Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Pont ez lenne a lényeg. Hogy nem azt csinálom amit akarok, csak azt amit lehet. Ha rontott, az a kormány hibája mert hagyta. Egy cseppnyi rossz érzésem sincs se a két balatoni hosszú hétvégém miatt, se a 4 nap Zalakaros miatt. Neked se az embereket kellene hibáztatni azért mert élnek vagy meccsre mennek, ha azt mondják, hogy lehet.Pontosan, onnantól hogy politikai dolgok mentén / mentén is döntenek, onnantól kezdve szerintem érdemes megkérdőjelezni.Mégis ki a jó fenére kéne ha nem arra, akinek a dolga??Örülök hogy te ennyire bízol az államban.Szerintem Ha holnap feloldanákMár bocsánat de ez miért is baj? Van ez a társadalmi szerződés nevű dolog, én nem lövöm le az embereket akik velem rosszat tesznek, hanem létrehoztuk az államot aki helyettem büntet/ment fel embereket. Ugyanígy elvettek tőlem egy csomó jogot és döntést cserébe egy csomó kényelmi szolgáltatásért. Például azt a döntési jogot elvették, hogy egy pandémia esetén mehetek sörözni vagy nem. Vagy hogy kell e maszkot hordanom vagy nem. Ez rendben van. Ezért fizetem őket. Hogy döntsenek.
a korlátozásokat, azonnal indítanánk a 3 telt házas Puskás meccsel, Liverpool Leipzig stb
a következő pár napban azonnal megtelnének a sörözők és a koncert termek.
Kb Ennyire maradna az életünk része, pedig nem lenne hátrányos.
ozibozi
De nehogymár nekem kelljen mérlegelni ha az állam enged sörözni, hogy vajon ezt most komolyan gondolja vagy nem. Ha holnaptól az állam azt mondja, hogy mehetek sörözni, akkor nehogymár én érezzem szarul magam mert elmegyek. És ha megbetegszem, akkor teljes joggal fogom hibáztatni a kormányt és küldöm el az anyjába 2022-ben (ha hibásnak tartom érte) és ez akkor is az Ő hibájuk lesz és nem az enyém. Mert vagy lehet menni sörözni a pandémia miatt vagy nem lehet. Ez ilyen egyszerű. De ezt a döntést hozza meg az, akinek egyrészt fizetek érte, másrészt ez a dolga, harmadrészt van elég információja.
Ez olyan mint amikor a Coca Cola az újrafelhasználás és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáért kampányol, meg a felelős vásárlói szokásokról. Anyád. Talán csomagold a szarodat olyanba, ami nem ennyire káros a környezetnek, vagy mint multi érd el a kormánynál hogy a műanyag flakonod egyszerűen, gyorsan és pénzért visszaválható legyen.
De amikor egy globális problémát a politikusok meg multi cégek letolnak egyéni szintre, amikor az egyénnek finoman szólva sincs elég információja/képessége/képesítése/műveltsége/lehetősége egy normális döntéshez, az a képmutatás tökéletes példája. És az, hogy egyesek lelkesen tapsolnak ehhez az még elképesztőbb.
MC12
Szerintem attól, hogy valamit megenged az állam érdemes végig gondolni, hogy valóban megéri-e.
Ilyen szinten államra tolni a felelősséget azért nekem erős.
Toca
Nekem nincs:
- egy valag labortaóriumom
- sokszáz, ezer szakemberem
- tanácsadó orvosok százai, ezrei
- operatív törzsem
- nemzetközi tudásom és kormányközi információim
- megfelelő orvostani/virológiai alaptudásom
- stbstnstbs
Neki van. És ennek meg nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.
Én értem, hogy itt a fórumon sokan úgy gondolják, hogy több és jobb információjuk van, mint a fentebb felsoroltakkal rendelkezőknek, de én elismerem, hogy nem akarok okosabb lenni, mint azok az orvosok, akiknek nagyrésze a mai napig nem ért egyet egy valag kérdésben a vírus kapcsán.
Egyébként az üzenet lényege az is lett volna, hogy ha a kormány engedi a sörözést (hogy ennél a profán példánál maradjunk) akkor ne én legyek már a köcsög aki elmegy sörözni. Mert itt a fórumon ez megy, ha lehet menni és elmész utazni/sörözni stb. akkor a kurva anyád (túlzok) amiért csinálod.
MC12
De amúgy azt csinálsz amit akarsz, tavaly nyáron is azt csinálhattál amit akartál, nem rontott a helyzeteten ugyebár...
Toca
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Pontosan, onnantól hogy politikai dolgok mentén / mentén is döntenek, onnantól kezdve szerintem érdemes megkérdőjelezni.Mégis ki a jó fenére kéne ha nem arra, akinek a dolga??Örülök hogy te ennyire bízol az államban.Szerintem Ha holnap feloldanákMár bocsánat de ez miért is baj? Van ez a társadalmi szerződés nevű dolog, én nem lövöm le az embereket akik velem rosszat tesznek, hanem létrehoztuk az államot aki helyettem büntet/ment fel embereket. Ugyanígy elvettek tőlem egy csomó jogot és döntést cserébe egy csomó kényelmi szolgáltatásért. Például azt a döntési jogot elvették, hogy egy pandémia esetén mehetek sörözni vagy nem. Vagy hogy kell e maszkot hordanom vagy nem. Ez rendben van. Ezért fizetem őket. Hogy döntsenek.
a korlátozásokat, azonnal indítanánk a 3 telt házas Puskás meccsel, Liverpool Leipzig stb
ozibozi
De nehogymár nekem kelljen mérlegelni ha az állam enged sörözni, hogy vajon ezt most komolyan gondolja vagy nem. Ha holnaptól az állam azt mondja, hogy mehetek sörözni, akkor nehogymár én érezzem szarul magam mert elmegyek. És ha megbetegszem, akkor teljes joggal fogom hibáztatni a kormányt és küldöm el az anyjába 2022-ben (ha hibásnak tartom érte) és ez akkor is az Ő hibájuk lesz és nem az enyém. Mert vagy lehet menni sörözni a pandémia miatt vagy nem lehet. Ez ilyen egyszerű. De ezt a döntést hozza meg az, akinek egyrészt fizetek érte, másrészt ez a dolga, harmadrészt van elég információja.
Ez olyan mint amikor a Coca Cola az újrafelhasználás és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáért kampányol, meg a felelős vásárlói szokásokról. Anyád. Talán csomagold a szarodat olyanba, ami nem ennyire káros a környezetnek, vagy mint multi érd el a kormánynál hogy a műanyag flakonod egyszerűen, gyorsan és pénzért visszaválható legyen.
De amikor egy globális problémát a politikusok meg multi cégek letolnak egyéni szintre, amikor az egyénnek finoman szólva sincs elég információja/képessége/képesítése/műveltsége/lehetősége egy normális döntéshez, az a képmutatás tökéletes példája. És az, hogy egyesek lelkesen tapsolnak ehhez az még elképesztőbb.
MC12
Szerintem attól, hogy valamit megenged az állam érdemes végig gondolni, hogy valóban megéri-e.
Toca
Nekem nincs:
- operatív törzsem
- stbstnstbs
Neki van. És ennek meg nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.
Én értem, hogy itt a fórumon sokan úgy gondolják, hogy több és jobb információjuk van, mint a fentebb felsoroltakkal rendelkezőknek, de én elismerem, hogy nem akarok okosabb lenni, mint azok az orvosok, akiknek nagyrésze a mai napig nem ért egyet egy valag kérdésben a vírus kapcsán.
Egyébként az üzenet lényege az is lett volna, hogy ha a kormány engedi a sörözést (hogy ennél a profán példánál maradjunk) akkor ne én legyek már a köcsög aki elmegy sörözni. Mert itt a fórumon ez megy, ha lehet menni és elmész utazni/sörözni stb. akkor a kurva anyád (túlzok) amiért csinálod.
MC12
De amúgy azt csinálsz amit akarsz, tavaly nyáron is azt csinálhattál amit akartál, nem rontott a helyzeteten ugyebár...
több mint 5 éve
Ezt senki nem vitatta.nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
Sobri Jóska
Annyit mondtunk itt sokan, hogy ezzel sok mindent elbaszott 😊
több mint 5 éve
nyilván politikai szempontok alapján dönt. Ha zár, zár, ha nyit nyit. Ez az ő felelőssége.Én ezt az állítást próbálom 11 hónapja átütni itt a járvány kapcsán, meglepne ha neked sikerülne. 😊
MC12
több mint 5 éve
gyönyörű gondolatok az államról meg képmutatásról, csak itt nem ez volt a téma, hanem az, hogy miután feloldották a tilalmat /ez történt májusban/ mennyire és meddig marad életünk része a maszk, a social distance stb. a kézfertőtlenítő. ez már megtörtént, nem feltételezés, megtapasztaltuk.sebaj,
beszélhetünk az állami felelősségvállalásról, a képmutatásról, vagy akár a hüvelygombáról is 😊
Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Mégis ki a jó fenére kéne ha nem arra, akinek a dolga??Örülök hogy te ennyire bízol az államban.Szerintem Ha holnap feloldanákMár bocsánat de ez miért is baj? Van ez a társadalmi szerződés nevű dolog, én nem lövöm le az embereket akik velem rosszat tesznek, hanem létrehoztuk az államot aki helyettem büntet/ment fel embereket. Ugyanígy elvettek tőlem egy csomó jogot és döntést cserébe egy csomó kényelmi szolgáltatásért. Például azt a döntési jogot elvették, hogy egy pandémia esetén mehetek sörözni vagy nem. Vagy hogy kell e maszkot hordanom vagy nem. Ez rendben van. Ezért fizetem őket. Hogy döntsenek.
ozibozi
MC12
Toca
Nekem nincs:
- operatív törzsem
- stbstnstbs
több mint 5 éve
ahogy művelt barátom mondotta voltSzerintem Ha holnap feloldanákMár bocsánat de ez miért is baj? Van ez a társadalmi szerződés nevű dolog, én nem lövöm le az embereket akik velem rosszat tesznek, hanem létrehoztuk az államot aki helyettem büntet/ment fel embereket. Ugyanígy elvettek tőlem egy csomó jogot és döntést cserébe egy csomó kényelmi szolgáltatásért. Például azt a döntési jogot elvették, hogy egy pandémia esetén mehetek sörözni vagy nem. Vagy hogy kell e maszkot hordanom vagy nem. Ez rendben van. Ezért fizetem őket. Hogy döntsenek.
ozibozi
MC12
én is féltem, amíg éltem..
rágicsáljad

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Én csak csodálkozok, hogy valaki, aki Magyarországon szocializálodott, hogy a fenébe bízhat bármennyire is az államban 😊Örülök hogy te ennyire bízol az államban.Szerintem Ha holnap feloldanákMár bocsánat de ez miért is baj? Van ez a társadalmi szerződés nevű dolog, én nem lövöm le az embereket akik velem rosszat tesznek, hanem létrehoztuk az államot aki helyettem büntet/ment fel embereket. Ugyanígy elvettek tőlem egy csomó jogot és döntést cserébe egy csomó kényelmi szolgáltatásért. Például azt a döntési jogot elvették, hogy egy pandémia esetén mehetek sörözni vagy nem. Vagy hogy kell e maszkot hordanom vagy nem. Ez rendben van. Ezért fizetem őket. Hogy döntsenek.
ozibozi
MC12
Toca
több mint 5 éve
Örülök hogy te ennyire bízol az államban.Szerintem Ha holnap feloldanákMár bocsánat de ez miért is baj? Van ez a társadalmi szerződés nevű dolog, én nem lövöm le az embereket akik velem rosszat tesznek, hanem létrehoztuk az államot aki helyettem büntet/ment fel embereket. Ugyanígy elvettek tőlem egy csomó jogot és döntést cserébe egy csomó kényelmi szolgáltatásért. Például azt a döntési jogot elvették, hogy egy pandémia esetén mehetek sörözni vagy nem. Vagy hogy kell e maszkot hordanom vagy nem. Ez rendben van. Ezért fizetem őket. Hogy döntsenek.
ozibozi
MC12
több mint 5 éve
Szerintem Ha holnap feloldanákMár bocsánat de ez miért is baj? Van ez a társadalmi szerződés nevű dolog, én nem lövöm le az embereket akik velem rosszat tesznek, hanem létrehoztuk az államot aki helyettem büntet/ment fel embereket. Ugyanígy elvettek tőlem egy csomó jogot és döntést cserébe egy csomó kényelmi szolgáltatásért. Például azt a döntési jogot elvették, hogy egy pandémia esetén mehetek sörözni vagy nem. Vagy hogy kell e maszkot hordanom vagy nem. Ez rendben van. Ezért fizetem őket. Hogy döntsenek.
ozibozi
több mint 5 éve
De ezerből egy. Vagy tízezerből. Globálisan.Sajnos nem egyedi és nem ezerből egy.Hm csoportból:De van.
"Sziasztok, gondolkoztam irjak e, senkit nem akarok befolyasolni semmilyen döntés meghozatalaban. Ket hete vasárnap megkaptam a Pfizer vakcinát. Fél óra múlva lezsibbadt fél arcom, két napig tartott, van trigeminus neuralgiam, a vakcinara belobbant. Aztán csütörtök este a hasnyálmirigy gyulladassom kiújult. Kecskeméten fekszem több mint egy hete, szerencsére gyulladas szepen alakul. Viszont elkaptam a covidot. 5 napja láz erős köhögés szuntelen. A hm gyulladasnak sosem talaltak az okat, most sem, dietat erősen tartottam. következő oltást nem vehetem fel de már nem tenném. Remélem más nem jár így. Viszont itt a covidon rengeteg a nagyon súlyos beteg 😥. Nincs jó döntés."
Bazzani
Be kell adatni az oltást mielőbb.
A fenti sztori az ezerből egy, de még abból is az jön le, hogy maga az oltási szövődmény lófasz a covidhoz képest, csak szerencsétlen korházba került és elkapta mielőtt immunizálódott volna.
Ez szívás, de azért a matek szerint még mindig nagyságrendekkel jobban megéri oltakozni.
Sobri Jóska
Szépen gyűlnek alatta a sztorik.
De nekünk is van vásárhelyi ismerősünk akinek lebénult a fél arca meg brutál kiütéses allergiás reakciók jöttek ki rajta. Egyelőre úgy nez ki rendbe fog jönni de semmi nem biztos
És nem, nem jobb egy hm gyulladás mint a covid hidd el.
A krónikus betegeken kurvára nincs tesztelve ez a szar.
Bazzani
Az a fb-csoport ahonnan hozod a sztorit az eleve krónikus betegek csoportja, krónikus betegek sztorijai.
Sajnos aki eleve nem egészséges az máshogy reagál egy oltásra is, egy betegségre is.
És valóban, nincs tesztelve rendesen egyik oltás sem, mert kurva gyorsan kellett fejleszteni, irreálisan rövid idő alatt, de még ez is jobb, mint a semmi.
A környezetemben már sokan kaptak oltást, senkinek semmi baja nincsen tőle, nyilván egy részük krónikus beteg, azért kapott Astra-Zenecát, de az egyik krónikus beteg (a példádban a hm-es) esetén szövődmények keletkeznek, a másiknál (mondjuk magas vérnyomás, szívprobléma, gyomorfekély, akiket én ismerek) eleddig nem.
Mindent összevetve egy nem krónikus betegnél mondjuk 99,99, egy krónikus betegnél 99 százalék, hogy jobban megéri oltakozni, mint nem.
A fenti eset az 1 százalék krónikus betegek közül és az 1 tízezrelék teljes népességre vetítve.
több mint 5 éve
Sajnos nem egyedi és nem ezerből egy.Hm csoportból:De van.
"Sziasztok, gondolkoztam irjak e, senkit nem akarok befolyasolni semmilyen döntés meghozatalaban. Ket hete vasárnap megkaptam a Pfizer vakcinát. Fél óra múlva lezsibbadt fél arcom, két napig tartott, van trigeminus neuralgiam, a vakcinara belobbant. Aztán csütörtök este a hasnyálmirigy gyulladassom kiújult. Kecskeméten fekszem több mint egy hete, szerencsére gyulladas szepen alakul. Viszont elkaptam a covidot. 5 napja láz erős köhögés szuntelen. A hm gyulladasnak sosem talaltak az okat, most sem, dietat erősen tartottam. következő oltást nem vehetem fel de már nem tenném. Remélem más nem jár így. Viszont itt a covidon rengeteg a nagyon súlyos beteg 😥. Nincs jó döntés."
Bazzani
A fenti sztori az ezerből egy, de még abból is az jön le, hogy maga az oltási szövődmény lófasz a covidhoz képest, csak szerencsétlen korházba került és elkapta mielőtt immunizálódott volna.
Ez szívás, de azért a matek szerint még mindig nagyságrendekkel jobban megéri oltakozni.
Sobri Jóska
Szépen gyűlnek alatta a sztorik.
De nekünk is van vásárhelyi ismerősünk akinek lebénult a fél arca meg brutál kiütéses allergiás reakciók jöttek ki rajta. Egyelőre úgy nez ki rendbe fog jönni de semmi nem biztos
És nem, nem jobb egy hm gyulladás mint a covid hidd el.
A krónikus betegeken kurvára nincs tesztelve ez a szar.
több mint 5 éve
Hm csoportból:De van.
Bazzani
több mint 5 éve
Ezt az egész marhaságot már tavaly végig játszottuk, mikor ment a Maradj otthon’ agymenés, hype. Lezárták a parkokat Margit-szigetet stb baromságok.Most komolyan az egységnyi prolitól várod el az előrelátó gondolkodást meg a szociálisan érzékeny attitüdöt? Ösztönlényekké van butítva a legtöbb ember, de persze ez már a 21. század, így ezt már mindig és mindehol mutogatni is kell. Akár kamerán keresztül, akár ruhában, akár viselkedésben.
Annyi a különbség, hogy akkor még valóban nem lehetett tudni hogy kikre lesz ez veszélyes, és hogy mennyivel többen fognak meghalni egy átlagos évhez képest, hogy a Svéd modell kevesebb vagy több halottat fog eredményezni. Egy év távlatából látjuk a számokat.
Akkor itt ugyanez volt a téma, hogy életünk része marad e vagy nem.
A májusi nyitás után konkrétan 2 hónapot a Balatonon kettőt Pesten töltöttem. A kutya nem foglalkozott a maszkokkal, pont annyi kézfertőtlenítő fogyott a boltokban mint előtte mikor nem volt még vírus. Minden vendéglátó , szálloda dugig tele horvátországi hepaj, semmi távolságtartás. Pont úgy viselkedett mindenki mint ha meg sem történt volna az egész vírusosdi.
És ez így ment amíg a szigorítások el nem jöttek újra.
A bankhiteleknél ezt már eljátszottuk egyszer, hogy mennyit tanultunk belőle. Persze.
A felelősen viselkedő kb 5%~on kívül itt vlsz tesznek rá ha nem lesz kötelezően bevezetve a maszk és a távolság tartás. Azt hogy a kis településeken meg mennyire maradna meg a viselése azt hagyjuk is.
Szerintem Ha holnap feloldanák
ozibozi
A vidéket ilyen szempontból le lehet választani, végleg a keleti balkán életérzést hordozzák magukban. Onnantól, hogy valaki nem képes felfogni, hogy valami az ő és a legszűkebb környezetének (család) érdeke nincs mit tenni.
több mint 5 éve
Ezt az egész marhaságot már tavaly végig játszottuk, mikor ment a Maradj otthon’ agymenés, hype. Lezárták a parkokat Margit-szigetet stb baromságok.Annyi a különbség, hogy akkor még valóban nem lehetett tudni hogy kikre lesz ez veszélyes, és hogy mennyivel többen fognak meghalni egy átlagos évhez képest, hogy a Svéd modell kevesebb vagy több halottat fog eredményezni. Egy év távlatából látjuk a számokat.
Akkor itt ugyanez volt a téma, hogy életünk része marad e vagy nem.
A májusi nyitás után konkrétan 2 hónapot a Balatonon kettőt Pesten töltöttem. A kutya nem foglalkozott a maszkokkal, pont annyi kézfertőtlenítő fogyott a boltokban mint előtte mikor nem volt még vírus. Minden vendéglátó , szálloda dugig tele horvátországi hepaj, semmi távolságtartás. Pont úgy viselkedett mindenki mint ha meg sem történt volna az egész vírusosdi.
És ez így ment amíg a szigorítások el nem jöttek újra.
A bankhiteleknél ezt már eljátszottuk egyszer, hogy mennyit tanultunk belőle. Persze.
A felelősen viselkedő kb 5%~on kívül itt vlsz tesznek rá ha nem lesz kötelezően bevezetve a maszk és a távolság tartás. Azt hogy a kis településeken meg mennyire maradna meg a viselése azt hagyjuk is.
Szerintem Ha holnap feloldanák
Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Hm csoportból:"Sziasztok, gondolkoztam irjak e, senkit nem akarok befolyasolni semmilyen döntés meghozatalaban. Ket hete vasárnap megkaptam a Pfizer vakcinát. Fél óra múlva lezsibbadt fél arcom, két napig tartott, van trigeminus neuralgiam, a vakcinara belobbant. Aztán csütörtök este a hasnyálmirigy gyulladassom kiújult. Kecskeméten fekszem több mint egy hete, szerencsére gyulladas szepen alakul. Viszont elkaptam a covidot. 5 napja láz erős köhögés szuntelen. A hm gyulladasnak sosem talaltak az okat, most sem, dietat erősen tartottam. következő oltást nem vehetem fel de már nem tenném. Remélem más nem jár így. Viszont itt a covidon rengeteg a nagyon súlyos beteg 😥. Nincs jó döntés."
több mint 5 éve
Ha valami kényelmetlen, akadályozza a szabad légzést, rontja az emberi kommunikációt / kapcsolatot és nincs kézzel fogható előnye ami ezeket ellensúlyozza miért hordanák?szerintem ez nem csak a magyar valóság hanem sok sok helyen nem fognak maszkot hordani ha nem kötelező.A "maszk le" az értelmetlen.Ha két éve azt mondom neked hogy el kell kezdened maszkot hordani mert hasznos és egészségesebb és ha zoknit is huzol minden nap akkor maszkot mérnem, nem kezdtél volna el maszkot hordani. Nyilván már akkor is ismerted a hasznosságát de nem mondhatod most azt hogy akkor elkezdtél volna hordani mert már magadtól felvetted volna mert két éve is tudtad hogy kellene.
Ha eltekintünk a koronavírustól, akkor is egészségesebb ha az emberek maszkot hordanak, úgy, mint zoknit vagy sálat. Nyilván nem halunk ki, ha nem, de a hasznossága -ha gyér is, de- megkérdőjelezhetetlen.
Sobri Jóska
Ismerjük a magyar valóságot, szép lassan le fog kopni az emberek arcáról és a következő nagyobb járványig senki nem fog rá gondolni.
samu09
Janek
Nyilván vírushelyzetben még fogják hordani, de azután kb ritka lesz mint a fehér holló, lehet kevésbé mint eddig, de ritka lesz.
több mint 5 éve
szerintem ez nem csak a magyar valóság hanem sok sok helyen nem fognak maszkot hordani ha nem kötelező.A "maszk le" az értelmetlen.Ha két éve azt mondom neked hogy el kell kezdened maszkot hordani mert hasznos és egészségesebb és ha zoknit is huzol minden nap akkor maszkot mérnem, nem kezdtél volna el maszkot hordani. Nyilván már akkor is ismerted a hasznosságát de nem mondhatod most azt hogy akkor elkezdtél volna hordani mert már magadtól felvetted volna mert két éve is tudtad hogy kellene.
Ha eltekintünk a koronavírustól, akkor is egészségesebb ha az emberek maszkot hordanak, úgy, mint zoknit vagy sálat. Nyilván nem halunk ki, ha nem, de a hasznossága -ha gyér is, de- megkérdőjelezhetetlen.
Sobri Jóska
Ismerjük a magyar valóságot, szép lassan le fog kopni az emberek arcáról és a következő nagyobb járványig senki nem fog rá gondolni.
samu09
több mint 5 éve
"amaszkhordás" az "egészségesebbenkelleneétkezni", "atöbbetkellenemozogni" ,"vitamintkelleneszedni" dolgok kikopnak majd, mint az újévi fogadalmak.... De ha magamból és a környezetéből indulok ki akkor kb az is utazni fog aki eddig a szomszéd faluba se járt át mert "mertmivanhanemmehetekmajdsohatöbbet"
Szerkesztette: gordon
több mint 5 éve
Ha nem kellett volna emiatt feleslegesen kommunikálni, nem néztek volna hülyének, nem vették volna sértésnek vagy tiszteletlenségnek akkor már 5 éve is hordtam volna amikor bemegyek valami boltba, üzletbe, a megbeszélésen valaki taknyadzik, pláne influenzaidőszakban. Nyilván étteremben, randin vagy az utcán sétálva nem.A "maszk le" az értelmetlen.Ha két éve azt mondom neked hogy el kell kezdened maszkot hordani mert hasznos és egészségesebb és ha zoknit is huzol minden nap akkor maszkot mérnem, nem kezdtél volna el maszkot hordani. Nyilván már akkor is ismerted a hasznosságát de nem mondhatod most azt hogy akkor elkezdtél volna hordani mert már magadtól felvetted volna mert két éve is tudtad hogy kellene.
Sobri Jóska
samu09
De nem én vagyok az etalon, a legtöbb ember most nem akar maszkot hordani, de ha egy nemzedék ebben szocializálódik, akkor ugyanolyan természetes lesz, mint a mobiltelefon a kézben az utcán.
Egy biztos, ha a jövőben bármikor bárhova maszkban megyek be, kutyát nem fogja érdekelni, nekem ennyi megfelel.
Illetve amennyibe egy modern pártízezres maszk majd kerül, azt megspórolom azon, hogyha elkapnék egy sima influenzát, akkor mennyibe kerülne egy hétig nem dolgozni, vagy mennyit basznék el gyógyszerekre.
Meg jobb egészségesnek lenni, mint betegnek, ha ez megoldható egy modern, kényelmes, összkomfortos maszkkal, akkor az elsők közt ruházok be rá, és nekem van annyi eszem, hogy differenciáltan pont akkor használjam amikor kell.
Hogy maga a társadalom mit tesz az a jövő, majd kiderül, én leírtam az én prognózisomat, te a tiédet, egykutya. Prognózis.
több mint 5 éve
A "maszk le" az értelmetlen.Ha két éve azt mondom neked hogy el kell kezdened maszkot hordani mert hasznos és egészségesebb és ha zoknit is huzol minden nap akkor maszkot mérnem, nem kezdtél volna el maszkot hordani. Nyilván már akkor is ismerted a hasznosságát de nem mondhatod most azt hogy akkor elkezdtél volna hordani mert már magadtól felvetted volna mert két éve is tudtad hogy kellene.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Nem kell hinni benne. Csak figyelj. Aki ezelőtt utazgatott, ezután is fog. Aki be bolt zárva egy évig, az meg pláne.Én ebben nem hiszek. A Mo-ra irányuló gépek túlnyomó része (laikusként én kb 70-75%-ra teszem) turizmus céljából működött, eleve a turizmust kiszolgálandóan született meg. Ha most ki is nyitnák ezeket az útvonalakat én nem hiszem el hogy a korábbi elképesztően jó szintnek csak a felét is el lehetne érni, nagyon sok embernek pénze vagy kedve (mersze) nincs komolyabb utat tenni.Ha ugyanúgy maradnak a lakosságra vonatkozó korlátozások? Nem idén. Ha ezzel együtt az egész országot nyitják? Pár napon belül 60-70%-os töltöttséggel üzemelnének a gépek.Holnap kinyit Ferihegy. Mikorra nyerné vissza a 2019es forgalmának csak mondjuk az 50%-át?Ki az aki ilyen körülmények között akar egyáltalán utazni, és felhőtlenül tudja is élvezni az utazását?Szerinted. 😊
Kell hozzá egy lelki alkat...
Mert ez egy olyan ember képét rajzolja meg, akiben se önző túlélési fegyelmezettség, se társadalmi felelősség nincs.
Sobri Jóska
Persze fogalmam sincsen miben reménykedtek még mindig ezektől a zárásoktól, vakcináktól stb. Csak mondjuk a fikázása annak, aki nem így gondolkodik kicsit alábbhagyhatna. 😊 Miután minden teljesült, amiért ment a dajdaj, osztán mégis ugyanott vagyunk, mint 9 hónapja, meg ezek szerint ugyanott is leszünk, vagy hogyan is írjátok mostanság.
Nagyon boldog leszek ha megnyílik Ferihegy, lesz munkájuk végre az ottaniaknak, a szervezőknek, stb. stb. Minimum ugyanilyen boldog leszek, amikor külföldön nyaralok majd.
kristóf17
davemayer
samu09
davemayer
több mint 5 éve
Sajnos hiába nyitna Ferihegy, nem rajtunk múlik, hogy mennyi utas lenne. Biztosan többen utaznának, de aki ma akar, az így is megtalálja a módját. A szokásostól eltérően most inkább a magyarok utaznak. Londonból, Amszterdamból leginkább, a kint dolgozó magyarok jönnek haza, vagy utaznak ki. Sokan mennek Ázsia felé is, most emelte az Emirates heti 3-ra a Qatar heti 5-re a járatai számát. Igaz persze, hogy ez nem annyira az utasforgalom, mint a cargo miatt éri meg a légitársaságoknak De a KLM és a Lufthansa azért napi 2-2 járata elég stabil forgalmat bonyolít. Egyébként bár van ilyen pl a Maldív-szigetek felé, főképp munkaügyben utaznak az emberek, temetésre, ügyintézésre.Biztosan menne sok magyar nyaralni idén is külföldre, főleg mivel a belföldi árak továbbra is elég érdekesek külföldi viszonylatban.
Nekünk a külföldiek kellenek, hogy működjön a reptér. Angolok, németek, olaszok és amcsik, de oroszok vagy kínaiak is, ez egyelőre nagyon távolinak tűnik.
Azért a reptéren megnyitó tesztközpont sokat dobott a forgalmon, mivel így schengeni országokból, valamint USA és Kanada, 1 nap karantén is elég, ami azért vonzó lehetőség.
Azt számoljuk, hogy a 2019-es forgalom 2023-24-ben lehet reális. Akkor viszont már a kapacitások határán voltunk, így most pont jó, hogy volt fejlesztés a terminálon. Most is van szűk keresztmetszet, de a 16 milliós utasforgalom sima liba lenne.