Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 506
Ez a topic meg mindig arról szól, hogy Sobri agymenései ellen küzd mindenki. Unalmasabb lassan mint a COVID , de legalább nem annyira káros.
Szegény Doki azért mindkettő ellen küzd.
Toca
Ez a topik? Ez a fórum.
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ez a topic meg mindig arról szól, hogy Sobri agymenései ellen küzd mindenki. Unalmasabb lassan mint a COVID , de legalább nem annyira káros.
Toca
Én őszintén szólva már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ki lesz a kitartóbb? Vajon a nemrég mesélt történetem filozófus egyetemista-jelölt sorkatona főszereplője volt kitartóbb, aki hajlandó volt magát sz*rrá veretni, hogy kopoghasson? Vagy Jóska nyer? A Brady kiégett történet alapján az a tippem, hogy szoros lesz a meccs. 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nagyrészt igazad van, de az utolsó bekezdésben azt feltételezed hogy a kórházak jól gazdálkodnak csak a csúnya kormány szándékosan nem ad elég pénzt hogy utána látványosan segíthessen. Nos ebből az biztos hogy nem igaz hogy a kórházak jól gazdálkodnának, 10ből 9 kórház financiális managmentje katasztrófális, ezt tapasztalatból mondom ( a hph-nál az összes Mo-i kórház minden céggel kapcsolatos tevékenysége a gyógyszerszállítástól a pénzügyekig rajtam futott keresztül+ abban az időben sok extra tevékenységről is hallottam amihez alapból nem lett volna közöm). Mondok egy példát: a miskolci kh amikor megkapta a keretét, számukra a legfontosabb egy vákuumos csőposta létrehozása volt 100 milliós tételért, aztán nyárra nem volt meg a keret ami a gyógyszerfinanszirozásra lett adva...
davemayer
Tudom. Én is tudok neked olyan kesztyű beszerzésről beszélni, hogy kihullik tőle az ember haja (értsd: sokszoros áron, balatont beterítő mennyiség egy osztályra ésatöbbi). Tegyük fel a kérdést, hogy vajon miért? Azért-e, mert a magyar kórházmenedzsment ennyire reménytelenül őskori, tanulatlan, buta, alkalmatlan? Vagy esetleg azért, mert a NER szelleme már ott os ott van, így nem csak a csúcson sikerül 20 ezer lélegeztetőgépet vásárolni, hanem helyben is megvan a helyi kisember aki miatt fél balaton beterítő kesztyűtömeg vásárlása mellett döntenek.

És tegyük fel a kérdést, hogy Orbánék mit tettek azért, hogy ne így legyen. Nehéz lesz még csak feltenni is a kérdés, mert azt igazából csak arra vannak válaszaink, hogy mit tettek azért, hogy még inkább így lett...
peterk2005
Na látod ezekből a kérdésekből látszik hogy nem vagy tisztában az adott szituációval, csak az orszagban levo ner uralmat akarod ráhúzni erre is. Elmondanám neked hogy a magyar kórházak managmentje meg mindig durván balos, és komolyan ellenáll a ner-nek. Pár helyen már vannak részeredmények, de 10 év nem sokra volt elég ebből a szempontbol, hihetetlen sok dinoszaurusz van még mindig.
davemayer
Olyan durván balosak, hogy a Medgyessy féle reformokat is ott torpedózták meg, ahol tudták? 😀 Azzal az orvosi kamarával karöltve, amelyik akkoriban ki-be járt Orbán irodájából?

Hagyju már.... Mikor hallottunk olyant, hogy egy ismerten balos kötődésű kórház vezető orvos akasztotta össze a bajszát akár a helyi, akár az országos egészségpolitikával? Tegye fel a kezét aki tud ilyent mondani. Olyant viszont havonta hallani, hogy ismerten jobbos irányultságú sűrgősségi osztályvezetőt basznak ki, mert nem tetszik a képe. Vagy szintén évtizedes jobbos kötődésű kórházigazgatót vágnak ki egyik napról a másikra, mert nem hajlandó birka módjára ágyakat felszabadítani.

Az orvosszakma egyébként mindig is inkább hagyományosan konzervatív kötődésű volt, de nem ezért álltak keresztbe Medgyessyéknek sem. Nem a civil szféra áll keresztbe politikai okokból a politikának, hanem a politika baszakodik a civil szférával. Egyszerűen azért, mert a politikának az eszköze a politika, nem a civil szféráé. A civil szféra nagyon nagy többsége, egy két speciális területet - média, kultúra - leszámítva (amit már eluralt a politika) lerakja a politikai elköteleződését - ha netán van neki -, a munkahely ajtajában. Mert a munkájában nem választást akar nyerni, hanem utat építeni, embert gyógyítani, pályázatot nyerni, projekteket sikerrel lefuttatni. A politika az, amelyik ebbe szeret betolakodni, és a saját hatalmi / választási érdekeit belekevern. Országos és helyi szinten is. Ez így volt mindig, Orbán előtt is, Orbán alatt is, és így lesz Orbán után is. Most csak annyi van, hogy a politika a szokásosnál is többet baszakodik a civil szférával, a szokásosnál is jobban meg akarja mondani, hogy ki a jó civil és ki a rossz.

Szóval, hagyjuk. Az orvos szakma vezetésére valóban ráfér a vérfrissítés, de nem azért, mert balos, hanem azért, mert megkövesedett, túl hierarchikus, túl tekintélyelvű, és mert védi a saját kis kialakított szemétdombját, az évtizedes status quokat, amikben megteremtette a saját előjogait. Anyagilag és más szempontból is. De ezzel MINDEN hatalomnak meg kell küzdenie, aki egészségügyi reformot akar csinálni. Medgyessyéknek is meg kellett, Orbánnak is meg kell. Ez a dolga. Illetve ez lenne a dolga, ha csinálná. Csak éppen nem csinálja. Nem reformot indít / átalakít amikor belenyúl - ha éppen belenyúl -, hanem káderez. Az Orbán rezsim kiváltképp.

(Egyébként nem bánom, hogy erről vitázunk. 😊 Komolyan. Ez legalább policy, ha nem is valami magasroptűen csináljuk. De legalább nem a gittet rágjuk oda-vissza azon vitázva, hogy sárga-e a villamos, mert egy vagy netán két ember nem annak látja.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 112 — #NoStress
Az egy dolog, hogy sokan nem tudják dekódolni Sobri trollkodását és kekeckedését, a nagyobb baj, hogy már nincs is értelme, annyira önismétlő, saját farkába harapó, keszekusza érvrendszer mentén íródtak. Ha ez a mai német statok értelmezése után se nyilvánvaló, akkor végképp nincs miről beszélni, kommunikáljunk inkább pontokkal és vesszőkkel, az kellőképp posztmodern és nagyjából ugyanoda vezető kommentpiramisokat eredményez.
r.baggio
A megannyi Orbánellenes politikai kínos viccelődést ebben a topikban, hogy "de van stadion, de százmilliárdok mentek a levesbe, de van lélegeztetőgép, de nincs aki kezelje, de mi nem tesztelünk, de cilinéni azt mondta, de senkit nem hagyunk az út szélén, de operatív törzs, de a az EB, de az NL, de a BL, de a Fradi közpénzből, de a németek kikaptak a spanyoloktól, de ez fideszes érvelés, de kétharmaduk van, de sok EU-s pénz van, de mind ellopták, de 10 évük lett volna, de majd a katonák megoldják, de dicső kormányunk, de fényes vezérünk, de Rogán, de Kósa, de kormánypropaganda ha mást írsz, gondolsz, ésatöbbi" gunyoros, egysíkú, repetitív, mindenért a kormányzatot hibáztató nemtrollkodást, nemkekeckedést szórakoztatbbnak találod?

több mint 5 éve
És nem akarom bántani Sobrit sem, de inkább nem olvasom.
Dokinak hiszek.
zemanla
Nem bántasz meg, annak hiszel akinek csak akarsz. Ez nem egy verseny, hogy ki az elfogadottabb vagy hitelesebb, itt nem kell dönteni, vagy problémákat megoldani, hanem egy fórum, ahol mindenki leírja a saját véleményét szabadon, korlátozások nélkül. (Nyilván alapnormákat betartva.)

De ha az orvosnak nem bízunk, akkor....?
zemanla
Maximálisan bízom az orvosokban ha az egészségemről van szó.
Ahogy a pilótában is, aki a gépet vezeti, amikor a gépet vezeti.
De amikor az orvos repülőgépet vezet vagy a pilóta gyógyítani próbál?...
Diverdoc attól, hogy jó urológus, jó orvos, jó egyetemi előadó, vezető miért értene a politikához?
És egy politikus miért értene a gyógyításhoz?
Nincsen olyan szakmai kredit, ami egy másik szakmába automatikusan konvertálható lenne.
Ez olyan, mintha egy vitában, ahol egy háromdiplomás vitázik egy nyolc általánossal bíróval automatikusan a háromdiplomásnak lenne igaza. Nyilván többször van, mint sem, de nem mindig.

Egyébként ez a fajta "vakon bízzunk meg benne" mentalitás juttatta háromszor kétharmadhoz Orbánt, csak mondom, aki az erre fogékony emberek felé kifelé látványosan és hitelesen tudja kommunikálni a mindenhez értő vezetőt, a 21.század Kádárját, és azt, hogy ő a legjobb alternatíva.

több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 261 — Cowboys fan
Uraim, köszönöm!
Nálam most szakadt el az a bizonyos cérna.
Anyósom halála, gyerekem vezényelhetősége, nevelt lányom pozitív tesztje, hogy nem lehet a család együtt, a testvérek szétválasztva a K. vírus miatt.
Dokinak hiszek. Egy műtőben, egy vizsgálaton, kiben bízhat a az ember? A politikusban? A kommunikációban?
Anyám lehúzott 50 évet az egészségügyben (Isten nyugosztalja őt is), azt mondta, h csak kórházba ne kerüljön az ember. De ha az orvosnak nem bízunk, akkor....?
zemanla
volt gimis évfolyamtársamnak most hunyt el az édesapja a korona miatt.
ő kerek perec megjegyezte fácsén, hogy aki innentől bármilyen vírustagadó jellegű kontentet megoszt, azt kérdés és értesítés nélkül törli az ismerősei közül, mert hülyékre nincs ideje.

részvétem, és kitartás! (mert a mi helyzetünkben csak kitartást tudunk.)

Szerkesztette: slowmotion
több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 407 — Do Your Job
Uraim, köszönöm!
Nálam most szakadt el az a bizonyos cérna.
Anyósom halála, gyerekem vezényelhetősége, nevelt lányom pozitív tesztje, hogy nem lehet a család együtt, a testvérek szétválasztva a K. vírus miatt.
Dokinak hiszek. Egy műtőben, egy vizsgálaton, kiben bízhat a az ember? A politikusban? A kommunikációban?
Anyám lehúzott 50 évet az egészségügyben (Isten nyugosztalja őt is), azt mondta, h csak kórházba ne kerüljön az ember. De ha az orvosnak nem bízunk, akkor....?

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Sobri te politikus vagy? Mert amikor egy orvos magyarázza el az orvos gondolkozását, az hiteles. Amikor egy rendezvényszervező a poltikusét, az trollkodás.
Szokol
Nem vagyok rendezvényszervező. 😊
Bár szerveztem rendezvényeket is.
De ezzel a logikával: te pszichológus vagy?
Mert amikor egy pszichológus elemezgeti az emberek gondolkodásmódját, az hiteles, de amikor egy ???, az trollkodás.
Sobri Jóska
“Én és sok más szakember meg úgy véljük”
Ezt irtad. Te milyen szakember vagy? Marmint, ami ebben a temaban (CoVid pandemia, jarvany kezeles) relevans. Tenyleg erdekelne, milyen szakterulet az ami ennyire maskeppen latja a virushelyzetet mint mi
diverdoc
És az "én"-t a "te"-vel állítottam szembe, a szakemberek (orvosok, virulógusok, matematikusok) véleményei meg minden spektrumot lefednek, így értettem. Van akié téged támaszt alá, van akié engem
Sobri Jóska
Mondjuk Kasleren, Muller Cili nenin kivul nem tudom milyen orvost tudnal mondani aki szerint jo s kormany jarvanykezelese, virologust pedig meg mutatoban sem nagyon talalnal. Matematikust lehet.
diverdoc
És ismét ugyanaz a kör: nem mondom, hogy jó a kormány víruskezelése, azt mondom, hogy nem lehetne jobb. (Szerintem szörnyű, mert nyáron engedték bóklászni az agyhalottakat. De el tudom fogadni, ha más szempontok alapján másnak más a baja vele, ahogy azt is megétem, hogy onnantól miért mozognak kényszerpályán.)
És azt se mondom, hogy a kritériumok közt csak egészségügyi van, mivel van szociális, gazdasági és politikai eredményesség is. Nyilván nálad azeü. dominál.
Ne csináld már, hogy nem tudod értelmezni a különbséget aközött, hogy valami jó vagy hogy a legjobb.
És nem feltétlen a "legjobb" képvisel magasabb szintet, az csak egy viszonyt mutat meg.

több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Sobri te politikus vagy? Mert amikor egy orvos magyarázza el az orvos gondolkozását, az hiteles. Amikor egy rendezvényszervező a poltikusét, az trollkodás.
Szokol
Mert amikor egy pszichológus elemezgeti az emberek gondolkodásmódját, az hiteles, de amikor egy ???, az trollkodás.
Sobri Jóska
Ezt irtad. Te milyen szakember vagy? Marmint, ami ebben a temaban (CoVid pandemia, jarvany kezeles) relevans. Tenyleg erdekelne, milyen szakterulet az ami ennyire maskeppen latja a virushelyzetet mint mi
diverdoc
És az "én"-t a "te"-vel állítottam szembe, a szakemberek (orvosok, virulógusok, matematikusok) véleményei meg minden spektrumot lefednek, így értettem. Van akié téged támaszt alá, van akié engem
Sobri Jóska
Mondjuk Kasleren, Muller Cili nenin kivul nem tudom milyen orvost tudnal mondani aki szerint jo s kormany jarvanykezelese, virologust pedig meg mutatoban sem nagyon talalnal. Matematikust lehet.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 310 — Így remélem megfelelek nektek.....
Volt anyósom meghalt...
zemanla
Részvétem az egész családnak........
több mint 5 éve
Szokol
Sobri Jóska
Ezt irtad. Te milyen szakember vagy? Marmint, ami ebben a temaban (CoVid pandemia, jarvany kezeles) relevans. Tenyleg erdekelne, milyen szakterulet az ami ennyire maskeppen latja a virushelyzetet mint mi.
diverdoc
Nem a vírushelyzetet. Azt ugyanúgy látjuk.
A vírushelyzet politikai kezelhetőségét.
És az "én"-t a "te"-vel állítottam szembe, a szakemberek (orvosok, virulógusok, matematikusok) véleményei meg minden spektrumot lefednek, így értettem. Van akié téged támaszt alá, van akié engem a "kormányzat csinálhatta volna jobban" témában. Mivel ez a vírushelyzet vége előtt csupán prognózis. Majd ha vége, akkor ki lehet elemezni, hogy tényleg miként lehetett volna másként és mennyire érte volna meg.

több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 239 — NFL bracket champion '26
Volt anyósom meghalt...
zemanla
Nyugodjon békében.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Szokol
Sobri Jóska
Ah, legyek az? Ebben a térben az is lehetek.
Szokol
Nalátod. Engem nem zavar.

több mint 5 éve
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 18 652 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
Szokol
Sobri Jóska
Ezt irtad. Te milyen szakember vagy? Marmint, ami ebben a temaban (CoVid pandemia, jarvany kezeles) relevans. Tenyleg erdekelne, milyen szakterulet az ami ennyire maskeppen latja a virushelyzetet mint mi.
diverdoc
Kormányközeli politikai szaktanácsadó a tippem...

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 5 éve
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító New England Patriots 18 652 — !SuPeR6BoWL!Vrabel.......
Volt anyósom meghalt...
zemanla
Őszinte részvétem!

Draft

2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Szokol
Sobri Jóska

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 273 — Vikings fan
több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan
Szokol
Sobri Jóska
Ah, legyek az? Ebben a térben az is lehetek.
több mint 5 éve
Szokol

több mint 5 éve
gyeek LSU Tigers 8 641 — Grady Judd fan
Oldásként egy kis színes. Tudjátok mit jelent a Trabant?
| Szputnyik  hu.wikipedia.org/wiki/Trabant |
(Én is a Klubrádióban hallottam a minap.)
nagylaza
A Klubrádió is december 10-én indult.
Sokrétű egy nap az.
Sobri Jóska
És a Cyberpunk 2077 is végre kijön aznap. Annak a piacra dobása rengeteg embert fog szelíd módon otthon tartani.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 592 — The Mathematician
Volt anyósom meghalt...
zemanla
részvétem
sutianap
Szintén....
nagylaza
rip

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 314 — beers & Packers
Volt anyósom meghalt...
zemanla
részvétem
sutianap
Szintén....
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Volt anyósom meghalt...
zemanla
részvétem

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 407 — Do Your Job
Volt anyósom meghalt...

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 383 — Steelers fan