Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 647
Én azt gondolom, hogy Gődényt beengedni egy országos nagy tévébe az óriási szakmai hiba, kibaszott dilettantizmus.
Platformot adni, kvázi legitimálni egy ártalmas, káros hülyeségről beszélő embert, az módfelett szakmaiatlan, még bulvárnak is gagyi.
Mintha egy rabbi, egy történész meg egy holokauszttagadó "vitázna" a holokausztról.
Nem szabadott volna beemelni az egyenrangúság látszatát keltve az érvek, vélemények egyanrangú terébe azt, aki csak kommunikációs, tudománytalan, alátámaszthatatlan "érvekkel", csúsztatásokkal, valótlanságokkal, féligazságokkal tudja azt a látszatot kelteni, hogy "én ezt gondolom, ők azt, 1-1, ez két egyenrangú dolog, lehet választani".

Már Balázséktól is óriási hiba volt, de náluk belefér az egyrészt erős bulvárvonal miatt, másrészt őket nem kell komolyan venni, lehet a helyén kezelni egy reggeli rádióműsort.
De az ATV óriásit hibázott, hiszen ahogy arról se beszélget, "vitázik" egy rendőr meg egy erőszaktevő, hogy a közösülésnek csak egy módja a sok közül, amikor a partner nem együttműködő, úgy ez a teljesen fakenews alapú gődényi metodika, retorika se stúdióképes.
Egy mentségük lehet, 2020-t írunk, az abszurdban élünk, a szürreális a mindennapi, az irracionalitás a hétköznapok része, valójában várható volt, hogy ez a jövő útja, ami így már a jelené is.
Sobri Jóska
Teljesen egyetértek, komoly szegénységi bizonyítványa van annak, aki már tudományosan alátámasztott dolgokat se hisz el (nem kell a covidig menni, oltásellenesség laposföld, kiskutyafasza), és aki ilyen, azt nem hogy Boldogkői meg Falus de személyesn a Jóisten se tudná arra rábírni, hogy ne gondolja ezt a beszűkült vágyvezérelt agyával. Az, hogy még felbújtókat is kapnak maguk elé az nagy szégyen, Dr Gődény annyira ért a mikrobiológiához, mint Dr. Pepper...és nem kell nagy kutatómunkát végezni, hogy az ember erre rájöjjön.

több mint 5 éve
davemayer Chicago Bears 15 474 — "Grammar maci"
Én azt gondolom, hogy Gődényt beengedni egy országos nagy tévébe az óriási szakmai hiba, kibaszott dilettantizmus.
Platformot adni, kvázi legitimálni egy ártalmas, káros hülyeségről beszélő embert, az módfelett szakmaiatlan, még bulvárnak is gagyi.
Mintha egy rabbi, egy történész meg egy holokauszttagadó "vitázna" a holokausztról.
Nem szabadott volna beemelni az egyenrangúság látszatát keltve az érvek, vélemények egyanrangú terébe azt, aki csak kommunikációs, tudománytalan, alátámaszthatatlan "érvekkel", csúsztatásokkal, valótlanságokkal, féligazságokkal tudja azt a látszatot kelteni, hogy "én ezt gondolom, ők azt, 1-1, ez két egyenrangú dolog, lehet választani".

Már Balázséktól is óriási hiba volt, de náluk belefér az egyrészt erős bulvárvonal miatt, másrészt őket nem kell komolyan venni, lehet a helyén kezelni egy reggeli rádióműsort.
De az ATV óriásit hibázott, hiszen ahogy arról se beszélget, "vitázik" egy rendőr meg egy erőszaktevő, hogy a közösülésnek csak egy módja a sok közül, amikor a partner nem együttműködő, úgy ez a teljesen fakenews alapú gődényi metodika, retorika se stúdióképes.
Egy mentségük lehet, 2020-t írunk, az abszurdban élünk, a szürreális a mindennapi, az irracionalitás a hétköznapok része, valójában várható volt, hogy ez a jövő útja, ami így már a jelené is.
Sobri Jóska
ATV nem bulvár? Mi volt a célja ezzel szted? Biztos nem a közérdekű tájékoztatás...
Azt értem h a tv miért invitálja meg őket hiszen ez nézettséget generál neki, én azt a 2 úriembert nem tudom megérteni aki (ráadásul sokadjára!) leáll vele vitatkozni. Az elején bemondja hogy nem kellene itt lennem, de azért ott van... na az egy dilettáns, a többit csak érdekek vezérlik, nem hiszem hogy ezt pont te ne látnád.

Szerkesztette: davemayer

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 113 — #NoStress

több mint 5 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 314 — beers & Packers
 www.atv.hu/videok/video-20200921-csatt-1-resz-2020-09-21
 www.atv.hu/videok/video-20200922-csatt-2-resz-2020-09-21

itt van jobb minőségben
Negritis
Király, mondjuk én végigszenvedtem az első verziót, de kb. élvezhetetlen volt, hogy egymást szavába vágnak, és nem az volt, hogy van 1-2 téma, előbb kifejtik a"maszkosok" a véleményüket, csendben meghallgatják Gődényék, aztán reagálnak, elmondják az övékét. Tudom, az lett volna 90 perc akkor. 😀
Vagy nem tudom, így ez már-már kabaré volt, főleg az utolsó 10-12 perc.
Vrij6
Gődény legfőbb és megbocsáthatatlan bűne, hogy (egyik) kedvenc sportja az amerikai foci. Mindnyájunkat lejárat.
nagylaza
Védőfalról gondolom nem is hallott még.
Tactful Cactus
 www.facebook.com/mafsz.01/posts/1896658627030383/
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 074 — Слава Україні! Героям слава!
 444.hu/2020/09/22/megerkezett-a-hatosagi-ar-tobb-szolgaltato-leallt-a-tesztelessel

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 387

itt van jobb minőségben
Negritis
Király, mondjuk én végigszenvedtem az első verziót, de kb. élvezhetetlen volt, hogy egymást szavába vágnak, és nem az volt, hogy van 1-2 téma, előbb kifejtik a"maszkosok" a véleményüket, csendben meghallgatják Gődényék, aztán reagálnak, elmondják az övékét. Tudom, az lett volna 90 perc akkor. 😀
Vrij6
Gődény legfőbb és megbocsáthatatlan bűne, hogy (egyik) kedvenc sportja az amerikai foci. Mindnyájunkat lejárat.
nagylaza
Védőfalról gondolom nem is hallott még.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 5 éve

itt van jobb minőségben
Negritis
Vrij6
nagylaza
Lófaszt.
csipkelli
Oké, meggyőztél😊
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 597 — The Mathematician

itt van jobb minőségben
Negritis
Vrij6
nagylaza
Lófaszt.
csipkelli
ha tényleg nézné az nfl-t, már nem nézné a sok maszk miatt 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
csipkelli 4 010

itt van jobb minőségben
Negritis
Vrij6
nagylaza
Lófaszt.
több mint 5 éve

itt van jobb minőségben
Negritis
Vrij6
több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 074 — Слава Україні! Героям слава!

itt van jobb minőségben
Negritis

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
Nyilván, egy vezető is viselkedhet irracionálisan. De amikor valaki azon mereng, hogy egy döntés mögött mi lehet a logika, vagy mi az értelme egy látszólag a többség számára káros intézkedésnek, akkor felsejlenek az ebben a könyvben leírtak, miszerint a vezető célja nem az, mint az állampolgáré, hogy a hatalom megtartása nem a jó kormányzásról szól. Ez bizonyos és tény. Az, hogy ezt mennyire tudja keresztülvinni, vagy mennyire egészül ki emocionális, és így hibás összetevőkkel, ez persze egyén meg szitufüggő, de a vezetés logikája megköveteli a könyvben leírt stratégiák alkalmazását.Sobri Jóska
Azt próbáltam leírni, hogy nem követeli meg. A selectorate theory egy értelmezése a hatalom működésének / megtartásának a sokból. Valamikori matematikus fiókaként én aztán imádom a matematikailag is leírható modelleket - a játékelmélet meg külön is érdekel -, de ezek ettől még modellek. Ráadásul társadalmi modellek, amiknek azért a valósághoz való viszonyuk mindig is sokkal kisebb, mint pl. a természettudományos modelleké. Nem véletlen, hogy a társadalom tudományok nem is fogadnak el 1-1 modellt annyira uralkodónak, mint a természet-tudományokban szokás.

Szóval persze, érdekes és tanulságos is elgondolkodni rajta, de azért ez nem newtoni mechanika, hogy ha egy golyó elkezd repülni, vagy egy alma elkezd a földre esni, akkor előveszük a "képletet" és megmondjuk a "valóságot".
peterk2005
De nem is pszichohistória, vagy valami légbőlkapott, alátámasztatlan dolog.
Attól, hogy a LEAN-t se lehet ráhúzni mindenre, még az esetek nagyrészében hasznos tud lenni, és megérthetsz általan olyan cégműködést, ami a te primér, ösztönös meglátásodnak ellentmondhat.
Én se állítom, hogy van bármi, ami 400 oldalnyi elmélet, és az pontosan úgy lesz a gyakorlatban.
De ez a könyv módfelett pontosan és értelmezhetően segít abban, hogyha mondjuk Orbán csinál valamit, ami elsőre "faszságnak" tűnik, az egy egyszerű hatalommegtartási logika mentén már elfogadható és értelmezhető, ha nem is akceptálható, vagy erkölcsileg el is ítélhető.

Én ennyiben utaltam, hivatkoztam többször is a könyvre, nem egyfajta "biblia"ként, aminek minden írásjele maga az isteni reveláció.
Szimplán megkönnyíti a folyamatok értelmezését, és mivel közülünk kevesen miniszterelnökök, diktátorok vagy részvénytársaságok igazgatótanácsának elnökei, így segít belelátni az életünkre kiható emberek fejébe, döntéseik mozgatórugóiba.

Ahogy a newtoni almamodell is máshogy viselkedik súlytalanságban, vagy több gravitációs tér alkotta mezőben, de arra tökéletes, hogy Pesten vagy New Yorkban tudhassuk hova pottyan, úgy ez a könyv is azért azügyben nem lő mellé, hogy a hatalomban lévőnek, és a hatalmából hasznot húzó sokaknak, mindig érdeke, hogy a hatalomban is maradjanak, és ez az elsődleges motiváció.

Ahogy például azt is eléggé valósághűen leírja miért fontos a hatalomnak autoriter demokráciában, hogy a közsszolgáltatások alacsony szinten maradjanak, ami olyannyira érint minket, hogy kb. ezen alacsony szintről ír diverdoc a vírus megjelenése óta. Csak jobb, ha tudjuk az okokat és nem elégszünk meg a "jaj-jaj", az "Orbán egy geci", meg a "jobb tudatlannak lenni és mindenre rácsodálkozni" szintjén.

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Ápolónő ismerősöm most írta fb-n, hogy most volt megbeszélés a kórházban (Pécs, de gondolom általánosan ez megy) amelyen elmondták nekik, hogy a mai naptól kezdve minden szakképzett ápoló szerepel egy listán, országos szinten bármikor áttelepíthik bárhova. Pest, Debrecen...stb. Kivételt képez, akinek 3 évnél fiatalabb gyermeke van, vagy nincs képzettsége.
Korrekt. Persze cserébe a remek körülményekért amik között dolgoznak és a kiemelkedő fizetésükért nyilván áldozatot is kell hozniuk.. ohh wait
Szesze
(Állítólag) újranyitják a konténerkórházat Halason, és minden dél-magyarországi beteget oda visznek majd. Mivel alapból nincs személyzet, gondolom ez lesz a megoldás.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve

itt van jobb minőségben

több mint 5 éve

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nyilván, egy vezető is viselkedhet irracionálisan. De amikor valaki azon mereng, hogy egy döntés mögött mi lehet a logika, vagy mi az értelme egy látszólag a többség számára káros intézkedésnek, akkor felsejlenek az ebben a könyvben leírtak, miszerint a vezető célja nem az, mint az állampolgáré, hogy a hatalom megtartása nem a jó kormányzásról szól. Ez bizonyos és tény. Az, hogy ezt mennyire tudja keresztülvinni, vagy mennyire egészül ki emocionális, és így hibás összetevőkkel, ez persze egyén meg szitufüggő, de a vezetés logikája megköveteli a könyvben leírt stratégiák alkalmazását.Sobri Jóska
Azt próbáltam leírni, hogy nem követeli meg. A selectorate theory egy értelmezése a hatalom működésének / megtartásának a sokból. Valamikori matematikus fiókaként én aztán imádom a matematikailag is leírható modelleket - a játékelmélet meg külön is érdekel -, de ezek ettől még modellek. Ráadásul társadalmi modellek, amiknek azért a valósághoz való viszonyuk mindig is sokkal kisebb, mint pl. a természettudományos modelleké. Nem véletlen, hogy a társadalom tudományok nem is fogadnak el 1-1 modellt annyira uralkodónak, mint a természet-tudományokban szokás.

Szóval persze, érdekes és tanulságos is elgondolkodni rajta, de azért ez nem newtoni mechanika, hogy ha egy golyó elkezd repülni, vagy egy alma elkezd a földre esni, akkor előveszük a "képletet" és megmondjuk a "valóságot".

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Szesze New York Giants 21 869 — Giants fan
Ápolónő ismerősöm most írta fb-n, hogy most volt megbeszélés a kórházban (Pécs, de gondolom általánosan ez megy) amelyen elmondták nekik, hogy a mai naptól kezdve minden szakképzett ápoló szerepel egy listán, országos szinten bármikor áttelepíthik bárhova. Pest, Debrecen...stb. Kivételt képez, akinek 3 évnél fiatalabb gyermeke van, vagy nincs képzettsége.
Korrekt. Persze cserébe a remek körülményekért amik között dolgoznak és a kiemelkedő fizetésükért nyilván áldozatot is kell hozniuk.. ohh wait
több mint 5 éve
 foci.444.hu/2020/09/21/kibukott-a-bajor-miniszterelnok-a-budapesti-szuperkupa-dontore-ket-hetre-karatenba-zarhatjak-a-hazaerkezo-bayern-szurkolokat
Negritis
az megvan, hogy a meccsre érkező külföldi szurkolók 72 óráig (!) maradhatnak az országban, és ez alatt az időtartam alatt oda mehetnek, ahova csak akarnak? ez ám a satu...
r.baggio
Nem arról volt szó, hogy csak reptér-stadion-reptér útvonal lesz?
csebi

r.baggio
Értem a célzást, és nem az ellen szól ami miatt beraktad, de már nagyon utálom erre a könyvre való hivatkozást. Sobri Jóska kezdte, és lényegében úgy használja, mint valami axiómát. Hogy amikor valami tetszőt alá akar támasztani, előveszi, hogy ilyen a hatalom logikája, ez van, ilyen a világ, mit pampogsz, fogd fel. De a világ nem ilyen. A valóság az valóság, ami mindig összetettebb, mint egy film, könyv, regény. A Tanú vagy az 1984 fantasztikus művek, tűéles tárdasalomkritikát fogalmaznak meg, sok tekintetben rátapintva a lényegre, de ettől még irodalmi művek. Karikírozzák a valóságot, kiemelik annak a visszásságait, éppen azért, hogy kritizálhassák. Ez a könyv is remek (tessék elolvasni), de a - mondjuk úgy - játékelmélettel megfűszerezett realizmusa, a "világ (és a benne élő emberek) nem olyanok amilyennek látni szeretnénk, hanem olyanok amilyenek valójában, érdekvezéreltek, stb." egyrészt igaz, de például végig feltételezi, hogy a valódi "szelektorok" (winning coalition / selectorate) mindig képes felismerni a saját érdekeiket. Pedig dehogy, hoznak ők is bőven rossz döntéseket (szigorúan hatalmi szempontból). Nem akarok ebbe most belemenni, offtopic is, csak annyit, hogy nagyon sokszor a baromság egyszerűen baromság és kész. És fölösleges hatalomtechnikai lépésként értelmezni, mert nem az, hanem szimplán egy elb*szott lépés / döntés. Ami nagyon sokszor nem is hatalomtechnikai (hatalommegtartási) célból születik. Vagy úgy indul, de mire döntés lesz belőle, már messze nem az.

Befejeztem. 😊 (és elnézést az offtopicért).
peterk2005
Nyilván, egy vezető is viselkedhet irracionálisan.
De amikor valaki azon mereng, hogy egy döntés mögött mi lehet a logika, vagy mi az értelme egy látszólag a többség számára káros intézkedésnek, akkor felsejlenek az ebben a könyvben leírtak, miszerint a vezető célja nem az, mint az állampolgáré, hogy a hatalom megtartása nem a jó kormányzásról szól.
Ez bizonyos és tény.
Az, hogy ezt mennyire tudja keresztülvinni, vagy mennyire egészül ki emocionális, és így hibás összetevőkkel, ez persze egyén meg szitufüggő, de a vezetés logikája megköveteli a könyvben leírt stratégiák alkalmazását.

Én azt gondolom, hogy Orbán legtöbb vezetői döntése mögött bizony ezen könyv hatalommegtartási "ajánlásai", logikája áll, észrevételei, törvényszerűségei húzódnak meg, és egyszerűbb ezeket a könyvből megismerni, mint mindig újra és újra rácsodálkozni, hogy "dehát nem ezt mondta, de nem úgy volt, de ezzel jól kibaszik velünk, de a saját érdekeit nézi, stb.".
Ezért hasznos, ha rajtam kívül más is jelzi, hogy a világ nem úgy működik mint ahogy azt a naívak és idealisták elképzelik.
És ugye az egyén szintjén mindig hasznosabb, ha a valóságot ismeri, arra reflektál, nem keveri az igazsággal, vagy a vágyaival.

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 555 — The only discipline that lasts, is self discipline
 foci.444.hu/2020/09/21/kibukott-a-bajor-miniszterelnok-a-budapesti-szuperkupa-dontore-ket-hetre-karatenba-zarhatjak-a-hazaerkezo-bayern-szurkolokat
Negritis
az megvan, hogy a meccsre érkező külföldi szurkolók 72 óráig (!) maradhatnak az országban, és ez alatt az időtartam alatt oda mehetnek, ahova csak akarnak? ez ám a satu...
r.baggio
csebi

r.baggio
Értem a célzást, és nem az ellen szól ami miatt beraktad, de már nagyon utálom erre a könyvre való hivatkozást. Sobri Jóska kezdte, és lényegében úgy használja, mint valami axiómát. Hogy amikor valami tetszőt alá akar támasztani, előveszi, hogy ilyen a hatalom logikája, ez van, ilyen a világ, mit pampogsz, fogd fel. De a világ nem ilyen. A valóság az valóság, ami mindig összetettebb, mint egy film, könyv, regény. A Tanú vagy az 1984 fantasztikus művek, tűéles tárdasalomkritikát fogalmaznak meg, sok tekintetben rátapintva a lényegre, de ettől még irodalmi művek. Karikírozzák a valóságot, kiemelik annak a visszásságait, éppen azért, hogy kritizálhassák. Ez a könyv is remek (tessék elolvasni), de a - mondjuk úgy - játékelmélettel megfűszerezett realizmusa, a "világ (és a benne élő emberek) nem olyanok amilyennek látni szeretnénk, hanem olyanok amilyenek valójában, érdekvezéreltek, stb." egyrészt igaz, de például végig feltételezi, hogy a valódi "szelektorok" (winning coalition / selectorate) mindig képes felismerni a saját érdekeiket. Pedig dehogy, hoznak ők is bőven rossz döntéseket (szigorúan hatalmi szempontból). Nem akarok ebbe most belemenni, offtopic is, csak annyit, hogy nagyon sokszor a baromság egyszerűen baromság és kész. És fölösleges hatalomtechnikai lépésként értelmezni, mert nem az, hanem szimplán egy elb*szott lépés / döntés. Ami nagyon sokszor nem is hatalomtechnikai (hatalommegtartási) célból születik. Vagy úgy indul, de mire döntés lesz belőle, már messze nem az.

Befejeztem. 😊 (és elnézést az offtopicért).

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 668 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Ennyi idő után már egyáltalán nem kéne prioritás legyen a retardált réteg meggyőzése arról, hogy a Föld mégsem lapos.

Mondja mindenki a saját nyomoronc marhaságait, akinek gusztusa van hozzá le is állhat néha vitázni az ilyenekkel, de alapvetően kár energiát és időt pazarolni erre.
Ha már ide volt linkelve, a Pumpedék rajongó táborával se áll le senki eszmecserét folytatni a magaskultúráról

több mint 5 éve
Nagyon nagy öngólt rúgott az elején az a Boldogkőy (nem tudom hogy hivjak elnezest), ha nem tartja ezt tudományos vitának de hangsúlyozza hogy nem akarja hogy ez annak tűnjön mi a faxért ült le újra velük...? Bebizonyosodott a rádiós vitájuknál hogy semmi gyakorlati haszna nincs (nem győztek meg egy vírus szkeptikust sem jó eséllyel), akkor miért fogad el egy ilyen felkérést, ezzel teret engedve pont az ellenlábasnak? Laikusnak annyi tűnik fel hogy van egy kevésbé határozott, előre magyarázkodó fél és van egy határozottabb, a lényegi mondanivalók felett az emberek nagy része elsiklik. Pont mint egy politikai vitában.
davemayer
gondolom vmennyi lóvét csak kapott ezért
briareos
én azt nem értem hogy nincs valami kompetensebb ember aki csinálná ezeket?

Marcinál is ők voltak, itt is meg ugye Balázsnál is

több mint 5 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan

Orbán Viktor sajtótájékoztatója a Szuperkupa meccs megrendezéséről (2020, colorized)

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 840 — no es importante
Negritis
r.baggio
csebi

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 695 — Lucas Scott
Negritis
r.baggio
Nem arról volt szó h csak reptér-stadion-reptér útvonal lesz?

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 840 — no es importante
Negritis

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal