Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Tartassák be, amiről döntöttek. Ezért vannak. Egy jogszabály annyit ér, amennyit az emberek betartanak belőle. Ugyanez igaz az államokra is. Ha egy szabályt valaki(k) nem tart(anak) be akkor vagy a szabály rossz és azt kell megváltoztatni vagy a nem betartót kell megbüntetni. De az, hogy csóválom a fejem és felhívom a figyelmet a szabályok betartásának fontosságára, majd végignézem, ahogy röhögve hugyozzák le a jogtárat...hát, az nem segít elő sokmindent.dehat pl versenyjogban mar dontottek, mit akarsz meg toluk?Tehát erre az a megoldás.....hogy nem dönt. Akkor meg mire tartjuk?Nem csak most, de általában az a megélésem, hogy az EU az emberek életét közvetlenül befolyásoló döntések elől konkrétan menekül. Ha valami szaros lehet, akkor az menjen tagállami hatáskörbe, nehogy már Brüsszelben döntsünk olyan lényegtelen kérdésekről, minthogy ki milyen oltással hova mehet. Ugyanez van óraátállitás ügyben, vagy a vakcina logisztikánál is azt mondták, hogy a szervezés tagállami hatáskör.ja mert a tagallamok olyan szivesen mondanak le a hataskoreikrol, plusz miutan lemondtak vmiben utolag dobaljak a szart az EU-ra, hogy mit pofazik bele az eletunkbe. ne egyszerusitsuk le ezt az egeszet foleg egy feltetelezesre.
De érdekes módon ha olyan témákról van szó, ami a lőtéri kutyát nem érdekli az abból élők és a politika - fanatikusokon kívül (lásd. Jogállamiság) akkor ott ki írtunk 2 erdőt a papírmunkához meg feláll 5 bizottság és dörgedelmes nyilatkozatok garmadája.
MC12
igen is az EU-nak vannak fontos rendeletei, dontesei, amiben igenis hozott donteseket, meg az oraatallitasnal is fontosabbakat.
csebi
De igen, leegyszerűsítem mert pont azt akarja a rendszer, hogy ne egyszerűsítsük le, hiszen ha megtesszük, rájövünk hogy vagy az Európai Parlament vagy az Európai Bizottság vagy az Európai Tanács teljesen felesleges szervezet. A háromból kettőt van értelme tartani és felruházni a harmadik megszüntetett jogaival. Ha szorosabb integráció akkor dobjuk ki a Tanácsot ha lazább, dobjuk ki a Parlamentet de ez, hogy úgy ugrál mindegyik testület a szaros ügyek mellett - mint a vakcina-igazolvány - mint indiánok a tűz körül, ez elég bosszantó tud lenni.
MC12
amugy alapvetoen amit a harom intezmenyrol irsz, nem lenne hulyeseg.
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Egy picivel.. de szerintem angolul is veszélyes (amikor először tanultam angolul, kellett egy kis idő mig elrendeztem őket, a 2 vs 3 jobban elkülönül, csak az 1-est kellett okosan leválasztani, az amúgy is tök más szervezet...) + de szerintem megvan az oka, miért nevezik a harmadikat informálisan csak Councilnak/ Council of Ministersnek 😊angolul teljesen jok, magyarul orulet igen 😊az Európai TanácsBenne van a pakliban, h valamit benéztem... de azt hiszem
MC12
1) Európa Tanács (=Council of Europe) vs
2) Európai Tanács (=European Council) vs
3) Európai Unió Tanácsa (más néven Miniszterek Tanácsa) (=Council of the European Union / Council / Council of Ministers)
Asszem a harmadikra gondolsz, és nem a másodikra - elvileg az+Parlament a jogalkotó/legislative, a Commission az executive, a Bíróság meg nyilván a Bíróság.
Asszem...
PS: Ezt mindig is utáltam... fejbeverném azokat akik ezt jó elnevezésnek gondolták.
Igor
csebi
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 4 éve
a 3. utan mar ved?Ez sajnos előfordul, ez még nem a vakcina problémájára utal, hanem arra, hogy akkor kapta el amikor még a vakcina nem tudott segíteni.index.hu/belfold/2021/04/14/megkapta-a-vakcinat-koronavirus-fertozes-belehalt-egy-64-eves-no/olvasd a hireket, xy-rol ha irnak hogy oltas utan elkapta az kinajit vett fel. persze lehet veletlen minden is, de erdekes hogy 1 ev alatt nem kapja el csak rogton utana. persze biztos mert masnap gruppenre ment...erről van valami konkrét infó(d)?mondjuk erdekes h ezek az esetek nagyreszt azoknal van akik kinait kaptak...Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
kc3
Szesze
minek
minek
Azok az adatok lehetnek majd fontosak, hogy azoknál mi van akiknél már ki kellett alakulnia a védettségnek. Azok közül hány kerül majd kórházba illetve hal meg.
peterk2005
mer szar nyugati allitolag az 1. kovetoen nem sokkal mar ved annyira, hogy ne maradjon ott az illeto.
pedig dr. joska azt mondta egyforma mind
több mint 4 éve
csak idő kérdése.És ezért faszság az iskola nyitás, még ez az idő nem telt el, pláne nem azoknál akik kimaradtak és a héten kapnak pótidőpontot.Ez úgy is csak politikai kommunikáció a
Tocazagyhalottaknak!
r.baggio
Szerkesztette: resistance is futile
több mint 4 éve
És ezért faszság az iskola nyitás, még ez az idő nem telt el, pláne nem azoknál akik kimaradtak és a héten kapnak pótidőpontot.Ez úgy is csak politikai kommunikáció az agyhalottaknak!
Toca

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
angolul teljesen jok, magyarul orulet igen 😊az Európai TanácsBenne van a pakliban, h valamit benéztem... de azt hiszem
MC12
3) Európai Unió Tanácsa (más néven Miniszterek Tanácsa) (=Council of the European Union / Council / Council of Ministers)
Asszem a harmadikra gondolsz, és nem a másodikra - elvileg az+Parlament a jogalkotó/legislative, a Commission az executive, a Bíróság meg nyilván a Bíróság.
Asszem...
PS: Ezt mindig is utáltam... fejbeverném azokat akik ezt jó elnevezésnek gondolták.
Igor
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Igen, márha nem előtte kapta el vagy kiváltotta az immunválaszt olyan gyorsan.mert meg nem kapta meg a 3. adagot?Ez sajnos előfordul, ez még nem a vakcina problémájára utal, hanem arra, hogy akkor kapta el amikor még a vakcina nem tudott segíteni.index.hu/belfold/2021/04/14/megkapta-a-vakcinat-koronavirus-fertozes-belehalt-egy-64-eves-no/olvasd a hireket, xy-rol ha irnak hogy oltas utan elkapta az kinajit vett fel. persze lehet veletlen minden is, de erdekes hogy 1 ev alatt nem kapja el csak rogton utana. persze biztos mert masnap gruppenre ment...erről van valami konkrét infó(d)?mondjuk erdekes h ezek az esetek nagyreszt azoknal van akik kinait kaptak...Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
kc3
Szesze
minek
minek
peterk2005
szar nyugati allitolag mar az 1. utan nemsokkal ved annyira, hogy ne dobd be a torcsit.
minek
Ne essünk át a ló túloldalára, pláne nem eset speicifikusan amit senki nem ismer.
1. oltás után 7-14 napig mindenkinek úgy kéne viselkedni mintha meg se kapta volna. Aztán a 2. oltásig is, de ott már talán a halál nem fenyeget.
És ezért faszság az iskola nyitás, még ez az idő nem telt el, pláne nem azoknál akik kimaradtak és a héten kapnak pótidőpontot.
több mint 4 éve
A sokat emlegetett feleségem nagypapája 80+ évesen, rákosan gyűrte ugye le a covidot, bő 2 héttel az első pfizer utánEz sajnos előfordul, ez még nem a vakcina problémájára utal, hanem arra, hogy akkor kapta el amikor még a vakcina nem tudott segíteni.mert meg nem kapta meg a 3. adagot?
peterk2005
szar nyugati allitolag mar az 1. utan nemsokkal ved annyira, hogy ne dobd be a torcsit.
minek

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
az Európai TanácsBenne van a pakliban, h valamit benéztem... de azt hiszem
MC12
Asszem...
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 4 éve
dehat pl versenyjogban mar dontottek, mit akarsz meg toluk?Tehát erre az a megoldás.....hogy nem dönt. Akkor meg mire tartjuk?Nem csak most, de általában az a megélésem, hogy az EU az emberek életét közvetlenül befolyásoló döntések elől konkrétan menekül. Ha valami szaros lehet, akkor az menjen tagállami hatáskörbe, nehogy már Brüsszelben döntsünk olyan lényegtelen kérdésekről, minthogy ki milyen oltással hova mehet. Ugyanez van óraátállitás ügyben, vagy a vakcina logisztikánál is azt mondták, hogy a szervezés tagállami hatáskör.ja mert a tagallamok olyan szivesen mondanak le a hataskoreikrol, plusz miutan lemondtak vmiben utolag dobaljak a szart az EU-ra, hogy mit pofazik bele az eletunkbe. ne egyszerusitsuk le ezt az egeszet foleg egy feltetelezesre.
De érdekes módon ha olyan témákról van szó, ami a lőtéri kutyát nem érdekli az abból élők és a politika - fanatikusokon kívül (lásd. Jogállamiság) akkor ott ki írtunk 2 erdőt a papírmunkához meg feláll 5 bizottság és dörgedelmes nyilatkozatok garmadája.
MC12
igen is az EU-nak vannak fontos rendeletei, dontesei, amiben igenis hozott donteseket, meg az oraatallitasnal is fontosabbakat.
csebi
De igen, leegyszerűsítem mert pont azt akarja a rendszer, hogy ne egyszerűsítsük le, hiszen ha megtesszük, rájövünk hogy vagy az Európai Parlament vagy az Európai Bizottság vagy az Európai Tanács teljesen felesleges szervezet. A háromból kettőt van értelme tartani és felruházni a harmadik megszüntetett jogaival. Ha szorosabb integráció akkor dobjuk ki a Tanácsot ha lazább, dobjuk ki a Parlamentet de ez, hogy úgy ugrál mindegyik testület a szaros ügyek mellett - mint a vakcina-igazolvány - mint indiánok a tűz körül, ez elég bosszantó tud lenni.
MC12
amugy alapvetoen amit a harom intezmenyrol irsz, nem lenne hulyeseg.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
No meg így is jön még Pfizerből 8M vakcina, csak EU-s beszerzésből és ők leg felpörgették a szállítást. Kínaiból is szerződtek még min 3.5M darabra. Az oltási kedv pedig csökkent rendesen jelenleg.Az Astra-n egyáltalán nem csodálkozom. Nem elsősorban a vakcina miatt, hanem azért, mert amióta beindult a vakcinázás, nagyjából mindent elbasztak kommunikációs és vállalás teljesítés szinten is. Direktben hazudtak az EU-nak, aztán nem hazudtak, de már nem hittek nekik, majd elhallgattak szállítmányokat, majd megint nem, a vakcináról időnként mást mond maga a cég (AstraZ) és mást a tudományos partner (Oxford), ésatöbbi.www.portfolio.hu/global/20210414/az-eu-nem-hosszabbitja-meg-az-astrazeneca-es-a-johnsonjohnson-szerzodeset-478442Ez elég durva.
Beki
nagylaza
A Janssennel nem tudom mi a baj. Még ki se hűlt a fenekük alatt a tojáshéj. Valószínűleg az lehet, hogy ők is csak ígérnek aztán nem szállítanak. (Az USA-ban már abból is beszűrtak 8 milliót, állítólag van raktáron nekik vagy 40 millió adag, és ebből lóf*sz nem érkezett az EU-ba. Pedig az USA most nem is olt vele, leállították azt is, ahogy az EU-ban az Astra-t, amíg vizsgálódnak. És így se jött ide szinte semmi.) Szóval ez utóbbi lehet egy USA vs EU csörte is.
peterk2005
No meg a Moderna is gondolom az USA rendelés teljesítésével foglalkozik inkább.
több mint 4 éve
Ez sajnos előfordul, ez még nem a vakcina problémájára utal, hanem arra, hogy akkor kapta el amikor még a vakcina nem tudott segíteni.index.hu/belfold/2021/04/14/megkapta-a-vakcinat-koronavirus-fertozes-belehalt-egy-64-eves-no/olvasd a hireket, xy-rol ha irnak hogy oltas utan elkapta az kinajit vett fel. persze lehet veletlen minden is, de erdekes hogy 1 ev alatt nem kapja el csak rogton utana. persze biztos mert masnap gruppenre ment...erről van valami konkrét infó(d)?mondjuk erdekes h ezek az esetek nagyreszt azoknal van akik kinait kaptak...Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
kc3
Szesze
minek
minek
Azok az adatok lehetnek majd fontosak, hogy azoknál mi van akiknél már ki kellett alakulnia a védettségnek. Azok közül hány kerül majd kórházba illetve hal meg.
Apropó: ha elkezd bőven lenni vakcina, remélem gyorsan visszaállunk majd az eredeti 3 ill 4 hetes ütemtervre. Nálam pl. az Astra jelenleg azért van kihúzva, mert 12 hétre jön a második. Ha ma megkapnám, akkor is július közepén kapnám a másodikat. Plusz 2-3 hét amíg kialakul a teljes védettség, az már augusztus. Ezzel szemben, ha még 1 hónapot kell ülnöm és várnom egy Pfizerre/Sputnikra, akkor is már júniusban kapnám a másodikat, bő egy hónappal korábban. Tekintve, hogy mit érhet egy oltás - lásd ezt a sajnálatos esetet - gyakorlatilag jobb várni 1 hónapot egy másikra az AZ helyett. Kivéve, ha visszavinnék 4 hétre második oltást. Az mindjárt átrendezné a dolgokat, rögtön elgondolkodnék ismét, hogy szúrassam-e.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Tehát erre az a megoldás.....hogy nem dönt. Akkor meg mire tartjuk?Nem csak most, de általában az a megélésem, hogy az EU az emberek életét közvetlenül befolyásoló döntések elől konkrétan menekül. Ha valami szaros lehet, akkor az menjen tagállami hatáskörbe, nehogy már Brüsszelben döntsünk olyan lényegtelen kérdésekről, minthogy ki milyen oltással hova mehet. Ugyanez van óraátállitás ügyben, vagy a vakcina logisztikánál is azt mondták, hogy a szervezés tagállami hatáskör.ja mert a tagallamok olyan szivesen mondanak le a hataskoreikrol, plusz miutan lemondtak vmiben utolag dobaljak a szart az EU-ra, hogy mit pofazik bele az eletunkbe. ne egyszerusitsuk le ezt az egeszet foleg egy feltetelezesre.
MC12
csebi
több mint 4 éve
Ilyen sajnos elég sok van, én személy szerint is ismertem olyat aki az első vakcina beadása után halt meg. Ezért is érthetetlen pl a jövő hétfői nyitás az iskolákban, bár ahogy nézem sokan vissza fogják tartani a gyereküket (vélhetően mi is), de mondjuk a tanároknak nem nagyon lesz mozgástere.index.hu/belfold/2021/04/14/megkapta-a-vakcinat-koronavirus-fertozes-belehalt-egy-64-eves-no/olvasd a hireket, xy-rol ha irnak hogy oltas utan elkapta az kinajit vett fel. persze lehet veletlen minden is, de erdekes hogy 1 ev alatt nem kapja el csak rogton utana. persze biztos mert masnap gruppenre ment...erről van valami konkrét infó(d)?mondjuk erdekes h ezek az esetek nagyreszt azoknal van akik kinait kaptak...Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
kc3
Szesze
minek
minek
több mint 4 éve
Olvastam már olyan véleményeket (talán a CDC-től nyilatkozott valaki, meg kéne keresnem), hogy _bizonyíték_ egyelőre csak arra van - mert arra lehet -, hogy ezek az mrns vakcinák fél évig biztosan jók, de a tesztelt immunreakciókból arra következtetnek, hogy a vakcinák akár _évekig_ is hatékonyak lehetnek. Ezekből lehet, hogy elég lesz maximum még egy harmadik löket, ha kijönne valami domináns új variáns, egyébként hosszú időre védhetnek. Logisztikai és költség szempontból ez azért komoly eredmény lenne, ha igaz lenne. Akkor rosszabb esetben is csak a lakosság felét kellene legfeljebb újraoltani fél-egy-másfél év múlva (attól függően, hogy a többi meddig hatékony).Ebben a cikkben nem volt róla szó, hogy ide mennyi jött, de oké 🙂Ja automatikusan azt hittem, hogy a hvg-s lett megosztva
warr_b
m.hvg.hu/tudomany/20210414_moderna_vakcina_vedelem
r.baggio
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
index.hu/belfold/2021/04/14/megkapta-a-vakcinat-koronavirus-fertozes-belehalt-egy-64-eves-no/olvasd a hireket, xy-rol ha irnak hogy oltas utan elkapta az kinajit vett fel. persze lehet veletlen minden is, de erdekes hogy 1 ev alatt nem kapja el csak rogton utana. persze biztos mert masnap gruppenre ment...erről van valami konkrét infó(d)?mondjuk erdekes h ezek az esetek nagyreszt azoknal van akik kinait kaptak...Az volt a szitu, hogy anyám megkapta múlt hét csütörtökön a 2. kínait. Az első után is gyenge volt, de a második után még jobban. Vasárnap óta már csak feküdt, kedden már hányt, alig evett, ivott (cukros) én bíztam benne, hogy felépül, csak egy picit múló rosszullét, de mivel 2 nap alatt nem javult, a doki azt mondta hívjunk hozzá mentőt a kiszáradás és az ionvesztés miatt. Jött a mentő, feltette a kérdéseit. Láza van: nincs, Köhög: nem, Nehéz légzés: nincs, szaturációja 93 volt, mondták, hogy elviszik kap egy infúziót, de csinálnak egy gyorstesztet. Pozitív lett. Irány a covid osztály, ma reggel hívott, hogy tüdőgyuszija van. Gyenge mint a harmat, de tudok vele beszélni, most kapni fog valamilyen kezelést, remélhetőleg ez használ neki. Per pillanat csak az orrába megy az oxigén.Ez megint egy olyan helyzet, hogy úgy tűnik mintha az oltástól lenne rosszul, de vélhetően valahol elkapta ezt a szart a két oltás között. Azt nem értem, hogy az oltások beadása előtt miért nem csinálnak mindenkinek legalább egy gyors tesztet, mert gondolom ha éppen fertőzött vagy, akkor az oltás valóban nem tesz túl jót..
NB2
Szesze
kc3
Szesze
minek
több mint 4 éve
Az Astra-n egyáltalán nem csodálkozom. Nem elsősorban a vakcina miatt, hanem azért, mert amióta beindult a vakcinázás, nagyjából mindent elbasztak kommunikációs és vállalás teljesítés szinten is. Direktben hazudtak az EU-nak, aztán nem hazudtak, de már nem hittek nekik, majd elhallgattak szállítmányokat, majd megint nem, a vakcináról időnként mást mond maga a cég (AstraZ) és mást a tudományos partner (Oxford), ésatöbbi.www.portfolio.hu/global/20210414/az-eu-nem-hosszabbitja-meg-az-astrazeneca-es-a-johnsonjohnson-szerzodeset-478442Ez elég durva.
Beki
nagylaza
A Janssennel nem tudom mi a baj. Még ki se hűlt a fenekük alatt a tojáshéj. Valószínűleg az lehet, hogy ők is csak ígérnek aztán nem szállítanak. (Az USA-ban már abból is beszűrtak 8 milliót, állítólag van raktáron nekik vagy 40 millió adag, és ebből lóf*sz nem érkezett az EU-ba. Pedig az USA most nem is olt vele, leállították azt is, ahogy az EU-ban az Astra-t, amíg vizsgálódnak. És így se jött ide szinte semmi.) Szóval ez utóbbi lehet egy USA vs EU csörte is.

több mint 4 éve
Ebben a cikkben nem volt róla szó, hogy ide mennyi jött, de oké 🙂Ja automatikusan azt hittem, hogy a hvg-s lett megosztva
warr_b
m.hvg.hu/tudomany/20210414_moderna_vakcina_vedelem

---
több mint 4 éve
nem a jogszabaly meg a jogalkoto hibaja ha az adott orszag nem kenyszeriti ki a szabalyokat. de persze ezert is az EU a hibas. amugy a jogallamisagi kerdes egyik komoly pontja volt ez is (ugy emlekszem a Sargentini jelentesben is) csak nem errol szol a media, mert ez igy uncsi.Körbenézek egy tetszőleges Uniós országban, legyen mondjuk......Magyarország és azt látom, hogy az Uniós versenyjog valóban bámulatosan hatékony 😊 Én nem vagyok jogász, de gondolom ez az idézet megállja a helyét:pl versenyjogAz uborka görbületére meg a malacok megfelelő tartására gondolsz? 🙂😜Nem csak most, de általában az a megélésem, hogy az EU az emberek életét közvetlenül befolyásoló döntések elől konkrétan menekül. Ha valami szaros lehet, akkor az menjen tagállami hatáskörbe, nehogy már Brüsszelben döntsünk olyan lényegtelen kérdésekről, minthogy ki milyen oltással hova mehet. Ugyanez van óraátállitás ügyben, vagy a vakcina logisztikánál is azt mondták, hogy a szervezés tagállami hatáskör.ja mert a tagallamok olyan szivesen mondanak le a hataskoreikrol, plusz miutan lemondtak vmiben utolag dobaljak a szart az EU-ra, hogy mit pofazik bele az eletunkbe. ne egyszerusitsuk le ezt az egeszet foleg egy feltetelezesre.
MC12
csebi
warr_b
csebi
"A versenyjog a gazdasági jog egy ága, mely a gazdasági verseny védelmével illetve a fogyasztók megkárosításának megakadályozásával kapcsolatos szabályokat tartalmaz. "
Na hát ebben csodálatosan teljesít kis országunk szóval remek példa 😊
MC12
több mint 4 éve
Körbenézek egy tetszőleges Uniós országban, legyen mondjuk......Magyarország és azt látom, hogy az Uniós versenyjog valóban bámulatosan hatékony 😊 Én nem vagyok jogász, de gondolom ez az idézet megállja a helyét:pl versenyjogAz uborka görbületére meg a malacok megfelelő tartására gondolsz? 🙂😜Nem csak most, de általában az a megélésem, hogy az EU az emberek életét közvetlenül befolyásoló döntések elől konkrétan menekül. Ha valami szaros lehet, akkor az menjen tagállami hatáskörbe, nehogy már Brüsszelben döntsünk olyan lényegtelen kérdésekről, minthogy ki milyen oltással hova mehet. Ugyanez van óraátállitás ügyben, vagy a vakcina logisztikánál is azt mondták, hogy a szervezés tagállami hatáskör.ja mert a tagallamok olyan szivesen mondanak le a hataskoreikrol, plusz miutan lemondtak vmiben utolag dobaljak a szart az EU-ra, hogy mit pofazik bele az eletunkbe. ne egyszerusitsuk le ezt az egeszet foleg egy feltetelezesre.
MC12
csebi
warr_b
csebi
"A versenyjog a gazdasági jog egy ága, mely a gazdasági verseny védelmével illetve a fogyasztók megkárosításának megakadályozásával kapcsolatos szabályokat tartalmaz. "
Na hát ebben csodálatosan teljesít kis országunk szóval remek példa 😊
több mint 4 éve
www.portfolio.hu/global/20210414/az-eu-nem-hosszabbitja-meg-az-astrazeneca-es-a-johnsonjohnson-szerzodeset-478442Ez elég durva.
Beki
több mint 4 éve
pl versenyjogAz uborka görbületére meg a malacok megfelelő tartására gondolsz? 🙂😜Nem csak most, de általában az a megélésem, hogy az EU az emberek életét közvetlenül befolyásoló döntések elől konkrétan menekül. Ha valami szaros lehet, akkor az menjen tagállami hatáskörbe, nehogy már Brüsszelben döntsünk olyan lényegtelen kérdésekről, minthogy ki milyen oltással hova mehet. Ugyanez van óraátállitás ügyben, vagy a vakcina logisztikánál is azt mondták, hogy a szervezés tagállami hatáskör.ja mert a tagallamok olyan szivesen mondanak le a hataskoreikrol, plusz miutan lemondtak vmiben utolag dobaljak a szart az EU-ra, hogy mit pofazik bele az eletunkbe. ne egyszerusitsuk le ezt az egeszet foleg egy feltetelezesre.
MC12
csebi
warr_b
több mint 4 éve
azert ez a tablazat ut.Kösz 😊 örülök hogy elolvashattam az igazat a baloldal hazugságaival szemben 😂Parancsolj, tegnapi 😊Ebben a cikkben nem volt róla szó, hogy ide mennyi jött, de oké 🙂Ott a cikkben, hogy mennyit, feleségem azt kapottModernából végül mi egyáltalán nem vettünk?24.hu/tudomany/2021/04/14/moderna-hatekonysag-vedelem-virusvariansok-koronavirus/132 millióból 117 milliót kapott az USA, 15 milliót a világ többi része. Nice
Beki
Willie Parker
Tudom, nagyon drágának találták vezéreink, igaz a kínai vagy háromszor annyiba került 😁
warr_b
Kb 200e érkezett, még uszkve 1.7 milliót várunk elméletileg, de nekünk jó a kínai sóoldat is!
r.baggio
warr_b
koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-10
Beki
warr_b
szerk.: marmint, hogy feltehetoleg jok az adatok, de mivel nincs arnyalva ezert rohadtul semmit sem er.
Szerkesztette: csebi
több mint 4 éve
Az uborka görbületére meg a malacok megfelelő tartására gondolsz? 🙂😜Nem csak most, de általában az a megélésem, hogy az EU az emberek életét közvetlenül befolyásoló döntések elől konkrétan menekül. Ha valami szaros lehet, akkor az menjen tagállami hatáskörbe, nehogy már Brüsszelben döntsünk olyan lényegtelen kérdésekről, minthogy ki milyen oltással hova mehet. Ugyanez van óraátállitás ügyben, vagy a vakcina logisztikánál is azt mondták, hogy a szervezés tagállami hatáskör.ja mert a tagallamok olyan szivesen mondanak le a hataskoreikrol, plusz miutan lemondtak vmiben utolag dobaljak a szart az EU-ra, hogy mit pofazik bele az eletunkbe. ne egyszerusitsuk le ezt az egeszet foleg egy feltetelezesre.
MC12
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Nem csak most, de általában az a megélésem, hogy az EU az emberek életét közvetlenül befolyásoló döntések elől konkrétan menekül. Ha valami szaros lehet, akkor az menjen tagállami hatáskörbe, nehogy már Brüsszelben döntsünk olyan lényegtelen kérdésekről, minthogy ki milyen oltással hova mehet. Ugyanez van óraátállitás ügyben, vagy a vakcina logisztikánál is azt mondták, hogy a szervezés tagállami hatáskör.ja mert a tagallamok olyan szivesen mondanak le a hataskoreikrol, plusz miutan lemondtak vmiben utolag dobaljak a szart az EU-ra, hogy mit pofazik bele az eletunkbe. ne egyszerusitsuk le ezt az egeszet foleg egy feltetelezesre.
MC12