Koronavírus 2024
33 feliratkozó
több mint 3 éve
Pontosan. Emlékeztek meg, hogy nem lehetett beutazni az egyesült allamokba? Szerbiába kimentel, eltoltottel 14 napot s tavesz baktalo. Vagy eppenseggel Mexikóba toltotted el a 14 napot.Nekem az a furcsa, hogy a jelek szerint lassan két év alatt sem jöttek rá a döntéshozók, hogyan működik a globális világ, meg a lezárások. Csomó ország bevezet korlátozásokat a dél-afrikai régióból érkezőkkel szemben, de mi történik akkor, ha onnan a jóember elutazik valahova, ahol nincs korlátozás, majd másnap már egy nem dél-afrikai desztinaciorol megérkezik Európába? Az már nem számít?Látványpékség.
Izrael kemény, ott komplett zárás van.
somoskovig
dawyd728
Igen. Tokeletesen ki lehet jatszani az afrikai lezarast.
több mint 3 éve
Nekem az a furcsa, hogy a jelek szerint lassan két év alatt sem jöttek rá a döntéshozók, hogyan működik a globális világ, meg a lezárások. Csomó ország bevezet korlátozásokat a dél-afrikai régióból érkezőkkel szemben, de mi történik akkor, ha onnan a jóember elutazik valahova, ahol nincs korlátozás, majd másnap már egy nem dél-afrikai desztinaciorol megérkezik Európába? Az már nem számít?Ez valóban durva.
somoskovig
Van elég tapasztalat már, hogy egyértelmű legyen: azonnali és teljes zárás érhet valamit, minden más meg nem.
Túl összetett, kompakt a világunk ahhoz, hogy megpróbálhassák szétszálazni.
Pl. amit írsz egy fertőzött dél-afrikairól. Nem csak ő jöhet Moszkvából, New Yorkból, Pozsonyból is akár, hanem jöhet bárki ezen helyekről, akit egy reptéri ötperces disputa, vagy egy félórás üzleti megbeszélés közepette megfertőzött, aki lehet finn, japán vagy magyar is akár.
több mint 3 éve
dawyd728
3 851
Nekem az a furcsa, hogy a jelek szerint lassan két év alatt sem jöttek rá a döntéshozók, hogyan működik a globális világ, meg a lezárások. Csomó ország bevezet korlátozásokat a dél-afrikai régióból érkezőkkel szemben, de mi történik akkor, ha onnan a jóember elutazik valahova, ahol nincs korlátozás, majd másnap már egy nem dél-afrikai desztinaciorol megérkezik Európába? Az már nem számít?Látványpékség.
somoskovig
több mint 3 éve
Nekem az a furcsa, hogy a jelek szerint lassan két év alatt sem jöttek rá a döntéshozók, hogyan működik a globális világ, meg a lezárások. Csomó ország bevezet korlátozásokat a dél-afrikai régióból érkezőkkel szemben, de mi történik akkor, ha onnan a jóember elutazik valahova, ahol nincs korlátozás, majd másnap már egy nem dél-afrikai desztinaciorol megérkezik Európába? Az már nem számít?Izrael kemény, ott komplett zárás van.
több mint 3 éve
Amúgy minden ország szigorít és bezárkózok, mi nem! Ebbe sok magyar ember belefog halni, csak is a fidesz elvakult hatalom éhsége miatt. Akkor ez most hol van a gyurcsányi szemkilövetéshez mérten a hazaárulás skáláján???
ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 3 éve
Kezd kirajzolódni, hogy az omikron:A tözsdék szerint nem!🤬
- gyorsan terjed,
- gyors lefolyású,
- kiszorítja a többi variánst,
- de kevésbé súlyos tüneteket okoz.
Ez lesz a megoldás?
Szokol
ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 3 éve
Kezd kirajzolódni, hogy az omikron:- gyorsan terjed,
- gyors lefolyású,
- kiszorítja a többi variánst,
- de kevésbé súlyos tüneteket okoz.
Ez lesz a megoldás?
több mint 3 éve
A szaglástréningre én is rátaláltam. Én valami orrspray-re vagy gyógyszerre/táplálék kiegészítőre gondoltam. Az A, B vitaminokat kipróbálom.Süti, nincs valami megodásod a szaglásra? Egyre többünket érint itt is.semmelweis.hu/fulorrgegeszet/betegeinknek/jarobeteg-ellatas/szaglas-ambulancia/
bcsarli
www.fulorrgegekozpont.hu/hirek/szaglasvesztes-covid-miatt-igy-segit-a-szaglas-trening
Teabee
több mint 3 éve
Teabee
718
drogéria, illóolajok
több mint 3 éve
Teabee
718
Süti, nincs valami megodásod a szaglásra? Egyre többünket érint itt is.semmelweis.hu/fulorrgegeszet/betegeinknek/jarobeteg-ellatas/szaglas-ambulancia/
bcsarli
www.fulorrgegekozpont.hu/hirek/szaglasvesztes-covid-miatt-igy-segit-a-szaglas-trening
több mint 3 éve
Henderson
1 046
Süti, nincs valami megodásod a szaglásra? Egyre többünket érint itt is.Nem Süti vagyok, de van tapasztalat, nemrég átestünk mi is. Rövid guglizás után annyit találtam hogy "edzéssel" - kiválasztasz néhány különféle jellegzetes szagú dolgot és szagolgatod napi többször, ha nem érzed akkor is- plusz emelt A és B vitamin bevitellel próbálkoznak azoknál, akiknél hónapokra elmegy. Ezeket csináltuk, kb 10 nap alatt visszajött minden, úgy hogy tényleg semmit nem éreztünk. Persze fogalmam sincs, hogy ez segített, vagy csak mákunk volt, eleve enyhe tünetekkel átvészeltük szerencsére. Ja, és a Lenor gold orchid öblítőt javaslom, ezt jóval előbb éreztem mint bármi mást 😀
bcsarli
"Tears will get you sympathy, sweat will get you results"
több mint 3 éve
Süti, nincs valami megodásod a szaglásra? Egyre többünket érint itt is.
több mint 3 éve
Persze hogy lehet, ezér van az utánkövetés - de mindennek van hatása kivéve ha 3mm-es üveggyöngyökön élsz, bár nem sokáig tart a neutralizmus 😉. A szó amit keresünk, az a látens hatás, amit azér nem lehet észrevenni mer lappang.Annyira nem, hogy nem is értem teljesen amit írsz. 😊 Azt mondd meg nekem, hogy lehet-e olyan hosszútávú mellékhatás, aminek a kórélettani folyamatai rövidebb távon nem felfedezhetőek / kimutathatóak?Hát ez a toxikológia, közegészségügy, nem a te területed.Viszont amit én kiolvastam az infókból az az, hogy a mellékhatások alapvetően az oltás után hamar jelentkeznek, nem hosszútávon. Nyilván még egyik oltás óta se telt el 10-20-40 év, de ezek olyan jellegű oltások, hogy vagy bevariálnak valamit izibe', vagy nem. Sobri JóskaHosszú távú mellékhatás nem lehet úgy, hogy nincs rövid távú mellékhatás. Egy épületben sem tud úgy elpenészesedni a fal, hogy rövid távon nem nedvesedik át. A szervezet folyamataira is érvényesek fizika törvényei. 😊 Sokkal bonyolultabb persze mint egy épület, de az ok-okozat/következmény sorrendnek itt sem borul fel. A dohányzásnak sem lennének hosszú távú negatív mellékhatásai, ha rövid távon nem lenne káros. 😊 (A dohányzás hatásait ki is lehet mutatni már a rászokás után rögtön.)
Persze az orvos tudomány nem tökéletes, előfordulhat, hogy valami rövid távú mellékhatást nem is ismerünk fel, nem tudjuk kimutatni. De ez mindenre igaz. A vírus mellékhatásaira is. Namost, ha úgy állunk, hogy a vírusnak már vagy 200 érrendszerre, tüdőre, vesére, májra, szívre kifejtett mellékhatását ismertük fel, az oltásnál meg millióból néhány esetben előforduló blod clot és szívizomgyulladásos eseteket találtak eddig, semmi mást, akkor valószínű, hogy a vírusnál van jóval több olyan mellékhatás is, amit az orvostudomány még nem ismer, nem pedig az oltásnál.
peterk2005
A káros behatásoknál leírhatunk akut, subakut, krónikus és subkrónikus kórélattani folyamatokat, egyre csökkenő dózisokkal és expozíciós idővel - s ez más más klinikai tünetet eredményezhet. Mivel még mindig LEÍRÓ tudomány.
sutianap
peterk2005
Általában elképesztően komplex egy kórélettani folyamat rizikófaktorainak a leírása - van genetikai hajlamosító, valamilyen más krónikus betegség, plusz a mikrobiom, meg a mérgezés. Általában kombinációban.
Namost egy élő vírus simán belemászik a sejtbe, majd átveszi a sejt felett az irányítást, hogy reprodukálja magát. Ez minden tekintetben soxorosan veszélyesebb, mint bármilyen más termiológiával modellezett utánzás (védőoltás).
Pölö a HPV-k is általában sima szemölcsben végzik, de néhány évtized alatt kiszedték hogy a méhnyakráktól kedve számos bőrkarcinóma egyik legfontosabb hajlamosító tényezője, ezér fejlesztettek ki rá védőoltást.
Másodrészt meg futtasd át azt a gondolatkísérletet, hogy mennyire felfutott egészségipari tendencia a bélflóra-pótlás, namost azok baktériumok, még vidáman beszélgetnek is egymással, tehát ha bármilyen gyógyszeres mikrobiom gebasz is lesz az elsősorban a mindent áthatóan a bevitt bélflóra bacik fogják csinálni.
Asszem mindenkit megnyugtattam!
SzijjauramZanax?!érdekel?
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 3 éve
Erről a szaglás témáról a kedvenc sztorim az, amikor az ügyfelem büszkélkedett, hogy a csaja covidos, de ő nem kapja el. Aztán egy reggel kibontott egy túró rudit, megette, elegedetten konstatálta, hogy milyen finom, de amikor a csomagolást dobta ki, észrevette, hogy kókuszost evett. Az agya rutinból átverte a lelkemet: már nem érzett ízeket, de az agy küldte a jeleket. 😀
több mint 3 éve
Megvolt reggel pcr teszt ès hála Istennek negatív. Így feleségemnek 2 negatív tesztje van. Ami egyébként valóban isteni csoda, hogy mèg nem kapta el. Így ez most kisebb megfázás, ami neki van.Igen, ez az igazán durva, hogy beindult az iskolaszezon, és terjed a flu is, és az is le tudja teperni az embert a lábáról, plusz még izgul extrán...
Matthewèknak ès Slowèknak jobbulást!
dande
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 3 éve
ja, én a dezodort se 😊 kipróbáltam a feleségem parfümjeivel (jó, nem erős vagy átható szagúakat használ), de semmi. tusfürdő, sampon dettó.élménybeszámoló 2.Nekem is ilyen. Érzem az édeset és a sósat, ahogy a savanykás ízeket is, de foghatok egy marék oregánót és a számba tömhetem semmi. Szagok meg szinte nullán vannak, kizárólag az olyan erős mesterséges szagokat érzem, mint a dezodor vagy a tusfürdő semmi mást.
még mindig nem lett több a náthánál (mondjuk lesz, mert nekem minden visszafelé folyik, úgyhogy nem a korona miatt fogok önmagában köhögni, hanem mert a takony visszafolyik a légcsövembe - bocs, ha valaki még nem vacsorázott 😀
viszont most eszembe jutott, hogy olvastam valahol egy cikket, hogy tudósok kétségbe vonták, hogy a nyelven ízérzékelő területek lennének, mint ahogy azt régen tanultuk.
na, egy nagy büdös lófaszt.
reggel kipróbáltam a kávét meztelen valójában, nem éreztem a kávéizt, de azt igen, hogy kiszabott keserű - és ugyanez most kicsit a grapefruitnál is. szóval akárki találta ki, az hülye volt.
az a kemény, hogy tudom, hogy most éppen mit kellene érezni, de csak bizsergés van a megfelelő helyen.
mondjuk pont ilyen állapotban lehet kutatásokat végezni, nem? az ízek nem befolyásolnak, viszont az ingert tökéletesen érzem. nem kell valahova tesztalany jó pénzért? 😀
slowmotion
andree
a kávésbödönbe is beleszippantottam egy jó mélyet, de semmi inger.
Szerkesztette: slowmotion
több mint 3 éve
andree
1 737
élménybeszámoló 2.Nekem is ilyen. Érzem az édeset és a sósat, ahogy a savanykás ízeket is, de foghatok egy marék oregánót és a számba tömhetem semmi. Szagok meg szinte nullán vannak, kizárólag az olyan erős mesterséges szagokat érzem, mint a dezodor vagy a tusfürdő semmi mást.
még mindig nem lett több a náthánál (mondjuk lesz, mert nekem minden visszafelé folyik, úgyhogy nem a korona miatt fogok önmagában köhögni, hanem mert a takony visszafolyik a légcsövembe - bocs, ha valaki még nem vacsorázott 😀
viszont most eszembe jutott, hogy olvastam valahol egy cikket, hogy tudósok kétségbe vonták, hogy a nyelven ízérzékelő területek lennének, mint ahogy azt régen tanultuk.
reggel kipróbáltam a kávét meztelen valójában, nem éreztem a kávéizt, de azt igen, hogy kiszabott keserű - és ugyanez most kicsit a grapefruitnál is. szóval akárki találta ki, az hülye volt.
az a kemény, hogy tudom, hogy most éppen mit kellene érezni, de csak bizsergés van a megfelelő helyen.
mondjuk pont ilyen állapotban lehet kutatásokat végezni, nem? az ízek nem befolyásolnak, viszont az ingert tökéletesen érzem. nem kell valahova tesztalany jó pénzért? 😀
slowmotion
több mint 3 éve
Willie Parker
15 389
Anthrax a világon mindenütt megtalálható, mivel egy földben található baktérium. Amúgy az egyik első törzsét Dél-Afrikában izolálták, USA-ban és D-Amerikában is fertőzött tömegével.Fekete himlő, pestis, madárinfluenza, Sars, hiv, anthrax, ebola, stbstb.Blablabla. Nem az volt a kérdés, hogy hol van most jelen, hanem hogy honnan indult. Valahogy az összes ilyen szutyok kórság Afrikából meg Ázsiából ered...a spanyol nátha is az usából eredt
warr_b
just sayin
az első h1n1et meg mexicoban találták
virologyj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-422X-6-207
ezért is jobb amúgy az omiron meg a delta mint az hogy kaliforniai, indiai vagy dél afrikai variáns
Negritis
Fogyóban a görög betűk sajnos ☹️
warr_b
A pestist Hong-Kongban fedezték fel, Belső-Ázsiai rágcsálók terjesztették.
több mint 3 éve
Willie Parker
15 389
Pont nem tudják, hogy honnan indult, de Dél-Afrikában különítették el a genomot.Blablabla. Nem az volt a kérdés, hogy hol van most jelen, hanem hogy honnan indult. Valahogy az összes ilyen szutyok kórság Afrikából meg Ázsiából ered...
Negritis
warr_b
A deltáról feltételezik, hogy Indiából indult, de a brit variánsból mutálódott...valszeg behurculással.
több mint 3 éve
élménybeszámoló 2.még mindig nem lett több a náthánál (mondjuk lesz, mert nekem minden visszafelé folyik, úgyhogy nem a korona miatt fogok önmagában köhögni, hanem mert a takony visszafolyik a légcsövembe - bocs, ha valaki még nem vacsorázott 😀
több mint 3 éve
Végre mehetek a Maldív-szigetekre😊 Köszi Peti!Eddig is lehetett menni. 13 krajcar valamelyik helyen a PCR. Nem hiszem, hogy ez az osszeg a visszatarto ero, ha mar valaki ilyen helyre megy.
NB2
több mint 3 éve
Megvolt reggel pcr teszt ès hála Istennek negatív. Így feleségemnek 2 negatív tesztje van. Ami egyébként valóban isteni csoda, hogy mèg nem kapta el. Így ez most kisebb megfázás, ami neki van.Munkahelyi ártalom ez már nálad 😛
Matthewèknak ès Slowèknak jobbulást!
dande
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 3 éve
Végre mehetek a Maldív-szigetekre😊 Köszi Peti!
több mint 3 éve
Fekete himlő, pestis, madárinfluenza, Sars, hiv, anthrax, ebola, stbstb.Blablabla. Nem az volt a kérdés, hogy hol van most jelen, hanem hogy honnan indult. Valahogy az összes ilyen szutyok kórság Afrikából meg Ázsiából ered...a spanyol nátha is az usából eredt
warr_b
just sayin
ezért is jobb amúgy az omiron meg a delta mint az hogy kaliforniai, indiai vagy dél afrikai variáns
Negritis
Fogyóban a görög betűk sajnos ☹️
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 3 éve
Blablabla. Nem az volt a kérdés, hogy hol van most jelen, hanem hogy honnan indult. Valahogy az összes ilyen szutyok kórság Afrikából meg Ázsiából ered...a spanyol nátha is az usából eredt
warr_b
just sayin
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!