Politika

66 feliratkozó

több mint 3 éve
Lecsó Denver Broncos 3 375
Sajnos közben az USA infláció is nagyobb a vártnál, így a dollár megint megindult, a forint meg megy utána.
több mint 3 éve
Lecsó Denver Broncos 3 375
Azért szar a forint GG szerint, mert nagy az energia import kitettségünk, és így negatív a mérleg. pf
Eazzy
😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

tehát nyakig ülünk a szarban. Elképesztően tehetségtelenek ezek, istenem.

Kurvára növelni fogja a magyar államba vetett bizalmat a kormányinfó, miszerint 1) energiahordozóválság kellős közepén importálnunk kell (Jobban, mint a körülöttünk lévőknek) és 2) a külker mérlegünk tragikus, ( és 3) amiről nem beszél, hogy a devizatartalék meg olvad mint a sarki gleccser).
Amadeus von Dollárbaloldal
Ez nem változtat a lényegen, mert ezt eddig is tudta mindenki. Nincs benne semmi újdonság.
több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 576
csak olvasni tudom a híreket, indexről:
A rollerek közlekedésének lesz-e KRESZ-szabályozása? Gulyás Gergely elmondta: átláthatóbb, világos jobb szabályozás kell, ez a kerületeknek, a fővárosnak a feladata, ha van konkrét javaslatuk a KRESZ megváltoztatására, azt a kormány támogatni fogja.
Most ezt lehet? Kreszt felülbírálhatja egy önkormányzat vagy kerület? Vagy csak én vagyok tudatlan?
NB2
Utóbbi.
A KRESZ nem igazán szabályozza az elektromos rollerek használatát.
Mivel ez főként nagyvárosi, fővárosi probléma, de törvénymódosítással orvosolható, ami az országgyűlés hatásköre, ezért a kormányzó többség várja a város/kerületvezetések megoldási javaslatait, mivel ők vannak napi szinten képben, hogy ezek alapján a megfelelő törvényeket megalkothassák.
Ez ezt jelenti elméletben.
Őszentsége Sobri Jóska
Jóska, áldjon meg a jó isten.

Törvénymódosítani? Kreszt? Hát egy miniszteri rendeletről beszélünk. Mit módosítson rajta a kurva országgyűlés?

Az illetékes - így saccolva Palkovics és Pintér - miniszter saját hatáskörben tudja módosítani. A kurva kreszt kellene módosítani. Se több, se kevesebb nem kéne, ahelyett, hogy Pintér Sándor mit tudom én hányas számú BM belső utasítása alapján járna el rollertémában a rendőrség. (jelenleg ugyanis ez megy a gyakorlatban)

Törvénymódosítás, meg megoldási javaslatok. 😀 A megfelelő törvények megalkotása. Eszem megáll.
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 415 — #NoStress
A rollerek közlekedésének lesz-e KRESZ-szabályozása? Gulyás Gergely elmondta: átláthatóbb, világos jobb szabályozás kell, ez a kerületeknek, a fővárosnak a feladata, ha van konkrét javaslatuk a KRESZ megváltoztatására, azt a kormány támogatni fogja.
Most ezt lehet? Kreszt felülbírálhatja egy önkormányzat vagy kerület? Vagy csak én vagyok tudatlan?
NB2
Utóbbi.
A KRESZ nem igazán szabályozza az elektromos rollerek használatát.
Mivel ez főként nagyvárosi, fővárosi probléma, de törvénymódosítással orvosolható, ami az országgyűlés hatásköre, ezért a kormányzó többség várja a város/kerületvezetések megoldási javaslatait, mivel ők vannak napi szinten képben, hogy ezek alapján a megfelelő törvényeket megalkothassák.
Ez ezt jelenti elméletben.

több mint 3 éve
"nincs B tervünk"

😀😀😀DDDDD
több mint 3 éve
NB2
Nem bírálhatja felül, ún. jogforrási hierarchiában az önkormányzati rendelet a legalja. Nem tudja a KRESZT "ütni". Gulyás faszságokat beszél, gondolom nem akarják leszabályozni a rollereket, mert Palkovics haveri köre benne van szügyig abban is, mint mindenben, ami közúti közlekedés itthon.
több mint 3 éve
NB2 New England Patriots 28 317 — nabege2@yahoo.com
több mint 3 éve
Vitézlő Titoknok tomz Seattle Seahawks TCU Horned Frogs 1 725
Fun fact: pont ma, amikor egész jól látható mennyiségű napelemekből származó villamosenergia ment exportra.

Szerkesztette: Vitézlő Titoknok tomz
több mint 3 éve
Vitézlő Titoknok tomz Seattle Seahawks TCU Horned Frogs 1 725
Nagyot ment ma is a kormányinfó, egy csapással kinyírt egy pörgő megújulóenergiás üzletágat.
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 415 — #NoStress
"Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy a pedagógus szakszervezetek október 14-re sztrájkot hirdettek, amelyen -- előzetes tájékoztatásuk alapján -- az iskola pedagógusai és pedagógiai munkatársai (94 fő) közül 9 fő kíván részt venni.

Így október 14-én a tanítás, a tanulószobai foglalkozás és az iskolai étkeztetés a megszokott rendben kerül megszervezésre."

94ből 85 nem sztrájkol.
Nem áll ki saját magáért.
Miről beszélünk?
Bazzani
Másik topicban már írtam, hogy ennek több oka is lehet.
- fideszes,
- nem ért vele egyet,
- nem akar kockáztatni egy kisvárosban, ahol ezért kiközösítenék,
- konfliktuskerülő alkat, nem fideszes, egyetért, nem kisvárosban él, csak szorong az egesztől.
Szerintem áldozathibaztatás a "nem áll ki saját magáért" megközelítés.

több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 982
"Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket arról, hogy a pedagógus szakszervezetek október 14-re sztrájkot hirdettek, amelyen -- előzetes tájékoztatásuk alapján -- az iskola pedagógusai és pedagógiai munkatársai (94 fő) közül 9 fő kíván részt venni.

Így október 14-én a tanítás, a tanulószobai foglalkozás és az iskolai étkeztetés a megszokott rendben kerül megszervezésre."

94ből 85 nem sztrájkol.
Miről beszélünk?
Bazzani
Tesóm lányának iskolájában is holnap sztrájkolnak. Úgy látszik sok helyen megteszik most, mert eddig itt például nem volt Monoron. Kiváncsi vagyok mi lesz. Mondjuk ez a 10% elég röhejes, amikor már az infláció is 20%-on pörög.
több mint 3 éve
csipkelli 4 010
Tömeges rollerveszély. Mókás ez a faszi, csak sokba kerül.
csipkelli
what?
Negritis, a vajda
Breuer nyökögött valamit, hogy sok a roller meg "minden baromság".
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 034 — The Mathematician
csipkelli
what?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
thebeke Pittsburgh Steelers 546 — Steelers fan
"Tisztelt Szülők!

94ből 85 nem sztrájkol.
Miről beszélünk?
Bazzani
ez új info? 😀
Magyarország <3
több mint 3 éve
csipkelli 4 010
több mint 3 éve
"Ha nem lennének szankciók, Gulyás szerint erősödne a forint"

😀
több mint 3 éve
Gulyás szerint, ha a megállapodás létrejön, indulhat is a pedagógus-béremelés, jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal 2024-ben pedig a jelenlegi bázishoz mérten közel 30 százalékkal emelik majd a tanárbéreket.
Beki
Euróban akkor nincs is emelés
Eazzy
Lényegében, ha jól értem ez kb annyi h előrébb hozzák az EU-s pénzek miatt a tanárok béremelését és az EU-nak hála jövőre dupla emelést kapnak. Teszem hozzá h a jövő évi az kb infláció követő emelés perpill semmi egyéb.
Beki
De milyen eu-s pénzből? Ami ki lett előlegként már fizetve és ezért hiányzik a központi költségvetésből?
több mint 3 éve
Azért szar a forint GG szerint, mert nagy az energia import kitettségünk, és így negatív a mérleg. pf
Eazzy
😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

tehát nyakig ülünk a szarban. Elképesztően tehetségtelenek ezek, istenem.

Kurvára növelni fogja a magyar államba vetett bizalmat a kormányinfó, miszerint 1) energiahordozóválság kellős közepén importálnunk kell (Jobban, mint a körülöttünk lévőknek) és 2) a külker mérlegünk tragikus, ( és 3) amiről nem beszél, hogy a devizatartalék meg olvad mint a sarki gleccser).
több mint 3 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 156 — Axel Foley
"Tisztelt Szülők!

94ből 85 nem sztrájkol.
Miről beszélünk?

több mint 3 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 5 241 — No one likes us, cause no one like us

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Gulyás szerint, ha a megállapodás létrejön, indulhat is a pedagógus-béremelés, jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal 2024-ben pedig a jelenlegi bázishoz mérten közel 30 százalékkal emelik majd a tanárbéreket.
Beki
Eazzy
Lényegében, ha jól értem ez kb annyi h előrébb hozzák az EU-s pénzek miatt a tanárok béremelését és az EU-nak hála jövőre dupla emelést kapnak. Teszem hozzá h a jövő évi az kb infláció követő emelés perpill semmi egyéb.
több mint 3 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 470 — Saturday Night Lights
Beki
A jelenlegi bázishoz mérten.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 5 241 — No one likes us, cause no one like us
Beki

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
több mint 3 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 409 — Do Your Job
Felkészül a Forint

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞