Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ami egy picit bíztató - relatív ez is persze -, hogy egy ideje 30 ezer körül stabilizálódik a napi tesztek száma, a fertőzési arány pedig 13-17%. Akkor monthatnánk azt, hogy ismerjük a helyzetet, és nagyjából kezelni tudjuk, ha ez a szám 5-6%-nál nem lenne nagyobb, sajnos itt nem tartunk, de legalább a korábbi abszolút nonszensz, nem tudunk semmit, a felszínt kapargatjuk féle 30% fölötti arányból a jó irányba léptünk ki. Ami azt jelenti, hogy a mostani 5000-es pozitivitási számok már közelebb állhatnak a valósághoz, mint a 30+% mellett mért hasonlóan 5000-es számok voltak (akkor simán duplája, triplája is lehetett a szám, ha tudtuk volna tesztelni).

Az lenne a jó, ha 1 héten belül - hasonló teszt számok mellett - lemenne a pozitivitási arány stabilan a 10% alá, lehetőleg az 5-6% környékére.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 072 — Слава Україні! Героям слава!
 rontgen.444.hu/2020/12/11/baljoslatu-a-kep-amit-a-szamok-es-a-gorbek-rejtenek

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 029 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Tegnap elhangzott ezidáig a kedvenc járvány alatti mondatom, telefonba mondták nekem, mikor CT-re szerettem volna időpontot kérni: "sajnos nem tudok időpontot adni januárra" és mikor értetlenkedtem hogy wtf, akkor hozzátette az illető hogy "felsőbb utasításra nem adhatok, mert nem tudjuk mi lesz még januárban."

Izé.

#anyátokpicsáját
Mikey
Medicovernél, Affideanál (korábban Diagnoscan) van jövőhétre is.
Sobri Jóska
Jó hogy szólsz, kell időpontot kérnem a céges munkaalkalmasságira...
Jó, mert pont március körül lett volna, akkor ugye a vírus miatt el lett halasztva.
Erre most szóltak egy-két hete, hogy mivel a nyáron visszavontak valami erre vonatkozó rendeletet, ezért el kell menni megcsináltatni. Nyilván, most. Faszom.
warr_b
Nyáron kellett volna. 😊
Sobri Jóska
Jah, utólag marha okos az ember 😊
Egyrészt a kutyának se volt eszében, másrészt örülök ha nem kell menni, felesleges marhaság az egész.
Mondjuk nem egy nagy etwas, falontáblaolvasás, vérnyomás, hasnyomkodás.
Asszoynéknál még értelmetlenebb, ahol nőgyógyászat, tüdőszűrés meg fogászat is kell többet között a mezei irodai, hivatali munkához...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 581 — The Mathematician
Tegnap elhangzott ezidáig a kedvenc járvány alatti mondatom, telefonba mondták nekem, mikor CT-re szerettem volna időpontot kérni: "sajnos nem tudok időpontot adni januárra" és mikor értetlenkedtem hogy wtf, akkor hozzátette az illető hogy "felsőbb utasításra nem adhatok, mert nem tudjuk mi lesz még januárban."

Izé.

#anyátokpicsáját
Mikey
Sobri Jóska
Jó, mert pont március körül lett volna, akkor ugye a vírus miatt el lett halasztva.
Erre most szóltak egy-két hete, hogy mivel a nyáron visszavontak valami erre vonatkozó rendeletet, ezért el kell menni megcsináltatni. Nyilván, most. Faszom.
warr_b
Nyáron kellett volna. 😊
Sobri Jóska
én automatikusan kapok időpontot és nálunk hálisten van rá céges orvos

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 103 — #NoStress

Izé.

#anyátokpicsáját
Mikey
Sobri Jóska
warr_b
Nyáron kellett volna. 😊

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 029 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Izé.

#anyátokpicsáját
Mikey
Sobri Jóska

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve

Izé.

#anyátokpicsáját
Mikey

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Hibatlan. Vonatozom. Leul velem szemben egy idos hazaspar. A ferfi mozogni alig tud, levegot alig tud venni, maszk sehol. 40 perc alatt megette a szendvicsét, majd nagy nehezen csak feltett egy maszkot. 😊 De elotte meg kohogott meg pruszkolt kettot. Igen tudom az en anyamat, minek vonatozom. 😀 csodas, nekiallt csipszet zabalni kohogve.
Vrij6
A lényeget nem irtad, milyen chips? 😛

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 686 — Lucas Scott

Izé.

#anyátokpicsáját
Mikey
csak pragmatikusak.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 102

Izé.

#anyátokpicsáját

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
évek óta először most ismerték be, hogy idióták voltak és törölték amit kellett
NB2
Havonta van ilyen, hogy rugalmasan változtatnak.
Pl. a koronavírussal kapcsolatosan is, tavasszal volt egy péntek délelőtt a "iskolákat nem zárunk be", délután meg bezárták.
Beismerni nem kell, hogy idióták voltak. Egy pragmatikus ember, csoport, párt bármikor ellentmondhat magának, a konzekvencia, a következetesség nagyon merev, törékeny attitűd, csak arra kell figyelni, hogy a későbbi legyen a jobban eladható, elfogdottabb verzió.

több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 158 — nabege2@yahoo.com
évek óta először most ismerték be, hogy idióták voltak és törölték amit kellett
több mint 5 éve
Nomac New England Patriots 4 271 — balazs.t85@gmail.com
Végre....

www.facebook.com/kormanyzat/photos/a.134933189912743/4814031558669526/?type=3
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 102
Nagyon off, de én napról-napra jobban érzem, hogy nem tartozom se a "mi" se az "ők" oldalhoz. Régóta így vagyok ezzel, de mostanában mégis erősödik az érzés. Annyira buta mindkét oldal, hogy az már-már zseniális komolyan és annyira a végletekben gondolkodnak, hogy az szinte fáj.Mikey
Ne menjen el a kedved. Kicsit későn, de rájöttél, hogy - ha már Sobri használta, kölcsönveszem én is - a posztmodern média demokráciában a választók 80-85%-a nem választ. A nagy többséget vagy így vagy úgy beszippantja valamelyik irányzat, és onnantól elveszti a döntési képességét, hiszen sosem igazán választ. Ebben a 80-85%-ban mindenféle ember van. Nagyon sok egyszerűen túl buta, hogy átlássa, de van sok értelmes is, aki képes lenne átlátni, de be van szippantva, és saját maga nem engedi magának, hogy szabadon döntsön. Megmagyarázza inkább, hogy miért dönt mindig ugyanúgy - ergó miért nem dönt.

A maradék 10-15% dönt a dolgokról. Aki nincs beszippantva. Nem mindig jól, de ők döntenek. Mondjuk azért azt is hozzá kell tenni, hogy jóval több, mint 15% gondolja úgy, hogy nem tartozik se ide, se oda, miközben igen. 😀 Szóval a self checket tartsad csak fent, azok után is, hogy átsodoltad magad a senki földjére, mert el is tudja magával hitetlni az ember, hogy nem befolyásolják.
peterk2005
OFF

Rájöttem én már erre nagyon régen, mondjuk úgy, hogy az utóbbi időben napi szinten már töményen szembejön velem a butaság mindkét oldalról. Ami nagyrészt annak köszönhető, hogy kicsit komolyabban kezdtem el politika témában olvasgatni, és emiatt jobban érzékelem a butaságot. 😊

ON

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 311 — beers & Packers
Gődényhez meg annyit, hogy az első ATV-s vitájánál az volt az észrevételem lényege: óriási hiba volt jelentőségén felül kezelni, a dokik részéről pedig leülni vele vitázni. Ahogy holokauszttagadót se győzködünk, úgy vírustagadót se.

És attól, hogy szívem szerint bezárnám egy elszeparált börtönbe ezt a káros, agyhalott faszt, mégis, liberálisként azt gondolom, hogy megilleti őt is a jog, hogy a faszságait fennen hirdesse, ugyanis tényleg csak egy diktatúrában van olyan metódus, hogy valaki magának vindikálja a jogot, hogy eldöntse, "ezt lehet mondani, ezt nem lehet mondani". Demokráciában erre nincs szükség.

És ami a legmókásabb, most is a magát liberálisnak, baloldalinak, demokratának, köztársaságinak hazudó ellenzék raplizik, kb. semmit se megértve a liberalizmus lényegi mondanivalóiból.
Pl. abból, hogyha valakit fasznak is tartok, hülyeségnek is vélem, károsnak is amit mond, hát ettől még mondja csak nyugodtan, legfeljebb leszarom, nem leállíttatom mint valami 50-es évekbeli házmester, háztömbbizalmi.
Sobri Jóska
bárcsak ilyen megértő lettél volna mikor a momentumost vitték el, bárcsak.
csebi
Rögtön tegyünk különbséget: más kategória az, ha valaki kipakol egy-két olyan posztot, ami a nem annyira fiatal, nem annyira demokrata hatalomnak nincs ínyére, és megint más, ha valaki szisztematikus kampányt épít arra, hogy vírus elleni védekezésként bőven elegendő, ha az általa promotált immunerősítő (?) szereket szedjük.
Az pedig külön kérdés, hogy okos dolog volt-e ilyen nagy hajcihővel házkutatást tartani nála és elcipelni (tehát: hőst faragni belőle).

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 311 — beers & Packers
amúgy az is elképzelhető, hogy ez csak az álcázófüst. egymásnak ugrasztják az agyhalottakat az agyhalott-ellenesekkel, a háttérben meg átnyomnak valami nagy disznóságot megint.
slowmotion
Folyamatosan átnyomnak valami nagy disznóságot. Minek nekik a füst?
több mint 5 éve
Gődényhez meg annyit, hogy az első ATV-s vitájánál az volt az észrevételem lényege: óriási hiba volt jelentőségén felül kezelni, a dokik részéről pedig leülni vele vitázni. Ahogy holokauszttagadót se győzködünk, úgy vírustagadót se.

És attól, hogy szívem szerint bezárnám egy elszeparált börtönbe ezt a káros, agyhalott faszt, mégis, liberálisként azt gondolom, hogy megilleti őt is a jog, hogy a faszságait fennen hirdesse, ugyanis tényleg csak egy diktatúrában van olyan metódus, hogy valaki magának vindikálja a jogot, hogy eldöntse, "ezt lehet mondani, ezt nem lehet mondani". Demokráciában erre nincs szükség.

És ami a legmókásabb, most is a magát liberálisnak, baloldalinak, demokratának, köztársaságinak hazudó ellenzék raplizik, kb. semmit se megértve a liberalizmus lényegi mondanivalóiból.
Pl. abból, hogyha valakit fasznak is tartok, hülyeségnek is vélem, károsnak is amit mond, hát ettől még mondja csak nyugodtan, legfeljebb leszarom, nem leállíttatom mint valami 50-es évekbeli házmester, háztömbbizalmi.
Sobri Jóska
De, ha a kárt okoz le kell állítani. Mert ugyan én felfogom azt, hogy hülyeség amit mond, többen nem. Amivel még nincs gond, de onnatól, hogy ezzel kárt okoz / veszély okoz a közösségre / társadalomra nézve, le kell állítani.
Toca
Igen, ha kárt okoz.
De azt a kárt előbb illene definiálni, hisz te se szeretnéd, hogy pl. valaki random rámondhassa, hogy amit írsz, az káros, így viszünk a sittre.
Sobri Jóska
Gál Kristóf az operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta: a rendőrség folyamatosan figyeli a vírustagadó, vírusszkeptikus tartalmakat és amennyiben felmerül, hogy a tevékenység jogszabályba ütközik, eljárást indítanak. A rendőrség a mostani eljárást rémhírterjesztés miatt kezdeményezte, de felmerül a hatósági rendelkezés elleni uszítás bűntette is.

Rémhírterjesztés a kár, úgy definiálták, hogy ezt ő megtett( már kurva régóta by the way). Ezért elvitték.

Ebbe belelátni, hogy bárkit bármikor elvihetnek ha rosszat szól , az kb annyira túlzó minthogy mivel 8 után fegyverer katonák voltak a városban akkor már katonai hatalom van és mindenki retteg.
Toca
Szerintem is.
Mint írtam, tőlem bezárhatják ezer évre, ártalmas kártékony faszfejnek tartom.
Még az amerikai focis közösségre is szégyent hoz.
Helyesnek tartom, hogy bevitték, bár nem hiszem sokáig lenne bent.
De a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságáról alkotott liberális szemléletem miatt fontosnak tartottam leírni, amire először reagáltál.
És körbe is értünk.

(Amúgy Kocsi-Cake Oliviót ismerem, az ő apukája az Állampolgár című elég jó magyar film főszereplője, Cake-Baly Marcelo.
 www.youtube.com/watch?v=SUTUM-55ACM )

több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 273 — Vikings fan

Sobri Jóska
De, ha a kárt okoz le kell állítani. Mert ugyan én felfogom azt, hogy hülyeség amit mond, többen nem. Amivel még nincs gond, de onnatól, hogy ezzel kárt okoz / veszély okoz a közösségre / társadalomra nézve, le kell állítani.
Toca
Igen, ha kárt okoz.
De azt a kárt előbb illene definiálni, hisz te se szeretnéd, hogy pl. valaki random rámondhassa, hogy amit írsz, az káros, így viszünk a sittre.
Sobri Jóska
Gál Kristóf az operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta: a rendőrség folyamatosan figyeli a vírustagadó, vírusszkeptikus tartalmakat és amennyiben felmerül, hogy a tevékenység jogszabályba ütközik, eljárást indítanak. A rendőrség a mostani eljárást rémhírterjesztés miatt kezdeményezte, de felmerül a hatósági rendelkezés elleni uszítás bűntette is.

Rémhírterjesztés / uszítás a kár, úgy definiálták, hogy ezt ő megtett( már kurva régóta by the way). Ezért elvitték.

Ebbe belelátni, hogy bárkit bármikor elvihetnek ha rosszat szól , az kb annyira túlzó minthogy mivel 8 után fegyverer katonák voltak a városban akkor már katonai hatalom van és mindenki retteg.

Szerkesztette: Toca
több mint 5 éve

Sobri Jóska
csebi
Pont ilyen megértő voltam általánosságban, elviekben.
De azt hadd ne kelljen kormánypárti szavazóként megértenem amikor valaki indokolatlanul a kormányt szídja, pusztán ostobaságból, az ellenzék aktív részvevőjeként.
Mint a Fradi meccsen. Elismered, hogy jogtalan volt a 11-es, amit a Fradi kapott, de azért örülsz neki, hogy nyert a csapatod.

több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
amúgy az is elképzelhető, hogy ez csak az álcázófüst. egymásnak ugrasztják az agyhalottakat az agyhalott-ellenesekkel, a háttérben meg átnyomnak valami nagy disznóságot megint.
slowmotion
de hát nincsenek ráutalva hogy bármit a háttérben nyomjanak át.
briareos
háttér:
láttyátok fiaim ezek a szemét párbeszédek hát nem föl nyomtak titeket, hát már nem tudunk mittennisajnosmáapapírelindult

neájjatokmegapirosnál
annakvanelsőbbségeakinek nagyobbaköbcentije
nekemnincs elsősegéjem ezért azthagyokott majjönamentő
ami nincsen fölcímkézve azazenyém
abüntifék neveliacsiguszokat
a zebra csakegyopció

Nos ezek a példaként felsorolt tételek mennyire véleménnyilvánítások, mennyire felhívás buzdítás a szabályszegésre? Mennyi idő alatt kapcsolják ki a NoPiros Csoportot?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 257 — Cowboys fan
slowmotion
briareos
nincsenek ráutalva, de jobb az, ha nem a nagy disznóságok kapnak médiafelületet.
a netadó is elterelő hadművelet volt simán, amíg kint tüntettek a népek, addig átnyomtak valami nagy trógerságot.
több mint 5 éve

Sobri Jóska
Toca
Igen, ha kárt okoz.

több mint 5 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
slowmotion

több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 257 — Cowboys fan
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 686 — Lucas Scott

Sobri Jóska

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.