Politika

66 feliratkozó

több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 220 — Chiefs GM
Mit kell ahhoz csinálni, hogy valaki írjon egy legendás VV4 szériához hasonló árnyékkormény power rankinget? Fix 40 like csak mondom 😀
Hanni
Érdekes karakterek? 😊

több mint 3 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 659 — Poloska confirmed
Mit kell ahhoz csinálni, hogy valaki írjon egy legendás VV4 szériához hasonló árnyékkormény power rankinget? Fix 40 like csak mondom 😀
több mint 3 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 001 — The Mathematician
 444.hu/2022/09/19/a-fidesz-gyurcsanyt-veli-felfedezni-a-dobrev-arnyekkormany-mogott

Tökéletes!
Gyurma Pappa
"Áldjon vagy verjen sors keze,
Itt élned, halnod kell"
Klaci79
gyurcsány olyan mint a herpesz egyszer elkapod mindig visszatér
legalábbis ezt hallottam eddig elkerült kopp kopp kopp
Kúrfürst briareos
és mint a herpesz anélkül is ott van hogy tudnál róla, és ha kell bármikor rámutatnak hogy neked van

www.sexedeast.ca/blog/does-everyone-have-herpes
Our instructor wrote in large black print that 80% of people have herpes and that 90% of those people didn’t know they had it.

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 3 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
 444.hu/2022/09/19/a-fidesz-gyurcsanyt-veli-felfedezni-a-dobrev-arnyekkormany-mogott

Tökéletes!
Gyurma Pappa
Itt élned, halnod kell"
Klaci79
gyurcsány olyan mint a herpesz egyszer elkapod mindig visszatér
legalábbis ezt hallottam eddig elkerült kopp kopp kopp

több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 982

Tökéletes!
Gyurma Pappa
Itt élned, halnod kell"
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 655 — zászló zászló szív

Tökéletes!

több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 135 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 039
50-50 volt pénteken, hogy hétfőn vissza kell-e vonnom, hogy jó ötlet az árnyékkormány, akkor azt gondoltam, hogy ezt csak egy nagyon rossz név sorral lehet elbaszni. Sikerült. Visszavonom.
MC12
Én ezt nem bírom, komolyan ebéd közben ez kemény volt, kiköptem a húsgombócot.

Gy. Németh. Varju. Köszi, mentem is.
Gyurma Pappa
nekem meg az etvagyam ment volna el, ha mast vartam volna.
komolyan mit vartatok? milyen nevsort? nezzetek at a DKs politikusok nevsorat. ki mast tudtatok volna idetenni? ne legyetek mar naivak/idealistak (mar elvesztem h melyiket kell hasznalni), lehetett tudni, hogy ebbol DK All-Stars lesz.

viszont az arnyekkormanyinfok erdekesek lesznek, sot sztem kiderul, hogy Gulyas Gergely mennyivel jobb ebben a szerepkorben. komolyan nem ertem, hogy OV miert almodozik egy uj ellenzekrol, ennel jobbat sajat maganak nem is almodhatna ...
csebi
Jajj, dehogy vártam mást.

Csak kurva vicces volt olvasni, hogy árnyék-belügyminiszter.
Gyurma Pappa
Kellene nalunk vmi karakteres, karizmatikus vezeto az ellenzekbe, akkor lenne esely, dehat vagy ilyen embernek nincs kedve hozza vagy nem moge rakjak a penzt es a megfelelo hatteret.

Lúdas Solymi
ne várjátok a messiást...sosem fog eljönni
thebeke
En ugyan nem varom
több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 265 — NFL bracket champion '26
50-50 volt pénteken, hogy hétfőn vissza kell-e vonnom, hogy jó ötlet az árnyékkormány, akkor azt gondoltam, hogy ezt csak egy nagyon rossz név sorral lehet elbaszni. Sikerült. Visszavonom.
MC12
amikor már azt hinnéd nincs lejjebb...akkor jön Klárika | (GYF) | :
-Fogd meg a söröm!
Klaci79
Indítani kéne egy Korda 4 Prezident! kampányt.

Minimálbéremelés?
MEGADTA!!!

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
csipkelli 4 010
MC12
-Fogd meg a söröm!
Klaci79
Egy szárszói találkozó esetleg?
több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 982
MC12
-Fogd meg a söröm!
több mint 3 éve
thebeke Pittsburgh Steelers 546 — Steelers fan
MC12

Gyurma Pappa
komolyan mit vartatok? milyen nevsort? nezzetek at a DKs politikusok nevsorat. ki mast tudtatok volna idetenni? ne legyetek mar naivak/idealistak (mar elvesztem h melyiket kell hasznalni), lehetett tudni, hogy ebbol DK All-Stars lesz.

viszont az arnyekkormanyinfok erdekesek lesznek, sot sztem kiderul, hogy Gulyas Gergely mennyivel jobb ebben a szerepkorben. komolyan nem ertem, hogy OV miert almodozik egy uj ellenzekrol, ennel jobbat sajat maganak nem is almodhatna ...
csebi

Gyurma Pappa
Kellene nalunk vmi karakteres, karizmatikus vezeto az ellenzekbe, akkor lenne esely, dehat vagy ilyen embernek nincs kedve hozza vagy nem moge rakjak a penzt es a megfelelo hatteret.

Lúdas Solymi
ne várjátok a messiást...sosem fog eljönni
több mint 3 éve
eaglesmcnabb Cleveland Browns Virginia Tech Hokies 23 186 — je suis poloska
MC12

Gyurma Pappa
+ az én egyéni képviselőm, Oláh Lajos...
nagylaza, főpohárnok
+ az enyém is | még egy darabig | , fura is volt, hogy a szomszédban is ment valami meccs az éjszaka. Ezek szerint a packers-bears volt, üdv szomszéd 😀

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 704 — Víí veeer dö cseempjönsz.
MC12

Gyurma Pappa

csebi

Gyurma Pappa
Kellene nalunk vmi karakteres, karizmatikus vezeto az ellenzekbe, akkor lenne esely,
Lúdas Solymi
Mire?
ender1112
Arra h alakuljon vmifele ellenzek es aktivizalodjanak a szavazok is.

Kormanyvaltas eselytelen, 2/3 eltuntetese talan.
Lúdas Solymi
Szerény célok egy karizmatikus vezetőnek, nem lesz tolongás.
több mint 3 éve
MC12

Gyurma Pappa

csebi

Gyurma Pappa
Kellene nalunk vmi karakteres, karizmatikus vezeto az ellenzekbe, akkor lenne esely,
Lúdas Solymi
Mire?
ender1112
Arra h alakuljon vmifele ellenzek es aktivizalodjanak a szavazok is.

Kormanyvaltas eselytelen, 2/3 eltuntetese talan.
több mint 3 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 135 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
Oroszország helyzete nem csak a fronton válik egyre kínosabbá, hanem a nagypolitikában is.
A hét elején Azerbajdzsán örmény célpontokat támadott a határ mentén, a két fél kölcsönösen egymást vádolta a konfliktus (újabb) kirobbantásával. A kedélyek néhány nap múlva lecsillapodtak, az utóhatásai azonban messzire vezetnek. Örményország a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (CSTO) tagja és az azeri támadás után fel is kérte a szövetségeseit, hogy nyújtsanak számára segítséget az agresszió ellen. Mintha egy NATO tagállam az 5-ös cikkelyre hivatkozott volna.

A szervezet reakciója több volt mint kiábrándító. Néhány nappal később valahogy sikerült néhány megfigyelőt odaküldeni, de a tűzharc addigra már nagyrészt véget ért. Az orosz békefenntartók egy része kivonult a térségből, miután találatok érték az állásaikat és Moszkva nem is nagyon törte össze magát, hogy további erősítést küldjön. Az sem biztos, hogy egyáltalán képes lenne értelmezhető harcértékű csapatokat nélkülözni.

Kazahsztán jelezte, hogy a problémákat diplomáciai úton kell megoldani, nem kívánnak katonákat küldeni a térségbe. Később még az a pletyka is felmerült, hogy az ország egyébként 2023-ban kilép a CSTO-ból, bár aztán ezt az oroszok igyekeztek cáfolni és a kazah diplomaták sem erősítették meg. Az ország látványosan távolodik az orosz vezetéstől, az új elnök végig vitt egy népszavazással megerősített alkotmányos reformot a demokratikus folyamatok erősítése érdekében, nyilvánosan ellentmondott Putyinnak az ukrajnai háborút illetően és fosszilis energiahordozókat ajánlott fel a nyugatnak. A Kreml ez ellen pedig eszköztelen, mivel Kína komoly infrastrukturális beruházásokat hajtott végre Kazahsztánban, ami biztosítékot jelent egy orosz agresszióval szemben.

Lukasenko belarusz elnök csendben maradt. Ez egyébként is jellemző rá az utóbbi hónapokban. A háború elején még nagyon optimistán nyilatkozott, aztán ahogy szorultak vissza az oroszok a harctéren, úgy lett egyre visszafogottabb. Valószínűleg már azt számolgatja, hogyan tudja megúszni forradalom kitörését otthon, miután az offenzíva végérvényesen összeomlik és Putyinnak nem lesz elég katonája, hogy Belaruszban is fenntartsa a rendet.

A szövetség másik két tagja, Kirgizisztán és Tádzsikisztán néhány nappal az azeri-örmény konfliktus után tüzérségi párbajba torkolló határvillongásba kezdett, idén már harmadszor. Az nem világos, hogyan indultak a harcok, de a két ország több száz kilométernyi olyan határral rendelkezik, melyeket a szovjet időkben csak nagyvonalakban jelöltek ki, ráadásul az etnikai viszonyokat sem vették figyelembe. A zűrzavar tehát kódolva van és ahogy Moszkva ereje csökken, az indulatok azonnal fellángoltak. Üzbegisztán, Türkmenisztán és Tádzsikisztán pedig Afganisztánnal is határos, a táliboktól pedig nem áll messzire, hogy a zavarosban halásszanak.

Örményország tehát hoppon maradt, miután a CSTO egyik tagja kerek-perec megtagadta a segítséget, kettő meg sem szólalt, a másik kettő pedig egymást kezdte el lőni. A helyzetet nem volt rest kihasználni Nancy Pelosi, aki vasárnap Jerevánba repült, hogy biztosítsa támogatásáról Örményországot, bejelentkezzen az elillanó orosz befolyás helyére és bezsebelje a kaliforniai örmény diaszpóra szavazatait.

Miközben az orosz kis-NATO összetartása Putyin érdekérvényesítő képességének megingása után, nos... kihívásokkal küzd és az egész poszt-szovjet közép-ázsiai térség a destabilizálódás felé tart, a tágabb “baráti” körből is érkeznek a kellemetlen jelzések.

Putyin a héten egy Üzbegisztánban tartott konferencián (miközben a kirgizek és a tádzsikok elkezdték lőni egymást) nyíltan jelentette ki, hogy megérti Kínának és Indiának aggályai és kérdései vannak az Ukrajnában zajló háború kapcsán. Ezzel praktikusan elismerte, korántsem olyan egyértelmű, hogy támogatásra számíthat ebből az irányból. Modi indiai elnök azt is felvetette, “ez most nem a háború ideje”.

Jobban belegondolva egyáltalán nem csoda, hogy elégedetlenek. India gazdasága nagyjából akkora mint a brit, de nem 67 millió, hanem 1,4 milliárd lakosra jut ugyanaz a teljesítmény. Ha a nyugati piacokon Putyin háborúja miatt csökken a vásárlóerő, az azt fogja jelenteni, hogy a feltörekvő országok termékeire sokkal kisebb lesz a kereslet és kevesebb befektetés is érkezik majd onnan. Az ország szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy 150 millió lakos él extrém szegénységben, vagy pedig 300 millió.

Kína minden bizonnyal levonta a tanulságokat abból, ahogy az orosz haditechnikát, vezetési módszereket és harceljárásokat beárazta az ukrán hadsereg. Kína semmilyen aktív harctéri tapasztalattal nem rendelkezik, a hadseregük pedig orosz alapokra épül. Az orosz fiaskó egyértelműen megmutatta, hogy Kínának még sokat kell tanulnia, de közben egyre sűrűsödnek a gazdasági gondjaik: csökken a lakosság száma, ami komoly kihívás elé állítja a munkaerőpiacot, az ingatlanpiac az összeomlás szélére került és továbbra sem tudnak kikeveredni a covid mizériából. A nyugat egyre erősödő ellenszenve pedig kapukat zár be, ez pedig csökkenti az esélyét, hogy Kína ledolgozhassa a hátrányát. Minél tovább feszíti Putyin a húrt, annál nagyobbak lesznek a károk.

Emlékszik még valaki arra, hogy a putyinista rajongótábor a BRICS nagy felemelkedését várta, ami majd romba dönti a nyugatot? Úgy tűnik, hogy a spanyol gazdasággal egy szinten lévő oroszok helyett a többiek mégis inkább a nagyobb felvevőpiacokat választják. Ez pedig azért nem olyan nagy meglepetés.

Rendkívül látványos, mennyire kifogytak az oroszok az eszkalációs lehetőségekből is. Az utolsó nagy dobásuk az enerhodari erőmű körüli zavarkeltés volt, ami újabban kifulladni látszik. Emlékezetes a videó, ahol az orosz illetékes elvtárs azt magyarázza az IAEA képviselőjének, hogy a földbe csapódott rakéta dőlésszöge azért mutat az oroszok által ellenőrzött területek felé, mert az repülés közben 180 fokban visszafordult. Ha bárki lett volna, aki esetleg komolyan veszi az orosz állításokat az erőművel kapcsolatban ezek után már biztos nem fogja.

A harctéri veszteségeket az oroszok továbbra is a lakossági infrastruktúra rombolásával torolják meg, ami nehezen magyarázható másként, mint egyszerű terrorizmus. Az Izjum környéki erdőkben pedig a minap kezdték meg egy újabb tömegsír feltárását, ahol legalább 450 holttestet fedeztek fel, nem ritkán hátrakötött kézzel, vagy megcsonkítva. Az orosz morált az is kiválóan mutatja, hogy ismét előkerültek olyan fotók, melyek sebesült orosz katonák hevertek egymásra hányva, miután a tisztjeik kivégezték őket, hogy ne kelljen a szállításukkal vesződni a visszavonulás közben.

Putyin orosz világa hétről hétre megmutatja a foga fehérjét, erejének nyilvánvaló csökkenése pedig szépen lassan kikezdi az szövetségi rendszerét is. A Russkiy Mir egyre kevésbé vonzó ajánlat.

Vajon a magyar kormány vajon mikor veszi ezt észre?

www.facebook.com/photo?fbid=420331110229001&set=a.408074548121324

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 413 — beers & Packers
MC12

Gyurma Pappa
+ az én egyéni képviselőm, Oláh Lajos...
több mint 3 éve
MC12

Gyurma Pappa
Hányszor leírtam, nem eszünk hírolvasás közben. Kiköpöd, félrenyelsz, leeszed magad és kész a baj. Novellát, regényt, esszét lehet - híreket nem. Mióta ezt tartom, sokkal kellemesebb ebédeim vannak 😊
MC12
Nejem mellett ülök az irodában, ebédidőben elmélyülten nem hagy olvasni.
Gyurma Pappa
Veszélyes konstelláció, nagyon veszélyes. Talán veszélyesebb - sőt, biztosan - mint egy Molnár Csaba kancelláriaminiszterként..
MC12
Nem igazán, de ezt nem most fejtem ki.

Bár lehetne politikát is keverni ide, hiszen a feleségem amellett, hogy a feleségem az egyik legjobb a területén, a Pécsett elérhető product managerek között. De most engedem ezt a beszélgetést el fele, mert nehéz szépen mederben tartani.

több mint 3 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 704 — Víí veeer dö cseempjönsz.
MC12

Gyurma Pappa

csebi

Gyurma Pappa
Lúdas Solymi
Mire?
több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 220 — Chiefs GM
Veszélyes konstelláció, nagyon veszélyes. Talán veszélyesebb - sőt, biztosan - mint egy Molnár Csaba kancelláriaminiszterként..
MC12
Mondjuk ha igazi árnyékkormányt akartak volna, akkor Pintér árnyékára belügyminiszterként biztos Tóth Csaba lenne a tökéletes választás... 😊

több mint 3 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 429
MC12

Gyurma Pappa
Hányszor leírtam, nem eszünk hírolvasás közben. Kiköpöd, félrenyelsz, leeszed magad és kész a baj. Novellát, regényt, esszét lehet - híreket nem. Mióta ezt tartom, sokkal kellemesebb ebédeim vannak 😊
MC12
Gyurma Pappa

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 3 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 265 — NFL bracket champion '26
Lenne eleg szakember akit be lehetne rantani egy ilyenbe es akik kompromisszumokat tudnanak egymassal es a politikusokkal is kotni a kozos erdek menten.
Lúdas Solymi
Vannak kétségeim.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 3 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 403 — #NoStress
Én Dolák-Saly konferansziéhangján hallom, hogy "és a porondon Mici bohócot követően, de még a nagyon veszélyes pónilovak előtt az árnyékminiszter gyéééénémeterzsébet".
Tamtaradam-tamtaradam-tamtaradadamdam.
Taps.

több mint 3 éve
MC12

Gyurma Pappa

csebi

Gyurma Pappa
Azert az mekkora mar h az osszes korabbi miniszterelnok/jelolt elengedte ezt a pozit, GyF meg ragaszkodik hozza h itt neki van keresnivaloja, mert van egy fix rajongotabora, mikozben kb. minden felmeres azt mutatja h o az egyik kerekkotoje minden megujulasnak.

Egy normalis demokraciaban lehetne szerepe a partjaval egyutt, de jelenleg csak rombol es a kormanypartot segiti.

Komolyan, mar azon se lepodnek meg hogyha kiderulne h nem a Fidesz penzeli…vagy a gyikemberek.

Borzalom amilyen politikai szereplok ma Magyarorszagon vannak.
Nem mondom h barhol mashol jobbak, mert nem, meg kell csak nezni kik kerultek hatalomra itt-ott.

Lenne eleg szakember akit be lehetne rantani egy ilyenbe es akik kompromisszumokat tudnanak egymassal es a politikusokkal is kotni a kozos erdek menten.
több mint 3 éve
MC12

Gyurma Pappa
MC12