Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
megint jövök fakezni 😊Bótba akkor is lehet menni egyszerre 5000en.
| állítólag kijárási tilalmat akarnak bevezetni |
ez a mai 10e nagyon odabaszott
NB2
több mint 4 éve
megint jövök fakezni 😊| állítólag kijárási tilalmat akarnak bevezetni |
ez a mai 10e nagyon odabaszott
több mint 4 éve
Na nekem is meglesz ma/holnap az első tesztem, mert megyek önkénteskedni a DVTK női kosárlabda csapatának. Igaz a rendezés eddig nagyon szar, hisz azt még nem mondták meg hogy mikor, hol, stb.
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Jön az Armageddon, hosszú hétvége, mindmeghalunk! Rogyásig tele emberrel az össtes bolt, piac, mindenhol kígyózó sorok...Ilyenkor jön a nyugdíj, itt a lista az utalások időpontjáról. A "pénzes postás" - ha jól tudom - ezt követően kezdi kihordani:
A legjobbak a nyuggerek, akik nyilván kizárólag szombat délelőtt érnek rá nagybevásárlást rendezni, fullra tömött bevásárlókocsit tologatva...
warr_b
www.penzcentrum.hu/nyugdij/mikor-jon-a-nyugdij-2021-ben-itt-vannak-a-hivatalos-nyugdij-utalasi-idopontok.1108136.html
több mint 4 éve
Nem tudom volt e szó ilyesmiről, de furcsa dologra lettem figyelmes a környezetemben:Van ugye ez a oltási terv, ahol szigorúan megadták, hogy kit mikor kell beoltani. Még emlékszem is, hogy amikor ellenzéki polgármesterek, időnként hajlott korok ellenére oltást kapott soron kívül, mekkora cirkusz volt.
Most a környezetemben, 20-30 éves, nem is regisztrált, alapbetegséggel nem küzdő emberek kapják az oltást, a háziorvosok kénye-kedve szerint.
Nem mondom természetesen, hogy a dolog meglep Magyarországon, csak amíg mondjuk 50+-os emberek kapták meg soron kívül, addig nem igazán érdekelt, mert egy tényleg veszélyeztetettebb korosztály. De azért ez így már kezd egyre pofátlanabb lenni. Persze mit csinál a sok BALEK, aki ebben az országban még így is igyekszik betartani a játékszabályokat? Semmit!
több mint 4 éve
Egyébként lehet online rendelni a boltok nagyrészéből, mindig kényelmesebb, most meg aztán igazán hasznos is.Próbáld ezt elmagyarázni faternak, akinek a kedvenc programja, hogy körbejárja a kisváros boltjait a legjobb akcijókért...
Jughead
Amúgy lassan elérjük a 1000-es határt a lélegeztetőgépekre tett embereknél, ha orbán azt a szégyent is túléli, hogy 16e berendelése után is lesznek, akik a kapacitás hiánya miatt nem kapnak ellátást, akkor elkezdhetünk neki mauzóleumot is építeni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
😆Ne hagyd, hogy kibasszanak veled, le se feküdjél aludni 😉Nem tudok korábban kelni, mint a nyuggerkommandók 🤣Nincs mese, esetleg hajnalba kell menni, ha nagyon muszáj... de inkább ne legyen vagy csak apránként, ami kell....Asszony ment le a pékségbe kenyérért meg a gyógyszertárba, a többit a bolt kirakatán keresztül látta. Piacra el se mert menni... A fagyasztóból szedtünk ki mi is cuccokat.Jön az Armageddon, hosszú hétvége, mindmeghalunk! Rogyásig tele emberrel az össtes bolt, piac, mindenhol kígyózó sorok...Ha nem ott dolgozol, akkor honnan tudod? Csak nem te is nyomulsz a tömött bevásárlókocsit tolva? 😮
A legjobbak a nyuggerek, akik nyilván kizárólag szombat délelőtt érnek rá nagybevásárlást rendezni, fullra tömött bevásárlókocsit tologatva...
warr_b
Egyébként, bár én megoldottam csütörtökön, mivel a gyerköcök is otthon vannak,egész hétre kell kajára gondolni. Persze, az iskolából is lehet rendelni, de akkor azért el kell menni munkaidőben, így egyszerűbb és finomabb is, amit mi készítünk. Gondolom, ez sok családnál így van. Most, amikor ez a helyzet, talán jobb egyszer menni boltba, mint kétnaponta (nyilván kenyér péksütemény az más)
A nyugdíjasokat én sem értem. Szüleimnek mondtam, kerüljék el a boltokat, szerencsére nagy fagyasztóládájuk van, sokáig el tudja őket látni.
csi77
warr_b
dande
warr_b
peach
Még ha lenne meccs, vagy valami...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Ne hagyd, hogy kibasszanak veled, le se feküdjél aludni 😉Nem tudok korábban kelni, mint a nyuggerkommandók 🤣Nincs mese, esetleg hajnalba kell menni, ha nagyon muszáj... de inkább ne legyen vagy csak apránként, ami kell....Asszony ment le a pékségbe kenyérért meg a gyógyszertárba, a többit a bolt kirakatán keresztül látta. Piacra el se mert menni... A fagyasztóból szedtünk ki mi is cuccokat.Jön az Armageddon, hosszú hétvége, mindmeghalunk! Rogyásig tele emberrel az össtes bolt, piac, mindenhol kígyózó sorok...Ha nem ott dolgozol, akkor honnan tudod? Csak nem te is nyomulsz a tömött bevásárlókocsit tolva? 😮
warr_b
Egyébként, bár én megoldottam csütörtökön, mivel a gyerköcök is otthon vannak,egész hétre kell kajára gondolni. Persze, az iskolából is lehet rendelni, de akkor azért el kell menni munkaidőben, így egyszerűbb és finomabb is, amit mi készítünk. Gondolom, ez sok családnál így van. Most, amikor ez a helyzet, talán jobb egyszer menni boltba, mint kétnaponta (nyilván kenyér péksütemény az más)
A nyugdíjasokat én sem értem. Szüleimnek mondtam, kerüljék el a boltokat, szerencsére nagy fagyasztóládájuk van, sokáig el tudja őket látni.
csi77
warr_b
dande
warr_b
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Nem tudok korábban kelni, mint a nyuggerkommandók 🤣Nincs mese, esetleg hajnalba kell menni, ha nagyon muszáj... de inkább ne legyen vagy csak apránként, ami kell....Asszony ment le a pékségbe kenyérért meg a gyógyszertárba, a többit a bolt kirakatán keresztül látta. Piacra el se mert menni... A fagyasztóból szedtünk ki mi is cuccokat.Jön az Armageddon, hosszú hétvége, mindmeghalunk! Rogyásig tele emberrel az össtes bolt, piac, mindenhol kígyózó sorok...Ha nem ott dolgozol, akkor honnan tudod? Csak nem te is nyomulsz a tömött bevásárlókocsit tolva? 😮
warr_b
csi77
warr_b
dande

több mint 4 éve
ééééééés fb-n már bele is futottam kozmetikus március 22-i nyitási peticíójába, várható volt...
több mint 4 éve
Egyébként lehet online rendelni a boltok nagyrészéből, mindig kényelmesebb, most meg aztán igazán hasznos is.
több mint 4 éve
Nincs mese, esetleg hajnalba kell menni, ha nagyon muszáj... de inkább ne legyen vagy csak apránként, ami kell....Asszony ment le a pékségbe kenyérért meg a gyógyszertárba, a többit a bolt kirakatán keresztül látta. Piacra el se mert menni... A fagyasztóból szedtünk ki mi is cuccokat.Jön az Armageddon, hosszú hétvége, mindmeghalunk! Rogyásig tele emberrel az össtes bolt, piac, mindenhol kígyózó sorok...Ha nem ott dolgozol, akkor honnan tudod? Csak nem te is nyomulsz a tömött bevásárlókocsit tolva? 😮
warr_b
csi77
warr_b
több mint 4 éve
Asszony ment le a pékségbe kenyérért meg a gyógyszertárba, a többit a bolt kirakatán keresztül látta. Piacra el se mert menni... A fagyasztóból szedtünk ki mi is cuccokat.Jön az Armageddon, hosszú hétvége, mindmeghalunk! Rogyásig tele emberrel az össtes bolt, piac, mindenhol kígyózó sorok...Ha nem ott dolgozol, akkor honnan tudod? Csak nem te is nyomulsz a tömött bevásárlókocsit tolva? 😮
warr_b
csi77

több mint 4 éve
Jön az Armageddon, hosszú hétvége, mindmeghalunk! Rogyásig tele emberrel az össtes bolt, piac, mindenhol kígyózó sorok...Ha nem ott dolgozol, akkor honnan tudod? Csak nem te is nyomulsz a tömött bevásárlókocsit tolva? 😮
warr_b
Szerkesztette: csi77
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 4 éve
Jön az Armageddon, hosszú hétvége, mindmeghalunk! Rogyásig tele emberrel az össtes bolt, piac, mindenhol kígyózó sorok...Nem baj, szerdára 15000 lesz a napi új fertőzött, mi az nekünk.. .. . 😕
warr_b
több mint 4 éve
Jön az Armageddon, hosszú hétvége, mindmeghalunk! Rogyásig tele emberrel az össtes bolt, piac, mindenhol kígyózó sorok... A legjobbak a nyuggerek, akik nyilván kizárólag szombat délelőtt érnek rá nagybevásárlást rendezni, fullra tömött bevásárlókocsit tologatva...

több mint 4 éve
Gondolom megvárták, hogy elkezdenek e ezrivel hullani az emberek az oltástólEz a szám szerintem magától fel fog menni 5-6 millióra. Elég sok emberrel beszéltem az elmúlt 1 hónapban, aki frissen regisztrált/most fog regisztrálni. Azt mondjuk nem tudom miért húzták eddig, de gondolom egyre több ember meggondolja magát, aki eddig nem mert regisztrálni.3 millióan regeltek kb, ha mindenkit beoltanak ezek közül az semmire nem elég innen:Az nem bolt.Azt mondjak szigoritani fognak ha mas nem a boltok listajan amik nyitva lehetnek. HelyesMég jobban bezárják a konditermeket?
Janek
Toca
De ha tágan értelmezzük, vagyis minden kereskedelmi egységet értünk alatta, akkor a plázáktól, áruházaktól eltekintve az összes olyan helynek, ahova be lehet menni, és pénzt lehet költeni, töredéke van csak zárva.
Vagyis ennek így semmi értelme, mert érdemben nem csökken a bóklászás, járkálás, mászkálás, kontaktálódás, fertőzési lehetőség, csak áttevődik, amonnan emide, és a kevesebb nyitva lévő hely miatt még valamelyest koncentrálódik is. A fertőzők, szuperfertőzők ugyanúgy jönnek-mennek, csak majd a Tescoba megy zokniért, a piacra meg illatgyertyáért, nem a Westendbe vagy az Árkádba. (Vidéken gondolom még ennyi difi sincs.)
Tipikus középutas átlagisztáni megoldásokkal szarra se jutunk.
Ha a döntés a bezárás, akkor az legyen bezárás.
Ténylegesen kezdem úgy vélni, hogy még azok, akik tudják is, hogy mekkora a baj, azok se hiszik.
Amikor egy adott emberen belül az emberi természet találkozik a racionalitással, ismét csak az emberi természet bizonyul erősebbnek. Ami az embernél érthető is, a vezetőnél nem.
"Nem lehet akora gáz, hogy tényleg mindent be kelljen zárni." De.
És akkor még ott van a két legérdekesebb kérdéskör az eljövendőkre:
- Mi lesz ha mindenkit beoltottak, aki akart oltakozni, de akkor se csökkennek az esetszámok? Elrendelik vajon a kötelező oltást?
- Mi lesz, ha az oltások csak 3-6-9-12 hónapig nyújtanak védelmet, és újra be kell oltani többmillió embert júniusban, októberben, 22 februárjában, ki tudja mikor? Akkor soha nem lesz már rendes zárás, se rendes nyitás?
Sobri Jóska
a) elrendelik a kötelező oltást
b)valamilyen módon csökkentik az oltottak részére a korlátozásokat hátrányokat igy ösztönözve mindenkit arra h adassa be magának
ha csak 1 évig véd, szerintem (hangsúlyozom szerintem) nem lesz para, covid oltás beáll a szokásos influenza oltás ritmusba, erős propagandával megtámogatva. 6 hónap múlve 1 év múlva meg pláne nem lesz hiány vakcinából
briareos
dugo93
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Ez a szám szerintem magától fel fog menni 5-6 millióra. Elég sok emberrel beszéltem az elmúlt 1 hónapban, aki frissen regisztrált/most fog regisztrálni. Azt mondjuk nem tudom miért húzták eddig, de gondolom egyre több ember meggondolja magát, aki eddig nem mert regisztrálni.3 millióan regeltek kb, ha mindenkit beoltanak ezek közül az semmire nem elég innen:Az nem bolt.Azt mondjak szigoritani fognak ha mas nem a boltok listajan amik nyitva lehetnek. HelyesMég jobban bezárják a konditermeket?
Janek
Toca
De ha tágan értelmezzük, vagyis minden kereskedelmi egységet értünk alatta, akkor a plázáktól, áruházaktól eltekintve az összes olyan helynek, ahova be lehet menni, és pénzt lehet költeni, töredéke van csak zárva.
Vagyis ennek így semmi értelme, mert érdemben nem csökken a bóklászás, járkálás, mászkálás, kontaktálódás, fertőzési lehetőség, csak áttevődik, amonnan emide, és a kevesebb nyitva lévő hely miatt még valamelyest koncentrálódik is. A fertőzők, szuperfertőzők ugyanúgy jönnek-mennek, csak majd a Tescoba megy zokniért, a piacra meg illatgyertyáért, nem a Westendbe vagy az Árkádba. (Vidéken gondolom még ennyi difi sincs.)
Ténylegesen kezdem úgy vélni, hogy még azok, akik tudják is, hogy mekkora a baj, azok se hiszik.
Amikor egy adott emberen belül az emberi természet találkozik a racionalitással, ismét csak az emberi természet bizonyul erősebbnek. Ami az embernél érthető is, a vezetőnél nem.
- Mi lesz ha mindenkit beoltottak, aki akart oltakozni, de akkor se csökkennek az esetszámok? Elrendelik vajon a kötelező oltást?
- Mi lesz, ha az oltások csak 3-6-9-12 hónapig nyújtanak védelmet, és újra be kell oltani többmillió embert júniusban, októberben, 22 februárjában, ki tudja mikor? Akkor soha nem lesz már rendes zárás, se rendes nyitás?
Sobri Jóska
b)valamilyen módon csökkentik az oltottak részére a korlátozásokat hátrányokat igy ösztönözve mindenkit arra h adassa be magának
ha csak 1 évig véd, szerintem (hangsúlyozom szerintem) nem lesz para, covid oltás beáll a szokásos influenza oltás ritmusba, erős propagandával megtámogatva. 6 hónap múlve 1 év múlva meg pláne nem lesz hiány vakcinából
briareos
több mint 4 éve
Aprilistol/májustól mar en is kivaltom, hatha megboldogulok.Azok sincsenek bezárva.Azt mondjak szigoritani fognak ha mas nem a boltok listajan amik nyitva lehetnek. HelyesMég jobban bezárják a konditermeket?
Janek
Toca
Boldog boldogtalan edz valami sportolói papírral.
Bazzani
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 4 éve
Azok sincsenek bezárva.Azt mondjak szigoritani fognak ha mas nem a boltok listajan amik nyitva lehetnek. HelyesMég jobban bezárják a konditermeket?
Janek
Toca
Boldog boldogtalan edz valami sportolói papírral.
több mint 4 éve
Még.És ha ez mind okés, akkor lehet újra NORMÁLIS ÉLETET élni.St Pete Beachen, ahol haverom él és én is sok időt töltöttem, már hónapok óta olyan a forgalom és az élet, mintha mi se történt volna... csak mondom
Nem holnap lesz...
Sobri Jóska
r.baggio
több mint 4 éve
És ha ez mind okés, akkor lehet újra NORMÁLIS ÉLETET élni.St Pete Beachen, ahol haverom él és én is sok időt töltöttem, már hónapok óta olyan a forgalom és az élet, mintha mi se történt volna... csak mondom
Nem holnap lesz...
Sobri Jóska

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Így van, 3-4 millió beoltott az semmire se elég, pláne, hogy gyerek mindenkinek a környezetében van, és őket nem oltják. (Később lehet persze számukra is oltás.)És akkor még ott van a két legérdekesebb kérdéskör az eljövendőkre:3 millióan regeltek kb, ha mindenkit beoltanak ezek közül az semmire nem elég innen:
Sobri Jóska
briareos
Márpedig amíg a gyerekek jönnek-mennek a beoltottak és beoltatlanok között, addig viszik is a vírust, és aki nincs beoltva az el is kapja.
És attól ugyanúgy le tud fagyni az egészségügy, mint most.
Ha a fél ország nincs beoltva, akkor az adatok ugyanolyanok lesznek kb. mint most, mert lesz egy kb. 5 milliós teljesen oltatlan közösség beékelődve az oltottak közé, vagyis ugyanennyien lesznek lélegeztetőgépen meg ugyanennyien halnak meg, csak mások.
Kelleni fog a kötelező oltás, mint a fekete himlőnél.
Igen, ha kialakul egy rendszer, hogy évente egyszer kötelező oltás mindenkinek, az egyfajta megoldás, vakcina is lesz, már csak az kell, hogy ne jöjjenek új vírusok, se Kínából, se a permafroszt alól, se sehonnan, és a covid19 ne mutálódjon a vakcinák védelmének jelenlegi határain kívülre.
És ha ez mind okés, akkor lehet újra NORMÁLIS ÉLETET élni.
Nem holnap lesz...
több mint 4 éve
3 millióan regeltek kb, ha mindenkit beoltanak ezek közül az semmire nem elég innen:Az nem bolt.Azt mondjak szigoritani fognak ha mas nem a boltok listajan amik nyitva lehetnek. HelyesMég jobban bezárják a konditermeket?
Janek
Toca
Sobri Jóska
több mint 4 éve
YoungZeeZee
9 506
Azt mondjak szigoritani fognak ha mas nem a boltok listajan amik nyitva lehetnek. Helyeskik mondjak?
Janek
plakat van mar?