Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Nem tudom, hogy egy dél-koreai példa mennyiben cáfolja azon állításomat, hogy:De az Dél-Korea.Matekosként, vagy nem matekosként... a dőlt rész bullshit 😊
Matekosként tudod, hogy az ő teszteléses adataikat az ő nemteszteléses adataikkal vetheted össze.
A mi nemtesztelési adatainkat meg a mi tesztelési adatainkkal, minden más eset olyan, mintha nullával akarnál osztani.
Látványos, ám szabálytalan, és nem következődik belőle semmi.
De szép próbálkozás volt. 😉
Sobri Jóska
Ilyen alapon soha semmit nem lehet semmivel összehasonlítani... és ezáltal semminek nincs értelme. | Még a 3-4 hetes bezárásnak se. Amit valszeg ismételgethetnél az idők végezetéig/az első valódi vakcina kifejlesztéséig... |
Feltettél egy kérdést, megválaszoltam egy empirikus példával.
QED.
De ne szívd ennyire mellre, ez nem tragédia - még Viktornak se sikerült mindig minden csatát megnyerni... 😉
A politikának meg van saját topicja amúgy.
Igor
minden európai országban kajakra be vannak szarva, kapkodnak, az olaszok otthon is maszkviselésre köteleznek, ha vendéget fogadsz, szlovákoknál újra vannak vásárlási idősávok, az angolok full lockdownt csinálnak napokon belül, valahol nem kúrhatsz a csajoddal, ha máshol lakik, cseheknél már szükségállapot van, és még sorolhatnám a random intézkedések tucatját. Holott valóban nem országspecifikus a vírus maga. Miért nem ugyanúgy intézkedik huszoniksz "normális" európai nemzetállam? Talán mert fingja nincs senkinek mi a normális, mindenki vakon van. Mindenki.
Vagy azt, hogy:
Én nem látom, hogy Európában bárhol nagyobb hozzáértéssel reagálnának a vírusra, mint itthon. Full random mindenki, csak vannak országok, ahol sokkal több pénz, forrás, jobb infrastruktúra van jóideje, és így a magasabb életszinvonal eredményesebb védekezést sugall, van ahol csórók, ott meg rosszabbat, de mindenki teljesen vakon van, összevissza improvizál, a vírus betérdeltetett mindenkit, és a gazdasági válság közepe még csak itt sincs.
Szabad a gazda.
Illetve a nagyobb tesztelés mennyiben segít Anglián, Németországon, Franciaországon, Olaszországon, Spanyolországon, Portugálián, Hollandián, Belgiumon, Ausztrián, Csehországon, Lengyelországon, Szlovákián, ésatöbbi?
Ott ugyanúgy arat a vírus, legfeljebb pontosabb pontatlan pillanatképeik vannak.
Ha valami csodából kifolyólag lenne egy pontos mai esetszám akármelyik országban, akkor holnap bárhol is bármit máshogy csinálnának? Ezt gondolod?
több mint 5 éve
Az semmi. Az orrunkat is ki fogja lövetni! Meg a fülcimpánkat!És közben még Gyurcsány megint kilöveti a szemünket...Nah jah ebből szempontból sztem hülyeség (egész pontosan rövidtávú hatalomvágyvezérelt gondolkodás) több ellenzéki párt részéről ez a moslékkoalíció ugyanis ha a DK akár koalíciós partnerként is hatalomra jut akkor '26-ban nem hogy 2/3-dal hanem 4/5-del tér vissza Orbán a hatalomba.Írtam, ha majd miniszterelnökjelölt lesz, akkor ligitim alternatívaként tekintek rá.Márki-Zay meg egy kiugrott Jobbikos náci egy vidéki porfészekből, akut megváltóattitűddel. .Ez így ahogy van nem igaz, még egyetemen tanított Márki-Zay engem, annyi köze van a Jobbikhoz kb. mint Neked.
Sobri Jóska
Ami azt illeti inkább kiugrott fideszes, mint Jobbikos. Hithű keresztényként megértem h már nem tudja támogatni a fideszt.
Nem mellesleg az üzleti életben is szép rezümét épített fel mielőtt politikus lett, akár itthon (Démász, Legrand), akár külföldön (dolgozott a Carquest előbb kanadai, majd amerikai részlegén).
empty taxi
Ahogy én tudom egy ellenzéki tömb lesz, egybeöntve minden, mint a moslék, egy miniszterelnökjelölttel, aki Dobrev Klára lesz. B-terv Karácsony. Nem tudok Márki-Zayról, de majd 10-12 hónap és kiderül.
Sobri Jóska
Ráadásul esélyes h megint kifog egy konjunktúrális időszakot továbbtáplálva azt az illúziót h jól kormányoz közben csak a kedvező nemzetközi körülményeknek hála van fejlődés, de a ki nem használt fejlődési potenciál az egyszeri ember agyáig már nem jut el...
empty taxi
Heisman
több mint 5 éve
"Márki-Zay meg egy kiugrott Jobbikos náci egy vidéki porfészekből""Ahogy én tudom egy ellenzéki tömb lesz, egybeöntve minden, mint a moslék,"
Korai még kampányolni, pláne ebben a topikban 😉
több mint 5 éve
De az Dél-Korea.Matekosként, vagy nem matekosként... a dőlt rész bullshit 😊
Matekosként tudod, hogy az ő teszteléses adataikat az ő nemteszteléses adataikkal vetheted össze.
A mi nemtesztelési adatainkat meg a mi tesztelési adatainkkal, minden más eset olyan, mintha nullával akarnál osztani.
Sobri Jóska
Ilyen alapon soha semmit nem lehet semmivel összehasonlítani... és ezáltal semminek nincs értelme. | Még a 3-4 hetes bezárásnak se. Amit valszeg ismételgethetnél az idők végezetéig/az első valódi vakcina kifejlesztéséig... |
Feltettél egy kérdést, megválaszoltam egy empirikus példával.
QED.
De ne szívd ennyire mellre, ez nem tragédia - még Viktornak se sikerült mindig minden csatát megnyerni... 😉
A politikának meg van saját topicja amúgy.
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Abban kevéssé hiszek h miniszterelnök vagy belügyminiszter lenne belőle h megtehesse. Ink ilyen Kaczynski módra mozgatná a szálakat a háttérből mint pártelnök és parlamenti frakcióvezető.És közben még Gyurcsány megint kilöveti a szemünket...Nah jah ebből szempontból sztem hülyeség (egész pontosan rövidtávú hatalomvágyvezérelt gondolkodás) több ellenzéki párt részéről ez a moslékkoalíció ugyanis ha a DK akár koalíciós partnerként is hatalomra jut akkor '26-ban nem hogy 2/3-dal hanem 4/5-del tér vissza Orbán a hatalomba.Írtam, ha majd miniszterelnökjelölt lesz, akkor ligitim alternatívaként tekintek rá.Márki-Zay meg egy kiugrott Jobbikos náci egy vidéki porfészekből, akut megváltóattitűddel. .Ez így ahogy van nem igaz, még egyetemen tanított Márki-Zay engem, annyi köze van a Jobbikhoz kb. mint Neked.
Sobri Jóska
Ami azt illeti inkább kiugrott fideszes, mint Jobbikos. Hithű keresztényként megértem h már nem tudja támogatni a fideszt.
Nem mellesleg az üzleti életben is szép rezümét épített fel mielőtt politikus lett, akár itthon (Démász, Legrand), akár külföldön (dolgozott a Carquest előbb kanadai, majd amerikai részlegén).
empty taxi
Ahogy én tudom egy ellenzéki tömb lesz, egybeöntve minden, mint a moslék, egy miniszterelnökjelölttel, aki Dobrev Klára lesz. B-terv Karácsony. Nem tudok Márki-Zayról, de majd 10-12 hónap és kiderül.
Sobri Jóska
Ráadásul esélyes h megint kifog egy konjunktúrális időszakot továbbtáplálva azt az illúziót h jól kormányoz közben csak a kedvező nemzetközi körülményeknek hála van fejlődés, de a ki nem használt fejlődési potenciál az egyszeri ember agyáig már nem jut el...
empty taxi
Heisman
Plusz sztem levonta a következtetést h többek között ezért is került tartósan távol a húsos fazéktól, így még 1x nem lépne ugyanabba a folyóba.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Ha komolyan Dobrev Klára lenne a jelöltjük valóban jobb ha nem dobjuk ki a pénzt a választásra.Írtam, ha majd miniszterelnökjelölt lesz, akkor ligitim alternatívaként tekintek rá.Márki-Zay meg egy kiugrott Jobbikos náci egy vidéki porfészekből, akut megváltóattitűddel. .Ez így ahogy van nem igaz, még egyetemen tanított Márki-Zay engem, annyi köze van a Jobbikhoz kb. mint Neked.
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
több mint 5 éve
És közben még Gyurcsány megint kilöveti a szemünket...Nah jah ebből szempontból sztem hülyeség (egész pontosan rövidtávú hatalomvágyvezérelt gondolkodás) több ellenzéki párt részéről ez a moslékkoalíció ugyanis ha a DK akár koalíciós partnerként is hatalomra jut akkor '26-ban nem hogy 2/3-dal hanem 4/5-del tér vissza Orbán a hatalomba.Írtam, ha majd miniszterelnökjelölt lesz, akkor ligitim alternatívaként tekintek rá.Márki-Zay meg egy kiugrott Jobbikos náci egy vidéki porfészekből, akut megváltóattitűddel. .Ez így ahogy van nem igaz, még egyetemen tanított Márki-Zay engem, annyi köze van a Jobbikhoz kb. mint Neked.
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska
empty taxi
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Nah jah ebből szempontból sztem hülyeség (egész pontosan rövidtávú hatalomvágyvezérelt gondolkodás) több ellenzéki párt részéről ez a moslékkoalíció ugyanis ha a DK akár koalíciós partnerként is hatalomra jut akkor '26-ban nem hogy 2/3-dal hanem 4/5-del tér vissza Orbán a hatalomba.Írtam, ha majd miniszterelnökjelölt lesz, akkor ligitim alternatívaként tekintek rá.Márki-Zay meg egy kiugrott Jobbikos náci egy vidéki porfészekből, akut megváltóattitűddel. .Ez így ahogy van nem igaz, még egyetemen tanított Márki-Zay engem, annyi köze van a Jobbikhoz kb. mint Neked.
Sobri Jóska
empty taxi
Sobri Jóska

Madden hates me.
több mint 5 éve
Írtam, ha majd miniszterelnökjelölt lesz, akkor ligitim alternatívaként tekintek rá.Márki-Zay meg egy kiugrott Jobbikos náci egy vidéki porfészekből, akut megváltóattitűddel. .Ez így ahogy van nem igaz, még egyetemen tanított Márki-Zay engem, annyi köze van a Jobbikhoz kb. mint Neked.
Sobri Jóska
empty taxi
több mint 5 éve
De az Dél-Korea.Szerintem tök felesleges tesztelni.Igen.
Nem a megoldás része a tesztelés, csak a probléma körülrajzolásában segít.
De ha egy kormányzat elfogadja, hogy az biz' az "kurva nagy", akkor már felesleges körberajzolgatni. A magyar kormányzat már elfogadta.
Szerinted mitől lenne hatékonyabb a vírusvédekezés, ha többet tesztelnénk?
Kevesebb halott lenne?
Sobri Jóska
"How South Korea's track and trace system has kept death count below 500:
....
Mr Kwon said that for each positive case of COVID-19, they test more than 100 close contacts."
szerk: itt a link is
news.sky.com/story/coronavirus-how-south-koreas-track-and-trace-system-has-kept-death-count-below-500-12103124
Igor
Ha tesztelnének eleget azzal ugyanazt érnék el, mint a teljes bezárással. Ugyanis még azelőtt kitudódna ki fertőzött mielőtt kitenné a lábát otthonról. Tehát rövid időn belül minden fertőzött a kis lakásában csücsülne és nem fertőzne tovább.Ez igaz is lenne, ha
Aki meg egészséges az mehetne működtetni a gazdaságot. Fura hogy nem látod.
topin
- a tesztek 100-ban pontos eredményt adnának,
- mindenkit egy nap alatt le tudnának tesztelni, vagyis lenne egy pillanatkép egy adott állapotról.
Minden más esetben szart se ér. Tesztelhetsz egy iskolában hétfőn, mindenki negatív, lehet szerdán már van 20 fertőzött. Naponta kéne mindenkit letesztelni 3-4 hétig. Az érne fel az otthonmaradással. Fura, hogy nem látod.
Írtam a sztorit a barátomról, aki a feleségével egyszerre kapta el, ugyanazokat a tüneteket produkálták, ugyanúgy haldokoltak, egy ágyban aludtak, mégis a férjnek kétszer is pozitív, a feleségének kétszer is negatív lett a tesztje.
Mellesleg addig vagy tesztellenes, amíg el nem kapod. Aztán eléggé akarod a tesztet, meg a szeretteidnek is..Én a tömeges tesztelésben nem hiszek.
Zalán
Csak a héten két ismerősömet fizettem be, március óta több, mint tizet. Magamnak is csináltatam nyáron, pedig egész tavasszal itthon ültem.
Adott embernél, ha vannak tünetei, akkor nyilván jó dolog, ha biztosan tudja mi a szitu.
Egy egész országot, vagy városokat letesztelni teljesen haszontalan.
Nagy különbség.
több mint 5 éve
Márki-Zay meg egy kiugrott Jobbikos náci egy vidéki porfészekből, akut megváltóattitűddel. .Ez így ahogy van nem igaz, még egyetemen tanított Márki-Zay engem, annyi köze van a Jobbikhoz kb. mint Neked.
Sobri Jóska

Madden hates me.
több mint 5 éve
Az idézett részben nem volt szó Európában, s én csak megválaszoltam Jóska kérdését. 😊na de na, Európáról volt szó. azt már megbeszéltük, hogy Japán, Korea és társaik egy másik bolygón vannak, más "emberekkel"Szerintem tök felesleges tesztelni.Igen.
De ha egy kormányzat elfogadja, hogy az biz' az "kurva nagy", akkor már felesleges körberajzolgatni. A magyar kormányzat már elfogadta.
Kevesebb halott lenne?
Sobri Jóska
....
Mr Kwon said that for each positive case of COVID-19, they test more than 100 close contacts."
news.sky.com/story/coronavirus-how-south-koreas-track-and-trace-system-has-kept-death-count-below-500-12103124
Igor
Borbinho
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
na de na, Európáról volt szó. azt már megbeszéltük, hogy Japán, Korea és társaik egy másik bolygón vannak, más "emberekkel"Szerintem tök felesleges tesztelni.Igen.
Kevesebb halott lenne?
Sobri Jóska
....
Igor
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Szerintem tök felesleges tesztelni.Igen.
Kevesebb halott lenne?
Sobri Jóska
....
Szerkesztette: Igor
több mint 5 éve
Mellesleg addig vagy tesztellenes, amíg el nem kapod. Aztán eléggé akarod a tesztet, meg a szeretteidnek is..
"I love this sport. I hate this sport."
több mint 5 éve
Ha tesztelnének eleget azzal ugyanazt érnék el, mint a teljes bezárással. Ugyanis még azelőtt kitudódna ki fertőzött mielőtt kitenné a lábát otthonról. Tehát rövid időn belül minden fertőzött a kis lakásában csücsülne és nem fertőzne tovább.Aki meg egészséges az mehetne működtetni a gazdaságot. Fura hogy nem látod.
több mint 5 éve
Szerintem tök felesleges tesztelni.Ahogy a vidéki is informálodhat az ország dolgairól, úgy a magyar is Európáéról.Annyira bírom (értsd: kurvára utálom), hogy mindig ki bírod úgy forgatni a valóságot,hogy a te mondandód legyen az igaz.
Én nem látom, hogy Európában bárhol nagyobb hozzáértéssel reagálnának a vírusra, mint itthon. Full random mindenki, csak vannak országok, ahol sokkal több pénz, forrás, jobb infrastruktúra van jóideje, és így a magasabb életszinvonal eredményesebb védekezést sugall, van ahol csórók, ott meg rosszabbat, de mindenki teljesen vakon van, összevissza improvizál, a vírus betérdeltetett mindenkit, és a gazdasági válság közepe még csak itt sincs.
Sobri Jóska
Úgy is az EU "élmezőnyéhez" tartozunk a statisztikákban, hogy Európában a 3.legkevesebbet teszteljük lakosság arányosan (épp hogy a horvátok és a szlovákok előtt vagyunk, de a 33 országból 20an több mint kétszer annyit tesztelnek 100k főre arányosan, mint mi. A top országok több, mint 5x annyit tesztelnek mint mi).
Ha többet tesztelnénk, valszeg "vezetnénk" Európában :22.ek vagyunk esetekben, (úgy h NEM TESZTELÜNK ELEGET!), 19.ek halottakban, és ami a nagyobb gebasz, az elmúlt 2 hét alapján a 14.legtöbb új eset is nálunk volt (nem győzöm hangsúlyozni: ÚGY HOGY NEM TESZTELÜNK ELEGET!!!).
Dobjuk hozzá azt, hogy Európában nálunk a legrosszabb az adatok elérhetősége és a lakosság tájékoztatása.
Mégis mi a kurva faszban vagyunk mi európai szinten a vírus kezelésében?!
Azt meg hagyjuk, hogy miért van valahol több forrás meg normális infrastruktúra. Valahol a lakosságnak szolgáltatott jólét biztosítása az adott kormány szerepe és felelőssége.
De persze tudom, a stadion/bicikliút/nemlétezőkatonaibázis/szétesődzsúdócsarnok-ra elment ezer milliárdok nem mehettek volna másra.
Borbinho
Kevesebb halott lenne? Több intenzív ágy?
Max. a morálra hatna ki negatívan, meg a gazdaságra. Nem látok egyetlen előnyt se.
Be kéne mindent zárni a faszba 3-4 hétre, többször leírtam.
Ezt gazdasági és a lakosság szellemi szintjét feltérképezve nem lépik még meg, sehol az október 12-re ígért plakátokon lévő bezárás, de még az idősek vásárlási sávját se hozták vissza.
Innentől kezdve min segítene ha 10ezer teszt lenne naponta és nem ezer? Bárki tudna bárhogy csinálni bármi mást? Nem.
A virológus, hálózatkutató, egyéb szakember -igen, azok is akik Orbánt tájékoztatják- most is 100ezres esetszámmal dolgoznak, a valós számokhoz közeli számokkal, nem a hivatalos számokkal, nem a hivatalos teszteredményekkel, hisz' azok korlátozottságát még mi is tudjuk, nemhogy a szakemberek.
Az általad hivatkozott európai statisztikák meg szart se jelentenek, annak tükrében, hogy minden európai országban kajakra be vannak szarva, kapkodnak, az olaszok otthon is maszkviselésre köteleznek, ha vendéget fogadsz, szlovákoknál újra vannak vásárlási idősávok, az angolok full lockdownt csinálnak napokon belül, valahol nem kúrhatsz a csajoddal, ha máshol lakik, cseheknél már szükségállapot van, és még sorolhatnám a random intézkedések tucatját. Holott valóban nem országspecifikus a vírus maga. Miért nem ugyanúgy intézkedik huszoniksz "normális" európai nemzetállam? Talán mert fingja nincs senkinek mi a normális, mindenki vakon van. Mindenki.
Ha Mátyás király és Semmelweis Ignác lennének Magyarország társminiszterelnökei, akkor se tudnának érdemben jobban védekezni, és ha Rákosi lenne Szálasival meg Zámbó Jimmyvel, akkor se sokkal rosszabbul, mivel ez egy extremisztáni sosem volt helyzet, nincs előképe, nincs minta, és csak a menetközbeni visszacsatolásokra lehet hagyatkozni, semmi másra.
több mint 5 éve
Ezt az utolsó indokot olyan szinten kikéri magának szinte az összes fideszes hogy milyen populista hivatkozás hogy az már fájni szokott.Ahogy a vidéki is informálodhat az ország dolgairól, úgy a magyar is Európáéról.Annyira bírom (értsd: kurvára utálom), hogy mindig ki bírod úgy forgatni a valóságot,hogy a te mondandód legyen az igaz.
Sobri Jóska
Úgy is az EU "élmezőnyéhez" tartozunk a statisztikákban, hogy Európában a 3.legkevesebbet teszteljük lakosság arányosan (épp hogy a horvátok és a szlovákok előtt vagyunk, de a 33 országból 20an több mint kétszer annyit tesztelnek 100k főre arányosan, mint mi. A top országok több, mint 5x annyit tesztelnek mint mi).
Ha többet tesztelnénk, valszeg "vezetnénk" Európában :22.ek vagyunk esetekben, (úgy h NEM TESZTELÜNK ELEGET!), 19.ek halottakban, és ami a nagyobb gebasz, az elmúlt 2 hét alapján a 14.legtöbb új eset is nálunk volt (nem győzöm hangsúlyozni: ÚGY HOGY NEM TESZTELÜNK ELEGET!!!).
Dobjuk hozzá azt, hogy Európában nálunk a legrosszabb az adatok elérhetősége és a lakosság tájékoztatása.
Azt meg hagyjuk, hogy miért van valahol több forrás meg normális infrastruktúra. Valahol a lakosságnak szolgáltatott jólét biztosítása az adott kormány szerepe és felelőssége.
De persze tudom, a stadion/bicikliút/nemlétezőkatonaibázis/szétesődzsúdócsarnok-ra elment ezer milliárdok nem mehettek volna másra.
Borbinho
Viszont ebbe nem szabad belemenni Joskaval sztem. Párszor megtettük mindhiába. Tényekkel alátámasztott indokainkra általában két érvet szoktunk kapni:
1: Orbánnal nincs jobb (semmilyen ténnyel alátámasztva)
2: emutnyocev, mocskos Gyurcsány.
Mindamellett h van néhány jó intézkedése Orbánnak illetve néhány jó elképzelése nagy távlatokban is, én úgy gondolom h jóval több a rossz dolog a serpenyőben. Viszont megjegyzem h az nem lehet felmentés h mert máshol hogyan kezelik a vírust, sehol sem jobban. De számtalan ország jobban kezeli most a 2. Hullámot, és én ezt tény kérdésnek tekintem.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Ahogy a vidéki is informálodhat az ország dolgairól, úgy a magyar is Európáéról.Annyira bírom (értsd: kurvára utálom), hogy mindig ki bírod úgy forgatni a valóságot,hogy a te mondandód legyen az igaz.
Sobri Jóska
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
De ezek nem indulnak 22-ben Orbán ellen.Az emberek döntő többsége még mindig ebben az idealista tisztességben próbál élni. Orbánnál konkrétan, jelen pillanatban mindenki jobb lenne. Értsd, mindenki. Egy Lázár a Fideszből, ezerszer jobb lenne, csak hogy azzal kezdjem, hogy felőlem a Fideszből is jöhet az az ember. Bajnai ezerszer jobb lenne. Karácsony, Márky-Zay, Ángyán, Kulka János, hogy a civil életből hozzam valakit, a Prezis Árvai... Lenne nagyon sok vezető. Pont erről írok, ezen a vidéken azt gondoljuk, elosztani a köktségvetést, országot szervezni hatalom. Országot irányítani ideológia. Ez elmúlt, ennek leáldozott. Az a modern társadalomépítés, amit mondjk az észtek csinálnak. rengeteg jó példa van körülöttünk, de mi még mindig ezt a feudalista szart toljuk, nekünk Kádár kell, meg szigorúfejű Orbán, aki az egyén elbukását, hogy nem lett belőle semmi, mégis győztessé változtatja, mert mi kimentünk brüsszelbe és a cipőnkkel verjük a pulpitust, mert mi vagyunk a magyarok bazmeg !! Sokra mentünk ezzel 1000 év alatt. De győztesnek érezheted magad Barabásban is a határszélen közmunkásként, miközben akkora vesztes vagy, semmit nem kaptál ettől az attitüdtől, csak hiú ábrándokat. Pontosan tudod te is, miről beszélek, nagyon intelligensnek tartalak.Én azért azt a Bajnai féle egy évet igazán visszasírom. Nem akarok háborús retorikát, nem akarok hazafiakat, nem akarok ideológiát, nem akarok politikia termékeket fogyasztani, munkatársakat akarok, akikről feltétlen azt sem tudom kik, akik biztosítanak egy supportot a közösség tagjainak, hogy kiteljesedhessenek, hogy vállalkozhassanak, hogy itt érezzék jól magukat, hogy mindenkinek sajátja lehessen a sajàt gyermeke és nem a magyar emberek ügye, hogy mindenki úgy lehessen magyar ahogy szeretne, nekem spec ez egyetlent jelent, magyar nyelven gondolkozhatom, beszélhetek, álmodhatok, az összes többi nem érdekel ebből, mert nem ez a fontos. Miközben betettem a közösbe olyan dolgot, amivel a magyarságnak büszkeséget hoztam, amit senki nem csinált még utánam ebben az országban. Súlyos tévedés ma nemzetállomokról beszélni. senki, de tényleg senki nem akarja elpusztítani a magyarságot, a magyar kultúrát, ami amúgy is egy akkora olvasztótégely. Nincs is olyan, hogy vegytiszta magyar. Sok liberális véleményvezérrel dolgoztam együtt, akiknek ugyanolyan sokat jelentett magyarnak lenni, ez a közösség. Ekkora uszitást végbevinni, amit itt a fidesz csinált az elmúlt harminc évben, ez bizony nagyobb bűn mint ami Gyurcsányék idejében történt. Azt sem szerettem. De ezerszer inkább az, ma már sajnos elbebizonyosodott. De. Van jobb és van alternatíva. Lehet ma nem látod, de mindig van. Next maj up. A politikai kultúra tisztességét kellene először is visszaállítani és utána ezerszer megfelelőbb emberek fognak előkerülni, akik nem akarnak totális hatalmat, minden vagyontárgyat kisajátítani ideolgiai és keresztény alapon. Akik tuudnak élni hagyni, képviselni. Dsak ezek az emberek most a civil életben dolgoznak, próbálnak érvényesülni és túlélni. Az van, hogy még mindig több a tisztességes ember, mint az ilyen kártevő mint a döbrögi bandájaEz amit írsz idegen a politikától, ez egy naív, idealista álmodozás, hatalmat szerezni egyfajta lelki attitűddel lehet, és az nem azt a működést eredményezi, amit vízionálsz. Aki a civil életben sikeresen dolgozik, ha eredményesen politizálni akarna ugyanúgy megromlana, elszaródna. Erről már sokszor volt szó.
Zalán
De tételezzük fel, hogy meggyőztél.
Konkrétan kire szavazzak, ki jobb, mint Orbán? Mondj valakit, valamit.
Sobri Jóska
Zalán
Kossuth is jobb lehetne, vagy Károlyi, csak ők meg ugye halottak.
Ha majd Kulka vagy Árvai indul szavazok rájuk. De miért indulnának? Mindkettő elismert szakember a saját területén, nem akarnak hatalmat. Ráadásul mindketten melegek, 3 hónap alatt 5% alá karaktergyilkolnának bármilyen formációt, aki őket tűzi a zászlajukra.
Azért a valóságtól ne rugaszkodjunk már el.
A politikában nagyon fontos, hogy az ember akarja a hatalmat, és mindent képes legyen megtenni érte, mert ott ilyen emberek vannak. És lehet nem jobbak, de ha jobban, elszántabban, gátlástalanabbul akarják a hatalmat, akkor bizony ők szerzik meg. Ez a politika szabálya.
Karácsony és Márki-Zay a két konkrét politikus, akit írsz.
Én egyiket se tartom jobbnak Orbánnál, Karácsony főpolgármester, "foglalt" és nála nagyobb csicska opportunistát nem találni. Ő nem az orbáni "mindenkit bedarálok" módon akar hatalmat szerezni, hanem a "mindenkit leszopok, kifizetek" metodikával. Számomra nem tetsző attitűd, számomra tetszetősebb Orbán dinamikája, hozzáállása.
Márki-Zay meg egy kiugrott Jobbikos náci egy vidéki porfészekből, akut megváltóattitűddel. Nem egy Gyurcsány, de még csak nem is Karácsony súlycsoport az ellenzéki oldalon, komolytalan politikai tényező.
Nekem ők rosszabbak, kaotikusabb, lehangolóbb kormányzatot sugallnak, mint a jelenlegi.
De ha majd valamelyikükből miniszterelnök-jelölt lesz, akkor elfogadom, hogy mondtál valami konkrétumot.
több mint 5 éve
Mondtam már párszor úgy tűnik lenne csak itt a fórumon elég talentum mégha mindenben nincs is egyetértés, tessék egy közös fórumfoci alkalmàval pártot alapítani és hajrá. 😉 Viccet félre téve, valóbam jó lenne, ha a Pálinkàs féle dologból lenne valami.
több mint 5 éve
Az emberek döntő többsége még mindig ebben az idealista tisztességben próbál élni. Orbánnál konkrétan, jelen pillanatban mindenki jobb lenne. Értsd, mindenki. Egy Lázár a Fideszből, ezerszer jobb lenne, csak hogy azzal kezdjem, hogy felőlem a Fideszből is jöhet az az ember. Bajnai ezerszer jobb lenne. Karácsony, Márky-Zay, Ángyán, Kulka János, hogy a civil életből hozzam valakit, a Prezis Árvai... Lenne nagyon sok vezető. Pont erről írok, ezen a vidéken azt gondoljuk, elosztani a köktségvetést, országot szervezni hatalom. Országot irányítani ideológia. Ez elmúlt, ennek leáldozott. Az a modern társadalomépítés, amit mondjk az észtek csinálnak. rengeteg jó példa van körülöttünk, de mi még mindig ezt a feudalista szart toljuk, nekünk Kádár kell, meg szigorúfejű Orbán, aki az egyén elbukását, hogy nem lett belőle semmi, mégis győztessé változtatja, mert mi kimentünk brüsszelbe és a cipőnkkel verjük a pulpitust, mert mi vagyunk a magyarok bazmeg !! Sokra mentünk ezzel 1000 év alatt. De győztesnek érezheted magad Barabásban is a határszélen közmunkásként, miközben akkora vesztes vagy, semmit nem kaptál ettől az attitüdtől, csak hiú ábrándokat. Pontosan tudod te is, miről beszélek, nagyon intelligensnek tartalak.Én azért azt a Bajnai féle egy évet igazán visszasírom. Nem akarok háborús retorikát, nem akarok hazafiakat, nem akarok ideológiát, nem akarok politikia termékeket fogyasztani, munkatársakat akarok, akikről feltétlen azt sem tudom kik, akik biztosítanak egy supportot a közösség tagjainak, hogy kiteljesedhessenek, hogy vállalkozhassanak, hogy itt érezzék jól magukat, hogy mindenkinek sajátja lehessen a sajàt gyermeke és nem a magyar emberek ügye, hogy mindenki úgy lehessen magyar ahogy szeretne, nekem spec ez egyetlent jelent, magyar nyelven gondolkozhatom, beszélhetek, álmodhatok, az összes többi nem érdekel ebből, mert nem ez a fontos. Miközben betettem a közösbe olyan dolgot, amivel a magyarságnak büszkeséget hoztam, amit senki nem csinált még utánam ebben az országban. Súlyos tévedés ma nemzetállomokról beszélni. senki, de tényleg senki nem akarja elpusztítani a magyarságot, a magyar kultúrát, ami amúgy is egy akkora olvasztótégely. Nincs is olyan, hogy vegytiszta magyar. Sok liberális véleményvezérrel dolgoztam együtt, akiknek ugyanolyan sokat jelentett magyarnak lenni, ez a közösség. Ekkora uszitást végbevinni, amit itt a fidesz csinált az elmúlt harminc évben, ez bizony nagyobb bűn mint ami Gyurcsányék idejében történt. Azt sem szerettem. De ezerszer inkább az, ma már sajnos elbebizonyosodott. De. Van jobb és van alternatíva. Lehet ma nem látod, de mindig van. Next maj up. A politikai kultúra tisztességét kellene először is visszaállítani és utána ezerszer megfelelőbb emberek fognak előkerülni, akik nem akarnak totális hatalmat, minden vagyontárgyat kisajátítani ideolgiai és keresztény alapon. Akik tuudnak élni hagyni, képviselni. Dsak ezek az emberek most a civil életben dolgoznak, próbálnak érvényesülni és túlélni. Az van, hogy még mindig több a tisztességes ember, mint az ilyen kártevő mint a döbrögi bandájaEz amit írsz idegen a politikától, ez egy naív, idealista álmodozás, hatalmat szerezni egyfajta lelki attitűddel lehet, és az nem azt a működést eredményezi, amit vízionálsz. Aki a civil életben sikeresen dolgozik, ha eredményesen politizálni akarna ugyanúgy megromlana, elszaródna. Erről már sokszor volt szó.
Zalán
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Azorbán elérte hogy a zsidó meg a náci együtt szavaz. Nem kis teljesítmény, példa nélküli. 😊Soha Nem egészséges ha egy tucat ember irányít ilyen sokáig kizárólagosan egy gazdaságot. Mást is helyzetbe kell hozni, amíg nem késő.
több mint 5 éve
Én azért azt a Bajnai féle egy évet igazán visszasírom. Nem akarok háborús retorikát, nem akarok hazafiakat, nem akarok ideológiát, nem akarok politikia termékeket fogyasztani, munkatársakat akarok, akikről feltétlen azt sem tudom kik, akik biztosítanak egy supportot a közösség tagjainak, hogy kiteljesedhessenek, hogy vállalkozhassanak, hogy itt érezzék jól magukat, hogy mindenkinek sajátja lehessen a sajàt gyermeke és nem a magyar emberek ügye, hogy mindenki úgy lehessen magyar ahogy szeretne, nekem spec ez egyetlent jelent, magyar nyelven gondolkozhatom, beszélhetek, álmodhatok, az összes többi nem érdekel ebből, mert nem ez a fontos. Miközben betettem a közösbe olyan dolgot, amivel a magyarságnak büszkeséget hoztam, amit senki nem csinált még utánam ebben az országban. Súlyos tévedés ma nemzetállomokról beszélni. senki, de tényleg senki nem akarja elpusztítani a magyarságot, a magyar kultúrát, ami amúgy is egy akkora olvasztótégely. Nincs is olyan, hogy vegytiszta magyar. Sok liberális véleményvezérrel dolgoztam együtt, akiknek ugyanolyan sokat jelentett magyarnak lenni, ez a közösség. Ekkora uszitást végbevinni, amit itt a fidesz csinált az elmúlt harminc évben, ez bizony nagyobb bűn mint ami Gyurcsányék idejében történt. Azt sem szerettem. De ezerszer inkább az, ma már sajnos elbebizonyosodott. De. Van jobb és van alternatíva. Lehet ma nem látod, de mindig van. Next maj up. A politikai kultúra tisztességét kellene először is visszaállítani és utána ezerszer megfelelőbb emberek fognak előkerülni, akik nem akarnak totális hatalmat, minden vagyontárgyat kisajátítani ideolgiai és keresztény alapon. Akik tuudnak élni hagyni, képviselni. Dsak ezek az emberek most a civil életben dolgoznak, próbálnak érvényesülni és túlélni. Az van, hogy még mindig több a tisztességes ember, mint az ilyen kártevő mint a döbrögi bandájaEz amit írsz idegen a politikától, ez egy naív, idealista álmodozás, hatalmat szerezni egyfajta lelki attitűddel lehet, és az nem azt a működést eredményezi, amit vízionálsz. Aki a civil életben sikeresen dolgozik, ha eredményesen politizálni akarna ugyanúgy megromlana, elszaródna. Erről már sokszor volt szó.
Zalán
több mint 5 éve
Én azért azt a Bajnai féle egy évet igazán visszasírom. Nem akarok háborús retorikát, nem akarok hazafiakat, nem akarok ideológiát, nem akarok politikia termékeket fogyasztani, munkatársakat akarok, akikről feltétlen azt sem tudom kik, akik biztosítanak egy supportot a közösség tagjainak, hogy kiteljesedhessenek, hogy vállalkozhassanak, hogy itt érezzék jól magukat, hogy mindenkinek sajátja lehessen a sajàt gyermeke és nem a magyar emberek ügye, hogy mindenki úgy lehessen magyar ahogy szeretne, nekem spec ez egyetlent jelent, magyar nyelven gondolkozhatom, beszélhetek, álmodhatok, az összes többi nem érdekel ebből, mert nem ez a fontos. Miközben betettem a közösbe olyan dolgot, amivel a magyarságnak büszkeséget hoztam, amit senki nem csinált még utánam ebben az országban. Súlyos tévedés ma nemzetállomokról beszélni. senki, de tényleg senki nem akarja elpusztítani a magyarságot, a magyar kultúrát, ami amúgy is egy akkora olvasztótégely. Nincs is olyan, hogy vegytiszta magyar. Sok liberális véleményvezérrel dolgoztam együtt, akiknek ugyanolyan sokat jelentett magyarnak lenni, ez a közösség. Ekkora uszitást végbevinni, amit itt a fidesz csinált az elmúlt harminc évben, ez bizony nagyobb bűn mint ami Gyurcsányék idejében történt. Azt sem szerettem. De ezerszer inkább az, ma már sajnos elbebizonyosodott. De. Van jobb és van alternatíva. Lehet ma nem látod, de mindig van. Next maj up. A politikai kultúra tisztességét kellene először is visszaállítani és utána ezerszer megfelelőbb emberek fognak előkerülni, akik nem akarnak totális hatalmat, minden vagyontárgyat kisajátítani ideolgiai és keresztény alapon. Akik tuudnak élni hagyni, képviselni. Dsak ezek az emberek most a civil életben dolgoznak, próbálnak érvényesülni és túlélni. Az van, hogy még mindig több a tisztességes ember, mint az ilyen kártevő mint a döbrögi bandája