Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Boldog karácsonyt kívánokNőügyekkel, üzleti kérdésekkel nem foglalkozunk, az emberek döntöttek.Ezeket sztem kávézaccból jóslással mondják be...☹️2066/47Vajon meg mindig a hiba miatt ennyi a fertőzött szám?
zemanla
csebi
zemanla
A medve nem játék.
Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok.
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Nőügyekkel, üzleti kérdésekkel nem foglalkozunk, az emberek döntöttek.Ezeket sztem kávézaccból jóslással mondják be...☹️2066/47Vajon meg mindig a hiba miatt ennyi a fertőzött szám?
zemanla
csebi
zemanla
A medve nem játék.
Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok.
több mint 5 éve
Ezeket sztem kávézaccból jóslással mondják be...☹️2066/47Vajon meg mindig a hiba miatt ennyi a fertőzött szám?
zemanla
csebi

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
2066/47Vajon meg mindig a hiba miatt ennyi a fertőzött szám?
zemanla
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
2066/47

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
a vizsgalo szerencsejere,mert a nep van olyan sotet hogy kanyar nelkul beveszi amit maganklinikan a kepebe tolnak.szerencséjükre mer ha pozitív mennek karanténbaNekem nyáron-ősszel 7 ismerősöm ment el, aki úgy vélte, hogy a februári, márciusi haldoklása akár a koronától is lehetett (magas láz, rossz közérzet, fejfájás, fajdalmak, szaglásvesztés, köhögés), egyiknél se igazolódott be, mindüknek negatív lett az IgG (és az IgM is nyilván).Nekem is sokan mondták, hogy szerintük már ők átestek a koronavíruson tavasszal.a tavaszi kína szerológiai tesztek olyan 30% alatt voltak...
De aki elment egy sima szerológiai tesztre, ahol kimutatható az antitest jelenléte (IgG pozitív), vagyis igazolást nyerhetne, higy valóban átestek, ott mind negatívat produkáltak.
Vagyis ez a legtöbbször egyfajta önámítás, hogy "én már tuti túl vagyok rajta".
Nem kell tippelgetni, el kell menni, egy szerológiai teszt 15 perc és 15 ezer forint, és máris megvan a tudás.
Sobri Jóska
sutianap
Sobri Jóska
sutianap
Leveszik a vered (meg azt is latjak,hogy egeszseges vagy) aztan 10 nap alatt hívnak,hogy negativ. joskagyerek meg orul mint majom... minek vizsgaljak azt a vert...
nyugaton megcsinaljak ezt!
több mint 5 éve
Én úgy tudom h az emberek döntöttek. Ez a hivatkozási pont.nyilván a józan paraszti ésszel felmérhető dolgok derültek kiwww.portfolio.hu/gazdasag/20201022/azonositottak-a-kutatok-a-koronavirus-jarvany-harom-fo-hajtoerejet-454150Találkozások, rendezvények, utazások.
Negritis
Nem egy nagy megfejtés.
Konklúzió: ne bóklássz, ha nem szükséges.
Sobri Jóska
csak ugye egyrészt a józan paraszti ész nem mindig működik
másrészt egy hivatalos kutatás ad hivatkozási pontot az intézkedésekre
Negritis
több mint 5 éve
nyilván a józan paraszti ésszel felmérhető dolgok derültek kiwww.portfolio.hu/gazdasag/20201022/azonositottak-a-kutatok-a-koronavirus-jarvany-harom-fo-hajtoerejet-454150Találkozások, rendezvények, utazások.
Negritis
Nem egy nagy megfejtés.
Sobri Jóska
csak ugye egyrészt a józan paraszti ész nem mindig működik
másrészt egy hivatalos kutatás ad hivatkozási pontot az intézkedésekre
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Elég érdekes. MTI-hír volt, amit idéztem. Most viszont nem található. De nem álmodtam:Namostakkor?Ezé hüjeség mikor aúságírónak halvány szines fingja nincs az adott témához - ebbül lesz a quarterback/hátvéd.
"Magyar idő szerint csütörtök este érkezett a hír az amerikai gyógyszerfelügyelettől (FDA), hogy megadta a teljeskörű engedélyt a Gilead nevű cég remdesivir nevű (most már Veklury névre hallgató) készítményére, hogy azt használhassák a 11 év alatti gyermeknél, illetve súlyosabb tüneteket mutató, akár lélegeztetésre szoruló koronavírusos betegeknél."
nagylaza
Minden gyógyszernek van alkalmazási előirata, avagy "label" - namost mikor ijen kovid van és minden kézzelfoghatóval próbálnak javítani a beteg állapotán, akkor a hatóság engedélyezi az "off label" alkalmazást, s persze a gyártó meg kéri az engedélyt és akkor, ha elegendő adat van, be"label"esedik a dolog. De ijen vészidőkben ez még nem kettősvak placebo kontrollos hatásvizsgálat, hanem ahogy kiveszem, ez egy "relatív ártalmatlansági", avagy mellékhatás előfordulás gyűjtő adatfeldolgozás. Mialapján adható gyermekeknek és magas rizikójú csoportoknak.
nincs itt semmi látnivaló, kérem oszojjanak...
sutianap
www.portfolio.hu/uzlet/20201022/koronavirus-megkapta-a-gilead-remdesivir-keszitmenye-az-fda-teljes-koru-engedelyet-454152
több mint 5 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20201022/azonositottak-a-kutatok-a-koronavirus-jarvany-harom-fo-hajtoerejet-454150Találkozások, rendezvények, utazások.
Negritis
Nem egy nagy megfejtés.
több mint 5 éve
index.hu/kulfold/2020/10/22/brazilia_nagy_britannia_jarvany_kutatas_tudomany_halalozas/
több mint 5 éve
www.portfolio.hu/gazdasag/20201022/azonositottak-a-kutatok-a-koronavirus-jarvany-harom-fo-hajtoerejet-454150
több mint 5 éve
Namostakkor?Ezé hüjeség mikor aúságírónak halvány szines fingja nincs az adott témához - ebbül lesz a quarterback/hátvéd.
"Magyar idő szerint csütörtök este érkezett a hír az amerikai gyógyszerfelügyelettől (FDA), hogy megadta a teljeskörű engedélyt a Gilead nevű cég remdesivir nevű (most már Veklury névre hallgató) készítményére, hogy azt használhassák a 11 év alatti gyermeknél, illetve súlyosabb tüneteket mutató, akár lélegeztetésre szoruló koronavírusos betegeknél."
nagylaza
Minden gyógyszernek van alkalmazási előirata, avagy "label" - namost mikor ijen kovid van és minden kézzelfoghatóval próbálnak javítani a beteg állapotán, akkor a hatóság engedélyezi az "off label" alkalmazást, s persze a gyártó meg kéri az engedélyt és akkor, ha elegendő adat van, be"label"esedik a dolog. De ijen vészidőkben ez még nem kettősvak placebo kontrollos hatásvizsgálat, hanem ahogy kiveszem, ez egy "relatív ártalmatlansági", avagy mellékhatás előfordulás gyűjtő adatfeldolgozás. Mialapján adható gyermekeknek és magas rizikójú csoportoknak.
nincs itt semmi látnivaló, kérem oszojjanak...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Namostakkor?"Magyar idő szerint csütörtök este érkezett a hír az amerikai gyógyszerfelügyelettől (FDA), hogy megadta a teljeskörű engedélyt a Gilead nevű cég remdesivir nevű (most már Veklury névre hallgató) készítményére, hogy azt használhassák a 11 év alatti gyermeknél, illetve súlyosabb tüneteket mutató, akár lélegeztetésre szoruló koronavírusos betegeknél."
több mint 5 éve
www.synlab.hu › storagePDFminden, amit tudni kell a covid-19 tesztekről - Synlab
pdf letöltő alant
www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.synlab.hu/storage/DyZJKMOirPOGoWjJLipbqE9xREZOSkGTG70PR2Nv.pdf&ved=2ahUKEwjuspDFmsnsAhXSyYUKHdvoAsgQFjABegQIBRAC&usg=AOvVaw20y3KhEdG6D_-6a9VfR3dt
Szerkesztette: sutianap

több mint 5 éve
Kigyütt a hír:"Péntektől kötelező lesz a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is a Magyar Közlönyben csütörtök este megjelent kormányrendelet szerint.
A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren megtartott gyűlésen maszkot kell viselniük a résztvevőknek.
A sportrendezvényeken nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek. A gyűlésen felszólaló maszk nélkül mondhatja el felszólalását.
Azt, aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására - olvasható a kormányrendeletben."
több mint 5 éve
szerencséjükre mer ha pozitív mennek karanténbaNekem nyáron-ősszel 7 ismerősöm ment el, aki úgy vélte, hogy a februári, márciusi haldoklása akár a koronától is lehetett (magas láz, rossz közérzet, fejfájás, fajdalmak, szaglásvesztés, köhögés), egyiknél se igazolódott be, mindüknek negatív lett az IgG (és az IgM is nyilván).Nekem is sokan mondták, hogy szerintük már ők átestek a koronavíruson tavasszal.a tavaszi kína szerológiai tesztek olyan 30% alatt voltak...
De aki elment egy sima szerológiai tesztre, ahol kimutatható az antitest jelenléte (IgG pozitív), vagyis igazolást nyerhetne, higy valóban átestek, ott mind negatívat produkáltak.
Vagyis ez a legtöbbször egyfajta önámítás, hogy "én már tuti túl vagyok rajta".
Nem kell tippelgetni, el kell menni, egy szerológiai teszt 15 perc és 15 ezer forint, és máris megvan a tudás.
Sobri Jóska
sutianap
Sobri Jóska

több mint 5 éve
Azok a fiatalok, buták és felelőtlenek ezerszer jobban kontrollálható körülmények között repülnének is, azt mégse engedi meg ez a derék kormány. Kivéve ha cseh az illető, mert ő szabadon császkálhat, kit érdekel, hogy naponta 15e új eset van arrafelé. Teljes elmebaj, mint írtam minden napra jut több olyan hír, amit Rejtő poénból se talált volna kiAttól, hogy te valamiben nem látod a logikát, még lehet benne logika.
r.baggio
Attól, hogy nem látsz összefüggéseket, még lehetnek összefüggések.
Ha te kormányzati lehetőségekkel rendelkeznél és meg akarnál szerezni egy vagyontárgyat, jószágot, akkor nem használnád ki a lehetőségeidet? Ugyan miért ne tennéd?
több mint 5 éve
Azok a fiatalok, buták és felelőtlenek ezerszer jobban kontrollálható körülmények között repülnének is, azt mégse engedi meg ez a derék kormány. Kivéve ha cseh az illető, mert ő szabadon császkálhat, kit érdekel, hogy naponta 15e új eset van arrafelé. Teljes elmebaj, mint írtam minden napra jut több olyan hír, amit Rejtő poénból se talált volna ki

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Én is így gondolom, hogy elmebeteg az, aki a jelenlegi helyzetben focimeccsre megy. Amúgy sincs sok értelme, pandémia alatt pláne haszontalan, szükségtelen, veszélyes ostobaság.azért megnéztem volna, hogy a Fradi-Újpesten maszkban tolja mindenki😊Gyönyörű képek lesznek a stadionból, de amúgy is mutogatni kell ezt a meccset majd az egész világon, mint az őrület legegyértelműbb jelét
a megvalósításra amúgy kíváncsi vagyok, mi lesz aki nem húzza fel?
hülye vagyok, ma csak csütörtök van, holnaptól él a szabály, akkor ez így érdekes lesz 😊
NB2
r.baggio
De:
- A fiatalok nem félnek. Elkapják, kifekszik, megy tovább az életük. Számukra legtöbbször csak egy strapásabb influenza. Attól se félnek.
- A buták nem félnek. Bele se gondolnak, hogy továbbadhatják a szeretteiknek, abba se, hogy fingunk nincs az esetleges szövődményekről, későbbi kellemetlenségekről, az életükre gyakorolt hatásáról, az egész valós súlyáról.
- A felelőtlenek nem félnek. Nem látnak ok-okozati összefüggést a mai tettük és a holnapi következmény között, eddig se láttak sose, nem pont most fognak.
A fentiek lefedik a meccsre menők 99+ százalékát.
Adott a kérdés: miért ne mennének?
Mindenki tudja, hogy az élet véges, te is tudod, hogy meg fogsz halni, mégis, amíg ez nem történik meg, addig úgy élsz, hogy élvezed az életed, szórakozol, tanulsz, építkezel, tulajdonolsz, szaporodsz, nem azon stresszelsz, hogy úgyse tart örökké.
Kinek mutogatod a meccsről készült képeket a világban? A többi buta, felelőtlen embernek? Ugyan, minek?
több mint 5 éve
Kábé úgy fognak szórakozni rajtunk, mint mi pár hónapja a fehéroroszországi bajnokságon. Megérdemeljük.azért megnéztem volna, hogy a Fradi-Újpesten maszkban tolja mindenki😊Gyönyörű képek lesznek a stadionból, de amúgy is mutogatni kell ezt a meccset majd az egész világon, mint az őrület legegyértelműbb jelét
hülye vagyok, ma csak csütörtök van, holnaptól él a szabály, akkor ez így érdekes lesz 😊
NB2
r.baggio
több mint 5 éve
azért megnéztem volna, hogy a Fradi-Újpesten maszkban tolja mindenki😊Gyönyörű képek lesznek a stadionból, de amúgy is mutogatni kell ezt a meccset majd az egész világon, mint az őrület legegyértelműbb jelét
NB2

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
azért megnéztem volna, hogy a Fradi-Újpesten maszkban tolja mindenki😊KÉTMILLIÓ
NB2
több mint 5 éve
Mindenkit meg tudsz érteni, és nem tudsz megérteni senkit se. Van ilyen. Dr. Jekyll és Mr. Hyde.Én bele tudok bármibe és az ellenkezőjebe is. 😊Nem elégedetlen tömegek?? Na majd meglátjuk mi lesz, ha ez bekövetkezik.. úgy látom te vagy az aki nem tud belegondolni abba, hogy mit is fog ez jelenteni valójában a számokon túl..Leegyszerűsítem.Az a baj, hogy de. A 22 ezret ne így számold, hanem úgy, hogy a napi 100 eset az mondjuk megfelel USA szinten napi 3600 halálesetnek. Az már az amerikai egészségügyi rendszert is letérdelteti, a napi 100 körüli haláleset mellett is nagyjából full gázon mennek a kórházak.Nem gondolkoztál el rajta.22.000 halott az nem rettenetesnek tűnik, hanem rettenetes.Inkább biztos, több, mint valószínű.Vszeg ez most nem fog Tatára korlátozódni, sztem nagyjából ez megy országos szinten.444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezelesez geci kemény.
A Tatai helyzetről
rekord, 2032 fertőzött, 46 halott
Vrij6
Amadeus
csebi
A fertőzésszám az nem tudható, akárhány teszt is van, a halottak száma nagyjából egzakt.
Írok egy egyszerűsített megközelítést, érdemes rajta elgondolkozni.
Ha napi átlag 100 halott lenne május végéig (mondjuk akkor lesz oltás) mostantól minden nap, az kb. 22.000 ember. Rettenetesen soknak tűnik. A teljes népesség kb. 2-3 ezreléke.
Ennek a nagyrésze idős nyugdíjas lenne. (Halálukkal nem "terhelik" tovább az ellátórendszereket.)
Tegyük fel, hogy te vagy a fődöntnök, és ez van a mérleg egyik serpenyőjében.
A másikban az, hogy tavasz óta a járvány miatt kb. 500-800ezren veszítették el a munkájukat, mind 18-60 közötti, ez az összes munkaképes kereső kb. 15 százaléka.
Ha szigorítasz, tartósan bezársz, még egyszer ennyien elvesztik, ami beláthatatlan következményekkel járna a gazdaságra is, a társadalomra is.
Arról nem is beszélve, hogy már így is mindenki elégedetlen, frusztrált.
Mit csinálsz? Szigorítasz vagy hagyod, "lesz ahogy lesz" alapon.
Melyik serpenyőt választod?
Sobri Jóska
Csinálhatjuk ezt a könyörtelen, malthusianus megközelítést, de akkor a fennköltséget felejtsük el.
Amadeus
Sobri Jóska
Szóval ha itt napi 100 haláleset lesz, akkor az azt jelenti, hogy annyi beteg lesz, hogy hazai egészségügyi rendszer leáll. Covidot gyógyít, és kész. Minden mást passzolnia kell. Abból simán a 22 ezernek a duplája is lehet az éves halálozási ráta adatokban, csak nem covidban halnak meg, hanem valami egyéb, nem rendesen kezelt betegségben....
peterk2005
A mérleg egyik serpenyőjében legyen 45ezer halott (ez túlbecslés, de belefér a példába), koronavírus, letérdelő egészségügy miatt, aminek a nagyrésze idős, nyugdíjas. Ez kb. a népesség 5 ezreléke.
A másikban meg a "normális élet", a nem összeomló gazdaság, nem éhenhaló illetve nem elégedetlen tömegek.
Akkor így gondolkodj el, hogyha te döntenél, és úgy látnád ez a két opciód van, miként priorizálnál, mit vállalnál be és miért.
Sobri Jóska
Szesze
Ezért tudom megérteni a kormanyzatot is, a normális életben reménykedőket is, az orvosokat, agyhalottakat, a fiatalokat, időseket egyaránt.
Mindezt úgy, hogy a saját meglátásom mindtől különbözik.
A kiindulópont, hogy a kormányzat sokak szerint miért nem csinál lófaszt se, miért ilyen "lesz, ahogy lesz", miért beleszarós, illetve miért ilyen szigorú, miért ilyen kaotikus, kiszámíthatatlan.
Sobri Jóska