Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 239 — NFL bracket champion '26
Leírom hátha átmegy egyeseknek.
Árvíz esetén nem mindegy , hogy ártérrel, gátakkal és zsiliprendszerrel védekezel vagy homokzsákolással.
Szopni igyis - ugyis fogsz de meg az első esetben már most azon gondolkodsz, hogy mivel tudod megemelni a gátat, a másodikban arra megy el minden energiát, hogy plakátokon hírdesd, hogy van zsák, homok és lapát szarásig..
gordon
Jó példa! Alapképzettségem vizes mérnök. Néhány dunai árvizet végig csináltam. Szentendrén, Esztergomban ( ott már a katasztrófa védelmis "szakemberekkel". Nekik volt szép új autójuk, egyenruhájuk, nekünk szakértelmünk, helyismeretünk, tapasztalatunk)
zemanla
Anno én Dunabogdányban voltam árvíz ellen védekezni, ott egyetlenegy vízügyes manus volt, azt is Szabolcsból vezényelték...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Teabee Denver Broncos 794
épp ingyen parkolnak
több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 407 — Do Your Job
111 halott, elsőéves orvostanhallgatókat is vezényelnek, de már a parkolóházakban is ingyen lehet parkolni!
r.baggio
És hol van a 133 bátor ember???

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 840 — no es importante
111 halott, elsőéves orvostanhallgatókat is vezényelnek, de már a parkolóházakban is ingyen lehet parkolni!

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 262 — Bears & Illinois fan
A közjó és a köznyugalom érdekében erőt veszek magamon és csendben maradok 😊
warr_b
Miért, mit mondanál? Kit küldenél el a picskuba? Engem érdekel....

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Nekem az éjjel két diákom köszönt el, mert besorozták (3. év gyógyszerész).
Teabee
Őket hová irányították?
zemanla
Az egyiket tudom, hogy Komáromba (ott lakik, tehát valszeg/remélhetőleg lakhely közelébe kerül mindenki), tesztelésre
több mint 5 éve
Árvíz esetén nem mindegy , hogy ártérrel, gátakkal és zsiliprendszerrel védekezel vagy homokzsákolással.
Szopni igyis - ugyis fogsz de meg az első esetben már most azon gondolkodsz, hogy mivel tudod megemelni a gátat, a másodikban arra megy el minden energiát, hogy plakátokon hírdesd, hogy van zsák, homok és lapát szarásig..
gordon
Jó példa! Alapképzettségem vizes mérnök. Néhány dunai árvizet végig csináltam. Szentendrén, Esztergomban ( ott már a katasztrófa védelmis "szakemberekkel". Nekik volt szép új autójuk, egyenruhájuk, nekünk szakértelmünk, helyismeretünk, tapasztalatunk)

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 035 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
A közjó és a köznyugalom érdekében erőt veszek magamon és csendben maradok 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Lányom évfolyamtársai kapják már a telefonokat, hová kell menniük kb kedden.
Budapesti Gyöngyösre, győri Szekszárdra...azt még nem tudják, hol fognak aludni... wtf?
Mi még "várjuk" a telefont...☹️
..és a féléves vizsgák időben megtartva. A kéthetes beosztások alapján, remélem a karácsonyt nem pl Kisvárdán tölti a lányom...
zemanla
Ezeket probaltam honapokkal ezelott leirni, mert tudtuk hogy ez lesz. Akkor meg csak orvosokat es szakdolgozokat erintett. Akkor az orvosgyuloloktol meg is kaptam hogy a katonak ket hetet hadgyakorlatoznak es rendoroket is szoktak vezenyelni. Probaljatok erre gondolni, es biztos konnyebb lesz ( bocs ez csak a keseruseg volt). Amikor a fiam “bevonult” egy honapja akkor csak egy sms-t kaptak, hogy 5 napi valtoruhaval masnap reggel jelenjenek meg. Oket akkor Zala, Vas, somogy, Veszprem, Tolna,Fejer, Baranya szortak szet. Akkor meg kozos “vezenylesi” koncepcio volt, az egyetemek, OMSz, es korhazak szerveztek, ki hova menjen! Most mar sajnos ez teljesen kikerult a kormanyhivatalokba. Ok latjak at legkevesbe ki mit tud es mire kepes es hova kik kellenenek. Ezert van az, hogy mar azokert a sracokert akik folyamatosan egy helyen vannak, sok muszakkal a hatuk mogott mar tenylegesen tudjak mit kell csinalni a rendorok es katonak ne vigyek mashova. Fiamnak volt olyan muszakja az ITO-n amikor a 4 ledolgozott muszakkal a hata mogott o volt a legtapasztaltabb, es o volt pl az egyetlen aki mar vett le korabban pcr-t. Most minden ilyen sracert kulon kuzdelmet kell folytatni, az elvezenylesi parancsnal ezeket elmondani, kulon lelevelezni a hivatalokkal, ornagy urakkal. De raernek ugyhogy hajra. Ezert vannak olyan szituaciok hogy nyomorult hallgatonak Debrecenben nov 24-en lesz a belgyogyaszat szigorlata, de holnap reggel nyolckor Szombathelyen kell jelentkeznie.
Egyebkent mi ugy latjuk, hogy ez a mostani nagyszamu egeszsegugyi hallgato bevonasa a tenyleges MARKETINGPOLITIKAT szolgalja. Bebofogtek a minden iskola, szoc intezmeny stb le lesz tesztelve. Nincs pcr kapacitas gyorsteszt meg minimum 15-20 perc/tesztelt. (Gyorstesztnek akkor van ertelme, ha negativitas eseten pcr is tortenne, nem tortenik). Ez sok embert igenyel. A 4-5-6 orvostanhallgatok mar nem elegek ( raadasul ok mar betegagy mellett vannak, csakugy mint az apolo szakosak) az 1-3 evfolyamot berantottak de nem eleg. Ezert viszik most a gyogyszereszeket, dietetikusokat stb. A kisebbik fiameknak mar oktatsa sem volt, egy video azt slussz. Egy evfolyamtarsa a mentoknel rakerdezett, hogy meg tudjak-e csinalni a valasz az volt: ha a kinyujtott kezeden 7 ujnal tobbet latsz igen.
Most mar nagyon sok csaladot erint ez a kaotikus, agyatlan menedzseles. Es mielott megint oldalakon megy a mantra, megelozom a ket kormanypropagandistat:
1: a lanyod, egy szemelyes pelda, irrelevans, ne ragadj le ilyeneknel. 2: mashol is ugyanigy, ugyanilyen fejetlenul kezelik a valsagot 3: egesz Europaban ez van es ennek a struccpolitikanak a kovetkezmenye, hogy Europaban mindenhol dietetikus hallgatokat kell bevonni 4: a kormany semmit nem tehet sehol a jarvanykezeles kapcsan, ne is vard el toluk. 5: ez a defetista sirankozas nem viszi elore a dolgot 6: nevetseges, hogy kisstiluen ezt is kormany nyakaba varrjatok 7: ne felejtsd el hogy hanyan ingaznak a munkahelyukre, majd a lanyod is megoldja 8: nem sracaink boret viszik a vasarra, hanem a sajatjukat.

Kitartas a csaladodnak!

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 903
És akkor a konkrét sztoriról.
Szerinted a kormányzat hibája ha elromlik egy korházban valami?
Egyik ismerősöm a Markusovszkyban dolgozik, én is voltam ott pár éve, teljesen elégedett voltam a látottakkal, vannak puttó részei a korháznak, de alapvetően európai szinvonalú korház, semmi gáz nincs vele.
Most nyilván részlegesen dől be az eü-ellátórendszer a járvány miatt, a nyári elbaszott bóklászás miatt, (ha nem is ez a hivatalos kommunikáció), nem elég lapos a görbe, amiről tavasszal beszéltünk, és ezek az összeomlás jelei. Még nem rendszerszinten, még nem szakadt át a gát, de már megrepedt, és van ahol ömlik be a víz.
Az idézet cikk egyébként eképp zárul:
„Kórházunk azonnal intézkedett a COVID részlegen felmerült műszaki probléma miatt, haladéktalanul kértük a külső szolgáltatót a hiba elhárítására. 2020. november 16-án a javítás megtörtént, azóta műszaki probléma nem volt” – írja válaszában dr. Káldy Zoltán orvosigazgató.
Mi köze ehhez a kormányzatnak?
Sobri Jóska
Sobri, nem tudom melyik részén voltál de a Markusovszky nagyon gáz. Lehet hogy van pár felújított "mutogatni való" része de működésben és küllemében is finoman szólva is hagy kívánni valót maga után. #kalapszar
davemayer
Ez nettó hülyeség amit írsz 1 éve volt szerencsém bejárni szinte az egész Szombathelyi korházat.
Hát amit állítasz kedves Dave az köszönő viszonyba sincs az igazsággal csak úgy mondom.

www.google.com/search?q=szombathelyi+kórház&client=ms-android-samsung-gs-rev1&prmd=minv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiJgf7JypTtAhXMl4sKHU34C0cQ_AUoAnoECCEQAg&biw=412&bih

Brutál pénzt öltek bele az évek során

Szóval légyszíves ne írj ilyen fals infókat
Józska te meg ne dőlj be minden kamu információnak
Rózsa Sándor (betyár)
Ok én kb 3 éve voltam utoljára, lehet azóta ledózerolták és felépitették újra. Tudod az életem nagyobbik részét arrafelé éltem le, hidd el nincsenek fals infoim, maximum nem teljesen naprakészek. Ahogy írtam, azt el tudom képzelni hogy részeket rendbe hoztak, de hogy az egészet nem illetve a működését tekintve pláne nem az tuti.
davemayer
Figyu én itt élek
Hidd el a korházat magát Á-tól Z-ig felujitották nem nagyon van olyan pontja ami ne lenne felújítva.
Kismillió cikket találsz ez ügyben.
Erről jó pár éve volt vita különben itt a fórumon.
Lényeg az a vidéki városok jó helyzetben vannak uniós támagatások révén így nagyon sok helyen felújitották a kórházakat.
Szóval ebben most nincs igazad
A Szombathelyi korháznak nagyon kevés olyan része van ami ne érné el a normát ha egyáltalán van
Rózsa Sándor (betyár)
Speciel én kisvárosban élek és hát nem vagyok lelkes.
Pár éve építettek egy új egészségügyi intézményt. Elfoglalták a háziorvosok, fogorvosok, nincs ezzel gond.
Viszont a régi egészségház, amely egyébként felújításra szorulna, de évek óta semmi. Ami pedig a legnagyobb baj, hogy igazából rengeteg funkciót nem tud ellátni, mert nincs orvos. És valami 100ezres körzet tartozik hozzá itt Monor kistérségben. Fuleszet vagy ilyen alap dolog van hetente kétszer, amikor a gyereknél baj volt, bár rendelési idő is volt (mert ez a gyerek úgy van nevetve, hogy rendelési időben fájjon a füle) elhajtottak, mivel nem volt láza. 12ezret kellett fizetni a maganorvosnak, bár annak sem lett volna időpontja, de szerencsére azért fogadott.
Ez csak egy szegmens, mennyire problémás az egészségügy, még úgy is, hogy tesznek bele pénzt, csak nem biztos, hogy a megfelelő helyen költik el.
Kb ugyanaz, mint a foci....hiába van szép stadion, azt leszarom, engem a tartalom, a foci erdekel, mint az orvosok, a gyógyítás.
több mint 5 éve
Teabee
Őket hová irányították?

több mint 5 éve
több mint 5 éve
Lányom évfolyamtársai kapják már a telefonokat, hová kell menniük kb kedden.
Budapesti Gyöngyösre, győri Szekszárdra...azt még nem tudják, hol fognak aludni... wtf?
Mi még "várjuk" a telefont...☹️
..és a féléves vizsgák időben megtartva. A kéthetes beosztások alapján, remélem a karácsonyt nem pl Kisvárdán tölti a lányom...

Szerkesztette: zemanla

több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Azt hiszitek trollkodik, pedig teljesen valid kérdést tett fel csak félreértettétek: azt kérdezte hogy ha jól védekeznek akkor hogy lehet hogy a SAJÁT viszonylatukban (tehát nem Mo-hoz mérten) negatív rekordot döntöttek. Na erre a kérdésre egy "tudja a faxom"-on kívül nem jött válasz, pedig ez egy nagyon is érdekes kérdés.
davemayer
Akkor fuss neki a tegnapi utolso neki cimzett valaszomnak! Bar Szokol megelozott. Udv

Ja elfelejtettem IGAZAD VAN!
diverdoc
Nem azt várom el hogy igazat adj nekem hanem hogy normális érvekkel alátámasztva magyarázzátok el ezeket az összefüggéseket, mert rohadjak meg biztos hülye vagyok de amire Szokol azt írta hogy irreleváns, az nálam nagyon is az. Nem kötekszem, tényleg nem értem és jó lenne erre valami magyarázat.
davemayer
Akkor fuss neki a tegnapi utolso valaszomnak!
Leakadhatnal te is errol, senki nem mondta, hogy JOL vedekezik Nemetorszag. Hanem azt, hogy JOBBAN!!!! Van akinek ez statisztikailag nem jelentos, hogy negyszer annyisn halnak nalunk, nekem az. Szamadatok emelkednek ott is?? Jeee! Ki nem szarja le, mi es a csaladunk itt elunk, nekunk Magyarorszag a fontos. Neked lehet hogy Hollandia, biztos van bowl.nl ahol ezt kitargyaljak. Emelkedik az esetszam ott is?? Szerinted itthon mi lennd az esetszam, ha annyit tesztelnenk? Mi lenne ha mukodne sz EESZT es az OSZIR lejelento? Mi lenne ha a Panbio poz lejelenteste kerulne????
Aaaa mindegy elegem van. Neked is Sobrinak is igaza van. Tenyleg meguntam.
diverdoc
Csak árnyalásképpen a kirohanásodhoz: olyan helyen lakom itt Hollandiában ami a kezdetektől gócpontnak tekinthető + olyan helyen dolgozom ahol több százan vannak egyszerre egy helyen és ezek az emberek egy minimum 100 km-es sugarú körből jönnek. El tudod azt képzelni hogy nem volt még egy covidosunk sem? Pedig egy eset sem volt. Hogy miért? Mert képzeld, itt sem tesztelnek.
Itt is ugyanolyan struccpolitika megy mint mindenhol máshol egész Európában. Jó hogy mondtad majd rá is nézek erre a bowl.nl-re bár a hollandom még gyengus de csak van angolul vagy németül.
davemayer
Csak arnyalaskeppen: lakossagaranyosan a napi halalozasban mar kozel 5x a magyar a hollandenak. De nem Hollandia, hanem Nemetorszagrol volt szo ( reszetekrol) erre reflektaltam, hogy nekunk Mo fontos ( kiveve neked mert te Hollandiaban)

több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Azt hiszitek trollkodik, pedig teljesen valid kérdést tett fel csak félreértettétek: azt kérdezte hogy ha jól védekeznek akkor hogy lehet hogy a SAJÁT viszonylatukban (tehát nem Mo-hoz mérten) negatív rekordot döntöttek. Na erre a kérdésre egy "tudja a faxom"-on kívül nem jött válasz, pedig ez egy nagyon is érdekes kérdés.
davemayer
Akkor fuss neki a tegnapi utolso neki cimzett valaszomnak! Bar Szokol megelozott. Udv

diverdoc
Nem azt várom el hogy igazat adj nekem hanem hogy normális érvekkel alátámasztva magyarázzátok el ezeket az összefüggéseket, mert rohadjak meg biztos hülye vagyok de amire Szokol azt írta hogy irreleváns, az nálam nagyon is az. Nem kötekszem, tényleg nem értem és jó lenne erre valami magyarázat.
davemayer
Leakadhatnal te is errol, senki nem mondta, hogy JOL vedekezik Nemetorszag. Hanem azt, hogy JOBBAN!!!! Van akinek ez statisztikailag nem jelentos, hogy negyszer annyisn halnak nalunk, nekem az. Szamadatok emelkednek ott is?? Jeee! Ki nem szarja le, mi es a csaladunk itt elunk, nekunk Magyarorszag a fontos. Neked lehet hogy Hollandia, biztos van bowl.nl ahol ezt kitargyaljak. Emelkedik az esetszam ott is?? Szerinted itthon mi lennd az esetszam, ha annyit tesztelnenk? Mi lenne ha mukodne sz EESZT es az OSZIR lejelento? Mi lenne ha a Panbio poz lejelenteste kerulne????
diverdoc
Csak árnyalásképpen a kirohanásodhoz: olyan helyen lakom itt Hollandiában ami a kezdetektől gócpontnak tekinthető + olyan helyen dolgozom ahol több százan vannak egyszerre egy helyen és ezek az emberek egy minimum 100 km-es sugarú körből jönnek. El tudod azt képzelni hogy nem volt még egy covidosunk sem? Pedig egy eset sem volt. Hogy miért? Mert képzeld, itt sem tesztelnek.
Itt is ugyanolyan struccpolitika megy mint mindenhol máshol egész Európában. Jó hogy mondtad majd rá is nézek erre a bowl.nl-re bár a hollandom még gyengus de csak van angolul vagy németül.

Szerkesztette: davemayer

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Latom megint oldalak ota ugyanaz a tema: Sobri feltesz vmi kerdest, jonnek ra szamokkal stb. Sobri ferdit es csavar rajta es reakcioja: ez nem valasz a kerdesre.
Hanyszor ultok meg fel neki felesleges idot es energiat beleolve? 😀 Sobri a sajat barom dumain kivul mast ugysem fog tolni, kilometeres hsz-ek ures tartalommal mindene.
több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan
davemayer

diverdoc
davemayer
Figyu: nem az a lényeg, hogy hányan betegednek meg. Morbid, de az se feltétlenül lényeges, hogy hányan halnak meg, mert az emberek meghalnak. Na de hányan halnak meg, akik túlélhetnék, ha... és innen folytassa mindenki poltikai vonalon vagy ahogy akarja.
több mint 5 éve
davemayer

diverdoc
davemayer

több mint 5 éve
davemayer

diverdoc

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Valahol egy német fórumon valaki éppen Magyarországot hozza fel példának, hogy itt nem engednek (nincsen) több tizezres demonstráció a korlátozások ellen...
rokaur
Ez egy nagyon érdekes kérdés. Ez egy olyan szintű necessary és proportionality test amibe sztem a legnagyobb bírók bicskája is bele törhet. Magánemberként én nem kritizálom az itthoni döntésünket, de emberi jogokkal foglalkozó jogászként tudnek ellenérveket felhozni.
csebi
És ha te dönthetnél ebben a kérdésben akkor mit döntenél?
davemayer
Gyülekezési joggal nem foglalkoztam kb másfél éve DE én vszeg engedélyezném bizonyos szabályokkal és korlátozásokkal még akkor is ha őrületes baromsagnak tartanám.
csebi
Ok de ha sehol nincs engedve a csoportosulás, nem lehet semmilyen rendezvényt tartani akkor pont az ilyen tüntetést milyen alapon engedélyeznéd?
Értem én hogy kinek milyen jogai vannak, nekem is jogom van panaszt tenni a hivatalban, de csak munkaidőben.
Ebben az esetben szvsz jobb ha "gondos szülőként" jár el vki és akkor sem engedi az ilyet az ő érdekükben ha az esetleg visszatetszést vált ki egyesekből.
davemayer
Úgy gondolom h addig amíg a misék engedélyezve vannak akármilyen létszámmal ami ugye ugyanolyan első generációs szabadságjogokat enged (vallásszabadság) mint a gyülekezési jog addig lehet indokot találni erre is.
Plusz a gyülekezés más mint a csoportosulás. Előbbi feltételez közös vélemény nyilvánítást utóbbi nem.
csebi
Na hát a vallásszabadságot is nyugodtan zárójelbe lehetne tenni, jöhetne az online mise. Van is olyan ahol már igy megy úgy tudom.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
davemayer

több mint 5 éve
A tegnapi németországi kérdés trollkodás volt, mégpedig azért, mert a kérdező is tudta a választ. A válasz pedig az, hogy egy világjárványban folyamatosan növekedni fognak a fertőzöttek száma, de ez irreleváns.

A korlátozások minden országban azért fontosak, hogy a görbe lapos legyen és az adott ország egészségügyi ellátási szinvonalához igazodjon. A korlátozásokat a kormányok vezetik be. A többi számadatból látszik, hogy Németország jobban kezeli a helyzetet, mint Magyarország.

De ezt tényleg le kell írni? Ez nem egyértelmü?
Szokol
Nem, ez rohadtul nem egyértelmű. De lehet hogy én megyek szembe az autópályán, nálam is az van ami Sobrinál, ha valaki jól védekezik akkor stagnál majd csökken a számadat egy idő után. Ha pedig azt elfogadod hogy 1. No jól védekezik 2. Mégis, mivel világjárvány növekednek a számadatai, akkor milyen jogon kéritek számon Mo-n hogy nálatok miért emelkednek?

Megint ugyanoda lyukadunk ki, senki sem védekezik jól, csak valaki (Mo) kevesebb erőtartalékkal és fejlettséggel rendelkezik. Ezzel együtt több hibás döntést is hoztak + tényleg ezek a drasztikus kényszermegoldások az emberhiányra nagyon durvák, ebben teljesen igazatok van.
Ha számszakilag próbálnám felvázolni akkor No mondjuk 30%-ban sikeres, Mo meg 15-20%-ban. Egyik sem elég jó.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
És akkor a konkrét sztoriról.
Szerinted a kormányzat hibája ha elromlik egy korházban valami?
Egyik ismerősöm a Markusovszkyban dolgozik, én is voltam ott pár éve, teljesen elégedett voltam a látottakkal, vannak puttó részei a korháznak, de alapvetően európai szinvonalú korház, semmi gáz nincs vele.
Most nyilván részlegesen dől be az eü-ellátórendszer a járvány miatt, a nyári elbaszott bóklászás miatt, (ha nem is ez a hivatalos kommunikáció), nem elég lapos a görbe, amiről tavasszal beszéltünk, és ezek az összeomlás jelei. Még nem rendszerszinten, még nem szakadt át a gát, de már megrepedt, és van ahol ömlik be a víz.
Az idézet cikk egyébként eképp zárul:
„Kórházunk azonnal intézkedett a COVID részlegen felmerült műszaki probléma miatt, haladéktalanul kértük a külső szolgáltatót a hiba elhárítására. 2020. november 16-án a javítás megtörtént, azóta műszaki probléma nem volt” – írja válaszában dr. Káldy Zoltán orvosigazgató.
Mi köze ehhez a kormányzatnak?
Sobri Jóska
Sobri, nem tudom melyik részén voltál de a Markusovszky nagyon gáz. Lehet hogy van pár felújított "mutogatni való" része de működésben és küllemében is finoman szólva is hagy kívánni valót maga után. #kalapszar
davemayer
Ez nettó hülyeség amit írsz 1 éve volt szerencsém bejárni szinte az egész Szombathelyi korházat.
Hát amit állítasz kedves Dave az köszönő viszonyba sincs az igazsággal csak úgy mondom.

www.google.com/search?q=szombathelyi+kórház&client=ms-android-samsung-gs-rev1&prmd=minv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiJgf7JypTtAhXMl4sKHU34C0cQ_AUoAnoECCEQAg&biw=412&bih

Brutál pénzt öltek bele az évek során

Szóval légyszíves ne írj ilyen fals infókat
Józska te meg ne dőlj be minden kamu információnak
Rózsa Sándor (betyár)
Ok én kb 3 éve voltam utoljára, lehet azóta ledózerolták és felépitették újra. Tudod az életem nagyobbik részét arrafelé éltem le, hidd el nincsenek fals infoim, maximum nem teljesen naprakészek. Ahogy írtam, azt el tudom képzelni hogy részeket rendbe hoztak, de hogy az egészet nem illetve a működését tekintve pláne nem az tuti.
davemayer
Figyu én itt élek
Hidd el a korházat magát Á-tól Z-ig felujitották nem nagyon van olyan pontja ami ne lenne felújítva.
Kismillió cikket találsz ez ügyben.
Erről jó pár éve volt vita különben itt a fórumon.
Lényeg az a vidéki városok jó helyzetben vannak uniós támagatások révén így nagyon sok helyen felújitották a kórházakat.
Szóval ebben most nincs igazad
A Szombathelyi korháznak nagyon kevés olyan része van ami ne érné el a normát ha egyáltalán van
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 688 — Lucas Scott
Valahol egy német fórumon valaki éppen Magyarországot hozza fel példának, hogy itt nem engednek (nincsen) több tizezres demonstráció a korlátozások ellen...
rokaur
Ez egy nagyon érdekes kérdés. Ez egy olyan szintű necessary és proportionality test amibe sztem a legnagyobb bírók bicskája is bele törhet. Magánemberként én nem kritizálom az itthoni döntésünket, de emberi jogokkal foglalkozó jogászként tudnek ellenérveket felhozni.
csebi
És ha te dönthetnél ebben a kérdésben akkor mit döntenél?
davemayer
Gyülekezési joggal nem foglalkoztam kb másfél éve DE én vszeg engedélyezném bizonyos szabályokkal és korlátozásokkal még akkor is ha őrületes baromsagnak tartanám.
csebi
Ok de ha sehol nincs engedve a csoportosulás, nem lehet semmilyen rendezvényt tartani akkor pont az ilyen tüntetést milyen alapon engedélyeznéd?
Értem én hogy kinek milyen jogai vannak, nekem is jogom van panaszt tenni a hivatalban, de csak munkaidőben.
Ebben az esetben szvsz jobb ha "gondos szülőként" jár el vki és akkor sem engedi az ilyet az ő érdekükben ha az esetleg visszatetszést vált ki egyesekből.
davemayer
Úgy gondolom h addig amíg a misék engedélyezve vannak akármilyen létszámmal ami ugye ugyanolyan első generációs szabadságjogokat enged (vallásszabadság) mint a gyülekezési jog addig lehet indokot találni erre is.
Plusz a gyülekezés más mint a csoportosulás. Előbbi feltételez közös vélemény nyilvánítást utóbbi nem.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.