Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 830 — no es importante
és amit nem győzök hangsúlyozni, hogy úgy kevés a tesztelés és kicsi a kapacitás, hogy pl. az összes onkológiai szűrőpont le lett állítva és a személyzet koronás csatasorba lett állítva... mikor x számú halottal dobálózunk, az igazán durva hosszú távú hatásokat még nem is vesszük ide

de a felcsúti sportszálló ára már 11+ milliárdnál jár, ez a lényeg, köszönjük eu!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 581 — The Mathematician
amúgy pont ezért problémás a kevés tesztelés, mert még mindig 20% feletti a pozitív
ha 3%on lenne végig akkor mi átlag parasztok is tudnánk hogy állunk
nem csak a szerencsétlen orvosok akik abból tudnak tippelni hogy hányan vannak a kórházban

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Napi adatok amúgy ha valakit érdekelne:
6197 új eset (28603 tesztből, 21.5%-os pozitív minta, teljesen random napról napra), 171 új elhunyt

Decemberi napi covid elhunytak:
165, 182, 189, 193, 162, 116, 136, 160, 171, 171

Tudom, tudom, Orbán-ellenes meg Fidesz-ellenes vagyok, de valaki magyarázza már el, miért vannak ilyen cikkek a hivatalos koronavírus tájékoztató honlapon:
"EU-csúcs - Orbán: megküzdöttünk a jogainkért, visszautasítottuk mindazt, ami nem elfogadható nemzeteink számára"

"Orbán: megvédtük a magyarok pénzét!"

"Varga Mihály: nehéz időkben is számíthat az ország a magyar pénzintézetekre"

"Orbán Viktor: teljesen ésszerűtlen politikai vitákkal megterhelni a döntéseket"

nincs elég média felületük? az adatokat töltenék inkább úgy fel, hogy fel lehessen használni....

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 072 — Слава Україні! Героям слава!
Ez mar a plató?

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
persze tudom, aki nincs velünk ,az ellenünk...
Borbinho
ha még ez lenne az istenes lenne, de 2020ra ott tartunk hogy:
aki nincs MINDENBEN velünk, az ellenünk

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Ez itt off, de ha nem befolyásolja a politika az emberek mindennapjait, akkor nem is beszélnek róla.
Belgiumban minden munkatársam jobban tudta, hogy mi a politikai/társadalmi helyzet Magyarországon, mint Belgiumban vagy bármelyik országban, ahonnan származtak.
+ nagyon aktív a lakosság, tüntetnek minden egyes alkalommal ha úgy érzik az ő v bárki más jogai csorbulnak (ez úgy igaz egész Ny-Európára).
+ máshol legalább lemondanak meg eljárást kezdeményeznek a korrupt politikusok ellen (nem kell messzi menni, elég akár csak a visegrádi 4esig), itthon kitüntetik őket.
persze ezt mind le lehet nyelni és örülni a mi kis sárga citromunknak, ami akkora mint egy szőlőszem, de a miénk 😊

Attól hogy valaki folyton a kormányzó párt intézkedéseit kritizálja, nem lesz ellenzéki (persze tudom, aki nincs velünk ,az ellenünk...).

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
Nagyon off, de én napról-napra jobban érzem, hogy nem tartozom se a "mi" se az "ők" oldalhoz. Régóta így vagyok ezzel, de mostanában mégis erősödik az érzés. Annyira buta mindkét oldal, hogy az már-már zseniális komolyan és annyira a végletekben gondolkodnak, hogy az szinte fáj.

Igazából a mai politika lényegét Bödőcs fogalmazta meg tökéletesen. Miszerint két ember elég volna a Parlamentbe, és mehetne az
- Anyádat!
- A tiedét!

kommunikáció, és ezzel ki is lenne elégítve az egyszerű nép.

S ugyanez a fajta "kommunikáció" - csúfoljuk annak - megy a járvány kapcsán is. Mi mindent jól csinálunk, és mindenki más hülye. S az emberek nagy része be is kajálja, ahogy illik.

Én meg pislogok, és csodálkozom, hogy komolyan ilyen világban élek?
Mikey
Vegre meg1 vki.miert kene tartozni vhova? Azert mert vmit teszek mar libernyak vagy azert mert vmit teszek mar rasszista vagy.
Sokan el vannak foglalva a politikaval mikor sokkal jobban is el lehetne tolteni az idot.
több mint 5 éve
 www.portfolio.hu/global/20201210/koronavirus-csoda-europaban-mindket-hullam-elkerulte-oket-pedig-nincsenek-szigoru-korlatozasok-461032?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
YoungZeeZee
korlátozások nélkül is odafigyelnek ahogy kollégáktól hallottam

több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 102
Nagyon off, de én napról-napra jobban érzem, hogy nem tartozom se a "mi" se az "ők" oldalhoz. Régóta így vagyok ezzel, de mostanában mégis erősödik az érzés. Annyira buta mindkét oldal, hogy az már-már zseniális komolyan és annyira a végletekben gondolkodnak, hogy az szinte fáj.

Igazából a mai politika lényegét Bödőcs fogalmazta meg tökéletesen. Miszerint két ember elég volna a Parlamentbe, és mehetne az
- Anyádat!
- A tiedét!

kommunikáció, és ezzel ki is lenne elégítve az egyszerű nép.

S ugyanez a fajta "kommunikáció" - csúfoljuk annak - megy a járvány kapcsán is. Mi mindent jól csinálunk, és mindenki más hülye. S az emberek nagy része be is kajálja, ahogy illik.

Én meg pislogok, és csodálkozom, hogy komolyan ilyen világban élek?

Szerkesztette: Mikey

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
Elképesztően elszomorít, hogy magán és közösségi szférámban is instant politikába torkollik bármilyen hozzászólás. Szóljon az egyénről, közösségről, munkáról, játékról, sajtóról, állatról, ételről, italoról, tegnapról, holnapról 😕
Nem vagyok benne biztos, hogy ez az általánosan eluralkodó, szürke-ködös gyűlölet túl építő lenne...engem ez lassan jobban aggaszt mint maga a vírus!
Elnézést az erős OFF-ért, de egyik kedvenc versem szerintem aktuálisabb mint valaha:

Pilinszky János - Halak a hálóban

Csillaghálóban hányódunk
partravont halak,
szánk a semmiségbe tátog,
száraz űrt harap.
Suttogón hiába hív az
elveszett elem,
szúró kövek, kavicsok közt
fuldokolva kell
egymás ellen élnünk-halnunk!
Szívünk megremeg.
Vergődésünk testvérünket
sebzi, fojtja meg.
Egymást túlkiáltó szónkra
visszhang sem felel;
öldökölnünk és csatáznunk
nincs miért, de kell.
Bűnhődünk, de bűnhődésünk
mégse büntetés,
nem válthat ki poklainkból
semmi szenvedés.
Roppant hálóban hányódunk
s éjfélkor talán
étek leszünk egy hatalmas
halász asztalán.
clbass
Sajnos ez a 21.századi posztmodern identitáspolitika.
Se erkölcs, se elv, se érdemi cél, se programok, se gazdasági-, társadalmi ideák, csak a szavazók felosztása "mi"-re és "ők"-re. "Ti a rosszak, mi a jók", ahogy az Esti Kornél zenéli, pusztán a privát haszonszerzés céljából.
Így sokkal egyszerűbb mindent átszőni a politikával, mivel le van nagyon butítva és nem kell a "mi a jók" érzéshez semmi valós tudás, és ezért szinte bárkit 2 perc alatt be lehet vonni.

A 90-es években a legtöbb ember tojt a politikára, mert Pető és Kónya szintű emberek vitáztak róla úgy, hogy még ők is csak a felét értették annak, amit mondtak. Így csak értelmiségi, rétegműfaj volt a politikai kommunikáció, közéleti témák megvitatása, a közbeszéd nagy része.
De a posztmodern, a populista politikusgenerációk levitték az emberek közé, "a kurva anyjukat" szinvonalára, így mindenki bevonódhat, és be is vonódik, sőt, olyan jól sikerült a politika leegyszerűsítése, hogy alapvetően teljesen apolitikus témákban, pl zene, kultúra, gyereknevelés, szex, stb. is ez alapján lehet végtelenül felszínesen állást foglalni, és "valahova tartozni".
Mondjuk ez csak magyarázat, ettől még nem lesz jobb kedved, plána ha eddig is tudtad. 😊

A zsenik detektálták már a 2.vh előtt/alatt ezt a világot, Pilinszky kortársa a német Brecht ezt plasztikusabban verselte meg, pár évvel korábban:

Bertolt Brecht - A szolgálati kocsi

1.
A szalonkocsi, melyet a nürnbergi
pártnapra építettek, a Führer határozott parancsára
e szerény nevet kapta: Szolgálati kocsi.
Ez azt jelenti, hogy kik benne utaznak, ezzel
a német népet szolgálják.

2.
A szolgálati vonat
a vagonépítés mesterműve. Az utasoknak
saját lakosztályuk van. A tágas ablakból
látják, mint gürcöl a német paraszt a földeken.
S ha izzadtság verné ki őket e látványtól,
a csempézett benyílóban mindjárt
meg is fürödhetnek.
A rafinált világítóberendezés segítségével
ülve, állva és fekve olvashatják éjjel az
újságban a tudósításokat a rendszer
áldásairól. Egymással telefon
köti össze a lakosztályokat, mint egyes
táncpalotákban az asztalokat, ahol az urak
a szomszéd asztalnál ülő hölgy árát telefonon kérdezhetik meg.

A vendégeknek fel se kell emelkedniük ágyukról,
beállíthatják a rádiót, hogy más rendszerek
hátrányairól kapjanak híradást. Kívánságra ebédjüket
a lakosztályban tálalják. Szükségleteiket saját
klozetban végzik el, mely márvánnyal van kirakva.
És szarnak
Németországra.

több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
 www.portfolio.hu/global/20201210/koronavirus-csoda-europaban-mindket-hullam-elkerulte-oket-pedig-nincsenek-szigoru-korlatozasok-461032?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
több mint 5 éve
clbass New Orleans Saints 3 166 — Saints fan
5415/171 😕
Klaci79
4. legtöbb elhunyt egy nap. Mindjárt itt a vége! Karácsonyra jöhet is az enyhítés
Borbinho
Az utóbbi másfél-két héten lakosságarányosan nálunk haltak meg legtöbben a világban. Időnként 1-1 napra csatlakozik egy ország hozzánk (tegnap éppen Szerbia, másik napon az olaszok), de csak 1-1 napra. Mi kitartóan minden nap a szűk élbolyban masírozunk. Az elejét bortányosan durván elrontó csehek is hetek óta jobbak nálunk halálozásban. Nem is kicsivel, kb. fele/kétharmad annyi átlagosan az halálozási szám.
peterk2005
és mondom ehhez még hozzávehetünk kb. ugyanennyi járulékos halottat is
amíg nem állnak hegyekben a hullázsákok az utcán, az emberek úgyse fogják fel a helyzet súlyát
r.baggio
Tegnap délután, suli után.
Pedagógus anyuka az osztálytárs kisfiúnak, aki miatt 10 nap karantén volt múlt hétig, mert pozitív volt: megyünk a mamáékhoz, utána meg lesz meglepi.
Mi lesz az?
Elmegyünk fényvillamosozni.

Hát gratulálok, bazmeg.

Mondjuk azt is megkínálnám szívlapáttal, aki ebben a helyzetben pl ezeket a fényvillamosokat engedte...
warr_b
Nálunk az osztályban, hétvégén mindenki már tudott róla, hogy az egyik gyerek szülőnek munkahelyén (Rendőrök) szinte a teljes állomány coronás. Hétfőre az is kiderült, hogy anyuka nem ment dolgozni, mert magas láza van és tesztelik. De azért ennek ellenére még hétfőn és kedden is bement a gyerek az iskolába. Kedd délutánra lett meg a teszt eredménye, természetesen az is pozitív, így legalább már tegnap nem küldték a gyereket iskolába. Tényleg ilyen barmok az emberek sajnos...
Klaci79
Ugye az egyén felelőssége...mintha már hallottam volna párszor, de leginkább mindenki más a hibás! 😕
clbass
Azt hiszem nem egyedi dolog. Minden nap találkozom vele, hogy mindig más a hibás, csak én nem...erre valaki még politikát is épít! 🤔
Klaci79
Elképesztően elszomorít, hogy magán és közösségi szférámban is instant politikába torkollik bármilyen hozzászólás. Szóljon az egyénről, közösségről, munkáról, játékról, sajtóról, állatról, ételről, italoról, tegnapról, holnapról 😕
Nem vagyok benne biztos, hogy ez az általánosan eluralkodó, szürke-ködös gyűlölet túl építő lenne...engem ez lassan jobban aggaszt mint maga a vírus!
Elnézést az erős OFF-ért, de egyik kedvenc versem szerintem aktuálisabb mint valaha:

Pilinszky János - Halak a hálóban

Csillaghálóban hányódunk
partravont halak,
szánk a semmiségbe tátog,
száraz űrt harap.
Suttogón hiába hív az
elveszett elem,
szúró kövek, kavicsok közt
fuldokolva kell
egymás ellen élnünk-halnunk!
Szívünk megremeg.
Vergődésünk testvérünket
sebzi, fojtja meg.
Egymást túlkiáltó szónkra
visszhang sem felel;
öldökölnünk és csatáznunk
nincs miért, de kell.
Bűnhődünk, de bűnhődésünk
mégse büntetés,
nem válthat ki poklainkból
semmi szenvedés.
Roppant hálóban hányódunk
s éjfélkor talán
étek leszünk egy hatalmas
halász asztalán.
több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 267 — Invisible man
A lépcsőházunk 12 lakásából már az ötödik ajtajára került ki a piros címke tavasz óta, nagyszerű. S egy hatodikban hunyt el a szomszédom még múlt hónapban, szóval már-már csoda hogy mi megúsztuk.
Mikey
Mátol a kölök hat. karanténban. Matrica nincs. Kérdeztem tanítónénit h EMMI, NNK, iskola küld, én nyomtassak v mi legyen. "Nem kell". Ha megb..nak a rendőrök, hivatkozhatok rá?
Teabee
Nem kell. Nálunk se volt kint se a gyereknél se az asszonynál. Rendőr a közelbe se jött, de nem is a cetlit nézik hanem akit keresnek. De ha nagyon zavar hogy nem tudják a szomszédok, hogy kontaktok vagytok akkor nyomtass.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 072 — Слава Україні! Героям слава!
 kepek.444.hu/2020/12/10/hosszu-honapok-utan-mehettek-be-ujra-az-mti-fotosai-magyar-korhazakba

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
peach Atlanta Falcons 15 790 — a new hope (again)
No muter mától ismét karantén, 2 fertőzött gyereket is találtak az osztályában...
empty taxi
Anyám 3 karanténnál tart 😀

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
 24.hu/belfold/2020/12/10/koronavirus-pfizer-vakcina-linde-gaz-magyarorszag/
empty taxi
nagyon előrelátóak Répkelackon, arra még véletlenül se gondolt senki, hogy mongyuk a doveri pfizer központba mán egy hónapja benn állnak a vaccinecar-ok, s még véletlenül se nem direkt lett kimókolva a -70 fok....
node Micimackók, hát gondolkodtak és arra jutottak, hogy nem engedik ki a mancsukból a kis vakcinájukat
sutianap
Mekkapták az engedélyt, tegnap láttam, van nekünk autónk hozzá.
Willie Parker
A nekünköt fejtd ki, mer csak találgatni fogok

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 236 — NFL bracket champion '26
No muter mától ismét karantén, 2 fertőzött gyereket is találtak az osztályában...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 159
empty taxi
nagyon előrelátóak Répkelackon, arra még véletlenül se gondolt senki, hogy mongyuk a doveri pfizer központba mán egy hónapja benn állnak a vaccinecar-ok, s még véletlenül se nem direkt lett kimókolva a -70 fok....
node Micimackók, hát gondolkodtak és arra jutottak, hogy nem engedik ki a mancsukból a kis vakcinájukat
sutianap
Mekkapták az engedélyt, tegnap láttam, van nekünk autónk hozzá.
több mint 5 éve
Teabee Denver Broncos 794
A lépcsőházunk 12 lakásából már az ötödik ajtajára került ki a piros címke tavasz óta, nagyszerű. S egy hatodikban hunyt el a szomszédom még múlt hónapban, szóval már-már csoda hogy mi megúsztuk.
Mikey
Mátol a kölök hat. karanténban. Matrica nincs. Kérdeztem tanítónénit h EMMI, NNK, iskola küld, én nyomtassak v mi legyen. "Nem kell". Ha megb..nak a rendőrök, hivatkozhatok rá?
Teabee
nekünk reptéren kettőt adtak hiába mondtuk, hogy felesleges, mert egy helyre megyünk ...
csebi
Most menjek el Ferihegyre? 😊
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 686 — Lucas Scott
Mikey
Teabee
nekünk reptéren kettőt adtak hiába mondtuk, hogy felesleges, mert egy helyre megyünk ...

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress
Mikey
Teabee
Miért, ha nincs kint matrica, akkor elfelejted, hogy mi a teendő? Vagy az hegeszti rád a lakásajtót?

több mint 5 éve
Teabee Denver Broncos 794
Mikey
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
empty taxi

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 102

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 236 — NFL bracket champion '26

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...