Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 972 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 www.portfolio.hu/global/20210414/az-eu-nem-hosszabbitja-meg-az-astrazeneca-es-a-johnsonjohnson-szerzodeset-478442
Beki
Höhh... kemények vagyunk, mint a Rambo 3 🤣

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 548 — The only discipline that lasts, is self discipline
Kb 35 ezer tesztből 3500 a pozitív. Nem is emlékszem, hogy mikor volt utoljára 10% a pozitivitási ráta. Talán a január végi második hullám utáni mélyponton volt ilyen. De lehet, hogy csak tavaly kora ősszel....

Várjunk meg azért 1-2 napot, hogy marad-e hasonló szinten, vagy ismét valami "szám-tolulás"-e az ok. Ha maradna, az nagyon jó jel lenne, bár még a 10% is duplája az 5%-nak amire azt mondják hogy a járvány akkor van kontroll alatt tartva.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
 www.portfolio.hu/global/20210414/az-eu-nem-hosszabbitja-meg-az-astrazeneca-es-a-johnsonjohnson-szerzodeset-478442
több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
No, az en ugyemben elorelepes tortent. Vagyis az derult ki, hogy minden szar. 😊
A haziorvos kozolte, hogy asztmaval reges reg meg kellett volna kapnom az oltast, es mivel o ismer engem, a nevem, tudna, ha talalkozott volna azzal a listajan. Szoval nem vagyok rajta a listan. Tegnap este megneztem a koronas oldalon, a regisztraciom ott van-e a rendszerben, persze, hogy ott van.

Ugyhogy papiron be kellene talalnom oket, hogy a rendszerben valahogy elvesztem, holott a regisztraciom bizonyottan ott van. Nyilvan ehhez se kedvem, se turelmem, meghagytam a nevem es a szamom a haziorvosnal, aki amugy megmondta, hogy mar csak azert is reges reg hivtak volna, mert ok hetek ota ugy kell, hogy osszeszedegessenek eleg embert, aki hajlando oltatni, illetve elfogadja a szputnyikot, amivel ok oltanak.

De ugy maga az egesz szituacio eleg nevetseges. Kozben pedig hetente kapom mailben az otlasrol a tajekoztatast. De a regisztraciom meg sehol...

Ez az en tapasztalatom, azert irtam le, mert tobben is irtatok, hogy iksz honapja regisztraltatok, es sehol semmi. Mindenkepp hivjatok fel az orvost, megnezi, hogy ott vagytok-e a listan, mert amugy siman lehet, hogy valami bibi tortent a ti regetekkel is, es nem is latnak titeket, kozben ott vagytok amugy, papiron. Telefonaljatok, egyeztessetek, mert egyebkent ha leadjatok a szamotokat, akkor azt mondjak, hogy tizbol kilenc haziorvostol egy heten belul mar hivnak is, hogy lehet menni.

Kitartast, es addig is vigyazzatok magatokra, a masikra.
Stez
Komoly. 😕

És akkor így mikor kapod az oltást?
Vrij6
Hat ez most jo kerdes. papiron akkor, amikor hivnak (ez allitolag rovid ido, mert mondta, hogy tenyleg ugy kell minden nap osszevadasznia elegendo embert, aki oltatni akar), de miutan nekem a csaladomon atment a covid (ez is remek sztori, kalandos tortenet, ugyanis a noverem ugy jott at hozzank masfel honapja, hogy ket oraval elotte kapott negativ PCR-tesztet, ami ket napra ra pedig mar pozitiv volt), ezert en par hete elmentem antitest tesztre, es az meg kihozta, hogy en is covidos voltam. Ha a teszt nem hazudik, akkor kb. masfel honapja, 7 hete kaptam el korulbelul. Noha ez antitest teszt volt, tehat a rendszerbe nem kerultem be betegkent, igy papiron barmikor beoltathatom magam, de az orvos azt mondta, hogy az sem feltetlenul jo, ha az embert ugy oltjak be, hogy mondjuk a vere alapbol rendesen termeli az antigent, igy azt mondta, hogy el kellene mennem venas vervetelre, ahol megnezik, hogy mennyi antigent termel a verem. Ha sokat, akkor meg jo volna varni, ha viszont keveset, akkor igazabol mar az eelso hivasnal mehetnek. Ez meg ugye, gondolom, par nap mulva lenne. Vagy ki tudja, akar ma is. Barmikor, amikor hiv.
Stez
Hát ez tényleg elég kalandos, viszont a háziorvosod elég lelkiismeretesnek tűnik, ez mindenképp pozitív. Nálam ilyesmivel nem bajlódtak, fel sem merült, hogy antigén vizsgálat kéne (3 és fél hónappal a vírus elkapása után kaptam az első oltást), pedig közben a családom többi tagja elkapta a vírust és mivel én nem lettem újra fertőzött, így élesben kiderült, hogy termelek elég antitestet. Ennek ellenére megkaptam az oltást.
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 972 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 24.hu/tudomany/2021/04/14/moderna-hatekonysag-vedelem-virusvariansok-koronavirus/
Beki
132 millióból 117 milliót kapott az USA, 15 milliót a világ többi része. Nice
Willie Parker
Modernából végül mi egyáltalán nem vettünk?
Tudom, nagyon drágának találták vezéreink, igaz a kínai vagy háromszor annyiba került 😁
warr_b
Ott a cikkben, hogy mennyit, feleségem azt kapott

Kb 200e érkezett, még uszkve 1.7 milliót várunk elméletileg, de nekünk jó a kínai sóoldat is!
r.baggio
Ebben a cikkben nem volt róla szó, hogy ide mennyi jött, de oké 🙂
warr_b
Parancsolj, tegnapi 😊
 koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-10
Beki
Kösz 😊 örülök hogy elolvashattam az igazat a baloldal hazugságaival szemben 😂

több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
285 a mai áldozatok száma 😕
Negritis
De megvan a 3 millió beoltott. Milyen enyhítések váthatók?

több mint 4 éve
Stez SMU Mustangs 47 580 — Whoops, looks like something went wrong.
A haziorvos kozolte, hogy asztmaval reges reg meg kellett volna kapnom az oltast, es mivel o ismer engem, a nevem, tudna, ha talalkozott volna azzal a listajan. Szoval nem vagyok rajta a listan. Tegnap este megneztem a koronas oldalon, a regisztraciom ott van-e a rendszerben, persze, hogy ott van.

Ugyhogy papiron be kellene talalnom oket, hogy a rendszerben valahogy elvesztem, holott a regisztraciom bizonyottan ott van. Nyilvan ehhez se kedvem, se turelmem, meghagytam a nevem es a szamom a haziorvosnal, aki amugy megmondta, hogy mar csak azert is reges reg hivtak volna, mert ok hetek ota ugy kell, hogy osszeszedegessenek eleg embert, aki hajlando oltatni, illetve elfogadja a szputnyikot, amivel ok oltanak.

De ugy maga az egesz szituacio eleg nevetseges. Kozben pedig hetente kapom mailben az otlasrol a tajekoztatast. De a regisztraciom meg sehol...

Ez az en tapasztalatom, azert irtam le, mert tobben is irtatok, hogy iksz honapja regisztraltatok, es sehol semmi. Mindenkepp hivjatok fel az orvost, megnezi, hogy ott vagytok-e a listan, mert amugy siman lehet, hogy valami bibi tortent a ti regetekkel is, es nem is latnak titeket, kozben ott vagytok amugy, papiron. Telefonaljatok, egyeztessetek, mert egyebkent ha leadjatok a szamotokat, akkor azt mondjak, hogy tizbol kilenc haziorvostol egy heten belul mar hivnak is, hogy lehet menni.

Stez
Komoly. 😕

Vrij6
Hat ez most jo kerdes. papiron akkor, amikor hivnak (ez allitolag rovid ido, mert mondta, hogy tenyleg ugy kell minden nap osszevadasznia elegendo embert, aki oltatni akar), de miutan nekem a csaladomon atment a covid (ez is remek sztori, kalandos tortenet, ugyanis a noverem ugy jott at hozzank masfel honapja, hogy ket oraval elotte kapott negativ PCR-tesztet, ami ket napra ra pedig mar pozitiv volt), ezert en par hete elmentem antitest tesztre, es az meg kihozta, hogy en is covidos voltam. Ha a teszt nem hazudik, akkor kb. masfel honapja, 7 hete kaptam el korulbelul. Noha ez antitest teszt volt, tehat a rendszerbe nem kerultem be betegkent, igy papiron barmikor beoltathatom magam, de az orvos azt mondta, hogy az sem feltetlenul jo, ha az embert ugy oltjak be, hogy mondjuk a vere alapbol rendesen termeli az antigent, igy azt mondta, hogy el kellene mennem venas vervetelre, ahol megnezik, hogy mennyi antigent termel a verem. Ha sokat, akkor meg jo volna varni, ha viszont keveset, akkor igazabol mar az eelso hivasnal mehetnek. Ez meg ugye, gondolom, par nap mulva lenne. Vagy ki tudja, akar ma is. Barmikor, amikor hiv.

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
 24.hu/tudomany/2021/04/14/moderna-hatekonysag-vedelem-virusvariansok-koronavirus/
Beki
Willie Parker
Tudom, nagyon drágának találták vezéreink, igaz a kínai vagy háromszor annyiba került 😁
warr_b

Kb 200e érkezett, még uszkve 1.7 milliót várunk elméletileg, de nekünk jó a kínai sóoldat is!
r.baggio
warr_b
Parancsolj, tegnapi 😊
 koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-mennyisege-10
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Negritis
67k új első oltás, kórházban 450 fővel kevesebben, lélegeztetőgépen levők száma 5 fővel kevesebb.
több mint 4 éve
Beki
Willie Parker
warr_b

r.baggio

több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 459 — The Mathematician

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 459 — The Mathematician
Beki
Willie Parker
warr_b
de, csak nem hívtuk le az egész eu kapacitást
amit aztán mikor a németek behúztak picsogtunk

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 810 — no es importante
Beki
Willie Parker
warr_b

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Beki
Willie Parker

több mint 4 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 142
Beki
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 393
Astra la vista, baby.

Rendesen kiutott mindkettőnket amúgy másnapra... De legalább valami történik a szervezetben
FLZOLI
Kitartás, nekem bő másfél nap volt szar, aztán hip-hop elmúlt.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
több mint 4 éve
Szesze New York Giants 21 867 — Giants fan
Én tegnap kaptam meg a második szputyikot, az első 1 napra eléggé hazavágott, de a másodiknál megúsztam úgy néz ki. Mondjuk az oltás helye most sokkal jobban fáj, mint az elsőnél, de mondjuk azt leszarom.
több mint 4 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 661 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Astra la vista, baby.

Rendesen kiutott mindkettőnket amúgy másnapra... De legalább valami történik a szervezetben

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 393
1. "Akkor is jár vakcina igazolvány, ha nem az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltást kapta valaki – mondta a jogérvényesülésért felelős uniós biztos Didier Reynders."
2. "...az Európai Bizottság tervezetében az áll, hogy a tagállamoknak csak az európai gyógyszerfelügyelet által engedélyezett vakcinákat kell kötelezően elfogadni, de lehetőségük van arra, hogy a többit is elfogadják."

hvg.hu/tudomany/20210401_unios_engedely_Szputnyik_V_vakcina_ema
Ha tényleg tagállami hatáskörbe utalják, hogy az adott ország elfogadja-e a kínait és/vagy az oroszt (miért ne tennének így?), akkor abból ránk nézve még hatalmas gubancok lehetnek.
nagylaza
Nem csak most, de általában az a megélésem, hogy az EU az emberek életét közvetlenül befolyásoló döntések elől konkrétan menekül. Ha valami szaros lehet, akkor az menjen tagállami hatáskörbe, nehogy már Brüsszelben döntsünk olyan lényegtelen kérdésekről, minthogy ki milyen oltással hova mehet. Ugyanez van óraátállitás ügyben, vagy a vakcina logisztikánál is azt mondták, hogy a szervezés tagállami hatáskör.

De érdekes módon ha olyan témákról van szó, ami a lőtéri kutyát nem érdekli az abból élők és a politika - fanatikusokon kívül (lásd. Jogállamiság) akkor ott ki írtunk 2 erdőt a papírmunkához meg feláll 5 bizottság és dörgedelmes nyilatkozatok garmadája.

Én elhiszem, hogy az első esetben dönteni kényelmetlen Brüsszelnek, a második meg különösebb tét nélkül folytatható marhulás, de ennek így mi értelme? Felőlem lehet szorosabb az integráció is meg lazább is, de hogy itt a felek mazsoláznak, hogy kinek mi a kényelmes ügy, az engem eléggé tud bosszantani.
Most elképzeltem ahogy Ohio jelzi Washingtonnak hogy ő nem fogad Szputnyikos turistákat Texas meg igen, vajon miért nem lesz ilyen az USA-ban? 😊

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 14 058 — Слава Україні! Героям слава!

Stez
Komoly. 😕

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Stez SMU Mustangs 47 580 — Whoops, looks like something went wrong.

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 548 — The only discipline that lasts, is self discipline
1. "Akkor is jár vakcina igazolvány, ha nem az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltást kapta valaki – mondta a jogérvényesülésért felelős uniós biztos Didier Reynders."
2. "...az Európai Bizottság tervezetében az áll, hogy a tagállamoknak csak az európai gyógyszerfelügyelet által engedélyezett vakcinákat kell kötelezően elfogadni, de lehetőségük van arra, hogy a többit is elfogadják."

Ha tényleg tagállami hatáskörbe utalják, hogy az adott ország elfogadja-e a kínait és/vagy az oroszt (miért ne tennének így?), akkor abból ránk nézve még hatalmas gubancok lehetnek.
nagylaza
Kb. egy hete volt már erről szó. Akkor az volt a tippem, hogy meg fogjuk oldani.
- "Helló, régen beszéltünk."
- "Ja, múlt héten, a brüsszeli elnöki csúcson, de már én sem emlékszem, hogy miről volt szó."
- "Figyelj már, nem engednétek be a kínaival oltott magyarokat is hozzátok?",
- "Nem engedjük, miért engednénk? Így is terjed nálunk eléggé ez a kaki vírus."
- "Nálunk is, de engedni kell kicsit a népet, mert megbuzulnak különben. Ha nem engeditek be őket, mi is kénytelenek leszünk kitiltani a tőletek érkezők pincsikutyáit."
- "Hát az nem lenne jó, pincsi kutya nélkül nálunk senki nem nyaral. Oké, átgondoljuk. Amúgy ha beengednénk őket, mit adnátok cserébe?"
- "Hát láttsuk csak. Van például ez a cég, A piac harmada az övé, és most ki lehetne vásárolni a részvényeit. Vagy indul egy vasút projekt is, ha az érdekel. Nyerhető. Válassz egyet."
- "Oké. Dobj mellé még egy autópálya beruházást és nyitjuk a határt."
- "Kezet rá."

Na kb. így lesz ez.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 287 — beers & Packers

több mint 4 éve
Gergőbácsi Green Bay Packers 9 399 — Packers Suicide Squad
Na ez már kijárt

I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.