Politika
66 feliratkozó
5 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (húsvét vasárnapi adatokkal frissítve)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
Szerkesztette: Löfli
több mint 2 éve
Hogy rohadna rátok...már bocsánat 😡😡😡😡😡telex.hu/belfold/2023/06/14/katasztrofavedelem-biztositas-tuzoltok-tuzoltosag
több mint 2 éve
sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2023/06/14/bezart-zsoka-fogadoja-a-balatonnal/ők is biztosan a Fideszre fognak szavazni legközelebb is 😊
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2023/06/14/kreta-magyar-allampapir-uzenetÉs most repüljünk vissza a múltba, és képzeljük el magunkat a középiskolai ballagáson, ahogy valamelyik szülő átnyújt egy borítékot egy igazolással, hogy a jövőnk biztosítékaként, a családtól kapott összegen vettek nekünk állampapírt. 😀
😀
Amadeus von Dollárbaloldal
több mint 2 éve
teljesen felejtős az állam perlése.telex.hu/belfold/2023/06/13/statusztorveny-tanarok-vegkielegites-pdszTe vagy a jogász, te mondd meg, de szerintem emiatt simán perelhető lesz az állam. Van/volt egy törvény, ami alapján mondjuk egy tanár 10 évet ledolgozott közalkalmazottként, a törvényben megadott feltételek mellett. Aztán megváltoztatják a feltételeket, amit ő nem fogad el - ami nem számít felmondásnak, hiszen nem felmondja a jogviszonyát, hanem az megszűnik és egy új jogviszony keletkezik amit ő nem vállal -, akkor neki jár az, amit a korábbi jogviszonya a számára garantált. Nem lehet visszamenőleg csak úgy elvenni, amiért már megdolgozott.
nem fognak felmondani. Figyeljétek meg.
peterk2005 udvari bolond
több mint 2 éve
A tegnapi Jólvanezígyben mondta Ádám, hogy sok sztori előtt volt hosszabb kontextus, csak azt ki kellett vágni. Ilyen egy 3 órás beszélgetés 80 percesre vágva, hektikus, ez van.Sokaknak nem tetszett Havas (kommentekből leszűrve), de nekem pont azért is volt érdekes.én is több részletben néztem miattaérdekes beszélgetésAz elmúlt 2 év első videója Ádáméktól, amit nem bírtam végignézni. Havas elviselhetetlen. A szerepét jól tölti be, de élvezhetetlenné teszi az egész beszélgetést.
www.youtube.com/watch?v=CztLekgxEUo
Negritis, a vajda
thebeke
de pont miatta is volt érdekes, mert sokat tett hozzá
Negritis, a vajda
Többen azt is kifogásolták, hogy személyes történeteket hozott, hogy ettől mennyire egoista, de szerintem pont az egy jó dolog, ha az ember egy állítását személyes tapasztalások alapján próbálja alátámasztani.
Mondjuk az, hogy egy-egy sztori mennyiben kapcsolódik az eredeti kérdéshez, vagy mennyiben válasz rá egy külön kérdés. Illetve az is, hogy egy-egy hosszú monológot a felére/negyedére le lehetne vágni, a lényeges tanulságot kimondva és összefoglalva, hogy explicite is válasz legyen a témára.
Gerichill
Nekem Azariah volt kicsit csalódás, de ő még nagyon fiatal, tőle markánsabb megnyilvánulásokat reméltem, de Havas bármilyen műsort leural, ő ilyen, legalább szórakoztató. Illetve Ádámék nagyon nem műsorvezetők, de legalább igyekeznek, majd beérnek.
Egyre erősödik a GulyásMarcitMiniszterelnöknek-generáció. 😊
több mint 2 éve
www.washingtonpost.com/national-security/2023/06/14/hungary-sweden-nato-james-risch-himars/ne is küldjék. egyrészt lófasz szükségünk van rá, másrészt nem biztos, hogy nem jutnának a tervek egyből a ruszkik kezére.
Zsellértelkes Vrij
több mint 2 éve
www.washingtonpost.com/national-security/2023/06/14/hungary-sweden-nato-james-risch-himars/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 2 éve
Sokaknak nem tetszett Havas (kommentekből leszűrve), de nekem pont azért is volt érdekes.én is több részletben néztem miattaérdekes beszélgetésAz elmúlt 2 év első videója Ádáméktól, amit nem bírtam végignézni. Havas elviselhetetlen. A szerepét jól tölti be, de élvezhetetlenné teszi az egész beszélgetést.
Negritis, a vajda
thebeke
Negritis, a vajda
Többen azt is kifogásolták, hogy személyes történeteket hozott, hogy ettől mennyire egoista, de szerintem pont az egy jó dolog, ha az ember egy állítását személyes tapasztalások alapján próbálja alátámasztani.
Mondjuk az, hogy egy-egy sztori mennyiben kapcsolódik az eredeti kérdéshez, vagy mennyiben válasz rá egy külön kérdés. Illetve az is, hogy egy-egy hosszú monológot a felére/negyedére le lehetne vágni, a lényeges tanulságot kimondva és összefoglalva, hogy explicite is válasz legyen a témára.
több mint 2 éve
én is több részletben néztem miattaérdekes beszélgetésAz elmúlt 2 év első videója Ádáméktól, amit nem bírtam végignézni. Havas elviselhetetlen. A szerepét jól tölti be, de élvezhetetlenné teszi az egész beszélgetést.
Negritis, a vajda
thebeke
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
érdekes beszélgetésAz elmúlt 2 év első videója Ádáméktól, amit nem bírtam végignézni. Havas elviselhetetlen. A szerepét jól tölti be, de élvezhetetlenné teszi az egész beszélgetést.
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
Közalkalmazottak, rendőrök, tűzoltók, katonák korkedvezményes nyugdíja megvan? Talán 2014-ben törölték el.telex.hu/belfold/2023/06/13/statusztorveny-tanarok-vegkielegites-pdszTe vagy a jogász, te mondd meg, de szerintem emiatt simán perelhető lesz az állam. Van/volt egy törvény, ami alapján mondjuk egy tanár 10 évet ledolgozott közalkalmazottként, a törvényben megadott feltételek mellett. Aztán megváltoztatják a feltételeket, amit ő nem fogad el - ami nem számít felmondásnak, hiszen nem felmondja a jogviszonyát, hanem az megszűnik és egy új jogviszony keletkezik amit ő nem vállal -, akkor neki jár az, amit a korábbi jogviszonya a számára garantált. Nem lehet visszamenőleg csak úgy elvenni, amiért már megdolgozott.
peterk2005 udvari bolond

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 2 éve
Bocsi, hogy beleugatok, csak indokoltnak gondolom a terminológiát helyretenni; közszolgálati, közalkalmazotti, kormánytisztviselői jogviszonyt illetően nincs felmondás; ha a munkáltató "mond fel", az felmentés, ha pedig a dolgozó, akkor az "lemondás", illetve harmadik opcióként szerepel a közös megegyezés itt is, mint jogviszony-megszüntetési alap.telex.hu/belfold/2023/06/13/statusztorveny-tanarok-vegkielegites-pdszTe vagy a jogász, te mondd meg, de szerintem emiatt simán perelhető lesz az állam. Van/volt egy törvény, ami alapján mondjuk egy tanár 10 évet ledolgozott közalkalmazottként, a törvényben megadott feltételek mellett. Aztán megváltoztatják a feltételeket, amit ő nem fogad el - ami nem számít felmondásnak, hiszen nem felmondja a jogviszonyát, hanem az megszűnik és egy új jogviszony keletkezik amit ő nem vállal -, akkor neki jár az, amit a korábbi jogviszonya a számára garantált. Nem lehet visszamenőleg csak úgy elvenni, amiért már megdolgozott.
peterk2005 udvari bolond
Ahogy azt lentebb is írtam, abban a speciális esetben, ha a dolgozó nem járul hozzá a jogviszonya átalakulásához, akkor ezt írásban kijelenti szeptember 15-29. között, amire pedig a munkáltató felmenti a munkavégzés alól. Innentől fogva a végkielégítési szabályok tekintetében nem beszélhetünk visszamenőleges hatályról, hiszen amennyiben a státusztörvény hatálybalépése előtt mentik fel a dolgozót, akkor a végkielégítésül szolgáló összeg mértéke (ha jól láttam, a 2023. november 1-i hatályos illetmény szerint) az akkor hatályban lévő Kjt. alapján kerül még megállapításra.
De mivel ez csak tervezet még mindig, ezért felesleges jelen pillanatban még bármit is készpénznek venni.
Szerkesztette: Hungarian Bill
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2023/06/13/statusztorveny-tanarok-vegkielegites-pdszTe vagy a jogász, te mondd meg, de szerintem emiatt simán perelhető lesz az állam. Van/volt egy törvény, ami alapján mondjuk egy tanár 10 évet ledolgozott közalkalmazottként, a törvényben megadott feltételek mellett. Aztán megváltoztatják a feltételeket, amit ő nem fogad el - ami nem számít felmondásnak, hiszen nem felmondja a jogviszonyát, hanem az megszűnik és egy új jogviszony keletkezik amit ő nem vállal -, akkor neki jár az, amit a korábbi jogviszonya a számára garantált. Nem lehet visszamenőleg csak úgy elvenni, amiért már megdolgozott.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
rtl.hu/belfold/2023/06/13/statusztorveny-targyalasi-nap-parlament-lezarasElőző nap beléptetik és nem megy ki. Indulhat az őrséggel a bújócska!
YoungZeeZee
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
érdekes beszélgetéswww.youtube.com/watch?v=CztLekgxEUo
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
ebben az országban többet számít hogy az igazgató (bármilyen vezető) szava döntsön, mintsem az hogy a gyerekeket valaki oktassa (a népnek jó legyen).az igazgató lehet, hogy nem akarná megengedni a visszatanítást, de ha egyszer nincs tanár...telex.hu/belfold/2023/06/13/statusztorveny-tanarok-vegkielegites-pdszanyam elmehetett volna 40 évvel nyugdíjba októberben. ehhez májusban kellett volna jeleznie, beadnia faszom tudja mit csinalnia a tenkernél. de mit csinalna nyugdíjasként, az igazgató nem engedné meg, hogy visszatanítson, máshova nem szívesen menne stb stb stb. a kedvencem, hogy az igazgató azt mondta neki a státusz törvény kapcsan, hogy - katikám még semmi nem biztos, majd ha kijön a közlönyben. mondom neki, hogy bazdmeg, ami ott megjelenik az már végleges, rúgni-kapalni késő lesz. alá fogja írni ezt a mocskot is, biztos vagyok benne. szóval miről beszélünk?
és igen, anyám kurva jó pedagógus de amúgy született birka. a legtöbbjük ilyen.
peach
slowmotion
több mint 2 éve
az igazgató lehet, hogy nem akarná megengedni a visszatanítást, de ha egyszer nincs tanár...telex.hu/belfold/2023/06/13/statusztorveny-tanarok-vegkielegites-pdszanyam elmehetett volna 40 évvel nyugdíjba októberben. ehhez májusban kellett volna jeleznie, beadnia faszom tudja mit csinalnia a tenkernél. de mit csinalna nyugdíjasként, az igazgató nem engedné meg, hogy visszatanítson, máshova nem szívesen menne stb stb stb. a kedvencem, hogy az igazgató azt mondta neki a státusz törvény kapcsan, hogy - katikám még semmi nem biztos, majd ha kijön a közlönyben. mondom neki, hogy bazdmeg, ami ott megjelenik az már végleges, rúgni-kapalni késő lesz. alá fogja írni ezt a mocskot is, biztos vagyok benne. szóval miről beszélünk?
peach
több mint 2 éve
csipkelli
4 010
telex.hu/belfold/2023/06/14/csintalan-sandor-ismet-belepett-az-mszp-beBénák, a Ferit kéne lenyúlni a DK-tól!
több mint 2 éve
Csak nem ugyan az a nép, amelyik annyira telepakolta a vagonokat, hogy a nácik nem tudták mindet elszállítani..."Induljon a banzáj, essen szét a ház..."Bár ez eddig sem volt titok, tökéletesen mutatja, hogy milyen paraméterekre érdemes politikát építeni ...
24.hu/belfold/2023/06/14/recsk-banya-iszap-falu-kikoltoztetes-riport/
empty taxi
Az utcából kimenekített 70-80 ember egy részének most rokonoknál kell laknia, akiket pedig nem tudtak befogadni, azok a helyi kisebbségi klubban vagy a falu leharcolt sportcsarnokában húzták meg magukat. A mentés közben hiába telefonálták körbe, amikor környékbeli panziótulajdonosok meghallották, hogy a helyi cigánysorról kellene befogadni embereket, inkább teltházat jelentettek.
bobi0092
Bár végülis terheléses támadást intéztünk a koncentrációs táborok ellen. Ungarische rafko
több mint 2 éve
YoungZeeZee
9 542
rtl.hu/belfold/2023/06/13/statusztorveny-targyalasi-nap-parlament-lezaras
több mint 2 éve
"Induljon a banzáj, essen szét a ház..."Bár ez eddig sem volt titok, tökéletesen mutatja, hogy milyen paraméterekre érdemes politikát építeni ...
24.hu/belfold/2023/06/14/recsk-banya-iszap-falu-kikoltoztetes-riport/
empty taxi
Az utcából kimenekített 70-80 ember egy részének most rokonoknál kell laknia, akiket pedig nem tudtak befogadni, azok a helyi kisebbségi klubban vagy a falu leharcolt sportcsarnokában húzták meg magukat. A mentés közben hiába telefonálták körbe, amikor környékbeli panziótulajdonosok meghallották, hogy a helyi cigánysorról kellene befogadni embereket, inkább teltházat jelentettek.
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2023/06/13/statusztorveny-tanarok-vegkielegites-pdszanyam elmehetett volna 40 évvel nyugdíjba októberben. ehhez májusban kellett volna jeleznie, beadnia faszom tudja mit csinalnia a tenkernél. de mit csinalna nyugdíjasként, az igazgató nem engedné meg, hogy visszatanítson, máshova nem szívesen menne stb stb stb. a kedvencem, hogy az igazgató azt mondta neki a státusz törvény kapcsan, hogy - katikám még semmi nem biztos, majd ha kijön a közlönyben. mondom neki, hogy bazdmeg, ami ott megjelenik az már végleges, rúgni-kapalni késő lesz. alá fogja írni ezt a mocskot is, biztos vagyok benne. szóval miről beszélünk?
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 2 éve
"Induljon a banzáj, essen szét a ház..."24.hu/belfold/2023/06/14/recsk-banya-iszap-falu-kikoltoztetes-riport/
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
Orbán Viktor újra nagypapa lesz. Isten áldja a mi Drága mIniszterelnökünket és családját!(tuti vannak fb-n ilyen kommentek 😀 )