Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Sajnos közben az USA infláció is nagyobb a vártnál, így a dollár megint megindult, a forint meg megy utána.
több mint 3 éve
Ez nem változtat a lényegen, mert ezt eddig is tudta mindenki. Nincs benne semmi újdonság.Azért szar a forint GG szerint, mert nagy az energia import kitettségünk, és így negatív a mérleg. pf😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Eazzy
tehát nyakig ülünk a szarban. Elképesztően tehetségtelenek ezek, istenem.
Kurvára növelni fogja a magyar államba vetett bizalmat a kormányinfó, miszerint 1) energiahordozóválság kellős közepén importálnunk kell (Jobban, mint a körülöttünk lévőknek) és 2) a külker mérlegünk tragikus, ( és 3) amiről nem beszél, hogy a devizatartalék meg olvad mint a sarki gleccser).
Amadeus von Dollárbaloldal
több mint 3 éve
Jóska, áldjon meg a jó isten.csak olvasni tudom a híreket, indexről:Utóbbi.
A rollerek közlekedésének lesz-e KRESZ-szabályozása? Gulyás Gergely elmondta: átláthatóbb, világos jobb szabályozás kell, ez a kerületeknek, a fővárosnak a feladata, ha van konkrét javaslatuk a KRESZ megváltoztatására, azt a kormány támogatni fogja.
Most ezt lehet? Kreszt felülbírálhatja egy önkormányzat vagy kerület? Vagy csak én vagyok tudatlan?
NB2
A KRESZ nem igazán szabályozza az elektromos rollerek használatát.
Mivel ez főként nagyvárosi, fővárosi probléma, de törvénymódosítással orvosolható, ami az országgyűlés hatásköre, ezért a kormányzó többség várja a város/kerületvezetések megoldási javaslatait, mivel ők vannak napi szinten képben, hogy ezek alapján a megfelelő törvényeket megalkothassák.
Ez ezt jelenti elméletben.
Őszentsége Sobri Jóska
Törvénymódosítani? Kreszt? Hát egy miniszteri rendeletről beszélünk. Mit módosítson rajta a kurva országgyűlés?
Az illetékes - így saccolva Palkovics és Pintér - miniszter saját hatáskörben tudja módosítani. A kurva kreszt kellene módosítani. Se több, se kevesebb nem kéne, ahelyett, hogy Pintér Sándor mit tudom én hányas számú BM belső utasítása alapján járna el rollertémában a rendőrség. (jelenleg ugyanis ez megy a gyakorlatban)
Törvénymódosítás, meg megoldási javaslatok. 😀 A megfelelő törvények megalkotása. Eszem megáll.
több mint 3 éve
csak olvasni tudom a híreket, indexről:Utóbbi.
A rollerek közlekedésének lesz-e KRESZ-szabályozása? Gulyás Gergely elmondta: átláthatóbb, világos jobb szabályozás kell, ez a kerületeknek, a fővárosnak a feladata, ha van konkrét javaslatuk a KRESZ megváltoztatására, azt a kormány támogatni fogja.
Most ezt lehet? Kreszt felülbírálhatja egy önkormányzat vagy kerület? Vagy csak én vagyok tudatlan?
NB2
A KRESZ nem igazán szabályozza az elektromos rollerek használatát.
Mivel ez főként nagyvárosi, fővárosi probléma, de törvénymódosítással orvosolható, ami az országgyűlés hatásköre, ezért a kormányzó többség várja a város/kerületvezetések megoldási javaslatait, mivel ők vannak napi szinten képben, hogy ezek alapján a megfelelő törvényeket megalkothassák.
Ez ezt jelenti elméletben.
több mint 3 éve
csak olvasni tudom a híreket, indexről:Nem bírálhatja felül, ún. jogforrási hierarchiában az önkormányzati rendelet a legalja. Nem tudja a KRESZT "ütni". Gulyás faszságokat beszél, gondolom nem akarják leszabályozni a rollereket, mert Palkovics haveri köre benne van szügyig abban is, mint mindenben, ami közúti közlekedés itthon.
NB2
több mint 3 éve
csak olvasni tudom a híreket, indexről:A rollerek közlekedésének lesz-e KRESZ-szabályozása? Gulyás Gergely elmondta: átláthatóbb, világos jobb szabályozás kell, ez a kerületeknek, a fővárosnak a feladata, ha van konkrét javaslatuk a KRESZ megváltoztatására, azt a kormány támogatni fogja.
több mint 3 éve
Fun fact: pont ma, amikor egész jól látható mennyiségű napelemekből származó villamosenergia ment exportra.
Szerkesztette: Vitézlő Titoknok tomz
több mint 3 éve
Nagyot ment ma is a kormányinfó, egy csapással kinyírt egy pörgő megújulóenergiás üzletágat.
több mint 3 éve
"Tisztelt Szülők!Másik topicban már írtam, hogy ennek több oka is lehet.
Tájékoztatom Önöket arról, hogy a pedagógus szakszervezetek október 14-re sztrájkot hirdettek, amelyen -- előzetes tájékoztatásuk alapján -- az iskola pedagógusai és pedagógiai munkatársai (94 fő) közül 9 fő kíván részt venni.
Így október 14-én a tanítás, a tanulószobai foglalkozás és az iskolai étkeztetés a megszokott rendben kerül megszervezésre."
94ből 85 nem sztrájkol.
Nem áll ki saját magáért.
Miről beszélünk?
Bazzani
- fideszes,
- nem ért vele egyet,
- nem akar kockáztatni egy kisvárosban, ahol ezért kiközösítenék,
- konfliktuskerülő alkat, nem fideszes, egyetért, nem kisvárosban él, csak szorong az egesztől.
Szerintem áldozathibaztatás a "nem áll ki saját magáért" megközelítés.
több mint 3 éve
"Tisztelt Szülők!Tesóm lányának iskolájában is holnap sztrájkolnak. Úgy látszik sok helyen megteszik most, mert eddig itt például nem volt Monoron. Kiváncsi vagyok mi lesz. Mondjuk ez a 10% elég röhejes, amikor már az infláció is 20%-on pörög.
Tájékoztatom Önöket arról, hogy a pedagógus szakszervezetek október 14-re sztrájkot hirdettek, amelyen -- előzetes tájékoztatásuk alapján -- az iskola pedagógusai és pedagógiai munkatársai (94 fő) közül 9 fő kíván részt venni.
Így október 14-én a tanítás, a tanulószobai foglalkozás és az iskolai étkeztetés a megszokott rendben kerül megszervezésre."
94ből 85 nem sztrájkol.
Miről beszélünk?
Bazzani
több mint 3 éve
csipkelli
4 010
Breuer nyökögött valamit, hogy sok a roller meg "minden baromság".Tömeges rollerveszély. Mókás ez a faszi, csak sokba kerül.what?
csipkelli
Negritis, a vajda
több mint 3 éve
Tömeges rollerveszély. Mókás ez a faszi, csak sokba kerül.what?
csipkelli
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
"Tisztelt Szülők!ez új info? 😀
94ből 85 nem sztrájkol.
Miről beszélünk?
Bazzani
Magyarország <3
több mint 3 éve
csipkelli
4 010
Tömeges rollerveszély. Mókás ez a faszi, csak sokba kerül.
több mint 3 éve
"Ha nem lennének szankciók, Gulyás szerint erősödne a forint"😀
több mint 3 éve
De milyen eu-s pénzből? Ami ki lett előlegként már fizetve és ezért hiányzik a központi költségvetésből?Lényegében, ha jól értem ez kb annyi h előrébb hozzák az EU-s pénzek miatt a tanárok béremelését és az EU-nak hála jövőre dupla emelést kapnak. Teszem hozzá h a jövő évi az kb infláció követő emelés perpill semmi egyéb.Gulyás szerint, ha a megállapodás létrejön, indulhat is a pedagógus-béremelés, jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal 2024-ben pedig a jelenlegi bázishoz mérten közel 30 százalékkal emelik majd a tanárbéreket.Euróban akkor nincs is emelés
Beki
Eazzy
Beki
több mint 3 éve
Azért szar a forint GG szerint, mert nagy az energia import kitettségünk, és így negatív a mérleg. pf😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Eazzy
tehát nyakig ülünk a szarban. Elképesztően tehetségtelenek ezek, istenem.
Kurvára növelni fogja a magyar államba vetett bizalmat a kormányinfó, miszerint 1) energiahordozóválság kellős közepén importálnunk kell (Jobban, mint a körülöttünk lévőknek) és 2) a külker mérlegünk tragikus, ( és 3) amiről nem beszél, hogy a devizatartalék meg olvad mint a sarki gleccser).
több mint 3 éve
"Tisztelt Szülők!Tájékoztatom Önöket arról, hogy a pedagógus szakszervezetek október 14-re sztrájkot hirdettek, amelyen -- előzetes tájékoztatásuk alapján -- az iskola pedagógusai és pedagógiai munkatársai (94 fő) közül 9 fő kíván részt venni.
94ből 85 nem sztrájkol.
Miről beszélünk?
több mint 3 éve
Azért szar a forint GG szerint, mert nagy az energia import kitettségünk, és így negatív a mérleg. pf
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Lényegében, ha jól értem ez kb annyi h előrébb hozzák az EU-s pénzek miatt a tanárok béremelését és az EU-nak hála jövőre dupla emelést kapnak. Teszem hozzá h a jövő évi az kb infláció követő emelés perpill semmi egyéb.Gulyás szerint, ha a megállapodás létrejön, indulhat is a pedagógus-béremelés, jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal 2024-ben pedig a jelenlegi bázishoz mérten közel 30 százalékkal emelik majd a tanárbéreket.Euróban akkor nincs is emelés
Beki
Eazzy
több mint 3 éve
Gulyás szerint, ha a megállapodás létrejön, indulhat is a pedagógus-béremelés, jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal 2024-ben pedig a jelenlegi bázishoz mérten közel 30 százalékkal emelik majd a tanárbéreket.A jelenlegi bázishoz mérten.
Beki
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 3 éve
Gulyás szerint, ha a megállapodás létrejön, indulhat is a pedagógus-béremelés, jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal 2024-ben pedig a jelenlegi bázishoz mérten közel 30 százalékkal emelik majd a tanárbéreket.Euróban akkor nincs is emelés
Beki
Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 3 éve
Törölt felhasználó
Gulyás szerint, ha a megállapodás létrejön, indulhat is a pedagógus-béremelés, jövőre 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal 2024-ben pedig a jelenlegi bázishoz mérten közel 30 százalékkal emelik majd a tanárbéreket.
több mint 3 éve
Felkészül a Forint

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞