Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Nyert!😊Gondolom a kolléga csak viccölt és nem az ízlésed, hanem az ízlelésed ment el napokra...😀Pedig olyan 80% körüli az ízlésvesztés, 86% a szaglás fertőzötteknél, ahol van tünet. 😊Na, ilyenről még nem is hallottam. Mármint, hogy valakinek a vírustól elmegy az ízlése.Nekem olyan 6 napra ment el az ízlés, 7-8-ra a szaglás. 😊öcsém is pozitív, szagokat vesztette el elsőkörben csináltak tesztet utánaIsmeretségi körömben egyre többen kapják el. Egyik kollégám elvileg már gyógyult, de az ízeket még nem érzi. Az orvosa szerint hetekig így lesz.
vásárhelyen katona
úgy volt h hétvégén balatonon találkozunk meg szüleimmel is, ezek után nem kell 😕
Negritis
Minden jót a testvérednek!!!
nagylaza
kristóf17
nagylaza
kristóf17
Klaci79
több mint 5 éve
Gondolom a kolléga csak viccölt és nem az ízlésed, hanem az ízlelésed ment el napokra...😀Pedig olyan 80% körüli az ízlésvesztés, 86% a szaglás fertőzötteknél, ahol van tünet. 😊Na, ilyenről még nem is hallottam. Mármint, hogy valakinek a vírustól elmegy az ízlése.Nekem olyan 6 napra ment el az ízlés, 7-8-ra a szaglás. 😊öcsém is pozitív, szagokat vesztette el elsőkörben csináltak tesztet utánaIsmeretségi körömben egyre többen kapják el. Egyik kollégám elvileg már gyógyult, de az ízeket még nem érzi. Az orvosa szerint hetekig így lesz.
vásárhelyen katona
úgy volt h hétvégén balatonon találkozunk meg szüleimmel is, ezek után nem kell 😕
Negritis
nagylaza
kristóf17
nagylaza
kristóf17
több mint 5 éve
öcsém is pozitív, szagokat vesztette el elsőkörben csináltak tesztet utánaVigye innen a vírust!
vásárhelyen katona
Negritis
Az lesz még szép ha ott a sokszáz/ezer katona között elszabadul...
több mint 5 éve
Pedig olyan 80% körüli az ízlésvesztés, 86% a szaglás fertőzötteknél, ahol van tünet. 😊Na, ilyenről még nem is hallottam. Mármint, hogy valakinek a vírustól elmegy az ízlése.Nekem olyan 6 napra ment el az ízlés, 7-8-ra a szaglás. 😊öcsém is pozitív, szagokat vesztette el elsőkörben csináltak tesztet utánaIsmeretségi körömben egyre többen kapják el. Egyik kollégám elvileg már gyógyult, de az ízeket még nem érzi. Az orvosa szerint hetekig így lesz.
vásárhelyen katona
Negritis
nagylaza
kristóf17
nagylaza
több mint 5 éve
Na, ilyenről még nem is hallottam. Mármint, hogy valakinek a vírustól elmegy az ízlése.Nekem olyan 6 napra ment el az ízlés, 7-8-ra a szaglás. 😊öcsém is pozitív, szagokat vesztette el elsőkörben csináltak tesztet utánaIsmeretségi körömben egyre többen kapják el. Egyik kollégám elvileg már gyógyult, de az ízeket még nem érzi. Az orvosa szerint hetekig így lesz.
vásárhelyen katona
Negritis
nagylaza
kristóf17
több mint 5 éve
Más. Idén január végén, február elején 5 kollégám dőlt ki lázas, megfázós betegségk miatt, szepen sorban. 3 egymás melletti irodában dolgoztak, végigsöpört rajtuk, volt aki két hétig volt otthon. Ketten is azt mesélik, hogy nem éreztek se szagokat, se ízeket. Nem jártak külföldön és ez még február elején volt. Érdekes, nem?Nalam is ezt mondta tobb ismeros, februar kornyeken a fel iroda kidolt naluk.
csi77
Pofon egyszeru, meg kell nezni az ev eleji szennyviz mintakat.
A spanyoloknal januari, 1.5 honappal az elso hivatalos eset elott mintakban talaltak, az olaszoknal tavaly decemberiben.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Nekem olyan 6 napra ment el az ízlés, 7-8-ra a szaglás. 😊öcsém is pozitív, szagokat vesztette el elsőkörben csináltak tesztet utánaIsmeretségi körömben egyre többen kapják el. Egyik kollégám elvileg már gyógyult, de az ízeket még nem érzi. Az orvosa szerint hetekig így lesz.
vásárhelyen katona
Negritis
nagylaza
több mint 5 éve
Ma szabin voltam, dél körül belekukkantottam a Gulyás féle sajtótájékoztatóba. Két dolgot emelnék ki, amely elég szomorú képet fest a mai újságírókról. Először a Pesti srácok újságírója kérdezte az ellenzéki önkormányzatok bitcoin bányászatáról, ami egyértelműen a legfontosabb téma ma a közéletben...ugyanez volt velem február utolsó hetében. 2 hétig basztam a rezet, mint egy úthenger.
Később a telextől egy kiscsaj arról, hogy igaz-e, hogy kormánytagok, vagy azokhoz közeli személyek közül állítólag kórházban, illetve gépen vannak. Gulyás kapásból visszakérdezett, hogy a tagok közül? A csaj bólintott, erre rávágta, hogy azok közül senki. A csaj megkérdezte, hogy akkor ki számít a kormány tagjának, például az államtitkár az?
Enyhe szégyenérzetem támadt helyette, Gulyás le is csapta a lasztit....
Két, reményteljes fiatal újságíró. Jó kezekben van a jövő! 😊
Más. Idén január végén, február elején 5 kollégám dőlt ki lázas, megfázós betegségk miatt, szepen sorban. 3 egymás melletti irodában dolgoztak, végigsöpört rajtuk, volt aki két hétig volt otthon. Ketten is azt mesélik, hogy nem éreztek se szagokat, se ízeket. Nem jártak külföldön és ez még február elején volt. Érdekes, nem?
csi77
több mint 5 éve
Ma szabin voltam, dél körül belekukkantottam a Gulyás féle sajtótájékoztatóba. Két dolgot emelnék ki, amely elég szomorú képet fest a mai újságírókról. Először a Pesti srácok újságírója kérdezte az ellenzéki önkormányzatok bitcoin bányászatáról, ami egyértelműen a legfontosabb téma ma a közéletben...Később a telextől egy kiscsaj arról, hogy igaz-e, hogy kormánytagok, vagy azokhoz közeli személyek közül állítólag kórházban, illetve gépen vannak. Gulyás kapásból visszakérdezett, hogy a tagok közül? A csaj bólintott, erre rávágta, hogy azok közül senki. A csaj megkérdezte, hogy akkor ki számít a kormány tagjának, például az államtitkár az?
Enyhe szégyenérzetem támadt helyette, Gulyás le is csapta a lasztit....
Két, reményteljes fiatal újságíró. Jó kezekben van a jövő! 😊
Más. Idén január végén, február elején 5 kollégám dőlt ki lázas, megfázós betegségk miatt, szepen sorban. 3 egymás melletti irodában dolgoztak, végigsöpört rajtuk, volt aki két hétig volt otthon. Ketten is azt mesélik, hogy nem éreztek se szagokat, se ízeket. Nem jártak külföldön és ez még február elején volt. Érdekes, nem?
Szerkesztette: csi77
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
A végiggondolásnál esetleg felmerülhet: nem valamiért történik valami, hanem valaminek a dacára.
több mint 5 éve
amíg teltházas focimeccseket rendeznek és sorra jelentik be az új stadionokat, meg minden intézkedésük ellentmond az előzőnek, addig hagyjuk már azt a hülyeséget, hogy itt munkahelyvédelmi okokból nincsenek durvább szabályozásokinkább a központi költségvetés környékén keresném a mumust.
r.baggio
több mint 5 éve
amíg teltházas focimeccseket rendeznek és sorra jelentik be az új stadionokat, meg minden intézkedésük ellentmond az előzőnek, addig hagyjuk már azt a hülyeséget, hogy itt munkahelyvédelmi okokból nincsenek durvább szabályozások

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
De, és hátborzongatónak tartom az érvelést.Nem gondolkoztál el rajta.22.000 halott az nem rettenetesnek tűnik, hanem rettenetes.Inkább biztos, több, mint valószínű.Vszeg ez most nem fog Tatára korlátozódni, sztem nagyjából ez megy országos szinten.444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezelesez geci kemény.
A Tatai helyzetről
rekord, 2032 fertőzött, 46 halott
Vrij6
Amadeus
csebi
A fertőzésszám az nem tudható, akárhány teszt is van, a halottak száma nagyjából egzakt.
Írok egy egyszerűsített megközelítést, érdemes rajta elgondolkozni.
Ha napi átlag 100 halott lenne május végéig (mondjuk akkor lesz oltás) mostantól minden nap, az kb. 22.000 ember. Rettenetesen soknak tűnik. A teljes népesség kb. 2-3 ezreléke.
Ennek a nagyrésze idős nyugdíjas lenne. (Halálukkal nem "terhelik" tovább az ellátórendszereket.)
Tegyük fel, hogy te vagy a fődöntnök, és ez van a mérleg egyik serpenyőjében.
A másikban az, hogy tavasz óta a járvány miatt kb. 500-800ezren veszítették el a munkájukat, mind 18-60 közötti, ez az összes munkaképes kereső kb. 15 százaléka.
Ha szigorítasz, tartósan bezársz, még egyszer ennyien elvesztik, ami beláthatatlan következményekkel járna a gazdaságra is, a társadalomra is.
Arról nem is beszélve, hogy már így is mindenki elégedetlen, frusztrált.
Mit csinálsz? Szigorítasz vagy hagyod, "lesz ahogy lesz" alapon.
Melyik serpenyőt választod?
Sobri Jóska
Csinálhatjuk ezt a könyörtelen, malthusianus megközelítést, de akkor a fennköltséget felejtsük el.
Amadeus
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Nem gondolkoztál el rajta.22.000 halott az nem rettenetesnek tűnik, hanem rettenetes.Inkább biztos, több, mint valószínű.Vszeg ez most nem fog Tatára korlátozódni, sztem nagyjából ez megy országos szinten.444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezelesez geci kemény.
A Tatai helyzetről
Vrij6
Amadeus
csebi
A fertőzésszám az nem tudható, akárhány teszt is van, a halottak száma nagyjából egzakt.
Ha napi átlag 100 halott lenne május végéig (mondjuk akkor lesz oltás) mostantól minden nap, az kb. 22.000 ember. Rettenetesen soknak tűnik. A teljes népesség kb. 2-3 ezreléke.
Ennek a nagyrésze idős nyugdíjas lenne. (Halálukkal nem "terhelik" tovább az ellátórendszereket.)
A másikban az, hogy tavasz óta a járvány miatt kb. 500-800ezren veszítették el a munkájukat, mind 18-60 közötti, ez az összes munkaképes kereső kb. 15 százaléka.
Ha szigorítasz, tartósan bezársz, még egyszer ennyien elvesztik, ami beláthatatlan következményekkel járna a gazdaságra is, a társadalomra is.
Sobri Jóska
Csinálhatjuk ezt a könyörtelen, malthusianus megközelítést, de akkor a fennköltséget felejtsük el.
Amadeus
több mint 5 éve
22.000 halott az nem rettenetesnek tűnik, hanem rettenetes.Inkább biztos, több, mint valószínű.Vszeg ez most nem fog Tatára korlátozódni, sztem nagyjából ez megy országos szinten.444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezelesez geci kemény.
A Tatai helyzetről
Vrij6
Amadeus
csebi
Sobri Jóska
több mint 5 éve
foci.444.hu/2020/10/22/mikozben-muller-cecilia-ov-a-tomegrendezvenyektol-telthazas-fradi-ujpestet-rendeznek-szombatonNincs ellentmondás. Ha nem lennének tömegrendezvények, akkor MC-nek nem kellene óvnia tőlük.
ez mi? Majmok.
Amadeus
(És ez egészen addig így megy majd, amíg a kis köpcös el nem kapja és intenzívre nem kerül.)
több mint 5 éve
csipkelli
4 010
foci.444.hu/2020/10/22/mikozben-muller-cecilia-ov-a-tomegrendezvenyektol-telthazas-fradi-ujpestet-rendeznek-szombatonNekem a kézilabda a "kedvencem". Sportcsarnokban, nézőkkel. A 14 csapatos női nb1 9 csapatában volt eddig covidos. És október van.
ez mi? Majmok.
Amadeus
több mint 5 éve
Inkább biztos, több, mint valószínű.Vszeg ez most nem fog Tatára korlátozódni, sztem nagyjából ez megy országos szinten.444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezelesez geci kemény.
A Tatai helyzetről
Vrij6
Amadeus
csebi
több mint 5 éve
A feleségem kontakt úgyhogy mostantól bevarrták. Egész hétfő estig. Egész héten dolgozott és ezek szerint jövő héten is fog. Sok értelme van.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
foci.444.hu/2020/10/22/mikozben-muller-cecilia-ov-a-tomegrendezvenyektol-telthazas-fradi-ujpestet-rendeznek-szombatonez mi? Majmok.
több mint 5 éve
kajak, mint a Csernobil sorozat, csak sugárzás nélkül.Vszeg ez most nem fog Tatára korlátozódni, sztem nagyjából ez megy országos szinten.444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezelesez geci kemény.
A Tatai helyzetről
Vrij6
Amadeus
csebi
több mint 5 éve
Vszeg ez most nem fog Tatára korlátozódni, sztem nagyjából ez megy országos szinten.444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezelesez geci kemény.
A Tatai helyzetről
Vrij6
Amadeus
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezelesez geci kemény.
A Tatai helyzetről
Vrij6
több mint 5 éve
444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezeles„A nagyszámú pozitív eredmény nem felelőtlen emberi mulasztást tükröz, hanem felelősségteljes, a dolgozók, a betegek és környezetünk biztonsága érdekében végzett átfogó szűrés következménye. Tesszük mindezt úgy, hogy tudjuk, többlet terhet ró betegekre és dolgozókra egyaránt, és tudjuk azt is, hogy esetleg több kollégánk is kieshet a munkából.”
A Tatai helyzetről
Vrij6
Azt a jó édes ku... hát ez mi. Ritkán káromkodok hangosan ha híreket olvasgatok, de most megtettem.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Hippokratészi eskü?Egyértelmű hogy mi az oka, csak innentől fogva pl. az én szememben az ilyen orvos pont ugyanolyan 'eci mint Orbánék.Valóban jó. Mindenesetre a házidokim "csak neked mondom, de nem én mondtam" megjegyzése alapján azért van sejtésem, hogy mi lehet az oka.Jo a kerdes.A kollegám testvére főorvos a kórházban. Azt mondja körlevélben kiadott utasítás a kórházakban is és a háziorvosoknál is, hogy limitálni kell a covid tesztek számát. Az említett főorvos az egyik győri osztály vezetője, náluk a műtétre behívott betegeket is csak egyszer tesztelik, mert különben túllépnék a kvótát, és megbüntetnék őket. A személyzet tesztje nem is fér bele a kvótába, ezért nem is tesztelik őket. Ők a "bízunk benne, hogy nem kapják el kategóriában" vannak. A háziorvosommal is beszéltem, halkan mondom nem mondtam semmit alapon ő is megerősítette, hogy csak azokat küldheti tesztre, akiket papíron muszáj, és ütik is az asztalt, hogy kérik. Aki önmagától nem ragaszkodik hozzá, azt nem küldi tesztre, mindegy milyen állapotban van.Basszameg, ha van ilyen körlevél, miért nem hozzák nyilvánosságra? Miért nem verik ők is az asztalt? Kamara, szakszervezet, sajtó...
Az orvos szerint (fideszes fazon, elég jó kapcsolatai vannak az állításai szerint) fönt elengedték a dolgot, lesz ami lesz alapon, csak az a fontos, hogy a gazdaság ne álljon le. Nem tudom ez hogy jön össze a nyomtatott plakát hírrel, hogy mi az igaz, de a megérzésem azt súgja, hogy nem lesz itt semmi szigor.
(A doki is egyébként kvára ki van akadva, ahogy Diverdoc is, mert azt mondja szabályos háborús helyzet van náluk. Amióta bejelentették a fizetés emelést, a beteg áradat rájuk zúdult, és ők kapják a savat, azzal, hogy pénzt kaptatok dolgozzatok bazmeg. Azt mondja az osztály fele azon a határon libeg, hogy bármelyik pillanatban felmondhat. Főleg a szakápolók.)
peterk2005
nagylaza
YoungZeeZee
peterk2005
Mikey
"A betegeknek meggyőződésem és tudásom szerint azt fogom rendelni, ami javukra válik és meg fogom őket óvni minden káros és helytelen dologtól."