Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Így van nem kötelező. Viszont azt ma mondták el, hogy ha be akarod oltatni magad akkor azzal kell, amit ők döntenek, hogy mi legyen.Ez eddig is így volt azért.
Gondolom hallottál már olyanról, hogy mellékhatások. Ha nem lett megfelelően letesztelve embereken akkor azért lehetnek elég cudar mellékhatások.
csebi
Legalábbis amikor H1N1-re oltottak nem volt étlap, hogy "tessék, van francia, belga, orosz, német, melyiket kéri?" Se amikor influenzára. Se gyerekkorban. Gondolom amikor a gyerekedet oltatod, akkoris van "az" oltás, és nem egy lista országok, gyártók szerinti lebontásban, hogy válassz.
Én legalábbis erről se találtam semmit, hogy lehetne választani, hogy melyik gyártó által előállított oltást kapja a gyerek, vagy akár a mostani influenzaoltásnál, pedig azt is sok helyen gyártják. Te tudod melyik gyártóét adják be most ősszel itthon?
Vakcinamellékhatásról nem igazán, pont erről olvasgattam mostanában.
Mivel az a legtöbbször egy legyengített vírustörzs vagy egy évtizedekig kivizsgált kemikália.
Te milyen cudar mellékhatást találtál vakcina esetén?
(Nem gyógyszer, az teljesen másra és máshogy hat.)
több mint 5 éve
De szerinted nem fontosabb Orbánnak a győzelem, a normális élethez való visszatérés, a szavazói boldogsága egy évvel a választások előtt, mint némi szakmai kockázat?De.
somoskovig
De nem tartom ostobának vagy túlzottan kockázatvállalónak.
Szereti a tutit.
Jelenleg senki nem tud semmit egyik vakcina hosszabb távú hatásairól sem. Lehet, hogy nem fosol, de egy év múlva Putyin alakú anyajegy nő a seggeden, és vodkával iszod a kávét is.És te tényleg ezt gondolod, hogy egy vakcina tud ilyet?
somoskovig
Olvasgattam vakcinákról, nem ilyen mellékhatások voltak a múltban. Inkább a gyér hatékonyság, emiatt hamis biztonságérzet, és megfertőződés.
Olyat nem nagyon találtam -vakcina, nem gyógyszer esetén- hogy a mellékhatás durva lett volna, de nyilván sose kellett 1 év alatt készrefejleszteni vakcinát.
De ezt majd sutianap elárulja, ha tudja.
Szerintem a végső, hatékony még így is legalább 3-4 év.
több mint 5 éve
Egy laza máj vagy vesekárosodás milyen szuper lenne. A legjobb ha nem is jön elő csak mondjuk egy év múlva, majd nyomozhatod mi a franctól van.Mert ebben csak szakmait tud.Én várok mindenképpen. És próbálok majd szakmailag releváns információkat kutatni, olyan emberekkel beszélni, akiknek adok az orvosi véleményére.Kinek fogadod el, aki átolvasta és meg is érti?hvg.hu/tudomany/20200908_orosz_vakcina_hatasvizsgalat_tanulmany_lancet_koronavirus_oltoanyagA dokumentációk, vizsgálati körülmények, stb. sokkal szigorúbb és transzparensebb nyomon követése.Szerinted mi kellemetlenséget okozhat egy engedélyezett orosz vagy kínai vakcina?hvg.hu/itthon/20201208_vakcina_regisztracio_oltas_kivalasztasaOrosz vagy kínai.
r.baggio
Nagyon bizakodó lettem.
Bazzani
Jakab mondta, hogy a vírusfejlesztés nem agysebészet.
Milyen mellékhatásoktól tartasz? Vagy a hatástalanságuktól?
Vagy mi az a pont, ahol bizalomgrjesztőbb egy amerikai, angol, német, francia vagy egy svájci mondjuk?
Sobri Jóska
somoskovig
somoskovig
És miért annak?
Sobri Jóska
Csak egy kérdés, Te miért gondolod, hogy ebben az egy kérdésben szakmai döntést fog hozni az a kormányzat, amelynek minden járvány alatti lépéséről Te mondod folyamatosan, hogy szakmai érvek helyett politikai alapon döntenek? Nem lenne logikus gyorsan elkezdeni oltatni és diadalmas győzelmet hirdetni, és hagyni, hogy újra mindenki élhessen, pöröghessen a gazdaság, ilyesmik? Aztán ha 100-ból 2-3-4-5-10 embernél lesz egy kis mellékhatás, akkor csak azt kell megmagyarázni.
somoskovig
Nincs politikai döntési lehetőség arról, hogy mi van az 500 oldalas dokumentációkban.
Valakinek el kell olvasni, aki tökvesztés terhe mellett azt mondja: "mehet" és akkor menni is fog. Ha azt mondja, hogy "háááát, ez meleg", akkor meg nem fog.
Az én kérdésem:
Mondjuk beoltanak a Szputnyikkal. Lehet hatástalan, ez szívás. De szerinted mi kárt okozhat?
A kis mellékhatás mi?
Fosok 3 napig? Fáj a fejem egy hétig? Hőemelkedésem van 2 napig?
Vagy leszakad a lépem, megvakulok, szívinfarktust kapok?
Azért nem mindegy.
Sobri Jóska
Gondolod véletlen hogy a két nagy haverunk az orosz meg a kínai adja a hiperszuper vakcinát. Biztos nem keresi hullára ezen is magát Vitya meg a haverjaj.
Kit érdekli hogy jó vagy nem.
több mint 5 éve
hidd el, hogy nap mint nap rengeteg olyan dologban hoznak úgy döntést, hogy teljesen vakon vannak. kijelölik az irányt, és teljesen mindegy mit mond a szakma.Ja.h szakmai érveket félredobva hozzák meg a döntést.Ami mi?Mert ebben csak szakmait tud.Jóska nagyon naív vagy. de lehet ebben politikai döntést hozni.
Nincs politikai döntési lehetőség arról, hogy mi van az 500 oldalas dokumentációkban.
Valakinek el kell olvasni, aki tökvesztés terhe mellett azt mondja: "mehet" és akkor menni is fog. Ha azt mondja, hogy "háááát, ez meleg", akkor meg nem fog.
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
De mivel ebben a kérdésben vakon van a teljes politikai vezetés, nem tudják félredobni a szakmai érveket, főleg, ha egyszerre lesz "mehet" és "ne menjen" a szakmai érvek között.
Orbán nem akar mindenképp oltani/nem oltani.
Az oltás csak eszköz, nem cél.
Ő meg akarja állítani a gazdasági zuhanást és az egészségügyi katasztrófát.
Illetve nem kötelező az oltás.
Így ezügyben mindenki maga dönt, nem Orbán.
Én a neten olvasgatva azt nem tudom, hogy konkrétan egy koronavírus elleni nem elég jó vakcina mit árthat azon kívül, hogy hamis biztonságérzetet ad, illetve kvázi enyhén koronavírusossá tesz. (Nem a Szputnyik, hanem egy random nem elég jó vakcina.)
Ez így privátim érdekelne a saját és családom oltása szempontjából.
sutianapTe tudod?
Sobri Jóska
Sztem Orbán is minél hamarabb oltatni akar (hiszen többször elmondta, hogy vakcináig lesznek korlátozások, ha azok nincsenek akkor be lehet indítani újra a gazdaságot, ami kulcskérdés neki, hogy mikor lehet), valamint azt sem tudhatjuk, hogy az oroszok nem akarják-e, hogy Orbán oltasson a vakcinájukkal. jó üzlet lehet ez az oroszoknak.
Így van nem kötelező. Viszont azt ma mondták el, hogy ha be akarod oltatni magad akkor azzal kell, amit ők döntenek, hogy mi legyen.
Gondolom hallottál már olyanról, hogy mellékhatások. Ha nem lett megfelelően letesztelve embereken akkor azért lehetnek elég cudar mellékhatások.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Mert ebben csak szakmait tud.Hogy ne lehetne politikai döntést hozni? A fővesztés meg vicces a következmények nélküli országban, majd bocsánatot kérnek, vagy telenyomják a saját médiát azzal, hogy a Gyúcsányi megmérgezte a vakcinákat. 😊 A fővesztő meg egy jelentősebb összeg birtokában elvonul a világ elől boldog öregkort éldegélni. De szerinted nem fontosabb Orbánnak a győzelem, a normális élethez való visszatérés, a szavazói boldogsága egy évvel a választások előtt, mint némi szakmai kockázat?
Az én kérdésem:
Mondjuk beoltanak a Szputnyikkal. Lehet hatástalan, ez szívás. De szerinted mi kárt okozhat?
A kis mellékhatás mi?
Azért nem mindegy.
Sobri Jóska
Jelenleg senki nem tud semmit egyik vakcina hosszabb távú hatásairól sem. Lehet, hogy nem fosol, de egy év múlva Putyin alakú anyajegy nő a seggeden, és vodkával iszod a kávét is. Azt se lehet tudni, hogy egy 10-ből 1, 100-ból 1 vagy 1000-ből 1 embernél fordul elő. Pont ezért is lehet politikai döntést hozni, mert nem oroszrulett a vakcina beadása, hogy 10% azonnal meghal, hanem majd évek alatt derül ki sokminden. De persze ha már a bekerülési fázisban rengeteg az ellentmondás a kutatás/fejlesztés körül, azért az nem bíztató.
több mint 5 éve
Ja.h szakmai érveket félredobva hozzák meg a döntést.Ami mi?Mert ebben csak szakmait tud.Jóska nagyon naív vagy. de lehet ebben politikai döntést hozni.
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
csebi
De mivel ebben a kérdésben vakon van a teljes politikai vezetés, nem tudják félredobni a szakmai érveket, főleg, ha egyszerre lesz "mehet" és "ne menjen" a szakmai érvek között.
Orbán nem akar mindenképp oltani/nem oltani.
Az oltás csak eszköz, nem cél.
Ő meg akarja állítani a gazdasági zuhanást és az egészségügyi katasztrófát.
Illetve nem kötelező az oltás.
Így ezügyben mindenki maga dönt, nem Orbán.
Én a neten olvasgatva azt nem tudom, hogy konkrétan egy koronavírus elleni nem elég jó vakcina mit árthat azon kívül, hogy hamis biztonságérzetet ad, illetve kvázi enyhén koronavírusossá tesz. (Nem a Szputnyik, hanem egy random nem elég jó vakcina.)
Ez így privátim érdekelne a saját és családom oltása szempontjából.
sutianapTe tudod?
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 5 éve
h szakmai érveket félredobva hozzák meg a döntést.Ami mi?Mert ebben csak szakmait tud.Jóska nagyon naív vagy. de lehet ebben politikai döntést hozni.
Sobri Jóska
csebi
Sobri Jóska
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Ami mi?Mert ebben csak szakmait tud.Jóska nagyon naív vagy. de lehet ebben politikai döntést hozni.
Sobri Jóska
csebi
több mint 5 éve
Kérdés kinek a lobbija lesz erős😊
több mint 5 éve
De nem lehet, mert akkor nem lesz igaza.Mert ebben csak szakmait tud.Jóska nagyon naív vagy. de lehet ebben politikai döntést hozni.
Sobri Jóska
csebi
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
az egy dolgog, hogy mit mond az OGYÉi, de mivel ájrópai ország vagyunk, be kell vonni az EU gyógyszerügynökséget is, s nagy valószínűséggel nem bólinzanak rá egy kivételezettségi eljárásrendreMert ebben csak szakmait tud.Én várok mindenképpen. És próbálok majd szakmailag releváns információkat kutatni, olyan emberekkel beszélni, akiknek adok az orvosi véleményére.Kinek fogadod el, aki átolvasta és meg is érti?hvg.hu/tudomany/20200908_orosz_vakcina_hatasvizsgalat_tanulmany_lancet_koronavirus_oltoanyagA dokumentációk, vizsgálati körülmények, stb. sokkal szigorúbb és transzparensebb nyomon követése.Szerinted mi kellemetlenséget okozhat egy engedélyezett orosz vagy kínai vakcina?hvg.hu/itthon/20201208_vakcina_regisztracio_oltas_kivalasztasaOrosz vagy kínai.
r.baggio
Nagyon bizakodó lettem.
Bazzani
Vagy mi az a pont, ahol bizalomgrjesztőbb egy amerikai, angol, német, francia vagy egy svájci mondjuk?
Sobri Jóska
somoskovig
somoskovig
És miért annak?
Sobri Jóska
Csak egy kérdés, Te miért gondolod, hogy ebben az egy kérdésben szakmai döntést fog hozni az a kormányzat, amelynek minden járvány alatti lépéséről Te mondod folyamatosan, hogy szakmai érvek helyett politikai alapon döntenek? Nem lenne logikus gyorsan elkezdeni oltatni és diadalmas győzelmet hirdetni, és hagyni, hogy újra mindenki élhessen, pöröghessen a gazdaság, ilyesmik? Aztán ha 100-ból 2-3-4-5-10 embernél lesz egy kis mellékhatás, akkor csak azt kell megmagyarázni.
somoskovig
Az én kérdésem:
A kis mellékhatás mi?
Azért nem mindegy.
Sobri Jóska
főleg, hogy kikotyogta, hogy fázis 3hoz keresnek embereket
tehát Vixtor olthassa a magyarokat, azokat akik nem uniós polgárok
( a fázis három az gyógyszerkísérlet egészséges önkénteseken, pöcc azé perkálni szoktak egy százast egy hétér, nem pedig azt mondják, hogy ingyenesen biztosítjuk a jelentkezőknek ) WTF
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Mert ebben csak szakmait tud.Jóska nagyon naív vagy. de lehet ebben politikai döntést hozni.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Mert ebben csak szakmait tud.Én várok mindenképpen. És próbálok majd szakmailag releváns információkat kutatni, olyan emberekkel beszélni, akiknek adok az orvosi véleményére.Kinek fogadod el, aki átolvasta és meg is érti?hvg.hu/tudomany/20200908_orosz_vakcina_hatasvizsgalat_tanulmany_lancet_koronavirus_oltoanyagA dokumentációk, vizsgálati körülmények, stb. sokkal szigorúbb és transzparensebb nyomon követése.Szerinted mi kellemetlenséget okozhat egy engedélyezett orosz vagy kínai vakcina?hvg.hu/itthon/20201208_vakcina_regisztracio_oltas_kivalasztasaOrosz vagy kínai.
r.baggio
Nagyon bizakodó lettem.
Bazzani
Sobri Jóska
somoskovig
somoskovig
És miért annak?
Sobri Jóska
somoskovig
Az én kérdésem:
A kis mellékhatás mi?
Azért nem mindegy.
több mint 5 éve
kitekinto.hu/2020/12/08/europan-kivul/odzkodnak-az-oroszok-a-covid-oltastol/187265/?ref=hirstart

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Én várok mindenképpen. És próbálok majd szakmailag releváns információkat kutatni, olyan emberekkel beszélni, akiknek adok az orvosi véleményére.Kinek fogadod el, aki átolvasta és meg is érti?hvg.hu/tudomany/20200908_orosz_vakcina_hatasvizsgalat_tanulmany_lancet_koronavirus_oltoanyagA dokumentációk, vizsgálati körülmények, stb. sokkal szigorúbb és transzparensebb nyomon követése.Szerinted mi kellemetlenséget okozhat egy engedélyezett orosz vagy kínai vakcina?hvg.hu/itthon/20201208_vakcina_regisztracio_oltas_kivalasztasaOrosz vagy kínai.
r.baggio
Nagyon bizakodó lettem.
Bazzani
Sobri Jóska
somoskovig
somoskovig
És miért annak?
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Kinek fogadod el, aki átolvasta és meg is érti?hvg.hu/tudomany/20200908_orosz_vakcina_hatasvizsgalat_tanulmany_lancet_koronavirus_oltoanyagA dokumentációk, vizsgálati körülmények, stb. sokkal szigorúbb és transzparensebb nyomon követése.Szerinted mi kellemetlenséget okozhat egy engedélyezett orosz vagy kínai vakcina?hvg.hu/itthon/20201208_vakcina_regisztracio_oltas_kivalasztasaOrosz vagy kínai.
r.baggio
Nagyon bizakodó lettem.
Bazzani
Sobri Jóska
somoskovig
somoskovig
És miért annak?
több mint 5 éve
Átolvasod?A dokumentációk, vizsgálati körülmények, stb. sokkal szigorúbb és transzparensebb nyomon követése.Szerinted mi kellemetlenséget okozhat egy engedélyezett orosz vagy kínai vakcina?hvg.hu/itthon/20201208_vakcina_regisztracio_oltas_kivalasztasaOrosz vagy kínai.
r.baggio
Nagyon bizakodó lettem.
Bazzani
Sobri Jóska
somoskovig
Vagy a végén elfogadod, ha Cili néni azt mondja: átolvastuk, és tökéletes?
Ha a magyar szakemberek, akik átolvasták azt mondják: fasza a Szputnyik, akkor elfogadod?
több mint 5 éve
hvg.hu/tudomany/20200908_orosz_vakcina_hatasvizsgalat_tanulmany_lancet_koronavirus_oltoanyagA dokumentációk, vizsgálati körülmények, stb. sokkal szigorúbb és transzparensebb nyomon követése.Szerinted mi kellemetlenséget okozhat egy engedélyezett orosz vagy kínai vakcina?hvg.hu/itthon/20201208_vakcina_regisztracio_oltas_kivalasztasaOrosz vagy kínai.
r.baggio
Nagyon bizakodó lettem.
Bazzani
Sobri Jóska
somoskovig
több mint 5 éve
A dokumentációk, vizsgálati körülmények, stb. sokkal szigorúbb és transzparensebb nyomon követése.Szerinted mi kellemetlenséget okozhat egy engedélyezett orosz vagy kínai vakcina?hvg.hu/itthon/20201208_vakcina_regisztracio_oltas_kivalasztasaOrosz vagy kínai.
r.baggio
Nagyon bizakodó lettem.
Bazzani
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Szerinted mi kellemetlenséget okozhat egy engedélyezett orosz vagy kínai vakcina?hvg.hu/itthon/20201208_vakcina_regisztracio_oltas_kivalasztasaOrosz vagy kínai.
r.baggio
Nagyon bizakodó lettem.
Bazzani
több mint 5 éve
látom magam előtt a képet ahogy Lavrov beoltja SZP-t az orosz vakcinával.hvg.hu/itthon/20201208_vakcina_regisztracio_oltas_kivalasztasaOrosz vagy kínai.
r.baggio
Nagyon bizakodó lettem.
Bazzani
több mint 5 éve
hvg.hu/itthon/20201208_vakcina_regisztracio_oltas_kivalasztasaOrosz vagy kínai.
r.baggio
Nagyon bizakodó lettem.
több mint 5 éve
VanillaSky
1 635
hvg.hu/itthon/20201208_vakcina_regisztracio_oltas_kivalasztasaPersze azért lesz olyan, aki a teljes palettát megkapja és a 'mocskos nyugat' ellenére a német-amerikaiból kér majd.
r.baggio
"Száz ismétlés, heti három éjszaka, négy éven keresztül gondolta Bernard Marx, a hipnopédiaspecialista. Hatvankétezer-négyszáz ismétlés, és az állítás igazsággá válik. Idióták!"
több mint 5 éve
hvg.hu/itthon/20201208_vakcina_regisztracio_oltas_kivalasztasa

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
szerintem csak nem ért oda a teszt a laborba, annyira nagy a forgalom az utakon.2,219 new cases and 136 new deathsKözeledik dec 21, oda pedig virítani kell.
nagyon jók vagyunk!
Ilyen ütemben szilveszterre vég a járványnak
😊
zemanla
A határt elérve megbolondul szerencsétlen vírus. Dec 2 - 4100 eset, aztán dec 3-6 5500-6600 között majd dec 7 - 3800, ma 2200. Annyira béválltak a pedagógus tesztek, a fegyelmezett vásárlási sávtartás és az éjjel nem garázdálkodó renitensek, hogy a következő hét produkálhat 2-300 fertőzött között!
VanillaSky