Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Plazmatévéd van e hitelből? Csökkent e a rezsid? Jobban élsz e mint 10 éve? Az a lényeg.Hallod 2020 én sem tudom a választ 🤔Szóval aszondod, hogy a nyugdíjpénztár lenyúlást, stadionépítést, egészség, oktatás stb lerohasztását + még a lopásokat (stb,stb)is mind a nép akarta? Jóvanakkó.Ritka, hogy ne sikerüljön valakinek idéznie, amikor ahhoz csak egy helyre kell nyomni a képernyőn vagy kattintani az egérrel. Aztán meg elküldés után egy utóellenőrzés, hogy minden okés e. De ilyenek az emberek. Ami az egyiknek egyszerű, az a másiknak problematikus.
ender1112
És így van ez a néppel is. A nép sosem azt akarja, amit te látsz belőle, hanem azt, amit ő akar látni.
Hogy évről évre jobban él, új plazmatévé, migránsok nem basszák meg Biri nénit, románok nem veszik el a munkáját a Kisalföldön, vagy Nógrádban, a rezsije csökken, van csomó új adó a tévében, és hasonlók.
Amiket te írsz, azok járulékos veszteségek, aprópénz, bagatell, kutyát nem érdekli.
Szerinted egy közvéleménykutatásnál a nép hány százaléka tudja értelmezni azt, hogy "nyugdíjpénztár" vagy "oktatás".
tegnap néztem Való Világot, most sok érettségizett van bent és még diplomás is akad, és senki se tudta mit jelent az 'egzakt' szó, hogy ki írta a Szózatot és 12-ből 1 srác találta el, hogy hány aranyat nyertünk a 2020-as olimpián.
Nyugdíjpénztár, persze... 😊
Sobri Jóska
Rózsa Sándor (betyár)
több mint 5 éve
Nem biztos, hogy mindenre tudom a választ, de megpróbálom: 1. Egzakt = egzaltált, 2. A Szózatot Demeter Szilárd írta (esetleg Pataky Attila), 3. A 2020-as olimpián szerintem három aranyat szereztünk, mert annyi a magyar igazság (elképzelhető, hogy ráadással együtt négyet).Szóval aszondod, hogy a nyugdíjpénztár lenyúlást, stadionépítést, egészség, oktatás stb lerohasztását + még a lopásokat (stb,stb)is mind a nép akarta? Jóvanakkó.Ritka, hogy ne sikerüljön valakinek idéznie, amikor ahhoz csak egy helyre kell nyomni a képernyőn vagy kattintani az egérrel. Aztán meg elküldés után egy utóellenőrzés, hogy minden okés e. De ilyenek az emberek. Ami az egyiknek egyszerű, az a másiknak problematikus.
ender1112
És így van ez a néppel is. A nép sosem azt akarja, amit te látsz belőle, hanem azt, amit ő akar látni.
Hogy évről évre jobban él, új plazmatévé, migránsok nem basszák meg Biri nénit, románok nem veszik el a munkáját a Kisalföldön, vagy Nógrádban, a rezsije csökken, van csomó új adó a tévében, és hasonlók.
Amiket te írsz, azok járulékos veszteségek, aprópénz, bagatell, kutyát nem érdekli.
Szerinted egy közvéleménykutatásnál a nép hány százaléka tudja értelmezni azt, hogy "nyugdíjpénztár" vagy "oktatás".
tegnap néztem Való Világot, most sok érettségizett van bent és még diplomás is akad, és senki se tudta mit jelent az 'egzakt' szó, hogy ki írta a Szózatot és 12-ből 1 srác találta el, hogy hány aranyat nyertünk a 2020-as olimpián.
Sobri Jóska
Ha sikerült nyernem valamit, kérlek, küldd el a volt karmelita kolostorba. A portás átveszi.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Hallod 2020 én sem tudom a választ 🤔Szóval aszondod, hogy a nyugdíjpénztár lenyúlást, stadionépítést, egészség, oktatás stb lerohasztását + még a lopásokat (stb,stb)is mind a nép akarta? Jóvanakkó.Ritka, hogy ne sikerüljön valakinek idéznie, amikor ahhoz csak egy helyre kell nyomni a képernyőn vagy kattintani az egérrel. Aztán meg elküldés után egy utóellenőrzés, hogy minden okés e. De ilyenek az emberek. Ami az egyiknek egyszerű, az a másiknak problematikus.
ender1112
Sobri Jóska
több mint 5 éve
????De a németeket hol érdekli mennyien halnak meg egy elbaszott kelet-európai autokráciában vagy Ruandában vagy Bangladesben?
Ha két ház tűzre kap télen, sokkal jobban járnak azok, akiknek a falak meg a tető megmaradt. Ha két országban halnak az emberek, akkor arányaiban sokkal több orvos/szobafestő/mérnök stb (ill. Írj be, akit fontosnak tartasz) éli túl ott, ahol a /mill áldozat kevesebb. A te példádnál maradva: az viszont már kurvára nem mindegy, h 80 vagy 180 kiló (mert hogy /mill halálozást nézve ilyen arányú a különbség a két ország között)
Teabee
Az a kérdés, ha múlthéten 100 egység, akkor most miért 120 egység náluk a fertőzések száma?
Akkor nyilván nehéz az ehhez vezető intézkedésegyüttest önmagában is, viszonyítva is sikeres intézkedésnek látni. (persze sosem tudjuk meg, de lehet intézkedések nélkül a 120 az 20 lenne, ja.)
(Illetve a magyar statisztikák eleve csalókák, mert nálunk több fertőzött van, mint ahány tesztet végzünk, így minden adat eleve torz, így összehasonlíthatatlan pl. egy némettel.)
több mint 5 éve
Szóval aszondod, hogy a nyugdíjpénztár lenyúlást, stadionépítést, egészség, oktatás stb lerohasztását + még a lopásokat (stb,stb)is mind a nép akarta? Jóvanakkó.Ritka, hogy ne sikerüljön valakinek idéznie, amikor ahhoz csak egy helyre kell nyomni a képernyőn vagy kattintani az egérrel. Aztán meg elküldés után egy utóellenőrzés, hogy minden okés e. De ilyenek az emberek. Ami az egyiknek egyszerű, az a másiknak problematikus.
ender1112
több mint 5 éve
????Ha két ház tűzre kap télen, sokkal jobban járnak azok, akiknek a falak meg a tető megmaradt. Ha két országban halnak az emberek, akkor arányaiban sokkal több orvos/szobafestő/mérnök stb (ill. Írj be, akit fontosnak tartasz) éli túl ott, ahol a /mill áldozat kevesebb. A te példádnál maradva: az viszont már kurvára nem mindegy, h 80 vagy 180 kiló (mert hogy /mill halálozást nézve ilyen arányú a különbség a két ország között)
több mint 5 éve
Úgy jön ki a két hét szentestéig.Bennem az is felmerült, hogy a karácsony előtti két héten szépen minden visszaáll a "normális", vírusmentes ügymenetre, hogy az emberek szanaszét vásárolhassák magukat karácsonyra, és december 10 után megszűnik ez a mostani szigor, korlátozás is.Pont december 10-e után? Akkor van az emberi jogok világnapja. Kizárt!
Sobri Jóska
nagylaza
De lehet december 7 vagy 14 is akár. Nem ez volt a kiemelendő infó a felvetésben.
több mint 5 éve
[/quote]Akkor fogják megengedni ha a mérések alapján ezt akarják az emberek.A magyar kormányzat az elmúlt 10 évben sose azt csinálta, amit nagyon akart, és azt igyekezett lenyomni az emberek torkán, hanem mindig azt csinálta, ami a mérések alapján az emberek döntő többségének szimpátiáját elnyeri.
Tudom, ezt az ember saját, nemfideszszavazó véleményburkából nehéz meglátnia, de attól ez még így van.
Pl most is majd meglátod, hogy az orvos-törvénynél pár hónap és szépen kikerül a vezénylés, a másodállás de még a paraszolvencia súlyos retorziói is, ha a mérések megerősítik, hogy ez nem fontos az embereknek, nem visz szavazatot.
[/quote]Szóval aszondod, hogy a nyugdíjpénztár lenyúlást, stadionépítést, egészség, oktatás stb lerohasztását + még a lopásokat (stb,stb)is mind a nép akarta? Jóvanakkó.
több mint 5 éve
"A németek jobban (nem feltétlenül jól, de nálunk sokkal jobban) kezelik:" stbÉs ezt mire alapozod?
Teabee
Szerintem ha egy nőt le akarsz kurvázni, nem ott húzódik a határ, hogy egy héten az egyik 50 a másik 55 pasival feküdt le.
Nem látom a szignifikáns különbséget abban a tekintetben, hogy az egyik jobban (de a másiknál sokkal jobban) vigyázna az erkölcseire, mint a másik.
Vagy az, aki 150 kilo, az jobban vigyáz a súlyára, mint aki 160?
Ezek a tök értelmetlen különbségtételek.
Nyilván te se érzed magad sokkal jobban ha a te fizudat 50ezerrel csökkentik, az enyémet meg 60al.
több mint 5 éve
Bennem az is felmerült, hogy a karácsony előtti két héten szépen minden visszaáll a "normális", vírusmentes ügymenetre, hogy az emberek szanaszét vásárolhassák magukat karácsonyra, és december 10 után megszűnik ez a mostani szigor, korlátozás is.Pont december 10-e után? Akkor van az emberi jogok világnapja. Kizárt!
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Kern papa, óriási2009-ben ez lett a vége, minden magáncég becsődölt, "futottunk" a NAV-val 100 milliárd után mer nem tudta senki hova tűnt:Abban az értelemben a fideszt védem hogy az eü-ben jelenleg kialakult helyzet nem csak az ő saruk, nekik is részük van benne, de CSAK rájuk mutogatni emiatt nem fair. Mint ahogy pl az sem lenne fair ha azt mondanank hogy Gyurcsany hibája a 2008as válság idejen levő helyzet.Az egészségügyet a rendszerváltás óta egy kivételével mindenki messziről elkerülte, mert fostak nekimenni a változásoknak. Medgyessyék voltak az egyetlenek, akik politikailag felvállalták, de a szaros 300Ft-os vizitdíjon elbukott a dolog. Ami nem menti őket, mert egy marhaság volt ragaszkodni hozzá, akkor is, ha a célja az volt, hogy a fölösleges (mert _tényleg_ rengeteg fölösleges) orvos-beteg találkozókat racionalizálják. De akkor tessék letenni ezt a lantot, és bemenni egy másik ajtón. Ez IS egy politikus dolga. Szóval nem mentegetni akarom, de az tény, hogy (legalábbis a finanszírozást tekintve) rendszer szintű reformmal egyedül ők mertek kísérletezni, senki más. Orbán se, de nem csak ő nem.
davemayer
De te nem ezt állítottad, hanem azt, hogy Orbánék költötték magasan a legtöbbet egészségügyre. Ami egyszerűen úgy ahogy van nem igaz. Egy szó sem. GDP arányosan is kevesebbet költünk egészségügyre, mint korábban, ebből ráadásul nagyobb arányt képvisel ma a (járulékon felül) zsebből finanszírozott rész, mint bármikor korábban, mert igen, elkezdtünk magánba járni. És MÉG EZZEL együtt se költünk annyit, mint mondjuk Hornék, vagy Orbánék első ciklusa idejében. A CSAK járulékból költött pénz meg nevetséges (nagyjából fele) a 20 évvel ezelőttinek.
Egyébként az a sok látványos év közbeni ide adunk 50 milliárdot oda meg 100 milliárdot is rém egyszerű. Azt csinálják, amit még az 1998-2002-es időkben kitaláltak a nyugdíjakkal és a költségvetéssel kapcsolatban. Direkt alul tervezik, így a befolyt bevétel egy részét nem kell a költségvetési törvénybe beírni, megszavazni, hanem tartalékba megy ahonnan szabadon lehet vele ga(rá)zdálkodni. A nyugdíjemelés alultervezése dettó. A nyugdíjasok ugye most novemberben, pár napja kapták meg az idei évre járó - immár szokásos - korrekciójukat. Miért szokásos? Hámer olyan még sose vót, hogy véletlenül túlterveztünk. Mindig sikerül véletlenül alultervezni.
Az egészségyügyet ugyanígy vezetik. A 2020-as büdzsé NOMINÁLISAN is kevesebb volt, mint a 2019-es végösszeg. Érted gondolom, hogy mi az a nominálisan is. Persze, hogy elfogynak a kórházak éves költségvetési kvótái nyár végére / őszre. És ilyenkor jön a jóságos kormány, amelyik "kipótolja", "megsegíti" az intézményeket. Így lesz adománnyá az, ami egyébként járna, ha tudatosan nem terveznék alá. És így lehet jókáder / rosszkádereztetni is a kórházakat, oda adva előbb, aki jobban csóválja a farkát, és oda nem vagy később adva, aki kevésbé. És közben lehet azt kommunikálni, hogy mi vagyunk a fasza gyerekek, hiszen mennyi pluszt adunk. És a nép (egy része) el is hiszi ezt. Úgy látszik te is elhitted.
peterk2005
www.nyugat.hu/cikk/43450_megvalik_a_koszegi_es_kormendi_korhaztol_a_medisyst
Willie Parker
külömbe az a hüje aki nem tudja, hogy egy súlyosan alulfinanszírozott szektorban a Goat csodát tesz, hát nem
hogy a viharba? ráadásul ugye szagember vegyész/villamos és megin itt vagyunk
elmenne valaki egy olyan építészirodához, ami zöldségesek hoztak létre? s itt nincs mozgástér pénzet csak az oeptől kaphattál, meg a majom cégektől, akik képesek elhinni, hogy adott körülmények közt bármivel is lényegi javulást tucc elérni
tehát bevétel csak az államtól
emellé az állam adja meg a működési feltételeket, igen kiskanálra és darabszámra, főre rendeletileg leírva a minimumfeltételeket
nos nem böfögök nagyot, ha a bér és személyi kifizetések simán 65%-át elvinnék a büdzsének, s itt nincs varia, merha nincs meg a minimum, akkor nincs működési engedély, hbcs szorzó, semmi
s akkor gyön a profi multi és blikkre benyeli hogy egy nyugdíjas vegyész kánaánt fog csinálni egy olyan területen, amihez hozzáse tud szagolni, és hozzábasznak egy valag pénzt, azt állítólag "csodálkoznak"
hisziapiszi
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
"A németek jobban (nem feltétlenül jól, de nálunk sokkal jobban) kezelik:" stb
több mint 5 éve
Akkor miért van náluk is egyre több és több fertőzött hétről hétre?A németek jobban (nem feltétlenül jól, de nálunk sokkal jobban) kezelik:Amin hetek (hónapok) óta megy itt a polémia és amin én berágtam, az az a mantra volt, hogy a magyar kormány semmivel sem kezeli rosszabbul a járványt mint más országok. Ez is erre példa, hogy de. Egy országnak arra van szüksége, hogy mint a háborúban már 19 éveseket kényszerül elvinni, az nagyon nagy bajra utal (lehet marketingkommunikációs, politológiai, döntéselméleti oldalról nem, azon aspektus alapján ez így OK). DE ha van ráérő pár órád, olvasgasd vissza az elmúlt heteket, nagyjából két topiklakóra kell fokuszálnod, hogy ki szerint van ez rendben. És de Sóbri többször leírta, hogy ezek a döntések a kormány részéről miért helyesek, és ezek a marketingkommunikációs, politológiai, döntéselméleti tudása alapján miért igazoltak.Ha szerinted rosszabbul kezeljük, a németek meg jól, akkor a németeknél miért emelkednek a számok az egyhéttel, kéthéttel, egyhónappal ezelőttiekhez képest?
Az elmúlt napok 2 gyöngyszeme volt amikor marketingkommunikációs, politológiai, döntéselméleti megfontolások alapján bedob egy számadatot valaki, amit kapásból 5-en számadatokkal cáfolnak, akkor rögtön jön a válasz, hogy ne számadatokat ragadjunk ki (marketing kommunikáció érted, ha én mondom a számadatot releváns, ha te számadattal reflektálsz akkor ne számadatot hozzál fel 😊 ), másik pedig hogy kormány szigorítása és zárás döntése miatt fognak majd az emberek otthon maradni....ugyan már 😊 .
De mindegy nem akarok tovább veletek vitatkozni. Én már leírtam sokszorosan amit le akartam. Nem sértett vagyok, mert ezek nem sértenek. Felhaborítani felháborítanak.
De igaza van Sóbrinak, a kormányunk semmivel sem kezeli rosszabbul a járványt, mint mondjuk a német.
diverdoc
Ott nem kéne csökkenésnek mutatkozni?
Az én állításom az, hogy sokkal nagyobb a baj, mint amit egy kormányzat kezelni tud. Ezt is vitatod?
És az nem marketingkommunikáció, hogy egy ország saját adatait vetjük össze a saját korábbi adataival, csak egyfajta szempont, ami adott ország eredményességéről mond el ezt-azt.
Erre rátolni irreleváns számokat (halott/ezer fő, vagy lakosságarányos fertőzöttszám, amikor eleve nem ugyanannyi tesztet végeznek a különböző országok/ezer fő, stb.) mind teljesen értelmetlen, gáz csúsztatás, mint amikor olyan állítással vitázol, amit senki se mondott.
(Nyilván nem kötelező válaszolni, és nyilván mindig inkább befejezed és nem vitázol érdemben, csak irreleváns egyedi történeteket ismertetsz. Mindezt úgy, hogy többször leírod a nevemet, utalsz az általam írtakra, csak érdemi érvek, magyarázatok nem jönnek, leragadsz a konkrét személyes történetek szintjén, amivel semmi gond nincs, csak nem a felvetésre reflektálnak.)
Sobri Jóska
ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?country=DEU~HUN®ion=World&casesMetric=true&interval=total&perCapita=true&smoothing=0&pickerMetric=location&pickerSort=asc
ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?country=DEU~HUN®ion=World&deathsMetric=true&interval=total&perCapita=true&smoothing=0&pickerMetric=location&pickerSort=asc
ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?country=DEU~HUN®ion=World&positiveTestRate=true&interval=total&perCapita=true&smoothing=0&pickerMetric=location&pickerSort=asc
Teabee
Illúzió, hogy lehet szignifikánsan jobban vagy rosszabbul kezelni.
Nem lehet.
Ömlik a szar és aki ügyes, azt teljesen beborítja, aki ügyetlen azt is, de annak még a füle is bedugul tőle.
Kábé ennyi.
több mint 5 éve
Most kaptak a németek egy 6ost a spanyoloktól. Mit kezelnek jól akkor?Ugyanmár.
több mint 5 éve
A németek jobban (nem feltétlenül jól, de nálunk sokkal jobban) kezelik:Amin hetek (hónapok) óta megy itt a polémia és amin én berágtam, az az a mantra volt, hogy a magyar kormány semmivel sem kezeli rosszabbul a járványt mint más országok. Ez is erre példa, hogy de. Egy országnak arra van szüksége, hogy mint a háborúban már 19 éveseket kényszerül elvinni, az nagyon nagy bajra utal (lehet marketingkommunikációs, politológiai, döntéselméleti oldalról nem, azon aspektus alapján ez így OK). DE ha van ráérő pár órád, olvasgasd vissza az elmúlt heteket, nagyjából két topiklakóra kell fokuszálnod, hogy ki szerint van ez rendben. És de Sóbri többször leírta, hogy ezek a döntések a kormány részéről miért helyesek, és ezek a marketingkommunikációs, politológiai, döntéselméleti tudása alapján miért igazoltak.Ha szerinted rosszabbul kezeljük, a németek meg jól, akkor a németeknél miért emelkednek a számok az egyhéttel, kéthéttel, egyhónappal ezelőttiekhez képest?
Az elmúlt napok 2 gyöngyszeme volt amikor marketingkommunikációs, politológiai, döntéselméleti megfontolások alapján bedob egy számadatot valaki, amit kapásból 5-en számadatokkal cáfolnak, akkor rögtön jön a válasz, hogy ne számadatokat ragadjunk ki (marketing kommunikáció érted, ha én mondom a számadatot releváns, ha te számadattal reflektálsz akkor ne számadatot hozzál fel 😊 ), másik pedig hogy kormány szigorítása és zárás döntése miatt fognak majd az emberek otthon maradni....ugyan már 😊 .
De mindegy nem akarok tovább veletek vitatkozni. Én már leírtam sokszorosan amit le akartam. Nem sértett vagyok, mert ezek nem sértenek. Felhaborítani felháborítanak.
De igaza van Sóbrinak, a kormányunk semmivel sem kezeli rosszabbul a járványt, mint mondjuk a német.
diverdoc
Az én állításom az, hogy sokkal nagyobb a baj, mint amit egy kormányzat kezelni tud. Ezt is vitatod?
És az nem marketingkommunikáció, hogy egy ország saját adatait vetjük össze a saját korábbi adataival, csak egyfajta szempont, ami adott ország eredményességéről mond el ezt-azt.
Erre rátolni irreleváns számokat (halott/ezer fő, vagy lakosságarányos fertőzöttszám, amikor eleve nem ugyanannyi tesztet végeznek a különböző országok/ezer fő, stb.) mind teljesen értelmetlen, gáz csúsztatás, mint amikor olyan állítással vitázol, amit senki se mondott.
(Nyilván nem kötelező válaszolni, és nyilván mindig inkább befejezed és nem vitázol érdemben, csak irreleváns egyedi történeteket ismertetsz. Mindezt úgy, hogy többször leírod a nevemet, utalsz az általam írtakra, csak érdemi érvek, magyarázatok nem jönnek, leragadsz a konkrét személyes történetek szintjén, amivel semmi gond nincs, csak nem a felvetésre reflektálnak.)
Sobri Jóska
ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?country=DEU~HUN®ion=World&casesMetric=true&interval=total&perCapita=true&smoothing=0&pickerMetric=location&pickerSort=asc
ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?country=DEU~HUN®ion=World&deathsMetric=true&interval=total&perCapita=true&smoothing=0&pickerMetric=location&pickerSort=asc
ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?country=DEU~HUN®ion=World&positiveTestRate=true&interval=total&perCapita=true&smoothing=0&pickerMetric=location&pickerSort=asc
több mint 5 éve
Lányom sem nyugodt. (3 év SOTE gyógytornász). Barátja 4 év mentőtiszt hallgató.Várják a "parancsot".
Azt mondja, h lehet vidék lesz ebből... De akkor, ha ők is bakapjak a vírust, legalább nem fertőznek minket... Siralmas.
Jah, képzetlen gyerekeket küldenek a "frontra" (Viktor szerint mindig harcolunk), gondolom megfelelő védőeszközökkel ellátva, 12 órás műszakban, agyonfizetve.
Mindeközben a sarkon rendőrök, katonák állig fegyverben. Szó szerint!
Összegezve: a jó kurva anyjukat!
Szerkesztette: zemanla

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Amin hetek (hónapok) óta megy itt a polémia és amin én berágtam, az az a mantra volt, hogy a magyar kormány semmivel sem kezeli rosszabbul a járványt mint más országok. Ez is erre példa, hogy de. Egy országnak arra van szüksége, hogy mint a háborúban már 19 éveseket kényszerül elvinni, az nagyon nagy bajra utal (lehet marketingkommunikációs, politológiai, döntéselméleti oldalról nem, azon aspektus alapján ez így OK). DE ha van ráérő pár órád, olvasgasd vissza az elmúlt heteket, nagyjából két topiklakóra kell fokuszálnod, hogy ki szerint van ez rendben. És de Sóbri többször leírta, hogy ezek a döntések a kormány részéről miért helyesek, és ezek a marketingkommunikációs, politológiai, döntéselméleti tudása alapján miért igazoltak.Ha szerinted rosszabbul kezeljük, a németek meg jól, akkor a németeknél miért emelkednek a számok az egyhéttel, kéthéttel, egyhónappal ezelőttiekhez képest?
diverdoc
több mint 5 éve
Jelentkeztem az orosz Covid-19 vakcina magyarországi önkéntes oltási kísérletére. Ma 07:00-kor kaptam meg az oltást, és szerettem volna tjudtára adni nyektek, hogy da teljesen bjiztonságos, njincsjenek mjellekhjatásak sömmit nyet erzek mjindön rengybjen χoρoshό я velam és чувствую себя немного странно и я думаю, что вытащил ослиные ушиNNNNNNN.Te vagy kb. a 69. Ezen a fórumon.
shagi0206
blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
Jelentkeztem az orosz Covid-19 vakcina magyarországi önkéntes oltási kísérletére. Ma 07:00-kor kaptam meg az oltást, és szerettem volna tjudtára adni nyektek, hogy da teljesen bjiztonságos, njincsjenek mjellekhjatásak sömmit nyet erzek mjindön rengybjen χoρoshό я velam és чувствую себя немного странно и я думаю, что вытащил ослиные ушиNNNNNNN.
több mint 5 éve
De ezt akkor éri meg mondani, ha ezt akarják a népek hallani.De ugye nincs karácsony ajándékok nélkül, és a kereskedők meg vannak őrülve, hogy legalább a karácsony előtti utolsó két hétben hadd nyissanak ki.Gondolom Mikey a bevásárlóközpontokra gondolt inkább... és kevésbé a rokonlátogatásra?Nagyon azt nem kell engedélyezni, az szerintem ellenőrizhetetlen, hogy valahol a házon belül hányan karácsonyoznak.Illetve egy másik threadet is elindítok.Azért ha a kormány megengedi majd a karácsonyi tobzódást, akkor igazából egyenként kellene fejbe lőni majd az összes kormánypárti politikust. Miután heteket szenvedtek a koronavírus tünetei miatt.
Bennem az is felmerült, hogy a karácsony előtti két héten szépen minden visszaáll a "normális", vírusmentes ügymenetre, hogy az emberek szanaszét vásárolhassák magukat karácsonyra, és december 10 után megszűnik ez a mostani szigor, korlátozás is. (A maszk nem, de a mászkálás visszajön.)
Miközben ugye arról is hallani, hogy jöhet a még nagyobb zárás.
És tulajdonképpen mindkettő logikus is ha nem csak egészségügyi szempontból, hanem gazdasági szempontból is nézzük.
Ugye a karácsony előtti forgalom kvázi a kereskedők haszna ha éves szinten vesszük, a magyar néplélekben is benne van a decemberi tobzódás a fogyasztási versenyben, és nyilván nem lesz kötelező napi x órát plázában tölteni és vásárolni, de ha lehetséges lesz, akkor arra bizony lesz igény, tömve lesz minden, mindenhol.
Azért a legtöbb ember még nem engedte el ezt a karácsonyt, és nem vallási okokból, hanem megszokásból, a korábbi élethez való görcsös ragaszkodásként.
Sobri Jóska
Mikey
kapitnono
Igor
És ha ez találkozik a kontrollcsoportok alapján a magyar nép igényeivel, akkor az a kormány dolga, hogy ezt lehetővé is tegye. A vírus meg addig vár, vagy sem, ez nem a politika terepe, ők védik az embereket, védik az egészségügyet, védik a gazdaságot. Legalábbis ha őket kérdezik, mi mást mondanának?
Sobri JóskaAz igazat.
Mondjuk azt, hogy „a ti érdeketek hogy ne karácsonyivásároljatok, hanem otthon maradjatok a seggeteken.”
Ami persze nem reális, mert az agyhalottak többen vannak mint a felelős állampolgárok.
Mikey
ha nem ezt akarják, akkor minek mondanák?
több mint 5 éve
2009-ben ez lett a vége, minden magáncég becsődölt, "futottunk" a NAV-val 100 milliárd után mer nem tudta senki hova tűnt:Abban az értelemben a fideszt védem hogy az eü-ben jelenleg kialakult helyzet nem csak az ő saruk, nekik is részük van benne, de CSAK rájuk mutogatni emiatt nem fair. Mint ahogy pl az sem lenne fair ha azt mondanank hogy Gyurcsany hibája a 2008as válság idejen levő helyzet.Az egészségügyet a rendszerváltás óta egy kivételével mindenki messziről elkerülte, mert fostak nekimenni a változásoknak. Medgyessyék voltak az egyetlenek, akik politikailag felvállalták, de a szaros 300Ft-os vizitdíjon elbukott a dolog. Ami nem menti őket, mert egy marhaság volt ragaszkodni hozzá, akkor is, ha a célja az volt, hogy a fölösleges (mert _tényleg_ rengeteg fölösleges) orvos-beteg találkozókat racionalizálják. De akkor tessék letenni ezt a lantot, és bemenni egy másik ajtón. Ez IS egy politikus dolga. Szóval nem mentegetni akarom, de az tény, hogy (legalábbis a finanszírozást tekintve) rendszer szintű reformmal egyedül ők mertek kísérletezni, senki más. Orbán se, de nem csak ő nem.
davemayer
De te nem ezt állítottad, hanem azt, hogy Orbánék költötték magasan a legtöbbet egészségügyre. Ami egyszerűen úgy ahogy van nem igaz. Egy szó sem. GDP arányosan is kevesebbet költünk egészségügyre, mint korábban, ebből ráadásul nagyobb arányt képvisel ma a (járulékon felül) zsebből finanszírozott rész, mint bármikor korábban, mert igen, elkezdtünk magánba járni. És MÉG EZZEL együtt se költünk annyit, mint mondjuk Hornék, vagy Orbánék első ciklusa idejében. A CSAK járulékból költött pénz meg nevetséges (nagyjából fele) a 20 évvel ezelőttinek.
Egyébként az a sok látványos év közbeni ide adunk 50 milliárdot oda meg 100 milliárdot is rém egyszerű. Azt csinálják, amit még az 1998-2002-es időkben kitaláltak a nyugdíjakkal és a költségvetéssel kapcsolatban. Direkt alul tervezik, így a befolyt bevétel egy részét nem kell a költségvetési törvénybe beírni, megszavazni, hanem tartalékba megy ahonnan szabadon lehet vele ga(rá)zdálkodni. A nyugdíjemelés alultervezése dettó. A nyugdíjasok ugye most novemberben, pár napja kapták meg az idei évre járó - immár szokásos - korrekciójukat. Miért szokásos? Hámer olyan még sose vót, hogy véletlenül túlterveztünk. Mindig sikerül véletlenül alultervezni.
Az egészségyügyet ugyanígy vezetik. A 2020-as büdzsé NOMINÁLISAN is kevesebb volt, mint a 2019-es végösszeg. Érted gondolom, hogy mi az a nominálisan is. Persze, hogy elfogynak a kórházak éves költségvetési kvótái nyár végére / őszre. És ilyenkor jön a jóságos kormány, amelyik "kipótolja", "megsegíti" az intézményeket. Így lesz adománnyá az, ami egyébként járna, ha tudatosan nem terveznék alá. És így lehet jókáder / rosszkádereztetni is a kórházakat, oda adva előbb, aki jobban csóválja a farkát, és oda nem vagy később adva, aki kevésbé. És közben lehet azt kommunikálni, hogy mi vagyunk a fasza gyerekek, hiszen mennyi pluszt adunk. És a nép (egy része) el is hiszi ezt. Úgy látszik te is elhitted.
peterk2005
www.nyugat.hu/cikk/43450_megvalik_a_koszegi_es_kormendi_korhaztol_a_medisyst
több mint 5 éve
Amin hetek (hónapok) óta megy itt a polémia és amin én berágtam, az az a mantra volt, hogy a magyar kormány semmivel sem kezeli rosszabbul a járványt mint más országok. Ez is erre példa, hogy de. Egy országnak arra van szüksége, hogy mint a háborúban már 19 éveseket kényszerül elvinni, az nagyon nagy bajra utal (lehet marketingkommunikációs, politológiai, döntéselméleti oldalról nem, azon aspektus alapján ez így OK). DE ha van ráérő pár órád, olvasgasd vissza az elmúlt heteket, nagyjából két topiklakóra kell fokuszálnod, hogy ki szerint van ez rendben. És de Sóbri többször leírta, hogy ezek a döntések a kormány részéről miért helyesek, és ezek a marketingkommunikációs, politológiai, döntéselméleti tudása alapján miért igazoltak.És erre ki mondta itt hogy ez rendben van? Mert én nem az biztos és sztem Sobri sem állitja hogy ez a vezénylés rendben lenne (a penzugyi részét nem is minősítem inkább).
Aki érti, aki nem, az nem. Bőven van még kapacitásunk mondta a miniszterelnök ma, még 1360 ITO-s ellátás szabad.
Arról meg már nem is mondok semmit, hogy kormányhivatal osztja el a fiamékat innentől. Hisz ők látják hova ki kell. De én politikailag képzetlen vagyok. Nagyon nem lennék most a nyugatiak döntés hozok helyében, ahogy viszik a vásárra bőrüket, még az is lehet, hogy négy évre csak kevesebb pénzt tudnak az EU támogatásokból lenyúlni. Borzalom.
Ja egyébként 5000 forintot kap a srácom 12-14 óra intenzív osztályos munkáért. Már hulla, lekileg testileg kizsigerelve. És most viszik a kicsit is valahova.
Ezért öröm olvasni, a gazdaságilag kevésbé szakmaiatlan, nagystilű hozzászolásokat azoktól akik globalitásukba tudják látni a helyzetet, nem holmi piszlicsáré sokad rangú részletnél leakadva.
diverdoc
davemayer

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
De ugye nincs karácsony ajándékok nélkül, és a kereskedők meg vannak őrülve, hogy legalább a karácsony előtti utolsó két hétben hadd nyissanak ki.Gondolom Mikey a bevásárlóközpontokra gondolt inkább... és kevésbé a rokonlátogatásra?Nagyon azt nem kell engedélyezni, az szerintem ellenőrizhetetlen, hogy valahol a házon belül hányan karácsonyoznak.Illetve egy másik threadet is elindítok.Azért ha a kormány megengedi majd a karácsonyi tobzódást, akkor igazából egyenként kellene fejbe lőni majd az összes kormánypárti politikust. Miután heteket szenvedtek a koronavírus tünetei miatt.
Bennem az is felmerült, hogy a karácsony előtti két héten szépen minden visszaáll a "normális", vírusmentes ügymenetre, hogy az emberek szanaszét vásárolhassák magukat karácsonyra, és december 10 után megszűnik ez a mostani szigor, korlátozás is. (A maszk nem, de a mászkálás visszajön.)
Miközben ugye arról is hallani, hogy jöhet a még nagyobb zárás.
És tulajdonképpen mindkettő logikus is ha nem csak egészségügyi szempontból, hanem gazdasági szempontból is nézzük.
Ugye a karácsony előtti forgalom kvázi a kereskedők haszna ha éves szinten vesszük, a magyar néplélekben is benne van a decemberi tobzódás a fogyasztási versenyben, és nyilván nem lesz kötelező napi x órát plázában tölteni és vásárolni, de ha lehetséges lesz, akkor arra bizony lesz igény, tömve lesz minden, mindenhol.
Azért a legtöbb ember még nem engedte el ezt a karácsonyt, és nem vallási okokból, hanem megszokásból, a korábbi élethez való görcsös ragaszkodásként.
Sobri Jóska
Mikey
kapitnono
Igor
És ha ez találkozik a kontrollcsoportok alapján a magyar nép igényeivel, akkor az a kormány dolga, hogy ezt lehetővé is tegye. A vírus meg addig vár, vagy sem, ez nem a politika terepe, ők védik az embereket, védik az egészségügyet, védik a gazdaságot. Legalábbis ha őket kérdezik, mi mást mondanának?
Sobri Jóska
Mondjuk azt, hogy „a ti érdeketek hogy ne karácsonyivásároljatok, hanem otthon maradjatok a seggeteken.”
Ami persze nem reális, mert az agyhalottak többen vannak mint a felelős állampolgárok.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Mert ostobák az emberek.Gondolom Mikey a bevásárlóközpontokra gondolt inkább... és kevésbé a rokonlátogatásra?Azt mondjuk sosem értettem. Vírus nélkül is előre lehet tudni, hogy mindenhol millióan vannak, sosem értettem mit lehet abban a tömegynomorban élvezni, és miért akkor kell mindent megvenni.
Igor
kapitnono
A nagyrészük 8 percet nem tud előre gondolkodni, nemhogy napokat, heteket, hónapokat.
De ettől még ez így történik évről-évre.
Vagyis, mondhatni, igény az van rá.