Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
Gdpr, lol.
több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 840 — SuperBowl Champions 2013/2014
nah már ebben is van pénz akkor

www.youtube.com/watch?v=gng_yNP1fV0
Negritis
"Sorbe tegyetek bele a vakcinat es egy heten belul mindenki be lesz oltva" 😀

Es sajnos igaza van. Amugy ezek az interjualanyok... fogalmazzunk ugy, erdekes karakterek. Ha a boritoja alapjan itelnem meg a konyveket, akkor mast is irnek 😀

Szornyu, hogy ennyi virustagado van, valahol a tarsadalmunk korkepe is ez.

"Szerk: GENMODOSITOTT ANYAG VAN BENNE" 😀 Nem hiszem el, hogy ilyen emberek koztunk jarnak 😀

Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 058 — #NoStress
Egyébként ezt GDPR szerint hogy nem szenzitív adat ? Azt nem értem csak.
Bár boldog vagyok hiszen sikerült közel 4-5 hónap alatt osszedobniuk ezt!
Nem semmi!
Toca
Az.
De elfogadtuk az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.
Vagy arra gondolsz, hogy ha tudom valalkinek a TAJ-számát, születési dátumát, akkor meg tudom nézni, hogy regisztrált e?

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
Valamit igazából nem értek egyébként ezzel a nyitással kapcsolatban.
Amúgy nem igazán érint a dolog, mert egyfolytában otthon vagyunk, amíg nem kapunk oltást nem megyünk sehova, munkahelyen és bolton kívül.
De ha elkezdik kinyitni a teraszokat a beoltott, vagy már betegségen átesett emberek számára, az komolyan normális gondolkodás, hogy aki még nem érintett, az ebből nem részesülhet? Most túl azon, hogy mondjuk olyan pincér kell, aki szintén beoltott vagy átesett, különben mi értelme lenne, de én nem ugyanannyi TB-t fizetek, mint azok akiket már beoltottak? Tényleg lényegében másodrendű állampolgár leszek, miközben egyébként hónapok óta állok sorba, hogy vakcinát kapjak?
MErt ok, beoltották az időseket, pedig teszem hozzá, ők akkor is kapnak nyugdíjat, ha otthon maradnak, nekem dolgozni kell a fizetésért. De persze természetes, hogy védjük azokat, akik rászorulnak. Persze jogosan nem szólhatok azért sem, mert akinek krónikus betegsége van, azt is védjük. Akkor védjük a katonákat is, a rendőröket is, a paksi atomerőmű, vagy az áramszolgáltató embereit is, a máv-nál, navnál, pénzügyőrségnél, oktatásban dolgozókat, legújabban a kismamákat és még ki tudja ki mindenkit, mert időközben az oltási terv annyira egyértelmű, mint a gránit szilárdságú alaptörvényünk....Te meg hülye paraszt járjál dolgozni, fizess adót és ne akarjál kiülni a teraszra majd ha beoltottak előtted 3 millió olyan embert akit érdemesebbnek gondolnak éppen valamiért.
Előrebocsájtom, nem vagyok "vakcina irigy", de a másodrendű státuszom rettenetesen zavar.
Klaci79
Amugy a vakcinairigyseg pont ezt jelenti 😀

Mindazonaltal igazad van, ha rajtad kivulallo okok miatt nem kapod meg a vakcinat, elegge aggalyos, hogy korlatoznak a jogaidban, de hat rendkivuli jogrend van meg vagy mi a szosz, szoval le kell nyelni.

Ugye itt ket erdek menten kell merlegelnie a vezetesnek: 1) minel kevesebben haljanak megm, 2) a gazdasagot a leheto leginkabb visszanyitni minel elobb.

Az oregeket azert oltottak be, mert ha ok elkapjak, nagy esellyes belehalnak, mig neked valoszinuleg csak lesz 3-4 nagyon rossz ested. A katonakat es egyeb, a koz szempontjabol kiemelten fontos pozicioban (akar arufeltolto pl) dolgozokat meg azert kell beoltani, hogy a basic szolgaltatasok mukodjenek, legyen etel a boltban, vagy valamely kritikus allami funkcio is tudjon uzemelni (rendorseg, tuzoltosag, aramellatas, vizellatas stb).

Es igen, lehet, hogy normal korulmenyek kozott a te vagy en munkam, hozzaadott ertekem, GDP-m sokkal nagyobb, mint az elobb felsoroltake, de most vilagjarvany van, es nem azert kell a vakcinazottakat visszaengedni a "teraszra", hogy veled kibasszanak, hanem azert, hogy minel tobben dolgozzanak es ne eljek fel az utolso tartalekaikat, ne zarjanak be munkahelyek, minel tobb csaladhoz jusson penz,

Mondom, valameilyen szinten megertem a te felhaborodottsagod is, de tegyuk hozza meg, hogy Magyarorszag kiemelten jol all vakcinazottsag aranyat tekintve az EU-ban... Magyaran mashol sem jobb. Talan kicsit kibirjuk meg belvarosi teraszozas nelkul.
undisputedly
Szerintem nem szabadna, hogy ember és ember között különbséget tegyünk. Én nem egy vírustagadó, oltásellenes vagyok, csak mondjuk úgy némiképp szerencsés, mert még csak 40 és egészséges, de nem elég szerencsés ahhoz, hogy fű alatt elintézzem.
Klaci79
Nem lenne szabad, de rendkivuli helyzet van, el kell fogadni. Foleg, hogy passziv kotelezettseg, ugy meg meginkabb elviselheto. Mondom eztugy, hogy en is a rosszabbik vegen vagyok, habar most igy belegondolva, en mar atastem a viruson szoval elvileg mehetnek majd ki 😀

Sajnos ezt hozta a virus. Nyarra elvileg mar szabad lesz mindenki.
undisputedly
Ámen 😊
Klaci79
Hiszem, ha látom.
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 472 — The Mathematician
nah már ebben is van pénz akkor

https://i.ytimg.com/vi/gng_yNP1fV0/maxresdefault.jpg
Mindenkit be kell oltani! 💉
Auf YouTube findest du die angesagtesten Videos und Tracks. Außerdem kannst du eigene Inhalte hochladen und mit Freunden oder gleich der ganzen Welt teilen.

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 883
Amúgy nem igazán érint a dolog, mert egyfolytában otthon vagyunk, amíg nem kapunk oltást nem megyünk sehova, munkahelyen és bolton kívül.
De ha elkezdik kinyitni a teraszokat a beoltott, vagy már betegségen átesett emberek számára, az komolyan normális gondolkodás, hogy aki még nem érintett, az ebből nem részesülhet? Most túl azon, hogy mondjuk olyan pincér kell, aki szintén beoltott vagy átesett, különben mi értelme lenne, de én nem ugyanannyi TB-t fizetek, mint azok akiket már beoltottak? Tényleg lényegében másodrendű állampolgár leszek, miközben egyébként hónapok óta állok sorba, hogy vakcinát kapjak?
MErt ok, beoltották az időseket, pedig teszem hozzá, ők akkor is kapnak nyugdíjat, ha otthon maradnak, nekem dolgozni kell a fizetésért. De persze természetes, hogy védjük azokat, akik rászorulnak. Persze jogosan nem szólhatok azért sem, mert akinek krónikus betegsége van, azt is védjük. Akkor védjük a katonákat is, a rendőröket is, a paksi atomerőmű, vagy az áramszolgáltató embereit is, a máv-nál, navnál, pénzügyőrségnél, oktatásban dolgozókat, legújabban a kismamákat és még ki tudja ki mindenkit, mert időközben az oltási terv annyira egyértelmű, mint a gránit szilárdságú alaptörvényünk....Te meg hülye paraszt járjál dolgozni, fizess adót és ne akarjál kiülni a teraszra majd ha beoltottak előtted 3 millió olyan embert akit érdemesebbnek gondolnak éppen valamiért.
Előrebocsájtom, nem vagyok "vakcina irigy", de a másodrendű státuszom rettenetesen zavar.
Klaci79

Mindazonaltal igazad van, ha rajtad kivulallo okok miatt nem kapod meg a vakcinat, elegge aggalyos, hogy korlatoznak a jogaidban, de hat rendkivuli jogrend van meg vagy mi a szosz, szoval le kell nyelni.

Ugye itt ket erdek menten kell merlegelnie a vezetesnek: 1) minel kevesebben haljanak megm, 2) a gazdasagot a leheto leginkabb visszanyitni minel elobb.

Az oregeket azert oltottak be, mert ha ok elkapjak, nagy esellyes belehalnak, mig neked valoszinuleg csak lesz 3-4 nagyon rossz ested. A katonakat es egyeb, a koz szempontjabol kiemelten fontos pozicioban (akar arufeltolto pl) dolgozokat meg azert kell beoltani, hogy a basic szolgaltatasok mukodjenek, legyen etel a boltban, vagy valamely kritikus allami funkcio is tudjon uzemelni (rendorseg, tuzoltosag, aramellatas, vizellatas stb).

Es igen, lehet, hogy normal korulmenyek kozott a te vagy en munkam, hozzaadott ertekem, GDP-m sokkal nagyobb, mint az elobb felsoroltake, de most vilagjarvany van, es nem azert kell a vakcinazottakat visszaengedni a "teraszra", hogy veled kibasszanak, hanem azert, hogy minel tobben dolgozzanak es ne eljek fel az utolso tartalekaikat, ne zarjanak be munkahelyek, minel tobb csaladhoz jusson penz,

Mondom, valameilyen szinten megertem a te felhaborodottsagod is, de tegyuk hozza meg, hogy Magyarorszag kiemelten jol all vakcinazottsag aranyat tekintve az EU-ban... Magyaran mashol sem jobb. Talan kicsit kibirjuk meg belvarosi teraszozas nelkul.
undisputedly
Szerintem nem szabadna, hogy ember és ember között különbséget tegyünk. Én nem egy vírustagadó, oltásellenes vagyok, csak mondjuk úgy némiképp szerencsés, mert még csak 40 és egészséges, de nem elég szerencsés ahhoz, hogy fű alatt elintézzem.
Klaci79
Nem lenne szabad, de rendkivuli helyzet van, el kell fogadni. Foleg, hogy passziv kotelezettseg, ugy meg meginkabb elviselheto. Mondom eztugy, hogy en is a rosszabbik vegen vagyok, habar most igy belegondolva, en mar atastem a viruson szoval elvileg mehetnek majd ki 😀

undisputedly
Ámen 😊
több mint 4 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 840 — SuperBowl Champions 2013/2014
Klaci79

undisputedly
Klaci79

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 987 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 hvg.hu/vilag/20210329_london_koronavirus_nulla_halaleset

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
 hvg.hu/itthon/20210329_buntetes_godeny_gyorgy

kiváncsi vagyok hogy a vitaminjain keresztül közben mennyivel keres többet ...

több mint 4 éve
Mi meg várunk oltásra, és semmi se változik, de attól, hogy mások se mehetnek nekem nem lesz jobb, és attól se lesz rosszabb, hogy ők mehetnek
Jughead
ezzel a mentalitással teljesen egyetértek

szerk.: én nem is jelentkeztem egyelőre oltásra, majd ha lement mindenki nálam fontosabb ráérek.
eaglesmcnabb
Detto. Valszeg sok sci-fit neztem, de latok meg kis eselyt arra, h elkezdenek csak osszeesni az emberek akik kaptak oltast, mert egy globalis szintu nepirtas van csak igy alcazva 😀
Borbinho
én is szimplán azért nem regisztráltam mert bőven ráérek

több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 263 — Vikings fan
Egyébként ezt GDPR szerint hogy nem szenzitív adat ? Azt nem értem csak.
Bár boldog vagyok hiszen sikerült közel 4-5 hónap alatt osszedobniuk ezt!
Nem semmi!
több mint 4 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 485 — Bla, bla, bla
 telex.hu/koronavirus/2021/03/29/gyor-koronavirus-onkentes-fogorvos

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 28 987 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Kiírom ide is, itt lehet többen olvassák:

Melólehetőség, ha érdekel valakit:

A Digital Creative Services-be keresünk Budapestre junior designert és (junior) projekt koordinátort is. Hírlevelek, social media asset-ek, egyéb digitalis hirdetési megoldások készítése a feladat.

Ha érdekel, küldök linket pm-ben.

Ugyanitt lesz megint felvétel qc/ingest munkakörbe, csak erről még asszem nincs kirakva a hirdetés. Ide angoltudás és vágási tapasztalat (Premiere Pro, ilyesmi) kell. Ez egyelőre egy éves határozottidejű szerződéssel, kétműszakos munkarendben.
warr_b
Értem, keresték két embert. Jól értettem?
csi77
Nem egészen értem, mit kérdezel 😀

Az elsőre nem tudom pontosan, szerintem 1+1 legalább, a másodikra 6+3 a terv.

több mint 4 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 257 — Bears & Illinois fan

A Digital Creative Services-be keresünk Budapestre junior designert és (junior) projekt koordinátort is. Hírlevelek, social media asset-ek, egyéb digitalis hirdetési megoldások készítése a feladat.

Ugyanitt lesz megint felvétel qc/ingest munkakörbe, csak erről még asszem nincs kirakva a hirdetés. Ide angoltudás és vágási tapasztalat (Premiere Pro, ilyesmi) kell. Ez egyelőre egy éves határozottidejű szerződéssel, kétműszakos munkarendben.
warr_b
Értem, kerestek két embert. Jól értettem?

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve

több mint 4 éve
Mac-es vagyok, ha az F12-t nyomom, akkor hangosodik a zene, de megnéztem, hogy windowsos gépeken mi az a billentyű:
F12 billentyű:
– Microsoft Word alkalmazásban megnyitja a Mentés másként ablakot.
– Kinyomtatja az aktív ablakban lévő fájlt.

És így se értem, hogy mit akarsz megbeszélni.
Sobri Jóska
Szerintem a developer tools-ra gondolt...html kód stb. 😉
clbass
Így se értem.

több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
Mac-es vagyok, ha az F12-t nyomom, akkor hangosodik a zene, de megnéztem, hogy windowsos gépeken mi az a billentyű:
F12 billentyű:

Sobri Jóska
Szerintem a developer tools-ra gondolt...html kód stb. 😉
több mint 4 éve

több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 130 — Chiefs GM
Na, elkezdjük a megoldjuk okosba oltáskampányt, a zuglói háziorvosi körzetből átjelentkezünk vidékre édesanyám háziorvosához, legkésőbb jövő héten kapunk AZ-t vagy Szputnikot. Valahol szomorú, de itt sose kerülnénk sorra, 1951-es születésűeknél tart a körzetünk.

több mint 4 éve
Nyomj az asztali böngésződben egy F12-t. Aztán ha érted, hogy ott mit látsz, akkor megbeszéljük.a
peterk2005
Ráklikkeltem a a regisztrációellenörző oldal linkjére, beírtam a TAJ-számot, a születési dátumot, beklikkeltem, hogy nem vagyok robot, megnyomtam, hogy megértettem az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat, rányomtam a Lekérdezés gombra, és ez történt:

(Az adataimat kitakartam.)

F12 billentyű:

Szögegyszerű honlap, nulla dizájn, csak funkció, de nem tudom mit hiányolsz róla vagy mi vele a probléma.
Amikor a megjelenése napján csináltam, akkor hibaüzenetet kaptam, be is kopiztam ebbe a topicba. Az oké, hogy akadozott, gondolom mindenki egyből meg akarta nézni, de lecsengett az első roham, és már okés.

több mint 4 éve
Nem értem miért baj az, hogy, aki oltott az mehet, ennek csak előnyei vannak:

- Ha nem is teljes kapacitással, de így legalább beindulhatnak az éttermek/kávézók/sörözők, ami nekik jó.

- Azok, akik be lettek oltva végre mehetnek ilyen helyekre, ami nekik jó.

- Talán pár oltásszkeptikus emiatt bevállalja az oltást, így még többen lesznek oltottak, ami mindenkinek jó.

Mi meg várunk oltásra, és semmi se változik, de attól, hogy mások se mehetnek nekem nem lesz jobb, és attól se lesz rosszabb, hogy ők mehetnek, szóval én örülök, ha ez így működni fog és várom az oltást, hogy mehessek én is. 😊
Jughead
az a baj hogy ez nem életszerű, a gyakorlatban megvalósíthatatlan
ki és hogyan fogja ellenőrizni?
ki lesz a felelős azért ha vki oltatlanul beül valahova?
milyen fasza lesz megint a hamisítgatás
Negritis
2021-ben azért nem kéne bonyolult legyen.
Adatbázis lekérés egy azonosítóra ami visszaad egy képet, hogy ki az oltott.
Mondjuk a kormány szintjén komoly gondot okozott már az is, hogy letudjam kérni, hogy jelentkeztem az oltásra, szóval inkább visszavonom.

Egyébként nyilván rá lesz hárítva a vendéglátósokra. Akik majd nézik a kártyát.
Komoly büntik lesznek ha nem így tesznek szóval nagy részük fogja nézni.
Toca
de jó is lesz, amikor a szórakozóhelyekre majd betér a szerv, és lekérdezi az adataidat, ha éppen úgy tartja kedve.
láttam már ilyet fényképen, csak az még fekete-fehér volt, is a 60-as, 70-es évek képeiből szemezgetett.
slowmotion
Azért a 80-as, 90-es évek bulijain is igazoltattak, vagy a Szigeten 20 éve.

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 231 — Cowboys fan
Nem értem miért baj az, hogy, aki oltott az mehet, ennek csak előnyei vannak:

- Ha nem is teljes kapacitással, de így legalább beindulhatnak az éttermek/kávézók/sörözők, ami nekik jó.

- Azok, akik be lettek oltva végre mehetnek ilyen helyekre, ami nekik jó.

- Talán pár oltásszkeptikus emiatt bevállalja az oltást, így még többen lesznek oltottak, ami mindenkinek jó.

Mi meg várunk oltásra, és semmi se változik, de attól, hogy mások se mehetnek nekem nem lesz jobb, és attól se lesz rosszabb, hogy ők mehetnek, szóval én örülök, ha ez így működni fog és várom az oltást, hogy mehessek én is. 😊
Jughead
az a baj hogy ez nem életszerű, a gyakorlatban megvalósíthatatlan
ki és hogyan fogja ellenőrizni?
ki lesz a felelős azért ha vki oltatlanul beül valahova?
milyen fasza lesz megint a hamisítgatás
Negritis
2021-ben azért nem kéne bonyolult legyen.
Adatbázis lekérés egy azonosítóra ami visszaad egy képet, hogy ki az oltott.
Mondjuk a kormány szintjén komoly gondot okozott már az is, hogy letudjam kérni, hogy jelentkeztem az oltásra, szóval inkább visszavonom.

Egyébként nyilván rá lesz hárítva a vendéglátósokra. Akik majd nézik a kártyát.
Komoly büntik lesznek ha nem így tesznek szóval nagy részük fogja nézni.
Toca
de jó is lesz, amikor a szórakozóhelyekre majd betér a szerv, és lekérdezi az adataidat, ha éppen úgy tartja kedve.
láttam már ilyet fényképen, csak az még fekete-fehér volt, is a 60-as, 70-es évek képeiből szemezgetett.
több mint 4 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 534 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Mi meg várunk oltásra, és semmi se változik, de attól, hogy mások se mehetnek nekem nem lesz jobb, és attól se lesz rosszabb, hogy ők mehetnek
Jughead
ezzel a mentalitással teljesen egyetértek

szerk.: én nem is jelentkeztem egyelőre oltásra, majd ha lement mindenki nálam fontosabb ráérek.
eaglesmcnabb
Detto. Valszeg sok sci-fit neztem, de latok meg kis eselyt arra, h elkezdenek csak osszeesni az emberek akik kaptak oltast, mert egy globalis szintu nepirtas van csak igy alcazva 😀

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Most nem azért, de egy IGEN-NEM infót nyújtó ellenőrző oldaltól, amit eleve azoknak készítettek, akik hülyék pontosan beírni a tajszámukat (mást regisztrációkor nem igazán lehet elbaszni, ha az emailt rontod el, akkor nem jönnek a tájekoztató emailek), és itt is számokat kell bepötyögni, milyen innovációt vársz?Sobri Jóska
Nyomj az asztali böngésződben egy F12-t. Aztán ha érted, hogy ott mit látsz, akkor megbeszéljük.a
peterk2005
Én egy db e-mailt nem kaptam mióta regisztraltam, viszont ellenőrzésnél azt írta hogy benne vagyok a rendszerben.
samu09
És regisztrációkor kipipáltad, hogy kaphatsz emailt?

Most nem azért, de egy IGEN-NEM infót nyújtó ellenőrző oldaltól, amit eleve azoknak készítettek, akik hülyék pontosan beírni a tajszámukat (mást regisztrációkor nem igazán lehet elbaszni, ha az emailt rontod el, akkor nem jönnek a tájekoztató emailek), és itt is számokat kell bepötyögni, milyen innovációt vársz?Sobri Jóska
peterk2005
Ezt nem értem.

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 883
Klaci79
undisputedly
Biztos rosszul fogalmaztam 😊 Szóval azt elismerem, hogy másnak jobban szüksége van az oltásra, mint nekem, mert talán csak néhány szar napom lenne, bár most mintha nem lenne ez igaz a 3. hullámban, de ez csak erős zárójelben.
Egyes országokban az aktívakat kezdték oltani, mert a nyugdíjasok azért voltaképp otthon tud(ná)nak maradni, mert a nyugdíj jön, a számlákat tudják fizetni. Persze politikai kérdés az, hogy a fidesz legnagyobb szavazóbázisának inkább külön sávot jelölnek ki, csak elégedettek legyenek.
Azzal pedig egyébként szintén nem lehet vitatkozni, amit írtál, az országot működtető emberek kapják meg az oltást.
Ugyanakkor a nyitás feltétele lesz az, hogy a vendéglátós is megkapja, különben ő lesz a legnagyobb veszélyben. És ő ugyanúgy a gazdasági élet egy szereplője, mint ahogy Te vagy én. Ezek szerint azonban ő is elsőbbséget fog kapni az oltási programban.

Egyébként az jól hangzik, hogy mi vagyunk az elsők, de azt mindannyian tudjuk, hogy ez annak köszönhető, hogy sehol máshol nem vállalják be a kínai-orosz vakcinákat. Ha nem így lenne, biztos a német-osztrák-olasz is megvenné. Hogy ez jó vagy sem, más kérdés. Szerintem jó, amíg dönthet bárki hogy nem kéri. Aki kéri az meg hajrá!

(Illetve annyit tennék még hozzá, hogy bár az egyszeri oltás szép eredmény, de több országban is a 2. oltást már jóval többen megkapták, ettől még persze ez szépen néz ki)
És tényleg nem a teraszozás zavar, mert úgyse megyek vakcina nélkül, csak az, hogy nem az én hibám, amiért nem kapok vakcinát, de mégis úgy érzem én vagyok a másodrendű állampolgár. Ha már nyitunk, beoltanám az ott dolgozókat, nyissanak ki és a teraszokon meg csináljanak megfelelő elkülönítést egymástól.
Klaci79
Így működik a társadalom. Ha nincs elég oltás akkor bizony különbséget kell tenni.
Arról lehet vitatkozni, hogy a kormány ezt a priorizálást jól vagy rosszul csinálja,de csinálnia kell.
Én nem érzem magam másodrendűnek mivel egészséges fiatal és IT-ban dolgozó okán, nem az első prioritás vagyok az oltással kapcsolatban.
Nem érzem másodrendűnek magam mert:
- Olyan munkakörön ami nélkül fent tud maradni az ország
- Az elmúlt 1 évben is pont ugyanannyit vagy még többet kerestem mint előtte.
- Nem kellett senkit kirugni / elküldetnem azért mert egy világjárvány van
- Tudok kontakt nélkül dolgozni
- Később kapok oltást ezért később tehetem meg minazt mint azok akik az előző 4 dologból nálam rosszabbul jöttek ki mert ezt dobta a kocka.

Persze frusztrál majd, mert kurvára meginnék már egy sört a Cech-In teraszán, de azért ha összeségében nézem, szerintem jobban jöttem ki a járványból mint a legtöbb ember azok közül akik most majd mehetnek helyettem.
Toca
Ebben az esetben viszont teljesen érthető az álláspontod.
De az én munkám (elvileg, de lehet csak én gondolom így, bár papírom van róla 😀) kell az ország működéséhez
Én ugyanannyit vagy éppen kevesebbet kerestem, de nem sokkal
Sajnos sokakat kirúgtak, bár nem az én osztályomról
Naponta kontaktolok, mert elkerülhetetlen
Később kapok oltást, mert csak.

De még rosszabb a feleségem helyzete, mert:
Nélküle tuti nem tudna működni az ország, olyan munkája van
Az elmúlt egy évben mégis jelentősen kevesebbet keres
Ki kellet rúgni sokakat
És folyamatosan kontaktol, mert muszáj
Később kap oltást, mert csak.

Szóval a sok kontakt miatt szopás, hogy ránk nem kerül sor, persze reménykedhetünk benne, hogy nem lenne komoly bajunk, de most nekem is van 39 éves barátom légzéssegítőn.