Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Oh, nem várok én sokat, csak megoldást javasoltam és nem csak a problémát emlegetem...gondolom nem érdekel persze senkit, csak hangosan gondolkodom 😊Nem értem mit vársz, 3/4 év alatt a milliardokkal felpumpalt kozpenz lopasra szakosodott it cégektől hogy varhatod, hogy osszedobjanak egy ilyen honlapot.... 2021-ben térképet, emailt, naptárat és adatbázist egyszerre kezelni megugorhatatlan feladatA megyeszékhelyen ahol lakom, pénteken beugrottam a háziorvosi rendelőbe a nejem receptjéért - miért nem tölti fel felhőbe rejtély - megkérdeztem mi a helyzet a megjelenési aránnyal a kiértesítettek körében azt mondta jobb napokon 60% de az átlag az 45-50%. Elkeserítő. A fél napjuk azzal telik hogy próbálják elérni azokat akik nem jöttek, hogy hol vannak mikor jönnek stb. Én mondjuk simán kihúznám a picsába őket aztán lehet menni a sor végére ha nem jelentek meg.Erre mondtam a megoldást...amikor regisztrál valaki, beírja, hogy mit szeretne és mi az amit már semmiképp...ezek után 100% is lehetne a megjelenés...és sokat gondolkodni sem kell ezen.
MC12
Még most is csak egy email lenne...
Klaci79
FLZOLI
több mint 4 éve
Nem értem mit vársz, 3/4 év alatt a milliardokkal felpumpalt kozpenz lopasra szakosodott it cégektől hogy varhatod, hogy osszedobjanak egy ilyen honlapot.... 2021-ben térképet, emailt, naptárat és adatbázist egyszerre kezelni megugorhatatlan feladatA megyeszékhelyen ahol lakom, pénteken beugrottam a háziorvosi rendelőbe a nejem receptjéért - miért nem tölti fel felhőbe rejtély - megkérdeztem mi a helyzet a megjelenési aránnyal a kiértesítettek körében azt mondta jobb napokon 60% de az átlag az 45-50%. Elkeserítő. A fél napjuk azzal telik hogy próbálják elérni azokat akik nem jöttek, hogy hol vannak mikor jönnek stb. Én mondjuk simán kihúznám a picsába őket aztán lehet menni a sor végére ha nem jelentek meg.Erre mondtam a megoldást...amikor regisztrál valaki, beírja, hogy mit szeretne és mi az amit már semmiképp...ezek után 100% is lehetne a megjelenés...és sokat gondolkodni sem kell ezen.
MC12
Klaci79
több mint 4 éve
Pedig amúgy tényleg ennyire inkompetensek és gyávák, nem bírnak ellent mondani akkor sem ha tudják fentről hülyeség jön.Szerintem arról lehet szó, nem lehet megvárni míg mindenkit legalább egyszer beoltanak. Muszáj a 2. köröket elkezdeni. Amint nekem is van ismerős akit márn2x beoltottak.Közben meghallgattam. Makes no sense. Egy hete még arról volt szó, hogy a pfizert kitoljuk 5 hétre, az astra-t meg 12 hétre. Hétről hétre emelkedik (hónapról honapra duplázódik) az érkező vakcinák száma, nincs értelme hűtőzni, mert nem lehet olyan, hogy valaki nem kapja meg a másodikat. Még a rövidebb puffer is 5 hét, ami több, mint egy hónap. A következő 5 hétben kétszer annyi pfizer fog bejönni, mint ami eddig összesen. Ami azt jelenti, hogy kétszer annyi, mint amit eddig ellőttünk elsőre+másodikra+a hűtőben van. Mire kéne várni?
dande
Megjegyzem mit is akarunk ezzel kapcsolatban "nemzetközi viszonylatban" egyeztetni? Egyrészt ha a kínainál okosabbak voltunk mindenkinél, akkor most mitől lettünk gyávák? Másrészt mit kell ezen még egyeztetni, amikor mindenhol Európában ezt csinálják már? Lövik az elsőket (van ahol 90% fölött be van adva minden érkező adag), úgyis jön majd a második. Éppen ez az oka, hogy utolsó előttiek vagyunk beadott vakcina arányban. Mások adják elsőként, mi hűtőzzük a másodikakat. Még okosnak se kell lennünk, csak birkaként követni a többi országot ebben.
Az orosz számokat mondjuk ez se magyarázza. Be van adva valami huszonvalahányezer a 400 ezerből. Mit csinálnak vele? Érlelik? 😊
peterk2005
Vicc az egész, ahelyett hogy kötelezően beoltanának minden, emberekkel foglalkozó dolgozót megint gyökérkednek az előre hozott nyugdíjasokkal és a mindenféle kamu betegséggel leszázalékolt naplopókkal.
több mint 4 éve
Felfogtuk hogy oltásellenes vagy, nem kell minden nap leírni. Ha nem akarod, ne oltasd be magad ennyi.Éppen annyi, amennyi minden covidot elkapó 100 - leírom mégy egyszer: száz - emberből meghal. És erre kitör a vakcina frász, meg a kisnyugdíjasok "titkos" földbevágása elméletek. Nooormááális?csak ugy megkerdem, vittek mar el melloled idos hullat? megallapitja a mentos a halal bealltat, megkerdezi hogy mi volt aztan mehet a zsakba. ha alap betegsege volt akkor nagy matekot se vegeznek, hogy mi lehetett az ok.
peterk2005
nem vagnak fel mindenkit es interjuztatjak a csaladot...
egyszeruen csak annyi, hogy nagyon hulyeeee aki azt hiszi ez a 3-4 ember halt bele csak a vakcina mellekhatasaba. ja de persze ez se a vakcina miatt volt... influenza vakcinaba is halnak meg meg a mai napig, attol hogy a zindex nem hozza le neked.
el lett mondva, hogy oltsanak. oltsak a veszelyeztetett embereket meg az olyanokat mint te. de kotelezove tenni az rohej, egy alig 1 eves vakcinat ami talan alig ved fel evet. egy egeszseges ember meg ketszer 1 hetig nyomja az agyat magas lazzal, mert az normalis...
hiaba sirtok, hogy mashogy hogyan lesz vege??????? majd vege lesz ha elertek a celjukat... ha azt akarnak, hogy rovid idon belul legyen vege akkor rolo lehuzva lett volna mar fel eve minumum. de okosabb, mereszebb politikus se lepte meg.
riley

több mint 4 éve
25 000 oltás tegnap.....USA 4 500 000!!
Inkább le sem írom 1 millióra vagy lakosságarányosan...
Beindították már a gazdaságot???
több mint 4 éve
A megyeszékhelyen ahol lakom, pénteken beugrottam a háziorvosi rendelőbe a nejem receptjéért - miért nem tölti fel felhőbe rejtély - megkérdeztem mi a helyzet a megjelenési aránnyal a kiértesítettek körében azt mondta jobb napokon 60% de az átlag az 45-50%. Elkeserítő. A fél napjuk azzal telik hogy próbálják elérni azokat akik nem jöttek, hogy hol vannak mikor jönnek stb. Én mondjuk simán kihúznám a picsába őket aztán lehet menni a sor végére ha nem jelentek meg.Erre mondtam a megoldást...amikor regisztrál valaki, beírja, hogy mit szeretne és mi az amit már semmiképp...ezek után 100% is lehetne a megjelenés...és sokat gondolkodni sem kell ezen.
MC12
több mint 4 éve
index.hu/kulfold/2021/03/13/harom-norveg-egeszsegugyi-dolgozo-korhazba-kerult-miutan-beoltottak-oket/termeszetesen ez sem az oltas miatt... 😀
több mint 4 éve
A megyeszékhelyen ahol lakom, pénteken beugrottam a háziorvosi rendelőbe a nejem receptjéért - miért nem tölti fel felhőbe rejtély - megkérdeztem mi a helyzet a megjelenési aránnyal a kiértesítettek körében azt mondta jobb napokon 60% de az átlag az 45-50%. Elkeserítő. A fél napjuk azzal telik hogy próbálják elérni azokat akik nem jöttek, hogy hol vannak mikor jönnek stb. Én mondjuk simán kihúznám a picsába őket aztán lehet menni a sor végére ha nem jelentek meg.ilyen az mikor SOBRI "terrorizalja" a nagymamat aztan beregeli, a nagymama meg fityiszt mutat....
MC12
több mint 4 éve
A megyeszékhelyen ahol lakom, pénteken beugrottam a háziorvosi rendelőbe a nejem receptjéért - miért nem tölti fel felhőbe rejtély - megkérdeztem mi a helyzet a megjelenési aránnyal a kiértesítettek körében azt mondta jobb napokon 60% de az átlag az 45-50%. Elkeserítő. A fél napjuk azzal telik hogy próbálják elérni azokat akik nem jöttek, hogy hol vannak mikor jönnek stb. Én mondjuk simán kihúznám a picsába őket aztán lehet menni a sor végére ha nem jelentek meg.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Éppen annyi, amennyi minden covidot elkapó 100 - leírom mégy egyszer: száz - emberből meghal. És erre kitör a vakcina frász, meg a kisnyugdíjasok "titkos" földbevágása elméletek. Nooormááális?csak ugy megkerdem, vittek mar el melloled idos hullat? megallapitja a mentos a halal bealltat, megkerdezi hogy mi volt aztan mehet a zsakba. ha alap betegsege volt akkor nagy matekot se vegeznek, hogy mi lehetett az ok.
peterk2005
nem vagnak fel mindenkit es interjuztatjak a csaladot...
egyszeruen csak annyi, hogy nagyon hulyeeee aki azt hiszi ez a 3-4 ember halt bele csak a vakcina mellekhatasaba. ja de persze ez se a vakcina miatt volt... influenza vakcinaba is halnak meg meg a mai napig, attol hogy a zindex nem hozza le neked.
el lett mondva, hogy oltsanak. oltsak a veszelyeztetett embereket meg az olyanokat mint te. de kotelezove tenni az rohej, egy alig 1 eves vakcinat ami talan alig ved fel evet. egy egeszseges ember meg ketszer 1 hetig nyomja az agyat magas lazzal, mert az normalis...
hiaba sirtok, hogy mashogy hogyan lesz vege??????? majd vege lesz ha elertek a celjukat... ha azt akarnak, hogy rovid idon belul legyen vege akkor rolo lehuzva lett volna mar fel eve minumum. de okosabb, mereszebb politikus se lepte meg.
több mint 4 éve
444.hu/2021/03/14/orban-szerint-nem-kell-kulfoldi-segitseget-kerni-a-korhazban-levok-ellatasahoz-inkabb-mi-fogunk-segitseget-adni?fbclid=IwAR0hKCBgLEFd9EpDgPNyCw8M1kq4TCO0EvZhew32aM6eiSu9BA-t9ceFqakAjjaj...két kete még azt mondta, hogy húsvétig be lesz oltva mindenki, aki kérte...a héten arról volt szó, hogy csak az idősek...ha ebben is ilyen jól jósol, akkor a jövő héten néhányan már mennek Bécsbe...
több mint 4 éve
Szerintem arról lehet szó, nem lehet megvárni míg mindenkit legalább egyszer beoltanak. Muszáj a 2. köröket elkezdeni. Amint nekem is van ismerős akit márn2x beoltottak.Közben meghallgattam. Makes no sense. Egy hete még arról volt szó, hogy a pfizert kitoljuk 5 hétre, az astra-t meg 12 hétre. Hétről hétre emelkedik (hónapról honapra duplázódik) az érkező vakcinák száma, nincs értelme hűtőzni, mert nem lehet olyan, hogy valaki nem kapja meg a másodikat. Még a rövidebb puffer is 5 hét, ami több, mint egy hónap. A következő 5 hétben kétszer annyi pfizer fog bejönni, mint ami eddig összesen. Ami azt jelenti, hogy kétszer annyi, mint amit eddig ellőttünk elsőre+másodikra+a hűtőben van. Mire kéne várni?
dande
Megjegyzem mit is akarunk ezzel kapcsolatban "nemzetközi viszonylatban" egyeztetni? Egyrészt ha a kínainál okosabbak voltunk mindenkinél, akkor most mitől lettünk gyávák? Másrészt mit kell ezen még egyeztetni, amikor mindenhol Európában ezt csinálják már? Lövik az elsőket (van ahol 90% fölött be van adva minden érkező adag), úgyis jön majd a második. Éppen ez az oka, hogy utolsó előttiek vagyunk beadott vakcina arányban. Mások adják elsőként, mi hűtőzzük a másodikakat. Még okosnak se kell lennünk, csak birkaként követni a többi országot ebben.
Az orosz számokat mondjuk ez se magyarázza. Be van adva valami huszonvalahányezer a 400 ezerből. Mit csinálnak vele? Érlelik? 😊
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Reggel volt még kv előtt.Na de a kigyogyult covidos es a vakcinalt az a nyajimmunitas szerint egyenlo? Mert akkor nem 1 m a szám ahol tartunkNem teljesen, de tanulmányok szerint igen. Mostanában jönnek ki erről eredmények. A Pfizer pl. 90% fölött fogja meg a vírus terjedését is (azaz aki be van oltva, az nem csak nem betegszik meg, de terjesztő sem lesz). A betegségen átesett immunisoknál is van erre valami arány, hadd ne keressem meg. Szóval ja. Valószínűleg bőven 2 millió fölött járunk. És látod, hogy ez mennyit ér....
Janek
Hallgatom Vityát.Mit nem lehet csinálni? Esküszöm nem értem. 😊
Mostmár arról beszél, hogy nem lehet mindenkit elsővel oltani. Mert ezt Magyarország nem döntheti el. Mert nemzetközi konszenzus kell, mi nem dönthetünk csak ha már komoly kutatási eredmények vannak róla.
Zseniális 😊
Toca
peterk2005
Arra utaltam, hogy megy a raktározás a 2.adagokra és korántsem úgy van ahogy mondtak, hogy csak az első adatokat oltják be minél több embernél.
több mint 4 éve
Elkezdtem hallgatni az interjút. Első, nyitó kérdés: a legfrissebb adatok szerint hétvégén egy nap alatt 63 ezer embert sikerült beoltani. Lehet tartani ezt a tempót?Előtte a kormány koronavírusos hivatalos oldalán a mai hír: 1 millió 319 ezer a beoltottak száma. A tegnapi hír: 1 millió 293 ezer a beoltottak száma. Ez 26 ezer. Ha hozzáadom a második oltást megkapókat is, akkor 40 ezer. 63 ezer vs 40 ezer. A 23 ezret elvitte a cica. 😊
A mai hivatalos adatokat közlő hír mellett egyébként egy ordas nagy "fake news" képpel ellátott "hír" uralja az oldat, ami az ellenzéki hazugsággyárat ostorozza a kínai vakcinával kapcsolatos álláspontja miatt. (Mi az ellenzék álláspontja amúgy? Van egyáltalán ilyen? Vagy beszélnek minden félét?)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
[/quote]Mit nem lehet csinálni? Esküszöm nem értem. 😊[/quote]
Szerintem arról lehet szó, nem lehet megvárni míg mindenkit legalább egyszer beoltanak. Muszáj a 2. köröket elkezdeni. Amint nekem is van ismerős akit márn2x beoltottak.
Szerkesztette: dande2
több mint 4 éve
Na de a kigyogyult covidos es a vakcinalt az a nyajimmunitas szerint egyenlo? Mert akkor nem 1 m a szám ahol tartunkNem teljesen, de tanulmányok szerint igen. Mostanában jönnek ki erről eredmények. A Pfizer pl. 90% fölött fogja meg a vírus terjedését is (azaz aki be van oltva, az nem csak nem betegszik meg, de terjesztő sem lesz). A betegségen átesett immunisoknál is van erre valami arány, hadd ne keressem meg. Szóval ja. Valószínűleg bőven 2 millió fölött járunk. És látod, hogy ez mennyit ér....
Janek
Hallgatom Vityát.Mit nem lehet csinálni? Esküszöm nem értem. 😊
Mostmár arról beszél, hogy nem lehet mindenkit elsővel oltani. Mert ezt Magyarország nem döntheti el. Mert nemzetközi konszenzus kell, mi nem dönthetünk csak ha már komoly kutatási eredmények vannak róla.
Zseniális 😊
Toca

több mint 4 éve
Na de a kigyogyult covidos es a vakcinalt az a nyajimmunitas szerint egyenlo? Mert akkor nem 1 m a szám ahol tartunk
több mint 4 éve
Hallgatom Vityát.Mostmár arról beszél, hogy nem lehet mindenkit elsővel oltani. Mert ezt Magyarország nem döntheti el. Mert nemzetközi konszenzus kell, mi nem dönthetünk csak ha már komoly kutatási eredmények vannak róla.
Zseniális 😊
több mint 4 éve
Orbán nem meri bevállalni a kötelező oltást 2022 miatt. Pedig most még elég idő lenne, hogy a választásig lenyugodjanak az ezzel kapcsolatos viharok. Minél tovább húzza, annál rosszabb neki, ha később rákényszerül a kötelező oltás elrendelésére.Pontosan.A vakcina az egyetlen kiút ebből a szarból.Valójában az egyetlen kiút egyik összetevője.
peterk2005
Mert önmagában még a vakcina megléte is kevés sajnos.
Ahhoz első lépésként mindenkit be kéne oltani kötelezően.
(Aztán remélni, hogy nem lesz új mutáns, amire nem hat az oltás, remélni, hogy nem 3 havonta kell újraoltani, remélni, hogy nem jön egy kicsit erőteljesebb vírus, mert valamelyik fasz elunta a denevért meg a tobzoskát, és rákívánt egy lótetűre vagy tasmán ördögre, ésatöbbi.)
A társadalom számára egy 100% alatti átoltottság is adhat egyfajta védettséget (ezt számolgatják 60-70-75 százaléknak, és nevezik nyájimmunitásnak) arra nézve, hogy nem alakul ki mindenen átsöprő fertőzés, gócpontok, pandémia, és nem térdel le a civilizáció ismét, mint teszi azt egy éve, de az egyes ember számára oltás nélkül ugyanolyan veszélyes a létezés, mert véletlenszerűen bármikor elkaphatja egy másik nem beoltott szuperfertőzőtől, random helyen, random időben, és azzal a tudattal lehelheti ki a lelkét egy lélegeztetőgépen, hogy minden okés, már nincs teltház a korházban, és az ő esete csak egyedi eset, a társadalom megy tovább.
Csak ő baszott rá, mivel annyira hülye volt, hogy nem oltakozott, inkább felült az agyhalottak oltásellenes, a vírus valós veszélyét tagadó vonatára.
Sobri Jóska
Mindenkinek kötelező, ingyenes oltás szükséges, addig pedig a járványügyi szabályok kőkemény betartatása. Amíg ez a két faktor nem valósul meg, addig lejtő lesz és értelmetlen bárminemű előrelépésről beszélni.
Amadeus
Egyébként hány ország vezette be eddig a kötelező oltást? Az USA-ra emlékszem, van még más példa?
több mint 4 éve
Pontosan.A vakcina az egyetlen kiút ebből a szarból.Valójában az egyetlen kiút egyik összetevője.
peterk2005
(Aztán remélni, hogy nem lesz új mutáns, amire nem hat az oltás, remélni, hogy nem 3 havonta kell újraoltani, remélni, hogy nem jön egy kicsit erőteljesebb vírus, mert valamelyik fasz elunta a denevért meg a tobzoskát, és rákívánt egy lótetűre vagy tasmán ördögre, ésatöbbi.)
A társadalom számára egy 100% alatti átoltottság is adhat egyfajta védettséget (ezt számolgatják 60-70-75 százaléknak, és nevezik nyájimmunitásnak) arra nézve, hogy nem alakul ki mindenen átsöprő fertőzés, gócpontok, pandémia, és nem térdel le a civilizáció ismét, mint teszi azt egy éve, de az egyes ember számára oltás nélkül ugyanolyan veszélyes a létezés, mert véletlenszerűen bármikor elkaphatja egy másik nem beoltott szuperfertőzőtől, random helyen, random időben, és azzal a tudattal lehelheti ki a lelkét egy lélegeztetőgépen, hogy minden okés, már nincs teltház a korházban, és az ő esete csak egyedi eset, a társadalom megy tovább.
Csak ő baszott rá, mivel annyira hülye volt, hogy nem oltakozott, inkább felült az agyhalottak oltásellenes, a vírus valós veszélyét tagadó vonatára.
Sobri Jóska
Mindenkinek kötelező, ingyenes oltás szükséges, addig pedig a járványügyi szabályok kőkemény betartatása. Amíg ez a két faktor nem valósul meg, addig lejtő lesz és értelmetlen bárminemű előrelépésről beszélni.
több mint 4 éve
Nem feltétlenül, de ezt majd még meglátjuk. A nyájimmunitás ugye az a küszöb, ami a vírus reprodukciós számát külön védekezés nélkül le tudja vinni 1 alá. Elvileg a covidnak még a fertőzőbb változata is "csak" 3.5 körüli mutatóval bír (összehasonlításul, a kanyaróé 15), ami azt jelenti, hogy ha ez igaz (lenne), akkor a kb. 70%-os átoltottság elég lenne. De az ember nem minden szempontból viselkedik "nyájként", randomabb módon jön-megy, és ugye pont a covid kapcsán derült ki, hogy a vírus terjedését a superspreader események nagyon megdobják (ahol sok ember van egy tömegben - politikai gyűlések, sportesemények, koncertek, stb.), ahol az R0 akár 5-6-ra is felmehet. Az meg már 80% fölötti átoltottságot igényel. Valószínűleg fölötte is van a szám, vannak akik már 90%-ra becsülik.A vakcina az egyetlen kiút ebből a szarból.Valójában az egyetlen kiút egyik összetevője.
peterk2005
(Aztán remélni, hogy nem lesz új mutáns, amire nem hat az oltás, remélni, hogy nem 3 havonta kell újraoltani, remélni, hogy nem jön egy kicsit erőteljesebb vírus, mert valamelyik fasz elunta a denevért meg a tobzoskát, és rákívánt egy lótetűre vagy tasmán ördögre, ésatöbbi.)Sobri Jóska
De itt jön majd képbe az oltási igazolvány. Az R számot kordában lehet tartani, ha tömegrendezvényre - meccsekre, koncentre, színházba, moziba, stb. - csak igazolvánnyal lehet menni. Akkor kiiktatódnak az R számot megemelő helyzetek, a "természetes" 3.5-höz meg elég lehet az alacsonyabb átoltottság is. KI fog derülni, mi a helyzet.

több mint 4 éve
A vakcina az egyetlen kiút ebből a szarból.Valójában az egyetlen kiút egyik összetevője.
peterk2005
több mint 4 éve
Én vagyok és voltam az egyik hangos kritikusa mind a kínai mind az orosz vakcinának, de ez a marhaságot ne népszerűsítsük már.... Rendelkezésre állnak a halálozási adatok. Ha a sok kisnyugdíjas be lenne oltás után vágva a föld alá, akkor látnánk a számokban. De a számokban ilyent nem látunk. A covid halálozási számokat viszont kurvára. Jelenleg 1 évvel csökkentette a várható átlagéletkort. Ez már tény. És a szövődményeit csak most kezdjük még megismerni, annak a hosszú távú, átlag életkorra vonakozó hatásaival együtt.hat persze.index.hu/kulfold/2021/03/13/elhunyt-egy-38-eves-szlovakiai-tanarno-roviddel-azutan-hogy-astrazenecaval-oltottak/Mivel egyre többet oltanak.
Mi bajod lehet az OLTASTOL?
azert egyre tobben hullanak tole...
riley
De az eddig linkelt cikkeknél azért utólag mindig kiderült, hogy nem volt közvetlen összefüggés az oltás és az elhalálozás között.
Illetve ha 10ezer oltottból jelenleg bizonyosan meghalna egy az oltóanyag miatt, az két nagyságrenddel jobb, mint a 10ezer fertőzöttből jelenleg bizonyosan elhalálozó 200 ember.
Tudod mit bizonyítanak az ilyen cikkek?
Hogy sokkal jobban megéri oltakozni, mint nem.
Sobri Jóska
ez csak az ami eljut hozzank, de sok kisnyugdijast kurvara nem fognak boncolni sem oltas utan, hanem bevagjak a fold ala.
es akkor meg a hosszu tavu kockazatrol mindig nem is tudunk...
riley
Beadtak úgy 50 millió astra vakcinát eddig. A világban sok országban. Nem csak nálunk, ahol állítólag csak úgy bevágják a föld alá a vakcinától meghalt kisnyugdíjast, hanem például Angliában is. Ahol nem vagdossák a földbe őket. És az egész sajtó, élén a BBC-val tűkön ül, hogy találjon egy vakcina problémás hírt, mert arra kattint a nép. És oltják vele a skandinávokat, franciákat, németeket, a héten már az amerikaiakat is. Az ötven millió beoltottból meghalt 3-4 ember. Éppen annyi, amennyi minden covidot elkapó 100 - leírom mégy egyszer: száz - emberből meghal. És erre kitör a vakcina frász, meg a kisnyugdíjasok "titkos" földbevágása elméletek. Nooormááális?
A vakcina az egyetlen kiút ebből a szarból. Aki ezt nem érti meg, az bocsánat, de egyszerűen hülye. Nagyon, de nagyon hülye. Nem személyeskedésnek szánom, de mit mást lehetne mondani? Ha nem a vakcina, akkor mégis mi fog ennek a járványnak utjába állni? Majd mi megoldjuk? Hogyan? Kézmosással, maszk használattal, fertőtlenítéssel és hasonlókkal? Hát az nagyon megy nekünk. Nagyjából annyira hatásos, amennyire egy halászháló hurrikán ellen.

több mint 4 éve
Pont ugyanezt akartam írni megrögzött malthusianusként, hogy ez a természetes kiválasztódás és ez így van jól.Asszonynak az a kolléganője, aki lélegeztetőn volt (mert ugye maszkot nem húzott, mert megfullad benne, fertőtlenítőt nem használt, mert nem bírja a szagát) ma meghalt. 40-45 körül volt. Mondjuk nem lepődtem meg...Szemét dolog, de ezt a hsz-t olvasva az 1. gondolatom az volt h dolgozik a darwini evolúció.
warr_b
empty taxi
A legtöbb amit tehetünk, hogy tanulunk a sorsából.
több mint 4 éve
többlethalálozási statisztika, amiben azt mérik, az előző évek átlagához képest hogyan változott a halálozások száma. A lenti grafikonból látszik a
rajta szereplő országokat igen durván megütötte a Covid.
Magyarország egyáltalán nem a tetején van.
Ezekkel az adatokkal nem lehet variálni, minden haláleset benne van. Nagyjából a három héttel ezelőtti helyzetet mutatják.
Lehet hozzáadni országokat, a táblázatban az adatok időintervalluma is megnézhető. A forrás, ahol az adatokat folyamatosan lehet követni,
jó játékot !
ourworldindata.org/excess-mortality-covid?fbclid=IwAR3AlXN5iHgCW2-aZQ6pWqcZqolpj8SFY4zI_zQQNwSH8N8R6h3hd4lTg7U
Szerkesztette: ozibozi