Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
És akkor a vesszőparipám:Gyors helyzetjelentés Svédországban dolgozó kollégától (Stockholm):
Szigorítanak a csehek, németek, osztrákok, satutznak a szlovákok, olaszok is bekeményítenek, ésatöbbi.
Minden nap olvasni olyan hírt, ami azt igazolja, hogy az eddigi random intézkedések kijárásról, sulizárásról, üzletek nyitvatartásáról elégtelenek.
Mikor fog leesni az, hogy ezekkel a maszatolásokkal, látszatintézkedésekkel, amelyek egyaránt szarok minden európai országban, szart se lehet elérni?
Hogy nincs sikeres védekezés ebben a full fegyelmezetlen európai légkörben. Nincs, csak a teljes zárás. Az összes többi mind csak kommunikációs szöszmötölés.
Sobri Jóska
Most szigorítottak valamennyit itt, nincsenek nyitva a gymek, mozik, színházak elvileg, de azon kívül tényleg minden. Maszk sem kell hivatalosan, de én azt látom, hogy egyre több ember felveszi, köztük mi is a boltban vagy a buszon. Bár ugye kb. cseszhetjük, ha a többi ember 80%-án nincs. Kijárási tilamom sincs. Az éttermekben vannak szigorú szabályok, kb félházzal működik mindegyik. Mondjuk annyira nem érint ez minket, mert ahol lakom, csak kebabos és két ázsiai van 😃

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Tűvel fognak oltani szerinted?nem csak a logisztika. eleve ha nem lenne más dolga az eü személyzetnek is, akkor is mondjuk 3m embert 3 nap alatt leoltani elég combos munka, eleve két oltás per perccel számolva is 350 embernek kellene szúrnia 0-24-ben, és emellé nyilván még kell plusz személyzet is az adminisztráció, meg az előkészítés miatt. és nyilván ebből azért nem minden áll (a 30 sec/oltás sem, a 0-24 sem feltétlenül).Értem én, h kommunikáció, de ezt most ide írjam vagy a Viccekbe?Ha megérkezett volna a megfelelő számű vakcina, akkor sem tudnák megoldani. Lehet a logisztika része is kifogna rajtuk és több hét lenne csak az...
"(az operatív törzs már hónapokkal ezelőtt megalkotta, hogy ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, arra képesek lennének. Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő, teljes átoltásnak a föltételei megvannak, az oltási tervünk rendelkezésre áll, az ehhez szükséges eszközökkel, számítógépes nyilvántartással, adatbázissal, helyszínkijelöléssel, mindennel készen vagyunk, a vakcina hiányzik. Most azért nem tudjuk ezt a rendszert megindítani, mert nincs annyi vakcina."
Teabee
Beki
slowmotion
Nem lesz oltópisztoly sűrített levegővel, ami bepneumatizálja az emberbe a vakcinát? Vagy valami hasonló?
Azért az -főleg Afrikában, Indiában, ahol arányaiban sokkal kevesebb egészségügyi szakszemélyzet van- jelentősen felgyorsítja az oltási folyamatot.
több mint 5 éve
És akkor a vesszőparipám:Szigorítanak a csehek, németek, osztrákok, satutznak a szlovákok, olaszok is bekeményítenek, ésatöbbi.
Minden nap olvasni olyan hírt, ami azt igazolja, hogy az eddigi random intézkedések kijárásról, sulizárásról, üzletek nyitvatartásáról elégtelenek.
Mikor fog leesni az, hogy ezekkel a maszatolásokkal, látszatintézkedésekkel, amelyek egyaránt szarok minden európai országban, szart se lehet elérni?
Hogy nincs sikeres védekezés ebben a full fegyelmezetlen európai légkörben. Nincs, csak a teljes zárás. Az összes többi mind csak kommunikációs szöszmötölés.
A védekezés első szintje a maszk-higiénia-social distancing, de néztem ezt a videót, és ajánlom mindenkinek.
De nem a nyilatkozókat, hanem a háttérben jövő-menőket a Nyugati téren. Minden nyilatkozó mögött felbukkan valaki tokamaszkkal, maszk nélkül, stb.
youtu.be/lVgJ8CXcZ24
több mint 5 éve
nem csak a logisztika. eleve ha nem lenne más dolga az eü személyzetnek is, akkor is mondjuk 3m embert 3 nap alatt leoltani elég combos munka, eleve két oltás per perccel számolva is 350 embernek kellene szúrnia 0-24-ben, és emellé nyilván még kell plusz személyzet is az adminisztráció, meg az előkészítés miatt. és nyilván ebből azért nem minden áll (a 30 sec/oltás sem, a 0-24 sem feltétlenül).Értem én, h kommunikáció, de ezt most ide írjam vagy a Viccekbe?Ha megérkezett volna a megfelelő számű vakcina, akkor sem tudnák megoldani. Lehet a logisztika része is kifogna rajtuk és több hét lenne csak az...
"(az operatív törzs már hónapokkal ezelőtt megalkotta, hogy ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, arra képesek lennének. Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő, teljes átoltásnak a föltételei megvannak, az oltási tervünk rendelkezésre áll, az ehhez szükséges eszközökkel, számítógépes nyilvántartással, adatbázissal, helyszínkijelöléssel, mindennel készen vagyunk, a vakcina hiányzik. Most azért nem tudjuk ezt a rendszert megindítani, mert nincs annyi vakcina."
Teabee
Beki
több mint 5 éve
na ha valaki utazik haza, már végre van tesztelési lehetőség a LHBP repülőtéren 😊
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Értem én, h kommunikáció, de ezt most ide írjam vagy a Viccekbe?Ha megérkezett volna a megfelelő számű vakcina, akkor sem tudnák megoldani. Lehet a logisztika része is kifogna rajtuk és több hét lenne csak az...
Teabee
több mint 5 éve
Értem én, h kommunikáció, de ezt most ide írjam vagy a Viccekbe?"(az operatív törzs már hónapokkal ezelőtt megalkotta, hogy ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, arra képesek lennének. Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő, teljes átoltásnak a föltételei megvannak, az oltási tervünk rendelkezésre áll, az ehhez szükséges eszközökkel, számítógépes nyilvántartással, adatbázissal, helyszínkijelöléssel, mindennel készen vagyunk, a vakcina hiányzik. Most azért nem tudjuk ezt a rendszert megindítani, mert nincs annyi vakcina."
több mint 5 éve
nincs jogsim :/ (keratoconus miatt szar a térlátásom, nem merném bevállalni. majd 30 felett ha nem romlik túlságosan addig, akkor meg lehet műteni)Vegyél valami kisautót, a parkolás is ingyenes 😊a 4-6on baszki 5 körül szabályosan verekedni kell, hogy felférjen az ember. vagy állsz 20 percig a megállóban amíg jön egy kevésbé teli...alapból 3-4 közt végeztem melóban, de most a feladatok átadása miatt túlórázok minden nap, és kb elviselhetetlen a tömeg a villamoson...:/de akkor hogy az isten faszaba utazik egyutt 25m2-en 32 ember? (busz)nyugodjon meg mki:az előtte elmondott mondat is érdekes, ami természetesen megint az ellenkezője az eddig hangoztatottaknak: "... az oltással a regisztráció szerint fognak haladni."
Orbán Viktor azt is kijelentette, ha egy hétvége alatt kellene beoltani mindenkit, sikerülne, az oltási terv készen van.
csebi
de ami végleg kikészít, az ez:
A szentestéről a hétfői kormányülésen döntenek, kérdés, hogy van-e lehetőség arra, hogy szabadabb este legyen 24-én. Örülne, ha ez az egy este beleférne, és a szakemberek támogatnák, hogy a 10 fős családi összejövetelbe ne számítsanak bele a 14 év alatti gyerekek.
tehát 21-én a főnök végre eldönti, hogy hány főre is lehet majd mindenkinek otthon teríteni... és akkor így vegye az ember komolyan ezt az egész koronavírusos szarakodást
r.baggio
vonat kocsi szerelveny (pentek este vagy vasarnap delutan peldaul) nyugatibol - Debrecen iranyaba dugig.
s egyéb sok más hasonlo példa.
Ventura
Borbinho
😛
warr_b
tudom h benzinnel megy a kocsi nem jogsival, mielőtt...😊
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Vegyél valami kisautót, a parkolás is ingyenes 😊a 4-6on baszki 5 körül szabályosan verekedni kell, hogy felférjen az ember. vagy állsz 20 percig a megállóban amíg jön egy kevésbé teli...alapból 3-4 közt végeztem melóban, de most a feladatok átadása miatt túlórázok minden nap, és kb elviselhetetlen a tömeg a villamoson...:/de akkor hogy az isten faszaba utazik egyutt 25m2-en 32 ember? (busz)nyugodjon meg mki:az előtte elmondott mondat is érdekes, ami természetesen megint az ellenkezője az eddig hangoztatottaknak: "... az oltással a regisztráció szerint fognak haladni."
Orbán Viktor azt is kijelentette, ha egy hétvége alatt kellene beoltani mindenkit, sikerülne, az oltási terv készen van.
csebi
A szentestéről a hétfői kormányülésen döntenek, kérdés, hogy van-e lehetőség arra, hogy szabadabb este legyen 24-én. Örülne, ha ez az egy este beleférne, és a szakemberek támogatnák, hogy a 10 fős családi összejövetelbe ne számítsanak bele a 14 év alatti gyerekek.
tehát 21-én a főnök végre eldönti, hogy hány főre is lehet majd mindenkinek otthon teríteni... és akkor így vegye az ember komolyan ezt az egész koronavírusos szarakodást
r.baggio
vonat kocsi szerelveny (pentek este vagy vasarnap delutan peldaul) nyugatibol - Debrecen iranyaba dugig.
Ventura
Borbinho
😛

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
a 4-6on baszki 5 körül szabályosan verekedni kell, hogy felférjen az ember. vagy állsz 20 percig a megállóban amíg jön egy kevésbé teli...alapból 3-4 közt végeztem melóban, de most a feladatok átadása miatt túlórázok minden nap, és kb elviselhetetlen a tömeg a villamoson...:/de akkor hogy az isten faszaba utazik egyutt 25m2-en 32 ember? (busz)nyugodjon meg mki:az előtte elmondott mondat is érdekes, ami természetesen megint az ellenkezője az eddig hangoztatottaknak: "... az oltással a regisztráció szerint fognak haladni."
csebi
r.baggio
Ventura
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Én Szeged felé megyek most vonattalElég sokan vannak de nem vészes
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
de akkor hogy az isten faszaba utazik egyutt 25m2-en 32 ember? (busz)nyugodjon meg mki:az előtte elmondott mondat is érdekes, ami természetesen megint az ellenkezője az eddig hangoztatottaknak: "... az oltással a regisztráció szerint fognak haladni."
csebi
r.baggio
“Uhm, we’re, to win games you have to win the game, umm, not lose the game… honestly. And that, that is how you lose the game.”
- HC Mike McDaniel, L vs. Patriots, week 2 -
-------------------------------------------------------------------
több mint 5 éve
Egyik haverom anyja pozitív lett, nincs semmi baja szerencsére.Meséli, hogy mentek anyjához a rendőrök, de nem is őt keresték/ellenőrizték, hanem a lányát, mert ő még vele él. Otthon volt, de persze a karanténról mindenki különböző információkat adott, hogy most kinek kell otthon lennie meg ki nem, de végül úgy döntöttek mind otthon maradtak. Az anya megkérdezte a rendőröket, hogy legalább ők tudják-e hogy mik a szabályok és mi alapján ellenőriznek vagy mi a helyzet, nem tudtak választ adni. Imádom az országomat, és ha javulna a politikai helyzet hazaköltöznék, de nem sajnálom hogy nem otthon kell átélnem ezt a Covid járványt.
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
nyugodjon meg mki:az előtte elmondott mondat is érdekes, ami természetesen megint az ellenkezője az eddig hangoztatottaknak: "... az oltással a regisztráció szerint fognak haladni."
csebi
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
félreértettél, én a 47.hétről beszéltem (mert arról van ksh adat), illetve az utána lévő hetekről:Valahogy kurvára nehezemre esik elhinni, hogy a 697 covid halottat hozó 46.hét után a 701 covid halottat hozó 47.héttől jön a csökkenés...Az 51. hét kevésbé attól függ, hogy hogyan alakult előtte a halálozás, hanem attól, hogy a betegszám / ito-s számok hogy állnak. (Vagy milyenek voltak a fertőzés számok 2 hete a 3 héttel ezelőttihez, ha abból akarunk jósolni. Abból is lehet, kb. 2 hét a lag.)
48.hét 932 covid halott
49.hét 1161 covid halott
50.hét 1146 covid halott
Borbinho
A kórházi ápoltak száma lassú csökkenést mutat az utóbbi héten, és kb. 100-al kevesebben vannak gépen is, mint 1 hete. Ez enyhe javulásra utal. (Persze az is lehet, hogy ki van készülve már az egészségügy, és most éppen ennyit bír.)
Viszont a tesztek, pozitivitási arány alapján még mindig úgy néz ki a helyzet, hogy ha 10 ezret tesztelünk, akkor 2500 eset van, ha 20 ezrett akkor 4500, ha 30 ezret akkor 6 ezer. A curve alapján még mindig napi tízezres (akár több tízezres) is lehet az új fertőzések száma. Ez előre vetítve nem azt jelzi, hogy néhány héten belül drasztikusat esne a halálozási szám sajnos. 😕 Vaamit talán javul, de nem drasztikusan.
peterk2005

Ahol látszott, hogy nőtt a covidban elhunytak száma (ráadásul nem is kicsivel). Ha ezek után alacsonyabb lesz a 48-49-50.heti halálozások száma mint az előtte lévő hetekben, akkor valami nagyon nem oké.
Nagyjából ugyan annyi covid halott mellett ~100al kevesebben haltak meg a 47.héten a 46.héthez képest (697 vs 701 covidos, 3745 vs 3648 össz). És utána a 48.héten 130%al többen haltak meg covidban (932 vs 700), 49.-50.hétben pedig 165%-al (1140-1160 vs 700).
Szerkesztette: Borbinho
több mint 5 éve
közben felkerült a legfrissebb hét a ksh-ra... nézem valami nem stimmel, és bazdmeg EZEK UTÓLAG MÓDOSÍTOTTÁK AZ ELŐZŐ HETET ISEz mindig is így volt, kijön az adott heti statisztika az aktuálisan jelentett számokkal, aztán lefutják az utólagos köröket, megtörténnek a hivatalos papírozások (boncolás utáni esetek, egyebek), és még bekerül valamennyi akiket az aktuális jelentés még nem tartalmazott, mert nem papírozták még addigra le. Amíg néhány százaléknyival módosul, addig természetes korrekció. Ha nagyobb dózisú (sok százas) a módosulás, akkor gyanús, hogy vagy manipulálnak vagy valamit elb*sztak és korrigálták.
így teljesen értelmetlen már ezt is figyelni, az mi már a @Đ][ˇ^ életbe is, hogy a halálozási statisztikába is hopp, be tud kerülni 10 nap után még közel 100 ember?
r.baggio
Valahogy kurvára nehezemre esik elhinni, hogy a 697 covid halottat hozó 46.hét után a 701 covid halottat hozó 47.héttől jön a csökkenés...Az 51. hét kevésbé attól függ, hogy hogyan alakult előtte a halálozás, hanem attól, hogy a betegszám / ito-s számok hogy állnak. (Vagy milyenek voltak a fertőzés számok 2 hete a 3 héttel ezelőttihez, ha abból akarunk jósolni. Abból is lehet, kb. 2 hét a lag.)
48.hét 932 covid halott
49.hét 1161 covid halott
50.hét 1146 covid halott
Borbinho
A kórházi ápoltak száma lassú csökkenést mutat az utóbbi héten, és kb. 100-al kevesebben vannak gépen is, mint 1 hete. Ez enyhe javulásra utal. (Persze az is lehet, hogy ki van készülve már az egészségügy, és most éppen ennyit bír.)
Viszont a tesztek, pozitivitási arány alapján még mindig úgy néz ki a helyzet, hogy ha 10 ezret tesztelünk, akkor 2500 eset van, ha 20 ezrett akkor 4500, ha 30 ezret akkor 6 ezer. A curve alapján még mindig napi tízezres (akár több tízezres) is lehet az új fertőzések száma. Ez előre vetítve nem azt jelzi, hogy néhány héten belül drasztikusat esne a halálozási szám sajnos. 😕 Vaamit talán javul, de nem drasztikusan.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
index.hu/belfold/2020/12/18/muller_cecilia_megvan/Nem tudom volt e már, de most megnyudogtam
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
nyugodjon meg mki:"okosabbak vagyunk, mint voltunk" mert van tapasztalat. Márciusban csak néztünk ki a fejünkből, hogy mifajta vírus ez, honnan jött (...). Most már azért sok hónapnyi tapasztalat is van a hátunk mögött, meg van egy nemzeti konzultációnk is."
csebi
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Naív leszek: az nem lehet, hogy hivatalos KSH statisztikák a beérkezett halotti anyakönyvi kivonatok alapján készülnek? Gondolom, hogy azok kiállítása mostanság (sem) zökkenőmentes. Ugye fel kell tüntetni rajta a halálozás dátumát, amit azonosítanak és besorolnak hetek szerint a stat rovatba...de most jóhiszemű voltam.ez azért morbid. erre lehet bármilyen ésszerű magyarázat?Itt pedig a heti halálozási számok alakulása (darabszám) évente:háh, nemcsak az utolsó hét változott (mindenhol nőtt még a szám), hanem korábbiak is
40.hét 41.hét 42.hét 43.hét 44.hét 45.hét 46.hét 2015 2192 2332 2463 2437 2418 2425 2315 2016 2447 2538 2493 2527 2458 2471 2483 2017 2428 2496 2357 2338 2397 2324 2423 2018 2498 2512 2432 2409 2361 2362 2408 2019 2442 2382 2394 2355 2297 2443 2359 2020 2529 2520 2686 2910 3107 3432 3642
Borbinho
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnh004f.html
igaz ott még csak 20-30-cal, míg a 46. héten +103 halott
r.baggio
csebi
több mint 5 éve
nyugodjon meg mki:Orbán Viktor azt is kijelentette, ha egy hétvége alatt kellene beoltani mindenkit, sikerülne, az oltási terv készen van.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
írhatnál akkor bővebben, ha már sajnos doki lelépett. 😕Akkor szerencsére a SOTE-n jobb a helyzet. A kirendelt covid kórházakról ahonnan nekem infóm van, sajnos nem ilyen jó a helyzet...Ez a napokban volt, igen.Ez mikor volt? Az elmúlt 1-2 hétben?Miért halnak meg most többen covidban, mint 2 hónappal ezelőtt, vagy nyáron/tavasszal?En nem ezt tapasztaltam (SOTE). Az oreg vegig gepen volt, kb 1 het utan javult, par napig stagnalt es az utolso 1 hetben amikor mar boven tudtak hogy mik az eselyek is rajta hagytak. Vegig turelmesen, reszletesen vegtelenul korrektul tajekoztattak. Maximalis respekt.
Azért, mert már nem rakják gépre hetekig az olyan állapotban lévőket, akiket korábban igen (kivéve ha orvos vagy ismerős...). Aki oxigénnel is rossz állapotban van, azokat 1-2 napra rakják csak gépre, és ha nem javul, akkor hagyják meghalni, mert nincs értelme heteket rajta hagyni, hogy hátha felépül, mert kell a kapacitás a következőnek (egyéni szinten nyilván lenne értelme, de itt már általános lépéseket kell tenni, amit ugye 2 hónapja megírtak, hogy választaniuk kell a betegek közül).
Azt képzeld el, hogy 10 liter oxigén/perc mellett van 40-es oxigén szaturációja 40-50 éves (egyébként egészséges) embereknek. | Sejt szintű az oxigénhiány. | Oxigén nélkül 1-2 óra alatt meghalnának...és mindenki ilyen állapotban van a szubitón (néha visznek be 1-1 fiatalabbat, de az kijön pár nap után). Akiket viszont át kell vinni az itora, azokat úgy kezeli már a személyzet, hogy nem fogják túlélni...
Borbinho
JéBé
Borbinho
JéBé
Borbinho
Meg PMt is írtam asszem vagy 3 hete?😀
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Akkor szerencsére a SOTE-n jobb a helyzet. A kirendelt covid kórházakról ahonnan nekem infóm van, sajnos nem ilyen jó a helyzet...Ez a napokban volt, igen.Ez mikor volt? Az elmúlt 1-2 hétben?Miért halnak meg most többen covidban, mint 2 hónappal ezelőtt, vagy nyáron/tavasszal?En nem ezt tapasztaltam (SOTE). Az oreg vegig gepen volt, kb 1 het utan javult, par napig stagnalt es az utolso 1 hetben amikor mar boven tudtak hogy mik az eselyek is rajta hagytak. Vegig turelmesen, reszletesen vegtelenul korrektul tajekoztattak. Maximalis respekt.
Azért, mert már nem rakják gépre hetekig az olyan állapotban lévőket, akiket korábban igen (kivéve ha orvos vagy ismerős...). Aki oxigénnel is rossz állapotban van, azokat 1-2 napra rakják csak gépre, és ha nem javul, akkor hagyják meghalni, mert nincs értelme heteket rajta hagyni, hogy hátha felépül, mert kell a kapacitás a következőnek (egyéni szinten nyilván lenne értelme, de itt már általános lépéseket kell tenni, amit ugye 2 hónapja megírtak, hogy választaniuk kell a betegek közül).
Azt képzeld el, hogy 10 liter oxigén/perc mellett van 40-es oxigén szaturációja 40-50 éves (egyébként egészséges) embereknek. | Sejt szintű az oxigénhiány. | Oxigén nélkül 1-2 óra alatt meghalnának...és mindenki ilyen állapotban van a szubitón (néha visznek be 1-1 fiatalabbat, de az kijön pár nap után). Akiket viszont át kell vinni az itora, azokat úgy kezeli már a személyzet, hogy nem fogják túlélni...
Borbinho
JéBé
Borbinho
JéBé
több mint 5 éve
Ez a napokban volt, igen.Ez mikor volt? Az elmúlt 1-2 hétben?Miért halnak meg most többen covidban, mint 2 hónappal ezelőtt, vagy nyáron/tavasszal?En nem ezt tapasztaltam (SOTE). Az oreg vegig gepen volt, kb 1 het utan javult, par napig stagnalt es az utolso 1 hetben amikor mar boven tudtak hogy mik az eselyek is rajta hagytak. Vegig turelmesen, reszletesen vegtelenul korrektul tajekoztattak. Maximalis respekt.
Borbinho
JéBé
Borbinho
több mint 5 éve
Itt mindenki a reptéren dolgozik? 🙃Itt? Mindenki!
steelwolf