Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Én a magam részéről kicsit meglepődtem, hogy az éttermünk szabályait milyen tiptop módon betartják a vásárlók, még nem volt szerencsém egyetlen alkudozós típushoz, és csak egyetlen nő volt aki nem értette miért van fél nyolckor zárva az ajtónk. Maszkot is visel a 90%, a maradék vagy épp telefonál vagy eszik vagy cigizik, elég ritkán találkozok olyan emberrel akin nincs maszk és kifogás sincs. Remélem jövő hét közepétől ez számokban is meg fog látszani.
gyeek
Még nem fog jó eséllyel, viszont ha mindenhol ez megy az 3-4 het mulva mar jobb szamokat fog eredmenyezni. Itt hollandiaban legalabbis 4-6 het volt a varakozasi ido.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
2020. november 8.
Óriási tévedés és szakmailag teljesen megalapozatlan – írta közleményében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) azzal kapcsolatban, hogy a fővárosi teszteléshez Karácsony Gergely főpolgármester közlése szerint antigén gyorsteszteket kívánnak beszerezni. Az NNK szerint az antigéntesztek nem váltják ki a PCR-vizsgálatokat, és nem használhatók tömeges, közösségi szűrésre sem.

2020. november 20.
16 691 helyszínen mintegy 370 ezer ember szűrését végzik el antigén gyorstesztekkel. A bölcsődékben 1742, az óvodákban 4381, az iskolákban 8694 feladatellátási helyszínen zajlik majd a tesztelés – mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.
nagylaza
Ennél jobban semmi nem mutatja be, hogy miért is baj az, ha egy járványügyi védekezést is politikai célokra használnak fel.
Mikey
Ezért jó ha ugyanannak az oldalnak a tagja a polgarmester mint aki hatalmon van, legyen az jobb vagy bal. Egyszerűen már az illúziója sincs meg hogy tudnak együtt dolgozni és ez nagyon szomorú, ez mindkét oldal szégyene általánosságban (ha igaz amit nagylaza irt akkor ennel az esetnel specifikusan csak a jobboldalé).

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 591 — The Mathematician
125789 (aktív fertőzött) - 7358 (kórházban) - 40359 (hatósági karantén) = 78072
Lehet tudni, hogy ők hol vannak?
(rémlik, hogy volt már erről szó, de reménytelen visszakeresni)
Teabee
a tippem az lenne hogy az "aktív"ak nem számítanak bele a hatósági karanténbe, elvileg esetükben alapértelmezett hogy karantén
retardált de én így tudom csak értelmezni

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 840 — no es importante
Én sem voltam egy percet sem hatósági karantéban például. 😊 Mire eljutottunk a hivatalos tesztre, majd megjött az eredmény már lejárt a fertőzöttség ideje. 😊 Ebből elég sok lehet, ha csak azt nézed, hogy milyen későn jutnak ki az emberhez a mentők, vagy milyen későn kerülhetnek sorra a mintavevő helyen, ahova el lehet menni személyesen. Pedig a statisztikában ott voltunk.
kristóf17
de a rémisztő az, hogy az aránynak inkább fordítva kellene lennie, minimum 2-3x annyi ember házi karanténban, mint ahány aktív fertőzöttről tudunk

amíg ez a fasorban nincs, tényleg kár tesztelni, hiszen mikor csak a hivatalos adatok alapján közel 80 ezer jelenleg is koronavírusos bármerre mászkálhat, míg a lehetőségei engedik... de legyen a fele, mert mondjuk hogy abból 40 ezren már meg is gyógyultak

na ez a teljes kapituláció és végletesen elcseszett védekezés

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 428 — Colts fan
2020. november 8.
Óriási tévedés és szakmailag teljesen megalapozatlan – írta közleményében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) azzal kapcsolatban, hogy a fővárosi teszteléshez Karácsony Gergely főpolgármester közlése szerint antigén gyorsteszteket kívánnak beszerezni. Az NNK szerint az antigéntesztek nem váltják ki a PCR-vizsgálatokat, és nem használhatók tömeges, közösségi szűrésre sem.

2020. november 20.
16 691 helyszínen mintegy 370 ezer ember szűrését végzik el antigén gyorstesztekkel. A bölcsődékben 1742, az óvodákban 4381, az iskolákban 8694 feladatellátási helyszínen zajlik majd a tesztelés – mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára.
nagylaza
Gondolom 12 nap alatt nem történt áttörés a a gyorstesztek terén. 😀 Komolyan, szórakoztató ez a politika.
Teabee
próbáltunk rájönni, senki nem tudja
r.baggio
Én sem voltam egy percet sem hatósági karantéban például. 😊 Mire eljutottunk a hivatalos tesztre, majd megjött az eredmény már lejárt a fertőzöttség ideje. 😊 Ebből elég sok lehet, ha csak azt nézed, hogy milyen későn jutnak ki az emberhez a mentők, vagy milyen későn kerülhetnek sorra a mintavevő helyen, ahova el lehet menni személyesen. Pedig a statisztikában ott voltunk.

Szerkesztette: kristóf17
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 309 — Így remélem megfelelek nektek.....
Sobri te politikus vagy? Mert amikor egy orvos magyarázza el az orvos gondolkozását, az hiteles. Amikor egy rendezvényszervező a poltikusét, az trollkodás.
Szokol
Nem vagyok rendezvényszervező. 😊
Bár szerveztem rendezvényeket is.
De ezzel a logikával: te pszichológus vagy?
Mert amikor egy pszichológus elemezgeti az emberek gondolkodásmódját, az hiteles, de amikor egy ???, az trollkodás.
Sobri Jóska
“Én és sok más szakember meg úgy véljük”
Ezt irtad. Te milyen szakember vagy? Marmint, ami ebben a temaban (CoVid pandemia, jarvany kezeles) relevans. Tenyleg erdekelne, milyen szakterulet az ami ennyire maskeppen latja a virushelyzetet mint mi.
diverdoc
Nem a vírushelyzetet. Azt ugyanúgy látjuk.
A vírushelyzet politikai kezelhetőségét.
És az "én"-t a "te"-vel állítottam szembe, a szakemberek (orvosok, virulógusok, matematikusok) véleményei meg minden spektrumot lefednek, így értettem. Van akié téged támaszt alá, van akié engem a "kormányzat csinálhatta volna jobban" témában. Mivel ez a vírushelyzet vége előtt csupán prognózis. Majd ha vége, akkor ki lehet elemezni, hogy tényleg miként lehetett volna másként és mennyire érte volna meg.
Sobri Jóska
Mi a szakmád?
samu09
Nagyotmondó juhász.
Bazzani
Akarod mondani gázszerelő
több mint 5 éve
Teabee
próbáltunk rájönni, senki nem tudja

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 314 — beers & Packers
Én a magam részéről kicsit meglepődtem, hogy az éttermünk szabályait milyen tiptop módon betartják a vásárlók, még nem volt szerencsém egyetlen alkudozós típushoz, és csak egyetlen nő volt aki nem értette miért van fél nyolckor zárva az ajtónk. Maszkot is visel a 90%, a maradék vagy épp telefonál vagy eszik vagy cigizik, elég ritkán találkozok olyan emberrel akin nincs maszk és kifogás sincs. Remélem jövő hét közepétől ez számokban is meg fog látszani.
gyeek
Tegnap a Hunyadi téri piacon iszonyatos ordibálás: a biztonsági őr kiabál egy idős férfival, aki azon a kapun akar kimenni, ahol a járvány miatt csak bemenni szabad. Az idős férfi nem érti, miért ne mehetne ott ki, a másik üvöltve adja az értésére, hogy „mert ez a szabály”, és neki az a feladata, hogy ügyeljen a szabályok betartására. Zeng a csarnok.
Megnyugszom, hogy rend van és fegyelem. Csak éppen a biztonsági őrön nincs maszk.
több mint 5 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 095 — Axel Foley
Sobri te politikus vagy? Mert amikor egy orvos magyarázza el az orvos gondolkozását, az hiteles. Amikor egy rendezvényszervező a poltikusét, az trollkodás.
Szokol
Mert amikor egy pszichológus elemezgeti az emberek gondolkodásmódját, az hiteles, de amikor egy ???, az trollkodás.
Sobri Jóska
Ezt irtad. Te milyen szakember vagy? Marmint, ami ebben a temaban (CoVid pandemia, jarvany kezeles) relevans. Tenyleg erdekelne, milyen szakterulet az ami ennyire maskeppen latja a virushelyzetet mint mi.
diverdoc
És az "én"-t a "te"-vel állítottam szembe, a szakemberek (orvosok, virulógusok, matematikusok) véleményei meg minden spektrumot lefednek, így értettem. Van akié téged támaszt alá, van akié engem a "kormányzat csinálhatta volna jobban" témában. Mivel ez a vírushelyzet vége előtt csupán prognózis. Majd ha vége, akkor ki lehet elemezni, hogy tényleg miként lehetett volna másként és mennyire érte volna meg.
Sobri Jóska
Mi a szakmád?
samu09
Nagyotmondó juhász.

több mint 5 éve
Teabee Denver Broncos 794
több mint 5 éve
gyeek LSU Tigers 8 641 — Grady Judd fan

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
nando89 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 4 428
Az ismeretségi körömben is megvan az első súlyos eset , barátom édesapja ...
Az egész család elkapta sajnos, ő 4 nap után durván elkezdett fulladni nagyon köhögött, ma reggel el is vitték a Szekszárdi korházba.
61 éves társ betegség nélkül ...😕
nando89
ügyvéd kollégák között van egy haver haverja, aki 5 nap alatt vesztette el mindkét szülőjét.

Nem ismerem az illetőt, de még így is megrázó volt.
Amadeus
Igen teljesen más úgy ez a dolog ha már nem csak számok vannak , hanem atelhetove válik a dolog amikor az egészhez már társítasz egy arcot/személyiséget vagy csak ha közledben történik :/

Ez miatt is meggyőződésem h kéne forgatni 1-2 kórházban h szélesebb tömegek szàmara legyen átélhető ,talán a fegyelem is tudna meg nőni .

Viszont nem vagyok naív ilyen nem lesz .

Szerkesztette: nando89
több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 506
Az egész család elkapta sajnos, ő 4 nap után durván elkezdett fulladni nagyon köhögött, ma reggel el is vitték a Szekszárdi korházba.
nando89
ügyvéd kollégák között van egy haver haverja, aki 5 nap alatt vesztette el mindkét szülőjét.

Nem ismerem az illetőt, de még így is megrázó volt.
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 104
2020. november 8.

2020. november 20.
nagylaza
Ennél jobban semmi nem mutatja be, hogy miért is baj az, ha egy járványügyi védekezést is politikai célokra használnak fel.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 314 — beers & Packers
2020. november 8.

2020. november 20.

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 073 — Слава Україні! Героям слава!
bárcsak maradt volna a kilencvenes tartomány
4397/121
r.baggio
75-80 ezer aktiv fertozottnel ertuk el eloszor a napi 100 elhunytat ha jol emlekszem. Most van lassan 130 ezer aktiv fertozott hivatalosan. Teljesen irrealis lett volna ha vegig 100 korul alakul a honapban az elhunytak szama sajnos. Ezzel parhuzamosan csokkent a korhazban kezeltek szama, ebbol a csokkenesbol vajon hany az aki elhunyt es hany aki a sajat laban ment ki?

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Nemes samu09 Houston Texans 4 549 — I like the Texans, I like who we are
Szokol
Sobri Jóska
diverdoc
Sobri Jóska
Mi a szakmád?
több mint 5 éve
bárcsak maradt volna a kilencvenes tartomány
4397/121

---
több mint 5 éve
nando89 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 4 428
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 073 — Слава Україні! Героям слава!
Egyebkent meg mindenkinek jo hetveget, a betegeknek mielobbi gyogyulast, Dokinak es csaladjanak
,es persze mindenkinek pedig kitartast, erot kivanok, es hitet abban, amit csinal. Es amikor csak lehet, pihenest. 😊

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Ez a topic meg mindig arról szól, hogy Sobri agymenései ellen küzd mindenki. Unalmasabb lassan mint a COVID , de legalább nem annyira káros.
Szegény Doki azért mindkettő ellen küzd.
Toca
Én őszintén szólva már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ki lesz a kitartóbb? Vajon a nemrég mesélt történetem filozófus egyetemista-jelölt sorkatona főszereplője volt kitartóbb, aki hajlandó volt magát sz*rrá veretni, hogy kopoghasson? Vagy Jóska nyer? A Brady kiégett történet alapján az a tippem, hogy szoros lesz a meccs. 😀
peterk2005
ezerszer leirta Sobri, h őt főleg a diskurzus érdekli.

Ha bármire amit ír csak rányomtok egy jólvanjózsit akkor kifut a dolog.

Ezek azért többszereplős párharcok
briareos
Maximalisan igazad van, ignoralni kell. Reszemrol ez nem verseny. Sobri nagyon veszelyes tipust kepvisel. Az o kommunikacioja az, ami megy a kozteven is ( persze annak kivetelevel hogy szar az egesz, es a kormany nem tud semmit tenni). Az emberek latjak es halljak Orbantol, Gulyasrol stb hogy a mostani betegszam tobbszorosere van a kapacitasunk, kozben a mostanit sem tudjuk mar ellatni. Nagyon kellene, hogy Ti AZ EMBEREK segitsetek. Le van szarva a NER budos sleppje, most a borunk a tet. Es minden olyan kommunikacio ami ezt gyengiti az karos, es ez ellen kuzdok. De itt mar megtettem a magamet. Az itteni forumozok nagy tobbsege (talan 2-3 ember kivetelevel) szerintem latja, tudja, erzi hogy amit mondok az igaz es megertette a mondanivalomat.
Erdekes a kettonk vitajanak dinamikajat idorendben nezni. Par hete Sobri narrativaja a sertegetesbe ( random DK kommentelo szintje, kisstilu, defetista, pszichiatriai beteg, sertodott), es annak a bizonygatasaba, hogy tisztan urologiai-orvosi kerdestol eltekintve semmihez sem ertek ment at. Ez mutatja mennyire nem valos mar a mi vitank. En tenyek, napi atelt elmenyek stb alapjan alkotok es mondok velemenyt. O kodos marketingpolitikai, politologiai, donteselmeleti hagymazba burkolja amit mond, de ezt konkretizalni nem tudja. A szerinted ez van szerintem meg az az o narrativaja. Csak mig az enyemet szamos terulet szamos szakembere osztja es vallalja velemenyet, addig masik oldalrol ezt nem tudja megalapozottan alatamasztani (Doktor Godenyt talan hagyjuk). Utolso szoparbajunknal volt ez a legvilagosabb, amikor “en es mas szakemberek” meg nem ugy latjakat valaszolt es szakemberkent orvosokat, virulogusokat es matematikusokat emlitett. Mivel ilyenek nincsenek akkor valtott mas teruletre ( kormany emberen kivul ott sincs egyebkent). Az nem alatamasztasa a dolgoknak hogy mas orszagokban torteno dolgokat kritizaljak, hogy olyan peldakat hozunk fel ahol szinten tragikus a jarvanykezeles. Mi itt elunk es itt halunk. Amit itt tesz a kormany az a relevans. Szoval tegnap kristalyosodott ki ( bar szemelyes uzenetek szintjen mar regebben is), hogy elertem a celom.
Igazad van ra kell hagyni. Legutolso baggionak valasz fidesz kesergojere megint leirhattam volna azokat amiket mar ezerszer, hogy mennyire karos ahogy a teljes Eu-t szetverte a NER, de felesleges. Irjam le, hogy a valsaghelyzetben, a jarvanykezelesben mennyire negativ hatasu hogy a kulonleges jogrend alatt krealt ez a barom egy uj funkciot, az Orszagos Korhaz Foigazgatoit? Hogy mennyire jo, hogy egy rendor dandartabornok iranyitja majd a 96 korhazparancsnokkal, teljhatslommal a magyar fekvobeteg ellatast, ugyhogy az ot helyettese kozul mindenki partember, ketto parlamenti fidesz kepviselo?? Felesleges. Menne a mantra.
Tehat konkluziom: en ignoralom, vagy barmit ir a reflexiom max az igazad van lesz.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 273 — Vikings fan
Ez a topic meg mindig arról szól, hogy Sobri agymenései ellen küzd mindenki. Unalmasabb lassan mint a COVID , de legalább nem annyira káros.
Toca
Én őszintén szólva már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ki lesz a kitartóbb? Vajon a nemrég mesélt történetem filozófus egyetemista-jelölt sorkatona főszereplője volt kitartóbb, aki hajlandó volt magát sz*rrá veretni, hogy kopoghasson? Vagy Jóska nyer? A Brady kiégett történet alapján az a tippem, hogy szoros lesz a meccs. 😀
peterk2005
Igen csak szerintem ez már nem poén kategória. Konkrétan kigyilkolja az értelmes diskurzusokat.
De hát még mindig mindenki úgy érzi reagálni kell és meggyőzni.
Szerintem ahogy Bria mondta leszarni kell mert kitiltani nem lehet.
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
zemanla
Kitartas a csaladodnak! Sajnos nem tudok mast mondani. Abszolut megertelek, mert szemelyes erintettseg fokozza ezt a helyzetet! Megha Sobri ugy is gondolja ezek irrelevansak. Mar millio feletti irrelevans tapasztalat van. Ignorald. Lanyodnak gyogyulast, ha elviszik a sracot kivanom epen ( foleg lelkileg, de ertelemszeruen testileg is) jojjon ki a cirkuszbol ( tanacs: ha tesztelni viszik probaljon ne rendorrel egy kocsira kerulni!!!!)

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 112 — #NoStress
Toca
Ez a topik? Ez a fórum.
Amadeus
Ne írigykedj.

több mint 5 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Toca
peterk2005
ezerszer leirta Sobri, h őt főleg a diskurzus érdekli.

Ha bármire amit ír csak rányomtok egy jólvanjózsit akkor kifut a dolog.

Ezek azért többszereplős párharcok