Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Toca Minnesota Vikings 20 285 — Vikings fan
Fradi meccsen valaki magyarázza már el h a hosszanti leláton szépen kiszámolva betartva a 4 székes tavolság , kapu mögött meg egy kupacban az emberek h ennek így mi értelme ? az uefa is egy gittegylet ha ez így neki okés....
nando89
Az UEFA-n számon kérni bármit, elég nagy naivitás. A szabályok betartatása sosem volt az erősségük.
Mikey
Na ha, mocskos zsido ukránozás lett volna biztos már zárt kapus lenne a Juve meccs!
több mint 5 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 131
Fradi meccsen valaki magyarázza már el h a hosszanti leláton szépen kiszámolva betartva a 4 székes tavolság , kapu mögött meg egy kupacban az emberek h ennek így mi értelme ? az uefa is egy gittegylet ha ez így neki okés....
nando89
Az UEFA-n számon kérni bármit, elég nagy naivitás. A szabályok betartatása sosem volt az erősségük.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Persze levehettem volna bármikor, így tétje nem volt, csak kiváncsi voltam mi olyan szörnyű benne. Semmi. (Idegesített a hideg nyál/pára a maszk belső felén egy idő után, de ez a maximum.)
Illetve nyáron volt ügyintézős napom, amikor szintén kb. 2 órán keresztül volt rajtam folyamatosan. Ha másra nem is lenne jó, de arra mindenképp, hogy az ember végig tudatában van annak, hogy figyeljen a higiéniára, ne nyúljon a szeméhez, arcához, többször is fertőtlenítse a kezét, az orrához, szájához nyulkálni meg meg ugye nem is tud.
Sobri Jóska
Bármikor az itt remélem otthon-t jelent, hogy utána kapásból ki tudd dobni / mosni a maszkodat és fertőtleníteni a kezed...

Nem elfelejteni, hogy a maszk külseje is potenciálisan fertőző
JSanyo

ijennyevan

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
Persze levehettem volna bármikor, így tétje nem volt, csak kiváncsi voltam mi olyan szörnyű benne. Semmi. (Idegesített a hideg nyál/pára a maszk belső felén egy idő után, de ez a maximum.)
Illetve nyáron volt ügyintézős napom, amikor szintén kb. 2 órán keresztül volt rajtam folyamatosan. Ha másra nem is lenne jó, de arra mindenképp, hogy az ember végig tudatában van annak, hogy figyeljen a higiéniára, ne nyúljon a szeméhez, arcához, többször is fertőtlenítse a kezét, az orrához, szájához nyulkálni meg meg ugye nem is tud.
Sobri Jóska
Bármikor az itt remélem otthon-t jelent, hogy utána kapásból ki tudd dobni / mosni a maszkodat és fertőtleníteni a kezed...

Nem elfelejteni, hogy a maszk külseje is potenciálisan fertőző

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 559 — The only discipline that lasts, is self discipline
Hogy ez büntetlenül meg lehet csinálni, anélkül hogy bárki elvinné miatta a balhét, arra nincsenek szavak
 m.hvg.hu/itthon/20201028_lelegeztetogep_kkm_koronavirus
r.baggio
"....koronavírus járvány első hulláma, azaz tavasz óta a külügyminisztérium 16 ezer lélegeztetőgépet vásárolt. Most úgy tűnik, hogy a gépekből "túlvásárolta" magát az állam, merthogy értesülésünk szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt a feladatot adta a külképviseleteknek, hogy próbáljanak meg eladni nyolcezer gépet, méghozzá beszerzési áron."

Na, ez egy szép feladat lesz. 😀 😀

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Nem látok olyan intézkedést, ami megkönnyítené a 22-es választásokat a Fidesz számára. Ha szerinted van ilyen írd le, kiváncsian olvasom. Márpedig az hatalomtechnikai alapvetés, hogy nekik ez a céljuk, választást nyerni, nem az ami neked, nekem, meg itt mindenki másnak. Mást jelent a túlélés a mi szintünkön és mást a kormányzat szintjén. Ezt nem elfogadni szűklátókörűség és naivitás.
Sobri Jóska
Lépjünk már ezen a mantrán túl. Nem arról van szó, hogy ne fogadnám el, hogy Orbánnak ez a célja. Hogyne fogadnám el. Én azzal nem értek egyet, hogy ezzel a dumával maszatolod el, és nevezed nyavalygásnak azt, hogy érvényt szerezzünk az érdekeinknek. Ezzel a maszatolással egyébként saját másik éneddel is vitában vagy. Azzal az éneddel, amelyik, ha úgy fordul a vita, akkor azt mantrázza, hogy mindenki a saját sikereinek kovácsa. Tennie kell azért, hogy előbbre jusson, mert ha nem tesz, akkor ne csodálkozzon, hogy lúzer lesz belőle.

Tegnap írtam, hogy a kollegám bátyja covid teszt nélkül volt kénytelen egy életmentő műtétet végezni az egyik betegén, mert nem fért bele a teszt a "kvótába". Számára jelenleg két opció van: vagy összecuccol és lelép a picsába mondjuk Németországba, sokszoros fizetésért. A másik, hogy "nyavajog". Nyavajog a főnökénél, ha van lehetősége nyavajog a főnök főnökénél, vagy ha az nem megy, akkor nyavajog a facebookon, hátha valaki felkapja és "ügy lesz belőle". Addig nyavajog, amíg el nem éri, hogy a betegein elvégezhesse azt a k****a tesztet. Namost, ha nem akar lelépni, mert ő nem egyedül lógatja a lábát az erkélyén, sztoikusan "föntről értelmezve a világot", hanem két lánya itt tanul egyetemen, az idős szüleinek ő viseli a gondját, akiket nem akar itt hagyni, akkor marad a nyavajgás. Amit a másik éned, amikor éppen azzal szeretsz érvelni, akkor nem nyavajgásnak ír le, hanem úgy, hogy tesz magáért, tehát nem egy lúzer.
peterk2005
Ha 12 énem lenne se lenne köztük nyavajgós, facebookon siránkozós.
Sobri Jóska
nana
és a vallási szekták megazarabok?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 854 — no es importante
Hogy ezt büntetlenül meg lehet csinálni, anélkül hogy bárki elvinné miatta a balhét, arra nincsenek szavak
 m.hvg.hu/itthon/20201028_lelegeztetogep_kkm_koronavirus

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 559 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nem látok olyan intézkedést, ami megkönnyítené a 22-es választásokat a Fidesz számára. Ha szerinted van ilyen írd le, kiváncsian olvasom. Márpedig az hatalomtechnikai alapvetés, hogy nekik ez a céljuk, választást nyerni, nem az ami neked, nekem, meg itt mindenki másnak. Mást jelent a túlélés a mi szintünkön és mást a kormányzat szintjén. Ezt nem elfogadni szűklátókörűség és naivitás.
Sobri Jóska
Lépjünk már ezen a mantrán túl. Nem arról van szó, hogy ne fogadnám el, hogy Orbánnak ez a célja. Hogyne fogadnám el. Én azzal nem értek egyet, hogy ezzel a dumával maszatolod el, és nevezed nyavalygásnak azt, hogy érvényt szerezzünk az érdekeinknek. Ezzel a maszatolással egyébként saját másik éneddel is vitában vagy. Azzal az éneddel, amelyik, ha úgy fordul a vita, akkor azt mantrázza, hogy mindenki a saját sikereinek kovácsa. Tennie kell azért, hogy előbbre jusson, mert ha nem tesz, akkor ne csodálkozzon, hogy lúzer lesz belőle.

Tegnap írtam, hogy a kollegám bátyja covid teszt nélkül volt kénytelen egy életmentő műtétet végezni az egyik betegén, mert nem fért bele a teszt a "kvótába". Számára jelenleg két opció van: vagy összecuccol és lelép a picsába mondjuk Németországba, sokszoros fizetésért. A másik, hogy "nyavajog". Nyavajog a főnökénél, ha van lehetősége nyavajog a főnök főnökénél, vagy ha az nem megy, akkor nyavajog a facebookon, hátha valaki felkapja és "ügy lesz belőle". Addig nyavajog, amíg el nem éri, hogy a betegein elvégezhesse azt a k****a tesztet. Namost, ha nem akar lelépni, mert ő nem egyedül lógatja a lábát az erkélyén, sztoikusan "föntről értelmezve a világot", hanem két lánya itt tanul egyetemen, az idős szüleinek ő viseli a gondját, akiket nem akar itt hagyni, akkor marad a nyavajgás. Amit a másik éned, amikor éppen azzal szeretsz érvelni, akkor nem nyavajgásnak ír le, hanem úgy, hogy tesz magáért, tehát nem egy lúzer.
peterk2005
Sobri Jóska
A facebookot húzd ki, nekem accountom sincs, szerintem a dokinak se. 😊 Mellékvágány. Amúgy viszont mind a 12 éneddel nyavajognál. A kettővel is azt teszed, csak te önérdek érvényesítésnek nevezed amikor te nyavajogsz, amikor más, azt meg nem annak. 😊

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 150 — #NoStress
Sobri Jóska

peterk2005

több mint 5 éve
Sobri Jóska

Tegnap írtam, hogy a kollegám bátyja covid teszt nélkül volt kénytelen egy életmentő műtétet végezni az egyik betegén, mert nem fért bele a teszt a "kvótába". Számára jelenleg két opció van: vagy összecuccol és lelép a picsába mondjuk Németországba, sokszoros fizetésért. A másik, hogy "nyavajog". Nyavajog a főnökénél, ha van lehetősége nyavajog a főnök főnökénél, vagy ha az nem megy, akkor nyavajog a facebookon, hátha valaki felkapja és "ügy lesz belőle". Addig nyavajog, amíg el nem éri, hogy a betegein elvégezhesse azt a k****a tesztet. Namost, ha nem akar lelépni, mert ő nem egyedül lógatja a lábát az erkélyén, sztoikusan "föntről értelmezve a világot", hanem két lánya itt tanul egyetemen, az idős szüleinek ő viseli a gondját, akiket nem akar itt hagyni, akkor marad a nyavajgás. Amit a másik éned, amikor éppen azzal szeretsz érvelni, akkor nem nyavajgásnak ír le, hanem úgy, hogy tesz magáért. Tehát megpróbál nem lúzer lenni.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 331 — beers & Packers
Szlovákiában is meghosszabbítják a kijárási tilalmat. Hüje tótok, nincs is hazájuk...
"Az eredetileg november 1-jéig elrendelt kijárási tilalom alatt az emberek továbbra is járhatnak a munkahelyükre, ugyanakkor csak a lakhelyükhöz legközelebbi élelmiszerboltokat vagy gyógyszertárakat kereshetik fel. Engedélyezve van az orvosok felkeresése is. Tilos viszont a temetőlátogatás is, ami tekintettel a közelgő halottak napjára érzékenyen érinti a lakosságot.
Szlovákiában a hét végén koronavírus-tesztnek vetik alá az egész lakosságot, tíztől 65 éves korig."
nagylaza
A szabadtéri maszkviselés mellett a temetőlátogatás tilalma a leginkább feleslges intézkedések közé tartozik szerintem. Egyszerűen nem értem. Nekem még a bentit sem sikrült megszoknom, rendszeresen elfelejtm, ezért a táskámban, autóban mindig van akár több is, mert volt már, hogy a bolt ajtájából fordultam vissza. A melóban még nem kell (csak, ha ügyfél jön), bár van aki önként hordja.
csi77
Pedig nem olyan vészes. Egyik éjjel két órát sétáltam végig maszkban.
Sobri Jóska
ha mindenhol kötelező a maszk, akkor nem lesz abból probléma hogy a boltba bemenet is fel kell venni mert eleve rajtad van
vagy abból hogy ott derül ki hogy otthon hagytad

a temetőlátogatás tiltása pedig csak annyi hogy : MARADJ OTTHON A SEGGEDEN
a temetőbe sokszor idősek mennek akik tömegközlekedéssel utaznak
és halottak napján ez hatványozottan igaz, nincs szükség egy felesleges tömegre
Negritis
Negritis megválaszolta helyettem. Szerintem sem a temetővel van a legnagyobb baj, hanem a közlekedéssel. Aki utazott már mindenszentek, halottak napja környékén vonattal vagy távolsági busszal, pontosan tudja, miről beszélek. Ilyenkor népvándorlás zajlik.
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 624 — The Mathematician
Szlovákiában is meghosszabbítják a kijárási tilalmat. Hüje tótok, nincs is hazájuk...
"Az eredetileg november 1-jéig elrendelt kijárási tilalom alatt az emberek továbbra is járhatnak a munkahelyükre, ugyanakkor csak a lakhelyükhöz legközelebbi élelmiszerboltokat vagy gyógyszertárakat kereshetik fel. Engedélyezve van az orvosok felkeresése is. Tilos viszont a temetőlátogatás is, ami tekintettel a közelgő halottak napjára érzékenyen érinti a lakosságot.
Szlovákiában a hét végén koronavírus-tesztnek vetik alá az egész lakosságot, tíztől 65 éves korig."
nagylaza
A szabadtéri maszkviselés mellett a temetőlátogatás tilalma a leginkább feleslges intézkedések közé tartozik szerintem. Egyszerűen nem értem. Nekem még a bentit sem sikrült megszoknom, rendszeresen elfelejtm, ezért a táskámban, autóban mindig van akár több is, mert volt már, hogy a bolt ajtájából fordultam vissza. A melóban még nem kell (csak, ha ügyfél jön), bár van aki önként hordja.
csi77
Sobri Jóska
ha mindenhol kötelező a maszk, akkor nem lesz abból probléma hogy a boltba bemenet is fel kell venni mert eleve rajtad van
vagy abból hogy ott derül ki hogy otthon hagytad

a temetőlátogatás tiltása pedig csak annyi hogy : MARADJ OTTHON A SEGGEDEN
a temetőbe sokszor idősek mennek akik tömegközlekedéssel utaznak
és halottak napján ez hatványozottan igaz, nincs szükség egy felesleges tömegre

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
nagylaza
csi77

több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 266 — Bears & Illinois fan
nagylaza

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
nando89
Szerinted ők nem szarják telibe, hogy mi történik a világvégén, a Balkán északi szegletében, két indifferens csapat meccsén?
Sobri Jóska
Mondjuk azt h álnaivan bízom benne h az ember élet azért csak számít..de nyilván igazad van.

Inkább csak zavar h ha már vannak nézők , akkor miért nem próbálják azokat a minimális szabályokat betartani .
nando89
Mert ők is szarnak rá.
Egyetlen ismerősük se mondta még, hogy "én a covidba haltam bele".

több mint 5 éve
nando89 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 4 430
nando89
Szerinted ők nem szarják telibe, hogy mi történik a világvégén, a Balkán északi szegletében, két indifferens csapat meccsén?
Sobri Jóska
Mondjuk azt h álnaivan bízom benne h az ember élet azért csak számít..de nyilván igazad van.

Inkább csak zavar h ha már vannak nézők , akkor miért nem próbálják azokat a minimális szabályokat betartani .
több mint 5 éve
nando89

több mint 5 éve
nando89 Green Bay Packers Wisconsin Badgers 4 430
több mint 5 éve
Itt röhögve le lehetett volna azt is nemzeti konzultálni, hogy teljes lockdown legyen, ha akarják. Nemzeti konzultációs nyelven az alábbi három kérdést kellett volna feltenni:
a) hagyjuk-e nyitva a gazdaságot, és haljon meg a szülőd/nagyszülőd idén
b) hagyjuk-e nyitva a gazdaságot, és kockázassuk meg, hogy a gyereked életreszóló betegséget szedjen össze a covid következményeként
c) nehezen, de hozzuk meg a felelős döntést, korlátozzunk. A gazdaság majd annál hamarabb indul újra, minél hamarabb leszünk túl a víruson.
peterk2005
Ha nem probléma én azoknak "hiszek", akiknek a bőrére (politikai túlélésére) megy a dolog. Mi (te is, én is) ezügyben csak kibicek vagyunk. Így azt kell mondjam, hogy teljesen életszerűtlenek a te kérdéseid ezügyben, a) is b) is c) is.
Ilyet egy politikai közvéleménykutatáson (nemzeti konzultáción) sose kérdezne egyik oldal sem.

Szerintem sok mindent a kormányzat szemére vethetsz, de azt, hogy rosszul mérnek, azt nem. Vagy tőlem azt is, de ha így így lenne, nem lett volna rezsicsökkentés, sorosozás, migránsozás és már rég megbuktak volna 14-ben vagy 18-ban. Ha 22-ben megbuknak, az a világgazdasági válság, az egymillió munkanélküli, a sok halott nyugdíjas, a rengeteg bedőlő kkv és egyéni vállalkozás miatt, valamint a koronavírus egészségügyi hatásai miatt lesz, nem azért, mert rosszul intézkednek vagy mert rosszul mérnek.
Nem látok olyan intézkedést, ami megkönnyítené a 22-es választásokat a Fidesz számára. Ha szerinted van ilyen írd le, kiváncsian olvasom.
Márpedig az hatalomtechnikai alapvetés, hogy nekik ez a céljuk, választást nyerni, nem az ami neked, nekem, meg itt mindenki másnak.
Mást jelent a túlélés a mi szintünkön és mást a kormányzat szintjén.
Ezt nem elfogadni szűklátókörűség és naivitás.

Jöhetsz megint azzal, hogy nem megyünk semmire azzal, hogy emiatt nyavajgunk, de ez nem igaz. CSAK azzal lehet ezeken a dolgokon fordítani, ha nem dőlünk hátra, hanem nyavajgunk. Ez az egyetlen eszközünk, de ez erős eszköz. Szóval éppensséggel felelős polgárként éppen az a megbocsájthatatlan attitűd, hogy "de hát mindenki korrupt" alapon legyintünk. Ezt az attitűdöt akarod nekünk eladni Jóska. Nekem nem fog menni, sose fogod eladni, de az az érzésem, hogy sokan vannak még itt akiknek szintén nem... Olyanok is, akik egyébként sokkal több dologban egyetértenek veled, mint mondjuk én.
peterk2005
Rendben van, elfogadom. Nyavajogj.

Én semmit se akarok eladni senkinek, csak elmondom az érem másik oldalát. Ha nem érdekel ignorálod, vagy ha akarsz vitázol vele, de én nem tudok olyan vágyvezérelt módon gondolkodni, mint te, hogy "de jó lenne nekem ezésez, akkor a kormányzattól azt várom, hogy eztésezt csinálja".

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
 m.hvg.hu/vilag/20201028_Kijarasi_korlatozasokat_vezet_be_Franciaorszag
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 162
Szeptember 30 óta itthon vagyok táppénzen/home officeban egy szemsérülés miatt, ami javulgat.

Nagyjából a három gyermekem is itthon maradt velem szinte végig köhögés/láz/torokfájás kombók miatt. Okt 22 óta már a feleségem is köhög, mellkasa fáj.

Okt eleje óta kétszer önköltségen teszteltünk, mindenki negatív lett. Tegnap voltunk állami teszten (ketten felnőttek), mert háziorvosom beutalt, holnap lehet eredmény.

Őszi szünet miatt múlt hét hétfő óta sehol nem voltunk, így nulla kontaktunk lesz.

Kíváncsian várom, hogy az okt 15- negatív teszt után az okt 27-i eredménye mi lesz...
több mint 5 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 271 — Invisible man
A háziorvosunk azt mondta, hogy fel van fújva ez az egész. Hát milyen vírus az amelyiknek nincs tünete!? Nincs itt semmi látnivaló, be lehet zárni a topikot.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 331 — beers & Packers
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 182 — Chiefs GM
 hvg.hu/vilag/20201028_Koronavirus_Nemetorszagban_Merkel_kemeny_intezkedeseket_jelentett_be
Beki
Jé, ők a jelek szerint máshogy közvélemény-kutatnak.

több mint 5 éve
Törölt felhasználó
 hvg.hu/vilag/20201028_Koronavirus_Nemetorszagban_Merkel_kemeny_intezkedeseket_jelentett_be