Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 4 éve
Az nem bolt.Azt mondjak szigoritani fognak ha mas nem a boltok listajan amik nyitva lehetnek. HelyesMég jobban bezárják a konditermeket?
Janek
Toca
De ha tágan értelmezzük, vagyis minden kereskedelmi egységet értünk alatta, akkor a plázáktól, áruházaktól eltekintve az összes olyan helynek, ahova be lehet menni, és pénzt lehet költeni, töredéke van csak zárva.
Vagyis ennek így semmi értelme, mert érdemben nem csökken a bóklászás, járkálás, mászkálás, kontaktálódás, fertőzési lehetőség, csak áttevődik, amonnan emide, és a kevesebb nyitva lévő hely miatt még valamelyest koncentrálódik is. A fertőzők, szuperfertőzők ugyanúgy jönnek-mennek, csak majd a Tescoba megy zokniért, a piacra meg illatgyertyáért, nem a Westendbe vagy az Árkádba. (Vidéken gondolom még ennyi difi sincs.)
Tipikus középutas átlagisztáni megoldásokkal szarra se jutunk.
Ha a döntés a bezárás, akkor az legyen bezárás.
Ténylegesen kezdem úgy vélni, hogy még azok, akik tudják is, hogy mekkora a baj, azok se hiszik.
Amikor egy adott emberen belül az emberi természet találkozik a racionalitással, ismét csak az emberi természet bizonyul erősebbnek. Ami az embernél érthető is, a vezetőnél nem.
"Nem lehet akora gáz, hogy tényleg mindent be kelljen zárni." De.
És akkor még ott van a két legérdekesebb kérdéskör az eljövendőkre:
- Mi lesz ha mindenkit beoltottak, aki akart oltakozni, de akkor se csökkennek az esetszámok? Elrendelik vajon a kötelező oltást?
- Mi lesz, ha az oltások csak 3-6-9-12 hónapig nyújtanak védelmet, és újra be kell oltani többmillió embert júniusban, októberben, 22 februárjában, ki tudja mikor? Akkor soha nem lesz már rendes zárás, se rendes nyitás?
több mint 4 éve
Azt mondjak szigoritani fognak ha mas nem a boltok listajan amik nyitva lehetnek. HelyesMég jobban bezárják a konditermeket?
Janek
több mint 4 éve
Azt mondjak szigoritani fognak ha mas nem a boltok listajan amik nyitva lehetnek. Helyesjol lenne mert ami most van lófasz, semmire nem elég
Janek
több mint 4 éve
Azt mondjak szigoritani fognak ha mas nem a boltok listajan amik nyitva lehetnek. Helyes
több mint 4 éve
Akkor mesélek...Hát igen. Ilyenkor jönne jól, ha nem 65 év lenne a háziorvosok átlagéletkora....
Nővérem elkapta, telefonon beszélt a háziorvossal, aki távgyógyított múlt hét pénteken. Kedden beszéltem Olaszországban élő uncsitesómmal. Kérdése: mikor látta tesómat orvos? Mondom neki, hogy októberben😊 Mire ő: nálunk azért kijönnek szkafanderes emberek és megvizsgálják az embert. Igen háború van, de nemcsak a Covid osztályokon, hanem a háziorvosoknál is. Röviden, nekem nagyon nem szimpi a háziorvosok passzív hozzáállása.
NB2

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Akkor mesélek...Nővérem elkapta, telefonon beszélt a háziorvossal, aki távgyógyított múlt hét pénteken. Kedden beszéltem Olaszországban élő uncsitesómmal. Kérdése: mikor látta tesómat orvos? Mondom neki, hogy októberben😊 Mire ő: nálunk azért kijönnek szkafanderes emberek és megvizsgálják az embert. Igen háború van, de nemcsak a Covid osztályokon, hanem a háziorvosoknál is. Röviden, nekem nagyon nem szimpi a háziorvosok passzív hozzáállása.
több mint 4 éve
Vajon kit kell azért elővenni, hogy a koronás betegek nagy részét nem látja orvos? Vajon ez az állam vagy az orvos felelőssége? Mert, hogy nálunk ilyen szar a helyzet, szerintem nagy része emiatt van.A szomszédot, kollégát, a vírus szkeptikus rokont. A maszk viselés helyett köpködő Kareneket. És persze a hatalmat is. A járvány egy olyan össztársadalmi tudunk-e egy irányba dolgozni, együttműködni - máshogy mondva túl tudunk-e látni a fél méteres közvetlen környezetünkön, napi érdekeinken - játék, ami napi rendszerességgel számokban adja meg a választ. A globális felmelegedés, környezetszennyezés (nemzeti léptékben elosztórendszerek működése, stb.) is hasonló játékok, csak azokat nehebb menet közben mérni. Utóbbiak tartogatják a választ egy ideig, aztán bizonyos idő elteltével szoktak adni egy-egy hatalmas sallert válaszul.
NB2
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Vajon kit kell azért elővenni, hogy a koronás betegek nagy részét nem látja orvos? Vajon ez az állam vagy az orvos felelőssége? Mert, hogy nálunk ilyen szar a helyzet, szerintem nagy része emiatt van.Senkit.
NB2
Van egy alap orvoskapacitás "békeidőben".
(Az alapvetően elégséges. Vagy nem, enek sok összetevője lehet, de ez irreleváns.)
De most "háborús helyzet" van.
Sehol nincs elég orvos a megnövekedett igényekhez. USA-ban sem, Angliában sem, Európában sem, nálunk sem.
több mint 4 éve
Vajon kit kell azért elővenni, hogy a koronás betegek nagy részét nem látja orvos? Vajon ez az állam vagy az orvos felelőssége? Mert, hogy nálunk ilyen szar a helyzet, szerintem nagy része emiatt van.
több mint 4 éve
Alapjába véve leszarom, de pl. jönne segíteni majd segíteni újszölötthöz, de hát folyamatosan emberek közé jár, így pont benne van, hogy elkapja. Kurvára megnyugodnék ha beoltatná magát és ezt a faktort kihúzhatnánk.Egyébként valaki tudta már meggyőzni a szülőjét valamivel, aki hiper oltas ellenes?Faterom pl leszarja, nem regisztrált. Majdnem 65 éves, kb 50 éve bagózik masszívan, amúgy nincs semmi baja. Meg se próbálom meggyőzni. Találkozni úgyse sűrűn találkozunk. Ő tudja, felnőtt mber.
Ő belé nem fognak tüskeferherjét nyomni! Meg génmanipulálni!
Nyugodtan nem sikerült lereagalnom, főleg mikor eljutottunk odáig hogy ő inkább megy lélegeztetőre vagy arra se de őt be ne oltsák.
Mivel kormanyszervnél van beoltathatná magát amit én preferalnák főleg születendő unoka mellé.
Toca
Anyám regiszrált, de még nem hívták. Oroszt pl a mindenféle autoimmun baja miatt tutira nem kaphat.
Anyósom is regisztrált, hívták, hogy kínai, köszönte, nem kérte, vár tovább.
warr_b
több mint 4 éve
24.hu/belfold/2021/03/12/vakcina-lelegeztetogep-kina-sinopharm/Amúgy spec Bidennek van igazaAz egyébként nem hangzik túl jól, hogy a J&J sem fog szállítani április közepéig, de lehet májusig, az EU-ba, mivel ugyan a folyadékot itt termeli, de azt kiviszi az USA-ba töltögetni és onnan hozná vissza.Orbánék kitaláltak.
Közben viszont Biden bejelentette, hogy május elejéig a teljes felnőtt lakosságot, 255 millió embert legalább egyszer be kell oltani, így valószínű, hogy exportkorlátozás vár a már kész vakcinára.
Hát érdekes helyzet mit mondjak, főleg annak tükrében, hogy az Astra-Zeneca is egyre kevesebbet szállít. Tényleg nem tudnak semmi értelmeset kitalálni? Mi lenne ha ez az egész egy halálosabb vírus lenne...
Klaci79
Vesznek kínait.
Sobri Jóska
Amadeus
több mint 4 éve
fatert nem volt könnyű meggyőzni, de sikerültNekem családtag orvosok - sok van, többségük a klinikákon dolgozó magasan kvalifikált szakember - kivétel nélkül mind azt mondták, hogy bármit adnak, elfogadni. Pedig én is parázok a kínaitól. De ők azt mondják, bármi jobb mint a betegség.Egyébként valaki tudta már meggyőzni a szülőjét valamivel, aki hiper oltas ellenes?Faterom pl leszarja, nem regisztrált. Majdnem 65 éves, kb 50 éve bagózik masszívan, amúgy nincs semmi baja. Meg se próbálom meggyőzni. Találkozni úgyse sűrűn találkozunk. Ő tudja, felnőtt mber.
Nyugodtan nem sikerült lereagalnom, főleg mikor eljutottunk odáig hogy ő inkább megy lélegeztetőre vagy arra se de őt be ne oltsák.
Mivel kormanyszervnél van beoltathatná magát amit én preferalnák főleg születendő unoka mellé.
Toca
Anyám regiszrált, de még nem hívták. Oroszt pl a mindenféle autoimmun baja miatt tutira nem kaphat.
warr_b
Burkus
muter is húzta a száját de ő is regelt
50+ mind2
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Nekem családtag orvosok - sok van, többségük a klinikákon dolgozó magasan kvalifikált szakember - kivétel nélkül mind azt mondták, hogy bármit adnak, elfogadni. Pedig én is parázok a kínaitól. De ők azt mondják, bármi jobb mint a betegség.Egyébként valaki tudta már meggyőzni a szülőjét valamivel, aki hiper oltas ellenes?Faterom pl leszarja, nem regisztrált. Majdnem 65 éves, kb 50 éve bagózik masszívan, amúgy nincs semmi baja. Meg se próbálom meggyőzni. Találkozni úgyse sűrűn találkozunk. Ő tudja, felnőtt mber.
Toca
warr_b
több mint 4 éve
Egyébként valaki tudta már meggyőzni a szülőjét valamivel, aki hiper oltas ellenes?Faterom pl leszarja, nem regisztrált. Majdnem 65 éves, kb 50 éve bagózik masszívan, amúgy nincs semmi baja. Meg se próbálom meggyőzni. Találkozni úgyse sűrűn találkozunk. Ő tudja, felnőtt mber.
Toca

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Látom nem nagyon vágod a játékelméletet, de Toca matekos, ő tudja mi a zéro összegű játszma.o meg erre neked, "kitagadlak te kis ratyi. forradalmat, haborut eltem mar meg. te meg az influenzahoz is keves vagy." 😀Egyébként valaki tudta már meggyőzni a szülőjét valamivel, aki hiper oltas ellenes?Ordibálás, fenyegetőzés, érzelmi zsarolás.
Toca
"Akkor nem találkozunk, nem láthatod az unokát, nem beszélek veled", stb.
Sobri Jóska
riley
Gonoszul hangzik, de egy ilyet soha nem a nagyszülő nyer meg, ő csak veszíthet.
A kérdés, hogy elég e a kommunikáció ennek beláttatására, megértetésére, felfogja e a másik, hogy mi a valódi helyzet, hogy fordutnak a szerepek, és változik a kiszolgáltatottság iránya, vagy demonstrálni is kell, amiben már mindkét fél sérülhet, hiszen mégiscsak családról, érzelmek van szó.
De ha meggyőzni nem lehet, és fontos az akaratérvényesítés, akkor marad az "erőszakos térítés".
Vagy persze -alkatfüggően- el is lehet engedni.
több mint 4 éve
o meg erre neked, "kitagadlak te kis ratyi. forradalmat, haborut eltem mar meg. te meg az influenzahoz is keves vagy." 😀Egyébként valaki tudta már meggyőzni a szülőjét valamivel, aki hiper oltas ellenes?Ordibálás, fenyegetőzés, érzelmi zsarolás.
Toca
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Azzal nincsen gond. Ha tart az orosz / kínaitol eltudom fogadni, én is tartok de már eljutottam oda, hogy ha az jön beadatom csak haladjunk.Egyébként valaki tudta már meggyőzni a szülőjét valamivel, aki hiper oltas ellenes?Anyukám jelentkezett.
Toca
Szóltak neki, hogy mehet de az orosz vakcinál nem kérte meg a kínait sem.
Vár a többire inkább.
Bazzani
De BM dolgozó Pfizert kapott volna, most nem tudom mit osztanak nekik.
Vicces, minden munkatársa be van már oltva. De ő kitart! :facepalm:
több mint 4 éve
Én már annak is örülök, hogy jelentkezett.Ez is egy opció, teljesen legitim, ha kockázatmentesen el tud üldögélni nyugiban még pár hetet.Egyébként valaki tudta már meggyőzni a szülőjét valamivel, aki hiper oltas ellenes?Anyukám jelentkezett.
Toca
Vár a többire inkább.
Bazzani
De ez szerintem kevés embernél opció, a legtöbben családoznak, dolgoznak, kontaktálnak, bóklásznak. Nekik bármelyik jobb, mint a vírust elkapni.
Sobri Jóska
Kb orvosfóbiás.
több mint 4 éve
Ez is egy opció, teljesen legitim, ha kockázatmentesen el tud üldögélni nyugiban még pár hetet.Egyébként valaki tudta már meggyőzni a szülőjét valamivel, aki hiper oltas ellenes?Anyukám jelentkezett.
Toca
Vár a többire inkább.
Bazzani
De ez szerintem kevés embernél opció, a legtöbben családoznak, dolgoznak, kontaktálnak, bóklásznak. Nekik bármelyik jobb, mint a vírust elkapni.
több mint 4 éve
Egyébként valaki tudta már meggyőzni a szülőjét valamivel, aki hiper oltas ellenes?Anyukám jelentkezett.
Toca
Vár a többire inkább.
több mint 4 éve
Ereje, lehetősége, töke.Amúgy spec Bidennek van igazaAz egyébként nem hangzik túl jól, hogy a J&J sem fog szállítani április közepéig, de lehet májusig, az EU-ba, mivel ugyan a folyadékot itt termeli, de azt kiviszi az USA-ba töltögetni és onnan hozná vissza.Orbánék kitaláltak.
Közben viszont Biden bejelentette, hogy május elejéig a teljes felnőtt lakosságot, 255 millió embert legalább egyszer be kell oltani, így valószínű, hogy exportkorlátozás vár a már kész vakcinára.
Hát érdekes helyzet mit mondjak, főleg annak tükrében, hogy az Astra-Zeneca is egyre kevesebbet szállít. Tényleg nem tudnak semmi értelmeset kitalálni? Mi lenne ha ez az egész egy halálosabb vírus lenne...
Klaci79
Vesznek kínait.
Sobri Jóska
Amadeus
És ez így együtt tulajdonképpen megképzi az igazát.
több mint 4 éve
Amúgy spec Bidennek van igazaAz egyébként nem hangzik túl jól, hogy a J&J sem fog szállítani április közepéig, de lehet májusig, az EU-ba, mivel ugyan a folyadékot itt termeli, de azt kiviszi az USA-ba töltögetni és onnan hozná vissza.Orbánék kitaláltak.
Klaci79
Vesznek kínait.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Az egyébként nem hangzik túl jól, hogy a J&J sem fog szállítani április közepéig, de lehet májusig, az EU-ba, mivel ugyan a folyadékot itt termeli, de azt kiviszi az USA-ba töltögetni és onnan hozná vissza.Orbánék kitaláltak.
Klaci79
Vesznek kínait.
több mint 4 éve
Egyébként valaki tudta már meggyőzni a szülőjét valamivel, aki hiper oltas ellenes?Ordibálás, fenyegetőzés, érzelmi zsarolás.
Toca
több mint 4 éve
En epp ma csinaltam meg, 2 hettel a karanten lejarta utan. Szuleimnel voltam videken, anyu epp akkor kezdett rosszul lenni. Megvolt a teszteles, pozitiv lett. 2 napra ra apu is lazas lett, neki is teszt, pozitiv. Elegge megviselte oket a betegseg, 1 hetig csak fekudtek szinte... nekem semmi bajom nem volt a karanten alatt. Kozben a baratnom es az anyukaja megcsinaltak a patikas tesztet, nekik mar termel antitestek a szervezetuk ( veluk nagyon sokat vagyok egy legterben). Guess what: az en szervezetem nem termel antitestet..Az már megvolt. A megbízhatóság vele a legnagyobb bajomÉn is kacérkodtam a gondolattal, hogy veszek patikai tesztet. Nem érdemes?
dugo93
nagylaza