Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Lehet nem engedném őket össze egy helyiségben, ha ennyire komolyan veszik. 😀"mondta is nekem a telefonba; hogy látod kisfiam, a Viktor ezt is megoldotta megint a pestiekkel van a baj"Ez van, az újratemetési beszéd óta rendíthetetlen viktoriánus 😊 anyósa (nagyanyám) Horn-fan volt aztán Feri-fan lett és komoly dk-s aktivista helyben. Az egyik azzal hív, hogy csak a Viktor menthet meg minket a másik azzal, hogy mikor látja be anyád hogy Viktor tömeggyilkos - szépek is a karácsonyi vacsorák 😊 - de mióta unoka meg dédunoka van azóta nem politizálnak ha találkozunk 😊
Egek. 😀
Mikey
MC12
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
"mondta is nekem a telefonba; hogy látod kisfiam, a Viktor ezt is megoldotta megint a pestiekkel van a baj"Ez van, az újratemetési beszéd óta rendíthetetlen viktoriánus 😊 anyósa (nagyanyám) Horn-fan volt aztán Feri-fan lett és komoly dk-s aktivista helyben. Az egyik azzal hív, hogy csak a Viktor menthet meg minket a másik azzal, hogy mikor látja be anyád hogy Viktor tömeggyilkos - szépek is a karácsonyi vacsorák 😊 - de mióta unoka meg dédunoka van azóta nem politizálnak ha találkozunk 😊
Egek. 😀
Mikey
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Már majdnem háromszáz olimpikon és focista kapta meg az oltás első dózisát-www.vg.hu/kozelet/sport/tokio-2020-a-japan-sportolokat-nem-kaphatnak-kinai-vakcinat-3615253/
Érdekes, mind pfizert kapott és nem kínait...hogy lehet ez?!
Klaci79
több mint 4 éve
Már majdnem háromszáz olimpikon és focista kapta meg az oltás első dózisát-Érdekes, mind pfizert kapott és nem kínait...hogy lehet ez?!
több mint 4 éve
Remélem azzal azért tisztában vagy, hogy nem csak a háziorvos olt. Ott nincs is gond, mert ő ismeri a betegeit.Háziorvosnál voltam, és jól írod telefonálgatnak a regisztráltak után(konkrétan az egyik asszistensnek ezzel megy el a napja jó része) hogy ekkor meg ekkor kéne jönni illetve aki meg nem ért oda azt hivogatják hogy hol van, miért nem jön, odaér-e? Aztán vannak a bejövő hívások, hogy kések, lebetegedtem stb.Arról beszélek, hogy emberek beregisztrálnak aztán nem mennek el, ki tudja milyen okból ezzel is szopatva a többieket. Te meg jössz azzal hogy fejlesszünk rendszert hogy lehessen válogatni a vakcinák között akkor majd biztos többen lesznek. Vagy nem. Vagy szerinted csak azért nem ment el 50% regisztrált ember, mert a kínai és orosz vakcináknak a 3. Fázisú eredményei még nincsenek közzé téve? Szerintem nem én járok a föld felett...Tudod mit nem értek? Hogy én kétszer voltam ilyen oltó ponton (mindkétszer a szüleimet vittem), és mindkétszer eléggé tele volt az oltó pont. Nagy sor nem volt, de volt sor, 10-15 perces, és nem volt állás. És azt olvasom, hogy X meg Y kórházban, oltóponton 2-3 órákat is kell várni. Nem is egy helyen, egy csomó helyen, fővárosban, vidéken is.
MC12
Szóval, ha az oltó pontok nem ásítoznak a tétlenségtől, hanem sorok állnak, akkor mi lenne, ha nem csak a behívottak fele menne el, hanem mindenki?
Szóval szerintem vagy már be van kalkulálva ez a szám, és eleve többet hívnak be, vagy kamu az a 40-50%. A háziorvosoknál már elhiszem, de ott meg nincs gond, mert nem SMS-eznek, hanem telefonálnak. Aki telefonban igent mond, az gondolom már nem csak 50% eséllyel fog elmenni, az már tényleg beadatja. Szóval náluk csak annyi a probléma, hogy 20 adagra nem 20, hanem 40 telefonhívást kell lebonyolítani. Időpazarló, de szünetel a beteg fogadás, az asszisztens meg kell tudnia oldani.
peterk2005
De felhívtam anyámat hogy falun mi a helyzet, ott valóban katonásabb a dolog, akit hív Erzsike, az megy oltakozni nincs vita 😊 2500 fős falu de a java már túl van az oltáson (mondta is nekem a telefonba; hogy látod kisfiam, a Viktor ezt is megoldotta megint a pestiekkel van a baj (értelmezésében minden nagyobb városban lakó pesti 😊 )
MC12
Az oltópontokon van a probléma, amit az álam szervez. Szerintem ez is GYURCSÁÁÁNNYY! Meg is van oldva.
több mint 4 éve
Nálunk úgy ment, hogy:Csak ez nem feltétlenül így megy. Nálunk a családban 3an kapták meg idáig és egytől se kérdezték meg, hogy akarja-e ezt vagy azt a vakcinát. (Nagyon helyesen szerintem)Annyi volt a telefonbeszélgetés hogy csókolom Ani néni, rajta van a listán ekkor kéne jönni, tud jönni? Mindhárom rokon a végén kérdezte meg, hogy “és mivel lesz az oltás?” Elmondták nekik, de különösebben nem volt választási lehetőségük, tehát nem kérdezte meg az asszisztens, hogy amúgy elfogadja-e (mindhárom elment, 2 kínai meg egy pfizer mindenki jól van).Ez nekem fura, ha felhív az orvos, elmondja mit fogok kapni. Ha elmondja, tudok válaszolni, hogy megyek-nem megyek. Ha azt mondom megyek, akkor menjek is el, ez jogos elvárás. El nem tudom képzelni, hogy emberek nem mondják, hogy nem kérik a kínait, csak simán nem mennek el...furaArról beszélek, hogy emberek beregisztrálnak aztán nem mennek el, ki tudja milyen okból ezzel is szopatva a többieket. Te meg jössz azzal hogy fejlesszünk rendszert hogy lehessen válogatni a vakcinák között akkor majd biztos többen lesznek. Vagy nem. Vagy szerinted csak azért nem ment el 50% regisztrált ember, mert a kínai és orosz vakcináknak a 3. Fázisú eredményei még nincsenek közzé téve? Szerintem nem én járok a föld felett...1., A vakcina nem kötelező - mondja a kormány, vagyis senkinek nem kötelező elfogadnia azt.És ha mondjuk...teszem azt.....beadatnád amit adnak és elfelejtenénk ezt a ki mit szeretne baromságot? Ez nem egy rohadt közért, hogy a szebbik sonkából legyen kedves..eszem megáll komolyan. Fejlesszünk rendszert hogy minden szakértő magyar állampolgár ízlésének tetsző vakcinát választhasson hiszen ehhez mint a focihoz szintén mindenki ért.....esetleg pár prostit is mellékeljen a kormány annak aki szeretné, hogy komfortosabb legyen az oltás körülménye? Vagy limuzint ne küldjünk mindenkiért aki van olyan kedves, hogy beoltatja magát? Hihetetlen, hogy ilyen számok mellett még mindig ott tartunk hogy finnyázunk a vakcinákon. Ha valamit biztosan elbaszott a kormány ebben a helyzetben az az, hogy nem tette még kötelezővé az oltást - válogatási lehetőség nélkül. Aki meg válogatni akar az kushadjon szépen a négy fal között.A megyeszékhelyen ahol lakom, pénteken beugrottam a háziorvosi rendelőbe a nejem receptjéért - miért nem tölti fel felhőbe rejtély - megkérdeztem mi a helyzet a megjelenési aránnyal a kiértesítettek körében azt mondta jobb napokon 60% de az átlag az 45-50%. Elkeserítő. A fél napjuk azzal telik hogy próbálják elérni azokat akik nem jöttek, hogy hol vannak mikor jönnek stb. Én mondjuk simán kihúznám a picsába őket aztán lehet menni a sor végére ha nem jelentek meg.Erre mondtam a megoldást...amikor regisztrál valaki, beírja, hogy mit szeretne és mi az amit már semmiképp...ezek után 100% is lehetne a megjelenés...és sokat gondolkodni sem kell ezen.
MC12
Még most is csak egy email lenne...
Klaci79
MC12
2., Azzal, hogy valaki választhat, azzal segíti az oltási folyamatot, már csak azért is, mert a nálunk kapható 6 vakcina közül 2 még nem esett át ugyanazon az engedélyezési folyamaton, így bizonyos esetekben nem tudjuk, hogy azt valóban kaphatja e mindenki.
3., Én nem vagyok egy számítástechnikus, de egy ilyen program összedobása, még nekem is 10 perc lenne. Egy egyszerű Excel, amiben a taj szám és a név után ott van, hogy kéri, nem kéri, vagy melyiket kéri. Nem agysebészet.
4., Cinikusságból ez már kormányzati tájékoztató szint, nincs szükség rá.
5., Tegnap 25 ezer vakcinát oltottak be, pedig közel 2 millió ember regisztrált még, akit nem értesítettek. Miről beszélsz? 2 millió embert olthatnának, de 25 ezret sikerül...és mi lenne ha 7 milliót kellene még. Ereszkedj már le a földre közénk...
Klaci79
MC12
El tudom képzelni, hogy ennek valami más oka is lehet, nem csak a vakcina, mert az tudom előre milyen lesz.
De arról beszélek, hogy ha előre megmondom, hogy ezt kérem, azt nem kérem, akkor el fogok menni, ha hívnak. Nem fogom magam meggondolni, legalábbis ezt mondatja a józan ész. Nem a 3. fázis hiányzik, hanem az engedély. Számodra ez nem fontos, másnak igen. Biztos az egyirányú utcába is bemész szemből...(csak vicc)
Amúgy sokakat hallottam, akik az AZ-t nem akarják, hiába van engedélye...
Klaci79
MC12
-Csókolom, kínai van!
-Rendben, jöhet
-Akkor kedden fél 3
Vagy:
-Holnap tudnál jönni
-Persze
-Astra Zeneca lesz
-jó lesz
Ennyi...egyébként egyik sem az enyém volt, úgyhogy csak elmondások alapján tudom. Én amúgy megértem, ha valakinek mindegy, azt nem értem meg, hogy az én álláspontomat miért nem lehet megérteni. Minden évben 1-2-3 alkalommal megyek külföldre, néha tengerentúlra is. Jelenleg a 450 milliós EU-ban 9,6 millió embert olthatnak hivatalosan kínai vakcinával, én nem vagyok benne biztos, hogy a 440 milliós EU ül fordítva a lovon.
Pont ezért gondolom, hogy aki akarja, az jelezze, hogy jöhet a kínai. A többi meg várjon a sorára és majd idővel jön a Pfizer, Moderna.....Sputnik 5
több mint 4 éve
"mondta is nekem a telefonba; hogy látod kisfiam, a Viktor ezt is megoldotta megint a pestiekkel van a baj"Egek. 😀
több mint 4 éve
Háziorvosnál voltam, és jól írod telefonálgatnak a regisztráltak után(konkrétan az egyik asszistensnek ezzel megy el a napja jó része) hogy ekkor meg ekkor kéne jönni illetve aki meg nem ért oda azt hivogatják hogy hol van, miért nem jön, odaér-e? Aztán vannak a bejövő hívások, hogy kések, lebetegedtem stb.Arról beszélek, hogy emberek beregisztrálnak aztán nem mennek el, ki tudja milyen okból ezzel is szopatva a többieket. Te meg jössz azzal hogy fejlesszünk rendszert hogy lehessen válogatni a vakcinák között akkor majd biztos többen lesznek. Vagy nem. Vagy szerinted csak azért nem ment el 50% regisztrált ember, mert a kínai és orosz vakcináknak a 3. Fázisú eredményei még nincsenek közzé téve? Szerintem nem én járok a föld felett...Tudod mit nem értek? Hogy én kétszer voltam ilyen oltó ponton (mindkétszer a szüleimet vittem), és mindkétszer eléggé tele volt az oltó pont. Nagy sor nem volt, de volt sor, 10-15 perces, és nem volt állás. És azt olvasom, hogy X meg Y kórházban, oltóponton 2-3 órákat is kell várni. Nem is egy helyen, egy csomó helyen, fővárosban, vidéken is.
MC12
Szóval, ha az oltó pontok nem ásítoznak a tétlenségtől, hanem sorok állnak, akkor mi lenne, ha nem csak a behívottak fele menne el, hanem mindenki?
Szóval szerintem vagy már be van kalkulálva ez a szám, és eleve többet hívnak be, vagy kamu az a 40-50%. A háziorvosoknál már elhiszem, de ott meg nincs gond, mert nem SMS-eznek, hanem telefonálnak. Aki telefonban igent mond, az gondolom már nem csak 50% eséllyel fog elmenni, az már tényleg beadatja. Szóval náluk csak annyi a probléma, hogy 20 adagra nem 20, hanem 40 telefonhívást kell lebonyolítani. Időpazarló, de szünetel a beteg fogadás, az asszisztens meg kell tudnia oldani.
peterk2005
De felhívtam anyámat hogy falun mi a helyzet, ott valóban katonásabb a dolog, akit hív Erzsike, az megy oltakozni nincs vita 😊 2500 fős falu de a java már túl van az oltáson (mondta is nekem a telefonba; hogy látod kisfiam, a Viktor ezt is megoldotta megint a pestiekkel van a baj (értelmezésében minden nagyobb városban lakó pesti 😊 )
több mint 4 éve
Csak ez nem feltétlenül így megy. Nálunk a családban 3an kapták meg idáig és egytől se kérdezték meg, hogy akarja-e ezt vagy azt a vakcinát. (Nagyon helyesen szerintem)Annyi volt a telefonbeszélgetés hogy csókolom Ani néni, rajta van a listán ekkor kéne jönni, tud jönni? Mindhárom rokon a végén kérdezte meg, hogy “és mivel lesz az oltás?” Elmondták nekik, de különösebben nem volt választási lehetőségük, tehát nem kérdezte meg az asszisztens, hogy amúgy elfogadja-e (mindhárom elment, 2 kínai meg egy pfizer mindenki jól van).Ez nekem fura, ha felhív az orvos, elmondja mit fogok kapni. Ha elmondja, tudok válaszolni, hogy megyek-nem megyek. Ha azt mondom megyek, akkor menjek is el, ez jogos elvárás. El nem tudom képzelni, hogy emberek nem mondják, hogy nem kérik a kínait, csak simán nem mennek el...furaArról beszélek, hogy emberek beregisztrálnak aztán nem mennek el, ki tudja milyen okból ezzel is szopatva a többieket. Te meg jössz azzal hogy fejlesszünk rendszert hogy lehessen válogatni a vakcinák között akkor majd biztos többen lesznek. Vagy nem. Vagy szerinted csak azért nem ment el 50% regisztrált ember, mert a kínai és orosz vakcináknak a 3. Fázisú eredményei még nincsenek közzé téve? Szerintem nem én járok a föld felett...1., A vakcina nem kötelező - mondja a kormány, vagyis senkinek nem kötelező elfogadnia azt.És ha mondjuk...teszem azt.....beadatnád amit adnak és elfelejtenénk ezt a ki mit szeretne baromságot? Ez nem egy rohadt közért, hogy a szebbik sonkából legyen kedves..eszem megáll komolyan. Fejlesszünk rendszert hogy minden szakértő magyar állampolgár ízlésének tetsző vakcinát választhasson hiszen ehhez mint a focihoz szintén mindenki ért.....esetleg pár prostit is mellékeljen a kormány annak aki szeretné, hogy komfortosabb legyen az oltás körülménye? Vagy limuzint ne küldjünk mindenkiért aki van olyan kedves, hogy beoltatja magát? Hihetetlen, hogy ilyen számok mellett még mindig ott tartunk hogy finnyázunk a vakcinákon. Ha valamit biztosan elbaszott a kormány ebben a helyzetben az az, hogy nem tette még kötelezővé az oltást - válogatási lehetőség nélkül. Aki meg válogatni akar az kushadjon szépen a négy fal között.A megyeszékhelyen ahol lakom, pénteken beugrottam a háziorvosi rendelőbe a nejem receptjéért - miért nem tölti fel felhőbe rejtély - megkérdeztem mi a helyzet a megjelenési aránnyal a kiértesítettek körében azt mondta jobb napokon 60% de az átlag az 45-50%. Elkeserítő. A fél napjuk azzal telik hogy próbálják elérni azokat akik nem jöttek, hogy hol vannak mikor jönnek stb. Én mondjuk simán kihúznám a picsába őket aztán lehet menni a sor végére ha nem jelentek meg.Erre mondtam a megoldást...amikor regisztrál valaki, beírja, hogy mit szeretne és mi az amit már semmiképp...ezek után 100% is lehetne a megjelenés...és sokat gondolkodni sem kell ezen.
MC12
Klaci79
MC12
2., Azzal, hogy valaki választhat, azzal segíti az oltási folyamatot, már csak azért is, mert a nálunk kapható 6 vakcina közül 2 még nem esett át ugyanazon az engedélyezési folyamaton, így bizonyos esetekben nem tudjuk, hogy azt valóban kaphatja e mindenki.
3., Én nem vagyok egy számítástechnikus, de egy ilyen program összedobása, még nekem is 10 perc lenne. Egy egyszerű Excel, amiben a taj szám és a név után ott van, hogy kéri, nem kéri, vagy melyiket kéri. Nem agysebészet.
5., Tegnap 25 ezer vakcinát oltottak be, pedig közel 2 millió ember regisztrált még, akit nem értesítettek. Miről beszélsz? 2 millió embert olthatnának, de 25 ezret sikerül...és mi lenne ha 7 milliót kellene még. Ereszkedj már le a földre közénk...
Klaci79
MC12
El tudom képzelni, hogy ennek valami más oka is lehet, nem csak a vakcina, mert az tudom előre milyen lesz.
De arról beszélek, hogy ha előre megmondom, hogy ezt kérem, azt nem kérem, akkor el fogok menni, ha hívnak. Nem fogom magam meggondolni, legalábbis ezt mondatja a józan ész. Nem a 3. fázis hiányzik, hanem az engedély. Számodra ez nem fontos, másnak igen. Biztos az egyirányú utcába is bemész szemből...(csak vicc)
Klaci79
több mint 4 éve
Arról beszélek, hogy emberek beregisztrálnak aztán nem mennek el, ki tudja milyen okból ezzel is szopatva a többieket. Te meg jössz azzal hogy fejlesszünk rendszert hogy lehessen válogatni a vakcinák között akkor majd biztos többen lesznek. Vagy nem. Vagy szerinted csak azért nem ment el 50% regisztrált ember, mert a kínai és orosz vakcináknak a 3. Fázisú eredményei még nincsenek közzé téve? Szerintem nem én járok a föld felett...Tudod mit nem értek? Hogy én kétszer voltam ilyen oltó ponton (mindkétszer a szüleimet vittem), és mindkétszer eléggé tele volt az oltó pont. Nagy sor nem volt, de volt sor, 10-15 perces, és nem volt állás. És azt olvasom, hogy X meg Y kórházban, oltóponton 2-3 órákat is kell várni. Nem is egy helyen, egy csomó helyen, fővárosban, vidéken is.
MC12
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Őszintén? Fogalmam sincs, nem bicajozok 😊És előfordul 1-2 biciklis is.Kerékpározáshoz nem is kell, nem?
peterk2005
Mikey
Itt elég sokakon van biciklin is. Gondolom azért, mert nem sportolgatnak, hanem közlekednek vele, ami falun ugye nem fél óra, hanem 1 max 2 utca. Öt perc, max tíz, és ott van a boltban / patikában. Gondolom egyszerűbb neki induláskor feltenni és levenni ha hazaért, mint pakolgatni fel/le. De ez csak az én tippem, nem tudom.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
És előfordul 1-2 biciklis is.Kerékpározáshoz nem is kell, nem?
peterk2005
több mint 4 éve
te ritka hulye vagy ertelmezes teren. ki mondta neked azt hogy a makkegeszseges 60as emberkerol beszelunk? az neked idos? mond ezt a szulodnek aztan szajbavag. 20al felette szamos alapbetegseggel. nem kell felvagni, hogy megallapitsak a halal okat es ha nem kered nem is fogjak felvagni. azt hogy esetleg te rasegitettel ahhoz nem kell felvagni, hogy kideritsek. fulladast eleg konnyen felismerik, a mergezeshez,tuladagolashoz meg leveszik a veret.Ilyen hülyeségeken ne vitázzunk már. A halál okának vizsgálata nem korhoz van kötve, hanem körülményekhez. Egy szívbeteg tíz évest sem vágnak fel, ha a halál körülményei egyértelműsítik a halál okát. És egy 90 évest is megvizsgálnak, ha nem egyértelmű. Akkor leveszik a vérét. És ha abból sem derül ki, akkor boncolják. Vagy úgy gondolod, hogy úgy megy ez, hogy "ehh, nem tudjuk miért halt meg, vegyük le a vérét", "ehh, a vére okés, hagyjuk a francba, földeljük el"? És az már nem érdekes, ha másfajta bűncselekmény (fizikai sokkhatás, stb.) következményeként halt meg, esetleg valami egyéb betegség, baleset, stb. az oka, ami csak boncolással derül ki? A vért azért és akkor veszik le, ha nem tudják az okot. És ha akkor se tudják, akkor mennek tovább. Kötelezően.
de ezekhez a trombozisos halalokhoz azert mar nem art felvagni, mint ahogy teszik is ezeknel a hireknel, mivel fiatalokrol van szo. na ez az amire probaltam ravilagitani, a fent emlitetteknel meg nem minden esetben lesz megteve...
riley
Megjegyzem, ha ez igaz lenne amit mondasz, akkor azt se tudnánk, hogy a 90-es krónikus betegeket monduk influenza, vagy éppen a covid vitte el. Ezek a beteg idősek ha megkapják a covidot, és súlyos lefolyású, egy nap alatt belehalnak. Sokan kórházig se jutnak el, olyan hamar. Róluk hogyan derül ki, hogy influenza, covid, vagy éppen keringési rendszer hirtelen összeomlása volt a halál ok, ha nem nézik meg? Márpedig kiderül.
Egyébként boncolást te is kérhetsz, ha bármi kétséged merülne fel. Az időseknek vannak gyerekeik, rokonaik, szerinted senkit nem érdekel, hogy hirtelen mitől halt meg az öreg? Elfogadják, hogy így járt és kész, lépnek tovább? Tudván, hogy egy hete kapott védőoltást mondjuk? Ne légy már ennyire naív. Ha mérhető arányban lennének problémák, nem létezik, hogy ne derülne ki...
(Mondok még valamit, hátha nem tudtad: maguk a vakcina gyártók is tömegesen kérik be saját költségre a vakcina oltáson átesett és elhunyt betegek részletes egészségügyi adatait. A tömeges fázisban is. És kérik a boncolást is, ha nem egyértelmű a dolog. Sőt, nem csak az elhunytakét, hanem az egészségyüggyel minden fázisában érintkezőkét is. Akik csak a háziorvosig mentek vakcina oltás után és elmúlt a gond, akik kórházig jutottak, de kikerültek, satöbbi. A gyártók ezekből az adatokból dolgoznak. És ezek mind elérhető, transzparens adatok.)

több mint 4 éve
Mondok egy konkrét példát. Nagybátyám 3 hete koronavírussal fekszik otthon (2. napon pozitív tesztet produkált.)Arról beszélek, hogy emberek beregisztrálnak aztán nem mennek el, ki tudja milyen okból ezzel is szopatva a többieket. Te meg jössz azzal hogy fejlesszünk rendszert hogy lehessen válogatni a vakcinák között akkor majd biztos többen lesznek. Vagy nem. Vagy szerinted csak azért nem ment el 50% regisztrált ember, mert a kínai és orosz vakcináknak a 3. Fázisú eredményei még nincsenek közzé téve? Szerintem nem én járok a föld felett...1., A vakcina nem kötelező - mondja a kormány, vagyis senkinek nem kötelező elfogadnia azt.És ha mondjuk...teszem azt.....beadatnád amit adnak és elfelejtenénk ezt a ki mit szeretne baromságot? Ez nem egy rohadt közért, hogy a szebbik sonkából legyen kedves..eszem megáll komolyan. Fejlesszünk rendszert hogy minden szakértő magyar állampolgár ízlésének tetsző vakcinát választhasson hiszen ehhez mint a focihoz szintén mindenki ért.....esetleg pár prostit is mellékeljen a kormány annak aki szeretné, hogy komfortosabb legyen az oltás körülménye? Vagy limuzint ne küldjünk mindenkiért aki van olyan kedves, hogy beoltatja magát? Hihetetlen, hogy ilyen számok mellett még mindig ott tartunk hogy finnyázunk a vakcinákon. Ha valamit biztosan elbaszott a kormány ebben a helyzetben az az, hogy nem tette még kötelezővé az oltást - válogatási lehetőség nélkül. Aki meg válogatni akar az kushadjon szépen a négy fal között.A megyeszékhelyen ahol lakom, pénteken beugrottam a háziorvosi rendelőbe a nejem receptjéért - miért nem tölti fel felhőbe rejtély - megkérdeztem mi a helyzet a megjelenési aránnyal a kiértesítettek körében azt mondta jobb napokon 60% de az átlag az 45-50%. Elkeserítő. A fél napjuk azzal telik hogy próbálják elérni azokat akik nem jöttek, hogy hol vannak mikor jönnek stb. Én mondjuk simán kihúznám a picsába őket aztán lehet menni a sor végére ha nem jelentek meg.Erre mondtam a megoldást...amikor regisztrál valaki, beírja, hogy mit szeretne és mi az amit már semmiképp...ezek után 100% is lehetne a megjelenés...és sokat gondolkodni sem kell ezen.
MC12
Klaci79
MC12
Klaci79
MC12
Azóta kapott SMS-t hogy menjen Veszprémbe (Előző heti nagy AZ blama), ami 150km-re van tőle. Majd ezt lemondták, ezen a héten kapott egy újat, hogy mehet Keszthelyre, ami csak 80km-re van.
2021-et írunk, oldjuk már meg hogy ezek az adatbázisok össze legyenek hangolva. Ne küldjenek már el 80km-re, amikor van a 10e fős városban van oltópont, és kórház is, legyen lehetőség egyeztetni, lemondani ha nem tudsz elmenni.
Karanténról ne is beszéljünk...jelenleg ha 3 napig nincsenek tüneteid szabadon mehetsz bárhova, nem számít hogy a feleséged, és a lányod otthon fekszik tűntekkel.
Miért válogat valaki? Nekem nem opció hogy minden utazás mellé PCR-t kell csinálni, mert az EU nem ismeri el az oroszt, és a kínait.
Szerkesztette: Nomac
több mint 4 éve
Ez nekem fura, ha felhív az orvos, elmondja mit fogok kapni. Ha elmondja, tudok válaszolni, hogy megyek-nem megyek. Ha azt mondom megyek, akkor menjek is el, ez jogos elvárás. El nem tudom képzelni, hogy emberek nem mondják, hogy nem kérik a kínait, csak simán nem mennek el...furaArról beszélek, hogy emberek beregisztrálnak aztán nem mennek el, ki tudja milyen okból ezzel is szopatva a többieket. Te meg jössz azzal hogy fejlesszünk rendszert hogy lehessen válogatni a vakcinák között akkor majd biztos többen lesznek. Vagy nem. Vagy szerinted csak azért nem ment el 50% regisztrált ember, mert a kínai és orosz vakcináknak a 3. Fázisú eredményei még nincsenek közzé téve? Szerintem nem én járok a föld felett...1., A vakcina nem kötelező - mondja a kormány, vagyis senkinek nem kötelező elfogadnia azt.És ha mondjuk...teszem azt.....beadatnád amit adnak és elfelejtenénk ezt a ki mit szeretne baromságot? Ez nem egy rohadt közért, hogy a szebbik sonkából legyen kedves..eszem megáll komolyan. Fejlesszünk rendszert hogy minden szakértő magyar állampolgár ízlésének tetsző vakcinát választhasson hiszen ehhez mint a focihoz szintén mindenki ért.....esetleg pár prostit is mellékeljen a kormány annak aki szeretné, hogy komfortosabb legyen az oltás körülménye? Vagy limuzint ne küldjünk mindenkiért aki van olyan kedves, hogy beoltatja magát? Hihetetlen, hogy ilyen számok mellett még mindig ott tartunk hogy finnyázunk a vakcinákon. Ha valamit biztosan elbaszott a kormány ebben a helyzetben az az, hogy nem tette még kötelezővé az oltást - válogatási lehetőség nélkül. Aki meg válogatni akar az kushadjon szépen a négy fal között.A megyeszékhelyen ahol lakom, pénteken beugrottam a háziorvosi rendelőbe a nejem receptjéért - miért nem tölti fel felhőbe rejtély - megkérdeztem mi a helyzet a megjelenési aránnyal a kiértesítettek körében azt mondta jobb napokon 60% de az átlag az 45-50%. Elkeserítő. A fél napjuk azzal telik hogy próbálják elérni azokat akik nem jöttek, hogy hol vannak mikor jönnek stb. Én mondjuk simán kihúznám a picsába őket aztán lehet menni a sor végére ha nem jelentek meg.Erre mondtam a megoldást...amikor regisztrál valaki, beírja, hogy mit szeretne és mi az amit már semmiképp...ezek után 100% is lehetne a megjelenés...és sokat gondolkodni sem kell ezen.
MC12
Klaci79
MC12
Klaci79
MC12
Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
Persze, majd az az elméletileg eu-s állam mondja meg, hogy neked azzal a többszörösen túlárazott, legkevésbé hatásos, alapvető minőségellenőrzési folyamatokon át nem esett vakcinával kell oltakoznod, amit ugyanazzal a közvetítőcéggel szerzett be, mint azt a 16 ezer, több száz milliárdért vásárolt senki által nem látott horkolásgátlót. De ne vigyük bele a politikát!
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Arról beszélek, hogy emberek beregisztrálnak aztán nem mennek el, ki tudja milyen okból ezzel is szopatva a többieket. Te meg jössz azzal hogy fejlesszünk rendszert hogy lehessen válogatni a vakcinák között akkor majd biztos többen lesznek. Vagy nem. Vagy szerinted csak azért nem ment el 50% regisztrált ember, mert a kínai és orosz vakcináknak a 3. Fázisú eredményei még nincsenek közzé téve? Szerintem nem én járok a föld felett...1., A vakcina nem kötelező - mondja a kormány, vagyis senkinek nem kötelező elfogadnia azt.És ha mondjuk...teszem azt.....beadatnád amit adnak és elfelejtenénk ezt a ki mit szeretne baromságot? Ez nem egy rohadt közért, hogy a szebbik sonkából legyen kedves..eszem megáll komolyan. Fejlesszünk rendszert hogy minden szakértő magyar állampolgár ízlésének tetsző vakcinát választhasson hiszen ehhez mint a focihoz szintén mindenki ért.....esetleg pár prostit is mellékeljen a kormány annak aki szeretné, hogy komfortosabb legyen az oltás körülménye? Vagy limuzint ne küldjünk mindenkiért aki van olyan kedves, hogy beoltatja magát? Hihetetlen, hogy ilyen számok mellett még mindig ott tartunk hogy finnyázunk a vakcinákon. Ha valamit biztosan elbaszott a kormány ebben a helyzetben az az, hogy nem tette még kötelezővé az oltást - válogatási lehetőség nélkül. Aki meg válogatni akar az kushadjon szépen a négy fal között.A megyeszékhelyen ahol lakom, pénteken beugrottam a háziorvosi rendelőbe a nejem receptjéért - miért nem tölti fel felhőbe rejtély - megkérdeztem mi a helyzet a megjelenési aránnyal a kiértesítettek körében azt mondta jobb napokon 60% de az átlag az 45-50%. Elkeserítő. A fél napjuk azzal telik hogy próbálják elérni azokat akik nem jöttek, hogy hol vannak mikor jönnek stb. Én mondjuk simán kihúznám a picsába őket aztán lehet menni a sor végére ha nem jelentek meg.Erre mondtam a megoldást...amikor regisztrál valaki, beírja, hogy mit szeretne és mi az amit már semmiképp...ezek után 100% is lehetne a megjelenés...és sokat gondolkodni sem kell ezen.
MC12
Klaci79
MC12
Klaci79
több mint 4 éve
Naaaa. Azért nem kommunizmusban élünk, hogy csak a társadalmi szempontokat vegyük figyelembe, az egyéni szempontokat teljesen felrúgva / ignorálva. Okkal nem vagyunk és nem akarunk Kína / Szovjetúnió lenni. Akármennyire is fontos a társadalmi szempont - mert az -, és fontos, hogy az emberek lehetőleg ne válogassanak, az egyén szempontjai sem rúgható fel. Igenis elvárható, hogy az ÖSSZES elérhető vakcina adatai transzparensek legyenek, az egyén tudhassa, hogy melyik mennyire hatásos, tudhassa, ha a hatásossága elkezd lejárni, tudhassa, hogy mekkora az esély, hogy kvázi placebót kap (az immunrendszere nem reagál rá megfelelően, és csak azt hiszi, hogy védett, de nem az), stb. A kritizált vakcináknál - orosz, kínai - ez utóbbi a probléma. Ami azonnal meg fog szűnni az orosz esetén, ha átmegy az EU-s vizsgálatokon, és transzparensen követhető lesz a hatékonysága, a mellékhatásai miatti negatív esetek száma ésatöbbi. Akkor lenne jogos az elvárásod, ha a kínainál is meglenne ez. De úgy, hogy azt olvasni, hogy van ahol már harmadik adagot szúrnak, és nem tudni, hogy miért, az úgy nincs rendben.És ha mondjuk...teszem azt.....beadatnád amit adnak és elfelejtenénk ezt a ki mit szeretne baromságot? Ez nem egy rohadt közért, hogy a szebbik sonkából legyen kedves..eszem megáll komolyan. Fejlesszünk rendszert hogy minden szakértő magyar állampolgár ízlésének tetsző vakcinát választhasson hiszen ehhez mint a focihoz szintén mindenki ért.....esetleg pár prostit is mellékeljen a kormány annak aki szeretné, hogy komfortosabb legyen az oltás körülménye? Vagy limuzint ne küldjünk mindenkiért aki van olyan kedves, hogy beoltatja magát? Hihetetlen, hogy ilyen számok mellett még mindig ott tartunk hogy finnyázunk a vakcinákon. Ha valamit biztosan elbaszott a kormány ebben a helyzetben az az, hogy nem tette még kötelezővé az oltást - válogatási lehetőség nélkül. Aki meg válogatni akar az kushadjon szépen a négy fal között.A megyeszékhelyen ahol lakom, pénteken beugrottam a háziorvosi rendelőbe a nejem receptjéért - miért nem tölti fel felhőbe rejtély - megkérdeztem mi a helyzet a megjelenési aránnyal a kiértesítettek körében azt mondta jobb napokon 60% de az átlag az 45-50%. Elkeserítő. A fél napjuk azzal telik hogy próbálják elérni azokat akik nem jöttek, hogy hol vannak mikor jönnek stb. Én mondjuk simán kihúznám a picsába őket aztán lehet menni a sor végére ha nem jelentek meg.Erre mondtam a megoldást...amikor regisztrál valaki, beírja, hogy mit szeretne és mi az amit már semmiképp...ezek után 100% is lehetne a megjelenés...és sokat gondolkodni sem kell ezen.
MC12
Klaci79
MC12
(Egyébként érdemes elolvasni azt a cikket a harmadik oltásról. Azt hiszem az indexen volt. Vagy 24.hu nem emlékszem, de könnyű megtalálni. Az ottani arab állami alkalmazottakat rendelték be harmadik oltásra úgy, hogy SEMMIT nem mondtak nekik. Hogy miért, hogy ez teszt-e vagy más oka van. Na így egy demokráciában nem bánunk emberekkel.
És egy így készült vakcinával kapcsolatban jogosak a kérdések. Hozzátéve, hogy én örülnék a legjobban, ha megválaszolnák, mert amúgy abszolút pártolnám, ha transzparensen az is szúrható lenne. De így félig üres a pohár. A társadalmi érdeket tekintve is, mert nem könnyíti a tervezést, előre felkészülést az, ha annyit lehet tudni, hogy akiet beszúrtak azok valószínűleg védettek valamennyire, valameddig, valahány százalékban, de nem tudni hozzávetőlegesen sem, hogy mennyire. Csak keringenek számok, de leírva, visszaigazolva sehol nincsenek.)

több mint 4 éve
1., A vakcina nem kötelező - mondja a kormány, vagyis senkinek nem kötelező elfogadnia azt.És ha mondjuk...teszem azt.....beadatnád amit adnak és elfelejtenénk ezt a ki mit szeretne baromságot? Ez nem egy rohadt közért, hogy a szebbik sonkából legyen kedves..eszem megáll komolyan. Fejlesszünk rendszert hogy minden szakértő magyar állampolgár ízlésének tetsző vakcinát választhasson hiszen ehhez mint a focihoz szintén mindenki ért.....esetleg pár prostit is mellékeljen a kormány annak aki szeretné, hogy komfortosabb legyen az oltás körülménye? Vagy limuzint ne küldjünk mindenkiért aki van olyan kedves, hogy beoltatja magát? Hihetetlen, hogy ilyen számok mellett még mindig ott tartunk hogy finnyázunk a vakcinákon. Ha valamit biztosan elbaszott a kormány ebben a helyzetben az az, hogy nem tette még kötelezővé az oltást - válogatási lehetőség nélkül. Aki meg válogatni akar az kushadjon szépen a négy fal között.A megyeszékhelyen ahol lakom, pénteken beugrottam a háziorvosi rendelőbe a nejem receptjéért - miért nem tölti fel felhőbe rejtély - megkérdeztem mi a helyzet a megjelenési aránnyal a kiértesítettek körében azt mondta jobb napokon 60% de az átlag az 45-50%. Elkeserítő. A fél napjuk azzal telik hogy próbálják elérni azokat akik nem jöttek, hogy hol vannak mikor jönnek stb. Én mondjuk simán kihúznám a picsába őket aztán lehet menni a sor végére ha nem jelentek meg.Erre mondtam a megoldást...amikor regisztrál valaki, beírja, hogy mit szeretne és mi az amit már semmiképp...ezek után 100% is lehetne a megjelenés...és sokat gondolkodni sem kell ezen.
MC12
Klaci79
MC12
több mint 4 éve
te ritka hulye vagy ertelmezes teren. ki mondta neked azt hogy a makkegeszseges 60as emberkerol beszelunk? az neked idos? mond ezt a szulodnek aztan szajbavag. 20al felette szamos alapbetegseggel. nem kell felvagni, hogy megallapitsak a halal okat es ha nem kered nem is fogjak felvagni. azt hogy esetleg te rasegitettel ahhoz nem kell felvagni, hogy kideritsek. fulladast eleg konnyen felismerik, a mergezeshez,tuladagolashoz meg leveszik a veret.Na, most kéne azt írnom, hogy reménytelenül hülye vagy, de ezen a fórumon ilyesmi tiltott. Így csak azt mondom, hogy gondold ezt át még egyszer. Segítek: a fejlett világban nincs olyan, hogy ne állapítanák meg a halál okát. Már csak azért sem, mert annak nem csak vakcina lehet az oka, hanem számtalan más is. Például bűncselekmény, mérgezés, baleset, stb. Bármi. Ha csak úgy bezsákolnák az öregeket, akkor tulajdonképpen sose derülne ki, ha valaki kinyírja az öreg rokonát / általa ellátott idős embert a pénzéért, hiszen egy gyógyszer túladagolást, kiéheztetést, stb. sose mutatsz ki ránézésre. Szerinted szabadon futkároznak a nagyszülő gyilkosok náluk? Ne vicceljünk már. MInden olyan esetben, amikor a halál váratlan - akkor is, ha van alapbetegség - ki kell deríteni a halál okát. Ha nem lehet egyértelműen szemlézéssel megállapítani, akkor vizsgálnak. Ha úgy se, akkor vágnak. Mindig. Ha egy hatvanas, alapbetegséggel élő, de amúgy még nem a halálos ágyát nyomó ember hirtelen meghal, biztos lehetsz benne, hogy megnézik, hogy miért.Éppen annyi, amennyi minden covidot elkapó 100 - leírom mégy egyszer: száz - emberből meghal. És erre kitör a vakcina frász, meg a kisnyugdíjasok "titkos" földbevágása elméletek. Nooormááális?csak ugy megkerdem, vittek mar el melloled idos hullat? megallapitja a mentos a halal bealltat, megkerdezi hogy mi volt aztan mehet a zsakba. ha alap betegsege volt akkor nagy matekot se vegeznek, hogy mi lehetett az ok. nem vagnak fel mindenkit es interjuztatjak a csaladot...riley
peterk2005
Megjegyzem, a vakcináknál a transzparens klinikai vizsgálatok jelentős részben éppen erről szólnak. Ott tízezrével oltanak be embereket, és nagyítóval vizsgálják őket. Ha bármi baj van - nem halál, hanem csak egy kis duzzanat is - akkor sejtre bontják és szarrá elemzik. Szóval ha csak az esélye meglenne, hogy néhány extrém eseten kívül veszélye lehet egy vakcinának, el se jutna a nagyapád karjáig. A gyorsított eljárásban engedélyezett se. Ez még a kínairól is nagy biztonsággal merem állítani, pedig azzal sok bajom van. (De nem ez.)
peterk2005
de ezekhez a trombozisos halalokhoz azert mar nem art felvagni, mint ahogy teszik is ezeknel a hireknel, mivel fiatalokrol van szo. na ez az amire probaltam ravilagitani, a fent emlitetteknel meg nem minden esetben lesz megteve...
több mint 4 éve
Tegnap délután levittem levegőzni a kölköket, miután egész héten nem tudtunk lejutni (délelőtt online tanulás, utána meg én melóztam). Az ezalatt látott kb 50 emberből (kisgyerekeket nem is néztem) jó ha a 10-15%-án volt maszk, és azoknak a kétharmadának is max az állán... Szerencse hogy minden közterületen kötelező 😄🤨Érdekes. Errefelé alig látni embert, akin nincs. Ráadásul egyre szabályosabban. Boltban már lényegében nem látok orr alatt lógó maszkot senkin. Már azokon az eladókon/vásárlókon is normálisan, orrr és áll takarva, akik még 1-2 hónapja is csak fityegőként viselték. Persze falun, ha benézel a házakhoz, nem látsz senkin maszkot. És előfordul 1-2 biciklis is. De amúgy a döntő többségen fent van, ha emberek közé megy. (Itt egyébként a sorban állásból sincs tolongás általában. Patika, bolt, stb. előtt ha sor van, akkor két méterenként állnak, maszk fönt, kint is, bent is.)
warr_b
(Ffp maszk persze még kevés van, de már azt is látok, minden ötödik, tizedik az. A többségen vagy
a kék műtős maszk van, vagy valamilyen fekete vagy színes rongy maszk. De már maszknak gyártott rongy, nem sálból tekert do it yourself valami.)

több mint 4 éve
És ha mondjuk...teszem azt.....beadatnád amit adnak és elfelejtenénk ezt a ki mit szeretne baromságot? Ez nem egy rohadt közért, hogy a szebbik sonkából legyen kedves..eszem megáll komolyan. Fejlesszünk rendszert hogy minden szakértő magyar állampolgár ízlésének tetsző vakcinát választhasson hiszen ehhez mint a focihoz szintén mindenki ért.....esetleg pár prostit is mellékeljen a kormány annak aki szeretné, hogy komfortosabb legyen az oltás körülménye? Vagy limuzint ne küldjünk mindenkiért aki van olyan kedves, hogy beoltatja magát? Hihetetlen, hogy ilyen számok mellett még mindig ott tartunk hogy finnyázunk a vakcinákon. Ha valamit biztosan elbaszott a kormány ebben a helyzetben az az, hogy nem tette még kötelezővé az oltást - válogatási lehetőség nélkül. Aki meg válogatni akar az kushadjon szépen a négy fal között.A megyeszékhelyen ahol lakom, pénteken beugrottam a háziorvosi rendelőbe a nejem receptjéért - miért nem tölti fel felhőbe rejtély - megkérdeztem mi a helyzet a megjelenési aránnyal a kiértesítettek körében azt mondta jobb napokon 60% de az átlag az 45-50%. Elkeserítő. A fél napjuk azzal telik hogy próbálják elérni azokat akik nem jöttek, hogy hol vannak mikor jönnek stb. Én mondjuk simán kihúznám a picsába őket aztán lehet menni a sor végére ha nem jelentek meg.Erre mondtam a megoldást...amikor regisztrál valaki, beírja, hogy mit szeretne és mi az amit már semmiképp...ezek után 100% is lehetne a megjelenés...és sokat gondolkodni sem kell ezen.
MC12
Klaci79
több mint 4 éve
Na, most kéne azt írnom, hogy reménytelenül hülye vagy, de ezen a fórumon ilyesmi tiltott. Így csak azt mondom, hogy gondold ezt át még egyszer. Segítek: a fejlett világban nincs olyan, hogy ne állapítanák meg a halál okát. Már csak azért sem, mert annak nem csak vakcina lehet az oka, hanem számtalan más is. Például bűncselekmény, mérgezés, baleset, stb. Bármi. Ha csak úgy bezsákolnák az öregeket, akkor tulajdonképpen sose derülne ki, ha valaki kinyírja az öreg rokonát / általa ellátott idős embert a pénzéért, hiszen egy gyógyszer túladagolást, kiéheztetést, stb. sose mutatsz ki ránézésre. Szerinted szabadon futkároznak a nagyszülő gyilkosok náluk? Ne vicceljünk már. MInden olyan esetben, amikor a halál váratlan - akkor is, ha van alapbetegség - ki kell deríteni a halál okát. Ha nem lehet egyértelműen szemlézéssel megállapítani, akkor vizsgálnak. Ha úgy se, akkor vágnak. Mindig. Ha egy hatvanas, alapbetegséggel élő, de amúgy még nem a halálos ágyát nyomó ember hirtelen meghal, biztos lehetsz benne, hogy megnézik, hogy miért.Éppen annyi, amennyi minden covidot elkapó 100 - leírom mégy egyszer: száz - emberből meghal. És erre kitör a vakcina frász, meg a kisnyugdíjasok "titkos" földbevágása elméletek. Nooormááális?csak ugy megkerdem, vittek mar el melloled idos hullat? megallapitja a mentos a halal bealltat, megkerdezi hogy mi volt aztan mehet a zsakba. ha alap betegsege volt akkor nagy matekot se vegeznek, hogy mi lehetett az ok. nem vagnak fel mindenkit es interjuztatjak a csaladot...riley
peterk2005
Megjegyzem, a vakcináknál a transzparens klinikai vizsgálatok jelentős részben éppen erről szólnak. Ott tízezrével oltanak be embereket, és nagyítóval vizsgálják őket. Ha bármi baj van - nem halál, hanem csak egy kis duzzanat is - akkor sejtre bontják és szarrá elemzik. Szóval ha csak az esélye meglenne, hogy néhány extrém eseten kívül veszélye lehet egy vakcinának, el se jutna a nagyapád karjáig. A gyorsított eljárásban engedélyezett se. Ez még a kínairól is nagy biztonsággal merem állítani, pedig azzal sok bajom van. (De nem ez.)

több mint 4 éve
Tegnap délután levittem levegőzni a kölköket, miután egész héten nem tudtunk lejutni (délelőtt online tanulás, utána meg én melóztam). Az ezalatt látott kb 50 emberből (kisgyerekeket nem is néztem) jó ha a 10-15%-án volt maszk, és azoknak a kétharmadának is max az állán... Szerencse hogy minden közterületen kötelező 😄🤨S majd ezek picsognak a legjobban, ha elkapják, ill. ha egy hónap múlva sem lesz enyhítés.
warr_b
több mint 4 éve
Tegnap délután levittem levegőzni a kölköket, miután egész héten nem tudtunk lejutni (délelőtt online tanulás, utána meg én melóztam). Az ezalatt látott kb 50 emberből (kisgyerekeket nem is néztem) jó ha a 10-15%-án volt maszk, és azoknak a kétharmadának is max az állán... Szerencse hogy minden közterületen kötelező 😄🤨

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"