Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Ki az aki ilyen körülmények között akar egyáltalán utazni, és felhőtlenül tudja is élvezni az utazását?
Kell hozzá egy lelki alkat...
Mert ez egy olyan ember képét rajzolja meg, akiben se önző túlélési fegyelmezettség, se társadalmi felelősség nincs.
Sobri Jóska
Szerinted. 😊
Persze fogalmam sincsen miben reménykedtek még mindig ezektől a zárásoktól, vakcináktól stb. Csak mondjuk a fikázása annak, aki nem így gondolkodik kicsit alábbhagyhatna. 😊 Miután minden teljesült, amiért ment a dajdaj, osztán mégis ugyanott vagyunk, mint 9 hónapja, meg ezek szerint ugyanott is leszünk, vagy hogyan is írjátok mostanság.
Nagyon boldog leszek ha megnyílik Ferihegy, lesz munkájuk végre az ottaniaknak, a szervezőknek, stb. stb. Minimum ugyanilyen boldog leszek, amikor külföldön nyaralok majd.
kristóf17
Holnap kinyit Ferihegy. Mikorra nyerné vissza a 2019es forgalmának csak mondjuk az 50%-át?

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 094 — #NoStress
Azért sétálj majd egy nagyot valami kietlen helyen maszk nélkül, vagy utazz 4-5 órát egyhuzamban úgy, hogy ez a textildarab a szádon van, aztán talán belátod, hogy miért dobják el az emberek az első adandó alkalommal. Télen igazából még arcmelegítőként is funkcionál, de hogy melegben nem lesz, aki magán tartja a maszkot a kelleténél akár csak egy perccel is tovább, az egészen biztos.
r.baggio
Dehogy utazok 4-5 órát!
Nyilván még tavasszal kipróbáltam itthon órákig, abban olvastam, neteztem, mászkáltam, hogy egyáltalán menne e, ha úgy alakul, és mennem kell valahova sokáig, hosszan, de én azok közé tartozom, akit nem zavar, de gondolom ez alkati dolog, megértem, ha mást meg igen, pl. apámat is kurvára zavarja, de ez nem a kényelemről szól, hanem a túlélésről és a felelősségről.
Nyilván nem kényelmes, de úgy vélem kisebb kényelmetlenség, mint bármilyen korház, bármilyen intubálás, de még egy 3 napos lázhoz se hasonlítható.

Én azt furcsállom, hogy nem fejlesztettek ki valami sokkal kényelmesebb, akár drágább maszkot, ami búvárszemüvegszerűen szépen kipárnázva rápasszol az arcomra, de csak körbe ér hozzá, és normálisan lehet benne létezni, nem zavarja az embert, nem csúszik félre, nem párásítja be a szemüveget, nem érződik benne nehéznek a légzés, könnyen tisztítható, stb., és még esetleg a vírus ellen is véd, nem csak a szétnyáladzását akadályozza.
Mert azt kötve hiszem, hogy az embereken most rajtalévő maszkok nagy része olyan kurva nagy gátját állnák a nanogedvának.
Végülis a maszk is olyan lesz lassan, mint a cipő vagy a sapka, akkor meg miért ne lehetne kényelmesre, praktikusra és hasznosra kifejlesztve?
Sobri Jóska

Borbinho
Nem látom, hogy ez olyan nagyon elterjedt volna, illetve népszerű lenne.
Gondolom drága is, körülményes is, én a maszk kicsit hatékonyabbá és kényelmesebbé tételét még mindig járhatóbb útnak hiszem, az ilyen szkafandersisak szerű megoldások szerintem nem fognak elterjedni sosem.

több mint 5 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
Ki az aki ilyen körülmények között akar egyáltalán utazni, és felhőtlenül tudja is élvezni az utazását?
Mert ez egy olyan ember képét rajzolja meg, akiben se önző túlélési fegyelmezettség, se társadalmi felelősség nincs.
Sobri Jóska
Szerinted. 😊
Persze fogalmam sincsen miben reménykedtek még mindig ezektől a zárásoktól, vakcináktól stb. Csak mondjuk a fikázása annak, aki nem így gondolkodik kicsit alábbhagyhatna. 😊 Miután minden teljesült, amiért ment a dajdaj, osztán mégis ugyanott vagyunk, mint 9 hónapja, meg ezek szerint ugyanott is leszünk, vagy hogyan is írjátok mostanság.
Nagyon boldog leszek ha megnyílik Ferihegy, lesz munkájuk végre az ottaniaknak, a szervezőknek, stb. stb. Minimum ugyanilyen boldog leszek, amikor külföldön nyaralok majd.
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Azért sétálj majd egy nagyot valami kietlen helyen maszk nélkül, vagy utazz 4-5 órát egyhuzamban úgy, hogy ez a textildarab a szádon van, aztán talán belátod, hogy miért dobják el az emberek az első adandó alkalommal. Télen igazából még arcmelegítőként is funkcionál, de hogy melegben nem lesz, aki magán tartja a maszkot a kelleténél akár csak egy perccel is tovább, az egészen biztos.
r.baggio
Dehogy utazok 4-5 órát!
Nyilván még tavasszal kipróbáltam itthon órákig, abban olvastam, neteztem, mászkáltam, hogy egyáltalán menne e, ha úgy alakul, és mennem kell valahova sokáig, hosszan, de én azok közé tartozom, akit nem zavar, de gondolom ez alkati dolog, megértem, ha mást meg igen, pl. apámat is kurvára zavarja, de ez nem a kényelemről szól, hanem a túlélésről és a felelősségről.
Nyilván nem kényelmes, de úgy vélem kisebb kényelmetlenség, mint bármilyen korház, bármilyen intubálás, de még egy 3 napos lázhoz se hasonlítható.

Én azt furcsállom, hogy nem fejlesztettek ki valami sokkal kényelmesebb, akár drágább maszkot, ami búvárszemüvegszerűen szépen kipárnázva rápasszol az arcomra, de csak körbe ér hozzá, és normálisan lehet benne létezni, nem zavarja az embert, nem csúszik félre, nem párásítja be a szemüveget, nem érződik benne nehéznek a légzés, könnyen tisztítható, stb., és még esetleg a vírus ellen is véd, nem csak a szétnyáladzását akadályozza.
Mert azt kötve hiszem, hogy az embereken most rajtalévő maszkok nagy része olyan kurva nagy gátját állnák a nanogedvának.
Végülis a maszk is olyan lesz lassan, mint a cipő vagy a sapka, akkor meg miért ne lehetne kényelmesre, praktikusra és hasznosra kifejlesztve?
Sobri Jóska

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
 www.portfolio.hu/gazdasag/20210213/szlavik-janos-a-haziorvosok-valasztjak-ki-a-megfelelo-vakcinat-469712

Ezzel szemben magyar valóság:
1. csoda ha lesz egy fajta vakcina dokiknál
2. ellenjavallat esetén majd jöjjön vissza hónap múlva (ha addigra lesz másik oltás)
több mint 5 éve
r.baggio
Dehogy utazok 4-5 órát!

több mint 5 éve
Es akkor az utazas kulfoldre hogye lesz?
Jonnek a mutaciok, angol, brazil, magyar..
YoungZeeZee
Külföldre csak mutánsok mehetnek majd.
peterk2005
Légy büszke mutáns!

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 826 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
YoungZeeZee
Külföldre csak mutánsok mehetnek majd.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
 24.hu/kozelet/2021/02/12/vedettseget-igazolo-okmany-vedettsegi-igazolvany-koronavirus-igenyles/

WTF..
6 honapig ervenyes az igazolvany, oltas utan??

Ha meg ugy akarsz szerezni igazolvanyt,hogy tesztelsz hatha mar elkaptad, akkor csak 4 honapig ervenyes az igazolvany??

Most akkor ez hogy,fel evente oltakozz?

Akkor sokaig nem lesz ingyenes...
gaborik
Rádióban már úgy mondták, hogy ha a második oltás után küldik postán automatice, akkor annak nincs érvényességi ideje...

A probléma már csak az, hogy egyelőre maguk a vakcinagyártók se tudják, hogy meddig véd a cucc, így simán benne van, hogy a már beoltott és igazolvánnyal rendelkező emberek elkezdenek szépen mindenfele mászkálni, aztán újra széthordják ezt a szart, és kb tényleg sose lesz vège...
warr_b
Benne van, hogy mit kaptál, mikor kaptál, hova kaptad, kitől kaptad, az adataid, és ennyi, aztán majd később kiderül, hogy ez mit jelent, ebből mi következik, mivel még egyik vakcinánál sincs infó arról, hogy tulajdonképpen meddig is hatásos.
Végülis logikus, azt papírozzák, ami biztos.

24.hu/kozelet/2021/02/12/vedettseget-igazolo-okmany-vedettsegi-igazolvany-koronavirus-igenyles/

WTF..

Ha meg ugy akarsz szerezni igazolvanyt,hogy tesztelsz hatha mar elkaptad, akkor csak 4 honapig ervenyes az igazolvany??

gaborik
Szerintem már a második kanyar sem lesz ingyenes.
"Remélem" lesz sárga csillag azoknak akik nincsenek beoltva.
Bazzani
Jo hir😂
YoungZeeZee
Ha követed az infókat, akkor láthatod, hogy függetlenül a narratíváktól, még semmivel se vagyunk beljebb a vírusvédekezésben, a járvány leküzdésében, mint 1-3-9 hónapja.

Az influenzának sincs vége, meg mindig lesznek újabb vírusok is. Hiába mond bárki bármit, itt az időjárás határozza meg a védekezési hajlandóságot, ha kisüt a nap és jönnek a 20 fokok, nincs az az isten, ami 1 év után otthon tartja az embereket. Ja meg az arcokon a maszkokat.
r.baggio
Ez mehet így egy darabig, hogy mindenki okosabbnak hiszi magát, vagy inkább bátrabbnak, de amikor majd egyre többen kapják el és súlyosabb lefolyással olyanok, akik egyszer már átestek rajta, akkor előbb-utóbb felül fog kerekedni a józan ész és az alapvető túlélési ösztön.
Tán.
Vagy nem.
De megszokni mindent meg lehet, erre a történelem végtelen sok bizonyítékot tud felmutatni.
Szerintem a maszk ellen nem szól semmi, az marad jóideig, aki eddig hordta, az ezután is fogja, akit zavar, vagy ő szeretne NORMÁLISAN ÉLN, az eddig is megoldotta, hogy a homlokán/tokáján/zsebében legyen, az otthonmaradás meg annyira elérhető amennyire szankcionálható.
Én is elsétálgatok elindulok a patikába éjszakánként, de még rendőr egyszer nem szólt hozzám, látni is csak 2-3-szor látott, de ha minden alkalommal rámuszultak volna, akkor vagy elment volna a kedvem, vagy lenne itthon 40 doboz vény nélkül kapható cucc.

több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 259 — Invisible man
Az influenzának sincs vége, meg mindig lesznek újabb vírusok is. Hiába mond bárki bármit, itt az időjárás határozza meg a védekezési hajlandóságot, ha kisüt a nap és jönnek a 20 fokok, nincs az az isten, ami 1 év után otthon tartja az embereket. Ja meg az arcokon a maszkokat.
r.baggio
Már most se. Végig mentem kocsival kis városunk főutcáján ahol elvileg kötelező a maszk használat. Az emberek 90%-án nem volt. Nem úgy hogy tokavédőnek használta, hanem egyáltalán nem.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 826 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 499

WTF..

gaborik
Rádióban már úgy mondták, hogy ha a második oltás után küldik postán automatice, akkor annak nincs érvényességi ideje...

A probléma már csak az, hogy egyelőre maguk a vakcinagyártók se tudják, hogy meddig véd a cucc, így simán benne van, hogy a már beoltott és igazolvánnyal rendelkező emberek elkezdenek szépen mindenfele mászkálni, aztán újra széthordják ezt a szart, és kb tényleg sose lesz vège...
warr_b
dehogynem lesz, minden vírusfertőzésnek van vége (ezt majd valamelyik elmagyarázza virológiai alapon) szükségszerűen, csak (még) többen fognak belehalni.
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 010 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

WTF..

gaborik

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
 telex.hu/koronavirus/2021/02/13/orosz-vakcina-szputnyik-szallitas-szijjarto-peter-gulyas-gergely

Akkor most már nem csak Brüsszel hanem Budapest is akadályozza a jarvany elleni védekezést.
csebi
Figyeld meg, hogy nem merik a “szar geci Moszkva nem küld elég vakcinát” lemezt feltenni.
Amadeus
Aztán követjük Lavrovekat és mi is megszakítjuk a diplomáciai kapcsolatot az EUval
csebi
báncsák a nemzeti kormányt.
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 670 — Lucas Scott
 telex.hu/koronavirus/2021/02/13/orosz-vakcina-szputnyik-szallitas-szijjarto-peter-gulyas-gergely

Akkor most már nem csak Brüsszel hanem Budapest is akadályozza a jarvany elleni védekezést.
csebi
Figyeld meg, hogy nem merik a “szar geci Moszkva nem küld elég vakcinát” lemezt feltenni.
Amadeus
Aztán követjük Lavrovekat és mi is megszakítjuk a diplomáciai kapcsolatot az EUval

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509

WTF..

gaborik
Bazzani
Jo hir😂

Szerkesztette: YoungZeeZee
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 089 — Axel Foley

WTF..

gaborik

több mint 5 éve

csebi
több mint 5 éve
gaborik San Francisco 49ers 514

WTF..

| nincs itt semmi beszoptad |
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 088

csebi
A legutóbbi kormányzati tájékoztató e-mailben már nem is az akadozó szállítású brüsszeli vakcinákról írtak, hanem csak simán akadozó szállítású vakcinákról. Nem volt semmi brüszelezés, semmi sorosozás, semmi karigerizés. Teljesen csalódott voltam.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 670 — Lucas Scott

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Ez például egy releváns felvetés, egy lényegi szempont. Pláne egy olyan vakcinánál, amelyik nem esett át évekig tartó tesztelésen, csak jó lenne tudni, ha megkapom, hogy védett lettem és mondjuk a 90 százalékban vagyok, akinél hatásos, vagy a 10-ben, akinél nem. Én persze elmegyek majd utána privát tesztre, meg a szüleimet is elviszem, de egy adott ország népegészségügyének, a vakcinagyártóknak nem kéne tudniuk, hogy mi történik?Sobri Jóska
Fölöslegesen mész tesztelni, mert ha jól értem a vakcina működését, akkor semmi pluszt nem fogsz megtudni. A vakcina hatékonysága nem azt jelzi, hogy hány embernél kezdett az immunrendszer antitesteket termelni (ez 100%, mindenkinél megtörténik), hanem azt, hogy az antitestekkel a szervezetedben mennyi eséllyel küzdi le a szervezeted a vírust tünetmentesen, enyhe tünetekkel, stb. Ezt pedig nem lehet tesztelni. Ahogy azt sem, hogy ha most megkapod a vírust, akkor milyen lefolyású lesz nálad a dolog, enyhe, súlyos, nagyon súlyos, vagy neadjisten belehalsz.

Eddig minden engedélyezett vakcina - a szputnyikról még csak félinfók vannak, de egyre valószínűbb, hogy arra is igaz - az eddigi adatok alapján kórházba kerülés / halál ellen 100%-ban megvéd. Abban térnek el, hogy hány százalékban megy át rajtad teljesen tünetmentesen, enyhe tünetekkel, ill, komolyabb (de nem nagyon súlyos) tünetekkel.
peterk2005
Ez okés.
De azt mondod, hogy 3 -4 héttel az oltás után az IgG negatív lesz? Nem lesz antitest?

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ez például egy releváns felvetés, egy lényegi szempont. Pláne egy olyan vakcinánál, amelyik nem esett át évekig tartó tesztelésen, csak jó lenne tudni, ha megkapom, hogy védett lettem és mondjuk a 90 százalékban vagyok, akinél hatásos, vagy a 10-ben, akinél nem. Én persze elmegyek majd utána privát tesztre, meg a szüleimet is elviszem, de egy adott ország népegészségügyének, a vakcinagyártóknak nem kéne tudniuk, hogy mi történik?Sobri Jóska
Fölöslegesen mész tesztelni, mert ha jól értem a vakcina működését, akkor semmi pluszt nem fogsz megtudni. A vakcina hatékonysága nem azt jelzi, hogy hány embernél kezdett az immunrendszer antitesteket termelni (ez 100%, mindenkinél megtörténik), hanem azt, hogy az antitestekkel a szervezetedben mennyi eséllyel küzdi le a szervezeted a vírust tünetmentesen, enyhe tünetekkel, stb. Ezt pedig nem lehet tesztelni. Ahogy azt sem, hogy ha most megkapod a vírust, akkor milyen lefolyású lesz nálad a dolog, enyhe, súlyos, nagyon súlyos, vagy neadjisten belehalsz.

Eddig minden engedélyezett vakcina - a szputnyikról még csak félinfók vannak, de egyre valószínűbb, hogy arra is igaz - az eddigi adatok alapján kórházba kerülés / halál ellen 100%-ban megvéd. Abban térnek el, hogy hány százalékban megy át rajtad teljesen tünetmentesen, enyhe tünetekkel, ill, komolyabb (de nem nagyon súlyos) tünetekkel.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 010 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Nagyon leadtad a színvonalat...
samu09
Ez itt teljesen off, de valahol azt olvastam, hogy nem elegáns és főleg kontraproduktív egy diskurzusban a partner diskurzusbéli mondásainak a minősítése (pl. abban tévedsz, abban van igazad, eddig jól érveltél, megy ez jobban is neked, stb.) mert az azt jelzi, hogy a beszélgetőpartneredet nem tekinted egyenrangúnak.
Akkor meg minek vele beszélgetni, minek érvelni?
Mondd meg neki, hogy mit gondoljon, aztán kalap, kabát.
Sobri Jóska
Nem elegáns de mást szoktam meg tőled.
samu09
Egy ingyenes tartalomnál ne reklamálj.
Pláne ne a minőséget.
Sobri Jóska
Csinálj patreont vagy valamit, megnézzük hányan fizetnének, hogy olvashassanak 😀
warr_b
Pénz... ugyan. Nekem elég az olvasók felém áradó szeretete és elismerése.
Sobri Jóska
Annak meg bőviben vagy 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"