OFF topik

30 feliratkozó

több mint 2 éve
Mikey Cincinnati Bengals 20 577
Illetve h kibaszott kanalakat is lopnak?!!!meg papirtorlot!?
YoungZeeZee
Mamám bent feküdt januártól márciusig a tatabányai kórházban. Ez idő alatt nagyjából négy kiskanalat és két leveses kanalat vittem be neki.
Mikey
Ott hagyjak a tejfolt a magatejetetlen embernek h egye....hogy?!vacsorara!
YoungZeeZee
Rendszeresen én etettem meg vele a joghurtot is, mikor munka után bementem látogatóba...
Mikey
Volt olyan ismeros aki kimaxolt mindent. 3orat volt bent.furdetes, etetes stb......
YoungZeeZee
Fürdetnem szerencsére nem kellett, az nem ment volna. De etetni rendszeresen... ja meg bekenni felfekvés elleni krémmel, a végtagjait tornáztatni...

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 2 éve
YoungZeeZee 9 403
YoungZeeZee
Mamám bent feküdt januártól márciusig a tatabányai kórházban. Ez idő alatt nagyjából négy kiskanalat és két leveses kanalat vittem be neki.
Mikey
YoungZeeZee
Rendszeresen én etettem meg vele a joghurtot is, mikor munka után bementem látogatóba...
Mikey
Volt olyan ismeros aki kimaxolt mindent. 3orat volt bent.furdetes, etetes stb......
több mint 2 éve
YoungZeeZee
Mikey
YoungZeeZee

több mint 2 éve
YoungZeeZee 9 403
YoungZeeZee
Mikey
több mint 2 éve
YoungZeeZee

több mint 2 éve
YoungZeeZee 9 403
Mar nem tudom h volt az orvosos flame...1 ev alatt kettapasztalat...azert az urolso napok telhetnenek meltosaggal es ne egy darab szarnak nezzek az embert.teny vannak normalis emberek akik hozzaallasa megfelelo...es ez nem penz kerdes csak.

több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 907 — Cowboys fan
Lehet kéne repülős topicot csinálni 😊

Kérdés (a válasz valszeg nemleges, de sosem árt tisztázni): repülőfedélzeten, kézipoggyászban, légmentesen lezárt csomagolásban lehet kis mennyiségben (30 ml) szállítani olyan anyagot, ami gyúlékony?
Makettezéshez hoznék be cuccot, ami itthon hiánycikk, nekem viszont pont kellene...
slowmotion
 www.bud.hu/utazas/utazas_elott/poggyasz_es_biztonsagi_ellenorzes/utasbiztonsagi_ellenorzes
r.baggio
Megnézem az MSDS-t, telefonon nem nyitotta meg.
(De jó lenne, ha ismerném a kapitányt, és ő fel tudná vinni a fülkébe 😮 de nem ismerem)
több mint 2 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 266 — no es importante

Kérdés (a válasz valszeg nemleges, de sosem árt tisztázni): repülőfedélzeten, kézipoggyászban, légmentesen lezárt csomagolásban lehet kis mennyiségben (30 ml) szállítani olyan anyagot, ami gyúlékony?
Makettezéshez hoznék be cuccot, ami itthon hiánycikk, nekem viszont pont kellene...
slowmotion
 www.bud.hu/utazas/utazas_elott/poggyasz_es_biztonsagi_ellenorzes/utasbiztonsagi_ellenorzes

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 907 — Cowboys fan

több mint 2 éve
NB2 New England Patriots 27 456 — nabege2@yahoo.com
 www.hwsw.hu/daralo/66998/black-friday-ecommerce-forgalom-visszaeses.html
több mint 2 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 112 — Így remélem megfelelek nektek.....
Akkor úgy korrekt legyen itt másik oldal 😏

telex.hu/eletmod/2023/12/06/orvosok-irtak-a-korhazakban-az-orvos-beteg-hozzatartozo-kommunikacio-korhazi-elet
több mint 2 éve
Rejtély, mi okozza, és végleges gyógymód sincs: egyre többen küzdenek itthon gyulladásos bélbetegséggel

Engem hét éve vitt el majdnem pár hónap lefolyása alatt a Crohn, volt sztómám is egy évig, háromszor műtöttek, kivették a fél vastagbelemet, amin akkor volt jóindulatú rákos daganat is.

Azóta kéthavonta biológiai terápia (szteroidokat kapásból átugrottuk), de az elmúlt egy évben a kezelés utáni rosszullétek és a gyakori migrén miatt szeptemberben másik gyógyszerre váltottunk, amit kéthetente adok be magamnak itthon.
A migrén elmúlt azóta, de a nagyon erős gerinc- és derékfájdalom megmaradt, konkrétan megkeseríti a mindennapjaimat. Ami nem csoda, hiszen 34 éves létemre az orvos elmondása szerint olyan a gerincem mint egy 65-70 évesé.
A hasam teljesen változó, néha jobb, néha rosszabb, semmi "logika" nincs benne. Ja, annyi biztos, hogy a hidegfrontok és általában a hideg időjárás nagyon oda tud baszni neki. De hónapok óta a "nem jó" és a "rossz" között váltakozik, rengeteget fáj és görcsöl.

És hét év alatt semmivel sem tudtak meg többet az egészről a szakemberek.

Nem kívánom senkinek, még az ellenségemnek sem hogy ilyen betegséggel éljen. Nemcsak a fizikai részét, a lelki oldalát sem.

Szerkesztette: Mikey

több mint 2 éve
warr_b Washington Commanders 27 895 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Pont témába vág

telex.hu/eletmod/2023/11/30/orvos-beteg-hozzatartozo-kommunikacio-egeszsegugy-haziorvos-korhaz-nogyogyaszat

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
Fontos_Vidra Green Bay Packers 1 592
kifejezetten szeretem ezt a csatornát és pont tegnap készült video arról, hogy a mai internet hogyan változtatja meg az embereket
nem mondom, hogy mindennel egyetértek, de jó gondolatébresztő, és ez a blog jutott eszembe, amikor a “régi internetről” beszél, és annak a kis közösségeiről
 youtu.be/fuFlMtZmvY0?si=FOGg2CkoXULF8N92
több mint 2 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 276 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
de ha Gyurcsány lenne...
NB2
akkor rosszabb lenne.
csebi
Mert akkor fizetni is kellene érte, ugye.
Dzsokijuing
VIZITDÍÍÍÍÍJ!!!! 😊

több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
Anyumat egy hónappal ezelőtt három egymást követő napon, összesen 5x küldték haza sürgősségiről, ebből négyszer mentő vitte.
A negyedik napon felmentem a kórház igazgatójához és mondtam, h ha nem kap normális diagnosztikát, akkor feljelentem.
Rögtön felvették osztályra, 427 volt a CRP-je, kiderült, h vérmérgezése volt, kismedencei, hugyúti és bélgyulladással.
Egy-két napon belül bekövetkezett volna a legrosszabb.
Most jobban van, igaz, hogy azóta magánpraxisba és egy magánklinikára jár (kardiológia, urológia, immunológia, gasztroenterológia, etc).
A kórházban nem készült MR, nem volt szívultrahang - pedig szívelégtelenség is felmerült, gyakorlatilag infúzióra tették és gyógyszerezték.
Én értem az alulfinanszírozottságot, de a hozzáállást nem tudom elfogadni. Úgy éreztük, h egy 65+-os ember élete konvegál a 0-hoz...
Willie Parker
szerintem ez kb ki van adva parancsba 😕
peach
Így-így fizetni kéne utánuk nyugdíjat.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
peach Atlanta Falcons 15 607 — a new hope (again)
Anyumat egy hónappal ezelőtt három egymást követő napon, összesen 5x küldték haza sürgősségiről, ebből négyszer mentő vitte.
A negyedik napon felmentem a kórház igazgatójához és mondtam, h ha nem kap normális diagnosztikát, akkor feljelentem.
Rögtön felvették osztályra, 427 volt a CRP-je, kiderült, h vérmérgezése volt, kismedencei, hugyúti és bélgyulladással.
Most jobban van, igaz, hogy azóta magánpraxisba és egy magánklinikára jár (kardiológia, urológia, immunológia, gasztroenterológia, etc).
A kórházban nem készült MR, nem volt szívultrahang - pedig szívelégtelenség is felmerült, gyakorlatilag infúzióra tették és gyógyszerezték.
Én értem az alulfinanszírozottságot, de a hozzáállást nem tudom elfogadni. Úgy éreztük, h egy 65+-os ember élete konvegál a 0-hoz...
Willie Parker
szerintem ez kb ki van adva parancsba 😕

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 2 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 074 — Lájkold a zsűrit!
 www.youtube.com/watch?si=GY3i8JL42WvhXnRG&v=yyolKOrteYY&feature=youtu.be

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 527 — Saturday Night Lights
de ha Gyurcsány lenne...
NB2
akkor rosszabb lenne.
csebi
Mert akkor fizetni is kellene érte, ugye.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 931 — Lucas Scott
de ha Gyurcsány lenne...
NB2
akkor rosszabb lenne.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 370 — Patriot
Tegyük hozzá -minden emberi türelmetlenségét megértve- hogy 25000 szakdolgozó hiányzik a rendszerből. Sokszor nem is az orvos a leginkább leterhelt, hanem az ápoló és mivel ekkora a hiány, nem rúgják ki azokat sem, akiket ki kellene.
Tuskók mindenhol vannak, de ilyen kiszolgáltatott helyzetben mindenki érzékenyebb, ezért is lenne jó kezdeni valamit a helyzettel. (Persze inkább legyenek bunkók és hozzá-nemértők, minthogy Gyurcsány-Soros betelepítsen indiai meg szíriai nővéreket akik a nagyikat és az óvodásokat nem-váltó műtéteznék)
több mint 2 éve
NB2 New England Patriots 27 456 — nabege2@yahoo.com
de ha Gyurcsány lenne...
több mint 2 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 16 936
több mint 2 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 135 — #NoStress
Nagymamám tavaly betegen kórházba került, ott elkapta a koronát, a másik kórházban amikor véletlenül összecsinálta magát, az ápoló úgy beszélt vele, hogy megalázottságában már azt mondta, hogy akkor inkább már verje meg, mire a válasz az volt, hogy ha nem féltené a munkáját, meg is verné...
gyeek
Ez azért összetettebb.
Amikor legutóbb a balesetire kerültem, és egy feleakkora ápolósrác, mint én úgy beszélt velem, mint egy fogyatékossal, akkor azt mondtam neki, hogy "szarul vagyok, nem hülye, es ha úgy beszel velem, mint egy hülyével, akkor úgy fogom az ujjamat feldugni az orrába és leszakítani, mint egy hülye", mire elnézést kért, és teljesen megváltozott a stílusa.
Ennek ellenére ezt követően teljesen korrektül, megfelelően elláttak, pedig sokan voltak betegek, és az egyik doki akkor már 16 órája tolta, nem váltották le, ha jól vettem ki a puffogásából, ráadásul volt műszere, ami nem is működött, a vérnyomásmérőt meg nem tudta ráapplikálni a felkaromra.
Szóval ez se fehér-fekete.

több mint 2 éve
gyeek LSU Tigers 8 598 — Grady Judd fan
Tudom, demagóg meg minden, ès persze tisztelet a kivètelnek, de esetleg dolgozni kellene kedves orvos kollègák ès azt a Hippokrateszi esküt nem figyelmen kívül hagyni....

index.hu/belfold/2023/11/29/egeszsegugyi-korhazak-mutetek-varolista-41-ezer-fo/
dande2
indexről hozni orvosos/kórházas cikket nettó hülyeség már kezdésnek. elolvasás nélkül megmondom, hogy hazugság.
az egészségügy leginkább a maradék orvos és ápoló miatt működik, de persze verd el rajtuk a port. sokáig csinálod meg a többi károgó, aki életében nem dolgozott egészségügyben sikeresen el fogja érni, hogy a maradék ember is felálljon és eltakarodjon a faszba külföldre, ahol megfizetik és tisztelik azokat, akik erre tették fel az életüket.
Fontos_Vidra
Én tisztelem a dokikat, rossz tapasztalatom nem nagyon volt velük, de talán azért, mert ezt az arrogáns, kivagyi stílust senki sem engedte meg magának, mint most te - főleg pályakezdőként.
Szokol
szóval van egy alulfinanszírozott egészségügy, amiben az orvosok, ápolók stb le kell nyeljék, hogy az index meg utána az emberek arra a következtetésre jutnak, hogy nem az állam a hibás hanem ők maguk?
lehet fiatal vagyok, de azért nem lábtörlő. kb annyi tiszteletet adok amennyit én kaptam eddig. vagy legyek boldog a pénzemmel amit megkeresek és kuss a nevem? 😀
Fontos_Vidra
Nem. Add meg a tiszteletet a betegeknek, akik leszarják az egész szituációt és csak meg akarnak gyógyulni. Szakmai alázatnak hívják.

Minden szakmában vannak problémák, ezen a fórumon többségében intelligens emberek vannak, felesleges károgózni, el lehet magyarázni.
Szokol
Ahogy írtam, tisztelet a kivételnek, de sajnos az utóbbi időben aeglèvő kivètelnek, ahogy a környezetemben tapasztalom. Mivel már a legvègèn jutnak el hozzám azemberek (temetès), ès mesèlnek "szèp" törtèneteket anomáliákról. S ennek jó rèsze nem finanszírozottságtól függ, hanem egész egyszerűen emberi hozzáállásról...

Nem hangulatot akartam gerjeszteni az orvosok ápolók satöbbi ellen nem ez volt a cèl. Nyilván ebben benne van a kormány vastagon sajnos, de a másik oldal felől se èrzèkelem, hogy ne adnanak alapot (most rossz szót hasznalok) az elègedetlensègnek. Ezt ettől a cikktől függetlenül is tartom sajnos.

Na bocsanat ha valakinek lelkèbe gázoltam, nem volt szándèkom.
dande2
Sajnos én is elég rosszakat tapasztaltam. Apám 1 hónapja halt meg, azt állította halála előtt, hogy verték. Nagymamám tavaly betegen kórházba került, ott elkapta a koronát, a másik kórházban amikor véletlenül összecsinálta magát, az ápoló úgy beszélt vele, hogy megalázottságában már azt mondta, hogy akkor inkább már verje meg, mire a válasz az volt, hogy ha nem féltené a munkáját, meg is verné... Nem akarom itt ragozni mit tennék én vele, ha ilyenen kapnám. Feleségem húga ápoló. Vannak sztorijai köcsög betegekről, de a leghajmeresztőbbek a személyzet oldaláról érkeznek. Emberéletekről van szó. Bele se merek gondolni mi lenne velem ha életem végén közkórházba jutnék...

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.

"ALL IN" refers to the proximity of Jerry's head to his ass