Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
24.hu/kozelet/2021/02/15/koronavirus-haziorvos-kormanyhivatal-hutotaska-jegaku-hadhazy-akos/Már látom lelki szemeim előtt a 10 milliárdos hűtőtáska tendert. 😀
Beki
több mint 5 éve
amúgy sztem bki nyer 2022ben nagyot fog szívni még Orbánék is.Mire / kire vársz egyébként?Mindenkinek jobb lenne, csak az nem mindegy ki jönne a helyükre. Szóval még maradjanak kicsit, amíg nem jön valaki kevésbé szar.filmekből:nem igaz. eddig végig azt védted, hogy nem az ő felelőssége amíg el nem küldtem neked azt a rádiós interjút.nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
Sobri Jóska
csebi
Fejlődőképes és meggyőzhető vagyok, látod.lassan beismeri hogy talán mindenkinek jobb lenne ha ez a csürhe eltakarodna
Csak a hülye nem tud változni.
Sobri Jóska
Negritis
kristóf17
Csak mert amíg a jelenlegi rendszer van, addig Gyurcsány is lesz, tekintettel, hogy őt is eltartják, hogy legyen. Ahogy ha ő kerül hatalomra valszeg komoly elszámoltatás nem lesz pont emiatt.
Véleményem szerint ASAP meg kell buktatni a mostani rendszert, valszeg aki rögtön helyette jön nem lesz sokkal jobb, de legalább nem az megy tovább ami most.
Toca
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Mire / kire vársz egyébként?Mindenkinek jobb lenne, csak az nem mindegy ki jönne a helyükre. Szóval még maradjanak kicsit, amíg nem jön valaki kevésbé szar.filmekből:nem igaz. eddig végig azt védted, hogy nem az ő felelőssége amíg el nem küldtem neked azt a rádiós interjút.nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
Sobri Jóska
csebi
Fejlődőképes és meggyőzhető vagyok, látod.lassan beismeri hogy talán mindenkinek jobb lenne ha ez a csürhe eltakarodna
Sobri Jóska
Negritis
kristóf17
Csak mert amíg a jelenlegi rendszer van, addig Gyurcsány is lesz, tekintettel, hogy őt is eltartják, hogy legyen. Ahogy ha ő kerül hatalomra valszeg komoly elszámoltatás nem lesz pont emiatt.
Véleményem szerint ASAP meg kell buktatni a mostani rendszert, valszeg aki rögtön helyette jön nem lesz sokkal jobb, de legalább nem az megy tovább ami most.
több mint 5 éve
Mindenkinek jobb lenne, csak az nem mindegy ki jönne a helyükre. Szóval még maradjanak kicsit, amíg nem jön valaki kevésbé szar.filmekből:nem igaz. eddig végig azt védted, hogy nem az ő felelőssége amíg el nem küldtem neked azt a rádiós interjút.nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
Negritis
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
24.hu/kozelet/2021/02/15/koronavirus-haziorvos-kormanyhivatal-hutotaska-jegaku-hadhazy-akos/
több mint 5 éve
Chemtrail 😊nepszava.hu/3109773_felmillionyi-kinai-vakcinat-hoznak-szijjartoek-legihidon-videoEz nem is rossz terv, ha nem akarja a nép beoltani magát ezzel akkor szépen BP fölé száll a gép és szőnyegbombázással megszórja az embereket mondjuk a Deák, Nyugati, Móricz.... környékén 😊
Már ott is vagyunk, hogy a lehulló 550k vakcinát elkapjuk.
Beki
FLZOLI
több mint 5 éve
filmekből:nem igaz. eddig végig azt védted, hogy nem az ő felelőssége amíg el nem küldtem neked azt a rádiós interjút.nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
nem igaz. eddig végig azt védted, hogy nem az ő felelőssége amíg el nem küldtem neked azt a rádiós interjút.nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
nepszava.hu/3109773_felmillionyi-kinai-vakcinat-hoznak-szijjartoek-legihidon-videoEz nem is rossz terv, ha nem akarja a nép beoltani magát ezzel akkor szépen BP fölé száll a gép és szőnyegbombázással megszórja az embereket mondjuk a Deák, Nyugati, Móricz.... környékén 😊
Már ott is vagyunk, hogy a lehulló 550k vakcinát elkapjuk.
Beki
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
nepszava.hu/3109773_felmillionyi-kinai-vakcinat-hoznak-szijjartoek-legihidon-videoMár ott is vagyunk, hogy a lehulló 550k vakcinát elkapjuk.
több mint 5 éve
több mint 5 éve
Nem kellene, de Jóskának abban igaza van, hogy sajnos az. Általában mindenütt a világban az.de a vírus kezelés önmagában nem kellene hogy politikai döntés legyenAz, hogy politikai döntés a vírusvédekezés.Mi köze van ennek ahhoz hogy poltikai volt a döntés ?De, kb. mindenki.Ezt senki nem vitatta.nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
Sobri Jóska
Annyit mondtunk itt sokan, hogy ezzel sok mindent elbaszott 😊
Toca
Sőt, összevetették más országokével, és nagyobb elbaszást vélelmeztek, holott mára bebizonyosodott, hogy bizony ugyanannyira baszták el, mint kb. Európában bárhol másutt. Nagyon.
Illetve abból kerekedett ennek a topicnak a legnagyobb, legvérmesebb vitája, hogy ki fogja viselni a felelősséget, ki fog rábaszni, ki issza meg a döntések levét, az orvosok vs. kormányzat relációban.
Azért ezek egyikse se a "senki nem vitatta" klasszikus esete.
Sobri Jóska
Szar döntés és jó döntés is lehet politikai.
Toca
És a politikusoké a felelősség, ők bunak bele, ha rosszul döntenek, ők isszák meg a levét.
Örülök, hogy már te is ezt gondolod.
Sobri Jóska
Negritis
Az más kérdés, hogy politikai döntést is lehet jobbat és rosszabbakat hozni. És hoznak is.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
A rossz döntések levét elsősorban a lakosság issza meg. Ők biztosan. A politikusok is megihatják, de ez nem biztos. Ez a lakosságon múlik. De sajnos a sorrend ilyen, előbbi biztosan szív, utóbbi csak időnként, és utólag.Az, hogy politikai döntés a vírusvédekezés.Mi köze van ennek ahhoz hogy poltikai volt a döntés ?De, kb. mindenki.Ezt senki nem vitatta.nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
Sobri Jóska
Toca
Sőt, összevetették más országokével, és nagyobb elbaszást vélelmeztek, holott mára bebizonyosodott, hogy bizony ugyanannyira baszták el, mint kb. Európában bárhol másutt. Nagyon.
Illetve abból kerekedett ennek a topicnak a legnagyobb, legvérmesebb vitája, hogy ki fogja viselni a felelősséget, ki fog rábaszni, ki issza meg a döntések levét, az orvosok vs. kormányzat relációban.
Sobri Jóska
Toca
És a politikusoké a felelősség, ők bunak bele, ha rosszul döntenek, ők isszák meg a levét.
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
de a vírus kezelés önmagában nem kellene hogy politikai döntés legyenAz, hogy politikai döntés a vírusvédekezés.Mi köze van ennek ahhoz hogy poltikai volt a döntés ?De, kb. mindenki.Ezt senki nem vitatta.nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
Sobri Jóska
Toca
Sobri Jóska
Toca
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Nekem már most posztolgatnak az emberek fb-n, hogy Balaton, meg hegyek meg stb. Igazat adok baggionak, ha itt +20 lesz nincs az az isten, hogy otthonmaradjanak.+10nél megindulnak sztem sajnos
NB2
több mint 5 éve
Mégis ki a jó fenére kéne ha nem arra, akinek a dolga??Rakd össze ezt a két saját állításodat, és döntsd el, hogy egy politikai döntést mennyire van kedved vakon követni. Ha nekedd igen, akkor ne legyenek rossz érzéseid, kövesd. Nem leszel egyedül.
......
Neki van. És ennek meg nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.
MC12

több mint 5 éve
Nekem már most posztolgatnak az emberek fb-n, hogy Balaton, meg hegyek meg stb. Igazat adok baggionak, ha itt +20 lesz nincs az az isten, hogy otthonmaradjanak.
több mint 5 éve
Ha kineznél az örökké forgó magnokazettad mögül ezt kb. azonnal láthattad volna. De aranyosan küzdesz a nem létező tények ellen.Az, hogy politikai döntés a vírusvédekezés.Mi köze van ennek ahhoz hogy poltikai volt a döntés ?De, kb. mindenki.Ezt senki nem vitatta.nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
Sobri Jóska
Toca
Sobri Jóska
Toca
Sobri Jóska
De ennyi idő átment én is örülök 😊
több mint 5 éve
Az, hogy politikai döntés a vírusvédekezés.Mi köze van ennek ahhoz hogy poltikai volt a döntés ?De, kb. mindenki.Ezt senki nem vitatta.nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
Sobri Jóska
Toca
Sobri Jóska
Toca
több mint 5 éve
Mi köze van ennek ahhoz hogy poltikai volt a döntés ?De, kb. mindenki.Ezt senki nem vitatta.nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
Sobri Jóska
Toca
Sobri Jóska
több mint 5 éve
De, kb. mindenki.Ezt senki nem vitatta.nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
Sobri Jóska
Toca
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2021/02/14/lengyelorszag_sieles_botrany_ivas_buli_verekedes_zakopaneban/Feloldottak egy korlátozást: isznak, buliznak és bunyóznak a lengyelek, egy autó kigyulladt az utóbbi 24 órában csak Zakopanéban
137 alkalommal kellett intézkedniük a rendőröknek.
Lengyel testvéreink már beindultak, bele sem merek gondolni, mi lenne a M1 Híradóban a narratíva, ha ezek a videók Brüsszelben készültek volna... 😊
több mint 5 éve
Komolytalan ez a vénasszony is. Milyen alja munka lehet ott ha egy nyomorult excelt nem bírnak összeállítani úgy, hogy a főnökök (NER) meg a közvélemény is elégedett legyen.Én értem, hogy ez a szint már túlmutat a képességein, hisz ő csak nyugodt nyugdíj kiegészítésre és semmit tevésért sok pénzre vágyott, erre nem jön ez a járvány...
több mint 5 éve
Én nem hibáztatok senkit. Leirtam mindenki és ebbe te is bele vagy értve azt csinál amit akar.Pont ez lenne a lényeg. Hogy nem azt csinálom amit akarok, csak azt amit lehet. Ha rontott, az a kormány hibája mert hagyta. Egy cseppnyi rossz érzésem sincs se a két balatoni hosszú hétvégém miatt, se a 4 nap Zalakaros miatt. Neked se az embereket kellene hibáztatni azért mert élnek vagy meccsre mennek, ha azt mondják, hogy lehet.Pontosan, onnantól hogy politikai dolgok mentén / mentén is döntenek, onnantól kezdve szerintem érdemes megkérdőjelezni.Mégis ki a jó fenére kéne ha nem arra, akinek a dolga??Örülök hogy te ennyire bízol az államban.Szerintem Ha holnap feloldanákMár bocsánat de ez miért is baj? Van ez a társadalmi szerződés nevű dolog, én nem lövöm le az embereket akik velem rosszat tesznek, hanem létrehoztuk az államot aki helyettem büntet/ment fel embereket. Ugyanígy elvettek tőlem egy csomó jogot és döntést cserébe egy csomó kényelmi szolgáltatásért. Például azt a döntési jogot elvették, hogy egy pandémia esetén mehetek sörözni vagy nem. Vagy hogy kell e maszkot hordanom vagy nem. Ez rendben van. Ezért fizetem őket. Hogy döntsenek.
a korlátozásokat, azonnal indítanánk a 3 telt házas Puskás meccsel, Liverpool Leipzig stb
a következő pár napban azonnal megtelnének a sörözők és a koncert termek.
Kb Ennyire maradna az életünk része, pedig nem lenne hátrányos.
ozibozi
De nehogymár nekem kelljen mérlegelni ha az állam enged sörözni, hogy vajon ezt most komolyan gondolja vagy nem. Ha holnaptól az állam azt mondja, hogy mehetek sörözni, akkor nehogymár én érezzem szarul magam mert elmegyek. És ha megbetegszem, akkor teljes joggal fogom hibáztatni a kormányt és küldöm el az anyjába 2022-ben (ha hibásnak tartom érte) és ez akkor is az Ő hibájuk lesz és nem az enyém. Mert vagy lehet menni sörözni a pandémia miatt vagy nem lehet. Ez ilyen egyszerű. De ezt a döntést hozza meg az, akinek egyrészt fizetek érte, másrészt ez a dolga, harmadrészt van elég információja.
Ez olyan mint amikor a Coca Cola az újrafelhasználás és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáért kampányol, meg a felelős vásárlói szokásokról. Anyád. Talán csomagold a szarodat olyanba, ami nem ennyire káros a környezetnek, vagy mint multi érd el a kormánynál hogy a műanyag flakonod egyszerűen, gyorsan és pénzért visszaválható legyen.
De amikor egy globális problémát a politikusok meg multi cégek letolnak egyéni szintre, amikor az egyénnek finoman szólva sincs elég információja/képessége/képesítése/műveltsége/lehetősége egy normális döntéshez, az a képmutatás tökéletes példája. És az, hogy egyesek lelkesen tapsolnak ehhez az még elképesztőbb.
MC12
Szerintem attól, hogy valamit megenged az állam érdemes végig gondolni, hogy valóban megéri-e.
Ilyen szinten államra tolni a felelősséget azért nekem erős.
Toca
Nekem nincs:
- egy valag labortaóriumom
- sokszáz, ezer szakemberem
- tanácsadó orvosok százai, ezrei
- operatív törzsem
- nemzetközi tudásom és kormányközi információim
- megfelelő orvostani/virológiai alaptudásom
- stbstnstbs
Neki van. És ennek meg nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.
Én értem, hogy itt a fórumon sokan úgy gondolják, hogy több és jobb információjuk van, mint a fentebb felsoroltakkal rendelkezőknek, de én elismerem, hogy nem akarok okosabb lenni, mint azok az orvosok, akiknek nagyrésze a mai napig nem ért egyet egy valag kérdésben a vírus kapcsán.
Egyébként az üzenet lényege az is lett volna, hogy ha a kormány engedi a sörözést (hogy ennél a profán példánál maradjunk) akkor ne én legyek már a köcsög aki elmegy sörözni. Mert itt a fórumon ez megy, ha lehet menni és elmész utazni/sörözni stb. akkor a kurva anyád (túlzok) amiért csinálod.
MC12
De amúgy azt csinálsz amit akarsz, tavaly nyáron is azt csinálhattál amit akartál, nem rontott a helyzeteten ugyebár...
Toca
MC12
Az emberi hülyeség határtalan, ezért bárkit is hibáztatni nem fogok. Elfogadom.
Én a kormányt se hibáztatom, max annyit mondok hogy szerintem szar döntés és ezért én inkább hozok saját szabályokat amik erősebbek.
Mondjuk nekem az nagyfokú baromság, hogy hülyeséget csinálsz mondjuk és valami balul sül el akkor a kormányra mutogatsz, de hat ők engedték...
Attól, hogy valami engedve van még nem kötelező csinálni, a felelőség mivel te hozod meg a döntést a tied, nem a kormányé.
Ja és felre ne érts, nekem nem azzal van gondom ha elmész sörözni én is kurvara elmennék, meg szerintem azzal sincs gond, hogy ha szabályokat betartva pihentél nyáron hiszen ez normális. Csak ha bármi baj van, ne a kormányra mutogassunk, hanem előtte merjük fel, hogy amit csinálunk az mennyire okos dolog. Aztán utána meg vállaljuk a felelősséget ha kell.
Szerkesztette: Toca