Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
Teabee Denver Broncos 794
Minden fel-autoriter / autoriter rendszer leszurte a tanulsagot ebbol a virusbol amugy. Annak ellenere, hogy a teljes tarsadalmat nezve kb. egy influenzarol beszelunk halalozasi aranyok tekinteteben, a legfejlettebb nyugati demokraciakban is a tobbseg elfogadta a legfeltettebb alkotmanyos jogai megnyirbalasat. Zarja be az uzletet, maradjon otthon, ne menjen edzeni, nincs eskuvo, a szerettedet nem temetheted el stb.

Ez a leginvazivabb politikai, allami beavatkozas az egyen eletebe a 2. vh ota, eredetileg 10-20 naprol szolt, de mar lassan fel eve eletben vannak a korlatozasok.

Az olaszoknal most arra szolitottak fel az embereket, hogy otthon is hordjanak maszkot, ha vendeget fogadnak.

Angliaban valamelyik helyi rendorseg arra szolitotta fel a taxisoforoket, hogy "kopjek be" azokat a lakcimeket, ahol velhetoen tobb ember tartozkodik, mint a megengedett (6?).

Az ausztraloknal egy fiatal terhes not az otthonabol vittek el a rendorok, mert facebookon szervezett tuntetest a rendkivul szigoru helyi korlatozasok miatt.

1 evvel ezelott ez meg viccnek sem ment volna el.
undisputedly
1a. az influenzának sokszorosa ennek a halálozási aránya, 2b, nem vagyunk bezárva, nem maradunk otthon, edzünk, van esküvő, temetés
2. a, igen b, sajna az extra szabályokat nem tartjuk, a 10-20 nap így mindig kitolódik
3. igen, ők megélték a tavaszt, most újra terjed, vhogy meg kellene úszni
4. sajnos igen
5. nyáron le kellett zárni a belső államhatárokat, lezárták Melbourne-t, 3rd dollár volt az akkori segélycsomag.

Egyetértek, h mind gáz. Szívesebben bezárkóznék 20 napra, mint így félig bezárkózva lenni már fél éve. Sajna nem hordják a maszkot, bulikat tartanak, tüntetést szerveznek stb. Sztem ez fél év után már viccnek sem megy el.

Szerkesztette: Teabee
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 670 — farkas.l.zoltan@gmail.com
 m.hvg.hu/itthon/20201013_Rekassy_balazs_koronavirus_kontaktkutats kellene mar egy bekemenet, kezdenek elszemtelenedni az orvosok. De remelem csak nyelvbotlas volt es nyertuk ezt a csatat is.
Vrij6

több mint 5 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 266 — Bears & Illinois fan
 index.hu/kulfold/2020/10/13/usa_koronavirus_vakcina_teszt/

Na, ha jövőre lesz, ki szeretné beadatni magának?

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
 www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus_ket_honapon_belul_ujrafertoz_es_van_ennel_rosszabb_hir_is.715468.html

Elolvasva a cikket, vajon hogyan sikerült egy ilyen beteg idős asszonyt kétszer megfertőzni? Gondolom, nem nagyon ment közösségbe. Nekem ez a leginkább hihetetlen....
csi77
Hogy ki be járkált az alapbetegségével egészségügyi intézményekbe. A cikk is írja, hogy új kemót kezdett, előtte is lehetett hetente néhány vizsgálat.
Sobri Jóska
Pedig erre kellene a legjobban ügyelni....
csi77
Most, hogy már több, mint fél év tapasztalatával rendelkezünk, rengeteg ismerős, volt kolléga, távoli rokon, stb. és az ő ismerettségi köreiknek megannyi személyes történetét meghallgattam, anomáliáiból megismertem rengeteget, én biz' arra jutottam, hogy a nagyon elenyésző kivételtől eltekintve szarik mindenki mindenre.
Magánemberként, vezetőként, központilag, intézményileg, suliban, korházban, rendelőben, munkahelyeken, boltokban, üzletekben, sporteseményeken, rendezvényeken, bulikban, személyes találkozókon, akárhol.
Nyilván ez az ember alaptermészete, nem csodálkozok rá, csak ezen világjárvány se azt mutatja, hogy azért bajban használják az emberek az eszüket. Nem használják, mert nincs.
Sobri Jóska
Azért itt igen komolyan beteg (az olvasottak alapján haldokló) emberek ellátásáról van szó. Ha valahol, itt elvárható, hogy nem fertőződik meg. Amit nem tudunk, hogy talán maga a beteg nem foglalkozott vele, mert elege volt már mindenből szegénynek....

Nem értem, azért a fejlett nyugaton odáig vannak, hogy mennyit tesztelnek és akkor ilyen cikkeket olvasunk.

Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 576
 www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/koronavirus_ket_honapon_belul_ujrafertoz_es_van_ennel_rosszabb_hir_is.715468.html

Elolvasva a cikket, vajon hogyan sikerült egy ilyen beteg idős asszonyt kétszer megfertőzni? Gondolom, nem nagyon ment közösségbe. Nekem ez a leginkább hihetetlen....
csi77
Hogy ki be járkált az alapbetegségével egészségügyi intézményekbe. A cikk is írja, hogy új kemót kezdett, előtte is lehetett hetente néhány vizsgálat.
Sobri Jóska
csi77
Most, hogy már több, mint fél év tapasztalatával rendelkezünk, rengeteg ismerős, volt kolléga, távoli rokon, stb. és az ő ismerettségi köreiknek megannyi személyes történetét meghallgattam, anomáliáiból megismertem rengeteget, én biz' arra jutottam, hogy a nagyon elenyésző kivételtől eltekintve szarik mindenki mindenre.
Magánemberként, vezetőként, központilag, intézményileg, suliban, korházban, rendelőben, munkahelyeken, boltokban, üzletekben, sporteseményeken, rendezvényeken, bulikban, személyes találkozókon, akárhol.
Nyilván ez az ember alaptermészete, nem csodálkozok rá, csak ezen világjárvány se azt mutatja, hogy azért bajban használják az emberek az eszüket. Nem használják, mert nincs.
Sobri Jóska
Én meg pont azt látom magam körül, hallva a történeteket, hogy nagyon is odafigyelnek rá az emberek. Csak most nem augusztus közepét, hanem október közepét írjuk. Akkor kellett volna így vigyázni, csak sokaknak kellett a tapasztalat, egyszerűen nem hitték el, meg hát túl kevéssel úsztuk meg tavaszzal.

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 850 — SuperBowl Champions 2013/2014
Minden fel-autoriter / autoriter rendszer leszurte a tanulsagot ebbol a virusbol amugy. Annak ellenere, hogy a teljes tarsadalmat nezve kb. egy influenzarol beszelunk halalozasi aranyok tekinteteben, a legfejlettebb nyugati demokraciakban is a tobbseg elfogadta a legfeltettebb alkotmanyos jogai megnyirbalasat. Zarja be az uzletet, maradjon otthon, ne menjen edzeni, nincs eskuvo, a szerettedet nem temetheted el stb.

Ez a leginvazivabb politikai, allami beavatkozas az egyen eletebe a 2. vh ota, eredetileg 10-20 naprol szolt, de mar lassan fel eve eletben vannak a korlatozasok.

Az olaszoknal most arra szolitottak fel az embereket, hogy otthon is hordjanak maszkot, ha vendeget fogadnak.

Angliaban valamelyik helyi rendorseg arra szolitotta fel a taxisoforoket, hogy "kopjek be" azokat a lakcimeket, ahol velhetoen tobb ember tartozkodik, mint a megengedett (6?).

Az ausztraloknal egy fiatal terhes not az otthonabol vittek el a rendorok, mert facebookon szervezett tuntetest a rendkivul szigoru helyi korlatozasok miatt.

1 evvel ezelott ez meg viccnek sem ment volna el.
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 080 — Слава Україні! Героям слава!
 m.hvg.hu/itthon/20201013_Rekassy_balazs_koronavirus_kontaktkutats kellene mar egy bekemenet, kezdenek elszemtelenedni az orvosok. De remelem csak nyelvbotlas volt es nyertuk ezt a csatat is.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Továbbra sem értem ha már atvezenylesek sora megy, mert nem lehet pár üresen pangó szállodát vagy hasonlót bedobni a közösbe hogy arra az időre legalább az állandó utazgatast megoldjak.

Ennyi kretén nem lehet a miniszteriumba, hogy ilyesmikre nem gondolnak.
FLZOLI
jaja, utána meg megnézhetnék a minisztériumba, hogy hány szoba áll üresen a lakásokba és odaköltöztethetnének embereket.... 😊
Persze ha arra gondolsz, hogy így kellene segíteni a szállodákat, hogy az állam átvállalja a szoba költségeit és igy az átvezényelt orvos / nővér is és a szálloda is jól jár akkor nem szóltam 😊
rokaur
Nyilván piaci alapon megoldva, nem allamositva mindent 😊

több mint 5 éve
rokaur 876
Továbbra sem értem ha már atvezenylesek sora megy, mert nem lehet pár üresen pangó szállodát vagy hasonlót bedobni a közösbe hogy arra az időre legalább az állandó utazgatast megoldjak.

FLZOLI
jaja, utána meg megnézhetnék a minisztériumba, hogy hány szoba áll üresen a lakásokba és odaköltöztethetnének embereket.... 😊
Persze ha arra gondolsz, hogy így kellene segíteni a szállodákat, hogy az állam átvállalja a szoba költségeit és igy az átvezényelt orvos / nővér is és a szálloda is jól jár akkor nem szóltam 😊
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 132 — #NoStress

csi77
Sobri Jóska
csi77

több mint 5 éve

több mint 5 éve

csi77
Sobri Jóska

Hajrá Bad Bones!
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 132 — #NoStress

csi77

több mint 5 éve

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 613 — The Mathematician
kolléganőm most mondja_
oviban 2 csoport bezárva
iskolában 2 osztály
"nem érintett" szülők meg eddig nem is tudtak róla

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
 444.hu/2020/10/13/a-jarvany-elejen-tapsoltak-most-mar-uvoltoznek-a-szulok-a-bethesda-gyermekkorhaz-orvosaival

😕

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 677 — "Montoya por favor!"
Iskolákból történet újra :
Tanárok mondják, hogy az elkövetkező 2 hétben jobban oda kéne figyelni a social distancingre. Vicc. Még mindig nem értem minek gyerekeket tömöríteni, főleg olyanok után amiket itt is olvashattunk pl dande által. De kérdezzétek meg otthon akinek van iskolás gyereke hogy mennyire tartják be a szabályokat.

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
2 éve volt egy hasonló film Natalie Portmannel - Annihilation címen (Expedíció magyarul)
Negritis
Off: az a medves resz eleg para volt, nem szivesen fekudtem le utana aludni 😀
| Gyerekkorom ota vannak visszatero medves almaim, tobbnyire thriller jelleguek |
Borbinho
Tul sokat jartal Erdelyben.
eaglesmcnabb
 www.youtube.com/watch?v=77dtqOOaGLo

több mint 5 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 408 — Do Your Job
ON: 28 elhunyt. :/
Vrij6
Szumma: 996...

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 23 117 — je suis poloska
2 éve volt egy hasonló film Natalie Portmannel - Annihilation címen (Expedíció magyarul)
Negritis
| Gyerekkorom ota vannak visszatero medves almaim, tobbnyire thriller jelleguek |
Borbinho
Tul sokat jartal Erdelyben.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 5 éve
OFF: Annihilationt pont most néztem újra. 😀 Sztalkert is újra akarom

ON: 28 elhunyt. :/

több mint 5 éve
Negritis
Borbinho
jaja, amúgy javaslom a Stalker-t is

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Negritis

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
 index.hu/kulfold/2020/10/13/usa_koronavirus_vakcina_teszt/

több mint 5 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 839 — Steelers fan
Pénteken a telephelyen össznépi, cég által fizetett tesztelés volt, amire a hét végén meg is érkeztek az eredmények.
A pozitív esetek otthon, a többiek dolgoznák tovább.
Viszont dolgoznak azok is, akik nem teszteltették magukat ilyen-olyan indokkal. (Közben meg egy járattal jártak munkába a pozitiv tesztet produkálókkal)
Rákérdeztem, a vezetőség szerint nem lehet a tesztet nem végzőktől megtagadni a munkába állást.
Ez most igaz?
Mert ha igen akkor adtunk a szarnak egy pofont.
(Mondjuk ezt mi úgy oldottuk meg, hogy partizán akció keretében kitiltottunk minden maszk és negatív teszt nélküli embert a részlegről)

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.