Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Amúgy szerintem le lehetne oltani a lakosságot 1 hétvége alatt. Csak arra a hétvégére 1 év lenne a felkészülés 😀Mint a most hétvégi példa is mutatja, egy év felkészülés nekünk kevés erre. De még a lakosság tizedének beoltásához is.
bcsarli
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
nyugodtan visszavehetsz az arcból.Ezt nem értem. Csak nem azt állítod, hogy van olyan szakma ma Magyarországon, ahol nem lehetséges az otthoni/internetes munkavégzés?sok sikert a skypeos szemléhez.Ahogy a bíróságokat is őszig. Semmi szükség a személyes jelenlétre, meg lehet oldani online mindent.De nem lehetett volna bezárni az iskolákat anno.Megjegyzem ha a tanárokat is beoltották volna, a gyerkőcök járhatnának suliba, sok szülőnek nem kéne otthon maradnia.és a gyerekek egymás között hurcolnák haza, okos
NB2
Negritis
Mert mi lesz a gyerekkel OTTHON.
Amadeus
csi77
Amadeus
Érdekes.....
csi77
több mint 4 éve
Én otthon is tudok hegeszteni😃Ezt nem értem. Csak nem azt állítod, hogy van olyan szakma ma Magyarországon, ahol nem lehetséges az otthoni/internetes munkavégzés?sok sikert a skypeos szemléhez.Ahogy a bíróságokat is őszig. Semmi szükség a személyes jelenlétre, meg lehet oldani online mindent.De nem lehetett volna bezárni az iskolákat anno.Megjegyzem ha a tanárokat is beoltották volna, a gyerkőcök járhatnának suliba, sok szülőnek nem kéne otthon maradnia.és a gyerekek egymás között hurcolnák haza, okos
NB2
Negritis
Amadeus
csi77
Amadeus
Érdekes.....
csi77
több mint 4 éve
Ezt nem értem. Csak nem azt állítod, hogy van olyan szakma ma Magyarországon, ahol nem lehetséges az otthoni/internetes munkavégzés?sok sikert a skypeos szemléhez.Ahogy a bíróságokat is őszig. Semmi szükség a személyes jelenlétre, meg lehet oldani online mindent.De nem lehetett volna bezárni az iskolákat anno.Megjegyzem ha a tanárokat is beoltották volna, a gyerkőcök járhatnának suliba, sok szülőnek nem kéne otthon maradnia.és a gyerekek egymás között hurcolnák haza, okos
NB2
Negritis
Amadeus
csi77
Amadeus
Érdekes.....
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Amúgy szerintem le lehetne oltani a lakosságot 1 hétvége alatt. Csak arra a hétvégére 1 év lenne a felkészülés 😀
több mint 4 éve
Most oltják a rendőröket, köziget, BV-seket, katasztrófavédelmet, ig szolgáltatást, sztem őket nagyobb csomagonként fogják bejelenteni.Szerintem a saját helyzetedből indulsz ki. Nálad csak pici (picik?) van(nak), akik nem tudnak egymásnak segíteni, Ahol nem 6-8 éves a gyerek(ek), vagy minden gyerek, ott tud egyedül tanulni, vagy segítenek egymásnak. A 12 éves unokahúgom egyedül tanul már döntően. De ha 8 éves lenne, akkor is valószínűleg a bátyja segítene, nem a dolgozó anyja. Az a három gyerek aki a nagyszülőknél volt is valószínűleg így oldja meg, bár nyilván nem mentem be megkérdezni. Mindenesetre ott vannak a nagyszülőknél, és gondolom nem skippelték emiatt teljesen az oktatást.Ne viccelj már. Max ha a gyerekek 10%-a van lepasszolva a nagyszülőkhöz. A szülők 2/3-ának sincs galványlila segédfogalma se a krétáról, teams-ről, meet-ről, messengerről, nem hogy az idős nagyszülőknek... nem tudják megoldani.Én azon gondolkodtam most jelenleg nem lenne logikusabb a fiatalabb korosztályt oltani ? ott van a gond eredményesebb is lenne a megjelentek száma stbAmíg egy lezárás, iskolai szünet a családok egy jelentős részénél annyit jelent, hogy a gyerek el van passzolva a nagyszülőkhöz, addig nem. Hiába a fiatal mozog, ha otthon továbbadja. Tudom, vannak itt is többen, akikben megvan a felelősség-érzet, vigyáznak a család idős tagjaira, most megpróbálják megoldani maguk a gyerekek felügyeletét. Na, sok ember nem ilyen óvatos.
Janek
Tegnap késő délután ránéztem a szüleimre. Jövök ki a házból, és látom, hogy a szembe-szomszédban három gyerek rohangál az udvaron. Ott is két idős ember lakik. Kérdezem anyámat, hogy hát ők meg? Anyám mondja, hogy a középső gyerek tesztje pozitív lett, ezért a szülők lepasszolták mindhármat az öregekhez, hogy itt legyenek karanténban. Remélem a szülők már megkapták az oltást. De ha megkapták, ha nem, ismerve az embereket, nem hiszem, hogy ez számított a döntésben...
peterk2005
warr_b
Más. Vasárnap 20 ezer adagot sikerült beadni. Nem hiszem, hogy 15.-e ünnepére tekintettel a hétfő jobb lenne ennél. Inkább még kevesebb várható. Közben már 3 millió adag vakcina van az országban, ami beadható lenne. Ebből 1.7 milliónál picit többet sikerült be is adni eddig.
Tényleg el kéne kezdeni bevonni az önkormányzatokat, magán egészségügyi szolgáltatókat, akár patikákat is (az USA-ban pl. a patika hálózat is olt), hogy pörögjön, mert ilyen számokkal csak nőni fog a tárolt mennyiség. Számoltam picit. Eddig kb. 1 millió Pfizer vakcina érkezett be, ami éppen 100 ezres átlagnak felel meg hetente. De ez felfutóan jött, az elején kevés, aztán egyre több, úgyhogy manapság 150-200 ezer körül lehet a szám. Ami a következő hetekben több is lesz, mert áprilisban már 2.2 millió érkezik (leosztottam a 100 milliót lakosság arányosan). Azaz két hét múlva már 400-600 ezer per hét. (Főleg pfizerrel számoltam, mert valószínűleg az is jön zömében, az astra lassan jön, a jansennek meg kell még 1 hónap legalább, hogy felfusson, Modernat meg nem rendeltünk). Már a 400 ezer is 70 ezer per nap, ami 20 ezres hétvégékkel 90 ezer per nap. És ez csak a nyugati. Ha még jön mondjuk 1 millió keleti is, az még 40 ezer per nap. Az már bőven száz ezer feletti napi átlagot jelent, És ezek a majd érkező vakcinák, emellett a meglevő 1.3 milliót is be kéne adni, hogy utolérjük magunkat. Eddig egyetlen napon sikerült elérni a 100 ezret. Mivel a többin megközelíteni sem sikerült ezt a számot, valószínűleg az az egy nap sem igaz, hanem egy napra könyveltek be valamit, amit több nap alatt adtak be. (Katonák, bírók, stb. beoltása, egyszerre bekönyvelve vagy hasonló).
Szóval kellene növelni a kapacitást. Amit elvileg röhögve tudunk, hiszen egy hétvége alatt is megoldjuk a teljes lakosságot. Hát akkor lássuk.
peterk2005
több mint 4 éve
No megkapta asszony délelőtt az oltást (Pfizer).Új infók (legalábbis számunkra):
Oltakozás után kb két hónapig célszerű kerülni a teherbe esést, tehát akik babaprojekten dolgoznak, ezt kalkulálják bele
Mogyoró- és zellerallergiával nem oltanak be. Hogy miért azt passzolom... autoimmun- és pajzsmirigygondokkal simán beoltanak, de ha allergiás vagy a mogyoróra, akkor nem.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Vótmá? Megjegyzem például a tegnap kvázi átadott Bozsik "kórház" végül 17 milliárdba került az itt feltüntetett 5,5 milliárd helyett. Szóval lehet sokkal több ez az összeg, amit a kormány "kórházakra" költött.Jó, a pénz összege az egy dolog.
iktriad
Kérdés, hogy mennyi volt ebből a reális ráfordítás és mennyi a túlszámlázás.
Pl. 2014:
Nagyerdei kórház, Debrecen: 20340 ágy 13,5 mrd -> 660 ezer/ágy
Groupama kórház, Budapest: 22000 ágy 19,51 mrd -> 886ezer/ágy
Pancho Kórház, Felcsút: 3500 ágy 3,8 mrd -> 1 millió/ágy
vagy 2017:
ZTE Kórház, Zalaegerszeg: 11200 ágy 1,44 mrd -> 130 ezer/ágy
Kórház utcai Kórház, Békéscsaba: 5100 ágy, 2 mrd -> 390 ezer/ágy
Sóstói kórház: 14000 ágy 18,15 mrd -> 1,3 millió/ágy
Haladás Kórház, Szombathely: 8656 ágy 17,4 mrd -> 2 millió/ágy
Illetve a ráfordítás milyen jellegű volt és mit csináltak vele.
Enélkül ezek csak számok, kontextus nélkül, kb. mint ez a vége nélkül:
twitter.com/NFL_Memes/status/1364773645994835968
több mint 4 éve
Vótmá? (Megjegyzem a tegnap kvázi átadott Bozsik "kórház" végül 17 milliárdba került az itt feltüntetett 5,5 milliárd helyett...)Demagóg!
iktriad
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Akik LMBTQ+nak vallják magukat.Aztán a migránsokat oltaná csak.Gyurcsany kilovette volna azok szemet is akik regisztraltak volna oltasra ...9000-nél is többen vannak kórházban, 1008-an pedig lélegeztetőgépenSzerinted ha gyurcsány lenne kormányon, elértük volna ennek a tizedét? Duma helyett inkább menjél oltani te is!
Első dózissal oltottak száma: 1 334 595 (az előző napihoz képest +15 329)
Ebből második dózissal is beoltottak száma: 398 962 (az előző napihoz képest +6259)
Komolyan sikerült egy nap alatt beoltani 21 500 embert? 😀😀😀
Mikey
r.baggio
csebi
peterk2005
Szerkesztette: shawnka
több mint 4 éve
Vótmá? Megjegyzem például a tegnap kvázi átadott Bozsik "kórház" végül 17 milliárdba került az itt feltüntetett 5,5 milliárd helyett. Szóval lehet sokkal több a valóságos összeg, amit a kormány "kórházakra" költött, mint itt ezen az ábrán.
Szerkesztette: iktriad
több mint 4 éve
Aztán a migránsokat oltaná csak.Gyurcsany kilovette volna azok szemet is akik regisztraltak volna oltasra ...9000-nél is többen vannak kórházban, 1008-an pedig lélegeztetőgépenSzerinted ha gyurcsány lenne kormányon, elértük volna ennek a tizedét? Duma helyett inkább menjél oltani te is!
Ebből második dózissal is beoltottak száma: 398 962 (az előző napihoz képest +6259)
Mikey
r.baggio
csebi

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Gyurcsany kilovette volna azok szemet is akik regisztraltak volna oltasra ...9000-nél is többen vannak kórházban, 1008-an pedig lélegeztetőgépenSzerinted ha gyurcsány lenne kormányon, elértük volna ennek a tizedét? Duma helyett inkább menjél oltani te is!
Mikey
r.baggio
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
9000-nél is többen vannak kórházban, 1008-an pedig lélegeztetőgépenSzerinted ha gyurcsány lenne kormányon, elértük volna ennek a tizedét? Duma helyett inkább menjél oltani te is!
Mikey

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Lehet, én eddig ezt láttam. Mondjuk szerintem a 10 (vagy még inkább 12) plusszos gyerekek már tudják egyedül csinálni, oda nem is nagyon kell felügyelet...Szerintem a saját helyzetedből indulsz ki. Nálad csak pici (picik?) van(nak), akik nem tudnak egymásnak segíteni, Ahol nem 6-8 éves a gyerek(ek), vagy minden gyerek, ott tud egyedül tanulni, vagy segítenek egymásnak. A 12 éves unokahúgom egyedül tanul már döntően. De ha 8 éves lenne, akkor is valószínűleg a bátyja segítene, nem a dolgozó anyja. Az a három gyerek aki a nagyszülőknél volt is valószínűleg így oldja meg, bár nyilván nem mentem be megkérdezni. Mindenesetre ott vannak a nagyszülőknél, és gondolom nem skippelték emiatt teljesen az oktatást.Ne viccelj már. Max ha a gyerekek 10%-a van lepasszolva a nagyszülőkhöz. A szülők 2/3-ának sincs galványlila segédfogalma se a krétáról, teams-ről, meet-ről, messengerről, nem hogy az idős nagyszülőknek... nem tudják megoldani.Én azon gondolkodtam most jelenleg nem lenne logikusabb a fiatalabb korosztályt oltani ? ott van a gond eredményesebb is lenne a megjelentek száma stbAmíg egy lezárás, iskolai szünet a családok egy jelentős részénél annyit jelent, hogy a gyerek el van passzolva a nagyszülőkhöz, addig nem. Hiába a fiatal mozog, ha otthon továbbadja. Tudom, vannak itt is többen, akikben megvan a felelősség-érzet, vigyáznak a család idős tagjaira, most megpróbálják megoldani maguk a gyerekek felügyeletét. Na, sok ember nem ilyen óvatos.
Janek
Tegnap késő délután ránéztem a szüleimre. Jövök ki a házból, és látom, hogy a szembe-szomszédban három gyerek rohangál az udvaron. Ott is két idős ember lakik. Kérdezem anyámat, hogy hát ők meg? Anyám mondja, hogy a középső gyerek tesztje pozitív lett, ezért a szülők lepasszolták mindhármat az öregekhez, hogy itt legyenek karanténban. Remélem a szülők már megkapták az oltást. De ha megkapták, ha nem, ismerve az embereket, nem hiszem, hogy ez számított a döntésben...
peterk2005
warr_b
Más. Vasárnap 20 ezer adagot sikerült beadni. Nem hiszem, hogy 15.-e ünnepére tekintettel a hétfő jobb lenne ennél. Inkább még kevesebb várható. Közben már 3 millió adag vakcina van az országban, ami beadható lenne. Ebből 1.7 milliónál picit többet sikerült be is adni eddig.
Tényleg el kéne kezdeni bevonni az önkormányzatokat, magán egészségügyi szolgáltatókat, akár patikákat is (az USA-ban pl. a patika hálózat is olt), hogy pörögjön, mert ilyen számokkal csak nőni fog a tárolt mennyiség. Számoltam picit. Eddig kb. 1 millió Pfizer vakcina érkezett be, ami éppen 100 ezres átlagnak felel meg hetente. De ez felfutóan jött, az elején kevés, aztán egyre több, úgyhogy manapság 150-200 ezer körül lehet a szám. Ami a következő hetekben több is lesz, mert áprilisban már 2.2 millió érkezik (leosztottam a 100 milliót lakosság arányosan). Azaz két hét múlva már 400-600 ezer per hét. (Főleg pfizerrel számoltam, mert valószínűleg az is jön zömében, az astra lassan jön, a jansennek meg kell még 1 hónap legalább, hogy felfusson, Modernat meg nem rendeltünk). Már a 400 ezer is 70 ezer per nap, ami 20 ezres hétvégékkel 90 ezer per nap. És ez csak a nyugati. Ha még jön mondjuk 1 millió keleti is, az még 40 ezer per nap. Az már bőven száz ezer feletti napi átlagot jelent, És ezek a majd érkező vakcinák, emellett a meglevő 1.3 milliót is be kéne adni, hogy utolérjük magunkat. Eddig egyetlen napon sikerült elérni a 100 ezret. Mivel a többin megközelíteni sem sikerült ezt a számot, valószínűleg az az egy nap sem igaz, hanem egy napra könyveltek be valamit, amit több nap alatt adtak be. (Katonák, bírók, stb. beoltása, egyszerre bekönyvelve vagy hasonló).
Szóval kellene növelni a kapacitást. Amit elvileg röhögve tudunk, hiszen egy hétvége alatt is megoldjuk a teljes lakosságot. Hát akkor lássuk.
peterk2005

több mint 4 éve
Több embert oltottunk be mint a Vatikán, keresztényebbek vagyunk náluk is!Több, mint 20 ezerrel nőtt a beoltottak száma...9000-nél is többen vannak kórházban, 1008-an pedig lélegeztetőgépenAzért valami sikerpropagandát csak fel lehet húzni erre is...
Mikey
Klaci79
Vagy: egy kisvárosnyival nőtt a beoltottak száma...
zemanla
Szerkesztette: Mikey
több mint 4 éve
Több, mint 20 ezerrel nőtt a beoltottak száma...9000-nél is többen vannak kórházban, 1008-an pedig lélegeztetőgépenAzért valami sikerpropagandát csak fel lehet húzni erre is...
Mikey
Klaci79
Vagy: egy kisvárosnyival nőtt a beoltottak száma...

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 4 éve
9000-nél is többen vannak kórházban, 1008-an pedig lélegeztetőgépenAzért valami sikerpropagandát csak fel lehet húzni erre is...
Mikey
több mint 4 éve
9000-nél is többen vannak kórházban, 1008-an pedig lélegeztetőgépen Első dózissal oltottak száma: 1 334 595 (az előző napihoz képest +15 329)
több mint 4 éve
Szerintem a saját helyzetedből indulsz ki. Nálad csak pici (picik?) van(nak), akik nem tudnak egymásnak segíteni, Ahol nem 6-8 éves a gyerek(ek), vagy minden gyerek, ott tud egyedül tanulni, vagy segítenek egymásnak. A 12 éves unokahúgom egyedül tanul már döntően. De ha 8 éves lenne, akkor is valószínűleg a bátyja segítene, nem a dolgozó anyja. Az a három gyerek aki a nagyszülőknél volt is valószínűleg így oldja meg, bár nyilván nem mentem be megkérdezni. Mindenesetre ott vannak a nagyszülőknél, és gondolom nem skippelték emiatt teljesen az oktatást.Ne viccelj már. Max ha a gyerekek 10%-a van lepasszolva a nagyszülőkhöz. A szülők 2/3-ának sincs galványlila segédfogalma se a krétáról, teams-ről, meet-ről, messengerről, nem hogy az idős nagyszülőknek... nem tudják megoldani.Én azon gondolkodtam most jelenleg nem lenne logikusabb a fiatalabb korosztályt oltani ? ott van a gond eredményesebb is lenne a megjelentek száma stbAmíg egy lezárás, iskolai szünet a családok egy jelentős részénél annyit jelent, hogy a gyerek el van passzolva a nagyszülőkhöz, addig nem. Hiába a fiatal mozog, ha otthon továbbadja. Tudom, vannak itt is többen, akikben megvan a felelősség-érzet, vigyáznak a család idős tagjaira, most megpróbálják megoldani maguk a gyerekek felügyeletét. Na, sok ember nem ilyen óvatos.
Janek
peterk2005
warr_b
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Jelzem az enyémre is jelentős hatással van, hogy milyen kormány van...be is fejeztem ezért a parttalan vitákat.Mert úgy döntöttem h felaldozom ezt és inkább azokon segítek akiknek ennél is komolyabb problémájuk van mert üldöztetés és/vagy háború miatt kénytelenek voltak elhagyni hazájukat.Amúgy megjegyzem h mennyire nincs hatással az életünkre a kormány és azon intézkedései kifejezetten cinikus erveknek hatnak (nem téged minositelek hanem az érveidet mielőtt újra megkapnam plusz ugye “hatnak” nem biztos h azok) a jelenlegi helyzetben, egy koronavírus jatvany idején amikor minden egyes késlekedés akar közeli hozzátartozók életébe kerülhet pl azzal h a teljes fideszhez tartozó média birodalom plusz családtagjaik már január végére megkapta a pfizer oltást miközben édesapám a sok krónikus betegségével csak a kínait.Az enyém meg a copd-jével még kínait se kapott.
csebi
Még egy érv, hogy jobb benne lenni a buliban, mint kintről fikázódni, keseregni, vagy akár csak szemlélődni, és szarni rá.
És megjegyzem, hogy bár nekem kissé szórakoztató örökké kijavítani, hogy összevissza emlékezel, de neked kellemetlen lehet, hogy ismét el kell mondjam, hogy sose a kormányról és az intézkedéseiről volt szó, hanem a politikáról, és ha ennyire hinni akarsz abban, hogy a te életed azért rossz, mert a tiedre hatással van a politika, én sose győzködtelek, hogy ne higyjél ebben.
Elfogadom, a te életedre hatással van a politika, hogy melyik oldal kormányoz. Cserébe annyit kérek, hogy te meg fogadd el, hogy az enyémre meg nincs.
És akkor tőled is megkérdezem, ha a politika hatással van az életedre, akkor miértnem vagy aktív politikai szereplő, miért nem akarod a politikában meg jobbítani akár a saját, akár a családod, akár a többi nyavajgó életét?
Sobri Jóska
csebi
több mint 4 éve
Ne viccelj már. Max ha a gyerekek 10%-a van lepasszolva a nagyszülőkhöz. A szülők 2/3-ának sincs galványlila segédfogalma se a krétáról, teams-ről, meet-ről, messengerről, nem hogy az idős nagyszülőknek... nem tudják megoldani.Én azon gondolkodtam most jelenleg nem lenne logikusabb a fiatalabb korosztályt oltani ? ott van a gond eredményesebb is lenne a megjelentek száma stbAmíg egy lezárás, iskolai szünet a családok egy jelentős részénél annyit jelent, hogy a gyerek el van passzolva a nagyszülőkhöz, addig nem. Hiába a fiatal mozog, ha otthon továbbadja. Tudom, vannak itt is többen, akikben megvan a felelősség-érzet, vigyáznak a család idős tagjaira, most megpróbálják megoldani maguk a gyerekek felügyeletét. Na, sok ember nem ilyen óvatos.
Janek
peterk2005

több mint 4 éve
Ez így igaz, ugyanis egyelőre összesen 5 flangál az országban: 444.hu/2021/03/09/ot-oltobuszt-vezenyel-ki-a-honvedsegHát akkor ezekből is lehet, hogy sok van, de nem elég.Beoltottak vagy 250 ezer idősotthonost, abból megjöhetett volna az ötlet, hogy valami hasonló lenne a legidősebbeknél a praktikus. Ahelyett, hogy a kórházakba rendelnek be mindenkit - vidéken akár 30-50km-t kell hozzá utazni olyan embereknek akik már nem tudnak vezetni, nincs kocsijuk, járókerettel járnak - hanem az oltó pontokat mozgatni. Bevonni az önkormányzatokat, és adott napra kimenni X faluba, és a kultúrházban - nagy hely, nagy tér, sokan levegősen elférnek, egy-két utcát kell csak menni - kampányszerűen leoltanak minden idős regisztráltat. Aztán mennek a következő helyre. Még akár városon belül is lehetne így csinálni kerületenként / városrészenként. Aztán a hatvan alattiakat már oda lehet rendelni nagy oltópontra, ők tudnak mozogni és várni is, ha kell. De velük is időpontot egyeztetni, nem kiadni az időpontot, mert ők meg dolgoznak, ha meg is ígéri, mert akarja az oltást, nem biztos, hogy el tud szabadulni.Elvileg ezek a honvédségi oltóbuszok pont ezt csinálják, olyan régiókba mennek, ahol nincs a közelben oltópont.
peterk2005
empty taxi
peterk2005
Más, az AZ-vakcináról:
Az eddig beérkezett jelentések szerint március 8-ig a 17 millió beoltott közül mindössze 15 trombózisos és 22 tüdőembóliás eseményt jelentettek. Ez a szám alacsonyabb annál, mint amennyi várható lenne, és nagyságrendileg hasonló, mint a többi koronavírus elleni vakcina esetében.
444.hu/2021/03/15/astrazeneca-17-millio-beoltott-kozul-15-trombozisos-esetet-jelentettek
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Hát akkor ezekből is lehet, hogy sok van, de nem elég.Beoltottak vagy 250 ezer idősotthonost, abból megjöhetett volna az ötlet, hogy valami hasonló lenne a legidősebbeknél a praktikus. Ahelyett, hogy a kórházakba rendelnek be mindenkit - vidéken akár 30-50km-t kell hozzá utazni olyan embereknek akik már nem tudnak vezetni, nincs kocsijuk, járókerettel járnak - hanem az oltó pontokat mozgatni. Bevonni az önkormányzatokat, és adott napra kimenni X faluba, és a kultúrházban - nagy hely, nagy tér, sokan levegősen elférnek, egy-két utcát kell csak menni - kampányszerűen leoltanak minden idős regisztráltat. Aztán mennek a következő helyre. Még akár városon belül is lehetne így csinálni kerületenként / városrészenként. Aztán a hatvan alattiakat már oda lehet rendelni nagy oltópontra, ők tudnak mozogni és várni is, ha kell. De velük is időpontot egyeztetni, nem kiadni az időpontot, mert ők meg dolgoznak, ha meg is ígéri, mert akarja az oltást, nem biztos, hogy el tud szabadulni.Elvileg ezek a honvédségi oltóbuszok pont ezt csinálják, olyan régiókba mennek, ahol nincs a közelben oltópont.
peterk2005
empty taxi

több mint 4 éve
Én azon gondolkodtam most jelenleg nem lenne logikusabb a fiatalabb korosztályt oltani ? ott van a gond eredményesebb is lenne a megjelentek száma stbAmíg egy lezárás, iskolai szünet a családok egy jelentős részénél annyit jelent, hogy a gyerek el van passzolva a nagyszülőkhöz, addig nem. Hiába a fiatal mozog, ha otthon továbbadja. Tudom, vannak itt is többen, akikben megvan a felelősség-érzet, vigyáznak a család idős tagjaira, most megpróbálják megoldani maguk a gyerekek felügyeletét. Na, sok ember nem ilyen óvatos.
Janek
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond