Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 810 — no es importante
Az USA-ban elkezdődött:

"BREAKING NEWS: Poloncarz announces full return to @BuffaloBills stadium for in-person attendance at Bills games but ONLY if you have been FULLY VACCINATED. No Vaccine = No Entry."

Ezt az applikációt használják hozzá
 covid19vaccine.health.ny.gov/excelsior-pass

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 464 — The Mathematician
pillanatpolitizálás elemzése:

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 548 — The only discipline that lasts, is self discipline
Na, most, hogy jön pár százezer Pfizer, beregisztráltam
Chargers LT
Nem kapkodtad el!
nagylaza
😀 Egyrészt még a mai napig se tudni sok dolgot az egészről, másrészt amúgy se kerültem volna sorra. Plusz nekem Pfizer kell és kész, én vállalom 😀
És végre kezd kirajzolódni innen-onnan, hogy szükséges az oltottság a korábbi életminőséghez.
Chargers LT
Na most már kiváncsi vagyok, melyikünk kapja meg hamarabb...már ha megéljük 😀
Igaz én december óta regisztrálva vagyok...de ez nem jelent semmi előnyt.
Klaci79
Ha senki se fogadná el az astrát, oroszt, kínait, akkor jó soká' kapnál amerikait.
És téged zavar, amikor Orbán, meg a NER-lovagok is a maguk hasznát nézik, és nem a többi emberét.

Sobri Jóska
Kurvára ne keverd össze azt, amikor egy ember a 94%-os vakcinát szeretné az 50%-os helyett és azt, hogy egy patkány mocsadék társaság tökretesz egy országot és a benne élő (vagy már az egészségügyi "reformoknak" hála halott) embereket!
Ekkora baromságot is rég olvastam...ja nem, múltkor is írtál valamit ide 😀

Jah, és a nagyobb védettséget nyújtó vakcina nyilvánvalóan hasznos a többi embernek is.
Chargers LT
Pedig filozófiai síkon ugyanarról van szó.
Az "én" az elsődleges.
Nyilván, aki milliárdokhoz fér hozzá az nem a gemkapcsot viszi haza az irodából.
Az "ország tönkretétele" legfeljebb következmény, nem a cél.
De formálisan ugyanaz a metodika, "nekem legyen jó, mással meg lesz ami lesz, balfaszok, hogy nem ugyanezt teszik".
Egyébként semmi bajom az egocentrikus világképpel, magamtól nem is kérem álszent módon számon senkin az övét, csak ha egy konstans máson számonkérő is eképp cselekszik, azt konstatálom, mert vicces tud lenni.
Sobri Jóska
Nagyon nem ugyanarról van szó. Aki nem kér X típusú vakcinából, az ugyanis nem veszi el a másiktól. Az csak kiáll a sorból, és hátramegy a sor végére, előre engedve azokat, akik kevésbé válogatósak. Ez marhára nem az az attitűd amit Orbán és a NER lovagjai művelnek. Ne keverjük a kettőt.

KIvéve persze, ha csókos is és kijárja magának idő előtt hogy mit kapjon. De akkor nem az a probléma, hogy mit kap, hanem az, hogy kijárja magának.
peterk2005
Nem értetted meg az analógia lényegét.
Nem a mástól való elvétel a fő motívum abban, amit írtam, hanem az, hogy egy önérdekérvényesítő ember a másik hasonlóképp egocentrikusat (akinek másban nyilvánul meg a hasonló, "én rafkós vagyok, ti balfaszok" attitűdje) egy maga által tákolt erkölcsi magaslatról számonkéri, ezzel okoz önmagának hitelességdeficitet.
Sobri Jóska
Szerintem meg te nem érted az önérdek érvényesítő ember civilizált határait. Ha én beállok ingyen ebédosztásra, kivárom a soromat, odaérek és amikor azt mondják, hogy csak hagymalevest kaphatok, én köszönettel kiállok a sorból és visszaállok a sor legvégére, azzal a feltételezéssel, hogy több a kaja, mint a sorban álló, így másodszorra talán mást vehetek - vagy fizetek érte és úgy kaphatok mást - akkor az szerinted ugyanolyan, mint amit egy NER lovag művel? Ha igen - bármilyen szempontrendszer szerint - akkor más univerzumban élünk.

Tudod mi lett volna a NER kompatibilisen egocentrikus? Ha sorbanállás helyett felvettem volna a telefont, és már a karomban lenne a pfizer/moderna/amit akarok.
peterk2005
Én nem az önérdekérvényesítésről írtam, hanem a számonkérésről.
Hogy mennyiben más a hitelesség, ha a számonkérő is egocentrikus.
Te a rossz végéről nézed amit mutatok.
Sobri Jóska
Jó végéről nézem, és számonkérhetem, mert ÉN nem vagyok egocentrikus.

Ego centrikus az, aki kizárólag, vagy csaknem kizáárólag a saját érdekeit figyeli. Én nem csak magamra figyelek. Nem veszem el senki elől, nem állok be egyetlen másik Pfizeres elé sem. A sor végére állok vissza, mindenkit magam elé engedek, akit első körben hívnak.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 548 — The only discipline that lasts, is self discipline
És a kérdés: ha valakinek van egy nem feltárt eredetű köhögése, akkor melyik összetevő az, ami miatt a Pfizert kaphatja de a Sputnikot nem?
Sobri Jóska
Ha a betegségét krónikusnak minősítette és éppen aktív szakaszban van (köhög)? Van valami ilyesmi a sputnik javallatában emlékeim szerint. Az én dokim is egyébként ma azt mondta - apropó, kiderült az ok is hogy miért nem hívott eddig: 70-es, nem ifjonc már, nem bírja a hétvégézést és le van maradva. Még csak a regisztráltjai harmadánál tart. sicc.....), szóval ha hív (most már hamarosan jövök azt mondta) akkor szóljak, ha éppen kijött az allergiám, mert az alapján dönt majd, hogy melyikre küld. (Igaz, azt nem mondta, hogy melyikre nem küld, csak a fentiek alapján feltételezem, hogy a sputnik lehet, mert a többinél ilyent nem olvastam.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 054 — #NoStress
Chargers LT
Nem kapkodtad el!
nagylaza
😀 Egyrészt még a mai napig se tudni sok dolgot az egészről, másrészt amúgy se kerültem volna sorra. Plusz nekem Pfizer kell és kész, én vállalom 😀
És végre kezd kirajzolódni innen-onnan, hogy szükséges az oltottság a korábbi életminőséghez.
Chargers LT
Klaci79
Ha senki se fogadná el az astrát, oroszt, kínait, akkor jó soká' kapnál amerikait.
És téged zavar, amikor Orbán, meg a NER-lovagok is a maguk hasznát nézik, és nem a többi emberét.

Sobri Jóska
Kurvára ne keverd össze azt, amikor egy ember a 94%-os vakcinát szeretné az 50%-os helyett és azt, hogy egy patkány mocsadék társaság tökretesz egy országot és a benne élő (vagy már az egészségügyi "reformoknak" hála halott) embereket!

Jah, és a nagyobb védettséget nyújtó vakcina nyilvánvalóan hasznos a többi embernek is.
Chargers LT
Az "én" az elsődleges.
Nyilván, aki milliárdokhoz fér hozzá az nem a gemkapcsot viszi haza az irodából.
De formálisan ugyanaz a metodika, "nekem legyen jó, mással meg lesz ami lesz, balfaszok, hogy nem ugyanezt teszik".
Egyébként semmi bajom az egocentrikus világképpel, magamtól nem is kérem álszent módon számon senkin az övét, csak ha egy konstans máson számonkérő is eképp cselekszik, azt konstatálom, mert vicces tud lenni.
Sobri Jóska
Nagyon nem ugyanarról van szó. Aki nem kér X típusú vakcinából, az ugyanis nem veszi el a másiktól. Az csak kiáll a sorból, és hátramegy a sor végére, előre engedve azokat, akik kevésbé válogatósak. Ez marhára nem az az attitűd amit Orbán és a NER lovagjai művelnek. Ne keverjük a kettőt.

KIvéve persze, ha csókos is és kijárja magának idő előtt hogy mit kapjon. De akkor nem az a probléma, hogy mit kap, hanem az, hogy kijárja magának.
peterk2005
Nem a mástól való elvétel a fő motívum abban, amit írtam, hanem az, hogy egy önérdekérvényesítő ember a másik hasonlóképp egocentrikusat (akinek másban nyilvánul meg a hasonló, "én rafkós vagyok, ti balfaszok" attitűdje) egy maga által tákolt erkölcsi magaslatról számonkéri, ezzel okoz önmagának hitelességdeficitet.
Sobri Jóska
Szerintem meg te nem érted az önérdek érvényesítő ember civilizált határait. Ha én beállok ingyen ebédosztásra, kivárom a soromat, odaérek és amikor azt mondják, hogy csak hagymalevest kaphatok, én köszönettel kiállok a sorból és visszaállok a sor legvégére, azzal a feltételezéssel, hogy több a kaja, mint a sorban álló, így másodszorra talán mást vehetek - vagy fizetek érte és úgy kaphatok mást - akkor az szerinted ugyanolyan, mint amit egy NER lovag művel? Ha igen - bármilyen szempontrendszer szerint - akkor más univerzumban élünk.

Tudod mi lett volna a NER kompatibilisen egocentrikus? Ha sorbanállás helyett felvettem volna a telefont, és már a karomban lenne a pfizer/moderna/amit akarok.
peterk2005
Én nem az önérdekérvényesítésről írtam, hanem a számonkérésről.
Hogy mennyiben más a hitelesség, ha a számonkérő is egocentrikus.
Te a rossz végéről nézed amit mutatok.

több mint 4 éve
Chargers LT
Nem kapkodtad el!
nagylaza
Chargers LT
Klaci79

Sobri Jóska

Chargers LT
Az "én" az elsődleges.
Sobri Jóska

peterk2005
Sobri Jóska

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 287 — beers & Packers
Kedvenc költőmet idézve: "Miért a kokain? Megvannak okaim."
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/172709968_295719672038261_4558129144251566162_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx2019x1346&ctp=p600x600&_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=3b1b4a&_nc_ohc=O3r3oIuhUDkQ7kNvwE6N8df&_nc_oc=AdnN3Gba6limGnGb7x5RD4Qz3CwhtQ2nDt_eyUsfOo5PsUukuEc2RN-n7C502d7qBE0&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=J9QWE0wsPyTjcggEWT-DCQ&oh=00_AfsvygatxDhf9wR6Sj11f-LC0ykFKA8jqTKl87Nf40VNzQ&oe=69BF7A25
Koronavírus tájékoztató oldal
Folyamatosan zajlanak az oltások, a magyar lakosság 30%-a már kapott oltást, szemben az uniós 15%-os átlaggal. Az oltás életet menthet! Regisztráció: https://vakcinainfo.gov.hu/
több mint 4 éve
nekem nem feltárt köhögésem van, amivel éveken át nem tudtak mit kezdeni az orvosok majd meguntam a különböző hasztalan gyógyszerkísérleteket meg próbálkozásokat
azóta próbálok vele együttélni
emiatt is fosok ugye a covidtól, a vakcinára is csak múlt héten regisztráltam
háziorvos szerint jelenleg nekem csak a P/M adható
Negritis
És elhiszed?
Mármint azt, hogy csak Pfizer és Moderna adható, és a többi nem?
És azt elhiszed, hogy egyáltalán Pfizer és Moderna adható?

Kevés az infóm, de ha a köhögésed oka nem feltárt, vagyis a háziorvosod se tudja miért köhögsz, és ő nem ismeri a vakcinák pontos összetételét, csak az alkalmazási előírásaikat, akkor mi alapján döntött így?
(A Sputniké van nekem lementve, én azt kaptam, érdemes elolvasni, vajon ebből egy háziorvos honnan tudja, hogy neked nem jó?
 www.ogyei.gov.hu/dynamic/sputnyik_v_vakcina_magyar_nyelvu_alkalmazasi_eloiras_taj_szakembereknek_0320.pdf )

Nem olyan ez, mintha lenne egy bélproblémám, fosnék nem tudnák pontosan mitől, de a doki azt mondja, hogy a Burger Kingnél ehetek hamburgert, bár nem tudja pontosan mitől fosok és mi van a BK hamburgerhúsban, de a McDonaldsban ne egyek, bár nem tudja pontosan mitől fosok, és mi van a meki hamburgerhúsban?
Sobri Jóska
kulonbseg az hogy ezek a multi gyorsettermek beengednek a vagohidra illetekest es lathatnak valami folyamatot. ami meg benned van kotyvalek a ruszkiktol, arrol meg putyint es par ember kivetelevel senki nem tud semmit. maximum meg dr. petya tud mindent, aki most a szlovakoket is engedelyezteti. es ugyanez a modi a kinajival...

szoval verheted magadat akarhogy, majd mikor feltartanak a hataron hogy fordulj vissza balkaniaba, majd pislogsz teis.
minek
Namost a Pfizer alkalmazási leírását ha elolvasod (  www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_hu.pdf ), akkor érdekes módon abban ugyanaz a kotyvalék a hatóanyag, mint a Sputnikban, csak a vivőanyag más (mRNS vs. adenovírus).
Pfizer: Egyszálú, 5’-cap struktúrát hordozó messenger RNS (mRNS), amelyet sejtmentes in vitro transzkripcióval készítettek a SARS-CoV-2 virális tüske (spike, S) proteinjét kódoló DNS- templátokról.
Sputnik 1.komponens: (1,0 ± 0,5) × 1011 db, a SARS-CoV-2 tüskefehérjéjének (spike /S/ proteinjének) génjét tartalmazó, rekombináns, 26-os szerotípusú adenovírus-részecskét tartalmaz adagonként.
Sputnik 2.komponens: Hatóanyag: (1,0 ± 0,5) × 1011 db, a SARS-CoV-2 tüskefehérjéjének (spike /S/ proteinjének) génjét tartalmazó, rekombináns, 5-ös szerotípusú adenovírus-részecskét tartalmaz adagonként.

És pár érdekesség:
- A Pfizernél 1000-10000 esetenként egyszer akut perifériás arcidegbénulás szerepel mellékhatásként. (Az astránál a vérrögképződés az eddigi gyakorlat során kb 250000 esetenként fordul elő, a J&J-nél 1000000 esetből egyszer.)
- Pfizernél incs semmiféle külön hatékonysági adat, ha nem 19-23 nappal az első után kapta a második adagot az oltott. (Vagyis 35 napra adni lutri? Vagy mi alapján ugyanolyan hatékony?)
- Ezek a Pfizer segédanyagai: ALC-0315, ALC-0159, koleszterin, kálium-klorid, kálium-dihidrogén-foszfát, nátrium-klorid, dinátrium-hidrogén-foszfát-dihidrát, szacharóz, injekcióhoz való víz.
- Ezek meg a Sputniké: 1,21 mg trisz(hidroximetil)-aminometán, 2,19 mg nátrium-klorid, 25,0 mg szacharóz, 102,0 mikrogramm magnézium-klorid–hexahidrát, 19,0 mikrogramm dinátrium-EDTA–dihidrát, 250 mikrogramm poliszorbát 80, 2,5 mikroliter 95%-os etanol; injekcióhoz való víz a 0,5 ml-es térfogatra történő kiegészítéshez. (Akkor szerinted nem kaphatja olyan, akinek magas a koleszterinszintje vagy cukorbeteg? Vagy mi a két "kotyvalék" között az érdemi különbség?)

És a kérdés: ha valakinek van egy nem feltárt eredetű köhögése, akkor melyik összetevő az, ami miatt a Pfizert kaphatja de a Sputnikot nem?
Sobri Jóska
Kerdezd meg az orvost.
Ne akarjal már Dr.Sobri Jóska lenni, mert nem áll jól.
Toca
Megkérdeztem az oltás előtt a rám vonatkozó szempontokról, gondolhatod.
És ha feltűnt, most is egy kérdést fogalmaztam meg, amire őszinén érdekel a válasz.
Egy nem feltárt eredetű köhögésnél vajon melyik összetevő az, ami a Sputnik és a Pfizer relációjában az egyiket kizárja? Mert laikusként a fellelhető adatokból (amik szinte teljesen megegyeznek egymással) erre nem tudok rájönni.
Én úgy vélem Negritis háziorvosa kb. hasraütésre bemondta azt, amiről a médiában kevesebb ellentmondásosat lehet olvasni, és ennyi volt a szakmai döntése mögött. De persze ebben tévedhetek.

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 883
Amúgy fasza lesz ez a Jansen ügy...felfüggesztették 7 millió/6 esetre, 18-49 közötti nők. 1 sajnos elhunyt, 1 pedig súlyos állapotban a vérrög miatt.
Hozzánk 2 hét múlva jön legközelebb, 58 ezer adag.
Nem sietik el ezt a szállítást sem...

J&J 2,62%-os mínuszban van....ha esetleg valaki bedobná az ötletet, hogy őket is fel akarja vásárolni a Pfizer 😊

Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 883
Az itteni nem reprezentatív mintából azt szűrhetnénk le, hogy az emberek háromnegyede Szputnyikot kap, egynegyede pfizert/az-t, kínait (és modernát) meg senki 😊
r.baggio
Ezt akár ki is lehetne tenni felülre, hogy ki milyen vakcinát kapott 😉
Csinálhatunk belőle jó statisztikákat, meg keleti-nyugati ellentétet 😀
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 258 — Vikings fan
nekem nem feltárt köhögésem van, amivel éveken át nem tudtak mit kezdeni az orvosok majd meguntam a különböző hasztalan gyógyszerkísérleteket meg próbálkozásokat
Negritis
És elhiszed?

Kevés az infóm, de ha a köhögésed oka nem feltárt, vagyis a háziorvosod se tudja miért köhögsz, és ő nem ismeri a vakcinák pontos összetételét, csak az alkalmazási előírásaikat, akkor mi alapján döntött így?
(A Sputniké van nekem lementve, én azt kaptam, érdemes elolvasni, vajon ebből egy háziorvos honnan tudja, hogy neked nem jó?
 www.ogyei.gov.hu/dynamic/sputnyik_v_vakcina_magyar_nyelvu_alkalmazasi_eloiras_taj_szakembereknek_0320.pdf )

Nem olyan ez, mintha lenne egy bélproblémám, fosnék nem tudnák pontosan mitől, de a doki azt mondja, hogy a Burger Kingnél ehetek hamburgert, bár nem tudja pontosan mitől fosok és mi van a BK hamburgerhúsban, de a McDonaldsban ne egyek, bár nem tudja pontosan mitől fosok, és mi van a meki hamburgerhúsban?
Sobri Jóska
kulonbseg az hogy ezek a multi gyorsettermek beengednek a vagohidra illetekest es lathatnak valami folyamatot. ami meg benned van kotyvalek a ruszkiktol, arrol meg putyint es par ember kivetelevel senki nem tud semmit. maximum meg dr. petya tud mindent, aki most a szlovakoket is engedelyezteti. es ugyanez a modi a kinajival...

szoval verheted magadat akarhogy, majd mikor feltartanak a hataron hogy fordulj vissza balkaniaba, majd pislogsz teis.
minek
Namost a Pfizer alkalmazási leírását ha elolvasod (  www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_hu.pdf ), akkor érdekes módon abban ugyanaz a kotyvalék a hatóanyag, mint a Sputnikban, csak a vivőanyag más (mRNS vs. adenovírus).
Pfizer: Egyszálú, 5’-cap struktúrát hordozó messenger RNS (mRNS), amelyet sejtmentes in vitro transzkripcióval készítettek a SARS-CoV-2 virális tüske (spike, S) proteinjét kódoló DNS- templátokról.
Sputnik 1.komponens: (1,0 ± 0,5) × 1011 db, a SARS-CoV-2 tüskefehérjéjének (spike /S/ proteinjének) génjét tartalmazó, rekombináns, 26-os szerotípusú adenovírus-részecskét tartalmaz adagonként.
Sputnik 2.komponens: Hatóanyag: (1,0 ± 0,5) × 1011 db, a SARS-CoV-2 tüskefehérjéjének (spike /S/ proteinjének) génjét tartalmazó, rekombináns, 5-ös szerotípusú adenovírus-részecskét tartalmaz adagonként.

És pár érdekesség:
- A Pfizernél 1000-10000 esetenként egyszer akut perifériás arcidegbénulás szerepel mellékhatásként. (Az astránál a vérrögképződés az eddigi gyakorlat során kb 250000 esetenként fordul elő, a J&J-nél 1000000 esetből egyszer.)
- Pfizernél incs semmiféle külön hatékonysági adat, ha nem 19-23 nappal az első után kapta a második adagot az oltott. (Vagyis 35 napra adni lutri? Vagy mi alapján ugyanolyan hatékony?)
- Ezek a Pfizer segédanyagai: ALC-0315, ALC-0159, koleszterin, kálium-klorid, kálium-dihidrogén-foszfát, nátrium-klorid, dinátrium-hidrogén-foszfát-dihidrát, szacharóz, injekcióhoz való víz.
- Ezek meg a Sputniké: 1,21 mg trisz(hidroximetil)-aminometán, 2,19 mg nátrium-klorid, 25,0 mg szacharóz, 102,0 mikrogramm magnézium-klorid–hexahidrát, 19,0 mikrogramm dinátrium-EDTA–dihidrát, 250 mikrogramm poliszorbát 80, 2,5 mikroliter 95%-os etanol; injekcióhoz való víz a 0,5 ml-es térfogatra történő kiegészítéshez. (Akkor szerinted nem kaphatja olyan, akinek magas a koleszterinszintje vagy cukorbeteg? Vagy mi a két "kotyvalék" között az érdemi különbség?)

Sobri Jóska
Kerdezd meg az orvost.
Ne akarjal már Dr.Sobri Jóska lenni, mert nem áll jól.
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 258 — Vikings fan
Megkaptam én is az oroszt, eddig semmi mellékhatás.
Feleségem tegnap volt, minden OK.

ORFI-ban voltam, minimális sor, gyorsan ment.
gamerkr
Én most másnap délutánra lettem kicsit fosul, enyhe hoemelkedessel. De valahogy túlélem. 😀
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 810 — no es importante
Az itteni nem reprezentatív mintából azt szűrhetnénk le, hogy az emberek háromnegyede Szputnyikot kap, egynegyede pfizert/az-t, kínait (és modernát) meg senki 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
gamerkr Green Bay Packers 11 761 — The sharif don't like it - welcome to the casbah club
Megkaptam én is az oroszt, eddig semmi mellékhatás.
Feleségem tegnap volt, minden OK.

ORFI-ban voltam, minimális sor, gyorsan ment.

több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 722 — Jedi Master
4.11M ember regisztrált oltásra eddig. Úgy fest megakadt a lendület.
Beki
1,1 milla nem kapott akkor eddig.
Gondolom én állok a sor végén de még betesznek elém párat.
Bazzani
Hát igen...amilyen mázlid lesz, addigra megint beregisztrálnak sokan a nyitás miatt, vagy elfogy a vakcina vagy nem tudom mi jöhet...
Beki
Amilyen Bazza szerencséje így, még Goff is lesérül...

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Beki
Bazzani
Hát igen...amilyen mázlid lesz, addigra megint beregisztrálnak sokan a nyitás miatt, vagy elfogy a vakcina vagy nem tudom mi jöhet...
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley
Beki

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 496
Örülök, hogy Cocainené Erzsike is megkapta az oltását.
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 393
Beki
Ha 3m meg be is van oltva, akkor engem lehet hívnak is nemsokára 😀 Hiába tegnap regeltem.
És még jó esetben nem kell várni a Pfizerre sem.

Amúgy, hogy működik a dolog? Mármint aki elkapta a vírust, utána 3 hónapig nem lehet oltani...
Na de honnan tudja valaki, mikor elmegy az oltásra, hogy átesett-e? 😀
A legtöbben tünetmentesen átvészelték... Nem kellene oltás előtt egy vérteszt a dokitól? Tudom nincs, de kellene, mert különben ki tudja, hogy átestél-e a betegségen 3 hónapon belül
Chargers LT
Leginkább sehonnan 😊 ha nagyon elszánt vagy, csinálhatsz előtte egy antitest vizsgálatot de abból egy szakavatatlannak nem hiszem, hogy kiderül, hogy 2 és fél hónapja kapta el - vagyis még nem kaphat oltást vagy 3 hónapja és 2 napja akkor meg igen 😊 Szóval én személyesen leszartam.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Beki
Ha 3m meg be is van oltva, akkor engem lehet hívnak is nemsokára 😀 Hiába tegnap regeltem.

Amúgy, hogy működik a dolog? Mármint aki elkapta a vírust, utána 3 hónapig nem lehet oltani...
A legtöbben tünetmentesen átvészelték... Nem kellene oltás előtt egy vérteszt a dokitól? Tudom nincs, de kellene, mert különben ki tudja, hogy átestél-e a betegségen 3 hónapon belül
Chargers LT
Ha hivatalosan nem tudnak róla, tesznek rá, mész és kapod az oltást.
több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Negritis
És elhiszed?

Sobri Jóska
Én konkrétan nem annyira hittem el! El is fogadtam volna bármit!
A későbbi példád viszont azért sántít, mert nekem a Meki-s pultos lány monta, hogy "tudom éhes, de legyen szíves átfáradni a Burger-es sorba". Erre a Burger-es pultos lány közli, hogy "tudom éhes, de jelenleg úgy gondoljuk, hogy önnél vannak éhesebbek is! Legyen szíves átfáradni a sor végére!"
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 976 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
A rendszer áldozata lettem 😕 ... azaz remélem nem leszek, de ideiglenesen mindenképp besz*ptam...
Történt ugyanis, hogy a mai napon felvenni kívánt Szputnyik oltásról hazazavartak!
Biztos mindenkit meglepett, hogy 6 éve regisztrált autoimmun betegségem van (Crohn)...engem speciel nem.
Namármost autoimmun betegeket a jelen álláspont szerint csak P/M/A oltásokkal oltanak.
Biztos már idejétmúlt apukám/húgom/jómagam kezelőorvosának 1.5 hónapos hivatalos álláspontja és ajánlata amit súlyosabb esetű húgomnak írt, hogy hiába P lenne a preferencia, legyenek szívesek bármivel is beoltani...
Végül ő pedagógusként megkapta a hőn áhított P-t, míg engem elzavartak a számomra teljesen megfelelő Sz-ről 😕
És valóban! Az ajánlás frissűlt! Most már valóban csak P/M/A kompatibilisnek tartanak az orvosok. Az egyetlen pöti probléma, hogy valamilyen meghatározatlan szándéktól vezérelve a preferenciát élvező autoimmun betegségek közül kifelejtették (?) a Crohn-betegséget 😮
Így jelenleg ott tartok, hogy duplán kirekesztett vagyok!
Betegségem folyamán kizárnak a leginkább hozzáférhető vakcinákból, de korom alapján bebaxnak a P/M/A sor legvégére!!!
Kicsit ingerült vagyok 😕 Védekezek tovább pálinkával 😉
clbass
Jó hogy ilyen egységes ez az egész.

Muteromnak is van mindenféle autimmun meg pajzsmirigy baja. Ennek ellenére Szputnyikot kapott másfél hete, lassan kapja majd a második adagot.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 722 — Jedi Master
Beki

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
Negritis
És elhiszed?

Sobri Jóska

minek

És pár érdekesség:

több mint 4 éve
Henderson New York Giants 1 077
Negritis
És elhiszed?

Sobri Jóska
miért ne hinném el neki? főleg mikor a saját feltételezéseimben erősít meg
Negritis
Legutóbb még azt írta , hogy akire rá akarja beszélni a háziorvos az AZ-t, de a szakorvosa nem ajálnja , az milyen jogon válogat ha egyszer a háziovos szerint jó. Gondoltam is akkor, hogy milyen szerencsés az, akinek nincs annyi rossz tapasztalata a háziorvosokkal, mint nekem és ennyire bízik bennük, hogy nem csak rá akarja tukmálni amit éppen kapott. Te viszont miért hiszel már a dokinak?! Nagyon vicces lett már ez a topik, a mindenoltásugyanolyanjó emberek pont olyan elvakultan hajtják az igazukat, mint az oltásellenesek akiket szapulnak. Meg persze oltásellenes már mindenki, aki kicsit próbál eligazodni, hogy biztos jó e neki amit belé akarnak szúrni.

"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"