak Home office-ba) különösen a boltokban dolgozókat, buszsofőröket, stb-stb de mindenféle emberekkel dolgozókat kellene minél hamarabb beoltani, főképp ha már annyira szeretnénk hogy működjön az ország.Abban egyébként tudok logikát találni, hogy a Jansent küldjék az isten háta mögötti csongrádi, békési vagy szatmári falvakba az oltóbuszokkal. Egyrészt ott nem feltétlenül van háziorvos mindenhol, sok helyen több településre jut egy és ugye nem ez az egyetlen dolga. Logisztikailag meg elég nyomor kétszer ilyen helyekre eljuttatni a cuccot és reménykedni, hogy senki nem felejti el - szarja le hogy neki másodjára is jönnie kéne. Neked, bárkinek, aki megyeszékhelyen vagy nagyobb városban él jóval-jóval könnyebb dolga van eljutni a második oltásra. Szóval ez szerintem egy vállalható döntés. (ha így lesz)Igazad is lehet, de én csak matekozok:Ha még most beoltatod magad Orosszal belefér egy pfizer is addig 😀VvAlekoszKlaci79
Egyébként én tökre megértem ezt, bár én meglepődnék ha Pfizer a következő 1-1.5 honapban választás lenne.
Toca
1 millió ember van hátra, mert sokan most regisztrálnak ugyan, de azért nem hiszem, hogy hirtelen ez százezrekkel nő.
Jön még elvileg áprilisban 1 millió Pfizer
Abból tuti tanárok, egyéb állami alkalmazottak, korábban oltópontra mentek 2. oltására elmegy 500k. Ugye a tanárok 2. köre majd csak május környékén lesz időszerű.
Marad egy fél millió és közben jön még más oltóanyag is, nagyon sok ismerős pl a napokban fog majd kapni szputnyikot. Biztos jön Arra, de jön némi Modern és persze főképp Jansen is, igaz ez utóbbit Nyunyóka néni elküldi a pici falvakba, bár gondolom ott is azért sok helyen van háziorvos aki oltson.
Reménykedek egyelőre...
Klaci79
MC12
Ezzel szemben beoltjuk a zsákfaluk, általában idős lakosait, ahová egyébként a vírus sem "szívesen" megy egy olyan vakcinával, ami 2-3 hét alatt ad teljes védettséget mondván, hogy nem akarnak újra odamenni katonáink, mert mi van, ha nem jönnek el újra a 3-4-8-12. hetes 2. kanyarra.
NAgyon másképp gondolkodunk 😀 Ami nem baj persze, mert legalább gondolkodunk 😉
több mint 4 éve
Valaki aki esetleg beleásta magát a dologba tudna segíteni, hogy a patikában kapható antitestet ellenőrző tesztekre mennyire érdemes beruházni? Szüleimnél szeretném majd megnézni, hogy a kínai vakcina mennyire volt hatásos náluk (közeleg a gyerekek szülinapja és több, mint 1 éve nem találkoztak..), csak nemtom van-e értelme egyáltalán ezzel próbálkozni.szerk: nah közben belefutottam ebbe a cikkbe..
Szerkesztette: Szesze
több mint 4 éve
Szóval mivel volt, hogy beálltam a sor elejére haverom mellé, ahelyett, hogy kiálltam volna a sorom akkor mostmár helyeselnem kell Orbán döntéseit?Nem értetted meg az analógia lényegét.Nagyon nem ugyanarról van szó. Aki nem kér X típusú vakcinából, az ugyanis nem veszi el a másiktól. Az csak kiáll a sorból, és hátramegy a sor végére, előre engedve azokat, akik kevésbé válogatósak. Ez marhára nem az az attitűd amit Orbán és a NER lovagjai művelnek. Ne keverjük a kettőt.Pedig filozófiai síkon ugyanarról van szó.Kurvára ne keverd össze azt, amikor egy ember a 94%-os vakcinát szeretné az 50%-os helyett és azt, hogy egy patkány mocsadék társaság tökretesz egy országot és a benne élő (vagy már az egészségügyi "reformoknak" hála halott) embereket!Ha senki se fogadná el az astrát, oroszt, kínait, akkor jó soká' kapnál amerikait.Na most már kiváncsi vagyok, melyikünk kapja meg hamarabb...már ha megéljük 😀😀 Egyrészt még a mai napig se tudni sok dolgot az egészről, másrészt amúgy se kerültem volna sorra. Plusz nekem Pfizer kell és kész, én vállalom 😀Na, most, hogy jön pár százezer Pfizer, beregisztráltamNem kapkodtad el!
Chargers LT
nagylaza
És végre kezd kirajzolódni innen-onnan, hogy szükséges az oltottság a korábbi életminőséghez.
Chargers LT
Igaz én december óta regisztrálva vagyok...de ez nem jelent semmi előnyt.
Klaci79
És téged zavar, amikor Orbán, meg a NER-lovagok is a maguk hasznát nézik, és nem a többi emberét.
Sobri Jóska
Ekkora baromságot is rég olvastam...ja nem, múltkor is írtál valamit ide 😀
Jah, és a nagyobb védettséget nyújtó vakcina nyilvánvalóan hasznos a többi embernek is.
Chargers LT
Az "én" az elsődleges.
Nyilván, aki milliárdokhoz fér hozzá az nem a gemkapcsot viszi haza az irodából.
Az "ország tönkretétele" legfeljebb következmény, nem a cél.
De formálisan ugyanaz a metodika, "nekem legyen jó, mással meg lesz ami lesz, balfaszok, hogy nem ugyanezt teszik".
Egyébként semmi bajom az egocentrikus világképpel, magamtól nem is kérem álszent módon számon senkin az övét, csak ha egy konstans máson számonkérő is eképp cselekszik, azt konstatálom, mert vicces tud lenni.
Sobri Jóska
KIvéve persze, ha csókos is és kijárja magának idő előtt hogy mit kapjon. De akkor nem az a probléma, hogy mit kap, hanem az, hogy kijárja magának.
peterk2005
Nem a mástól való elvétel a fő motívum abban, amit írtam, hanem az, hogy egy önérdekérvényesítő ember a másik hasonlóképp egocentrikusat (akinek másban nyilvánul meg a hasonló, "én rafkós vagyok, ti balfaszok" attitűdje) egy maga által tákolt erkölcsi magaslatról számonkéri, ezzel okoz önmagának hitelességdeficitet.
Sobri Jóska
Vagy csak nem szidhatom az attitűdjét?
Fiatal koromban rosszul adtak vissza és nem szóltam. Akkor mostmár a tolvajokat se szólhatom le? Vagy ha azóta 2x már szóltam akkor mégis?
Ez még tőled is hülyeségnek tűnik 😊
több mint 4 éve
Nem értetted meg az analógia lényegét.Nagyon nem ugyanarról van szó. Aki nem kér X típusú vakcinából, az ugyanis nem veszi el a másiktól. Az csak kiáll a sorból, és hátramegy a sor végére, előre engedve azokat, akik kevésbé válogatósak. Ez marhára nem az az attitűd amit Orbán és a NER lovagjai művelnek. Ne keverjük a kettőt.Pedig filozófiai síkon ugyanarról van szó.Kurvára ne keverd össze azt, amikor egy ember a 94%-os vakcinát szeretné az 50%-os helyett és azt, hogy egy patkány mocsadék társaság tökretesz egy országot és a benne élő (vagy már az egészségügyi "reformoknak" hála halott) embereket!Ha senki se fogadná el az astrát, oroszt, kínait, akkor jó soká' kapnál amerikait.Na most már kiváncsi vagyok, melyikünk kapja meg hamarabb...már ha megéljük 😀😀 Egyrészt még a mai napig se tudni sok dolgot az egészről, másrészt amúgy se kerültem volna sorra. Plusz nekem Pfizer kell és kész, én vállalom 😀Na, most, hogy jön pár százezer Pfizer, beregisztráltamNem kapkodtad el!
Chargers LT
nagylaza
És végre kezd kirajzolódni innen-onnan, hogy szükséges az oltottság a korábbi életminőséghez.
Chargers LT
Klaci79
És téged zavar, amikor Orbán, meg a NER-lovagok is a maguk hasznát nézik, és nem a többi emberét.
Sobri Jóska
Jah, és a nagyobb védettséget nyújtó vakcina nyilvánvalóan hasznos a többi embernek is.
Chargers LT
Az "én" az elsődleges.
Nyilván, aki milliárdokhoz fér hozzá az nem a gemkapcsot viszi haza az irodából.
De formálisan ugyanaz a metodika, "nekem legyen jó, mással meg lesz ami lesz, balfaszok, hogy nem ugyanezt teszik".
Egyébként semmi bajom az egocentrikus világképpel, magamtól nem is kérem álszent módon számon senkin az övét, csak ha egy konstans máson számonkérő is eképp cselekszik, azt konstatálom, mert vicces tud lenni.
Sobri Jóska
KIvéve persze, ha csókos is és kijárja magának idő előtt hogy mit kapjon. De akkor nem az a probléma, hogy mit kap, hanem az, hogy kijárja magának.
peterk2005
Nem a mástól való elvétel a fő motívum abban, amit írtam, hanem az, hogy egy önérdekérvényesítő ember a másik hasonlóképp egocentrikusat (akinek másban nyilvánul meg a hasonló, "én rafkós vagyok, ti balfaszok" attitűdje) egy maga által tákolt erkölcsi magaslatról számonkéri, ezzel okoz önmagának hitelességdeficitet.
több mint 4 éve
Abban egyébként tudok logikát találni, hogy a Jansent küldjék az isten háta mögötti csongrádi, békési vagy szatmári falvakba az oltóbuszokkal. Egyrészt ott nem feltétlenül van háziorvos mindenhol, sok helyen több településre jut egy és ugye nem ez az egyetlen dolga. Logisztikailag meg elég nyomor kétszer ilyen helyekre eljuttatni a cuccot és reménykedni, hogy senki nem felejti el - szarja le hogy neki másodjára is jönnie kéne. Neked, bárkinek, aki megyeszékhelyen vagy nagyobb városban él jóval-jóval könnyebb dolga van eljutni a második oltásra. Szóval ez szerintem egy vállalható döntés. (ha így lesz)Szerintem is logikus. Sőt, úgy kéne csinálni, mint a választások idején a szavazógyűjtő partikat. Itt egy sör, egy finom szendvics, szúrasd be aztán gyere ihatsz/ehetsz.
MC12

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Nagyon nem ugyanarról van szó. Aki nem kér X típusú vakcinából, az ugyanis nem veszi el a másiktól. Az csak kiáll a sorból, és hátramegy a sor végére, előre engedve azokat, akik kevésbé válogatósak. Ez marhára nem az az attitűd amit Orbán és a NER lovagjai művelnek. Ne keverjük a kettőt.Pedig filozófiai síkon ugyanarról van szó.Kurvára ne keverd össze azt, amikor egy ember a 94%-os vakcinát szeretné az 50%-os helyett és azt, hogy egy patkány mocsadék társaság tökretesz egy országot és a benne élő (vagy már az egészségügyi "reformoknak" hála halott) embereket!Ha senki se fogadná el az astrát, oroszt, kínait, akkor jó soká' kapnál amerikait.Na most már kiváncsi vagyok, melyikünk kapja meg hamarabb...már ha megéljük 😀😀 Egyrészt még a mai napig se tudni sok dolgot az egészről, másrészt amúgy se kerültem volna sorra. Plusz nekem Pfizer kell és kész, én vállalom 😀Na, most, hogy jön pár százezer Pfizer, beregisztráltamNem kapkodtad el!
Chargers LT
nagylaza
Chargers LT
Klaci79
Sobri Jóska
Chargers LT
Az "én" az elsődleges.
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
hazamegyek és két hét karantén. ha most jól tudom elhagyhatom Valencia megyét, szóval kocsival/vonattal lehetne, a reptér nem tudom hogy megy se itt se hogy Budapestről jön e gép.hogy tudsz egyáltalán hazajönni most?"Koronavírus: már látszik, hova vezetett a húsvéti lazulás SpanyolországbanMindenki tudta hogy ez lesz. Így is lett. Nincs semmi meglepetés. Viszont itt oltást nem tudom mikor kapnám, valszeg haza kell mennem érte, mert itt szépen be vannak sorolva az emberek csoportokba.
Spanyolországban mintegy 23 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a hétvégén, több mint a kétszeresét az egy héttel korábbi eseteknek - derült ki az egészségügyi minisztérium hétfőn közzétett adataiból az MTI szerint. A helyi szakértő szerint a növekedést a húsvéti ünnepek alatt történt fertőzések okozzák."
nagylaza
Heisman
Negritis
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Abban egyébként tudok logikát találni, hogy a Jansent küldjék az isten háta mögötti csongrádi, békési vagy szatmári falvakba az oltóbuszokkal. Egyrészt ott nem feltétlenül van háziorvos mindenhol, sok helyen több településre jut egy és ugye nem ez az egyetlen dolga. Logisztikailag meg elég nyomor kétszer ilyen helyekre eljuttatni a cuccot és reménykedni, hogy senki nem felejti el - szarja le hogy neki másodjára is jönnie kéne. Neked, bárkinek, aki megyeszékhelyen vagy nagyobb városban él jóval-jóval könnyebb dolga van eljutni a második oltásra. Szóval ez szerintem egy vállalható döntés. (ha így lesz)Igazad is lehet, de én csak matekozok:Ha még most beoltatod magad Orosszal belefér egy pfizer is addig 😀VvAlekoszKlaci79
Egyébként én tökre megértem ezt, bár én meglepődnék ha Pfizer a következő 1-1.5 honapban választás lenne.
Toca
1 millió ember van hátra, mert sokan most regisztrálnak ugyan, de azért nem hiszem, hogy hirtelen ez százezrekkel nő.
Jön még elvileg áprilisban 1 millió Pfizer
Abból tuti tanárok, egyéb állami alkalmazottak, korábban oltópontra mentek 2. oltására elmegy 500k. Ugye a tanárok 2. köre majd csak május környékén lesz időszerű.
Marad egy fél millió és közben jön még más oltóanyag is, nagyon sok ismerős pl a napokban fog majd kapni szputnyikot. Biztos jön Arra, de jön némi Modern és persze főképp Jansen is, igaz ez utóbbit Nyunyóka néni elküldi a pici falvakba, bár gondolom ott is azért sok helyen van háziorvos aki oltson.
Reménykedek egyelőre...
Klaci79
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”