Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
na 24 órával az elsű szuptnyik shot után jelentem:oltási reakció, abszolút semmi
több mint 4 éve
Nah, azt mondja, mindegy milyen az oltás, sőt, ő ment eddig is oltás nélkül is, csak pcr teszt kellett...Egy kérdés külföldre innen - dolgozni - kijárókhoz.Van egy haverom, aki szokott járni rendszeresen Németországba, meg (főleg az év első negyedében) Svédországba, a sarkkör magasságába hetekre tesztelni. Novemberben vagy hogy átesett a víruson, most húsvét hétfőn kapta az első adag szputnyikot, megkérdezem majd, náluk mi a stájsz.
A minap nálam felmerült egy kérdés, amin egyelőre a fejemet vakarom. Erre eddig nem gondoltam. Arról van szó, hogy én "normál menetben" évi 2-5 alkalommal 1-2 hetet vagy hónapot Svájcban szoktam dolgozni. Ha visszaállna az élet a normál kerékvágásba, ismét mennék. Svájc egyelőre csak Pfizert és Modena-t használ. Ők is le vannak maradva most még, de nyár elejére be fognak érni minket, mikorra nálunk belassul az oltási sebesség - jön a nem regisztráltak utáni kaparás -, úgyhogy a múlt pénteki megbeszélésen már felmerült, hogy nyáron már esélyes, hogy ismét mennék. Ősszel meg biztosan. Igenám, de mikor szóba jött, hogy milyen oltással fogok érkezni, akkor fejvakarós lett, hogy mi van ha az kínai vagy szputnyik lesz? Kell-e majd valami protokoll, vagy úgy jövök-megyek majd köztük, mintha én is Moderna-t kaptam volna? Itt ugye nem arról van szó, hogy beengednek-e a határon, nem nyaralni megyek, hanem egy privát céghez, dolgozni. Amelyiknek saját protokollja van. Szoros, partneri a kapcsolat, nem úgy jött elő a téma, hogy ***zdmeg akkor nem jössz vagy ilyesmi, hanem direkt jó szándékúan, hogy engem védeniük kell-e majd - mehetek-e szállodába majd, vagy béreljenek nekem lakást, kifertőtlenítve, kapjak-e szeparált irodát -, de akkor is kényelmetlen a szitu. Erre eddig nem is gondoltam, fogalmam se volt, hogy mit válaszoljak. Azt se akartam mondani, hogy akkor légyszi "kezeljetek oltatlanként", de azt se, hogy ehh, szarjátok le, jövök-megyek közöttetek majd valamivel. Mindegyik kényelmetlen válasz. Vannak itt még külföldre járók - mármint dolgozni járók -, nálatok nem merült fel ilyesmi?
peterk2005
warr_b

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Akkor nezz mas helyet szerintem. En solymari vagyok, Vorosvaron van hely, ahol vesznek vert, de allitolag kb. 10-15 perc alatt megvagy, sokan sincsenek, plusz parhuzamosan harom nover veszi a vert, igy gyorsan megy. Ugyhogy ez biztos mindenhol mas.Szerettem volna én is elmenni vénás vérből antitest tesztre, fizetősen több mint, egy hónapra volt csak időpont annyian mennek jelenleg.Hát ez tényleg elég kalandos, viszont a háziorvosod elég lelkiismeretesnek tűnik, ez mindenképp pozitív. Nálam ilyesmivel nem bajlódtak, fel sem merült, hogy antigén vizsgálat kéne (3 és fél hónappal a vírus elkapása után kaptam az első oltást), pedig közben a családom többi tagja elkapta a vírust és mivel én nem lettem újra fertőzött, így élesben kiderült, hogy termelek elég antitestet. Ennek ellenére megkaptam az oltást.Hat ez most jo kerdes. papiron akkor, amikor hivnak (ez allitolag rovid ido, mert mondta, hogy tenyleg ugy kell minden nap osszevadasznia elegendo embert, aki oltatni akar), de miutan nekem a csaladomon atment a covid (ez is remek sztori, kalandos tortenet, ugyanis a noverem ugy jott at hozzank masfel honapja, hogy ket oraval elotte kapott negativ PCR-tesztet, ami ket napra ra pedig mar pozitiv volt), ezert en par hete elmentem antitest tesztre, es az meg kihozta, hogy en is covidos voltam. Ha a teszt nem hazudik, akkor kb. masfel honapja, 7 hete kaptam el korulbelul. Noha ez antitest teszt volt, tehat a rendszerbe nem kerultem be betegkent, igy papiron barmikor beoltathatom magam, de az orvos azt mondta, hogy az sem feltetlenul jo, ha az embert ugy oltjak be, hogy mondjuk a vere alapbol rendesen termeli az antigent, igy azt mondta, hogy el kellene mennem venas vervetelre, ahol megnezik, hogy mennyi antigent termel a verem. Ha sokat, akkor meg jo volna varni, ha viszont keveset, akkor igazabol mar az eelso hivasnal mehetnek. Ez meg ugye, gondolom, par nap mulva lenne. Vagy ki tudja, akar ma is. Barmikor, amikor hiv.No, az en ugyemben elorelepes tortent. Vagyis az derult ki, hogy minden szar. 😊Komoly. 😕
A haziorvos kozolte, hogy asztmaval reges reg meg kellett volna kapnom az oltast, es mivel o ismer engem, a nevem, tudna, ha talalkozott volna azzal a listajan. Szoval nem vagyok rajta a listan. Tegnap este megneztem a koronas oldalon, a regisztraciom ott van-e a rendszerben, persze, hogy ott van.
Ugyhogy papiron be kellene talalnom oket, hogy a rendszerben valahogy elvesztem, holott a regisztraciom bizonyottan ott van. Nyilvan ehhez se kedvem, se turelmem, meghagytam a nevem es a szamom a haziorvosnal, aki amugy megmondta, hogy mar csak azert is reges reg hivtak volna, mert ok hetek ota ugy kell, hogy osszeszedegessenek eleg embert, aki hajlando oltatni, illetve elfogadja a szputnyikot, amivel ok oltanak.
De ugy maga az egesz szituacio eleg nevetseges. Kozben pedig hetente kapom mailben az otlasrol a tajekoztatast. De a regisztraciom meg sehol...
Ez az en tapasztalatom, azert irtam le, mert tobben is irtatok, hogy iksz honapja regisztraltatok, es sehol semmi. Mindenkepp hivjatok fel az orvost, megnezi, hogy ott vagytok-e a listan, mert amugy siman lehet, hogy valami bibi tortent a ti regetekkel is, es nem is latnak titeket, kozben ott vagytok amugy, papiron. Telefonaljatok, egyeztessetek, mert egyebkent ha leadjatok a szamotokat, akkor azt mondjak, hogy tizbol kilenc haziorvostol egy heten belul mar hivnak is, hogy lehet menni.
Kitartast, es addig is vigyazzatok magatokra, a masikra.
Stez
És akkor így mikor kapod az oltást?
Vrij6
Stez
Szesze
kijo
több mint 4 éve
Egy kérdés külföldre innen - dolgozni - kijárókhoz.Nálunk is hasonló a helyzet, ha lehet már menni, akkor mennék Svájcba, negyedévente egy-egy hétre kb. Még nem merült fel, hogy mi lesz a módja az utazásnak valamint az irodából dolgozásnak. Azért is lesz érdekes, mert aki a svájci irodában dolgozik annak Franciaországban lakik a 80%-a legalább a határ túloldalán, szóval valamit ki kell találniuk majd.
peterk2005
Egyelőre viszont messze vagyunk ettől még szerintem, nem hiszem, hogy Q3/Q4 előtt bármilyen business trip lehetősége felmerül.
több mint 4 éve
Egy kérdés külföldre innen - dolgozni - kijárókhoz.Van egy haverom, aki szokott járni rendszeresen Németországba, meg (főleg az év első negyedében) Svédországba, a sarkkör magasságába hetekre tesztelni. Novemberben vagy hogy átesett a víruson, most húsvét hétfőn kapta az első adag szputnyikot, megkérdezem majd, náluk mi a stájsz.
A minap nálam felmerült egy kérdés, amin egyelőre a fejemet vakarom. Erre eddig nem gondoltam. Arról van szó, hogy én "normál menetben" évi 2-5 alkalommal 1-2 hetet vagy hónapot Svájcban szoktam dolgozni. Ha visszaállna az élet a normál kerékvágásba, ismét mennék. Svájc egyelőre csak Pfizert és Modena-t használ. Ők is le vannak maradva most még, de nyár elejére be fognak érni minket, mikorra nálunk belassul az oltási sebesség - jön a nem regisztráltak utáni kaparás -, úgyhogy a múlt pénteki megbeszélésen már felmerült, hogy nyáron már esélyes, hogy ismét mennék. Ősszel meg biztosan. Igenám, de mikor szóba jött, hogy milyen oltással fogok érkezni, akkor fejvakarós lett, hogy mi van ha az kínai vagy szputnyik lesz? Kell-e majd valami protokoll, vagy úgy jövök-megyek majd köztük, mintha én is Moderna-t kaptam volna? Itt ugye nem arról van szó, hogy beengednek-e a határon, nem nyaralni megyek, hanem egy privát céghez, dolgozni. Amelyiknek saját protokollja van. Szoros, partneri a kapcsolat, nem úgy jött elő a téma, hogy ***zdmeg akkor nem jössz vagy ilyesmi, hanem direkt jó szándékúan, hogy engem védeniük kell-e majd - mehetek-e szállodába majd, vagy béreljenek nekem lakást, kifertőtlenítve, kapjak-e szeparált irodát -, de akkor is kényelmetlen a szitu. Erre eddig nem is gondoltam, fogalmam se volt, hogy mit válaszoljak. Azt se akartam mondani, hogy akkor légyszi "kezeljetek oltatlanként", de azt se, hogy ehh, szarjátok le, jövök-megyek közöttetek majd valamivel. Mindegyik kényelmetlen válasz. Vannak itt még külföldre járók - mármint dolgozni járók -, nálatok nem merült fel ilyesmi?
peterk2005

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Tudod, mint a Hofi viccben.melyik cegrol beszelsz amugy?Nekem mezei talpas adófizetőként azért wtf, hogy a cég elengedi a semmibe lakni a "melósokat", anélkül, hogy a biztonságos (értsd minden szempontból) lakhatást biztosítaná. De persze mi a faszt várok itthon.nem, de jobb is sztem igy mki oda koltozik ahova akar, mi pl most a tenger melle, nyugis kisvarosba es igy kocsival fogok bejarni, de mig nem volt kocsi tok jo volt 15-20 perc alatt gyalog bejarni.ezt nem intézi a cég?Egy kérdés külföldre innen - dolgozni - kijárókhoz.nalunk annyi merult fel, hogy ha a ceg altal szervezett oltas befejezodik (ugye mivel itt Maltan az astra hasit sztem ez honapok kerdese, itt is eltoljak mar a ket oltast) akkor visszaallunk vmennyire rendes menetbe vszeg lepcsozetesen (ketheti onkentes bejaras, ketheti kotelezo bejaras, rendes ugymenet). ket heti onkentes bejarasnal nagyjabol megoldhato a szeparalt iroda nalunk, ket heti kotelezo bejarasnal amugy nem, de ott nagy irodakban ulnek majd emberek eleg tavol egymastol.
A minap nálam felmerült egy kérdés, amin egyelőre a fejemet vakarom. Erre eddig nem gondoltam. Arról van szó, hogy én "normál menetben" évi 2-5 alkalommal 1-2 hetet vagy hónapot Svájcban szoktam dolgozni. Ha visszaállna az élet a normál kerékvágásba, ismét mennék. Svájc egyelőre csak Pfizert és Modena-t használ. Ők is le vannak maradva most még, de nyár elejére be fognak érni minket, mikorra nálunk belassul az oltási sebesség - jön a nem regisztráltak utáni kaparás -, úgyhogy a múlt pénteki megbeszélésen már felmerült, hogy nyáron már esélyes, hogy ismét mennék. Ősszel meg biztosan. Igenám, de mikor szóba jött, hogy milyen oltással fogok érkezni, akkor fejvakarós lett, hogy mi van ha az kínai vagy szputnyik lesz? Kell-e majd valami protokoll, vagy úgy jövök-megyek majd köztük, mintha én is Moderna-t kaptam volna? Itt ugye nem arról van szó, hogy beengednek-e a határon, nem nyaralni megyek, hanem egy privát céghez, dolgozni. Amelyiknek saját protokollja van. Szoros, partneri a kapcsolat, nem úgy jött elő a téma, hogy ***zdmeg akkor nem jössz vagy ilyesmi, hanem direkt jó szándékúan, hogy engem védeniük kell-e majd - mehetek-e szállodába majd, vagy béreljenek nekem lakást, kifertőtlenítve, kapjak-e szeparált irodát -, de akkor is kényelmetlen a szitu. Erre eddig nem is gondoltam. Vannak itt még külföldre járók - mármint dolgozni járók -, nálatok nem merült fel ilyesmi?
peterk2005
sajnos nalunk elore jeleztek, hogy ha lezajlik az oltas a ceg altal akkor nem lesz kulonbseg tetel a beoltottak es nem beoltottak kozott (ezt furcsalom, de megertem olyan szempontbol, hogy ne legyen annak hatrany aki beoltatta magat akkor annak nem jar homeoffice aki meg kihagyta az nyugodtan dolgozik home officeban vegtelensegig). igy nem lesznek szeparalt irodak.
bizonyos serulekeny csoportok vszeg mentesulni fognak, hogy veletlenul se cipeljek haza igy en a terhes felesegemre vagy nyartol a kisbabara tekintettel meg mentesulni fogok egy ideig.
lakhatassal nalunk ugye nem foglalkoznak, mert mkinek kell maltai cim, oldd meg.
csebi
Amadeus
a fizu egy reszet kiteszi kvazi lakhatasi tamogatas meg juttatasok, hogy orszagot valtottal a melo miatt (foleg az elso 10 honapban).
anno Kairoban a nagykovi adott lakast, barcsak ne igy lett volna.
csebi
Amadeus
csebi
Mikor melyik.
több mint 4 éve
melyik cegrol beszelsz amugy?Nekem mezei talpas adófizetőként azért wtf, hogy a cég elengedi a semmibe lakni a "melósokat", anélkül, hogy a biztonságos (értsd minden szempontból) lakhatást biztosítaná. De persze mi a faszt várok itthon.nem, de jobb is sztem igy mki oda koltozik ahova akar, mi pl most a tenger melle, nyugis kisvarosba es igy kocsival fogok bejarni, de mig nem volt kocsi tok jo volt 15-20 perc alatt gyalog bejarni.ezt nem intézi a cég?Egy kérdés külföldre innen - dolgozni - kijárókhoz.nalunk annyi merult fel, hogy ha a ceg altal szervezett oltas befejezodik (ugye mivel itt Maltan az astra hasit sztem ez honapok kerdese, itt is eltoljak mar a ket oltast) akkor visszaallunk vmennyire rendes menetbe vszeg lepcsozetesen (ketheti onkentes bejaras, ketheti kotelezo bejaras, rendes ugymenet). ket heti onkentes bejarasnal nagyjabol megoldhato a szeparalt iroda nalunk, ket heti kotelezo bejarasnal amugy nem, de ott nagy irodakban ulnek majd emberek eleg tavol egymastol.
A minap nálam felmerült egy kérdés, amin egyelőre a fejemet vakarom. Erre eddig nem gondoltam. Arról van szó, hogy én "normál menetben" évi 2-5 alkalommal 1-2 hetet vagy hónapot Svájcban szoktam dolgozni. Ha visszaállna az élet a normál kerékvágásba, ismét mennék. Svájc egyelőre csak Pfizert és Modena-t használ. Ők is le vannak maradva most még, de nyár elejére be fognak érni minket, mikorra nálunk belassul az oltási sebesség - jön a nem regisztráltak utáni kaparás -, úgyhogy a múlt pénteki megbeszélésen már felmerült, hogy nyáron már esélyes, hogy ismét mennék. Ősszel meg biztosan. Igenám, de mikor szóba jött, hogy milyen oltással fogok érkezni, akkor fejvakarós lett, hogy mi van ha az kínai vagy szputnyik lesz? Kell-e majd valami protokoll, vagy úgy jövök-megyek majd köztük, mintha én is Moderna-t kaptam volna? Itt ugye nem arról van szó, hogy beengednek-e a határon, nem nyaralni megyek, hanem egy privát céghez, dolgozni. Amelyiknek saját protokollja van. Szoros, partneri a kapcsolat, nem úgy jött elő a téma, hogy ***zdmeg akkor nem jössz vagy ilyesmi, hanem direkt jó szándékúan, hogy engem védeniük kell-e majd - mehetek-e szállodába majd, vagy béreljenek nekem lakást, kifertőtlenítve, kapjak-e szeparált irodát -, de akkor is kényelmetlen a szitu. Erre eddig nem is gondoltam. Vannak itt még külföldre járók - mármint dolgozni járók -, nálatok nem merült fel ilyesmi?
peterk2005
sajnos nalunk elore jeleztek, hogy ha lezajlik az oltas a ceg altal akkor nem lesz kulonbseg tetel a beoltottak es nem beoltottak kozott (ezt furcsalom, de megertem olyan szempontbol, hogy ne legyen annak hatrany aki beoltatta magat akkor annak nem jar homeoffice aki meg kihagyta az nyugodtan dolgozik home officeban vegtelensegig). igy nem lesznek szeparalt irodak.
bizonyos serulekeny csoportok vszeg mentesulni fognak, hogy veletlenul se cipeljek haza igy en a terhes felesegemre vagy nyartol a kisbabara tekintettel meg mentesulni fogok egy ideig.
lakhatassal nalunk ugye nem foglalkoznak, mert mkinek kell maltai cim, oldd meg.
csebi
Amadeus
a fizu egy reszet kiteszi kvazi lakhatasi tamogatas meg juttatasok, hogy orszagot valtottal a melo miatt (foleg az elso 10 honapban).
csebi
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Nekem mezei talpas adófizetőként azért wtf, hogy a cég elengedi a semmibe lakni a "melósokat", anélkül, hogy a biztonságos (értsd minden szempontból) lakhatást biztosítaná. De persze mi a faszt várok itthon.nem, de jobb is sztem igy mki oda koltozik ahova akar, mi pl most a tenger melle, nyugis kisvarosba es igy kocsival fogok bejarni, de mig nem volt kocsi tok jo volt 15-20 perc alatt gyalog bejarni.ezt nem intézi a cég?Egy kérdés külföldre innen - dolgozni - kijárókhoz.nalunk annyi merult fel, hogy ha a ceg altal szervezett oltas befejezodik (ugye mivel itt Maltan az astra hasit sztem ez honapok kerdese, itt is eltoljak mar a ket oltast) akkor visszaallunk vmennyire rendes menetbe vszeg lepcsozetesen (ketheti onkentes bejaras, ketheti kotelezo bejaras, rendes ugymenet). ket heti onkentes bejarasnal nagyjabol megoldhato a szeparalt iroda nalunk, ket heti kotelezo bejarasnal amugy nem, de ott nagy irodakban ulnek majd emberek eleg tavol egymastol.
peterk2005
csebi
Amadeus
csebi
több mint 4 éve
mert nem elsosoros politikus volt mint Navracsics, de nagyon kemeny szakember, es sokkal fontosabb portfoliot is kapott. viszont kinevezesekor eleg komoly mediafelhajtast kapott, volt mindenhol tobb cikk rola.Miért ki az a Várhelyi? Jó most utána néztem, ha a Várhelyik Olivérről van szó, de amúgy életemben nem hallottam róla, még a feje se rémlik.marmint Varhelyinek a nevet nem ismeri senki?Lefrodítom egyszerű emberül 😊 :Egy picivel.. de szerintem angolul is veszélyes (amikor először tanultam angolul, kellett egy kis idő mig elrendeztem őket, a 2 vs 3 jobban elkülönül, csak az 1-est kellett okosan leválasztani, az amúgy is tök más szervezet...) + de szerintem megvan az oka, miért nevezik a harmadikat informálisan csak Councilnak/ Council of Ministersnek 😊angolul teljesen jok, magyarul orulet igen 😊az Európai TanácsBenne van a pakliban, h valamit benéztem... de azt hiszem
MC12
1) Európa Tanács (=Council of Europe) vs
2) Európai Tanács (=European Council) vs
3) Európai Unió Tanácsa (más néven Miniszterek Tanácsa) (=Council of the European Union / Council / Council of Ministers)
Asszem a harmadikra gondolsz, és nem a másodikra - elvileg az+Parlament a jogalkotó/legislative, a Commission az executive, a Bíróság meg nyilván a Bíróság.
Asszem...
PS: Ezt mindig is utáltam... fejbeverném azokat akik ezt jó elnevezésnek gondolták.
Igor
csebi
Igor
1.Parlament: Itt ül a Deutsch Tomi meg a Momentumos csajok sok pénzért - kevés éredmi munkával. Rühellik a Tanácsot.
2.Tanács: Itt ül Orbán, meg a többi miniszterelnök, lényegi döntések itt születnek. Rühellik a Parlamentet.
3. Bizottság: Itt volt Biztos a Navra, a mostaninak a nevét senki nem tudja, ők próbálják lepapírozni azt, ami két fentebbi csatái után az asztalon maradt + próbálnak önálló játékosként is mozogni a pályán.
Na ebből lenne elég kettő szerintem 😊
MC12
nem lattal meg trilogusos jogszabalyalkotast vszeg. nem mondanam azok utan, hogy a parlament keves erdemi munkat tolt. olyan szintu megalapozott javaslataik voltak pl menekultugyben, hogy a bizottsag is megirigyelhette volna ...
csebi
Toca
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
nem, de jobb is sztem igy mki oda koltozik ahova akar, mi pl most a tenger melle, nyugis kisvarosba es igy kocsival fogok bejarni, de mig nem volt kocsi tok jo volt 15-20 perc alatt gyalog bejarni.ezt nem intézi a cég?Egy kérdés külföldre innen - dolgozni - kijárókhoz.nalunk annyi merult fel, hogy ha a ceg altal szervezett oltas befejezodik (ugye mivel itt Maltan az astra hasit sztem ez honapok kerdese, itt is eltoljak mar a ket oltast) akkor visszaallunk vmennyire rendes menetbe vszeg lepcsozetesen (ketheti onkentes bejaras, ketheti kotelezo bejaras, rendes ugymenet). ket heti onkentes bejarasnal nagyjabol megoldhato a szeparalt iroda nalunk, ket heti kotelezo bejarasnal amugy nem, de ott nagy irodakban ulnek majd emberek eleg tavol egymastol.
peterk2005
csebi
Amadeus
több mint 4 éve
Miért ki az a Várhelyi? Jó most utána néztem, ha a Várhelyik Olivérről van szó, de amúgy életemben nem hallottam róla, még a feje se rémlik.marmint Varhelyinek a nevet nem ismeri senki?Lefrodítom egyszerű emberül 😊 :Egy picivel.. de szerintem angolul is veszélyes (amikor először tanultam angolul, kellett egy kis idő mig elrendeztem őket, a 2 vs 3 jobban elkülönül, csak az 1-est kellett okosan leválasztani, az amúgy is tök más szervezet...) + de szerintem megvan az oka, miért nevezik a harmadikat informálisan csak Councilnak/ Council of Ministersnek 😊angolul teljesen jok, magyarul orulet igen 😊az Európai TanácsBenne van a pakliban, h valamit benéztem... de azt hiszem
MC12
3) Európai Unió Tanácsa (más néven Miniszterek Tanácsa) (=Council of the European Union / Council / Council of Ministers)
Asszem a harmadikra gondolsz, és nem a másodikra - elvileg az+Parlament a jogalkotó/legislative, a Commission az executive, a Bíróság meg nyilván a Bíróság.
Asszem...
PS: Ezt mindig is utáltam... fejbeverném azokat akik ezt jó elnevezésnek gondolták.
Igor
csebi
Igor
1.Parlament: Itt ül a Deutsch Tomi meg a Momentumos csajok sok pénzért - kevés éredmi munkával. Rühellik a Tanácsot.
2.Tanács: Itt ül Orbán, meg a többi miniszterelnök, lényegi döntések itt születnek. Rühellik a Parlamentet.
3. Bizottság: Itt volt Biztos a Navra, a mostaninak a nevét senki nem tudja, ők próbálják lepapírozni azt, ami két fentebbi csatái után az asztalon maradt + próbálnak önálló játékosként is mozogni a pályán.
MC12
nem lattal meg trilogusos jogszabalyalkotast vszeg. nem mondanam azok utan, hogy a parlament keves erdemi munkat tolt. olyan szintu megalapozott javaslataik voltak pl menekultugyben, hogy a bizottsag is megirigyelhette volna ...
csebi
több mint 4 éve
ECDC infói alapján az eddig beérkezett / beadott vakcinák mennyisége (heti Pfizer, AZ és Szputnyik még nincs benne):azok a geci nyugatiak nem küldenek vakcinát.
Beki
több mint 4 éve
marmint Varhelyinek a nevet nem ismeri senki?Lefrodítom egyszerű emberül 😊 :Egy picivel.. de szerintem angolul is veszélyes (amikor először tanultam angolul, kellett egy kis idő mig elrendeztem őket, a 2 vs 3 jobban elkülönül, csak az 1-est kellett okosan leválasztani, az amúgy is tök más szervezet...) + de szerintem megvan az oka, miért nevezik a harmadikat informálisan csak Councilnak/ Council of Ministersnek 😊angolul teljesen jok, magyarul orulet igen 😊az Európai TanácsBenne van a pakliban, h valamit benéztem... de azt hiszem
MC12
Asszem...
Igor
csebi
Igor
MC12
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
ECDC infói alapján az eddig beérkezett / beadott vakcinák mennyisége (heti Pfizer, AZ és Szputnyik még nincs benne):
több mint 4 éve
ezt nem intézi a cég?Egy kérdés külföldre innen - dolgozni - kijárókhoz.nalunk annyi merult fel, hogy ha a ceg altal szervezett oltas befejezodik (ugye mivel itt Maltan az astra hasit sztem ez honapok kerdese, itt is eltoljak mar a ket oltast) akkor visszaallunk vmennyire rendes menetbe vszeg lepcsozetesen (ketheti onkentes bejaras, ketheti kotelezo bejaras, rendes ugymenet). ket heti onkentes bejarasnal nagyjabol megoldhato a szeparalt iroda nalunk, ket heti kotelezo bejarasnal amugy nem, de ott nagy irodakban ulnek majd emberek eleg tavol egymastol.
peterk2005
csebi
több mint 4 éve
ez a felfogas az, amit a magyar kormany tol ebben, arra ertettem igazabol. a ketto kozotti nyomorusagot en is utalom.Nem én vagyok hipokrita hanem az EU ÉS a tagállami vezetők. Nekem oké ha csatlakozunk az EU-ügyészséghez. Nem értek vele egyet, de el tudom fogadni, ahogy el tudok fogadni egy szoros európát is. De ugyanígy el tudom fogadni azt is, ha nem csatlakozunk és egy laza szövetség lenne az EU. A kettő közötti nyomorúságot, ami most van, na arra nem tudom azt mondani, hogy rendben van.melyik intezmeny javara is mondtak le a tagallamok a hataskorukbol, hogy tartattassak be?Tartassák be, amiről döntöttek. Ezért vannak. Egy jogszabály annyit ér, amennyit az emberek betartanak belőle. Ugyanez igaz az államokra is. Ha egy szabályt valaki(k) nem tart(anak) be akkor vagy a szabály rossz és azt kell megváltoztatni vagy a nem betartót kell megbüntetni. De az, hogy csóválom a fejem és felhívom a figyelmet a szabályok betartásának fontosságára, majd végignézem, ahogy röhögve hugyozzák le a jogtárat...hát, az nem segít elő sokmindent.dehat pl versenyjogban mar dontottek, mit akarsz meg toluk?Tehát erre az a megoldás.....hogy nem dönt. Akkor meg mire tartjuk?Nem csak most, de általában az a megélésem, hogy az EU az emberek életét közvetlenül befolyásoló döntések elől konkrétan menekül. Ha valami szaros lehet, akkor az menjen tagállami hatáskörbe, nehogy már Brüsszelben döntsünk olyan lényegtelen kérdésekről, minthogy ki milyen oltással hova mehet. Ugyanez van óraátállitás ügyben, vagy a vakcina logisztikánál is azt mondták, hogy a szervezés tagállami hatáskör.ja mert a tagallamok olyan szivesen mondanak le a hataskoreikrol, plusz miutan lemondtak vmiben utolag dobaljak a szart az EU-ra, hogy mit pofazik bele az eletunkbe. ne egyszerusitsuk le ezt az egeszet foleg egy feltetelezesre.
De érdekes módon ha olyan témákról van szó, ami a lőtéri kutyát nem érdekli az abból élők és a politika - fanatikusokon kívül (lásd. Jogállamiság) akkor ott ki írtunk 2 erdőt a papírmunkához meg feláll 5 bizottság és dörgedelmes nyilatkozatok garmadája.
MC12
igen is az EU-nak vannak fontos rendeletei, dontesei, amiben igenis hozott donteseket, meg az oraatallitasnal is fontosabbakat.
csebi
De igen, leegyszerűsítem mert pont azt akarja a rendszer, hogy ne egyszerűsítsük le, hiszen ha megtesszük, rájövünk hogy vagy az Európai Parlament vagy az Európai Bizottság vagy az Európai Tanács teljesen felesleges szervezet. A háromból kettőt van értelme tartani és felruházni a harmadik megszüntetett jogaival. Ha szorosabb integráció akkor dobjuk ki a Tanácsot ha lazább, dobjuk ki a Parlamentet de ez, hogy úgy ugrál mindegyik testület a szaros ügyek mellett - mint a vakcina-igazolvány - mint indiánok a tűz körül, ez elég bosszantó tud lenni.
MC12
amugy alapvetoen amit a harom intezmenyrol irsz, nem lenne hulyeseg.
csebi
MC12
mar igyis Brusszelt diktaturanak allitjak be itthon, mi lenne akkor, ha csak ugy beleugatnanak tagallami hataskorbe?
mi meg egy eu-s ugyeszseghez sem csatlakozunk, igy eleg hipokrita ez a latasmod ...
csebi
MC12
több mint 4 éve
Egy kérdés külföldre innen - dolgozni - kijárókhoz.nalunk annyi merult fel, hogy ha a ceg altal szervezett oltas befejezodik (ugye mivel itt Maltan az astra hasit sztem ez honapok kerdese, itt is eltoljak mar a ket oltast) akkor visszaallunk vmennyire rendes menetbe vszeg lepcsozetesen (ketheti onkentes bejaras, ketheti kotelezo bejaras, rendes ugymenet). ket heti onkentes bejarasnal nagyjabol megoldhato a szeparalt iroda nalunk, ket heti kotelezo bejarasnal amugy nem, de ott nagy irodakban ulnek majd emberek eleg tavol egymastol.
peterk2005
több mint 4 éve
Nem én vagyok hipokrita hanem az EU ÉS a tagállami vezetők. Nekem oké ha csatlakozunk az EU-ügyészséghez. Nem értek vele egyet, de el tudom fogadni, ahogy el tudok fogadni egy szoros európát is. De ugyanígy el tudom fogadni azt is, ha nem csatlakozunk és egy laza szövetség lenne az EU. A kettő közötti nyomorúságot, ami most van, na arra nem tudom azt mondani, hogy rendben van.melyik intezmeny javara is mondtak le a tagallamok a hataskorukbol, hogy tartattassak be?Tartassák be, amiről döntöttek. Ezért vannak. Egy jogszabály annyit ér, amennyit az emberek betartanak belőle. Ugyanez igaz az államokra is. Ha egy szabályt valaki(k) nem tart(anak) be akkor vagy a szabály rossz és azt kell megváltoztatni vagy a nem betartót kell megbüntetni. De az, hogy csóválom a fejem és felhívom a figyelmet a szabályok betartásának fontosságára, majd végignézem, ahogy röhögve hugyozzák le a jogtárat...hát, az nem segít elő sokmindent.dehat pl versenyjogban mar dontottek, mit akarsz meg toluk?Tehát erre az a megoldás.....hogy nem dönt. Akkor meg mire tartjuk?Nem csak most, de általában az a megélésem, hogy az EU az emberek életét közvetlenül befolyásoló döntések elől konkrétan menekül. Ha valami szaros lehet, akkor az menjen tagállami hatáskörbe, nehogy már Brüsszelben döntsünk olyan lényegtelen kérdésekről, minthogy ki milyen oltással hova mehet. Ugyanez van óraátállitás ügyben, vagy a vakcina logisztikánál is azt mondták, hogy a szervezés tagállami hatáskör.ja mert a tagallamok olyan szivesen mondanak le a hataskoreikrol, plusz miutan lemondtak vmiben utolag dobaljak a szart az EU-ra, hogy mit pofazik bele az eletunkbe. ne egyszerusitsuk le ezt az egeszet foleg egy feltetelezesre.
De érdekes módon ha olyan témákról van szó, ami a lőtéri kutyát nem érdekli az abból élők és a politika - fanatikusokon kívül (lásd. Jogállamiság) akkor ott ki írtunk 2 erdőt a papírmunkához meg feláll 5 bizottság és dörgedelmes nyilatkozatok garmadája.
MC12
igen is az EU-nak vannak fontos rendeletei, dontesei, amiben igenis hozott donteseket, meg az oraatallitasnal is fontosabbakat.
csebi
De igen, leegyszerűsítem mert pont azt akarja a rendszer, hogy ne egyszerűsítsük le, hiszen ha megtesszük, rájövünk hogy vagy az Európai Parlament vagy az Európai Bizottság vagy az Európai Tanács teljesen felesleges szervezet. A háromból kettőt van értelme tartani és felruházni a harmadik megszüntetett jogaival. Ha szorosabb integráció akkor dobjuk ki a Tanácsot ha lazább, dobjuk ki a Parlamentet de ez, hogy úgy ugrál mindegyik testület a szaros ügyek mellett - mint a vakcina-igazolvány - mint indiánok a tűz körül, ez elég bosszantó tud lenni.
MC12
csebi
MC12
mar igyis Brusszelt diktaturanak allitjak be itthon, mi lenne akkor, ha csak ugy beleugatnanak tagallami hataskorbe?
mi meg egy eu-s ugyeszseghez sem csatlakozunk, igy eleg hipokrita ez a latasmod ...
csebi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Mé'? Nem elég Viktorunk?igazából egy is.Lefrodítom egyszerű emberül 😊 :Egy picivel.. de szerintem angolul is veszélyes (amikor először tanultam angolul, kellett egy kis idő mig elrendeztem őket, a 2 vs 3 jobban elkülönül, csak az 1-est kellett okosan leválasztani, az amúgy is tök más szervezet...) + de szerintem megvan az oka, miért nevezik a harmadikat informálisan csak Councilnak/ Council of Ministersnek 😊angolul teljesen jok, magyarul orulet igen 😊az Európai TanácsBenne van a pakliban, h valamit benéztem... de azt hiszem
MC12
Asszem...
Igor
csebi
Igor
MC12
Amadeus
😊

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
igazából egy is.Lefrodítom egyszerű emberül 😊 :Egy picivel.. de szerintem angolul is veszélyes (amikor először tanultam angolul, kellett egy kis idő mig elrendeztem őket, a 2 vs 3 jobban elkülönül, csak az 1-est kellett okosan leválasztani, az amúgy is tök más szervezet...) + de szerintem megvan az oka, miért nevezik a harmadikat informálisan csak Councilnak/ Council of Ministersnek 😊angolul teljesen jok, magyarul orulet igen 😊az Európai TanácsBenne van a pakliban, h valamit benéztem... de azt hiszem
MC12
Asszem...
Igor
csebi
Igor
MC12
több mint 4 éve
Lefrodítom egyszerű emberül 😊 :Egy picivel.. de szerintem angolul is veszélyes (amikor először tanultam angolul, kellett egy kis idő mig elrendeztem őket, a 2 vs 3 jobban elkülönül, csak az 1-est kellett okosan leválasztani, az amúgy is tök más szervezet...) + de szerintem megvan az oka, miért nevezik a harmadikat informálisan csak Councilnak/ Council of Ministersnek 😊angolul teljesen jok, magyarul orulet igen 😊az Európai TanácsBenne van a pakliban, h valamit benéztem... de azt hiszem
MC12
Asszem...
Igor
csebi
Igor
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Szerettem volna én is elmenni vénás vérből antitest tesztre, fizetősen több mint, egy hónapra volt csak időpont annyian mennek jelenleg.Hát ez tényleg elég kalandos, viszont a háziorvosod elég lelkiismeretesnek tűnik, ez mindenképp pozitív. Nálam ilyesmivel nem bajlódtak, fel sem merült, hogy antigén vizsgálat kéne (3 és fél hónappal a vírus elkapása után kaptam az első oltást), pedig közben a családom többi tagja elkapta a vírust és mivel én nem lettem újra fertőzött, így élesben kiderült, hogy termelek elég antitestet. Ennek ellenére megkaptam az oltást.Hat ez most jo kerdes. papiron akkor, amikor hivnak (ez allitolag rovid ido, mert mondta, hogy tenyleg ugy kell minden nap osszevadasznia elegendo embert, aki oltatni akar), de miutan nekem a csaladomon atment a covid (ez is remek sztori, kalandos tortenet, ugyanis a noverem ugy jott at hozzank masfel honapja, hogy ket oraval elotte kapott negativ PCR-tesztet, ami ket napra ra pedig mar pozitiv volt), ezert en par hete elmentem antitest tesztre, es az meg kihozta, hogy en is covidos voltam. Ha a teszt nem hazudik, akkor kb. masfel honapja, 7 hete kaptam el korulbelul. Noha ez antitest teszt volt, tehat a rendszerbe nem kerultem be betegkent, igy papiron barmikor beoltathatom magam, de az orvos azt mondta, hogy az sem feltetlenul jo, ha az embert ugy oltjak be, hogy mondjuk a vere alapbol rendesen termeli az antigent, igy azt mondta, hogy el kellene mennem venas vervetelre, ahol megnezik, hogy mennyi antigent termel a verem. Ha sokat, akkor meg jo volna varni, ha viszont keveset, akkor igazabol mar az eelso hivasnal mehetnek. Ez meg ugye, gondolom, par nap mulva lenne. Vagy ki tudja, akar ma is. Barmikor, amikor hiv.No, az en ugyemben elorelepes tortent. Vagyis az derult ki, hogy minden szar. 😊Komoly. 😕
A haziorvos kozolte, hogy asztmaval reges reg meg kellett volna kapnom az oltast, es mivel o ismer engem, a nevem, tudna, ha talalkozott volna azzal a listajan. Szoval nem vagyok rajta a listan. Tegnap este megneztem a koronas oldalon, a regisztraciom ott van-e a rendszerben, persze, hogy ott van.
Ugyhogy papiron be kellene talalnom oket, hogy a rendszerben valahogy elvesztem, holott a regisztraciom bizonyottan ott van. Nyilvan ehhez se kedvem, se turelmem, meghagytam a nevem es a szamom a haziorvosnal, aki amugy megmondta, hogy mar csak azert is reges reg hivtak volna, mert ok hetek ota ugy kell, hogy osszeszedegessenek eleg embert, aki hajlando oltatni, illetve elfogadja a szputnyikot, amivel ok oltanak.
De ugy maga az egesz szituacio eleg nevetseges. Kozben pedig hetente kapom mailben az otlasrol a tajekoztatast. De a regisztraciom meg sehol...
Ez az en tapasztalatom, azert irtam le, mert tobben is irtatok, hogy iksz honapja regisztraltatok, es sehol semmi. Mindenkepp hivjatok fel az orvost, megnezi, hogy ott vagytok-e a listan, mert amugy siman lehet, hogy valami bibi tortent a ti regetekkel is, es nem is latnak titeket, kozben ott vagytok amugy, papiron. Telefonaljatok, egyeztessetek, mert egyebkent ha leadjatok a szamotokat, akkor azt mondjak, hogy tizbol kilenc haziorvostol egy heten belul mar hivnak is, hogy lehet menni.
Kitartast, es addig is vigyazzatok magatokra, a masikra.
Stez
És akkor így mikor kapod az oltást?
Vrij6
Stez
Szesze
több mint 4 éve
Egy kérdés külföldre innen - dolgozni - kijárókhoz.A minap nálam felmerült egy kérdés, amin egyelőre a fejemet vakarom. Erre eddig nem gondoltam. Arról van szó, hogy én "normál menetben" évi 2-5 alkalommal 1-2 hetet vagy hónapot Svájcban szoktam dolgozni. Ha visszaállna az élet a normál kerékvágásba, ismét mennék. Svájc egyelőre csak Pfizert és Modena-t használ. Ők is le vannak maradva most még, de nyár elejére be fognak érni minket, mikorra nálunk belassul az oltási sebesség - jön a nem regisztráltak utáni kaparás -, úgyhogy a múlt pénteki megbeszélésen már felmerült, hogy nyáron már esélyes, hogy ismét mennék. Ősszel meg biztosan. Igenám, de mikor szóba jött, hogy milyen oltással fogok érkezni, akkor fejvakarós lett, hogy mi van ha az kínai vagy szputnyik lesz? Kell-e majd valami protokoll, vagy úgy jövök-megyek majd köztük, mintha én is Moderna-t kaptam volna? Itt ugye nem arról van szó, hogy beengednek-e a határon, nem nyaralni megyek, hanem egy privát céghez, dolgozni. Amelyiknek saját protokollja van. Szoros, partneri a kapcsolat, nem úgy jött elő a téma, hogy ***zdmeg akkor nem jössz vagy ilyesmi, hanem direkt jó szándékúan, hogy engem védeniük kell-e majd - mehetek-e szállodába majd, vagy béreljenek nekem lakást, kifertőtlenítve, kapjak-e szeparált irodát -, de akkor is kényelmetlen a szitu. Erre eddig nem is gondoltam, fogalmam se volt, hogy mit válaszoljak. Azt se akartam mondani, hogy akkor légyszi "kezeljetek oltatlanként", de azt se, hogy ehh, szarjátok le, jövök-megyek közöttetek majd valamivel. Mindegyik kényelmetlen válasz. Vannak itt még külföldre járók - mármint dolgozni járók -, nálatok nem merült fel ilyesmi?
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
melyik intezmeny javara is mondtak le a tagallamok a hataskorukbol, hogy tartattassak be?Tartassák be, amiről döntöttek. Ezért vannak. Egy jogszabály annyit ér, amennyit az emberek betartanak belőle. Ugyanez igaz az államokra is. Ha egy szabályt valaki(k) nem tart(anak) be akkor vagy a szabály rossz és azt kell megváltoztatni vagy a nem betartót kell megbüntetni. De az, hogy csóválom a fejem és felhívom a figyelmet a szabályok betartásának fontosságára, majd végignézem, ahogy röhögve hugyozzák le a jogtárat...hát, az nem segít elő sokmindent.dehat pl versenyjogban mar dontottek, mit akarsz meg toluk?Tehát erre az a megoldás.....hogy nem dönt. Akkor meg mire tartjuk?Nem csak most, de általában az a megélésem, hogy az EU az emberek életét közvetlenül befolyásoló döntések elől konkrétan menekül. Ha valami szaros lehet, akkor az menjen tagállami hatáskörbe, nehogy már Brüsszelben döntsünk olyan lényegtelen kérdésekről, minthogy ki milyen oltással hova mehet. Ugyanez van óraátállitás ügyben, vagy a vakcina logisztikánál is azt mondták, hogy a szervezés tagállami hatáskör.ja mert a tagallamok olyan szivesen mondanak le a hataskoreikrol, plusz miutan lemondtak vmiben utolag dobaljak a szart az EU-ra, hogy mit pofazik bele az eletunkbe. ne egyszerusitsuk le ezt az egeszet foleg egy feltetelezesre.
MC12
csebi
MC12
csebi
MC12
több mint 4 éve
az a baj hogy pont az agyhalottak szarnak bele a rendelkezésekbe az első oltás után már délutánÉs ezért faszság az iskola nyitás, még ez az idő nem telt el, pláne nem azoknál akik kimaradtak és a héten kapnak pótidőpontot.Ez úgy is csak politikai kommunikáció az agyhalottaknak!
Toca
r.baggio
mondván minden fasza
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!