Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 130 — Chiefs GM
(nincs még adat, nem sok jót jelent ez...)
Vrij6
most dönti el a zoperatív tanács, hogy mi az a szám, ami még nem veri ki a biztosítékot
slowmotion
Megállítottuk a járványt, 0 halott, 0 új fertőzött, és mindenki felkelt az intenzíves ágyakról és hazaballagott...

több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 130 — Chiefs GM
Vrij6
7,263 new cases and 189 new deaths in Hungary
29-én
vagy ez még a tegnapi?
zemanla
Tegnapi.

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 231 — Cowboys fan
Vrij6
most dönti el a zoperatív tanács, hogy mi az a szám, ami még nem veri ki a biztosítékot
több mint 4 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 406 — Do Your Job
Vrij6
7,263 new cases and 189 new deaths in Hungary
29-én
vagy ez még a tegnapi?

Szerkesztette: zemanla

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 065 — Слава Україні! Героям слава!

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 472 — The Mathematician
Nyilván covid nélkül ez nem lett volna, de egy intenzíven kórházi fertőzés....létezik ilyen?!
Klaci79
 www.imdb.com/title/tt10706602/
oscarra jelölték, választ ad a kérdésedre, tudom hogy románia de sajnos el tudom képzelni ugyanezt nálunk is

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 883
Valamit igazából nem értek egyébként ezzel a nyitással kapcsolatban.
Amúgy nem igazán érint a dolog, mert egyfolytában otthon vagyunk, amíg nem kapunk oltást nem megyünk sehova, munkahelyen és bolton kívül.
De ha elkezdik kinyitni a teraszokat a beoltott, vagy már betegségen átesett emberek számára, az komolyan normális gondolkodás, hogy aki még nem érintett, az ebből nem részesülhet? Most túl azon, hogy mondjuk olyan pincér kell, aki szintén beoltott vagy átesett, különben mi értelme lenne, de én nem ugyanannyi TB-t fizetek, mint azok akiket már beoltottak? Tényleg lényegében másodrendű állampolgár leszek, miközben egyébként hónapok óta állok sorba, hogy vakcinát kapjak?
MErt ok, beoltották az időseket, pedig teszem hozzá, ők akkor is kapnak nyugdíjat, ha otthon maradnak, nekem dolgozni kell a fizetésért. De persze természetes, hogy védjük azokat, akik rászorulnak. Persze jogosan nem szólhatok azért sem, mert akinek krónikus betegsége van, azt is védjük. Akkor védjük a katonákat is, a rendőröket is, a paksi atomerőmű, vagy az áramszolgáltató embereit is, a máv-nál, navnál, pénzügyőrségnél, oktatásban dolgozókat, legújabban a kismamákat és még ki tudja ki mindenkit, mert időközben az oltási terv annyira egyértelmű, mint a gránit szilárdságú alaptörvényünk....Te meg hülye paraszt járjál dolgozni, fizess adót és ne akarjál kiülni a teraszra majd ha beoltottak előtted 3 millió olyan embert akit érdemesebbnek gondolnak éppen valamiért.
Előrebocsájtom, nem vagyok "vakcina irigy", de a másodrendű státuszom rettenetesen zavar.
Klaci79
Szerinted ez csak Mo-n probléma? Sehol sem tudják még hogy hogy fogják ezt a kérdést megoldani, itt Hollandiában szó szincs arról hogy én júniusig kapjak oltást, azt mondták hogy csoda lenne, pedig akkorra időzitettem még decemberben a hazautamat. Tavaly február óta nem voltam én sem sehol a munkán kívül, 2 városban jártam összesen kb azóta hogy idejöttem, jó kis "kirándulás".
Nem írok már inkább ide de azért olvasom és még mindig az ide írók többsége szidja Mo-t és a kormányt de minden valid érvet brüsszelezéssel hárít. Kaptok híreket az eu-ból meg biztos figyelitek a számokat, de ez itt be is zárul. Higgyétek el ami otthon oltással kapcsolatban megy az eu-s szinten kimondottan jónak mondható, pláne az átlag polgár szemszögéből.
davemayer
Egyrészt nem gondolom, hogy csak itt lesz probléma.
Másrészt pedig szerinted is Brüsszel a hibás és a magyar kormánynak nincs felelőssége? Brüsszel a tagállamokból áll, még Orbán is elismert, hogy senki nem tartott puskát a fejéhez, hogy ezt a beszerzést fogadja el. Ez egy USA-nál is nagyobb piac és mindenki tudta, hogy nem lesz legyártva előre 2 milliárd vakcina.
A mi "vezetésünk" sokat nem ér, mivel 2. oltásban már nem vezetünk, és nem egy szignifikáns szám, mert 1-2-3-10%-os előny szép dolog, de azért 1-2 hét alatt behozható. Nyilván azért vezetünk, mert kínai és orosszal is oltunk. Én mindig azt mondtam, hogy nem baj, hogy van kínai-orosz, aki akarja vegye fel, legalább hamarabb kapok én is.
De közben az összes eset 3%-a halállal végződik, ez Hollandiában 1,2%. Azért én nem sírnék annyira a helyedben.
Tegnap meghalt egy barátom anyukája 3 hét kórház után. Tudod miben? Nem covidban és nem tüdőgyulladásban (bár nyilván ezek miatt gyengült le a szervezete). Egy kórházi fertőzést kapott el sajnos. (Nyilván covid nélkül ez nem lett volna, de egy intenzíven kórházi fertőzés....létezik ilyen?!)
Minden tiszteletem a magyar orvosoké, nővéreké, ápolóké, de ez egy vicc, hogy mi megy egészségpolitika frontján és nem az a legrosszabb, hogy nincsenek jobb lehetőségek, hanem hogy közben szemrebbenés nélkül hazudnak az arcodba, hogy itt milyen fasza minden.
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 811 — no es importante
Pedig kb annyi helyen el lett már mondva, hogy ezt az oltást nem a nulláról kellett kifejleszteni, csak a megfelelő génszekvenciákat kellett hozzápárosítani...
r.baggio
Ertem.tobb helyen?😂mert mindenhol mindig az igazat mondjak( altalanositva).
YoungZeeZee
Dr. Falus András interjúinál nem kell tovább menni a témában, feleségemet tanította is a Semmelweisen, immunológus professzor

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
YoungZeeZee 9 505
Pedig kb annyi helyen el lett már mondva, hogy ezt az oltást nem a nulláról kellett kifejleszteni, csak a megfelelő génszekvenciákat kellett hozzápárosítani...
r.baggio
Ertem.tobb helyen?😂mert mindenhol mindig az igazat mondjak( altalanositva).
több mint 4 éve
YoungZeeZee 9 505
r.baggio
Hagyd, felesleges...
Amadeus
Nekem nem felesleges, és ezzel ő is tisztában van, sőt ennél még naprakészebb tudással is rendelkezik mert kutató gyógyszerész (is) volt, jelenleg aktiv ismeretségi körrel.

A hosszútávú mellékhatásairól a jelenlegi ismeretanyagunkat tekintve felesleges beszélni, mert az innen csak találgatás lenne pro és kontra egyaránt. Ami számomra lényeges a hazautazásommal kapcsolatban azok a rövid-középtávú következményei/ esetleges mellékhatásai.
davemayer
hosszútávú mellékhatásait ugye eleve a betegségnek se tudjuk, és ez egy jogos félelem a sinopharm esetében is (meg minden gyengített vírust tartalmazó vakcinánál)

a pfizer-moderna esetében a probléma ugye az hogy ott maga a tech annyira új hogy nincs még tapasztalat a hatásairól

így ugye jönnek a vektoros vakcinák ahol már van egy track rekord hogy hogyan működnek
Negritis
Ertem tehat egy szakkepzett emberrel "vitatkozol" mert mi mar vakcinaban is olyan qra jok vagyunk a net altal.
😀
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 472 — The Mathematician
r.baggio
Hagyd, felesleges...
Amadeus
Nekem nem felesleges, és ezzel ő is tisztában van, sőt ennél még naprakészebb tudással is rendelkezik mert kutató gyógyszerész (is) volt, jelenleg aktiv ismeretségi körrel.

A hosszútávú mellékhatásairól a jelenlegi ismeretanyagunkat tekintve felesleges beszélni, mert az innen csak találgatás lenne pro és kontra egyaránt. Ami számomra lényeges a hazautazásommal kapcsolatban azok a rövid-középtávú következményei/ esetleges mellékhatásai.
davemayer
hosszútávú mellékhatásait ugye eleve a betegségnek se tudjuk, és ez egy jogos félelem a sinopharm esetében is (meg minden gyengített vírust tartalmazó vakcinánál)

a pfizer-moderna esetében a probléma ugye az hogy ott maga a tech annyira új hogy nincs még tapasztalat a hatásairól

így ugye jönnek a vektoros vakcinák ahol már van egy track rekord hogy hogyan működnek

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 471 — "Grammar maci"
r.baggio
Hagyd, felesleges...
Amadeus

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
r.baggio
Hagyd, felesleges...
több mint 4 éve

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Stez SMU Mustangs 47 595 — Whoops, looks like something went wrong.
4. Engem alapvetően nem a saját egészségem érdekel hanem hogy ne fertőzzem meg az otthoni családomat így az sokkal fontosabb számomra hogy összességében hogy állunk, és abban az eu kurvára elcseszett mindent.
davemayer
Akkor marad az, hogy drukkolsz, hogy az itthoniak megkapják addigra az oltást, és alakuljon ki antitestvédelmük.
Sobri Jóska
Ok, de anyám pl jó eséllyel nem fog addig kapni mert eddig még nem tudtam rábeszélni (pedig v pont azért mert gyógyszerész) hogy bármelyiket elfogadja, eleve nem akar oltakozni sajnos. Arra bazíroztam hogy körülötte mindenki megkapja otthon akivel kontaktál (ez az unokákon kívül megtörtént) és akkor ha én is megkapom + lesz nyájimmunitás akkor jó eséllyel nem viszem haza neki. De így ha én nem leszek beoltva és itt körülöttem sem senki ugyanolyan (vagy rosszabb) esélyekkel indulok mint decemberben mentem volna, és akkor nem vállaltam be.
davemayer
Lehet tudni, hogy gyógyszerészként miért ellenzi az oltást?
bcsarli
Kb ugyanaz ami mindenkinek, hogy egy ilyen eljárás amíg kifejlesztenek egy oltást nem véletlenül tart évekig. Azt mondta hogy ő nem kér belőle és vár a nyájimmunitásra. Addig kb egyet is értettem vele amíg ki nem derült hogy európában nem érdemes nyájimmunitásra várni és most már az is látszik hogy nem hullanak tömegével az emberek egyik oltás miatt sem. Ezek talán kezdik meggyőzni de nem érti hogy addig amíg nem mehetek biztosra én nem megyek haza az biztos.
davemayer
Ezt mondjuk nem tudhatod. Majd evek mulva fogod latni, a hosszu tavu mellekhatasok tapasztalatai utan, hogy valojaban mibe es mennyien halnak bele.

több mint 4 éve
4. Engem alapvetően nem a saját egészségem érdekel hanem hogy ne fertőzzem meg az otthoni családomat így az sokkal fontosabb számomra hogy összességében hogy állunk, és abban az eu kurvára elcseszett mindent.
davemayer
Akkor marad az, hogy drukkolsz, hogy az itthoniak megkapják addigra az oltást, és alakuljon ki antitestvédelmük.
Sobri Jóska
Ok, de anyám pl jó eséllyel nem fog addig kapni mert eddig még nem tudtam rábeszélni (pedig v pont azért mert gyógyszerész) hogy bármelyiket elfogadja, eleve nem akar oltakozni sajnos. Arra bazíroztam hogy körülötte mindenki megkapja otthon akivel kontaktál (ez az unokákon kívül megtörtént) és akkor ha én is megkapom + lesz nyájimmunitás akkor jó eséllyel nem viszem haza neki. De így ha én nem leszek beoltva és itt körülöttem sem senki ugyanolyan (vagy rosszabb) esélyekkel indulok mint decemberben mentem volna, és akkor nem vállaltam be.
davemayer
bcsarli
Kb ugyanaz ami mindenkinek, hogy egy ilyen eljárás amíg kifejlesztenek egy oltást nem véletlenül tart évekig. Azt mondta hogy ő nem kér belőle és vár a nyájimmunitásra. Addig kb egyet is értettem vele amíg ki nem derült hogy európában nem érdemes nyájimmunitásra várni és most már az is látszik hogy nem hullanak tömegével az emberek egyik oltás miatt sem. Ezek talán kezdik meggyőzni de nem érti hogy addig amíg nem mehetek biztosra én nem megyek haza az biztos.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
viszont az usa nagyon tolja az oltást ha jók az infok...
Janek
Közel 150 millió beoltott, de még így is relatíve messze a nyájimmunitáshoz kívánt mérték, ráadásul a "neheze" csak most jön, a republikánus szavazók jelentős része oltásellenes

---
több mint 4 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
davemayer
Sobri Jóska
davemayer

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Engem ebből ami leginkább érdekel hogy anno megadtam magamnak egy kellően távoli időpontot (június) amikorra azt hittem hogy már 99% hogy be leszek oltva vagy elérjük legalább a kezdeti stádiumát a nyájimmunitásnak. Na most itt március legvégén/április elején ebből semmi, 0 valósult meg és ami az igazi probléma hogy tényleg csoda kell hogy én addigra itt vakcinát kapjak. Otthon júniusra azért elég komolyan felkúszhat az oltottság, erre itt a fejlett nyugaton meg esély nincs, és ez nem az eü-be tolt pénzeken hanem az akaraton múlik/múlt.
davemayer
Van TAJ számod? Regisztrálj be itthon. Dupla esély. Ha kint nem kapod meg, marad egy esélyed, hogy mikor jössz haza, addigra itthon már a regisztráltak végén jár majd a lista, és gyakorlatilag azonnal megkaphatod. Vagy bejön, vagy nem, de pénzbe se kerül. 😊

(Én egyébként ugyanezt csináltam (itthon + svájc). Vacillálok is, hogy mi legyen, ha mondjuk a héten hívnak, hogy mehetek, de kínaira. Azt annyira nem kultiválom mert máig nem tudtam sehol infót találni arról, hogy kb. milyen hatásos és meddig maradhat az. A vírus nem fog eltűnni nyárra se, itt lesz közöttünk, ha már kóricálni fogok, szeretném tudni, hogy milyen a "páncél". Ha hónapokról lenne szó, beadatnám, mert az is jobb mint a semmi. De ha 1 v 2 hónap akkor már inkább azt amelyikről van folytonosan frissülő és elérhető info-halmaz. Ez van, majdnem mindenki dilemmázik valamin. 😊 )
peterk2005
1. Van taj-számom de nem fizetek otthon így nem is vehetek igénybe szolgáltatást (elvileg...persze mivel dolgoztam eleget eü-ben otthon elintézném magamnak).
2. Nekem elsősorban azért kell hogy nyugodtan tudjak majd utazni haza ill. lehetséges hogy a repülővel való utazáshoz kelleni is fog és azzal szivesebben mennék mint kisbusszal
3. Decemberben jogosan lehetett sejteni azt hogy a megkötött szerződéseket betartva júniusra kellő mennyiségű oltás fog az eu rendelkezésére állni ahhoz hogy elérhessük esetleg akár azt a 0hoz közelítő fertőzöttségi állapotot ami tavaly nyáron volt. Ez a nyájimmunitással + a melegebb idővel elérhető lett volna, így már nem.
davemayer
Nem feltétele hogy fizetve legyen TB
(Aki nem fizeti és felvan függesztve a Taj száma az is ugyan úgy megkapja)
több mint 4 éve
davemayer
Sobri Jóska

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 058 — #NoStress
davemayer

több mint 4 éve
Engem ebből ami leginkább érdekel hogy anno megadtam magamnak egy kellően távoli időpontot (június) amikorra azt hittem hogy már 99% hogy be leszek oltva vagy elérjük legalább a kezdeti stádiumát a nyájimmunitásnak. Na most itt március legvégén/április elején ebből semmi, 0 valósult meg és ami az igazi probléma hogy tényleg csoda kell hogy én addigra itt vakcinát kapjak. Otthon júniusra azért elég komolyan felkúszhat az oltottság, erre itt a fejlett nyugaton meg esély nincs, és ez nem az eü-be tolt pénzeken hanem az akaraton múlik/múlt.
davemayer
Van TAJ számod? Regisztrálj be itthon. Dupla esély. Ha kint nem kapod meg, marad egy esélyed, hogy mikor jössz haza, addigra itthon már a regisztráltak végén jár majd a lista, és gyakorlatilag azonnal megkaphatod. Vagy bejön, vagy nem, de pénzbe se kerül. 😊

(Én egyébként ugyanezt csináltam (itthon + svájc). Vacillálok is, hogy mi legyen, ha mondjuk a héten hívnak, hogy mehetek, de kínaira. Azt annyira nem kultiválom mert máig nem tudtam sehol infót találni arról, hogy kb. milyen hatásos és meddig maradhat az. A vírus nem fog eltűnni nyárra se, itt lesz közöttünk, ha már kóricálni fogok, szeretném tudni, hogy milyen a "páncél". Ha hónapokról lenne szó, beadatnám, mert az is jobb mint a semmi. De ha 1 v 2 hónap akkor már inkább azt amelyikről van folytonosan frissülő és elérhető info-halmaz. Ez van, majdnem mindenki dilemmázik valamin. 😊 )
peterk2005
1. Van taj-számom de nem fizetek otthon így nem is vehetek igénybe szolgáltatást (elvileg...persze mivel dolgoztam eleget eü-ben otthon elintézném magamnak).
2. Nekem elsősorban azért kell hogy nyugodtan tudjak majd utazni haza ill. lehetséges hogy a repülővel való utazáshoz kelleni is fog és azzal szivesebben mennék mint kisbusszal
3. Decemberben jogosan lehetett sejteni azt hogy a megkötött szerződéseket betartva júniusra kellő mennyiségű oltás fog az eu rendelkezésére állni ahhoz hogy elérhessük esetleg akár azt a 0hoz közelítő fertőzöttségi állapotot ami tavaly nyáron volt. Ez a nyájimmunitással + a melegebb idővel elérhető lett volna, így már nem.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 548 — The only discipline that lasts, is self discipline
davemayer

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 548 — The only discipline that lasts, is self discipline
A hszek között is vannak olyanok amik azonnal pusztítják az agysejteket.
VanillaSky
Engem ez a dialóg fogott meg. Vizuális alkat vagyok, elképzeltem a kísérletezőt, ahogy "rájött". 😀

- "Ha mikróba teszem vajon elpusztulnak amik benne vannak?"
- "Mikroba ne tegye a fém szál miatt ami a maszk felső felit merevíti szikrázik , kigyullad"
- "köszönöm a gyors választ időközben már én is rájöttem"

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Szerinted ez csak Mo-n probléma? Sehol sem tudják még hogy hogy fogják ezt a kérdést megoldani, itt Hollandiában szó szincs arról hogy én júniusig kapjak oltást, azt mondták hogy csoda lenne, pedig akkorra időzitettem még decemberben a hazautamat. Tavaly február óta nem voltam én sem sehol a munkán kívül, 2 városban jártam összesen kb azóta hogy idejöttem, jó kis "kirándulás".
Nem írok már inkább ide de azért olvasom és még mindig az ide írók többsége szidja Mo-t és a kormányt de minden valid érvet brüsszelezéssel hárít. Kaptok híreket az eu-ból meg biztos figyelitek a számokat, de ez itt be is zárul. Higgyétek el ami otthon oltással kapcsolatban megy az eu-s szinten kimondottan jónak mondható, pláne az átlag polgár szemszögéből.
davemayer
Hollandia valamiért EU-n belül is a sor végén van. Szerintem érdemes lenne ütni ott is a vasat, mert valamit elszúrtak ezzel kapcsolatban.

EU szinten viszont olyan drasztikus különbség nincs. Az, hogy éppen 25 vagy 17 százaléknál jár a beoltottak száma, egy felfutó szakaszban, nem igazi különbség. Sem védekezési lehetőség, sem a vírus visszaszorítása szempontjából, sem pedig abból, hogy egy átlagos harmincas mikor kaphatja meg. A különbség anglia a maga közel 60 százalékával. De az is kb. másfél-két hónap előny. Nagyobb jelentősége van az egészségügy leterheltségének felszabadítása szempontjából, mint abból, hogy végül mikor is kapom / kapod meg, két hét vagy másfél hónap múlva. (Szerintem ha nem is emlegetik, Hollandiában is május végére kb. az önként jelentkezők végére kell érni, ha a felfutás marad. Nálunk meg mondjuk 2-3 héttel korábban. Nem számít. Ha meg nem fut fel, akkor nálunk se fogunk a végére érni.)
peterk2005
25 a 17hez képest kb 140%, sztem az már azért szignifikáns. Behozható, de számít.

Ütni a vasat? Nekem? Hogy? Nincs vakcina annyi, nem én szerzem be. Ugyanez lenne otthon is ha nem lépnek Orbánék időben, de ezt itt inkább meg sem pendítem.
davemayer
Nem neked természetesen. 😊 Az ottani polgároknak, ellenzéknek, egészségügynek. Akiknek van szavuk, és lehetőségük is. (Feltéve, hogy hiba és nem valami elkerülhetetlen adottság miatt van az ország lemaradva EU-n belül is. Nem akarom kitalálni az okát, csak a számokat látom, hogy alacsonyak.) Ja, és EU szinten is ütni kell a vasat - ott se neked vagy nekem -, hogy legközelebb ne legyünk ilyen málék az USA-hoz, angolokhoz képest. Ha nem ütjük / ütik, málék is maradunk.

A százalékot sem személyesen rád vonatkoztatva írtam. Neked persze, lehet, hogy az a 3-4 hét is fontos. A vírushelyzetre nézve nem számít. Ennyi különbség sajnos nem elég, hogy érdemben befolyásolni tudja az a ****-os q számot (fertőzési rátát). Ahhoz kelleni fog dupla ennyi, hogy érezhető legyen.
peterk2005

BEARS BABY!

Sir Alex immortal