Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Valahogy erre a nálam is kijövő heti plusz 5-600 fővel nem tudtam mit kezdeni, amikor pár napja írtam, hogy nagyon kíváncsi vagyok a ksh adatokra...Nálam a megoldás annyi, hogy covid-ban elhunytnak csak az számít, aki a covid-osztályon hal meg. De ez továbbra is csak spekuláció, "játék a számokkal", nehogy komolyan vegye bárki is.
több mint 5 éve
Tegnap valaki azt írta, hogy nem lehet majd választani majd a vakcinák között.Pedig de.
24.hu/belfold/2020/12/08/koronavirus-vakcina-valasztas/
Mondjuk ha valakinek azt mondják, hogy van ez, az, meg amaz, fogalmam nincs mi alapján tudna felelősen dönteni, ha egyikről se tud egy átlagember semmit, de van választási opció.
És alkoholt fogyasztani is lehet, mértékkel:
24.hu/tudomany/2020/12/09/orosz-vakcina-alkohol-2/
több mint 5 éve
Őszintén,van aki azt gondolja, hogy van más megoldás a vírus terjedésének megállítására, mint hogy mindenki otthon marad 3-4 hétig, annyi időre minden bezár, leáll, és senki nem találkozik senkivel?
Mert ezen kívül csak látszatintézkedések lehetségesek mindenhol, felmentésekkel, kivételekkel, kiskapukkal, hatékonytalan végrehajtással, ellenőrizhetetlen, betarthatatlan szabályozással, amíg nem lesz vakcina, vagy teljes átfertőződés.
több mint 5 éve
ez a szintű bezárás még nem, a tavaszi már könnyen lehet h igenIgen, csak a kiindulópont nem mind1, avagy ezek az intézkedések nem állítják meg hatékonyan a terjedést ha már van egy szintű átfertőződés, és sajnos szeptemberben eleve rossz helyzetből indultunk.Sokkal rosszabb a helyzet ha beleveszed, hogy azzal takaróztak cili néniék, hogy itthon mindenkit koronavírusos halottnak számolnak, aki valaha elkapta a vírust... és azt még nem is írta senki, hogy ezek a számok úgy jönnek, hogy szeptember elseje óta kicseszett határzár van, az emberek azért hordják a maszkot legalább a boltokban és a tömegközelekedésen, tehát soha nem vettük még ilyen komolyan a fertőzések elleni védekezést.Plusz vegyétek hozzá hogy más okból (közlekedési baleset pl) kevesebb a halálozás az atlagnál, ez tovább növelheti ezt a számot. Itt az a kérdés hogy minden halott koronavirusosnak van-e regisztrálva akinek vmikor köze lehetett hozza (pl nyugdíjas koronás, legyengul tőle es tudogyulladast kap, mire vizsgaljak a korona mar mem mutathato ki de a tudogyulladasban meghal)46. heti halálozások átlaga ('15-'19): 2397,6 fő (2678-al számolok lentebb)Erre van amúgy vmi konkrét adatod? Erről még nem olvastamBaggionak ment volna, csak elcsúsztam egy sorral.ilyen számoknál már nem keveredésről kell beszélni, hanem egyértelműen bedőlt egészségügyről
A potenciális influenza áldozatok jó eséllyel biztosan keverednek a csoportok között, az olaszoknál is ez volt az egyik magyarázat a halálozási többletre.
Willie Parker
kb ugyanannyian halnak meg most már amiatt, hogy a koronavírusra való fókuszálás közben nem kapnak megfelelő ellátást, mint magában a koronavírusban, ez a fényes nagy helyzet
r.baggio
davemayer
46. heti halálozás 2020-ban: 3642 fő
46. heti halálozás 2020-ban (COVID): 697 fő
(adatok baggio táblázatából)
3642 - 2678 = 1244 fővel az előző 5 év átlaga felett
1244 - 697 = 547 fő az átlag feletti nem COVID halálozás csak a 46. héten
Sok mindenből összeadódhat ez a szám, viszont ilyenkor rémlik fel amit pár hónapja doki írt. Valami olyan volt, hogy a COVID halálozás mellett nagyságrendileg ugyanannyian vagy még többen fognak meghalni az elmaradó egészségügyi ellátások miatt.
Remélem ez a szám nem dokit igazolja, hanem van rá magyarázat. Ha ez lesz a trend - az előző évek átlaga feletti számokat nem magyarázza önmagában az igazolt COVID elhunytak száma - akkor az nem jó hír.
Ettemlevest
davemayer
r.baggio
davemayer
valamint ennyi idő alatt nem
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Igen, csak a kiindulópont nem mind1, avagy ezek az intézkedések nem állítják meg hatékonyan a terjedést ha már van egy szintű átfertőződés, és sajnos szeptemberben eleve rossz helyzetből indultunk.Sokkal rosszabb a helyzet ha beleveszed, hogy azzal takaróztak cili néniék, hogy itthon mindenkit koronavírusos halottnak számolnak, aki valaha elkapta a vírust... és azt még nem is írta senki, hogy ezek a számok úgy jönnek, hogy szeptember elseje óta kicseszett határzár van, az emberek azért hordják a maszkot legalább a boltokban és a tömegközelekedésen, tehát soha nem vettük még ilyen komolyan a fertőzések elleni védekezést.Plusz vegyétek hozzá hogy más okból (közlekedési baleset pl) kevesebb a halálozás az atlagnál, ez tovább növelheti ezt a számot. Itt az a kérdés hogy minden halott koronavirusosnak van-e regisztrálva akinek vmikor köze lehetett hozza (pl nyugdíjas koronás, legyengul tőle es tudogyulladast kap, mire vizsgaljak a korona mar mem mutathato ki de a tudogyulladasban meghal)46. heti halálozások átlaga ('15-'19): 2397,6 fő (2678-al számolok lentebb)Erre van amúgy vmi konkrét adatod? Erről még nem olvastamBaggionak ment volna, csak elcsúsztam egy sorral.ilyen számoknál már nem keveredésről kell beszélni, hanem egyértelműen bedőlt egészségügyről
A potenciális influenza áldozatok jó eséllyel biztosan keverednek a csoportok között, az olaszoknál is ez volt az egyik magyarázat a halálozási többletre.
Willie Parker
kb ugyanannyian halnak meg most már amiatt, hogy a koronavírusra való fókuszálás közben nem kapnak megfelelő ellátást, mint magában a koronavírusban, ez a fényes nagy helyzet
r.baggio
davemayer
Sok mindenből összeadódhat ez a szám, viszont ilyenkor rémlik fel amit pár hónapja doki írt. Valami olyan volt, hogy a COVID halálozás mellett nagyságrendileg ugyanannyian vagy még többen fognak meghalni az elmaradó egészségügyi ellátások miatt.
Remélem ez a szám nem dokit igazolja, hanem van rá magyarázat. Ha ez lesz a trend - az előző évek átlaga feletti számokat nem magyarázza önmagában az igazolt COVID elhunytak száma - akkor az nem jó hír.
Ettemlevest
davemayer
r.baggio
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Sokkal rosszabb a helyzet ha beleveszed, hogy azzal takaróztak cili néniék, hogy itthon mindenkit koronavírusos halottnak számolnak, aki valaha elkapta a vírust... és azt még nem is írta senki, hogy ezek a számok úgy jönnek, hogy szeptember elseje óta kicseszett határzár van, az emberek azért hordják a maszkot legalább a boltokban és a tömegközelekedésen, tehát soha nem vettük még ilyen komolyan a fertőzések elleni védekezést.Plusz vegyétek hozzá hogy más okból (közlekedési baleset pl) kevesebb a halálozás az atlagnál, ez tovább növelheti ezt a számot. Itt az a kérdés hogy minden halott koronavirusosnak van-e regisztrálva akinek vmikor köze lehetett hozza (pl nyugdíjas koronás, legyengul tőle es tudogyulladast kap, mire vizsgaljak a korona mar mem mutathato ki de a tudogyulladasban meghal)46. heti halálozások átlaga ('15-'19): 2397,6 fő (2678-al számolok lentebb)Erre van amúgy vmi konkrét adatod? Erről még nem olvastamBaggionak ment volna, csak elcsúsztam egy sorral.ilyen számoknál már nem keveredésről kell beszélni, hanem egyértelműen bedőlt egészségügyről
Willie Parker
r.baggio
davemayer
Ettemlevest
davemayer

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Mea culpa. Valamiért baggio rémlett, de tényleg nálad vannak a táblázatok. Köszi a munkát vele!(mellesleg enyém a táblázat, én szenvedtem vele v 25 percet h jó legyen mindkettő... 😀 lehetne picit egyszerűsíteni rajta, pl excelből beilleszteni)Erre van amúgy vmi konkrét adatod? Erről még nem olvastamBaggionak ment volna, csak elcsúsztam egy sorral.ilyen számoknál már nem keveredésről kell beszélni, hanem egyértelműen bedőlt egészségügyről
Willie Parker
r.baggio
davemayer
Borbinho
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 5 éve
Plusz vegyétek hozzá hogy más okból (közlekedési baleset pl) kevesebb a halálozás az atlagnál, ez tovább növelheti ezt a számot. Itt az a kérdés hogy minden halott koronavirusosnak van-e regisztrálva akinek vmikor köze lehetett hozza (pl nyugdíjas koronás, legyengul tőle es tudogyulladast kap, mire vizsgaljak a korona mar mem mutathato ki de a tudogyulladasban meghal)46. heti halálozások átlaga ('15-'19): 2397,6 fő (2678-al számolok lentebb)Erre van amúgy vmi konkrét adatod? Erről még nem olvastamBaggionak ment volna, csak elcsúsztam egy sorral.ilyen számoknál már nem keveredésről kell beszélni, hanem egyértelműen bedőlt egészségügyről
Willie Parker
r.baggio
davemayer
Ettemlevest
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Amúgy meg úgyis isznak rá, egy kis alkohol nem árt, az gyógyszer, főleg a pálinka.A pálinka, bor meg gyümölcslé.“Popova tisztifőrvos asszony arra figyelmeztet, hogy az orosz vakcinával oltottak nem ihatnak alkoholt két hónapigIllik ide a klasszikus:
– érzésem szerint ez a gyógyszer elsősorban exportcikk lesz”
ozibozi
"A vodka nem alkohol hanem vízféle, hisz átlátszó"
FLZOLI
warr_b
Nézd meg most mi a helyzet a gyógyszerszedéssel... szedi, de iszik rá, meg eszik rá mikor diétázni kellene...
több mint 5 éve
Gondolom a lenti táblázatból számolt. 1000-1200-al haltak meg többen a 45.-46.héten mint előző években, és ebből 600-700 volt covid halott / hét.Erre van amúgy vmi konkrét adatod? Erről még nem olvastamBaggionak ment volna, csak elcsúsztam egy sorral.ilyen számoknál már nem keveredésről kell beszélni, hanem egyértelműen bedőlt egészségügyről
Willie Parker
r.baggio
davemayer
Olyan szempontból jók lesznek a november/decemberi számok, hogy könnyű lesz chartokkal mutatni a plusz halottakat :/ (600-700 heti covid halottal volt 1000-1200al több halott / hét, azóta már ugye 900-1200 covid halott van / hét).
Érzékeltetésként: a 46.heti 3648 elhunyt az elmúlt 5 év legmagasabb heti halálozási adata (2017 5.héten volt 3616, meg 2017 4.hetén volt 3574. azt leszámítva elmúlt 5 évben nem volt 3500 főnél több elhunyt egy héten se). Minden évben az első 10 hét a legdurvább, az elmúlt ~300 hét (elmúlt 5 év) adataiból a 30 legtöbb áldozatot hozó hétből 3 nem valamelyik év első 10 hetéből jött (az idei 44., 45. + 46.hét).
Azóta majdnem duplázódott a csak covidban elhunytak száma / hét.
Hijj, Mahomes-i tempóban fogjuk döntögetni a rekordokat...Szerintem lesz 5000-es hét is....
(mellesleg enyém a táblázat, én szenvedtem vele v 25 percet h jó legyen mindkettő... 😀 lehetne picit egyszerűsíteni rajta, pl excelből beilleszteni)
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
46. heti halálozások átlaga ('15-'19): 2397,6 fő (2678-al számolok lentebb)Erre van amúgy vmi konkrét adatod? Erről még nem olvastamBaggionak ment volna, csak elcsúsztam egy sorral.ilyen számoknál már nem keveredésről kell beszélni, hanem egyértelműen bedőlt egészségügyről
Willie Parker
r.baggio
davemayer
Szerkesztette: Ettemlevest
touchdown..... touchdown, bears!!
több mint 5 éve
Erre van amúgy vmi konkrét adatod? Erről még nem olvastamBaggionak ment volna, csak elcsúsztam egy sorral.ilyen számoknál már nem keveredésről kell beszélni, hanem egyértelműen bedőlt egészségügyről
Willie Parker
r.baggio
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Baggionak ment volna, csak elcsúsztam egy sorral.ilyen számoknál már nem keveredésről kell beszélni, hanem egyértelműen bedőlt egészségügyről
Willie Parker

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
A pálinka, bor meg gyümölcslé.“Popova tisztifőrvos asszony arra figyelmeztet, hogy az orosz vakcinával oltottak nem ihatnak alkoholt két hónapigIllik ide a klasszikus:
ozibozi
FLZOLI

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
“Popova tisztifőrvos asszony arra figyelmeztet, hogy az orosz vakcinával oltottak nem ihatnak alkoholt két hónapigIllik ide a klasszikus:
ozibozi
több mint 5 éve
Baggionak ment volna, csak elcsúsztam egy sorral.?Többen haltak meg másban, mint COVID-ban? Azt tudom, hogy közlekedési balesetben valamennyivel kevesebben, mint tavaly, de más halálozási okokat nem tudok.46.hét (nov 9-15): 103, 101, 87, 99, 107, 107, 93 = 697 főItt pedig a heti halálozási számok alakulása (darabszám) évente:visszakerestem az ezen a héten közölt hivatalos napi halálozási adatokat a koronavírus.hov.hu-n:
40.hét 41.hét 42.hét 43.hét 44.hét 45.hét 46.hét 2015 2192 2332 2463 2437 2418 2425 2315 2016 2447 2538 2493 2527 2458 2471 2483 2017 2428 2496 2357 2338 2397 2324 2423 2018 2498 2512 2432 2409 2361 2362 2408 2019 2442 2382 2394 2355 2297 2443 2359 2020 2529 2520 2686 2910 3107 3432 3642
Az a 150% nem néz ki túl jól, de igazából (sajnos) eddig minden papírforma szerint (sőt, picit jobb is, mert napi 200 halottal számoltak decemberre) alakul.
Borbinho
103, 101, 87, 99, 107, 107, 93 = 697 fő
mindenki vonja le maga a tanulságot...
r.baggio
47.hét (nov 16-22): 91, 99, 92, 96, 121,111, 91 = 701 fő
48.hét (nov 23-29): 117, 106, 115, 135, 152, 156, 151 = 932 fő
49.hét (nov 30-dec 6): 154, 165, 182, 189, 193, 162, 116 = 1161 fő
Borbinho
Vagy arra célzol, hogy elhallgatnak halottakat? Vagy az lehet, hogy a koronavírus halottak és a "szokásos" halottszám között van elég nagy átfedés?
Willie Parker
Az biztos, hogy jelentős átfedés van azok között, akik meghaltak volna más betegségben és a covid halottak között.
A táblázatokból egyértelműen látszik, hogy ahogy (jelentősen) elkezdett emelkedni a covidban elhunytak száma , úgy elkezdett nőni az össz halálozások száma is. Nem céloztam semmire, Baggio kikereste, hogy alakult a covid elhunytak száma arra a hétre ahol már van elérhető országos KSH adat, én meg beraktam alá, hogy az utána lévő hetekben hogy alakult a covidban elhunytak száma.
Páran akik foglalkoztunk már itt többször a statisztikákkal, (és csináltunk mi magunk előrejelzéseket, én pl augusztus eleje óta frissítgetem az exceleim 😀) jeleztük, hogy felesleges az első 3 negyedévben eltérést keresni a halálozásokban korábbi évekhez képest, mert ~600 ember hunyt el augusztus végéig covidban (az azóta eltelt bő 3 hónapban pedig 5600an).
Szeretném azt hinni, hogy a halottak számában nincs szándékos ferdítés, elhallgatás, hanem tényleg csak az adatok összeszedéséből adódnak érdekességek.
Borbinho
több mint 5 éve
Nem tud mashogy dönteni, 21én sem lesznek annyival jobbak otthon a számok hogy lehessen enyhiteni. De az emberek általánossagban ugyis leszarjak, kulföldről is tömegével fognak hazamenni az emberek, pedig igenis ki kellene bírni hogy nem. Rohadt szar lesz egyedül karacsonyozni, de ha ez kell ahhoz hogy én ne fertőzzek meg senkit akkor igenis ki kell bírni. És sok embernek még csak egyedül sem kellene lennie, hiszen a szűk csaladdal/parjaval van külföldön, de így sem bírják ki...Ja és csak a topikhoz: tegnap bejelentették itt hollandiában hogy a szigorítások nem hozták a várható hatast igy 1 ember max 3at láthat vendegul karácsonykor, es nincs szilveszter az már biztos + belengedte hogy további szigorítás is jöhet.Érdekes lesz ehhez képest Vitya hogy dont.
Sajnos úgy néz ki csinálhat akárki amit akar, a minimális kontaktolás is elég már a számok fenntartásához akkora az átfertőződés.
davemayer
Toca
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Ne haragudj de nem keresek vissza 400 oldalt. Ha nem hiszed el ne hidd el, elfogadom.Kérlek, olvasd vissza. Dave, szépen kérlek! Őszintén mondom, kérlek keresd vissza azokat a kommenteket, amik alátámasztják amit írsz.Ne mondd már hogy nem ez volt itt a narrativa, nem értettem én félre semmit. Konkrètan le volt írva nem egyszer hogy a foci alapján hoznak döntéseket, lehet hogy ez neked nonszensz (nekem ia az volt) de attól meg így volt.Már ne haragudj, de ez nonszensz. Ha te így értelmezted a diskurzust ami itt folyt, az a te dolgod. De szerintem egy épeszű ember sem gondolta azt, amit kiemeltem a hozzászólásodban.Én eleve nem engedtem volna be ősszel senkit semmilyen rendezvényre, foci is zárt kapus lett volna azonnal. Én tökéletesen értem amit ti mondtok ezzel kapcsolatban és igazat is adok, egy kérdest leszámítva, ami az volt hogy a vírussal kapcsolatos intézkedeseket a futball határozta meg. Na most ezt itt ebben a topikban kb 2 hónapon keresztül lehetett olvasni, csak erre utaltam finoman hogy az élet bebizonyította hogy ez nem volt igaz. Legalábbis szerintem, de lehet rosszul látom.Dave 1-2 kérdés:Mi az hogy az utolsó utáni pillanatig lehetett???? Rémlik valami izland meccs pl...Ez nem túlérzékenység, pusztán rühellem hogy ha valakinek ilyen véleménye van bizonyos dolgokról, de főleg azt hogy utána meg nem áll ki mellette hanem azt mondja hogy "vicc volt". Ja, persze.mit bizonyított az élet? hogy a foci meccseken a nézők nem terjesztik?
Eleve ugye itt hányan összekapcsolták a járvany elleni védekezést a focival kapcsolatban, amit ugye az élet bebizonyított hogy korantsem volt úgy ahogyan azt itt páran lefestették, de ilyenkor efelett inkább szemet hunyunk és akkor lapozunk minthogy elismernénk adott esetben.
Ne is reagáljatok, tudom hogy ez a ti topicotok, én vagyok a fasz hogy reagáltam.
davemayer
gulyás gergő mondata, hogy a meccseken nem isznak nekem nem cáfolat semmire
vagy másra gondolsz?
az hogy az átlagember húz egy ok-okozatot oda ahol nincs(biztos nincs?) az egy teljesen természetes dolog
a foci kiemelt fontosságú a kormányunk számára
a fradival példálóztak és látványosan jártak a meccseikre
a vírussal kapcsolatos korlátozásokat jóval korábban meg kellett volna hozni
utolsó utáni pillanatig lehetett meccsekre járni
a Barca meccs ami fura hogy nem vártak vele még pár napot, de lehet akkor nagyon kilógott volna a lóláb
de az is lehet hogy tényleg nem volt semmi összefüggés, ezt soha nem tudjuk meg
akit viszont vagy ezért vagy azért dühít a kormány intézkedése - elvesztette a munkáját, rokonát, szórakozását - az összefogja kötni, főleg azért mert a foci mennyire látványosan különleges bánásmódot kapott
Negritis
Addig hagyták hogy menjenek amíg el nem érték a számok azt a lélektani határt ami számukra (!) azt jelentette hogy nem mehet tovább. Az pedig hogy ezt az év legfontosabb meccse előtt meghozták szerinted nem bizonyítja hogy nem a foci alapján hozták meg a virus intezkedeseket hanem forditva?
davemayer
- Szerinted járványterjedés szempontjából van vagy nincs jelentsősége, hogy a meccseken kurva sokan nem tartják a járványügyi rendelkezést ( korábban ajánlást ) ?
- Az, hogy több héten át, úgy rendeznek meccseket, hogy a járványügyi szabályok / ajánlások nincsennek betartva, majd amikor már tényleg ócska szar a helyzet akkor zárják csak be, az azt jelenti valóban, hogy addig mennie kellett volna?
Értem amit mondasz és nyilván túl van tolva. Az emberek nem képesek szeparálni, hogy stadionok nem azért lettek mert foci van, hanem csak mert ki lehetett belőle sok pénzt lopni. TAO nem azért van mert imádja Vitya a focit, hanem mert a legtöbb pénzt abból lehet kilopni.
De azon morogni, hogy a Fradi segge kivan nyalva, az olyan mintha Real fan-ként morognék, hogy folyton bíróznak ha igaz, ha nem.
Toca
Amit meg en hoztam volna intézkedest nem számít mert en 1 faktor alapján hoznék meg egy ilyen döntést, nekik ennél többet kellett, ezért történt ami történt.
davemayer
Borbinho
De hagyjuk is, nem akarom visszahozni azt ami itt volt.
davemayer
Én megvárom!
Azt, hogy az általános elkeseredés miatt sokan sokszor szidták, szidtuk, szidjuk itt az itthoni foci körülményeit, ebben a topikban is, nem jelenti azt, hogy a foci határozta meg az intézkedéseket, vagy hogy bárki így gondolta volna.
Mármint tényleg? Szerinted azt gondoltuk/gondolták itt emberek, hogy a jegybevételek + a fogyasztás generálta GDP miatt van még foci?
Vagy ha nem a gazdasági okai miatt, akkor azt gondoltuk/gondolták, hogy a társadalom moráljának fenntartása miatt van? 😀 (poénkodtam én személy szerint hasonlóval, de ha azt bárki komolyan vette, az régen rossz).
KABARÉ
Borbinho
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Eltelt 9 hónap március óta, illene a születésszámmal csökkenteni a covid halálozást, hiszen derék kormányunk támogató politikája és a karantén biztos megdobta azt a számot
több mint 5 éve
?Többen haltak meg másban, mint COVID-ban? Azt tudom, hogy közlekedési balesetben valamennyivel kevesebben, mint tavaly, de más halálozási okokat nem tudok.46.hét (nov 9-15): 103, 101, 87, 99, 107, 107, 93 = 697 főItt pedig a heti halálozási számok alakulása (darabszám) évente:visszakerestem az ezen a héten közölt hivatalos napi halálozási adatokat a koronavírus.hov.hu-n:
40.hét 41.hét 42.hét 43.hét 44.hét 45.hét 46.hét 2015 2192 2332 2463 2437 2418 2425 2315 2016 2447 2538 2493 2527 2458 2471 2483 2017 2428 2496 2357 2338 2397 2324 2423 2018 2498 2512 2432 2409 2361 2362 2408 2019 2442 2382 2394 2355 2297 2443 2359 2020 2529 2520 2686 2910 3107 3432 3642
Az a 150% nem néz ki túl jól, de igazából (sajnos) eddig minden papírforma szerint (sőt, picit jobb is, mert napi 200 halottal számoltak decemberre) alakul.
Borbinho
r.baggio
Borbinho
Vagy arra célzol, hogy elhallgatnak halottakat? Vagy az lehet, hogy a koronavírus halottak és a "szokásos" halottszám között van elég nagy átfedés?
Willie Parker
Az biztos, hogy jelentős átfedés van azok között, akik meghaltak volna más betegségben és a covid halottak között.
A táblázatokból egyértelműen látszik, hogy ahogy (jelentősen) elkezdett emelkedni a covidban elhunytak száma , úgy elkezdett nőni az össz halálozások száma is. Nem céloztam semmire, Baggio kikereste, hogy alakult a covid elhunytak száma arra a hétre ahol már van elérhető országos KSH adat, én meg beraktam alá, hogy az utána lévő hetekben hogy alakult a covidban elhunytak száma.
Páran akik foglalkoztunk már itt többször a statisztikákkal, (és csináltunk mi magunk előrejelzéseket, én pl augusztus eleje óta frissítgetem az exceleim 😀) jeleztük, hogy felesleges az első 3 negyedévben eltérést keresni a halálozásokban korábbi évekhez képest, mert ~600 ember hunyt el augusztus végéig covidban (az azóta eltelt bő 3 hónapban pedig 5600an).
Szeretném azt hinni, hogy a halottak számában nincs szándékos ferdítés, elhallgatás, hanem tényleg csak az adatok összeszedéséből adódnak érdekességek.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Többen haltak meg másban, mint COVID-ban? Azt tudom, hogy közlekedési balesetben valamennyivel kevesebben, mint tavaly, de más halálozási okokat nem tudok.46.hét (nov 9-15): 103, 101, 87, 99, 107, 107, 93 = 697 főItt pedig a heti halálozási számok alakulása (darabszám) évente:visszakerestem az ezen a héten közölt hivatalos napi halálozási adatokat a koronavírus.hov.hu-n:
Borbinho
r.baggio
Borbinho
több mint 5 éve
46.hét (nov 9-15): 103, 101, 87, 99, 107, 107, 93 = 697 főItt pedig a heti halálozási számok alakulása (darabszám) évente:visszakerestem az ezen a héten közölt hivatalos napi halálozási adatokat a koronavírus.hov.hu-n:
Borbinho
r.baggio
több mint 5 éve
Itt pedig a heti halálozási számok alakulása (darabszám) évente:visszakerestem az ezen a héten közölt hivatalos napi halálozási adatokat a koronavírus.hov.hu-n:
Borbinho

---