Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 314 — beers & Packers
Oldásként egy kis színes. Tudjátok mit jelent a Trabant?
| Szputnyik  hu.wikipedia.org/wiki/Trabant |
(Én is a Klubrádióban hallottam a minap.)
nagylaza
A Klubrádió is december 10-én indult.
Sokrétű egy nap az.
Sobri Jóska
Nagypapám is december 10-én halt meg. Nagyon szerettem. Szóval: ja, sokrétű.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 112 — #NoStress
En leirom s neved, mig te ram celozgatsz. Nevedet azert irtam le, mert davemayer leirta, es neki valaszoltam, es nem akartam osszemosni kire gondolok. Mert folyamatosan ezt mantrazod, hogy a kormany semmit sem tehet. Most legitoljara leirtad, hogy a veuenyles lehet nem jo, mert elfogadod, hogy erre van ralatasom. Itt pl hol van az amit szamonkersz rajtam, hogy marketing kommunikacio szempontjabol politikIlag ez korrekt? Mi az a vonal ahol ugy veled ez tenyleg egeszsegugyi-szakmai kerdes? Miert gondolod ugy hogy ha ezt elfogadtad, akkor pl a jarvanykorhazak kijelolesere es azok elhibazotzsagara nincs ralatasom? Vagy az influenza oltasok lefoglakasanak es hozzaferhetetlensegenek a karos hstasaira?
diverdoc
Azt írtam a vezénylések gyakorlati megvalósítása simán lehet, hogy rossz, semmi rálátásunk.
Az elmélete az meg szükséges, a világon mindenhol vezényelnek orvosokat ide-oda.
Azt kommunikálni, hogy "mindenkit meggyógyítunk" meg kimondottan hasznos, hiszen akit nem, az nem tudja számonkérni, és erősíti az emberek "hitét", és nem stresszelik magukat agyon.
A vonal, az az elmélet és a gyakorlat.
Az elmélet a politika és a politikai haszon, a hatalomtechnikai döntések, a gyakorlat meg az, amit akár te is megtapasztalsz a bőrödön, vagy én, ha apámat viszem dokihoz, stb.
A járványkorházak kijelölésének vagy az influenzaoltások "biztosításának" metodikájának kommunikációján vitázhatunk, én azt tudom megítélni, és mindig is azt tettem. Politikai kommunikációs dolgokról beszéltem, te kevertél bele szakmai dolgokat.

A szemelyes irrelevans peldak amiknel letagadok. Feltett vki egy kerdest a maszkokrol hol fordult elo? Gondoltam, hogy sajat fenykep es ssjat pelda talan nyomosabb erv, es nem “ random DK-s kommentelo” cimket kapom, mig ha csak azt irtam volna hogy mindenhol megkaptam volna. Az hogy a fiam ma kapott uzenetet bemasoltam, szinten ezt a celt szolgalta. Nem irtelevans, es erinti az orszagban sok szaz hasonlohallgatot. Es a teny, hogy oket vezenylik mutatja, hogy a kormany hazugsagaival szemben mennyire nincs kapacitas. Szemelyesen erint, mert a nagyobb fiam utan aki onkentesen mar egy honapja robotol, most viszik a kicsit. De ettol nem irrelevans ebben a topikban, mert sok 100 embert erint, es a nagyon nagy gaz indikatora.
diverdoc
A nagyon nagy gázt én elsőként érzékeltem, aszerint döntöttem az életemben, és akinek tudtam időben jeleztem, ebben sosem volt köztünk vita.
A vita abban van/volt/lesz, hogy te elvársz egy egészségügyileg hatékony kormányzati aktivitást (az általad eleve nem sokra taksált kormányzattól), míg a kormányzat aktivitása az politikailag, hatalomtechnikailag lesz, lehet csak hatékony, mert a politika közegében ítéltetnek meg.

(Fialánál mondta ellenzéki orvos, hogy eszközök alapvetően rendelkezésre állnak, a problémát az alacsony humánerőforrás, vagyis orvos, szakápoló, ápoló hiánya okozza, nem effektíve, hogy a tárgyak mennyisége nem elégséges.)

A kerdeseidre: leirod hogy sajat orszag szamadataira reflektalva miert mas adatok adatait hoztak fel. De a kerdesed hogy ha szerintem rosszabul kezeljuk mint a nemetek akkor naluk miert emelkedik? Pont a te logikad alapjan ertelmetlen a kerdes. Mert ha Magyarorszag szarabbul kezeli 1: nem biztos hogy azt jelenti, hogy a kevesbe szarul az tokeletes 2: miert keverunk bele magyar dolgokat nemet statisztikaba? Az esetszam nemet alakulasanak semmi koze a magyar kormany jo vagy rossz donteseihez ( illetve attetelesen vendegmunkasok, utazas stb kapcsan lehet, de most nem errol volt szo). Soha egy szoval nem mondtam, hogy a nemet management tokeletes. De megitelesem szerint ( es nagyon sok Eu es gazdasagi szakerto, politikus szerint is) jobb mint a magyar. Esetszam felfutas tesztek novelese, a jarvany epidemiologiai tulajdonsaga stb kovetkezmenye. A felfutas uteme, illetve a felfutas kovetkezmenyeinek kapacitashoz igazotott kezelhetosege fontosabb. Ebben meg jobbak ( ide johetne a kulonbozo orszagok statisztikaja).
diverdoc
Megértettem, hogy te és sok szakember így vélitek.
Én és sok más szakember meg úgy véljük, hogy nincs markáns különbség az európai víruskezelés között. Mindenki intézkedik random, de a vírus tarol mindenhol, ahol nincs kurvára drasztikusan korlátozva a szociális érintkezés. És ennyi. nyilván aki eleve magasabbról indult, annak a végén több marad.

Igen nagyon nagy a baj, de azzal nem ertek egyet, hogy egy kormanyzat ezt ne tudna kezelni. Mert sok helyen tudtak kezelni. Persze doktatura, mas kulturalis kozeg stb. De lehet(ne) kezelni. Azt hogy nem akarjak mas teszta. Itt jon a te reszed, mert a hatalmat akarjak megtartani es egy azonalli fajo intezkedes miatti szavazatvesztestol fosnak. Amit a magyar kormany nem vesz figyelembe a szar gazdasagi kiindulo helyzet, es a zero gazdasagi mento intezkedes miatt ezzel a kivarok es semmit nem teszek politikaval is sokan becsodolnek. Es Eu helyzet eszkalacioja miatt ugyis ra lesznek kenyszerulve elobb utobb a zarasra es akkor mar egy teljesem megrogyott egeszsegugy es megrendult gazdasagi milliore zudul ra a uaras itani gazdasagi krizis. Engem naivozol le, de szerintem te vagy a naiv ha ugy gondolod, hogy politikaikag ez a hozza allas hoz nekik maximalis hasznot. Orban most megmutathatta volna mennyire kemenytoku. Paranyi mediafeluletukon harsoghattak volna a szar helyzet miatti heroikus helyzallast, a kormsny mindent megtesz narratova mellett.

De tenyleg nem akarok vitatkozni tovabb, tenyleg ertelmetlennek tartom.

Telorol potyogtem szemuveg nelkul, tele van elutesekkel de nincs kedvem kijavitgatni. Bocsánat
diverdoc
Nem szerintem hoz ez nekik maximális hasznot.
Szerintem belebuknak 22-ben. Márciustól ezt mondom.
Hanem azt "tolmácsolom", hogy szerintük mi a logika mögötte, a saját átlagisztáni metodikáik alapján ők ezt hiszik, ebben bíznak, ezért történik egy csomó dolog olyan elbaszott módon ahogy érzékeljük.
Orbán sosem keménytökű volt, hanem a végletekig opportunista, utilitarista. Ha ehhez a kemény tök volt az optimális, akkor azt játszotta, ha a puha, akkor azt. Nincs önálló tökminősége, ahogy elve, vagy erkölcse se. Csak célja. Ez fasza és jól funkciónáló dolog Átlagisztánban, koronavírus nélkül, de szopó Extremisztánban, koronavírus világjárvány idején..
Igyekeztem a lehető legszikárabbúl megfogalmazni az állításaink közti különbségeket.

több mint 5 éve
nagylaza
A Klubrádió is december 10-én indult.
Sokrétű egy nap az.

több mint 5 éve
Szóval aszondod, hogy a nyugdíjpénztár lenyúlást, stadionépítést, egészség, oktatás stb lerohasztását + még a lopásokat (stb,stb)is mind a nép akarta? Jóvanakkó.
ender1112
Ritka, hogy ne sikerüljön valakinek idéznie, amikor ahhoz csak egy helyre kell nyomni a képernyőn vagy kattintani az egérrel. Aztán meg elküldés után egy utóellenőrzés, hogy minden okés e. De ilyenek az emberek. Ami az egyiknek egyszerű, az a másiknak problematikus.
És így van ez a néppel is. A nép sosem azt akarja, amit te látsz belőle, hanem azt, amit ő akar látni.
Hogy évről évre jobban él, új plazmatévé, migránsok nem basszák meg Biri nénit, románok nem veszik el a munkáját a Kisalföldön, vagy Nógrádban, a rezsije csökken, van csomó új adó a tévében, és hasonlók.
Amiket te írsz, azok járulékos veszteségek, aprópénz, bagatell, kutyát nem érdekli.
Szerinted egy közvéleménykutatásnál a nép hány százaléka tudja értelmezni azt, hogy "nyugdíjpénztár" vagy "oktatás".
tegnap néztem Való Világot, most sok érettségizett van bent és még diplomás is akad, és senki se tudta mit jelent az 'egzakt' szó, hogy ki írta a Szózatot és 12-ből 1 srác találta el, hogy hány aranyat nyertünk a 2020-as olimpián.
Nyugdíjpénztár, persze... 😊
Sobri Jóska
Az viszont megszokott, hogy hosszan mellébeszélsz, ahelyett hogy elismernéd, hogy baromságot írtál (igen, magánnyugdíjpénztárt kellett volna írnom, rátapintottál a hozzászólásom lényegére).
ender1112
Nem az volt a lényege.
Fel se tűnt.
Hanem az, hogy ezek, amiket leírtál kb. a szavazók 1 százalékát érdeklik.
És 1 ezrelékük tudja pontosan értelmezni.
1000 szavazóból 1 tudná elmondani, hogy mi az Alkotmánybíróság vagy miként működik a társadalombiztosítási rendszerünk. (Hisz még azt is elenyészően kevesen tudják, hogy mit jelent egy köznapi szó, vagy mikor volt mondjuk a 2. világháború.)
Az, hogy az ideírogatóknál jobb ez az arány, semmit se jelent. Csak azt, hogy szerencsére egyfajta értelmiségi buborékban élünk.
De kint a valóságban 1000-ből 999-en nem tudják.
Akkor hol érdekelné őket az oktatás vagy a nyugdíjrendszer?
Sobri Jóska
Nem tudom, hol mi érdekli pontosan a magyar népet, nem is erre reagáltam, hanem erre a mondatodra (kiemelés tőlem): "A magyar kormányzat az elmúlt 10 évben sose azt csinálta, amit nagyon akart, és azt igyekezett lenyomni az emberek torkán, hanem mindig azt csinálta, ami a mérések alapján az emberek döntő többségének szimpátiáját elnyeri."
ender1112
Így van.
Én meg erre válaszoltam, hogy mivel én tudom, ezért ezt csak megerősíteni tudom. Pláne, hogy én írtam.

több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 958
Szóval aszondod, hogy a nyugdíjpénztár lenyúlást, stadionépítést, egészség, oktatás stb lerohasztását + még a lopásokat (stb,stb)is mind a nép akarta? Jóvanakkó.
ender1112
Ritka, hogy ne sikerüljön valakinek idéznie, amikor ahhoz csak egy helyre kell nyomni a képernyőn vagy kattintani az egérrel. Aztán meg elküldés után egy utóellenőrzés, hogy minden okés e. De ilyenek az emberek. Ami az egyiknek egyszerű, az a másiknak problematikus.
És így van ez a néppel is. A nép sosem azt akarja, amit te látsz belőle, hanem azt, amit ő akar látni.
Hogy évről évre jobban él, új plazmatévé, migránsok nem basszák meg Biri nénit, románok nem veszik el a munkáját a Kisalföldön, vagy Nógrádban, a rezsije csökken, van csomó új adó a tévében, és hasonlók.
Amiket te írsz, azok járulékos veszteségek, aprópénz, bagatell, kutyát nem érdekli.
Szerinted egy közvéleménykutatásnál a nép hány százaléka tudja értelmezni azt, hogy "nyugdíjpénztár" vagy "oktatás".
tegnap néztem Való Világot, most sok érettségizett van bent és még diplomás is akad, és senki se tudta mit jelent az 'egzakt' szó, hogy ki írta a Szózatot és 12-ből 1 srác találta el, hogy hány aranyat nyertünk a 2020-as olimpián.
Sobri Jóska
Hallod 2020 én sem tudom a választ 🤔
Rózsa Sándor (betyár)
Plazmatévéd van e hitelből? Csökkent e a rezsid? Jobban élsz e mint 10 éve? Az a lényeg.
Sobri Jóska
Plazmát már nem gyártanak(meg nincs is TV-m),Rezsit nem fizetek,Igen jobban élek mint 10 éve.😃

Rózsa Sándor (betyár)
Mivel külföldön dolgozól a saját elmondásod szerint, így érthető, hogy jobban élsz, mint 10 éve 😉

Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 592 — The Mathematician
meanwhile
 www.cnbc.com/2020/11/20/covid-19-son-of-trump-lawyer-rudy-giuliani-has-coronavirus.html

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
nyűglődöm a mandarinnal, esteleg valaki?
az "off label"hez?
 prnewswire2-a.akamaihd.net/p/1893751/sp/189375100/thumbnail/entry_id/1_t5hdplkn/def_height/584/def_width/950/version/100031/type/1

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
nagylaza
Trabant csatlost jelent nemetul, eredendoen a nemet lovagok mellett ( alatt) szolgalo kvazi fegyverhordozot jelentette. Csak kommunista felhangja is lehetett a sputnik forditasakent. Bocs dande
diverdoc
Pluszegy, magyarul darabont. Valamikor tinédzser koromban homályosultam fel, akkoriban internet nélkül még a rokonértelmű szavak szótárával is el tudtam szórakozni ideig-óráig.
gyeek
Útitárs, kísérő, követő (többféle értelemben). Ne bonyolíccsuk túl.
több mint 5 éve
nagylaza
Trabant csatlost jelent nemetul, eredendoen a nemet lovagok mellett ( alatt) szolgalo kvazi fegyverhordozot jelentette. Csak kommunista felhangja is lehetett a sputnik forditasakent. Bocs dande
diverdoc
de egy kis kárdiológiai felhangja van
 m.youtube.com/watch?v=n4IkBpXhWKQ
sutianap
Max lájk!
több mint 5 éve
gyeek LSU Tigers 8 641 — Grady Judd fan
nagylaza
diverdoc
Pluszegy, magyarul darabont. Valamikor tinédzser koromban homályosultam fel, akkoriban internet nélkül még a rokonértelmű szavak szótárával is el tudtam szórakozni ideig-óráig.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 310 — Így remélem megfelelek nektek.....
nagylaza
diverdoc
Nálam az oldàs és kötés volt a lényeg 😛 😉
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
nagylaza
diverdoc
de egy kis kárdiológiai felhangja van
 m.youtube.com/watch?v=n4IkBpXhWKQ

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
nagylaza

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 840 — no es importante
Az egy dolog, hogy sokan nem tudják dekódolni Sobri trollkodását és kekeckedését, a nagyobb baj, hogy már nincs is értelme, annyira önismétlő, saját farkába harapó, keszekusza érvrendszer mentén íródtak. Ha ez a mai német statok értelmezése után se nyilvánvaló, akkor végképp nincs miről beszélni, kommunikáljunk inkább pontokkal és vesszőkkel, az kellőképp posztmodern és nagyjából ugyanoda vezető kommentpiramisokat eredményez.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Amin hetek (hónapok) óta megy itt a polémia és amin én berágtam, az az a mantra volt, hogy a magyar kormány semmivel sem kezeli rosszabbul a járványt mint más országok. Ez is erre példa, hogy de. Egy országnak arra van szüksége, hogy mint a háborúban már 19 éveseket kényszerül elvinni, az nagyon nagy bajra utal (lehet marketingkommunikációs, politológiai, döntéselméleti oldalról nem, azon aspektus alapján ez így OK). DE ha van ráérő pár órád, olvasgasd vissza az elmúlt heteket, nagyjából két topiklakóra kell fokuszálnod, hogy ki szerint van ez rendben. És de Sóbri többször leírta, hogy ezek a döntések a kormány részéről miért helyesek, és ezek a marketingkommunikációs, politológiai, döntéselméleti tudása alapján miért igazoltak.
Az elmúlt napok 2 gyöngyszeme volt amikor marketingkommunikációs, politológiai, döntéselméleti megfontolások alapján bedob egy számadatot valaki, amit kapásból 5-en számadatokkal cáfolnak, akkor rögtön jön a válasz, hogy ne számadatokat ragadjunk ki (marketing kommunikáció érted, ha én mondom a számadatot releváns, ha te számadattal reflektálsz akkor ne számadatot hozzál fel 😊 ), másik pedig hogy kormány szigorítása és zárás döntése miatt fognak majd az emberek otthon maradni....ugyan már 😊 .

De mindegy nem akarok tovább veletek vitatkozni. Én már leírtam sokszorosan amit le akartam. Nem sértett vagyok, mert ezek nem sértenek. Felhaborítani felháborítanak.
De igaza van Sóbrinak, a kormányunk semmivel sem kezeli rosszabbul a járványt, mint mondjuk a német.
diverdoc
Ha szerinted rosszabbul kezeljük, a németek meg jól, akkor a németeknél miért emelkednek a számok az egyhéttel, kéthéttel, egyhónappal ezelőttiekhez képest?
Ott nem kéne csökkenésnek mutatkozni?
Az én állításom az, hogy sokkal nagyobb a baj, mint amit egy kormányzat kezelni tud. Ezt is vitatod?
És az nem marketingkommunikáció, hogy egy ország saját adatait vetjük össze a saját korábbi adataival, csak egyfajta szempont, ami adott ország eredményességéről mond el ezt-azt.
Erre rátolni irreleváns számokat (halott/ezer fő, vagy lakosságarányos fertőzöttszám, amikor eleve nem ugyanannyi tesztet végeznek a különböző országok/ezer fő, stb.) mind teljesen értelmetlen, gáz csúsztatás, mint amikor olyan állítással vitázol, amit senki se mondott.

(Nyilván nem kötelező válaszolni, és nyilván mindig inkább befejezed és nem vitázol érdemben, csak irreleváns egyedi történeteket ismertetsz. Mindezt úgy, hogy többször leírod a nevemet, utalsz az általam írtakra, csak érdemi érvek, magyarázatok nem jönnek, leragadsz a konkrét személyes történetek szintjén, amivel semmi gond nincs, csak nem a felvetésre reflektálnak.)
Sobri Jóska
En leirom s neved, mig te ram celozgatsz. Nevedet azert irtam le, mert davemayer leirta, es neki valaszoltam, es nem akartam osszemosni kire gondolok. Mert folyamatosan ezt mantrazod, hogy a kormany semmit sem tehet. Most legitoljara leirtad, hogy a veuenyles lehet nem jo, mert elfogadod, hogy erre van ralatasom. Itt pl hol van az amit szamonkersz rajtam, hogy marketing kommunikacio szempontjabol politikIlag ez korrekt? Mi az a vonal ahol ugy veled ez tenyleg egeszsegugyi-szakmai kerdes? Miert gondolod ugy hogy ha ezt elfogadtad, akkor pl a jarvanykorhazak kijelolesere es azok elhibazotzsagara nincs ralatasom? Vagy az influenza oltasok lefoglakasanak es hozzaferhetetlensegenek a karos hstasaira?
A szemelyes irrelevans peldak amiknel letagadok. Feltett vki egy kerdest a maszkokrol hol fordult elo? Gondoltam, hogy sajat fenykep es ssjat pelda talan nyomosabb erv, es nem “ random DK-s kommentelo” cimket kapom, mig ha csak azt irtam volna hogy mindenhol megkaptam volna. Az hogy a fiam ma kapott uzenetet bemasoltam, szinten ezt a celt szolgalta. Nem irtelevans, es erinti az orszagban sok szaz hasonlohallgatot. Es a teny, hogy oket vezenylik mutatja, hogy a kormany hazugsagaival szemben mennyire nincs kapacitas. Szemelyesen erint, mert a nagyobb fiam utan aki onkentesen mar egy honapja robotol, most viszik a kicsit. De ettol nem irrelevans ebben a topikban, mert sok 100 embert erint, es a nagyon nagy gaz indikatora.

A kerdeseidre: leirod hogy sajat orszag szamadataira reflektalva miert mas adatok adatait hoztak fel. De a kerdesed hogy ha szerintem rosszabul kezeljuk mint a nemetek akkor naluk miert emelkedik? Pont a te logikad alapjan ertelmetlen a kerdes. Mert ha Magyarorszag szarabbul kezeli 1: nem biztos hogy azt jelenti, hogy a kevesbe szarul az tokeletes 2: miert keverunk bele magyar dolgokat nemet statisztikaba? Az esetszam nemet alakulasanak semmi koze a magyar kormany jo vagy rossz donteseihez ( illetve attetelesen vendegmunkasok, utazas stb kapcsan lehet, de most nem errol volt szo). Soha egy szoval nem mondtam, hogy a nemet management tokeletes. De megitelesem szerint ( es nagyon sok Eu es gazdasagi szakerto, politikus szerint is) jobb mint a magyar. Esetszam felfutas tesztek novelese, a jarvany epidemiologiai tulajdonsaga stb kovetkezmenye. A felfutas uteme, illetve a felfutas kovetkezmenyeinek kapacitashoz igazotott kezelhetosege fontosabb. Ebben meg jobbak ( ide johetne a kulonbozo orszagok statisztikaja).
Igen nagyon nagy a baj, de azzal nem ertek egyet, hogy egy kormanyzat ezt ne tudna kezelni. Mert sok helyen tudtak kezelni. Persze doktatura, mas kulturalis kozeg stb. De lehet(ne) kezelni. Azt hogy nem akarjak mas teszta. Itt jon a te reszed, mert a hatalmat akarjak megtartani es egy azonalli fajo intezkedes miatti szavazatvesztestol fosnak. Amit a magyar kormany nem vesz figyelembe a szar gazdasagi kiindulo helyzet, es a zero gazdasagi mento intezkedes miatt ezzel a kivarok es semmit nem teszek politikaval is sokan becsodolnek. Es Eu helyzet eszkalacioja miatt ugyis ra lesznek kenyszerulve elobb utobb a zarasra es akkor mar egy teljesem megrogyott egeszsegugy es megrendult gazdasagi milliore zudul ra a uaras itani gazdasagi krizis. Engem naivozol le, de szerintem te vagy a naiv ha ugy gondolod, hogy politikaikag ez a hozza allas hoz nekik maximalis hasznot. Orban most megmutathatta volna mennyire kemenytoku. Paranyi mediafeluletukon harsoghattak volna a szar helyzet miatti heroikus helyzallast, a kormsny mindent megtesz narratova mellett.

De tenyleg nem akarok vitatkozni tovabb, tenyleg ertelmetlennek tartom.

Telorol potyogtem szemuveg nelkul, tele van elutesekkel de nincs kedvem kijavitgatni. Bocsánat

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 310 — Így remélem megfelelek nektek.....
nagylaza
Szupeer köszi, de emellett az oldás és kötés jogát magamnak is megtartom 😉
több mint 5 éve
több mint 5 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 683 — Víí veeer dö cseempjönsz.
ender1112
Sobri Jóska
Az viszont megszokott, hogy hosszan mellébeszélsz, ahelyett hogy elismernéd, hogy baromságot írtál (igen, magánnyugdíjpénztárt kellett volna írnom, rátapintottál a hozzászólásom lényegére).
ender1112
Nem az volt a lényege.
Fel se tűnt.
1000 szavazóból 1 tudná elmondani, hogy mi az Alkotmánybíróság vagy miként működik a társadalombiztosítási rendszerünk. (Hisz még azt is elenyészően kevesen tudják, hogy mit jelent egy köznapi szó, vagy mikor volt mondjuk a 2. világháború.)
Az, hogy az ideírogatóknál jobb ez az arány, semmit se jelent. Csak azt, hogy szerencsére egyfajta értelmiségi buborékban élünk.
Sobri Jóska
Nem tudom, hol mi érdekli pontosan a magyar népet, nem is erre reagáltam, hanem erre a mondatodra (kiemelés tőlem): "A magyar kormányzat az elmúlt 10 évben sose azt csinálta, amit nagyon akart, és azt igyekezett lenyomni az emberek torkán, hanem mindig azt csinálta, ami a mérések alapján az emberek döntő többségének szimpátiáját elnyeri."
több mint 5 éve
Sobri és mindenki, szerintem sokan megköszönjük ha mindent ami nem a vírussal kapcsolatos (értsd, hogy vagyok jól vagyok stb hasznos infó) azzal politika és társai topickba fàrasztjátok egymást. Én azért jönnék ide hogy pl Dokitól és mástól akik kicsit is benfentes tudással rendelkeznek stb, azoktól releváns infóhoz jussak, a "felesleges" szájtépést és érdemi infóval rendeljezők elriasztását mellőzném. Persze nem muszáj erre figyelni csak megpróbáltam 😉

Szerkesztette: dande2
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
ender1112
Sobri Jóska
Hallod 2020 én sem tudom a választ 🤔
Rózsa Sándor (betyár)
Plazmatévéd van e hitelből? Csökkent e a rezsid? Jobban élsz e mint 10 éve? Az a lényeg.
Sobri Jóska
Plazmát már nem gyártanak(meg nincs is TV-m),Rezsit nem fizetek,Igen jobban élek mint 10 éve.😃
több mint 5 éve
ender1112
Sobri Jóska
ender1112
Nem az volt a lényege.
Fel se tűnt.

több mint 5 éve
ender1112
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Teabee Denver Broncos 794
De a németeket hol érdekli mennyien halnak meg egy elbaszott kelet-európai autokráciában vagy Ruandában vagy Bangladesben?
Azt nem tudom, engem is csak az érdekel, h nálunk rosszabb a helyzet.
Az a kérdés, ha múlthéten 100 egység, akkor most miért 120 egység náluk a fertőzések száma?
Akkor nyilván nehéz az ehhez vezető intézkedésegyüttest önmagában is, viszonyítva is sikeres intézkedésnek látni. (persze sosem tudjuk meg, de lehet intézkedések nélkül a 120 az 20 lenne, ja.)

"A németek jobban (nem feltétlenül jól, de nálunk sokkal jobban) kezelik:"
(Illetve a magyar statisztikák eleve csalókák, mert nálunk több fertőzött van, mint ahány tesztet végzünk, így minden adat eleve torz, így összehasonlíthatatlan pl. egy némettel.)
"A németek jobban (nem feltétlenül jól, de nálunk (ezek szerint sokkal, de) sokkal jobban) kezelik:"
több mint 5 éve
ender1112
Sobri Jóska
Nem biztos, hogy mindenre tudom a választ, de megpróbálom: 1. Egzakt = egzaltált, 2. A Szózatot Demeter Szilárd írta (esetleg Pataky Attila), 3. A 2020-as olimpián szerintem három aranyat szereztünk, mert annyi a magyar igazság (elképzelhető, hogy ráadással együtt négyet).
Ha sikerült nyernem valamit, kérlek, küldd el a volt karmelita kolostorba. A portás átveszi.
nagylaza
Ezek voltak inkább:
1. Valami meztelen mert benne van az akt,
2. Kölcsey szerezte a zenéjét, az tuti,
3. 44, de nem biztos.

több mint 5 éve
Az elmúlt napok halálozás:
N.O.: 296, 244, 357, 199, 116, 227, 222
M.O.: 92, 99, 91, 93, 107, 99, 87

Ezek annyira jó számok?
rokaur
ha a mai 96-ot hozzávesszük, akkor látszik csak igazán mennyire hihetetlenek az itthon közölt adatok
vajon 94, 95, 97 vagy 98 lesz a holnapi statisztika?
r.baggio
Na igen, nyilván megkutatták a közvéleményt és rájöttek, hogy nem jó 'hatalomtechnikai szempontból', ha 100 feletti számot mondanak 😊