Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Igazad is lehet, de én csak matekozok:Ha még most beoltatod magad Orosszal belefér egy pfizer is addig 😀VvAlekoszKlaci79
Egyébként én tökre megértem ezt, bár én meglepődnék ha Pfizer a következő 1-1.5 honapban választás lenne.
Toca
1 millió ember van hátra, mert sokan most regisztrálnak ugyan, de azért nem hiszem, hogy hirtelen ez százezrekkel nő.
Jön még elvileg áprilisban 1 millió Pfizer
Abból tuti tanárok, egyéb állami alkalmazottak, korábban oltópontra mentek 2. oltására elmegy 500k. Ugye a tanárok 2. köre majd csak május környékén lesz időszerű.
Marad egy fél millió és közben jön még más oltóanyag is, nagyon sok ismerős pl a napokban fog majd kapni szputnyikot. Biztos jön Arra, de jön némi Modern és persze főképp Jansen is, igaz ez utóbbit Nyunyóka néni elküldi a pici falvakba, bár gondolom ott is azért sok helyen van háziorvos aki oltson.
Reménykedek egyelőre...
több mint 4 éve
Ha még most beoltatod magad Orosszal belefér egy pfizer is addig 😀Ugye azt nem gondoljátok komolyan hogy azért rendelnek hogy majd álljon a raktárba ?Pedig ott fog állni a raktárban, ebben biztos lehetsz! És még hűtik is, mert úgy vannak vele, ha megkapja az EU engedélyt, majd sokkal nehezebb lesz hirtelen hozzájutni. Ha pedig nem kapja meg, nem fogják felhasználni.
Vagy szerintetek megrendelik aztán majd valamikor amikor talán lesz engedély használják,ha lesz,ha nem. akkor meg szépen visszaküldik.
Na mindegy én nem akarok senkit győzködni csak egyszerűen fel nem foghatom hogy tudtok orvosi kérdésben dönteni ez jó nekem ez nem vagy ez jobb mint az stb.(oké a kínaival kapcsolatban értem az aggályokat ) de a többivel kapcsolatban tényleg nem vágom
(Pedig engem az orosz rendesen kicsinált )
VvAlekosz
Én általában úgy döntök ilyen kérdésben, hogy sokat olvasok különböző véleményeket, szakmai dolgokat. Eddig december óta jöhetett volna nekem az orosz is, vagy bármi, de nem voltam jogosult semmire. Most úgy vagyok vele, hogy május 1-ig kb beoltanak mindenkit, aki regisztrált, már csak 1 millió ilyen ember van. Jön még 1-1,3 millió olyan vakcina, amit szívesen látnék a szervezetemben. Most 1-2 héten már ne múljon, úgyis az oltás után még 5-7 hétig vigyáznom kell, mint eddig.
Értékelem a kockázatokat, sokat olvasok a témában, akár itt a fórumon is és döntök. Én például figyelembe veszem azt is, hogy év végén szeretnék elutazni USA-ba és nem akarom, hogy baszakodjanak az orosz oltással. Lehet nem teszik, de van esély arra is jelen helyzetben.
Klaci79
Egyébként én tökre megértem ezt, bár én meglepődnék ha Pfizer a következő 1-1.5 honapban választás lenne.
több mint 4 éve
utazás nekem eszembe se jutott, de nálam az is mókás mert én meg simán lehet hogy meló miatt kell hogy utazzak 😀Ugye azt nem gondoljátok komolyan hogy azért rendelnek hogy majd álljon a raktárba ?Pedig ott fog állni a raktárban, ebben biztos lehetsz! És még hűtik is, mert úgy vannak vele, ha megkapja az EU engedélyt, majd sokkal nehezebb lesz hirtelen hozzájutni. Ha pedig nem kapja meg, nem fogják felhasználni.
Vagy szerintetek megrendelik aztán majd valamikor amikor talán lesz engedély használják,ha lesz,ha nem. akkor meg szépen visszaküldik.
Na mindegy én nem akarok senkit győzködni csak egyszerűen fel nem foghatom hogy tudtok orvosi kérdésben dönteni ez jó nekem ez nem vagy ez jobb mint az stb.(oké a kínaival kapcsolatban értem az aggályokat ) de a többivel kapcsolatban tényleg nem vágom
VvAlekosz
Én általában úgy döntök ilyen kérdésben, hogy sokat olvasok különböző véleményeket, szakmai dolgokat. Eddig december óta jöhetett volna nekem az orosz is, vagy bármi, de nem voltam jogosult semmire. Most úgy vagyok vele, hogy május 1-ig kb beoltanak mindenkit, aki regisztrált, már csak 1 millió ilyen ember van. Jön még 1-1,3 millió olyan vakcina, amit szívesen látnék a szervezetemben. Most 1-2 héten már ne múljon, úgyis az oltás után még 5-7 hétig vigyáznom kell, mint eddig.
Értékelem a kockázatokat, sokat olvasok a témában, akár itt a fórumon is és döntök. Én például figyelembe veszem azt is, hogy év végén szeretnék elutazni USA-ba és nem akarom, hogy baszakodjanak az orosz oltással. Lehet nem teszik, de van esély arra is jelen helyzetben.
Klaci79
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Ugye azt nem gondoljátok komolyan hogy azért rendelnek hogy majd álljon a raktárba ?Pedig ott fog állni a raktárban, ebben biztos lehetsz! És még hűtik is, mert úgy vannak vele, ha megkapja az EU engedélyt, majd sokkal nehezebb lesz hirtelen hozzájutni. Ha pedig nem kapja meg, nem fogják felhasználni.
VvAlekosz
több mint 4 éve
valahol olvastam hogy azért nem nyújtják be mert a fejlesztési folyamat nem volt épp humánusPéldául:
Negritis
www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/covid-ema-orosz-oltas-vakcina-vizsgalat-szputnyik.726595.html
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ugye azt nem gondoljátok komolyan hogy azért rendelnek hogy majd álljon a raktárba ? Vagy szerintetek megrendelik aztán majd valamikor amikor talán lesz engedély használják,ha lesz,ha nem. akkor meg szépen visszaküldik.
több mint 4 éve
Valaki itt kurvára nem mond igazat....
www.portfolio.hu/gazdasag/20210412/az-orszagos-korhazi-foigazgato-helyettes-elarulta-hogy-voltak-olyan-korhazi-esetek-amikor-az-orvosnak-dontenie-kellett-melyik-sulyos-beteg-eletet-mentik-meg-478192
Klaci79
A lélegeztetőgépre került betegek 80%-ának az életét nem tudják megmenteni - árulta el a HírTV műsorában Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese.ez elég durva
több mint 4 éve
Valaki itt kurvára nem mond igazat....www.portfolio.hu/gazdasag/20210412/az-orszagos-korhazi-foigazgato-helyettes-elarulta-hogy-voltak-olyan-korhazi-esetek-amikor-az-orvosnak-dontenie-kellett-melyik-sulyos-beteg-eletet-mentik-meg-478192
több mint 4 éve
Na Ausztria berendelt 1 millió az az egymillió adag orosz" gyenge" minőségű vakcinát.arról van döntés hogy megrendelték, nem arról hogy használják is
Nagylaza Klaci most akkor hogy is van ez ?
(Miért is nem jó ez nektek ?Mivel is gyengébb ez mint a nyugati amire vártok messiásként ?)
Csak megjegyzem ha jól tudom az orosz 2 évig jó szemben a Pfizer ami 6 hónap ha igazak a hírek
Vagy az pár százalék hatékonyságbeli különbség aggaszt bennetek ?
m.hvg.hu/gazdasag/20210412_Ausztria_is_dontott_a_Szputnyik_importjarol
VvAlekosz
(kicsit hasonló mint az indiai meg a sinovac nálunk, de mégse)
van szó arról hogy az olaszok is fogják gyártani
mivel jobb? egy EU engedéllyel pl, amivel kapcsolatba valahol olvastam hogy azért nem nyújtják be mert a fejlesztési folyamat nem volt épp humánus
több mint 4 éve
Na Ausztria berendelt 1 millió az az egymillió adag orosz" gyenge" minőségű vakcinát.Majd ha használják is, akkor térjünk vissza erre. Egyébként szerintem nincs baj a szputnyikkal, nem írtam sehol olyat, hogy baj lenne. Én nem kérek. Neked ajánlom szeretettel 😊
Nagylaza Klaci most akkor hogy is van ez ?
(Miért is nem jó ez nektek ?Mivel is gyengébb ez mint a nyugati amire vártok messiásként ?)
Csak megjegyzem ha jól tudom az orosz 2 évig jó szemben a Pfizer ami 6 hónap ha igazak a hírek
VvAlekosz
Szlovákia is rendelt, velünk ellentétben azonban csak azt használják ők is, amit az EU gyógyszerügynökség jóváhagyott. Ez fontos mondat, mert nem mindegy, hogy rendel, vagy hogy használja.
Németország is rendel állítólag, ha megvan az eu engedélye használni is fogják.
Azonban egyre kevésbé van rá szükség, mert ha az AZ is betartaná a szavát, az EU gyárak már J&J-vel együtt ontanák a vakcinát.
Jelzem csak áprilisban 1,25 millió Pfizer érkezik hozzánk. Kicsit lassú tudom, de tőlünk nyugatra úgy tűnik nem okoz ennyi halálos megbetegedést a vírus, így ők türelmesebbek tudnak lenni.
Fogalmad nem lehet róla, hogy a Pfizer, az orosz, vagy a kínai meddig hatékony. Ebben biztos vagyok, mert a legelsőt nincs egy éve, hogy beadták, ezért nem tudni, mikor fut ki a hatásossága. A Pfizerrel kezdték a teszteket, de még az is kevesebb, mint egy éve. Szóval lehet ezt mondják, de mi alapján? Belenéztek a gömbbe?
Mindenki olyan vakcinát választ, amilyet akar jelenleg. Akinek nincs megfelelő, az kockáztat, de minden vakcinát eloltanak, úgyhogy folyamatosan nő az átoltottság. Nem velem van a gond, mert én is kapok előbb-utóbb, hanem azokkal akik nem akarnak egyáltalán. Őket győzködd 😊
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Na Ausztria berendelt 1 millió az az egymillió adag orosz" gyenge" minőségű vakcinát.Nagylaza Klaci most akkor hogy is van ez ?
m.hvg.hu/gazdasag/20210412_Ausztria_is_dontott_a_Szputnyik_importjarol
több mint 4 éve
En is megkaptam a szputnyikom.Eléggé mákosan kerültem be, azért remelem marad májusig 2. Oltasra való.
több mint 4 éve
Körzetemben többen visszamondták a Szputnyikot, így kaptam egy hívást...Jézusom... A lehető legjobbakat!
holnap 11-kor oltakozom!
Aki pedig még mindig szuperhősnek érzi magát, vagy úgy gondolja, hogy egészséges fiatalként rá, vagy gyermekeire nem veszélyes ez a szar, annak üzenem, hogy az egy hónapja minimális tünetekkel átesett, öt éves kislányom haját fürtökben szedjük a lakásból... 😕
Lassan összeáll a kép, hogy kortól függetlenül minden érintett női családtagom hasonló poszt-tünetekről számolt be...és ezek csak a látható tünetek...
"Csak egészség legyen meg térerő!"
clbass
több mint 4 éve
hogy tudsz egyáltalán hazajönni most?"Koronavírus: már látszik, hova vezetett a húsvéti lazulás SpanyolországbanMindenki tudta hogy ez lesz. Így is lett. Nincs semmi meglepetés. Viszont itt oltást nem tudom mikor kapnám, valszeg haza kell mennem érte, mert itt szépen be vannak sorolva az emberek csoportokba.
Spanyolországban mintegy 23 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a hétvégén, több mint a kétszeresét az egy héttel korábbi eseteknek - derült ki az egészségügyi minisztérium hétfőn közzétett adataiból az MTI szerint. A helyi szakértő szerint a növekedést a húsvéti ünnepek alatt történt fertőzések okozzák."
nagylaza
Heisman
több mint 4 éve
"Koronavírus: már látszik, hova vezetett a húsvéti lazulás SpanyolországbanMindenki tudta hogy ez lesz. Így is lett. Nincs semmi meglepetés. Viszont itt oltást nem tudom mikor kapnám, valszeg haza kell mennem érte, mert itt szépen be vannak sorolva az emberek csoportokba.
Spanyolországban mintegy 23 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a hétvégén, több mint a kétszeresét az egy héttel korábbi eseteknek - derült ki az egészségügyi minisztérium hétfőn közzétett adataiból az MTI szerint. A helyi szakértő szerint a növekedést a húsvéti ünnepek alatt történt fertőzések okozzák."
nagylaza
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
OK, fátylat rá, gondoltam pontosítok, ha ez így nem gyere be, akk sorry.Akkor jelezd, javítsd ki, vagy mondj ellent.Igen, mert így pontos.Én ilyet nem írtam, ezt te írtad bele.Nyilván, aki milliárdokhoz fér hozzá az nem csak a gemkapcsot viszi haza az irodából.fixed
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
empty taxi
Szerinted korrekt beleírni úgy, mintha én írnám?
Vagy ez oilyen önkiszolgáló dolog, hogy írjak magamnak elnézéskérést, aztán fátylat rá?
Sajnálom, hogy megmásítottam az általad írtakat.Oké, semmi baj, ha nincs belőle rendszer.
empty taxi
Sobri Jóska

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 504
"Koronavírus: már látszik, hova vezetett a húsvéti lazulás SpanyolországbanEzert is irtam h gibraltar nyitasa erdekes lesz az ingazok miatt.
Írországban viszont minimálisra csökkent. Csak azért, hogy legyenek jó hírek is.
nagylaza
több mint 4 éve
Körzetemben többen visszamondták a Szputnyikot, így kaptam egy hívást...holnap 11-kor oltakozom!
Aki pedig még mindig szuperhősnek érzi magát, vagy úgy gondolja, hogy egészséges fiatalként rá, vagy gyermekeire nem veszélyes ez a szar, annak üzenem, hogy az egy hónapja minimális tünetekkel átesett, öt éves kislányom haját fürtökben szedjük a lakásból... 😕
Lassan összeáll a kép, hogy kortól függetlenül minden érintett női családtagom hasonló poszt-tünetekről számolt be...és ezek csak a látható tünetek...
"Csak egészség legyen meg térerő!"
több mint 4 éve
"Koronavírus: már látszik, hova vezetett a húsvéti lazulás SpanyolországbanSpanyolországban mintegy 23 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a hétvégén, több mint a kétszeresét az egy héttel korábbi eseteknek - derült ki az egészségügyi minisztérium hétfőn közzétett adataiból az MTI szerint. A helyi szakértő szerint a növekedést a húsvéti ünnepek alatt történt fertőzések okozzák."
Írországban viszont minimálisra csökkent. Csak azért, hogy legyenek jó hírek is.
több mint 4 éve
"Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok."Annak a lóvénak a fele még játszásiból se fog eljutni Kínába eleve, szóval csak még 1,5 millió vakcinát kell eltapsolni valahogy. 😊Orbán Viktor 2009-ben, a H1N1 idején: "meg kell nézni, miért egy offshore cégtől rendelt vakcinát a kormány, és hogy ez okozott-e pluszköltséget. Nem volna helyes, ha kiderülne, hogy meglopnak bennünket oltás ürügyén".
somoskovig
nagylaza
több mint 4 éve
Akkor jelezd, javítsd ki, vagy mondj ellent.Igen, mert így pontos.Én ilyet nem írtam, ezt te írtad bele.Nyilván, aki milliárdokhoz fér hozzá az nem csak a gemkapcsot viszi haza az irodából.fixed
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
empty taxi
Szerinted korrekt beleírni úgy, mintha én írnám?
Vagy ez oilyen önkiszolgáló dolog, hogy írjak magamnak elnézéskérést, aztán fátylat rá?
Sajnálom, hogy megmásítottam az általad írtakat.Oké, semmi baj, ha nincs belőle rendszer.
empty taxi
több mint 4 éve
Azért az előttetek van, hogy amikor elfogynak a jelentkezők és nagyon oltani kellene a nyájimmunitáshoz, akkor felhívja az amúgy hitetlen palit a háziorvos, hogy lenne jó kis sinopharm...szerintem lassan fog ez haladni...haverék ezért nem regisztráltak még
Klaci79
én hasonló miatt húztam múlt hétig, de végül mondom úgyis mind1
de nálam eleve van más dolog is a háttérben hogy miért nem ugráltam olyan dologért aminek a kifutása 2 hónap
több mint 4 éve
Azért az előttetek van, hogy amikor elfogynak a jelentkezők és nagyon oltani kellene a nyájimmunitáshoz, akkor felhívja az amúgy hitetlen palit a háziorvos, hogy lenne jó kis sinopharm...szerintem lassan fog ez haladni...
több mint 4 éve
Azokon tud a slepp keresni úgyh az jönni fog 😉Ez igaz , abszolut nem lepne meg ha a Kinai szurik számát redukálnánk , totális fölösleges lesz már májusban több milliót behozni , max annyit h mindenkinek aki ezt kapta jusson egy esetleges 3. adag is, mondjuk ez túl logikus ahhoz h így is történjen .Darabszámra kezdünk jók lenni.Olvasom, hogy holnap jön 140 ezer Szputnyik is.Azon csodálkozom h még nem mentünk rá a Szlovákoknál elfekvő 200 ezer Szputnyikra .
nagylaza
nando89
A május arról fog szólni, hogy miután mindenki, aki akarta be lesz oltva (elsővel legalábbis), mi legyen az ország oltást nem kérő másik felével.
Sobri Jóska
nando89

Madden hates me.
több mint 4 éve
Igen, mert így pontos.Én ilyet nem írtam, ezt te írtad bele.Nyilván, aki milliárdokhoz fér hozzá az nem csak a gemkapcsot viszi haza az irodából.fixed
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska

Madden hates me.