Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 005 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Tehát akkor semmi nem zár be max a ruhaboltok meg a cipőüzletek, hacsak holnap nem kezdenek hőzöngeni. Vastaps...
Matthew99
Kb igen. Asszony volt délelőtt a papír-írószerboltban, azok is nyitva lesznek simán. Kabaré.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 253 — Invisible man
Tehát akkor semmi nem zár be max a ruhaboltok meg a cipőüzletek, hacsak holnap nem kezdenek hőzöngeni. Vastaps...

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 085 — #NoStress
Mégis lesz ügyelet az ovikban és az iskolákban! 😁😁😁

A fidesz nem a pandémia miatt fog megbukni, hanem az ilyen bezárunk mindentdesemmit féle balfaszkodásokért...
Szokol
Ezt okozza a pandémia.
Meg az, hogy naponta mérnek közvéleményt.
Sobri Jóska
Nyugodt legyél, de egyik mérés se sugallja nekik azt, hogy 10 boltból csak 2 zárjon be. A jelenlegi eseménysorral abban a pillanatban bukja az összes fodrász, bútorboltos, virágos, stb szavazatát, ahogy jövő héten meglátják majd a tömött Obit, Praktikert.

Persze lehetett volna poltikailag és egészségügyileg is korrekt döntést hozni, például az alapterület alapján korlátozni a vásárlók létszámát, de láthatóan szétcsúsztak...

Viktor hete címszavakban: néppárt-bukta, oltunkdenemoltunk, zárunkdenemzárunk, nincsügyeletdevan, 5 000 egészségügyis mínusz, Szlávik-Dubai.

Ez nagy csalódás egy ekkora kártyástól, mint Viktor.
Szokol
Mondom én, ez már a leszálló ág.
Egyrészt jóllakott, a család jövője biztosítva van, másrészt a pandémia szarul érinti, "nem erre készült", ezek mind nyílegyenesen egy 22-es kormányváltásba torkollanak.
Ahogy 10-ben nem a Fidesz nyert, hanem Gyurcsány vesztett, ugyanez lesz most fordítva, nem Gyurcsány fog nyerni, hanem Orbán megbukni.
Így megy ez.
Már az kész csoda, hogy 10 év lement ilyen simán, kb. végig konjunktúrában és gyarapodásban.

több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan

A fidesz nem a pandémia miatt fog megbukni, hanem az ilyen bezárunk mindentdesemmit féle balfaszkodásokért...
Szokol
Ezt okozza a pandémia.
Sobri Jóska
Nyugodt legyél, de egyik mérés se sugallja nekik azt, hogy 10 boltból csak 2 zárjon be. A jelenlegi eseménysorral abban a pillanatban bukja az összes fodrász, bútorboltos, virágos, stb szavazatát, ahogy jövő héten meglátják majd a tömött Obit, Praktikert.

Persze lehetett volna poltikailag és egészségügyileg is korrekt döntést hozni, például az alapterület alapján korlátozni a vásárlók létszámát, de láthatóan szétcsúsztak...

Viktor hete címszavakban: néppárt-bukta, oltunkdenemoltunk, zárunkdenemzárunk, nincsügyeletdevan, 5 000 egészségügyis mínusz, Szlávik-Dubai.

Ez nagy csalódás egy ekkora kártyástól, mint Viktor.
több mint 4 éve
topin New England Patriots 2 266
elérhető megint az e-digitalos ffp2 maszk, ha valaki spórolna a postaköltségen.

edigital.hu/szajmaszk-sebtapasz-kotszer/egeszsegugyi-maszk-ffp2-kn95-10dbcsomag-p791843

mondjuk most zárva vannak, szóval dezinformáltam a postaköltséggel..

Szerkesztette: topin
több mint 4 éve

Szokol
"de legalább kormányozni tudnak"
Amadeus
Ha nem vagy jó, akkoris elég, ha a legjobb vagy.

A te tipped szerint melyik most meglévő formáció csinálná jobban?
MSZP?
DK?
Momentum?
Jobbik?
Mi Hazánk?
Mind együtt?

több mint 4 éve

Szokol
Ezt okozza a pandémia.

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499

Szokol
"de legalább kormányozni tudnak"
több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan

több mint 4 éve
Ha valaki szeretne FFP2-es maszkból párat házhozszállíttatni Pesten, akkor a Wolton lévő élelmiszerboltok némelyikéből ezt megteheti.
Pl. A Bazilika Marketben 799 forint.

több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 299 — beers & Packers
Ilyen jól működik az eü: feleségem nagyfaterja, akiről írtam, hogy pár héttel az oltás után lett rosszul, mert közben áttétes rákja is lett, ma a covidot is elkapta, mert egy koronavírusossal tették egy kórterembe... mivel kell az ágy, valószínűleg hazaküldik (!) 10 nap karanténba a tüdőbeteg nagymamához, aki még mindig vár az első vakcinára
r.baggio
Atyaég...
Valaki hozzáértő írja már meg, hogy ilyenkor a betegjogi képviselő ér valamit?! Vagy: mit lehet tenni?
több mint 4 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 487 — Bla, bla, bla
Ismerősöm 86 napot ült előzetesben úgy, hogy később felmentették az ügyben. Kapott kb 400.000 ft kártérítést és kuss.
peach
Hát az havi kb.130ezer. Elég olcsón mérik...😡

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 545 — I like the Texans, I like who we are
Első éves fordulót egy pcr teszttel unnepeltem
csebi
Tudsz élni!
nagylaza
Nem jókedvbol csak hétfőn repulok vissza Máltára és nem akarnék úgy utazni ha fertőzött lennék.
csebi
Pedig nem ártana ha nem itt rontanád a statisztikát.
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 821 — no es importante
Jack Ryan meg The last kingdom
r.baggio
Hogy bírod? 😊 Egyetemista koromban sokat statisztáskodtam, összességében érdekes volt, de az agyamra ment, hogy várakozás/teendő szempontból úgy működik, mint a katonaság. Ott vagyok tíz órát, ebből van három-négy harminc perces teendő, a többi időben álldogálunk és nem tudjuk, hogy tíz perc vagy öt óra múlva kell-e valamit csinálni. 😀
peterk2005
Azért a technológia segítségemre siet, ilyenkor tudok a legnyugodtabban leülni ebookot olvasni, ha meg nem lehet a kezedben ilyen cucc, akkor vezetéknélküli fülesen podcasteket hallgatok 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 005 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
csebi
Remélem sikerült! 🤪

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 551 — The only discipline that lasts, is self discipline
csebi
Ezért jó elmenni statisztáskodni, engem csak ezen a héten háromszor teszteltek 😊 (2 pcr + 1 gyors)
r.baggio
Mihez statisztálsz, ha nem titok?
iktriad
Jack Ryan meg The last kingdom
r.baggio
Hogy bírod? 😊 Egyetemista koromban sokat statisztáskodtam, összességében érdekes volt, de az agyamra ment, hogy várakozás/teendő szempontból úgy működik, mint a katonaság. Ott vagyok tíz órát, ebből van három-négy harminc perces teendő, a többi időben álldogálunk és nem tudjuk, hogy tíz perc vagy öt óra múlva kell-e valamit csinálni. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 659 — Lucas Scott
Lényeg a megszervezett oltás:

telex.hu/koronavirus/2021/03/06/hetvegi-oltas-74-ezer-ember-astrazeneca-oltopont-budapest

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
riley South Alabama Jaguars 66 — .
Ilyen jól működik az eü: feleségem nagyfaterja, akiről írtam, hogy pár héttel az oltás után lett rosszul, mert közben áttétes rákja is lett, ma a covidot is elkapta, mert egy koronavírusossal tették egy kórterembe... mivel kell az ágy, valószínűleg hazaküldik (!) 10 nap karanténba a tüdőbeteg nagymamához, aki még mindig vár az első vakcinára
r.baggio
 youtu.be/9bExdjfhJ84
több mint 4 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley
r.baggio
Barátom apukája régóta tologatott szívműtétére ment be a kórházba. A műtét remekül sikerült. Igaz közben meghalt a kórházban elkapott covidban de mit számít?

több mint 4 éve
r.baggio
Vajon megtett mindent?
Iróniát félretéve: jobbulást!

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 784 — a new hope (again)
r.baggio
Ne engedd be az életedbe 💪

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 821 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
peach Atlanta Falcons 15 784 — a new hope (again)
Május végéig minden tárgyalás kilőve.
Amadeus
Majd kihozzák statisztikában, hogy kevesebb a válás.
Bazzani
Amúgy az a vicc, hogy az utolsó 8.keres lopásban is már kameran keresztül megy a meghallgatás a rendőrségen, de az OBH bazmeg 2021-ben nem tud digitálisan tárgyalni.

Szánalmas
Amadeus
Tud. Csak nehéz, ha a többi fél nem vállalja (nemcsak magánemberek, ügyvédek sem).

Egyébként még nincs országos döntés, de több bíróság is jelezte, hogy leállnak május végéig. Ideje volt egyébként, francnak sincs kedve járkálni ilyen körülmények között.
Jughead
Mi az, hogy nem vállalja? Beleírod a kormányrendeletbe oszt jó napot. Komolyan minden ügyben május vègéig semmi? Úgy, hogy júliustól megint szünet, azaz kb szeptemberben tárgyalunk újra?
Amadeus
félve (és laikusként) kérdezem, hogy ha most úgyis két hónap off, akkor nem lehetne ezt venni ítélkezési szünetnek?
slowmotion
Ez túl logikus megoldás lenne. Ilyenekre nincs igény itthon.
Amadeus
Bírók nyári pihenőjet el venned? Komolyan ezt h gondolod...add vissza a jogi diplomadat.
Kedvencem az volt mikor mulasztási bírságot szabott ki a bíró mert nem tartottuk be az ítéletét (ez ráadásul nem is volt igaz hagyott nekünk mozgásteret amit természetesen ki használtunk) majd a mértéket azzal magyarázta h milyen sok idő telt el (kb 9 hónap) amiből 7 hónap az volt amíg ő meghozta az új ítéletet a 60 napos határideje helyett és meg a Kurianak is volt pofája igazat adni neki. Elképesztő.
csebi
ennél többet is megtennék egyik másikkal.

Hentesmunka.
Amadeus
Most gondold el nálunk anno rendes és rendkívüli jogorvoslatunk sem volt. Egy személyben döntött a bíró (kb 3db ügyben volt hármas tanács 10 év alatt) és bmit leírt az úgy maradt.
csebi
figyelj, ezen a héten voltam 6 tárgyaláson (pj, bünti, bv fegyelmi), ahol ítélet született, ott egy ítélet sem felelt meg a vonatkozó eljárási törvény indoklásra vonatkozó követelményeinek. Olyan polgár ítéletet néztünk előkérdésként az egyik büntetőben, amit sem a bíró, sem az ügyész, sem én nem fogtunk fel 5 perc alatt. Hárman néztük, hogy mit határozott a törvényszék és nem értettük a rendelkező részből.
Amadeus
Szép baleset. Elképesztő milyen mélységekben jár egy-két bíró amúgy. Volt olyan aki korábbi kolléga, de kénytelen voltam fel nyomni a bíróság elnökénél h ez már fegyelmi vétség. Többet nem is kapott menekultugyet.
csebi
de az ügyészek is bazzeg. 2,5 év elsőfok, 20 csilliárd bizonyítás után perbeszédképp feláll az ügyész és felolvassa a vádiratot még egyszer.

Elmennek ezek a faszomba.

Aztán meg fellebbezz súlyosításért. Kurva szánalmas, amit ezek csinálnak.
Amadeus
Ebben a bíró is hibás. Le kell állítani h ezt már olvastam, új dolgokra vagyok kiváncsi.
csebi
Te is tudod, hogy a bíróság, hogy fekszik le az ügyészeknek. Teljes agyrém.

Csütörtökön 9 hónap után hoztunk ki egy gyereket az letartóztatásból úgy, hogy teljes beismerést tett azonnal, 9 hónappal ez előtt. Erre az ügyész még kért rá hosszabbítást.

Agy és jogi munka nélkül, gyakorlatilag hentesmunkában megy a jogi megtorlás, megtagadva mindent, ami a 21. századi individualizált igazságszolgáltatást kéne, hogy jellemezze. Következményekre tekintet nélkül.
Amadeus
Határzár mellett is biztos hatalmas volt a szökés veszélye ...
Legalább ki tudtad hozni. Az új szabályok az előzetesnel egyszerűen nevetségesek Deák sem merte volna leírni annyira idejétmúlt.
csebi
Itt olyan szinten ment rendszerszinten félre valami, hogy szavak nincsenek. Tabula rasa kéne, mert ez teljes szétesés jelenleg.
Amadeus
Ismerősöm 86 napot ült előzetesben úgy, hogy később felmentették az ügyben. Kapott kb 400.000 ft kártérítést és kuss.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499
Amadeus
Bazzani
Amúgy az a vicc, hogy az utolsó 8.keres lopásban is már kameran keresztül megy a meghallgatás a rendőrségen, de az OBH bazmeg 2021-ben nem tud digitálisan tárgyalni.

Szánalmas
Amadeus
Tud. Csak nehéz, ha a többi fél nem vállalja (nemcsak magánemberek, ügyvédek sem).

Egyébként még nincs országos döntés, de több bíróság is jelezte, hogy leállnak május végéig. Ideje volt egyébként, francnak sincs kedve járkálni ilyen körülmények között.
Jughead
Mi az, hogy nem vállalja? Beleírod a kormányrendeletbe oszt jó napot. Komolyan minden ügyben május vègéig semmi? Úgy, hogy júliustól megint szünet, azaz kb szeptemberben tárgyalunk újra?
Amadeus
félve (és laikusként) kérdezem, hogy ha most úgyis két hónap off, akkor nem lehetne ezt venni ítélkezési szünetnek?
slowmotion
Amadeus
Bírók nyári pihenőjet el venned? Komolyan ezt h gondolod...add vissza a jogi diplomadat.
Kedvencem az volt mikor mulasztási bírságot szabott ki a bíró mert nem tartottuk be az ítéletét (ez ráadásul nem is volt igaz hagyott nekünk mozgásteret amit természetesen ki használtunk) majd a mértéket azzal magyarázta h milyen sok idő telt el (kb 9 hónap) amiből 7 hónap az volt amíg ő meghozta az új ítéletet a 60 napos határideje helyett és meg a Kurianak is volt pofája igazat adni neki. Elképesztő.
csebi

Hentesmunka.
Amadeus
Most gondold el nálunk anno rendes és rendkívüli jogorvoslatunk sem volt. Egy személyben döntött a bíró (kb 3db ügyben volt hármas tanács 10 év alatt) és bmit leírt az úgy maradt.
csebi
figyelj, ezen a héten voltam 6 tárgyaláson (pj, bünti, bv fegyelmi), ahol ítélet született, ott egy ítélet sem felelt meg a vonatkozó eljárási törvény indoklásra vonatkozó követelményeinek. Olyan polgár ítéletet néztünk előkérdésként az egyik büntetőben, amit sem a bíró, sem az ügyész, sem én nem fogtunk fel 5 perc alatt. Hárman néztük, hogy mit határozott a törvényszék és nem értettük a rendelkező részből.
Amadeus
Szép baleset. Elképesztő milyen mélységekben jár egy-két bíró amúgy. Volt olyan aki korábbi kolléga, de kénytelen voltam fel nyomni a bíróság elnökénél h ez már fegyelmi vétség. Többet nem is kapott menekultugyet.
csebi
de az ügyészek is bazzeg. 2,5 év elsőfok, 20 csilliárd bizonyítás után perbeszédképp feláll az ügyész és felolvassa a vádiratot még egyszer.

Amadeus
Ebben a bíró is hibás. Le kell állítani h ezt már olvastam, új dolgokra vagyok kiváncsi.
csebi

Csütörtökön 9 hónap után hoztunk ki egy gyereket az letartóztatásból úgy, hogy teljes beismerést tett azonnal, 9 hónappal ez előtt. Erre az ügyész még kért rá hosszabbítást.

Agy és jogi munka nélkül, gyakorlatilag hentesmunkában megy a jogi megtorlás, megtagadva mindent, ami a 21. századi individualizált igazságszolgáltatást kéne, hogy jellemezze. Következményekre tekintet nélkül.
Amadeus
Legalább ki tudtad hozni. Az új szabályok az előzetesnel egyszerűen nevetségesek Deák sem merte volna leírni annyira idejétmúlt.
csebi
Itt olyan szinten ment rendszerszinten félre valami, hogy szavak nincsenek. Tabula rasa kéne, mert ez teljes szétesés jelenleg.
több mint 4 éve
Amadeus
Bazzani

Szánalmas
Amadeus

Jughead
Amadeus
slowmotion
Amadeus
csebi

Hentesmunka.
Amadeus
csebi
Amadeus
csebi

Amadeus
csebi

Amadeus