Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Jóska, áldjon meg a jó isten.csak olvasni tudom a híreket, indexről:Utóbbi.
A rollerek közlekedésének lesz-e KRESZ-szabályozása? Gulyás Gergely elmondta: átláthatóbb, világos jobb szabályozás kell, ez a kerületeknek, a fővárosnak a feladata, ha van konkrét javaslatuk a KRESZ megváltoztatására, azt a kormány támogatni fogja.
Most ezt lehet? Kreszt felülbírálhatja egy önkormányzat vagy kerület? Vagy csak én vagyok tudatlan?
NB2
A KRESZ nem igazán szabályozza az elektromos rollerek használatát.
Mivel ez főként nagyvárosi, fővárosi probléma, de törvénymódosítással orvosolható, ami az országgyűlés hatásköre, ezért a kormányzó többség várja a város/kerületvezetések megoldási javaslatait, mivel ők vannak napi szinten képben, hogy ezek alapján a megfelelő törvényeket megalkothassák.
Ez ezt jelenti elméletben.
Őszentsége Sobri Jóska
Törvénymódosítani? Kreszt? Hát egy miniszteri rendeletről beszélünk. Mit módosítson rajta a kurva országgyűlés?
Az illetékes - így saccolva Palkovics és Pintér - miniszter saját hatáskörben tudja módosítani. A kurva kreszt kellene módosítani. Se több, se kevesebb nem kéne, ahelyett, hogy Pintér Sándor mit tudom én hányas számú BM belső utasítása alapján járna el rollertémában a rendőrség. (jelenleg ugyanis ez megy a gyakorlatban)
Törvénymódosítás, meg megoldási javaslatok. 😀 A megfelelő törvények megalkotása. Eszem megáll.
több mint 3 éve
csak olvasni tudom a híreket, indexről:Utóbbi.
A rollerek közlekedésének lesz-e KRESZ-szabályozása? Gulyás Gergely elmondta: átláthatóbb, világos jobb szabályozás kell, ez a kerületeknek, a fővárosnak a feladata, ha van konkrét javaslatuk a KRESZ megváltoztatására, azt a kormány támogatni fogja.
Most ezt lehet? Kreszt felülbírálhatja egy önkormányzat vagy kerület? Vagy csak én vagyok tudatlan?
NB2
A KRESZ nem igazán szabályozza az elektromos rollerek használatát.
Mivel ez főként nagyvárosi, fővárosi probléma, de törvénymódosítással orvosolható, ami az országgyűlés hatásköre, ezért a kormányzó többség várja a város/kerületvezetések megoldási javaslatait, mivel ők vannak napi szinten képben, hogy ezek alapján a megfelelő törvényeket megalkothassák.
Ez ezt jelenti elméletben.
több mint 3 éve
csak olvasni tudom a híreket, indexről:Nem bírálhatja felül, ún. jogforrási hierarchiában az önkormányzati rendelet a legalja. Nem tudja a KRESZT "ütni". Gulyás faszságokat beszél, gondolom nem akarják leszabályozni a rollereket, mert Palkovics haveri köre benne van szügyig abban is, mint mindenben, ami közúti közlekedés itthon.
NB2
több mint 3 éve
csak olvasni tudom a híreket, indexről:A rollerek közlekedésének lesz-e KRESZ-szabályozása? Gulyás Gergely elmondta: átláthatóbb, világos jobb szabályozás kell, ez a kerületeknek, a fővárosnak a feladata, ha van konkrét javaslatuk a KRESZ megváltoztatására, azt a kormány támogatni fogja.
több mint 3 éve
Fun fact: pont ma, amikor egész jól látható mennyiségű napelemekből származó villamosenergia ment exportra.
Szerkesztette: Vitézlő Titoknok tomz
több mint 3 éve
Nagyot ment ma is a kormányinfó, egy csapással kinyírt egy pörgő megújulóenergiás üzletágat.
több mint 3 éve
"Tisztelt Szülők!Másik topicban már írtam, hogy ennek több oka is lehet.
Tájékoztatom Önöket arról, hogy a pedagógus szakszervezetek október 14-re sztrájkot hirdettek, amelyen -- előzetes tájékoztatásuk alapján -- az iskola pedagógusai és pedagógiai munkatársai (94 fő) közül 9 fő kíván részt venni.
Így október 14-én a tanítás, a tanulószobai foglalkozás és az iskolai étkeztetés a megszokott rendben kerül megszervezésre."
94ből 85 nem sztrájkol.
Nem áll ki saját magáért.
Miről beszélünk?
Bazzani
- fideszes,
- nem ért vele egyet,
- nem akar kockáztatni egy kisvárosban, ahol ezért kiközösítenék,
- konfliktuskerülő alkat, nem fideszes, egyetért, nem kisvárosban él, csak szorong az egesztől.
Szerintem áldozathibaztatás a "nem áll ki saját magáért" megközelítés.
több mint 3 éve
"Tisztelt Szülők!Tesóm lányának iskolájában is holnap sztrájkolnak. Úgy látszik sok helyen megteszik most, mert eddig itt például nem volt Monoron. Kiváncsi vagyok mi lesz. Mondjuk ez a 10% elég röhejes, amikor már az infláció is 20%-on pörög.
Tájékoztatom Önöket arról, hogy a pedagógus szakszervezetek október 14-re sztrájkot hirdettek, amelyen -- előzetes tájékoztatásuk alapján -- az iskola pedagógusai és pedagógiai munkatársai (94 fő) közül 9 fő kíván részt venni.
Így október 14-én a tanítás, a tanulószobai foglalkozás és az iskolai étkeztetés a megszokott rendben kerül megszervezésre."
94ből 85 nem sztrájkol.
Miről beszélünk?
Bazzani
több mint 3 éve
csipkelli
4 010
Breuer nyökögött valamit, hogy sok a roller meg "minden baromság".Tömeges rollerveszély. Mókás ez a faszi, csak sokba kerül.what?
csipkelli
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
Tömeges rollerveszély. Mókás ez a faszi, csak sokba kerül.what?
csipkelli
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
"Tisztelt Szülők!ez új info? 😀
94ből 85 nem sztrájkol.
Miről beszélünk?
Bazzani
Magyarország <3
több mint 3 éve
csipkelli
4 010
Tömeges rollerveszély. Mókás ez a faszi, csak sokba kerül.
több mint 3 éve
"Ha nem lennének szankciók, Gulyás szerint erősödne a forint"😀
több mint 3 éve
De milyen eu-s pénzből? Ami ki lett előlegként már fizetve és ezért hiányzik a központi költségvetésből?Lényegében, ha jól értem ez kb annyi h előrébb hozzák az EU-s pénzek miatt a tanárok béremelését és az EU-nak hála jövőre dupla emelést kapnak. Teszem hozzá h a jövő évi az kb infláció követő emelés perpill semmi egyéb.Gulyás szerint, ha a megállapodás létrejön, indulhat is a pedagógus-béremelés, jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal 2024-ben pedig a jelenlegi bázishoz mérten közel 30 százalékkal emelik majd a tanárbéreket.Euróban akkor nincs is emelés
Beki
Eazzy
Beki
több mint 3 éve
Azért szar a forint GG szerint, mert nagy az energia import kitettségünk, és így negatív a mérleg. pf😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Eazzy
tehát nyakig ülünk a szarban. Elképesztően tehetségtelenek ezek, istenem.
Kurvára növelni fogja a magyar államba vetett bizalmat a kormányinfó, miszerint 1) energiahordozóválság kellős közepén importálnunk kell (Jobban, mint a körülöttünk lévőknek) és 2) a külker mérlegünk tragikus, ( és 3) amiről nem beszél, hogy a devizatartalék meg olvad mint a sarki gleccser).
több mint 3 éve
"Tisztelt Szülők!Tájékoztatom Önöket arról, hogy a pedagógus szakszervezetek október 14-re sztrájkot hirdettek, amelyen -- előzetes tájékoztatásuk alapján -- az iskola pedagógusai és pedagógiai munkatársai (94 fő) közül 9 fő kíván részt venni.
94ből 85 nem sztrájkol.
Miről beszélünk?
több mint 3 éve
Azért szar a forint GG szerint, mert nagy az energia import kitettségünk, és így negatív a mérleg. pf
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Lényegében, ha jól értem ez kb annyi h előrébb hozzák az EU-s pénzek miatt a tanárok béremelését és az EU-nak hála jövőre dupla emelést kapnak. Teszem hozzá h a jövő évi az kb infláció követő emelés perpill semmi egyéb.Gulyás szerint, ha a megállapodás létrejön, indulhat is a pedagógus-béremelés, jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal 2024-ben pedig a jelenlegi bázishoz mérten közel 30 százalékkal emelik majd a tanárbéreket.Euróban akkor nincs is emelés
Beki
Eazzy
több mint 3 éve
Gulyás szerint, ha a megállapodás létrejön, indulhat is a pedagógus-béremelés, jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal 2024-ben pedig a jelenlegi bázishoz mérten közel 30 százalékkal emelik majd a tanárbéreket.A jelenlegi bázishoz mérten.
Beki
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
Gulyás szerint, ha a megállapodás létrejön, indulhat is a pedagógus-béremelés, jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal 2024-ben pedig a jelenlegi bázishoz mérten közel 30 százalékkal emelik majd a tanárbéreket.Euróban akkor nincs is emelés
Beki
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Gulyás szerint, ha a megállapodás létrejön, indulhat is a pedagógus-béremelés, jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal 2024-ben pedig a jelenlegi bázishoz mérten közel 30 százalékkal emelik majd a tanárbéreket.
több mint 3 éve
Felkészül a Forint

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
www.portfolio.hu/gazdasag/20221013/gazolajat-vasarol-az-allam-visszatolti-a-strategiai-keszleteket-572675
több mint 3 éve
printer, dollárban van mérve minden, de az európai eredmény sokat számít. na az most durván beesett, és ezt nyilván nem kompenzálja az opex csökkenése.A 2022. júliusi nettó átlagkereslet 332.500 forint.Hasonló cégeknél mi most az általános kommunikáció? Akcióra nem is merek rákérdezni, a HR általában sokkal lassabb mint a lajhárok a Zootropolisban...
Ez az év elején 904 eurót, most 767 eurót ér.
A zaudi és mergyó gyárban örülnek a vezetők.
Nice work.
cartman023
Mert pl. nálunk nuku a kommunikáció arra, hogy 20%-al kevesebbe kerülünk.
Majd ha felállunk kollektíve gondolom lesz.
Eazzy