OFF topik
30 feliratkozó
több mint 13 éve
itt még a kurvázásról is lehet nyíltan beszélni, szóval lassan annyira liberálisok leszünk, hogy hamarosan lehetmasabowl.hu címen fog futni az oldalpersze, de ha kiskorodban lemetszették a fitymádat, szép hosszú pajeszt növesztettek veled, naponta ötször el kellett olvasnod a Tórát és mindenhol kipát hordanod, onnan kicsit nehezebben hátrálsz meg, mint ahogy teszem fel egy katolikus kiábrándul a vallásábólJJErről nem tudok nyilatkozni, nem éltem még át a szitut... 😊 Sőt, vallásos sem vagyok, szóval annyira nem érint a dolog, viszont azért fura lenne ha a katolikus vallás gyalázása megtűrt lenne, még az izrealita vallásé tilos...Rataxes
én alapból minden gyalázás/fikázás/gyűlölködés ellen vagyok, de hát az olvasók szava a szent
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Akkor ezután terítéken az iszlám 😀
több mint 13 éve
persze, de ha kiskorodban lemetszették a fitymádat, szép hosszú pajeszt növesztettek veled, naponta ötször el kellett olvasnod a Tórát és mindenhol kipát hordanod, onnan kicsit nehezebben hátrálsz meg, mint ahogy teszem fel egy katolikus kiábrándul a vallásábólJJErről nem tudok nyilatkozni, nem éltem még át a szitut... 😊 Sőt, vallásos sem vagyok, szóval annyira nem érint a dolog, viszont azért fura lenne ha a katolikus vallás gyalázása megtűrt lenne, még az izrealita vallásé tilos...
Nekem semmi bajom a zsidókkal. Számtalan magyar zsidó csinált korszakalkotót, vagy segített Magyarországon. Ezért csak dicséretet érdemelnek.Ok, így már világos 😊 A katolikusok meg mind homokos pedofil álszent figura 😊
JC6
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Ok... De valamilyen szinten a zsidóság is egy vallás (is) nem? Sőt, már vannak olyan vallási csoportok, ahol a nemzsidók a zsidókat "istenítik".RataxesNekem semmi bajom a zsidókkal. Számtalan magyar zsidó csinált korszakalkotót, vagy segített Magyarországon. Ezért csak dicséretet érdemelnek.
Annak a rágalomhadjáratnak meg, amit évek óta önt egy bizony réteg az arcunkba nem dőlök be, hogy MO-t akarják, amikor "otthon" szinte semmijük sincs, és ha van is, annak minden egyes négyzetcentiméteréért harcolniuk kell.
több mint 13 éve
Ok... De valamilyen szinten a zsidóság is egy vallás (is) nem? Sőt, már vannak olyan vallási csoportok, ahol a nemzsidók a zsidókat "istenítik".Rataxespersze, de ha kiskorodban lemetszették a fitymádat, szép hosszú pajeszt növesztettek veled, hogy jobban kiemeljék karvaly orrodat, naponta ötször el kellett olvasnod a Tórát és mindenhol kipát hordanod, onnan kicsit nehezebben hátrálsz meg, mint ahogy teszem fel egy "általánosan nevelt" katolikus kiábrándul a vallásából
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Ok... De valamilyen szinten a zsidóság is egy vallás (is) nem? Sőt, már vannak olyan vallási csoportok, ahol a nemzsidók a zsidókat "istenítik".
Ex-Rataxes
több mint 13 éve
azokat zsidózhatod le, akik nem zsidónak születtek 😉Ahha értem... Akkor zsidózni zsidózhatunk?RataxesHa az egyértelmű rasszizmust tiltjátok, akkor ugye a vallásgyalázást is?SchleckElmondom mi a lényeges különbség a kettő között.
Akit a rasszizmus megtalál az NEM TEHET ARRÓL, AMIVEL MEGTALÁLJÁK. Vagyis cigánynak/magyarnak/zsidónak/négernek/kínainak/szlováknak/belgának, stb. születik, és pusztán létének ezen attribútuma miatt éri hátrányos megkülönböztetés.
A vallásgyalázás, vagy vallásossággyalázás EGY DÖNTÉS EREDMÉNYÉT ÍTÉLI MEG. Vagyis amit egy felnőtt ember felnőtt fejjel dönt, hogy mondjuk ő katolikus lesz, azt egy másik ember megbírálja ezen szerinte rossz döntése miatt.
(A vallásgyalázás az egy egész ilyen csoport -vagyis egyház, vallási közösség- döntését találja meg ezen döntése alapján.)
Vagyis amíg a rasszista olyan dologért talál meg amiről nem tehetsz, addig aki a vallásoddal talál meg, az olyan dologért talál meg, amiről tehetsz.
Ez a nagy különbség.
A tetteink megítélhetőek (bár elméletben ez az Ő dolga, nem más embereké, de emberek vagyunk, szeretünk ítéleni), a származásunk, esetleges testi fogyatékosságaink, és mindazok a dolgok amelyekről nem tehetünk pedig nem.
De persze mindenki úgy gondolja, ahogy csak akarja.Sobri Jóska
sőt akár még cigányozhatsz is, de csak olyanok esetében, akik önszántukból csatlakoztak a cigány közösséghez és vették át szokásaikat
---
több mint 13 éve
Ahha értem... Akkor zsidózni zsidózhatunk? Vagy azért árnyaltabb a kép? 😊Ha az egyértelmű rasszizmust tiltjátok, akkor ugye a vallásgyalázást is?SchleckElmondom mi a lényeges különbség a kettő között.
Akit a rasszizmus megtalál az NEM TEHET ARRÓL, AMIVEL MEGTALÁLJÁK. Vagyis cigánynak/magyarnak/zsidónak/négernek/kínainak/szlováknak/belgának, stb. születik, és pusztán létének ezen attribútuma miatt éri hátrányos megkülönböztetés.
A vallásgyalázás, vagy vallásossággyalázás EGY DÖNTÉS EREDMÉNYÉT ÍTÉLI MEG. Vagyis amit egy felnőtt ember felnőtt fejjel dönt, hogy mondjuk ő katolikus lesz, azt egy másik ember megbírálja ezen szerinte rossz döntése miatt.
(A vallásgyalázás az egy egész ilyen csoport -vagyis egyház, vallási közösség- döntését találja meg ezen döntése alapján.)
Vagyis amíg a rasszista olyan dologért talál meg amiről nem tehetsz, addig aki a vallásoddal talál meg, az olyan dologért talál meg, amiről tehetsz.
Ez a nagy különbség.
A tetteink megítélhetőek (bár elméletben ez az Ő dolga, nem más embereké, de emberek vagyunk, szeretünk ítéleni), a származásunk, esetleges testi fogyatékosságaink, és mindazok a dolgok amelyekről nem tehetünk pedig nem.
De persze mindenki úgy gondolja, ahogy csak akarja.Sobri Jóska
Ex-Rataxes
több mint 13 éve
Ha az egyértelmű rasszizmust tiltjátok, akkor ugye a vallásgyalázást is?SchleckElmondom mi a lényeges különbség a kettő között.
Ez a nagy különbség.
De persze mindenki úgy gondolja, ahogy csak akarja.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
fetomy: gondolj bele, milyen egy ilyesféle vallásba beleszületni...kezdődik azzal, hogy megkeresztelnek, aztán fokozatosan építenek be az egyházba és olyanokat követelnek tőled, amit 1., nem tudsz betartani, 2. ha be is tudsz, ők nem tudják, mégis megkövetelik. és így nőnek fel emberek... sajnálom szerencsétleneket, mert ez nem élet.
több mint 13 éve
Ha az egyértelmű rasszizmust tiltjátok, akkor ugye a vallásgyalázást is?
több mint 13 éve
Az egyházak hitet biztosítanak olyanoknak, akiknek szüksége van arra, hogy megnyugtassák, hogy miután meghalt, kurvajó lesz neki a Mennyek országában Jézus szakálla alatt.Nem lennék tagja egy egyháznak sem, ahhoz túl sajátos elképzeléseim vannak, amik még csak nem is szilárdak (hogy is lehetnének...), viszont olyan szinten nincs baj velük, hogy sok embernek adnak pluszt. Nekem nem, és szükségem sincs rájuk, így nyilván egyáltalán nem értek egyet az egésszel, főleg nem az álszent oldalával.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Hát a katolicizmus az a fajta, amin én csak nevetek.Reggeli mise, esti mise, éjfélimise, éjfélibáb...szentanya, szentapa, nagymama, nagyapa. Bérmálkozás, tökömtudja mi. A legkeményebb az, amikor valaki megcsalja a párját, aztán lerendezi 5 miatyánkkal meg 10 üdvözléggyel. Bár sok "bűnt" így intéznek el...Szerintetek ez használ valamit, most komolyan? Vagy, a "Krisztus testeeeeee....Krisztus testeeeeeeeee....". Hihető...
Senkit nem akarok megbántani, sem kifigurázni a "legősibb vallást", de amíg a háttérben a képmutatás zajlik (homok papok, meg pedofilok, a volt "kisnáci" pápáról nem is beszélve), nem tudom mit várnak a hívektől...
Álszentek.
több mint 13 éve
A Biblia szellemében ott van az önmegtartóztatás is, meg ugye a 7 főbűn, valami film is készült róla. Amúgy meg csomizd a farkad, nehogy elkapjál valami rákot, aztán tagadd le, mint a többi templombajáró ájtatos manófüligjimmyNem kaptam még soha el semmit, és még templombajáró se vagyok. 😊
Érdekes emberekkel barátkozol.
több mint 13 éve
A Biblia szellemében ott van az önmegtartóztatás is, meg ugye a 7 főbűn, valami film is készült róla. Amúgy meg csomizd a farkad, nehogy elkapjál valami rákot, aztán tagadd le, mint a többi templombajáró ájtatos manó
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson
több mint 13 éve
Kicsit vaskalapos vallásfelfogás, de ha neked így teljes és boldog az életed, ám legyen. Nekem máshogy. 😊Sobri Jóskaegy szóval nem mondtam hogy ez az én felfogásom 😉
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
Kicsit vaskalapos vallásfelfogás, de ha neked így teljes és boldog az életed, ám legyen. Nekem máshogy. 😊tök8 ha keresztény vagy akkor ne paráználkodj 😉 ha nem akkor nem tudom 😀eaglesmcnabbA paráználkodás agglegényekre is vonatkozik Sobri 😉Én meg nem vagyok katolikus. 😉Sobri Jóska
JJ: bérmálkozás előtt meggyóntam hogy lusta voltam kimenni áldozni mise végén, ezért nem mentem. Mire a pap megszólalt: hú ez nagyon nagy bűn, meg sem érdemelném hogy megbérmálkozzak. Aki komolyan betartja a Bibliát az kb. úgy él mint a zsidók Izraelben.
Pl. egy római katolikus ember vasárnap nem dolgozhat. Semmit. Mondjuk én ezt be is tartom 😀eaglesmcnabb
több mint 13 éve
tök8 ha keresztény vagy akkor ne paráználkodj 😉 ha nem akkor nem tudom 😀A paráználkodás agglegényekre is vonatkozik Sobri 😉Én meg nem vagyok katolikus. 😉Sobri Jóska
JJ: bérmálkozás előtt meggyóntam hogy lusta voltam kimenni áldozni mise végén, ezért nem mentem. Mire a pap megszólalt: hú ez nagyon nagy bűn, meg sem érdemelném hogy megbérmálkozzak. Aki komolyan betartja a Bibliát az kb. úgy él mint a zsidók Izraelben.
Pl. egy római katolikus ember vasárnap nem dolgozhat. Semmit. Mondjuk én ezt be is tartom 😀eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 13 éve
A paráználkodás agglegényekre is vonatkozik Sobri 😉Én meg nem vagyok katolikus. 😉
több mint 13 éve
A paráználkodás agglegényekre is vonatkozik Sobri 😉JJ: bérmálkozás előtt meggyóntam hogy lusta voltam kimenni áldozni mise végén, ezért nem mentem. Mire a pap megszólalt: hú ez nagyon nagy bűn, meg sem érdemelném hogy megbérmálkozzak. Aki komolyan betartja a Bibliát az kb. úgy él mint a zsidók Izraelben.
Pl. egy római katolikus ember vasárnap nem dolgozhat. Semmit. Mondjuk én ezt be is tartom 😀
több mint 13 éve
azért "népszerű" vallás a katolicizmus, mindent lehet úgy értelmezni, ahogy nekem tetszik, ha valami nagyon bánt, akkor meg szépen meggyónom és meg is van bocsátva
---
több mint 13 éve
A Bibliának a szelleme a fontos. Nem kell szó szerint értelmezni, ráadásul az nem is "ne paráználkodjál", hanem: לֹא תִּנְאָף׃ , de ezen ne vesszünk össze.Ne paráználkodjál. Elég alapszabálynak tűnik. 😛 😀szabaJézusom, hova került az érzékeny, keresztény lelkem 😀 😀 😀JC6De ez most nem az érzékeny lelkekről szól, hanem az érzékeny farkakról. 😊
Az hagyján, de Sobrinak a Tebow fansága kemény kettősségre utal. 😀szabaTagadom.
A kurvázáshoz semmi köze a léleknek.
Egy felnőtt ember ezeket a dolgokat tudja külön kezelni. 😊Sobri Jóska
Itt a teljes szöveg:
Egyébként az autentikus magyar fordításban így szerepel: Ne törj házasságott/ ne légy házasságtörő. Paráználkodásról aggglegények esetében nem rendelkezik. 😊
több mint 13 éve
szaba
10 550
Ne paráználkodjál. Elég alapszabálynak tűnik. 😛 😀Jézusom, hova került az érzékeny, keresztény lelkem 😀 😀 😀JC6De ez most nem az érzékeny lelkekről szól, hanem az érzékeny farkakról. 😊
Tagadom.Jézusom, hova került az érzékeny, keresztény lelkem 😀 😀 😀JC6Az hagyján, de Sobrinak a Tebow fansága kemény kettősségre utal. 😀szaba
Egy felnőtt ember ezeket a dolgokat tudja külön kezelni. 😊Sobri Jóska
több mint 13 éve
Jézusom, hova került az érzékeny, keresztény lelkem 😀 😀 😀JC6De ez most nem az érzékeny lelkekről szól, hanem az érzékeny farkakról. 😊
Tagadom.Jézusom, hova került az érzékeny, keresztény lelkem 😀 😀 😀JC6Az hagyján, de Sobrinak a Tebow fansága kemény kettősségre utal. 😀szaba
Egy felnőtt ember ezeket a dolgokat tudja külön kezelni. 😊
több mint 13 éve
szaba
10 550
Jézusom, hova került az érzékeny, keresztény lelkem 😀 😀 😀JC6Az hagyján, de Sobrinak a Tebow fansága kemény kettősségre utal. 😀