Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 624 — The Mathematician
Komám rokona egyedülálló erdész, kb 2-3 naponta ha találkozik egyáltalán emberekkel. Bekapta a Virit. Nagy erőkkel Keresik a kontakt személyeket. 😊 azt hittem poénkodik mikor mondta.
ozibozi
Ezt is tudom űberelni. 😊
Egyik volt baránőm szeptember végén lett pozitív.
Úgy, hogy egész szeptemberben ki nem tette a lábát a kertesházából, hozzá se ment senki. Kiment a kertbe, meg rendelte a kaját.
Szeptember 23-án, amikor kezdett szarul lenni, szaglás is elment, hívott mentőt, ők vizsgálták be pozitívra 26-án, és rögzítették, hogy utoljára augusztus 29-én ment el otthonról.
Átfújta a szél vagy rátapadt a pizzásdobozra?
Nullakontaktos fertőzés.
Sobri Jóska
Akkor ez után megkérdezném, hogy ha az egy oldallal előbb leírt nem bóklászik nyáron senki sehova szcenáriód megvalósult volna, szerinted akkor nem lennénk szarba? Szerintem sajnos de, csak nem most hanem decemberben.
Matthew99
nem, mert ilyen esetben minimális a fertőzés valószínűsége
nem 0, hanem minimális

és ha mindenki minimálisra csökkenti a valószínűséget (a saját szintjén) akkor van az ami volt áprilisban h kb nincs fertőzött
aztán ugye ez fellazult és mindenki élt ahogy szokott
majd mikor augusztus elején júlis végén megjöttek a fertőzöttek nem jött megint a minimalizálás, sőt azóta se
és voilá

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
yooker New York Giants 7 483 — Expect the Best !
Komám rokona egyedülálló erdész, kb 2-3 naponta ha találkozik egyáltalán emberekkel. Bekapta a Virit. Nagy erőkkel Keresik a kontakt személyeket. 😊 azt hittem poénkodik mikor mondta.
ozibozi
Ezt is tudom űberelni. 😊
Úgy, hogy egész szeptemberben ki nem tette a lábát a kertesházából, hozzá se ment senki. Kiment a kertbe, meg rendelte a kaját.
Szeptember 23-án, amikor kezdett szarul lenni, szaglás is elment, hívott mentőt, ők vizsgálták be pozitívra 26-án, és rögzítették, hogy utoljára augusztus 29-én ment el otthonról.
Nullakontaktos fertőzés.
Sobri Jóska
érdekes !
ebben az esetben a szeplőtelen fogantatás is megeshetett anno...

Szerkesztette: yooker
több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 271 — Invisible man
ozibozi
Ezt is tudom űberelni. 😊
Nullakontaktos fertőzés.
Sobri Jóska
Akkor ez után megkérdezném, hogy ha az egy oldallal előbb leírt nem bóklászik nyáron senki sehova szcenáriód megvalósult volna, szerinted akkor nem lennénk szarba? Szerintem sajnos de, csak nem most hanem decemberben.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 670 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Ora et labora et pediludium, ez maradt nekünk 2020-ban...

Bazilikánál nov.20. - Karácsonyi vásár

Létezik ez? Hogy? Miért?
topin
És az hogy létezik, hogy nagyjából sehol senki nem csoportosulhat nagyobb létszámban szinte teljes Európában, csak a fradi tábor? Komolyan hirtelen ők lettek minimum az ország legkiváltságosabb csoportja, ha zárt kapus a meccs, ha minden negyedik széken lehet csak ülni, ők mint a "hive mind", egynek számítanak
r.baggio
Állatról állatra nem terjed, más magyarázat nem lehet
FLZOLI
Azért komolyan, elértük ezt a szinvonalat? Tényleg? Es még lajkoljátok? Mi van veletek?

Fraditól függetlenül, ha ujpest lenne ez akkor is nagyon gáz
davemayer
Vicc volt jóember, jobb helyeken azért ezt értik.

több mint 5 éve
Teabee Denver Broncos 794
Nincs itt semmi látnivaló:
"Új rekordok dőltek meg Európa több országában is szerdán. Soha nem volt még ennyi új koronavírus-fertőzött Olaszországban, Németországban, Portugáliában, Bulgáriában, Lengyelországban, Ukrajnában és Romániában, minden korábbinál többen haltak meg Oroszországban, Lengyelországban, Ukrajnában és Romániában. Magyarország viszont kifejezetten jól védekezik, a halálozási arány az alacsonyabbak között van, sokkal jobban állunk például Belgiumnál, Spanyolországnál, Olaszországnál, Svédországnál, Franciaországnál és Hollandiánál is. Az adatok azt mutatják, hogy relatíve alacsony a pozitív tesztek aránya az összeshez képest, ez azt bizonyítja, hogy a WHO ajánlásainak megfelelően tesztelünk."
több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 476 — "Grammar maci"
Ora et labora et pediludium, ez maradt nekünk 2020-ban...

Bazilikánál nov.20. - Karácsonyi vásár

Létezik ez? Hogy? Miért?
topin
És az hogy létezik, hogy nagyjából sehol senki nem csoportosulhat nagyobb létszámban szinte teljes Európában, csak a fradi tábor? Komolyan hirtelen ők lettek minimum az ország legkiváltságosabb csoportja, ha zárt kapus a meccs, ha minden negyedik széken lehet csak ülni, ők mint a "hive mind", egynek számítanak
r.baggio
Állatról állatra nem terjed, más magyarázat nem lehet
FLZOLI
Azért komolyan, elértük ezt a szinvonalat? Tényleg? Es még lajkoljátok? Mi van veletek?

Fraditól függetlenül, ha ujpest lenne ez akkor is nagyon gáz

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
topin New England Patriots 2 268
ozibozi
Ezt is tudom űberelni. 😊
Nullakontaktos fertőzés.
Sobri Jóska
A rendeles veszelyes, foleg hogy sokan nem fertotlenitik a dobozokat, vagy ahova letettek. Beviszik magukkal az agyba onnan csipegetnek tevezes kozben.

Szoval nem akkora nagy latvanyossag ez sajnos. Inkabb emberi hulyeseg, ha mar ki se mozdul valaki, akkor ertelmet adjon a szobafogsagnak.
több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
Mar vartam
 24.hu/kulfold/2020/10/29/gyors-koronavirus-mutacio/
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 388 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Kolléga írta Abaúj egyik eldugott csücskében (Vizsoly környékén) 34 éves fiatal halt meg koronavírusban... szóval...hajrá....
dande

több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 670 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Sobri Jóska
Tudom, nem szep dolog kiragadni egy dolgot a kontextusbol.
De:
Szerinted miert vannak/voltak vegig nezok az itthoni meccseken?
A szakertok bizonyosan nem itelik meg a jarvany terjedeset pozitivan befolyasolo tenyezonek, de mi miatt gondolhatjak, hogy semleges? Ha negativnak tartanak, mar nyilvan betiltottak volna. De az excelukben ugy jott ki, hogy nem eleg kockazatos ahhoz, hogy betiltsak?
Vagy ez kellhet, hogy fenntartsa a magyar nep altalanos moraljat? Es ezzel + a gdpvel amit general (ami rengeteg lehet) mar nagyobb pozitivum, mint negativum?
Borbinho
Egyikse.
Egyszerűen augusztus elején tudatosult, hogy ez el van baszva, nem azok a számok jönnek Európából (turisztikai desztinációkból) amikkel számoltak, amiket vártak, és lényegében ez a hajó elment.
Diverdoc is beírta már hetekkel ezelőtt, azt ami most van, ami lesz. Ugyanúgy tudják ezt Orbánék is. Még az is lehet, hogy ugyanazoktól.
Már nem gócpontos fertőzés van, hanem teljes átfertőződés.
Egy 20ezres meccs ezért már nem oszt, nem szoroz.
Szomorú, de ez van.
Sobri Jóska
Oké hogy süllyed, de azért pár cigányt csak odarakhatnának hegedülni ha már DiCapriora nincs pénz

több mint 5 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 880 — Apu ökölbeszorított keze
3.nap is eltelt meg csak nem is hivtak a felesegem mikor akarnak tesztelni...

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 150 — #NoStress
Sobri Jóska
De:
A szakertok bizonyosan nem itelik meg a jarvany terjedeset pozitivan befolyasolo tenyezonek, de mi miatt gondolhatjak, hogy semleges? Ha negativnak tartanak, mar nyilvan betiltottak volna. De az excelukben ugy jott ki, hogy nem eleg kockazatos ahhoz, hogy betiltsak?
Vagy ez kellhet, hogy fenntartsa a magyar nep altalanos moraljat? Es ezzel + a gdpvel amit general (ami rengeteg lehet) mar nagyobb pozitivum, mint negativum?
Borbinho
Egyikse.
Egyszerűen augusztus elején tudatosult, hogy ez el van baszva, nem azok a számok jönnek Európából (turisztikai desztinációkból) amikkel számoltak, amiket vártak, és lényegében ez a hajó elment.
Diverdoc is beírta már hetekkel ezelőtt, azt ami most van, ami lesz. Ugyanúgy tudják ezt Orbánék is. Még az is lehet, hogy ugyanazoktól.
Már nem gócpontos fertőzés van, hanem teljes átfertőződés.
Egy 20ezres meccs ezért már nem oszt, nem szoroz.
Szomorú, de ez van.

több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 131
Az imént tudtam meg hogy az első emeleten lakó szomszédom elhunyt koronavírusban. Fehérváron volt kórházban kb. egy hónapja, lélegeztetőgépen volt sokáig, gégemetszést is végeztek rajta, a veséje is tönkrement a vírustól. 62-63 éves volt és tudtommal komoly egészségügyi gondja nem volt. Kiskorom óta ismertem...

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
gyeek LSU Tigers 8 641 — Grady Judd fan
Kis alföldi koronás szösszenet.
Művezető (nevezzük csak Petinek hiszen jó srác a lelkem) elkapta a vírust.
Teszt pozitív, karantén.
Otthon 2 nap alatt kiizzadja a 40 fokos lázat hiszen erős egészséges fiatalember. Unatkozik.
Peti egy hét múlva jelentkezik dolgozni, baja nincs, tettre kész.
Másnap csak felmerül a kérdés:
-és a teszted negatív Peti?
Ja, az nincs, így Peti irány haza, ill. negatív tesztet csináltatni.
Pár nap, telefonbeszélgetés, mi újság?
-Minden rendben, holnapra várom a negatív eredményt.
-akkor gyere, szükség van rád.
Peti jön is, nagy a boldogság, maszk minek, pacsi mindenkivel, éppen csak a smaci hiányzik a szerelemhez.
A nagy szerelemnek a teszt megérkezése vet véget délután, basszus pozitív még mindíg.
Peti haza, karantén.
Eltelik 2 nap amikor jön a felismerés,hogy hó vége van, hogy lesz fizu ha a táppénzes papír nincs leadva? Peti autóba ül és elindul hiszen az az 50 km oda-vissza autóban egyedül az olyan mintha a karanténban lenne...
1 km-re a cég cél előtt mellékutcából egy figyelmetlen autós kifordul és Peti koccanásos balesetet szenved. Hál'istennek személyi sérülés nincs, csak rendőri helyszínelés és az ilyenkor szokásosak.
Majd elfelejtettem, milyen a sors, a baleset közvetlenül egy pizzéria előtt volt.
A neve Korona.
kittli
Gyönyörű... -_-

Meg tudom érteni egyszerű Petit is, mert lehet ő, de sokan mások egészen biztosan hónapról-hónapra tengődnek és 2 hét kiesés, potenciális elbocsátás egyenlő lehet a teljes csőddel.

Szerkesztette: gyeek

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 839 — Steelers fan
Kis alföldi koronás szösszenet.
Művezető (nevezzük csak Petinek hiszen jó srác a lelkem) elkapta a vírust.
Teszt pozitív, karantén.
Otthon 2 nap alatt kiizzadja a 40 fokos lázat hiszen erős egészséges fiatalember. Unatkozik.
Peti egy hét múlva jelentkezik dolgozni, baja nincs, tettre kész.
Másnap csak felmerül a kérdés:
-és a teszted negatív Peti?
Ja, az nincs, így Peti irány haza, ill. negatív tesztet csináltatni.
Pár nap, telefonbeszélgetés, mi újság?
-Minden rendben, holnapra várom a negatív eredményt.
-akkor gyere, szükség van rád.
Peti jön is, nagy a boldogság, maszk minek, pacsi mindenkivel, éppen csak a smaci hiányzik a szerelemhez.
A nagy szerelemnek a teszt megérkezése vet véget délután, basszus pozitív még mindíg.
Peti haza, karantén.
Eltelik 2 nap amikor jön a felismerés,hogy hó vége van, hogy lesz fizu ha a táppénzes papír nincs leadva? Peti autóba ül és elindul hiszen az az 50 km oda-vissza autóban egyedül az olyan mintha a karanténban lenne...
1 km-re a cég cél előtt mellékutcából egy figyelmetlen autós kifordul és Peti koccanásos balesetet szenved. Hál'istennek személyi sérülés nincs, csak rendőri helyszínelés és az ilyenkor szokásosak.
Majd elfelejtettem, milyen a sors, a baleset közvetlenül egy pizzéria előtt volt.
A neve Korona.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
gyeek LSU Tigers 8 641 — Grady Judd fan
Az ember nem okos.
Ha az lenne eleve nem dohányozna, nem bóklászna.
De nem az, így plakátok, képek ellenére is cigizik is, bóklászik is.
Sobri Jóska
Mert egy csöves rothadó pofája kell hogy megmagyarázza a dohányzás ártalmasságát? Vagy inkább egy nekrózisos láb? Túldramatizált undormány az összes kép, kivéve a drágább cigiken, ott megfizetik a kevésbé gusztustalan illusztrációkat. Csak felbassza az embert, de nehogy ezek az ovis riogatások legyenek hivatottak eltántorítani bárkit... Ugyanannyit ér az a sok szar mint ha meghirdetik hogy influenza járvány van. Ennek pont semmi köze az emberi ostobasághoz, pici jogállamunkban csak úgy basztatják az embert mint a ketrecbe zárt harci kutyát és szarik az olyan dolgokra amik hosszútávon kibasznak vele.

Szerkesztette: gyeek

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
ozibozi
Ezt is tudom űberelni. 😊
Nullakontaktos fertőzés.
Sobri Jóska
Talan ide linkelte meg valaki a sztorit, hogy Koreaban a kontaktkutatast olyan szinten toltak, hogy vissza tudtak vezetni egy esetnel egy kuka fedoig, egy masiknal egy lift gombjaig a fertozes eredetet.
Ez alapjan sztem siman lehet pizzasdobozon.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
pl. ahol csak lehet home office.
Teabee
Igen.
De.
Egyik ismerősöm nyomdában dolgozik, nem állami, teljesen piaci, olyan feladatai vannak, melyek otthonról is ugyanúgy végezhetőek, mint bent (kalkulátor.)
A cégnél az a policy, hogy aki HO, az 60% fizetést kap csak.
Ez nem Orbán miatt van így, nem Gyurcsány miatt, a simán piaci cég, piaci vezetőjének piaci, de módfelett szar döntése.
Megteheti? Meg.
És ennyi.
Sobri Jóska
na erre lehet pl kormánydöntés
több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Sobri Jóska
De:

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
ozibozi
Ezt is tudom űberelni. 😊
Nullakontaktos fertőzés.

több mint 5 éve
Teabee
Igen.
De.
Egyik ismerősöm nyomdában dolgozik, nem állami, teljesen piaci, olyan feladatai vannak, melyek otthonról is ugyanúgy végezhetőek, mint bent (kalkulátor.)
A cégnél az a policy, hogy aki HO, az 60% fizetést kap csak.
Ez nem Orbán miatt van így, nem Gyurcsány miatt, a simán piaci cég, piaci vezetőjének piaci, de módfelett szar döntése.
Megteheti? Meg.
És ennyi.

több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 966
több mint 5 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 647
És mindez a sok kellemetlenség, probléma, fertőzés, megbetegedés, haláleset nincs, ha nyáron mindenki szépen megül otthon a seggén.
Nem bóklászik, nem utazgat, nem gondolja azt, hogy egy világjárvány közepette kell külföldre utaznia, mert neki élni kell, nyaralni kell, őt nem lehet megfélemlíteni, eltántorítani.
Ha kibírja, hogy egyszer egy nyáron nem a megszokott életvitelét folytatja, hanem picit felelősebben, önszabályozó módon erőt vesz fogyasztási szokásain.
Nem azért mert az orvosok erre kérik, nem azért, mert a kormányzata megtiltja, nem azért, mert a hatóság korlátozza, hanem csak a saját józan paraszti esze alapján.
De ha az nincs, úgy nehéz...
Nálunk is, máshol is.

24.hu/kulfold/2020/10/29/gyors-koronavirus-mutacio/
Sobri Jóska
Igy-igy, de aki nincs kozel Eü-höz és kellően idióta még most is tiltakozik a maszk ellen, ha nyáron egy ismerősnek szóvá tettem, hogy talan ne most legyen a legfontosabb hazasodni meg Del-Europaban nyaralni, kivetel nélkül csunya nezeseket esetleges nevetest kaptam.

több mint 5 éve
több mint 5 éve
 hvg.hu/itthon/20201029_Hanyaknak_kell_meg_meghalni__Mar_a_kormanyparti_kepviselok_is_jarvanyugyi_szigoritasokat_varnak_Orbantol
Borbinho
Őszintén:
Azt gondolod, hogy a vírus terjedését, a görbe laposítását meg lehet még oldani szigorúbb, de nem teljes 3 hetes lezárás+határzár szigorúságú intézkedésekkel?
Sobri Jóska
Őszintén:
ha azt is gondolnám, max azt válaszolnád, hogy amúgy se számít lófaszt se hogy én mit gondolok, vagy te mit gondolsz, az számít a döntéshozók mit gondolnak. a cikk meg pont róluk szól (még ha nem is a "nagykutyákról")
vagy ha a cikk szerzőjének szólt a kérdés, az nem én vagyok, csak belinkeltem.
Borbinho
Kiváncsi vagyok.
Neked szólt a kérdes.
Szerinted laposítható még a görbe, megállítható a vírus szigorúbb, de nem teljesen szigorú (3 hetes teljes lockdown, plusz határzár) intézkedésekkel?
Sobri Jóska
Szerintem laposítható lenne igen. Időseknek külön sáv a boltokban és az olyan intézményekben, amiknek muszáj nyitva maradniuk.
Munkáltatói terhekben besegítés (bérek egy részének átvállalása), ezzel akár az otthonmaradást, akár a home officet támogatva, adókedvezmények a kisvállalkozásoknak.
A (kórházakban) mindenkit karanténba tenni akik felmerültek a kontaktkutatás során, amíg nem produkálnak negatív tesztet (elsősorban az egészségügyi dolgozókra gondolok). Ne limitálják az egészségügyi intézményekben a tesztek számát.
Ne lehessen meccsek előtt több százasával/ezresével gyülekezni, ha mégis megtörténnek ezek, akkor oszlassák fel az esemény előttig (rendőrséggel, tekkel, tök8).
Ne lehessen addig elindítani egy sportrendezvényt, amíg nem bizonyosodtak meg a szabályok betartásáról a nézőtéren (focistadionban B közép ha ugyan úgy összegyűlik, akkor simán ne játsszák le a meccset, kézi/kosár/röplabda stb-nél szintén, ahol zárt csarnokban megy a gyülekezés).

A legfontosabb pedig:
kommunikáció!
plakátolják teli az országot halottasházakkal, felnyitott tüdőkkel, síró gyerekekkel.
Borbinho
Azt elhiszed, hogy a kormányzatnak érdeke a görbe laposan tartása?
És azt, hogy vannak szakembereik, akik mindenféle modelleket állítanak nekik, különböző intézkedésekre, különböző kimenetelre?
Ha igen, akkor az nem világos, hogy nincs olyan modell, amin érdemben változtatnának pl. az általad vázolt intézkedések?
(Ha nem hiszed, akkor elmondom, hogy de érdekük, de vannak szakembereik.)
Átléptük már azt a pontot, ahol még kormányzati (látszat)intézkedésekkel eredményesen lehet védekezni.
Nyáron léptük át, amikor rengetegen mentek külföldre nyaralni.
Ezt tudják Orbánék, de nyilván, ezt nem fogják kommunikálni.

A halottasházakkal meg a nyitott tüdejű síró gyerekekkel való plakátolásról és az emberi természetről:
Tudod mennyivel esett vissza a dohányáruk forgalma amióta elrettentő képek vannak a cigis-, szivarosdobozokon, dohányzacskókón?
Megmondom: semennyivel.
Az ember nem okos.
Ha az lenne eleve nem dohányozna, nem bóklászna.
De nem az, így plakátok, képek ellenére is cigizik is, bóklászik is.