Politika
66 feliratkozó
több mint 3 éve
Hányszor leírtam, nem eszünk hírolvasás közben. Kiköpöd, félrenyelsz, leeszed magad és kész a baj. Novellát, regényt, esszét lehet - híreket nem. Mióta ezt tartom, sokkal kellemesebb ebédeim vannak 😊50-50 volt pénteken, hogy hétfőn vissza kell-e vonnom, hogy jó ötlet az árnyékkormány, akkor azt gondoltam, hogy ezt csak egy nagyon rossz név sorral lehet elbaszni. Sikerült. Visszavonom.Én ezt nem bírom, komolyan ebéd közben ez kemény volt, kiköptem a húsgombócot.
MC12
Gy. Németh. Varju. Köszi, mentem is.
Gyurma Pappa
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
Bazmeg, árnyékszék nincs?nem véletlenül nyeri még mindig a fidesz az önkoris választásokat
Kibaszott benny hill show ez az orszag....
gabokocka
több mint 3 éve
Bazmeg, árnyékszék nincs?Kibaszott benny hill show ez az orszag....
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
Jajj, dehogy vártam mást.nekem meg az etvagyam ment volna el, ha mast vartam volna.50-50 volt pénteken, hogy hétfőn vissza kell-e vonnom, hogy jó ötlet az árnyékkormány, akkor azt gondoltam, hogy ezt csak egy nagyon rossz név sorral lehet elbaszni. Sikerült. Visszavonom.Én ezt nem bírom, komolyan ebéd közben ez kemény volt, kiköptem a húsgombócot.
MC12
Gyurma Pappa
komolyan mit vartatok? milyen nevsort? nezzetek at a DKs politikusok nevsorat. ki mast tudtatok volna idetenni? ne legyetek mar naivak/idealistak (mar elvesztem h melyiket kell hasznalni), lehetett tudni, hogy ebbol DK All-Stars lesz.
viszont az arnyekkormanyinfok erdekesek lesznek, sot sztem kiderul, hogy Gulyas Gergely mennyivel jobb ebben a szerepkorben. komolyan nem ertem, hogy OV miert almodozik egy uj ellenzekrol, ennel jobbat sajat maganak nem is almodhatna ...
csebi
Csak kurva vicces volt olvasni, hogy árnyék-belügyminiszter.

több mint 3 éve
Elég viccesre sikerült hogy a titulusba is berakták az árnyék szót. Elnevettem magam minden alkalommal mikor hangosan mondtam ki😃. Egyébként egészségügyből eddig csak árnyék miniszterünk volt nem tudom minek meg egy.50-50 volt pénteken, hogy hétfőn vissza kell-e vonnom, hogy jó ötlet az árnyékkormány, akkor azt gondoltam, hogy ezt csak egy nagyon rossz név sorral lehet elbaszni. Sikerült. Visszavonom.Én ezt nem bírom, komolyan ebéd közben ez kemény volt, kiköptem a húsgombócot.
MC12
Gyurma Pappa
több mint 3 éve
Egyetértek Csebivel, ha szakértői arcokat várt volna bárki is: Mi értelme beleállnia bárkinek ilyenbe? Vagy szakmailag / politikailag inkompetens és nagyon máshol nem tud elevezni vagy szakmailag / politikailag hozzáértő és rátermett, akkor meg azonnal lecsapna rá a revolvermédia + életben nem kapna semmilyen feladatot pozíciót megrendelést stb.nekem meg az etvagyam ment volna el, ha mast vartam volna.50-50 volt pénteken, hogy hétfőn vissza kell-e vonnom, hogy jó ötlet az árnyékkormány, akkor azt gondoltam, hogy ezt csak egy nagyon rossz név sorral lehet elbaszni. Sikerült. Visszavonom.Én ezt nem bírom, komolyan ebéd közben ez kemény volt, kiköptem a húsgombócot.
MC12
Gyurma Pappa
komolyan mit vartatok? milyen nevsort? nezzetek at a DKs politikusok nevsorat. ki mast tudtatok volna idetenni? ne legyetek mar naivak/idealistak (mar elvesztem h melyiket kell hasznalni), lehetett tudni, hogy ebbol DK All-Stars lesz.
viszont az arnyekkormanyinfok erdekesek lesznek, sot sztem kiderul, hogy Gulyas Gergely mennyivel jobb ebben a szerepkorben. komolyan nem ertem, hogy OV miert almodozik egy uj ellenzekrol, ennel jobbat sajat maganak nem is almodhatna ...
csebi
Volt már itt arról szól, több ember "tollából / klaviatúrájából" hogy senki nem akar ellenzéki szerepkört vállalni, miért lenne ez itt épp most más?
Pont a Holoda Attilával (energetikai szakértővel) készült interjúban volt egy mondata - amit nyilván nem kell elhinnie senkinek, ha nem akar mert mondhat bármit - hogy sokszor előfordul, hogy tesz egy nyilatkozatot, elmagyaráz, javít valamit és megköszönik nekik szakmabeliek hogy "De jó, hogy ezt elmondtad, mert mi nem nagyon akarnánk ilyenekről nyilatkozni nyilvánosan."
Nem kell ezt azért nagyon komolyan venni, csak mintegy látleletként írtam ide, hogy szakmailag tényleg kompetens és valamire is való arcoknak utolsó dolga lenne egy ilyen GyF + Dobrev-féle árnyékkormányban szerepelni, nyerni vele semmit nem tud veszteni annál inkább.
Szerkesztette: bobi0092
több mint 3 éve
nekem meg az etvagyam ment volna el, ha mast vartam volna.50-50 volt pénteken, hogy hétfőn vissza kell-e vonnom, hogy jó ötlet az árnyékkormány, akkor azt gondoltam, hogy ezt csak egy nagyon rossz név sorral lehet elbaszni. Sikerült. Visszavonom.Én ezt nem bírom, komolyan ebéd közben ez kemény volt, kiköptem a húsgombócot.
MC12
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 3 éve
50-50 volt pénteken, hogy hétfőn vissza kell-e vonnom, hogy jó ötlet az árnyékkormány, akkor azt gondoltam, hogy ezt csak egy nagyon rossz név sorral lehet elbaszni. Sikerült. Visszavonom.Én ezt nem bírom, komolyan ebéd közben ez kemény volt, kiköptem a húsgombócot.
MC12

több mint 3 éve
hvg.hu/itthon/20220919_ENSZ_EU_haboru_Magyarorszag_hatarozat_Oroszorszag_emberi_jogokEgy vétózgató Orbánnál nincs is jobb. Küggyétek csak a pénzt Ursula!
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
az árnyékkormány tagjait hétfőn mutatják be, de [...] nem szakértőkből, hanem jó politikusokból fog állni50-50 volt pénteken, hogy hétfőn vissza kell-e vonnom, hogy jó ötlet az árnyékkormány, akkor azt gondoltam, hogy ezt csak egy nagyon rossz név sorral lehet elbaszni. Sikerült. Visszavonom.Annál a semminél ami most van minden jobb. Más kérdés, hogy akik eddig se csináltak semmit az árnyék(szék) foglaló után se kezdenek teljes erővel programot kidolgozni és egyeztetni az érintett szakemberekkel.
MC12
Komolyan a Gy. Németh, Molnár Cs, Vadai meg Arató féle arcoktól mit várnak?
FLZOLI
😀 😀
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Lendvai nem ért rá, Horn meg meghalt közben sajnos.50-50 volt pénteken, hogy hétfőn vissza kell-e vonnom, hogy jó ötlet az árnyékkormány, akkor azt gondoltam, hogy ezt csak egy nagyon rossz név sorral lehet elbaszni. Sikerült. Visszavonom.Annál a semminél ami most van minden jobb. Más kérdés, hogy akik eddig se csináltak semmit az árnyék(szék) foglaló után se kezdenek teljes erővel programot kidolgozni és egyeztetni az érintett szakemberekkel.
MC12
FLZOLI
több mint 3 éve
50-50 volt pénteken, hogy hétfőn vissza kell-e vonnom, hogy jó ötlet az árnyékkormány, akkor azt gondoltam, hogy ezt csak egy nagyon rossz név sorral lehet elbaszni. Sikerült. Visszavonom.Annál a semminél ami most van minden jobb. Más kérdés, hogy akik eddig se csináltak semmit az árnyék(szék) foglaló után se kezdenek teljes erővel programot kidolgozni és egyeztetni az érintett szakemberekkel.
MC12
több mint 3 éve
50-50 volt pénteken, hogy hétfőn vissza kell-e vonnom, hogy jó ötlet az árnyékkormány, akkor azt gondoltam, hogy ezt csak egy nagyon rossz név sorral lehet elbaszni. Sikerült. Visszavonom.Zseniális, remélem, árnyékminiszteri fizetést is kapnak a jóemberek, megint sikerült egy csodanévsort összeszedni.
MC12
több mint 3 éve
hvg.hu/gazdasag/20220919_onkormanyzatok_gazarNem értem, mit panaszkodik. Ötöd áron kapjuk a gázt és 15 évre leszerződtünk.
Mi a probléma? Kérdezze meg a dagadtat.
több mint 3 éve
50-50 volt pénteken, hogy hétfőn vissza kell-e vonnom, hogy jó ötlet az árnyékkormány, akkor azt gondoltam, hogy ezt csak egy nagyon rossz név sorral lehet elbaszni. Sikerült. Visszavonom.
több mint 3 éve
több mint 3 éve
azt hiszem, itt az emberek beletörődtek, hogy itt nem lesz változás. csak a teljesen reménytelenül idealisták mennek még el szavazni, vagy a teljesen agyhalottak.
több mint 3 éve
Max. naiv. Már bocs.Gyurma Pappa itt pontatlanul fogalmazott.Egyébként mindig meglep, hogy x év ügyvédkedés után ennyire idealista tudsz maradni.Muszáj idealistának lenni. Értékválasztás - so called "idealizmus" - nélkül nincs értelme hivatást gyakorolni. Semmilyent.
Gyurma Pappa
Szerintem.
Amadeus
A naív az, amire gondolt, csak kedvességből írta azt, hogy idealista.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 3 éve
Ellenzéket nem tudsz létrehozni egy kialakult autoriter rendszerben. Már olyant, amelyik választásokon képes legyőzni az autoriter hatalmat.Összekevered az okot az okozattal.
peterk2005 udvari bolond
Ha nem tud egy ellenzék potens lenni, akkor alakul ki egy autoriter rezsim.
Minden rezsimben (diktatúrában, királyságban, demokráciában, bárhol) kialakulhat annak valódi ellenzéke. Csak igény kérdése. (Királyokat is nyakaztak le, diktátorokat, puccsista tábornokokat is lőttek agyon vagy lógattak fel, rengeteg példa van.)
Most Magyarországon érdemi igény nincsen ellenzékre, ezért megyünk az autoriter irányba, mondhatni a demokratikus akarat diktatórikus metodikákat szül. (És ez történt mondjuk Szingapúrban, Dél-Koreában, Törökországban vagy Oroszországban is.)
Valójában ideje lenne újragondolni a demokráciát, mint olyat, mivel az elmúlt évtizedekben szépen bebizonyosodott, hogy szinte korlátlanul hackelhető, átvariálható, önmaga ellen fordítható, és az internet/online social média által megváltoztatott világgal nem is kompátibilis.
De ezen újragondolás tulajdonképpen senkinek sem az érdeke, se az autokráciának maszkolt demokráciáknak, se a ténylegesen demokratikusan működő országoknak. Csapdahelyzet.
több mint 3 éve
Gyurma Pappa itt pontatlanul fogalmazott.Egyébként mindig meglep, hogy x év ügyvédkedés után ennyire idealista tudsz maradni.Muszáj idealistának lenni. Értékválasztás - so called "idealizmus" - nélkül nincs értelme hivatást gyakorolni. Semmilyent.
Gyurma Pappa
Szerintem.
Amadeus
A naív az, amire gondolt, csak kedvességből írta azt, hogy idealista.
több mint 3 éve
De nem a nem-lopás ideológia mentén kellene gondolkodni, hanem annak a mentén, hogy akiben van politikai akarat, ő milyen módon és milyen lehetőségek között tud egy reális célt elérni. Ami jelenleg egyetlen választásra korlátozódik: egy erős ellenzék létrehozására.Gyurma PappaEllenzéket nem tudsz létrehozni egy kialakult autoriter rendszerben. Már olyant, amelyik választásokon képes legyőzni az autoriter hatalmat. Ez fából vaskarika. Olyan ellenzéket lehet csinálni, amelyik az autoriter rendszer bukására felkészülve áll, és képes utána levezényelni egy váltást és jó (jobb) pályára állítani az országot. Ehhez valóban nem ideológia kell, hanem jó gyakorlati, szervezési érzés és szakterületi tudás(ok).
(Abban a tekintetben is egyetértek veled egyébként, hogy bár az lenne a jó, ha az ideológia ott lehetne a politikai aktus mögött vezérelvként - amíg nem uralja azt -, de a mai posztmodern politikai rendszerekben - a demokratikusakban sem - nem lehet ideológiával választásokat nyerni. Kamuzás, rövid ütős jelszavak, populizmus. Ez kell, így lehet nyerni. És hatalmat megtartani is. Ez nem jelenti azt, hogy az így megnyert és megtartott hatalommal feltétlenül szükséges visszaélni is, autoriterré torzítva a rendszert, ezermilliárdos tételben irányítottan, szervetten ellopva a közpént ésatöbbi.)
De abban, hogy azért, mert az EP a szokásos 3-4 évenkénti hisztijét letudta - ezt ők jelentés-nek hívják - annak bármilyen hatása lenne a magyarországi, elsősorban nyugat-európai gazdasági befektetésekre, nem értek egyet. Elég lenne csak összeszedni cáfolatkènt, hogy az ilyen elítélő jelentések között mennyi befektetés jött nyugatról, hát tippre a kurvasok és a rengeteg között valahol. 2018 után is, legkésőbb akkor pedig már tökéletesen látszódott a rezsim milyensége.MC12Én nem azért aggódom, mert esetleg nem kapunk meg valami támogatást, vagy valami EU-s vízfej ejnyebejnyézik egyet. Az EU a jelenlegi formájában eléggé sóhivatal (értsd. a saját hatásköri hiányosságai lebéklyózzák) ahhoz, hogy Orbán pávatáncolgathasson .... amíg ez a helyzet. Az én félelmem az, hogy lényegében egyedül lettünk ebben az EU peremén libikókázó, Putyin pöcsét nyaldosó, Erdogan, Kína ésatöbbi felé kacsintgató státusban. Ez mindaddig nem probléma, amíg a jelenlegi statuq quo fennáll. (Úgy értem, hogy persze probléma, de a legfontosabb dolgokban nem ér minket különösebb hátrány.) Viszont egy status quo változás esetén úgy leeshetünk a vonatról, mint a pinty. Túl feltűnő célpont vagyunk így, hogy egyedül maradtuk pl. egy példa statuálásra. Namost, az elmúlt 30-40 évben láttuk, hogy igen hamar, váratlanul, kiszámíthatatlan módon tudnak status quo-k megváltozni. Csak nehogy valami olyan történjen ami az EU status quo-t alakítja át (akár belső, akár külső ok hatására) alaposan.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Egyrészt eddig az EP csak aggódott, most mondta ki először hogy nem tartja demokráciának a NER-t. Arról beszél OK, hogy ezek a gesztusok egyre konkrétabban fogalmaznak, és bármikor megtörténhet az eddig elképzelhetlen, hogy mondjuk OV nem marad beszélő viszonyban a németekkel.444.hu/2022/09/17/amikor-az-europai-parlament-kimondja-hogy-magyarorszag-nem-demokracia-azon-az-egesz-gazdasagi-modell-borulhat. Elég lenne csak összeszedni cáfolatkènt, hogy az ilyen elítélő jelentések között mennyi befektetés jött nyugatról, hát tippre a kurvasok és a rengeteg között valahol. 2018 után is, legkésőbb akkor pedig már tökéletesen látszódott a rezsim milyensége.
"Körön" kívüliek szerintem pár nap múlva hallgathatják meg, jó kis elemzés, de igazából az utolsó 10 perc lényeg.
Gyurma Pappa
Ezek a cégek elsősorban az ilyen környezet miatt jöttek ide, nem ennek ellenére. Ez a mondás ami a főcímben is van inkább a wishful thinking kategóriája és az EP jelentőségének jelentős túlbecslése, mint reális kockázat.
MC12
Másrészt az EP egyetlen valós ereje a Bizottság visszahívása. A jelenlegi Bizottság minden, csak nem népszerű. Nem véletlenül tolták tovább most is a felelősséget, de hosszú még az idő 2024-ig, sok minden történhet addig is.
Harmadrészt OV jelentősége erősen függ a németektől. Az SDP folyamatosan veszít tartományokban, és a legtöbb esetben már nem ők a legnépszerűbb baloldali párt. Bármikor eljöhet az a pillanat, hogy a példastatuálás hasznosabb, mint a megtartás, főleg hogy a jelenleg ellenzéki konzervatívok bele szállnak a magyar viszonyokba.
De ez ködszurkálás. Én is több helyen tudnék vitatkozni OK-val (bérár spirál...), de pont ez a lényeg.
Egyébként én sem teljesen értek egyet ezzel a kijelentéssel, hogy majd az EP dönti meg a NER-t, de így is többet mondd, mint a mai teljes magyar ellenzék

több mint 3 éve
444.hu/2022/09/17/amikor-az-europai-parlament-kimondja-hogy-magyarorszag-nem-demokracia-azon-az-egesz-gazdasagi-modell-borulhatNa, most volt időm - autó - meghallgatni.
"Körön" kívüliek szerintem pár nap múlva hallgathatják meg, jó kis elemzés, de igazából az utolsó 10 perc lényeg.
Gyurma Pappa
A kínai hitel ügyében egyetértünk, mehetek “közgondolkodónak” 😊)) (mennyire modoros fogalom már amúgy?)
De abban, hogy azért, mert az EP a szokásos 3-4 évenkénti hisztijét letudta - ezt ők jelentés-nek hívják - annak bármilyen hatása lenne a magyarországi, elsősorban nyugat-európai gazdasági befektetésekre, nem értek egyet. Elég lenne csak összeszedni cáfolatkènt, hogy az ilyen elítélő jelentések között mennyi befektetés jött nyugatról, hát tippre a kurvasok és a rengeteg között valahol. 2018 után is, legkésőbb akkor pedig már tökéletesen látszódott a rezsim milyensége.
Ezek a cégek elsősorban az ilyen környezet miatt jöttek ide, nem ennek ellenére. Ez a mondás ami a főcímben is van inkább a wishful thinking kategóriája és az EP jelentőségének jelentős túlbecslése, mint reális kockázat.
Igen, ez az évtized az átalakulás évtizede lesz, és igen, a gazdasági befektetők jobban megnézik majd, hogy hova is mennek befektetni, de ettől nem a periféria országokból fog visszamenni az összeszerelés Hamburgba, hanem nem megy a Volkswagen meg a Psa-gyár Oroszországba.
több mint 3 éve
Nem gondolom, hogy megölné. Az ideológia szabja meg a keretrendszert, amiben egy potens cselekvő cselekedhet. Az, hogy valaki számára az ideológia megöli a cselekvés lehetőségét az végső soron az adott cselekedni kívánó politikai impotenciáját jelenti és nem azt, hogy nincs szükség értékrendszerre. Az idea nélküli cselekvés véleményem szerint öncélú, ha úgy tetszik önmagért való cselekvés, ami keretrendszer híján egy megállíthatatlan, folyamatos radikalizálódásra kényszerülő, spirálszerű cselekvéssorozatot eredményez, ld. NER.Ez ide túl mély lesz, de mindegy.
Amadeus
Az ideológia igenis bekorlátozza a cselekvőt. Mert a politikai célok vagy akárcsak a célok elérésnek erős korlátja, ha valamilyen ideológia mentén építjük fel a cselekvésünket. Ennek a fő oka az, hogy az ideológiák olyan elvi keretek, amik nagyon ritkán elérhető, idealisztikus (nem tudom másképp kifejezni) jövőképet festenek le, ami egészen egyszerűen tévútra visznek.
Elmondom egy példán: a mai amerikai (és ezáltal a globális) baloldalt a woke ideológia béklyóban tartja. Amíg azzal vagyunk elfoglalva, hogy a népesség 0,8%-át kivető transzjogokat gyúrjuk, addig a színesbőrű lakosság várható élettartama Szudán szintjén van USA-ban. De mondok jobbat: a hillbilly lakosság várható élettartama is csökkent az elmúlt 20 évben, ők épp Kelet-Európa szintjén vannak, de süllyednek Közép-Ázsia felé. Ezeknek főleg gazdasági és alapvető policy okai vannak, de az ideológia (jelen esetben egy extrémitásig tolt esélyegyenlőség +) korlátozza a politikai cselekvést. A rendszerszintű rasszizmussal csak akkor foglalkozik a közvélemény és a politika, ha a rendőrök lelőnek a POC elkövetőt. Pedig a rendszerrel nem ez a baj. Ez már csak egy okozat. A rendőrség egy tünet, a defunding nem fogja megoldani a POC problémákat.
Ugyanez a baj a NER kritikákkal is. Egyfajta idealisztikus (sosem volt) magyar demokráciához vágynak vissza sokan az O1G gangből. Úgy csinálunk, mintha a szocialista polip nem hálózta volna be az egész magyar államot és gazdasági életet 2010 előtt. Kevésbé voltak pofátlanok? Persze, mert a saját belső fékeik és ellensúlyaik visszafogták őket. Ez nincs meg a Fideszben.
De nem a nem-lopás ideológia mentén kellene gondolkodni, hanem annak a mentén, hogy akiben van politikai akarat, ő milyen módon és milyen lehetőségek között tud egy reális célt elérni. Ami jelenleg egyetlen választásra korlátozódik: egy erős ellenzék létrehozására.
Az EU-val az a bajom, hogy saját érdekével ellentétesen nyújtja a saját keretrendszerét azért, hogy Orbán a spirálszerű mozgásával ne essen ki ebből a keretrendszerből. Ostoba, szuicid hozzáállás, pont azért, mert Orbán ettől nem fog megülni a seggén. Nem is tud és ha tudna sem tehetné már meg. A Magyarországon végbemenő folyamatokat már nem lehet kordában tartani ilyen módon, mert az itteni rendszer erre már alkalmatlan, csak a kenyértörés van hátra. Ez pedig minél később jön el, annál rosszabb lesz minden résztvevő számára.Ez a hatalmas félreértés, amit írsz. Sosem volt szándék a magyar politikai rendszer gyökeres megváltoztatása. Nincs mire. Az Unió számára elég egyértelmű, hogy jelenleg Magyarországon nincs politikai alternatíva a Fideszen kívül. De az Uniónak nem érdeke egyetlen tagot sem elveszíteni, sőt. A NER mozgásterét csak az fogja beszűkíteni, ha megszűnik a konszenzusos döntéshozás. Ez várhatóan a következő 7 éves ciklusra meg is fog történni, ha már a németek és a franciák is erről beszélnek.
Amadeus
Jelenleg (bármennyire is nem ezt tolja a orosz propaganda) az Unió a világ leggazdagabb és egyik legerősebb politikai közössége. A merkeli alkuk megkötötték a kezét, de Putyin nagy tévedése az volt, hogy elhitte, hogy ettől az Unió gyenge. Az Unió az a nagy darab fiú a 3. béből, aki nyugalom kedvéért leszarja a bullykat. De aztán, amikor elkezdik bántani a lányt akibe szerelmes, ráadásul elveszik a szendvicsét is, akkor ideges lesz.
És még egyszer utoljára: külső hatalomtól várni, hogy bukjon a NER, szuper naív dolog. Illetve ez nem igaz, mert egy külső hatalom van, aki megtudja buktatni majd, és az a putyini Oroszország összeomlása lesz.
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 3 éve
Minősített többségű tanácsi dontes mindig necces lett volna de így biztosan nem lesz. Úgysem h ismerve OVt lesz még ebben egy kirilli csavar. Na akkor mit lep az EB lesz érdekes (sztem semmit nem fognak hanem mki eladja otthon sikerként ezt). Továbbra is ugyanoda megy a pénz majd mert a muzsan is leírtak h miért nem fog változni ebben semmi (mármint a korrupcioban)
Szerkesztette: csebi
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.