Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
nincs az a pénz, főleg gangos társasházbanez sokkal egyszerűbb ha van egy buldogod...Vagy itt volt már korábban, vagy mnyilván másik betegség is okozhat ilyen tüneteket. A szaglás elvesztése mondjuk nekem egy sima náthánál is előfordul, még a gyógyulás után is....én minden reggel ellenőrzöm a szaglásom meglétét - beleszagolok a kávésdobozba kávéfőzés előtt 😊
csi77
slowmotion
sutianap
több mint 5 éve
Én bele tudok bármibe és az ellenkezőjebe is. 😊Nem elégedetlen tömegek?? Na majd meglátjuk mi lesz, ha ez bekövetkezik.. úgy látom te vagy az aki nem tud belegondolni abba, hogy mit is fog ez jelenteni valójában a számokon túl..Leegyszerűsítem.Az a baj, hogy de. A 22 ezret ne így számold, hanem úgy, hogy a napi 100 eset az mondjuk megfelel USA szinten napi 3600 halálesetnek. Az már az amerikai egészségügyi rendszert is letérdelteti, a napi 100 körüli haláleset mellett is nagyjából full gázon mennek a kórházak.Nem gondolkoztál el rajta.22.000 halott az nem rettenetesnek tűnik, hanem rettenetes.Inkább biztos, több, mint valószínű.Vszeg ez most nem fog Tatára korlátozódni, sztem nagyjából ez megy országos szinten.444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezelesez geci kemény.
A Tatai helyzetről
rekord, 2032 fertőzött, 46 halott
Vrij6
Amadeus
csebi
A fertőzésszám az nem tudható, akárhány teszt is van, a halottak száma nagyjából egzakt.
Írok egy egyszerűsített megközelítést, érdemes rajta elgondolkozni.
Ha napi átlag 100 halott lenne május végéig (mondjuk akkor lesz oltás) mostantól minden nap, az kb. 22.000 ember. Rettenetesen soknak tűnik. A teljes népesség kb. 2-3 ezreléke.
Ennek a nagyrésze idős nyugdíjas lenne. (Halálukkal nem "terhelik" tovább az ellátórendszereket.)
Tegyük fel, hogy te vagy a fődöntnök, és ez van a mérleg egyik serpenyőjében.
A másikban az, hogy tavasz óta a járvány miatt kb. 500-800ezren veszítették el a munkájukat, mind 18-60 közötti, ez az összes munkaképes kereső kb. 15 százaléka.
Ha szigorítasz, tartósan bezársz, még egyszer ennyien elvesztik, ami beláthatatlan következményekkel járna a gazdaságra is, a társadalomra is.
Arról nem is beszélve, hogy már így is mindenki elégedetlen, frusztrált.
Mit csinálsz? Szigorítasz vagy hagyod, "lesz ahogy lesz" alapon.
Melyik serpenyőt választod?
Sobri Jóska
Csinálhatjuk ezt a könyörtelen, malthusianus megközelítést, de akkor a fennköltséget felejtsük el.
Amadeus
Sobri Jóska
Szóval ha itt napi 100 haláleset lesz, akkor az azt jelenti, hogy annyi beteg lesz, hogy hazai egészségügyi rendszer leáll. Covidot gyógyít, és kész. Minden mást passzolnia kell. Abból simán a 22 ezernek a duplája is lehet az éves halálozási ráta adatokban, csak nem covidban halnak meg, hanem valami egyéb, nem rendesen kezelt betegségben....
peterk2005
A mérleg egyik serpenyőjében legyen 45ezer halott (ez túlbecslés, de belefér a példába), koronavírus, letérdelő egészségügy miatt, aminek a nagyrésze idős, nyugdíjas. Ez kb. a népesség 5 ezreléke.
A másikban meg a "normális élet", a nem összeomló gazdaság, nem éhenhaló illetve nem elégedetlen tömegek.
Akkor így gondolkodj el, hogyha te döntenél, és úgy látnád ez a két opciód van, miként priorizálnál, mit vállalnál be és miért.
Sobri Jóska
Szesze
Ezért tudom megérteni a kormanyzatot is, a normális életben reménykedőket is, az orvosokat, agyhalottakat, a fiatalokat, időseket egyaránt.
Mindezt úgy, hogy a saját meglátásom mindtől különbözik.
A kiindulópont, hogy a kormányzat sokak szerint miért nem csinál lófaszt se, miért ilyen "lesz, ahogy lesz", miért beleszarós, illetve miért ilyen szigorú, miért ilyen kaotikus, kiszámíthatatlan.
több mint 5 éve
Ugy latom Kelet Europa most fog azon atesni a 2.hullamban,mint tavasszal Nyugat Europa az elson. Csak itt gondolom alacsonyabb az atlageletkor, ezert talan nem teljesen naiv dolog abban remenykedni, hogy nem lesz annyi halott. Bar akkor mar rogton eszembe jut hogy pl mi magyarok mennyire remek egeszsegugyi allapotban vagyunk ugy altalaban, meg milyen az egeszegugyunk. Nem tudom pl egy cseh egy lengyel vagy egy szloven egeszsegugy mennyivel bir nagyobb terhelest mint a mienk, mennyivel fejlettebb, stb. Kiderul. A csehek kb 3 hettel tartanak elorebb mint mi? Tudom boven nem annyit tesztelunk, csak mintha naluk kb 3 hete lettek volna 1500aa napi esetszamok... Aztan ha nem is tesztelnenek annyit, akkor is a halottak szama szomoruan eldurvult.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Nem elégedetlen tömegek?? Na majd meglátjuk mi lesz, ha ez bekövetkezik.. úgy látom te vagy az aki nem tud belegondolni abba, hogy mit is fog ez jelenteni valójában a számokon túl..Leegyszerűsítem.Az a baj, hogy de. A 22 ezret ne így számold, hanem úgy, hogy a napi 100 eset az mondjuk megfelel USA szinten napi 3600 halálesetnek. Az már az amerikai egészségügyi rendszert is letérdelteti, a napi 100 körüli haláleset mellett is nagyjából full gázon mennek a kórházak.Nem gondolkoztál el rajta.22.000 halott az nem rettenetesnek tűnik, hanem rettenetes.Inkább biztos, több, mint valószínű.Vszeg ez most nem fog Tatára korlátozódni, sztem nagyjából ez megy országos szinten.444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezelesez geci kemény.
A Tatai helyzetről
Vrij6
Amadeus
csebi
A fertőzésszám az nem tudható, akárhány teszt is van, a halottak száma nagyjából egzakt.
Ha napi átlag 100 halott lenne május végéig (mondjuk akkor lesz oltás) mostantól minden nap, az kb. 22.000 ember. Rettenetesen soknak tűnik. A teljes népesség kb. 2-3 ezreléke.
Ennek a nagyrésze idős nyugdíjas lenne. (Halálukkal nem "terhelik" tovább az ellátórendszereket.)
A másikban az, hogy tavasz óta a járvány miatt kb. 500-800ezren veszítették el a munkájukat, mind 18-60 közötti, ez az összes munkaképes kereső kb. 15 százaléka.
Ha szigorítasz, tartósan bezársz, még egyszer ennyien elvesztik, ami beláthatatlan következményekkel járna a gazdaságra is, a társadalomra is.
Sobri Jóska
Csinálhatjuk ezt a könyörtelen, malthusianus megközelítést, de akkor a fennköltséget felejtsük el.
Amadeus
Sobri Jóska
Szóval ha itt napi 100 haláleset lesz, akkor az azt jelenti, hogy annyi beteg lesz, hogy hazai egészségügyi rendszer leáll. Covidot gyógyít, és kész. Minden mást passzolnia kell. Abból simán a 22 ezernek a duplája is lehet az éves halálozási ráta adatokban, csak nem covidban halnak meg, hanem valami egyéb, nem rendesen kezelt betegségben....
peterk2005
A mérleg egyik serpenyőjében legyen 45ezer halott (ez túlbecslés, de belefér a példába), koronavírus, letérdelő egészségügy miatt, aminek a nagyrésze idős, nyugdíjas. Ez kb. a népesség 5 ezreléke.
A másikban meg a "normális élet", a nem összeomló gazdaság, nem éhenhaló illetve nem elégedetlen tömegek.
Akkor így gondolkodj el, hogyha te döntenél, és úgy látnád ez a két opciód van, miként priorizálnál, mit vállalnál be és miért.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Jaja. Elég retek dolog, hogy ami tünet létezik betegségnél az lehetséges ennél. 😊Jo baratomnak nem ment el se a szaglasa se az izerzekelese. 1.5 napig hoemelkedese volt, fajt a feje, utana meg 1 hetig folyt az orra, mint egy megfazasnal. De meg egy het utan is pozitiv lett a 2.tesztje.Az a helyzet, hogy ez teljesen máshogy néz ki ennél. Nem néztem végig, de egy arcüreg gyuszinál mondjuk elvesztheted, csak ott taknyos is vagy hozzá, meg egyéb tünetek. No, itt úgy megy el a szaglásod, hogy nem a takony okozza a receptorok érzéketlenségét. Nem voltunk taknyosak 3ból 3an, akiről tudok, hogy így nem érzett szagokat. Sőt. Tisztább volt az orrjáratom, mint valaha 😀 A legelső tünet az volt, hogy az orrunkban jó mélyen ilyen szörcsögős réteg alakult ki, mintha beleugrottunk volna orrbefogás nélkül 20 méterről talppal a vízbe, és a nóziba fel minden. Majd ottmarad. Szóval orrhangunk lett, de nem lettünk taknyosak, és simán kaptunk levegőt. És minden fújás után mintha ilyen vákuumos szörcsögés lett volna. Na, erre 4 napra ment el a szaglás csütörtökről szombatra. Hidd el, felismerhető. 😊 Csak ez az orrdugulásos tünet sehol nincsen kiemelve, ezért ha egy ismerősünk, aki korábban kapta el nem mondja, hogy neki ilyen volt, nem jövünk rá. Illetve ez végig is kísérte az egész procedúrát.Vagy itt volt már korábban, vagy mnyilván másik betegség is okozhat ilyen tüneteket. A szaglás elvesztése mondjuk nekem egy sima náthánál is előfordul, még a gyógyulás után is....Más. Idén január végén, február elején 5 kollégám dőlt ki lázas, megfázós betegségk miatt, szepen sorban. 3 egymás melletti irodában dolgoztak, végigsöpört rajtuk, volt aki két hétig volt otthon. Ketten is azt mesélik, hogy nem éreztek se szagokat, se ízeket. Nem jártak külföldön és ez még február elején volt. Érdekes, nem?Szombathelyi vagyok, itt február végén és március elején sorra ürültek ki az iskolák és ovik betegség miatt. Plusz állítólag a rendelők tele voltak beteg emberekkel. A kislányom is beteg lett, napokig nagy láza volt, hütőfürdőztünk és naponta többször is kapott lázcsillapító gyógyszert. Egyik nap azt mondta, nem érzi az étel ízét, pedig akkor még nem volt ennyire téma a koronavírus. Számot is tudok mondani, az ovijában a március 15-ét megelőző ünnepségen a 27-ből csupán 6 gyerek vett részt. Ez komoly, az óvonők fotóztak, tehát van képi dokumentáció. Amúgy nekem nem volt különösebb bajom, viszont a feleségem egyik nap arra panaszkodott, hogy nagyon legyengült és nem érzi jól magát, de más tünete nem volt. Külföldön nem jártunk, viszont Ausztria közelsége miatt sok az ingázó, meló mellett vásárolni is járnak ki az emberek, illetve sok osztrák is jár ide. Érdekes mindenesetre.
csi77
Nandito
csi77
kristóf17
De ugye tudjuk, h rengeteg kulonbozo problemat okozhat, meg azt is, hogy ha nincs alapbetegseg akkor egy fiatal/kozepkoru jo esellyel kihordja labon. A hosszu tavu hatasaitol, ha gyorsan atment es nem okozott nagy bajt, remelhetoleg nem kell tartani.
Borbinho
több mint 5 éve
Jo baratomnak nem ment el se a szaglasa se az izerzekelese. 1.5 napig hoemelkedese volt, fajt a feje, utana meg 1 hetig folyt az orra, mint egy megfazasnal. De meg egy het utan is pozitiv lett a 2.tesztje.Az a helyzet, hogy ez teljesen máshogy néz ki ennél. Nem néztem végig, de egy arcüreg gyuszinál mondjuk elvesztheted, csak ott taknyos is vagy hozzá, meg egyéb tünetek. No, itt úgy megy el a szaglásod, hogy nem a takony okozza a receptorok érzéketlenségét. Nem voltunk taknyosak 3ból 3an, akiről tudok, hogy így nem érzett szagokat. Sőt. Tisztább volt az orrjáratom, mint valaha 😀 A legelső tünet az volt, hogy az orrunkban jó mélyen ilyen szörcsögős réteg alakult ki, mintha beleugrottunk volna orrbefogás nélkül 20 méterről talppal a vízbe, és a nóziba fel minden. Majd ottmarad. Szóval orrhangunk lett, de nem lettünk taknyosak, és simán kaptunk levegőt. És minden fújás után mintha ilyen vákuumos szörcsögés lett volna. Na, erre 4 napra ment el a szaglás csütörtökről szombatra. Hidd el, felismerhető. 😊 Csak ez az orrdugulásos tünet sehol nincsen kiemelve, ezért ha egy ismerősünk, aki korábban kapta el nem mondja, hogy neki ilyen volt, nem jövünk rá. Illetve ez végig is kísérte az egész procedúrát.Vagy itt volt már korábban, vagy mnyilván másik betegség is okozhat ilyen tüneteket. A szaglás elvesztése mondjuk nekem egy sima náthánál is előfordul, még a gyógyulás után is....Más. Idén január végén, február elején 5 kollégám dőlt ki lázas, megfázós betegségk miatt, szepen sorban. 3 egymás melletti irodában dolgoztak, végigsöpört rajtuk, volt aki két hétig volt otthon. Ketten is azt mesélik, hogy nem éreztek se szagokat, se ízeket. Nem jártak külföldön és ez még február elején volt. Érdekes, nem?Szombathelyi vagyok, itt február végén és március elején sorra ürültek ki az iskolák és ovik betegség miatt. Plusz állítólag a rendelők tele voltak beteg emberekkel. A kislányom is beteg lett, napokig nagy láza volt, hütőfürdőztünk és naponta többször is kapott lázcsillapító gyógyszert. Egyik nap azt mondta, nem érzi az étel ízét, pedig akkor még nem volt ennyire téma a koronavírus. Számot is tudok mondani, az ovijában a március 15-ét megelőző ünnepségen a 27-ből csupán 6 gyerek vett részt. Ez komoly, az óvonők fotóztak, tehát van képi dokumentáció. Amúgy nekem nem volt különösebb bajom, viszont a feleségem egyik nap arra panaszkodott, hogy nagyon legyengült és nem érzi jól magát, de más tünete nem volt. Külföldön nem jártunk, viszont Ausztria közelsége miatt sok az ingázó, meló mellett vásárolni is járnak ki az emberek, illetve sok osztrák is jár ide. Érdekes mindenesetre.
csi77
Nandito
csi77
kristóf17
De ugye tudjuk, h rengeteg kulonbozo problemat okozhat, meg azt is, hogy ha nincs alapbetegseg akkor egy fiatal/kozepkoru jo esellyel kihordja labon. A hosszu tavu hatasaitol, ha gyorsan atment es nem okozott nagy bajt, remelhetoleg nem kell tartani.
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
alakul a heylzet odaát isparameter.sk/frissitve-szombattol-eletbe-lep-puha-lockdown-kijarasi-tilalom-lesz-kivetelekkel
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Az a helyzet, hogy ez teljesen máshogy néz ki ennél. Nem néztem végig, de egy arcüreg gyuszinál mondjuk elvesztheted, csak ott taknyos is vagy hozzá, meg egyéb tünetek. No, itt úgy megy el a szaglásod, hogy nem a takony okozza a receptorok érzéketlenségét. Nem voltunk taknyosak 3ból 3an, akiről tudok, hogy így nem érzett szagokat. Sőt. Tisztább volt az orrjáratom, mint valaha 😀 A legelső tünet az volt, hogy az orrunkban jó mélyen ilyen szörcsögős réteg alakult ki, mintha beleugrottunk volna orrbefogás nélkül 20 méterről talppal a vízbe, és a nóziba fel minden. Majd ottmarad. Szóval orrhangunk lett, de nem lettünk taknyosak, és simán kaptunk levegőt. És minden fújás után mintha ilyen vákuumos szörcsögés lett volna. Na, erre 4 napra ment el a szaglás csütörtökről szombatra. Hidd el, felismerhető. 😊 Csak ez az orrdugulásos tünet sehol nincsen kiemelve, ezért ha egy ismerősünk, aki korábban kapta el nem mondja, hogy neki ilyen volt, nem jövünk rá. Illetve ez végig is kísérte az egész procedúrát.Vagy itt volt már korábban, vagy mnyilván másik betegség is okozhat ilyen tüneteket. A szaglás elvesztése mondjuk nekem egy sima náthánál is előfordul, még a gyógyulás után is....Más. Idén január végén, február elején 5 kollégám dőlt ki lázas, megfázós betegségk miatt, szepen sorban. 3 egymás melletti irodában dolgoztak, végigsöpört rajtuk, volt aki két hétig volt otthon. Ketten is azt mesélik, hogy nem éreztek se szagokat, se ízeket. Nem jártak külföldön és ez még február elején volt. Érdekes, nem?Szombathelyi vagyok, itt február végén és március elején sorra ürültek ki az iskolák és ovik betegség miatt. Plusz állítólag a rendelők tele voltak beteg emberekkel. A kislányom is beteg lett, napokig nagy láza volt, hütőfürdőztünk és naponta többször is kapott lázcsillapító gyógyszert. Egyik nap azt mondta, nem érzi az étel ízét, pedig akkor még nem volt ennyire téma a koronavírus. Számot is tudok mondani, az ovijában a március 15-ét megelőző ünnepségen a 27-ből csupán 6 gyerek vett részt. Ez komoly, az óvonők fotóztak, tehát van képi dokumentáció. Amúgy nekem nem volt különösebb bajom, viszont a feleségem egyik nap arra panaszkodott, hogy nagyon legyengült és nem érzi jól magát, de más tünete nem volt. Külföldön nem jártunk, viszont Ausztria közelsége miatt sok az ingázó, meló mellett vásárolni is járnak ki az emberek, illetve sok osztrák is jár ide. Érdekes mindenesetre.
csi77
Nandito
csi77
több mint 5 éve
Egy miniszterelnöki megbízott van lélegeztetőgépen, erre utalt a telexes "újságíró" csajszi.
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat.Leegyszerűsítem.Az a baj, hogy de. A 22 ezret ne így számold, hanem úgy, hogy a napi 100 eset az mondjuk megfelel USA szinten napi 3600 halálesetnek. Az már az amerikai egészségügyi rendszert is letérdelteti, a napi 100 körüli haláleset mellett is nagyjából full gázon mennek a kórházak.Nem gondolkoztál el rajta.22.000 halott az nem rettenetesnek tűnik, hanem rettenetes.Inkább biztos, több, mint valószínű.Vszeg ez most nem fog Tatára korlátozódni, sztem nagyjából ez megy országos szinten.444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezelesez geci kemény.
A Tatai helyzetről
Vrij6
Amadeus
csebi
Sobri Jóska
Amadeus
Sobri Jóska
peterk2005
Sobri Jóska
Világos, egyszerű beszéd
több mint 5 éve
Nekem nyáron-ősszel 7 ismerősöm ment el, aki úgy vélte, hogy a februári, márciusi haldoklása akár a koronától is lehetett (magas láz, rossz közérzet, fejfájás, fajdalmak, szaglásvesztés, köhögés), egyiknél se igazolódott be, mindüknek negatív lett az IgG (és az IgM is nyilván).Nekem is sokan mondták, hogy szerintük már ők átestek a koronavíruson tavasszal.a tavaszi kína szerológiai tesztek olyan 30% alatt voltak...
De aki elment egy sima szerológiai tesztre, ahol kimutatható az antitest jelenléte (IgG pozitív), vagyis igazolást nyerhetne, higy valóban átestek, ott mind negatívat produkáltak.
Vagyis ez a legtöbbször egyfajta önámítás, hogy "én már tuti túl vagyok rajta".
Nem kell tippelgetni, el kell menni, egy szerológiai teszt 15 perc és 15 ezer forint, és máris megvan a tudás.
Sobri Jóska
sutianap
több mint 5 éve
Nekem is sokan mondták, hogy szerintük már ők átestek a koronavíruson tavasszal.a tavaszi kína szerológiai tesztek olyan 30% alatt voltak...
De aki elment egy sima szerológiai tesztre, ahol kimutatható az antitest jelenléte (IgG pozitív), vagyis igazolást nyerhetne, higy valóban átestek, ott mind negatívat produkáltak.
Nem kell tippelgetni, el kell menni, egy szerológiai teszt 15 perc és 15 ezer forint, és máris megvan a tudás.
Sobri Jóska

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Leegyszerűsítem.Az a baj, hogy de. A 22 ezret ne így számold, hanem úgy, hogy a napi 100 eset az mondjuk megfelel USA szinten napi 3600 halálesetnek. Az már az amerikai egészségügyi rendszert is letérdelteti, a napi 100 körüli haláleset mellett is nagyjából full gázon mennek a kórházak.Nem gondolkoztál el rajta.22.000 halott az nem rettenetesnek tűnik, hanem rettenetes.Inkább biztos, több, mint valószínű.Vszeg ez most nem fog Tatára korlátozódni, sztem nagyjából ez megy országos szinten.444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezelesez geci kemény.
A Tatai helyzetről
Vrij6
Amadeus
csebi
Sobri Jóska
Amadeus
Sobri Jóska
peterk2005
több mint 5 éve
index.hu/belfold/2020/10/22/rendelet_maszk_szabadter_sportrendezveny_koronavirus_jarvany_betegek_fertozes/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Nekem is sokan mondták, hogy szerintük már ők átestek a koronavíruson tavasszal.De aki elment egy sima szerológiai tesztre, ahol kimutatható az antitest jelenléte (IgG pozitív), vagyis igazolást nyerhetne, higy valóban átestek, ott mind negatívat produkáltak.
több mint 5 éve
Borsmentát vagy kókuszolajat kell szagolgatni, az a biztos:Vagy itt volt már korábban, vagy mnyilván másik betegség is okozhat ilyen tüneteket. A szaglás elvesztése mondjuk nekem egy sima náthánál is előfordul, még a gyógyulás után is....én minden reggel ellenőrzöm a szaglásom meglétét - beleszagolok a kávésdobozba kávéfőzés előtt 😊
csi77
slowmotion
hvg.hu/tudomany/20201016_koronavirus_szaglas_izleles_elvesztese
több mint 5 éve
Az a baj, hogy de. A 22 ezret ne így számold, hanem úgy, hogy a napi 100 eset az mondjuk megfelel USA szinten napi 3600 halálesetnek. Az már az amerikai egészségügyi rendszert is letérdelteti, a napi 100 körüli haláleset mellett is nagyjából full gázon mennek a kórházak.Nem gondolkoztál el rajta.22.000 halott az nem rettenetesnek tűnik, hanem rettenetes.Inkább biztos, több, mint valószínű.Vszeg ez most nem fog Tatára korlátozódni, sztem nagyjából ez megy országos szinten.444.hu/2020/10/22/akiket-a-halal-kozelebe-sodort-az-elfuseralt-jarvanykezelesez geci kemény.
A Tatai helyzetről
Vrij6
Amadeus
csebi
Sobri Jóska
Amadeus
Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
ez sokkal egyszerűbb ha van egy buldogod...Vagy itt volt már korábban, vagy mnyilván másik betegség is okozhat ilyen tüneteket. A szaglás elvesztése mondjuk nekem egy sima náthánál is előfordul, még a gyógyulás után is....én minden reggel ellenőrzöm a szaglásom meglétét - beleszagolok a kávésdobozba kávéfőzés előtt 😊
csi77
slowmotion

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
mer az izlésed azóta se jött vissza 😀Hát, ezen azt hiszem fennakadtam 😀Gondolom a kolléga csak viccölt és nem az ízlésed, hanem az ízlelésed ment el napokra...😀Pedig olyan 80% körüli az ízlésvesztés, 86% a szaglás fertőzötteknél, ahol van tünet. 😊Na, ilyenről még nem is hallottam. Mármint, hogy valakinek a vírustól elmegy az ízlése.Nekem olyan 6 napra ment el az ízlés, 7-8-ra a szaglás. 😊öcsém is pozitív, szagokat vesztette el elsőkörben csináltak tesztet utánaIsmeretségi körömben egyre többen kapják el. Egyik kollégám elvileg már gyógyult, de az ízeket még nem érzi. Az orvosa szerint hetekig így lesz.
vásárhelyen katona
úgy volt h hétvégén balatonon találkozunk meg szüleimmel is, ezek után nem kell 😕
Negritis
Minden jót a testvérednek!!!
nagylaza
kristóf17
nagylaza
kristóf17
Klaci79
kristóf17
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Hát, ezen azt hiszem fennakadtam 😀Gondolom a kolléga csak viccölt és nem az ízlésed, hanem az ízlelésed ment el napokra...😀Pedig olyan 80% körüli az ízlésvesztés, 86% a szaglás fertőzötteknél, ahol van tünet. 😊Na, ilyenről még nem is hallottam. Mármint, hogy valakinek a vírustól elmegy az ízlése.Nekem olyan 6 napra ment el az ízlés, 7-8-ra a szaglás. 😊öcsém is pozitív, szagokat vesztette el elsőkörben csináltak tesztet utánaIsmeretségi körömben egyre többen kapják el. Egyik kollégám elvileg már gyógyult, de az ízeket még nem érzi. Az orvosa szerint hetekig így lesz.
vásárhelyen katona
úgy volt h hétvégén balatonon találkozunk meg szüleimmel is, ezek után nem kell 😕
Negritis
Minden jót a testvérednek!!!
nagylaza
kristóf17
nagylaza
kristóf17
Klaci79
több mint 5 éve
Vagy itt volt már korábban, vagy mnyilván másik betegség is okozhat ilyen tüneteket. A szaglás elvesztése mondjuk nekem egy sima náthánál is előfordul, még a gyógyulás után is....én minden reggel ellenőrzöm a szaglásom meglétét - beleszagolok a kávésdobozba kávéfőzés előtt 😊
csi77
több mint 5 éve
Vagy itt volt már korábban, vagy mnyilván másik betegség is okozhat ilyen tüneteket. A szaglás elvesztése mondjuk nekem egy sima náthánál is előfordul, még a gyógyulás után is....Más. Idén január végén, február elején 5 kollégám dőlt ki lázas, megfázós betegségk miatt, szepen sorban. 3 egymás melletti irodában dolgoztak, végigsöpört rajtuk, volt aki két hétig volt otthon. Ketten is azt mesélik, hogy nem éreztek se szagokat, se ízeket. Nem jártak külföldön és ez még február elején volt. Érdekes, nem?Szombathelyi vagyok, itt február végén és március elején sorra ürültek ki az iskolák és ovik betegség miatt. Plusz állítólag a rendelők tele voltak beteg emberekkel. A kislányom is beteg lett, napokig nagy láza volt, hütőfürdőztünk és naponta többször is kapott lázcsillapító gyógyszert. Egyik nap azt mondta, nem érzi az étel ízét, pedig akkor még nem volt ennyire téma a koronavírus. Számot is tudok mondani, az ovijában a március 15-ét megelőző ünnepségen a 27-ből csupán 6 gyerek vett részt. Ez komoly, az óvonők fotóztak, tehát van képi dokumentáció. Amúgy nekem nem volt különösebb bajom, viszont a feleségem egyik nap arra panaszkodott, hogy nagyon legyengült és nem érzi jól magát, de más tünete nem volt. Külföldön nem jártunk, viszont Ausztria közelsége miatt sok az ingázó, meló mellett vásárolni is járnak ki az emberek, illetve sok osztrák is jár ide. Érdekes mindenesetre.
csi77
Nandito
Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Más. Idén január végén, február elején 5 kollégám dőlt ki lázas, megfázós betegségk miatt, szepen sorban. 3 egymás melletti irodában dolgoztak, végigsöpört rajtuk, volt aki két hétig volt otthon. Ketten is azt mesélik, hogy nem éreztek se szagokat, se ízeket. Nem jártak külföldön és ez még február elején volt. Érdekes, nem?Szombathelyi vagyok, itt február végén és március elején sorra ürültek ki az iskolák és ovik betegség miatt. Plusz állítólag a rendelők tele voltak beteg emberekkel. A kislányom is beteg lett, napokig nagy láza volt, hütőfürdőztünk és naponta többször is kapott lázcsillapító gyógyszert. Egyik nap azt mondta, nem érzi az étel ízét, pedig akkor még nem volt ennyire téma a koronavírus. Számot is tudok mondani, az ovijában a március 15-ét megelőző ünnepségen a 27-ből csupán 6 gyerek vett részt. Ez komoly, az óvonők fotóztak, tehát van képi dokumentáció. Amúgy nekem nem volt különösebb bajom, viszont a feleségem egyik nap arra panaszkodott, hogy nagyon legyengült és nem érzi jól magát, de más tünete nem volt. Külföldön nem jártunk, viszont Ausztria közelsége miatt sok az ingázó, meló mellett vásárolni is járnak ki az emberek, illetve sok osztrák is jár ide. Érdekes mindenesetre.
csi77
Music City Miracle
több mint 5 éve
Ízek és szagok se voltak?Ma szabin voltam, dél körül belekukkantottam a Gulyás féle sajtótájékoztatóba. Két dolgot emelnék ki, amely elég szomorú képet fest a mai újságírókról. Először a Pesti srácok újságírója kérdezte az ellenzéki önkormányzatok bitcoin bányászatáról, ami egyértelműen a legfontosabb téma ma a közéletben...ugyanez volt velem február utolsó hetében. 2 hétig basztam a rezet, mint egy úthenger.
Később a telextől egy kiscsaj arról, hogy igaz-e, hogy kormánytagok, vagy azokhoz közeli személyek közül állítólag kórházban, illetve gépen vannak. Gulyás kapásból visszakérdezett, hogy a tagok közül? A csaj bólintott, erre rávágta, hogy azok közül senki. A csaj megkérdezte, hogy akkor ki számít a kormány tagjának, például az államtitkár az?
Enyhe szégyenérzetem támadt helyette, Gulyás le is csapta a lasztit....
Két, reményteljes fiatal újságíró. Jó kezekben van a jövő! 😊
Más. Idén január végén, február elején 5 kollégám dőlt ki lázas, megfázós betegségk miatt, szepen sorban. 3 egymás melletti irodában dolgoztak, végigsöpört rajtuk, volt aki két hétig volt otthon. Ketten is azt mesélik, hogy nem éreztek se szagokat, se ízeket. Nem jártak külföldön és ez még február elején volt. Érdekes, nem?
csi77
Amadeus
Hajrá Bad Bones!
több mint 5 éve
Ja és természetesen jobbulást neki!öcsém is pozitív, szagokat vesztette el elsőkörben csináltak tesztet utánaVigye innen a vírust!
vásárhelyen katona
Negritis
Az lesz még szép ha ott a sokszáz/ezer katona között elszabadul...
Bazzani