Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
Ez nem demagóg válasz, csak vita helyett megint sértődőst játszol. (Most mondjam azt, hogy a jobboldalra meg az jellemző, hogy mindenen megsértődik? 😀 )Mindig öröm. Pláne ha ilyen demagóg valaszt adsz egy valós kérdésre. De ez is csak azt bizonyítja hogy hol tart ma ez az egész.Jó, hát akkor én meg azt mondom, hogy a Fidesznek meg Ángyán Józsefre lenne szüksége, helyette meg van ez a hányinger. Jót beszélgettünk. 😊Azért Schiffert meg Puzsért egy mondatba tenni...Schiffernek soha, semmi esélye nem volt arra, hogy alternatíva legyen. Ő egy bázis demokrata, aki saját pártján belül sem tudta a bázis demokrata vízióit átverni. Lehet őt szeretni - kedvelem én is -, ahogy lehet Puzsért is, vagy éppenséggel Tamás Gazsit. Egyik sem alkalmas politikusnak, új alternatívának meg még kevésbé.Szilinek semmi politikai ereje nem volt a jobboldalon, ha elkezd magyarazni az sem erdekelt volna senkit, kiveszik belőle ami nekik kell aztan annyi.Nemcsak ellentmondani látszik, hanem úgy gondolom, hogy nem igaz amit állítottál. A magyar politikai közegek - "jobboldal" is és "baloldal" is - alapvetően sanda szemmel néz mindenkire, aki nem a mi kutyánk kölke, és kifejezetten kirekesztő. Az, hogy időnként akad egy Szili Katalin, az nem jelent semmit, ilyenek mindkét oldalon akadnak. Hosszan lehetne sorolni azokat a kiugrott "jobbosokat" is, akiket a kiugrásuk után megfuttatott a baloldali média, nagyjából úgy "keblére ölelve", ahogy Szilit a Fidesz. Volt MDF-es minisztertől volt fideszes államtitkárig sokakat.Mit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Nagyjából igen, de szerintem ebbe a szavazótábor is beletartozik.
peterk2005
Ez a mix-szövetség valóban ellentmondani látszik annak amit mondtam, de azért ebben a koalícióban eddig inkább a Jobbik/LMP 444-kompatibilissé válását meg a Momentumnak az old school ballibhez láncolását látom, mintsem azt, hogy a DK úgy alapvetően mást gondolna Magyarországról meg a világról, mint 10 éve.
Kampman
És egyébként Schiffert is. A volt Orbán tanácsadó nagyon is jól feküdt baloldalon, amíg csak arról szólt a sztori, hogy LMP és kritizáljuk Orbánt. Akkor kezdtek bajok lenni, amikor Schiffer azt is meg akarta mondani, hogy az MSZP-vel nem szövetkezünk, Gyucsány nem kell, a Momentum egy lufi ésatöbbi. Szerinted ha Szili elkezdte volna megmondani jobboldalon, az "igazi" jobbosoknak, hogy "mi a frankó" - ahogy Schiffer tette -, akkor mennyire fogadták volna tárt karokkal? Hát nekem van egy tippem, hogy mennyire. 😊
Nem ragozom, szerintem érted. Nincs ebben semmi különbség a két oldal között.
peterk2005
Schiffer ezzel szemben valós alternativa is lehetett volna a baloldalon, felajánlotta a megújulást csak Gyurcsány lobbija (gazdasági érdekek a háttérben gondolom) erősebb volt, a baloldaliak emiatt kitaszították őt.
Elég máshol tarthatna mar a baloldal ha anno kiveti magából Gyurcsanyt.
davemayer
peterk2005
Lehet hogy bázis demokrata, de a mai baloldalnak és a magyar politikának most pont ilyen emberekre lenne szüksége. Helyette meg van ez a hányinger.
davemayer
peterk2005
davemayer
Schiffer tényleg nem volt soha alternatíva baloldalon. Vitázhatunk róla, hogy egy bázisdemokrata miért nem lehet az, ha gondolod, de szerintem felesleges. (Gondolj bele, hogy hogyan lehetne bázisdemokrata attitűddel egy néppártot felépíteni? Márpedig anélkül nincs alternatíva sem.)
(Szerk: Az LMP - egy viszonylag rövid ideig - egyébként valóban lehetett volna alternatíva, de ahhoz az kellett volna, hogy már a legelején megváljanak a Schiffer szárnytól. Ami nem volt soha realitás.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ok, balliberális irányzatú de hivatalosan masnak mondott párt.Csakhogy én arról beszéltem, hogy ők maguk minek tartják magukat - és honnan jöttek, a "keblére öleljük" kapcsán -, nem arról, hogy te minek tartod őket. Vagy éppenséggel én minek tartom őket.Azért nem igaz mert a momentum egy balliberális párt, a jobbik, már ami megmaradt belőle az meg átvándorolt balra.Ezt emelted ki: És tagja a magát nem baloldalinak nevező Momentum, és a baloldaliság szótól hideg verejtékező Jobbik isAzt hogy amit kiemeltem az nem igaz, amit meg idéztem az meg az. Te véletlenül pont az ellenkezőjére utaltál.És mit akartál mondani vele?Ok csak én pont nem arra a részre reagaltam amit te itt fejtegetszKampman írta azt, hogy "a Fidesz mindig is sokkal befogadóbb volt az átállók irányába", a baloldal meg nem befogadó. Erre írtam válaszul, hogy "baloldalon" éppen egy magát jobboldalinak mondó ember a miniszterelnök jelölt, aki sorban kér fel volt jobboldali politikusokat, kiugrott Fideszeseket tanácsadónak / támogatónak / a létrehozandó pártjába vezetőnek.Ezt egyszerűen nem gondolhatod komolyanMit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
index.hu/belfold/2021/12/11/lenin-schiffer-baloldal-rendszervaltas-ellenzek/
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
Ez az látod ami érdekes, ha nem áll mindenben ellen a jobboldalnak es a fidesznek akkor már egyből el veszíti nálad az arcát. Mind1 mi van, a fidesz ellen kell szavazni, bármiről is van szó, igaz?
davemayer
A Fidesz mindig is sokkal befogadóbb volt az átállók irányába. Szili Katalin hiába töltötte a karrierje 95%-át a baloldalon, átnyargalt a NER-hez, ott pedig örömmel veszik. Nem számít az MSZMP-s, besúgós múlt sem, ha valaki a jelen pillanatban hűséget tesz Viktornak, akkor már nem emlegetik fel a múltját.
Kampman
Csak azért kérdezem, mert jelenleg van egy hatpárti választási koalíció, amelyiknek a tagja többek között a magát baloldalinak nevező DK és MSZP. És tagja a magát nem baloldalinak nevező Momentum, és a baloldaliság szótól hideg verejtékező Jobbik is. 😊
peterk2005
"Jah, és ez a konglomerátum újabban jobb oldalról gyakran megkapja azt a kritikát, hogy eldobták az elveiket, összefognak / keblükre ölelnek bárkit, csak hatalomra juthassanak. 😀"
Nevethetsz rajta de nincs így?
davemayer
Nem minősítettem a dolgot, csak kérdeztem, hogy miről is beszélünk tulajdonképpen?
peterk2005
davemayer
peterk2005
davemayer
Ebben mi nem igaz?
- A Momentum nem nevezi magát baloldalinak?
- A Jobbik nem tartja magát baloldalinak?
- Egyik vagy másik nem tagja az ellenzéki koalíciónak?
peterk2005
Az hogy minek mondják magukat egyáltalan nem számít.
davemayer
("Balliberális" párt egyébként nincs. Ez egy jelző, nem politikai irányzat. Mint a "nemzeti" vagy "illiberális". Olyan pártok sincsenek, mert ezek sem politikai irányzatot jeleznek.)
peterk2005
Biztos érdemes ilyenekről beszélni?
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Mindig öröm. Pláne ha ilyen demagóg valaszt adsz egy valós kérdésre. De ez is csak azt bizonyítja hogy hol tart ma ez az egész.Jó, hát akkor én meg azt mondom, hogy a Fidesznek meg Ángyán Józsefre lenne szüksége, helyette meg van ez a hányinger. Jót beszélgettünk. 😊Azért Schiffert meg Puzsért egy mondatba tenni...Schiffernek soha, semmi esélye nem volt arra, hogy alternatíva legyen. Ő egy bázis demokrata, aki saját pártján belül sem tudta a bázis demokrata vízióit átverni. Lehet őt szeretni - kedvelem én is -, ahogy lehet Puzsért is, vagy éppenséggel Tamás Gazsit. Egyik sem alkalmas politikusnak, új alternatívának meg még kevésbé.Szilinek semmi politikai ereje nem volt a jobboldalon, ha elkezd magyarazni az sem erdekelt volna senkit, kiveszik belőle ami nekik kell aztan annyi.Nemcsak ellentmondani látszik, hanem úgy gondolom, hogy nem igaz amit állítottál. A magyar politikai közegek - "jobboldal" is és "baloldal" is - alapvetően sanda szemmel néz mindenkire, aki nem a mi kutyánk kölke, és kifejezetten kirekesztő. Az, hogy időnként akad egy Szili Katalin, az nem jelent semmit, ilyenek mindkét oldalon akadnak. Hosszan lehetne sorolni azokat a kiugrott "jobbosokat" is, akiket a kiugrásuk után megfuttatott a baloldali média, nagyjából úgy "keblére ölelve", ahogy Szilit a Fidesz. Volt MDF-es minisztertől volt fideszes államtitkárig sokakat.Mit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Nagyjából igen, de szerintem ebbe a szavazótábor is beletartozik.
peterk2005
Ez a mix-szövetség valóban ellentmondani látszik annak amit mondtam, de azért ebben a koalícióban eddig inkább a Jobbik/LMP 444-kompatibilissé válását meg a Momentumnak az old school ballibhez láncolását látom, mintsem azt, hogy a DK úgy alapvetően mást gondolna Magyarországról meg a világról, mint 10 éve.
Kampman
És egyébként Schiffert is. A volt Orbán tanácsadó nagyon is jól feküdt baloldalon, amíg csak arról szólt a sztori, hogy LMP és kritizáljuk Orbánt. Akkor kezdtek bajok lenni, amikor Schiffer azt is meg akarta mondani, hogy az MSZP-vel nem szövetkezünk, Gyucsány nem kell, a Momentum egy lufi ésatöbbi. Szerinted ha Szili elkezdte volna megmondani jobboldalon, az "igazi" jobbosoknak, hogy "mi a frankó" - ahogy Schiffer tette -, akkor mennyire fogadták volna tárt karokkal? Hát nekem van egy tippem, hogy mennyire. 😊
peterk2005
Schiffer ezzel szemben valós alternativa is lehetett volna a baloldalon, felajánlotta a megújulást csak Gyurcsány lobbija (gazdasági érdekek a háttérben gondolom) erősebb volt, a baloldaliak emiatt kitaszították őt.
davemayer
peterk2005
Lehet hogy bázis demokrata, de a mai baloldalnak és a magyar politikának most pont ilyen emberekre lenne szüksége. Helyette meg van ez a hányinger.
davemayer
peterk2005
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Csakhogy én arról beszéltem, hogy ők maguk minek tartják magukat - és honnan jöttek, a "keblére öleljük" kapcsán -, nem arról, hogy te minek tartod őket. Vagy éppenséggel én minek tartom őket.Azért nem igaz mert a momentum egy balliberális párt, a jobbik, már ami megmaradt belőle az meg átvándorolt balra.Ezt emelted ki: És tagja a magát nem baloldalinak nevező Momentum, és a baloldaliság szótól hideg verejtékező Jobbik isAzt hogy amit kiemeltem az nem igaz, amit meg idéztem az meg az. Te véletlenül pont az ellenkezőjére utaltál.És mit akartál mondani vele?Ok csak én pont nem arra a részre reagaltam amit te itt fejtegetszKampman írta azt, hogy "a Fidesz mindig is sokkal befogadóbb volt az átállók irányába", a baloldal meg nem befogadó. Erre írtam válaszul, hogy "baloldalon" éppen egy magát jobboldalinak mondó ember a miniszterelnök jelölt, aki sorban kér fel volt jobboldali politikusokat, kiugrott Fideszeseket tanácsadónak / támogatónak / a létrehozandó pártjába vezetőnek.Ezt egyszerűen nem gondolhatod komolyanMit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
Ez az látod ami érdekes, ha nem áll mindenben ellen a jobboldalnak es a fidesznek akkor már egyből el veszíti nálad az arcát. Mind1 mi van, a fidesz ellen kell szavazni, bármiről is van szó, igaz?
davemayer
A Fidesz mindig is sokkal befogadóbb volt az átállók irányába. Szili Katalin hiába töltötte a karrierje 95%-át a baloldalon, átnyargalt a NER-hez, ott pedig örömmel veszik. Nem számít az MSZMP-s, besúgós múlt sem, ha valaki a jelen pillanatban hűséget tesz Viktornak, akkor már nem emlegetik fel a múltját.
Kampman
Csak azért kérdezem, mert jelenleg van egy hatpárti választási koalíció, amelyiknek a tagja többek között a magát baloldalinak nevező DK és MSZP. És tagja a magát nem baloldalinak nevező Momentum, és a baloldaliság szótól hideg verejtékező Jobbik is. 😊
peterk2005
"Jah, és ez a konglomerátum újabban jobb oldalról gyakran megkapja azt a kritikát, hogy eldobták az elveiket, összefognak / keblükre ölelnek bárkit, csak hatalomra juthassanak. 😀"
davemayer
Nem minősítettem a dolgot, csak kérdeztem, hogy miről is beszélünk tulajdonképpen?
peterk2005
davemayer
peterk2005
davemayer
Ebben mi nem igaz?
peterk2005
davemayer
("Balliberális" párt egyébként nincs. Ez egy jelző, nem politikai irányzat. Mint a "nemzeti" vagy "illiberális". Olyan pártok sincsenek, mert ezek sem politikai irányzatot jeleznek.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Jó, hát akkor én meg azt mondom, hogy a Fidesznek meg Ángyán Józsefre lenne szüksége, helyette meg van ez a hányinger. Jót beszélgettünk. 😊Azért Schiffert meg Puzsért egy mondatba tenni...Schiffernek soha, semmi esélye nem volt arra, hogy alternatíva legyen. Ő egy bázis demokrata, aki saját pártján belül sem tudta a bázis demokrata vízióit átverni. Lehet őt szeretni - kedvelem én is -, ahogy lehet Puzsért is, vagy éppenséggel Tamás Gazsit. Egyik sem alkalmas politikusnak, új alternatívának meg még kevésbé.Szilinek semmi politikai ereje nem volt a jobboldalon, ha elkezd magyarazni az sem erdekelt volna senkit, kiveszik belőle ami nekik kell aztan annyi.Nemcsak ellentmondani látszik, hanem úgy gondolom, hogy nem igaz amit állítottál. A magyar politikai közegek - "jobboldal" is és "baloldal" is - alapvetően sanda szemmel néz mindenkire, aki nem a mi kutyánk kölke, és kifejezetten kirekesztő. Az, hogy időnként akad egy Szili Katalin, az nem jelent semmit, ilyenek mindkét oldalon akadnak. Hosszan lehetne sorolni azokat a kiugrott "jobbosokat" is, akiket a kiugrásuk után megfuttatott a baloldali média, nagyjából úgy "keblére ölelve", ahogy Szilit a Fidesz. Volt MDF-es minisztertől volt fideszes államtitkárig sokakat.Mit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Nagyjából igen, de szerintem ebbe a szavazótábor is beletartozik.
peterk2005
Kampman
peterk2005
davemayer
peterk2005
davemayer

több mint 4 éve
Azért nem igaz mert a momentum egy balliberális párt, a jobbik, már ami megmaradt belőle az meg átvándorolt balra.Ezt emelted ki: És tagja a magát nem baloldalinak nevező Momentum, és a baloldaliság szótól hideg verejtékező Jobbik isAzt hogy amit kiemeltem az nem igaz, amit meg idéztem az meg az. Te véletlenül pont az ellenkezőjére utaltál.És mit akartál mondani vele?Ok csak én pont nem arra a részre reagaltam amit te itt fejtegetszKampman írta azt, hogy "a Fidesz mindig is sokkal befogadóbb volt az átállók irányába", a baloldal meg nem befogadó. Erre írtam válaszul, hogy "baloldalon" éppen egy magát jobboldalinak mondó ember a miniszterelnök jelölt, aki sorban kér fel volt jobboldali politikusokat, kiugrott Fideszeseket tanácsadónak / támogatónak / a létrehozandó pártjába vezetőnek.Ezt egyszerűen nem gondolhatod komolyanMit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
Kampman
peterk2005
davemayer
peterk2005
davemayer
peterk2005
davemayer
Ebben mi nem igaz?
peterk2005
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Ezt emelted ki: És tagja a magát nem baloldalinak nevező Momentum, és a baloldaliság szótól hideg verejtékező Jobbik isAzt hogy amit kiemeltem az nem igaz, amit meg idéztem az meg az. Te véletlenül pont az ellenkezőjére utaltál.És mit akartál mondani vele?Ok csak én pont nem arra a részre reagaltam amit te itt fejtegetszKampman írta azt, hogy "a Fidesz mindig is sokkal befogadóbb volt az átállók irányába", a baloldal meg nem befogadó. Erre írtam válaszul, hogy "baloldalon" éppen egy magát jobboldalinak mondó ember a miniszterelnök jelölt, aki sorban kér fel volt jobboldali politikusokat, kiugrott Fideszeseket tanácsadónak / támogatónak / a létrehozandó pártjába vezetőnek.Ezt egyszerűen nem gondolhatod komolyanMit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
Kampman
peterk2005
davemayer
peterk2005
davemayer
peterk2005
davemayer
Ebben mi nem igaz?

több mint 4 éve
Azért Schiffert meg Puzsért egy mondatba tenni...Schiffernek soha, semmi esélye nem volt arra, hogy alternatíva legyen. Ő egy bázis demokrata, aki saját pártján belül sem tudta a bázis demokrata vízióit átverni. Lehet őt szeretni - kedvelem én is -, ahogy lehet Puzsért is, vagy éppenséggel Tamás Gazsit. Egyik sem alkalmas politikusnak, új alternatívának meg még kevésbé.Szilinek semmi politikai ereje nem volt a jobboldalon, ha elkezd magyarazni az sem erdekelt volna senkit, kiveszik belőle ami nekik kell aztan annyi.Nemcsak ellentmondani látszik, hanem úgy gondolom, hogy nem igaz amit állítottál. A magyar politikai közegek - "jobboldal" is és "baloldal" is - alapvetően sanda szemmel néz mindenkire, aki nem a mi kutyánk kölke, és kifejezetten kirekesztő. Az, hogy időnként akad egy Szili Katalin, az nem jelent semmit, ilyenek mindkét oldalon akadnak. Hosszan lehetne sorolni azokat a kiugrott "jobbosokat" is, akiket a kiugrásuk után megfuttatott a baloldali média, nagyjából úgy "keblére ölelve", ahogy Szilit a Fidesz. Volt MDF-es minisztertől volt fideszes államtitkárig sokakat.Mit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Nagyjából igen, de szerintem ebbe a szavazótábor is beletartozik.
peterk2005
Kampman
peterk2005
davemayer
peterk2005
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Schiffernek soha, semmi esélye nem volt arra, hogy alternatíva legyen. Ő egy bázis demokrata, aki saját pártján belül sem tudta a bázis demokrata vízióit átverni. Lehet őt szeretni - kedvelem én is -, ahogy lehet Puzsért is, vagy éppenséggel Tamás Gazsit. Egyik sem alkalmas politikusnak, új alternatívának meg még kevésbé.Szilinek semmi politikai ereje nem volt a jobboldalon, ha elkezd magyarazni az sem erdekelt volna senkit, kiveszik belőle ami nekik kell aztan annyi.Nemcsak ellentmondani látszik, hanem úgy gondolom, hogy nem igaz amit állítottál. A magyar politikai közegek - "jobboldal" is és "baloldal" is - alapvetően sanda szemmel néz mindenkire, aki nem a mi kutyánk kölke, és kifejezetten kirekesztő. Az, hogy időnként akad egy Szili Katalin, az nem jelent semmit, ilyenek mindkét oldalon akadnak. Hosszan lehetne sorolni azokat a kiugrott "jobbosokat" is, akiket a kiugrásuk után megfuttatott a baloldali média, nagyjából úgy "keblére ölelve", ahogy Szilit a Fidesz. Volt MDF-es minisztertől volt fideszes államtitkárig sokakat.Mit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Nagyjából igen, de szerintem ebbe a szavazótábor is beletartozik.
peterk2005
Kampman
peterk2005
davemayer

több mint 4 éve
Azt hogy amit kiemeltem az nem igaz, amit meg idéztem az meg az. Te véletlenül pont az ellenkezőjére utaltál.És mit akartál mondani vele?Ok csak én pont nem arra a részre reagaltam amit te itt fejtegetszKampman írta azt, hogy "a Fidesz mindig is sokkal befogadóbb volt az átállók irányába", a baloldal meg nem befogadó. Erre írtam válaszul, hogy "baloldalon" éppen egy magát jobboldalinak mondó ember a miniszterelnök jelölt, aki sorban kér fel volt jobboldali politikusokat, kiugrott Fideszeseket tanácsadónak / támogatónak / a létrehozandó pártjába vezetőnek.Ezt egyszerűen nem gondolhatod komolyanMit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
Kampman
peterk2005
davemayer
peterk2005
davemayer
peterk2005
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Ezek szerint tényleg ennyire nem vagy képben. 2010-ben a Fidesz a listás szavazatok nem egészen 53 százalékát kapta (görgess lejjebb):A 2010es választás még a régi jogszabályok szerint zajlott, ott kellett a valós 2/3ad nem?2. A Fideszt soha nem hatalmazta fel a választók kétharmada.Szép lista, látom készültél. Amúgy abba belegondoltal hogy mindez (ha így van ugyebár...) miből indult, minek a következménye? Abból hogy a fidesz 2/3-dal nyerte meg a 2010es választást, a választópolgárok 2/3-ada felhatalmazta őket arra (is...) hogy ezt tegyék.Ha elnyomva nincs is, de elég erősen meg van bélyegezve.Megbélyegzés is van, elnyomás is van.
Mikey
A teljesség igénye nélkül: az, hogy az Állami Számvevőszék jogorvoslati lehetőség nélkül, tetszése szerinti összegekre büntetheti az ellenzéki pártokat; az, hogy a házelnök jogorvoslati lehetőség nélkül, tetszése szerinti összegekre büntetheti az ellenzéki képviselőket; az, hogy a Fidesz a saját érdekeinek megfelelően, gyökeresen és gátlástalanul átalakította a választási rendszert; az, hogy a kétharmad 1000 ellenzéki kezdeményezésből 999-et blokkol a parlamentben; az, hogy a közpénzből fenntartott közmédia durva kormánypropagandát nyomat és ellenzékit csak szökőévente szólaltat meg; az, hogy a példátlan médiakoncentrációt jelentő, Kesma nevű fideszes sajtóholding egyáltalán létrejöhetett (a Fidesz külön jogszabállyal akadályozta meg a versenyhivatali vizsgálatot); az, hogy az ellenzéki pártokat kiszorították a plakáthelyek túlnyomó többségéről; az, hogy a Fidesz maga alá gyűrte az Alkotmánybíróságot, a médiahatóságot, az ügyészséget – mindez nem csak megbélyegzés, hanem a politikai elnyomás része. A kettő máskülönben általában együtt szokott járni.
nagylaza
Megvaltoztathatták az alkotmányt, a valasztási rendszert és a saját embereiket ültették a fontos helyekre. Fordítva gondolom a baloldal csak ült volna a babérjain és varja a bukást... a pár valóban problémás eset mellett olyat is számon kérsz rajtuk amit nincs politikai erő ami ne tett volna meg.
Ha a 2/3-os kormány arra törekszik hogy politikailag (!) ellehetetlenítse az ellenfelét azt elnyomásnak és megbélyegzésnek kell nevezni? Aligha. Lehet hogy ezt te mint balos így éled meg, de attól még ezeknek a szavaknak a jelentését nem meríti ki a szituáció.
davemayer
nagylaza
"Balliberalis, konzervatív beütéssel" 🤣
Ja, Mu drukker vagyok de szimpatikus a liverpool is 🤣🤣🤣
Legyél simán balliberális, itt bevallhatod.
davemayer
static.valasztas.hu/dyn/pv10/outroot/vdin1/hu/l120.htm
több mint 4 éve
Szilinek semmi politikai ereje nem volt a jobboldalon, ha elkezd magyarazni az sem erdekelt volna senkit, kiveszik belőle ami nekik kell aztan annyi.Nemcsak ellentmondani látszik, hanem úgy gondolom, hogy nem igaz amit állítottál. A magyar politikai közegek - "jobboldal" is és "baloldal" is - alapvetően sanda szemmel néz mindenkire, aki nem a mi kutyánk kölke, és kifejezetten kirekesztő. Az, hogy időnként akad egy Szili Katalin, az nem jelent semmit, ilyenek mindkét oldalon akadnak. Hosszan lehetne sorolni azokat a kiugrott "jobbosokat" is, akiket a kiugrásuk után megfuttatott a baloldali média, nagyjából úgy "keblére ölelve", ahogy Szilit a Fidesz. Volt MDF-es minisztertől volt fideszes államtitkárig sokakat.Mit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Nagyjából igen, de szerintem ebbe a szavazótábor is beletartozik.
peterk2005
Kampman
peterk2005
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
És mit akartál mondani vele?Ok csak én pont nem arra a részre reagaltam amit te itt fejtegetszKampman írta azt, hogy "a Fidesz mindig is sokkal befogadóbb volt az átállók irányába", a baloldal meg nem befogadó. Erre írtam válaszul, hogy "baloldalon" éppen egy magát jobboldalinak mondó ember a miniszterelnök jelölt, aki sorban kér fel volt jobboldali politikusokat, kiugrott Fideszeseket tanácsadónak / támogatónak / a létrehozandó pártjába vezetőnek.Ezt egyszerűen nem gondolhatod komolyanMit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
Kampman
peterk2005
davemayer
peterk2005
davemayer

több mint 4 éve
Nemcsak ellentmondani látszik, hanem úgy gondolom, hogy nem igaz amit állítottál. A magyar politikai közegek - "jobboldal" is és "baloldal" is - alapvetően sanda szemmel néz mindenkire, aki nem a mi kutyánk kölke, és kifejezetten kirekesztő. Az, hogy időnként akad egy Szili Katalin, az nem jelent semmit, ilyenek mindkét oldalon akadnak. Hosszan lehetne sorolni azokat a kiugrott "jobbosokat" is, akiket a kiugrásuk után megfuttatott a baloldali média, nagyjából úgy "keblére ölelve", ahogy Szilit a Fidesz. Volt MDF-es minisztertől volt fideszes államtitkárig sokakat.Mit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Nagyjából igen, de szerintem ebbe a szavazótábor is beletartozik.
peterk2005
Kampman
(És akkor azt elő se vettük még, hogy maga a "centrális erőtér", mint gondolat lényegében nem más, mint vegytisztán annyi, hogy rekesszünk ki mindenkit aki "körön kívül van". Jobbról is, balról is, minden felől.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
A 2010es választás még a régi jogszabályok szerint zajlott, ott kellett a valós 2/3ad nem?2. A Fideszt soha nem hatalmazta fel a választók kétharmada.Szép lista, látom készültél. Amúgy abba belegondoltal hogy mindez (ha így van ugyebár...) miből indult, minek a következménye? Abból hogy a fidesz 2/3-dal nyerte meg a 2010es választást, a választópolgárok 2/3-ada felhatalmazta őket arra (is...) hogy ezt tegyék.Ha elnyomva nincs is, de elég erősen meg van bélyegezve.Megbélyegzés is van, elnyomás is van.
Mikey
A teljesség igénye nélkül: az, hogy az Állami Számvevőszék jogorvoslati lehetőség nélkül, tetszése szerinti összegekre büntetheti az ellenzéki pártokat; az, hogy a házelnök jogorvoslati lehetőség nélkül, tetszése szerinti összegekre büntetheti az ellenzéki képviselőket; az, hogy a Fidesz a saját érdekeinek megfelelően, gyökeresen és gátlástalanul átalakította a választási rendszert; az, hogy a kétharmad 1000 ellenzéki kezdeményezésből 999-et blokkol a parlamentben; az, hogy a közpénzből fenntartott közmédia durva kormánypropagandát nyomat és ellenzékit csak szökőévente szólaltat meg; az, hogy a példátlan médiakoncentrációt jelentő, Kesma nevű fideszes sajtóholding egyáltalán létrejöhetett (a Fidesz külön jogszabállyal akadályozta meg a versenyhivatali vizsgálatot); az, hogy az ellenzéki pártokat kiszorították a plakáthelyek túlnyomó többségéről; az, hogy a Fidesz maga alá gyűrte az Alkotmánybíróságot, a médiahatóságot, az ügyészséget – mindez nem csak megbélyegzés, hanem a politikai elnyomás része. A kettő máskülönben általában együtt szokott járni.
nagylaza
Megvaltoztathatták az alkotmányt, a valasztási rendszert és a saját embereiket ültették a fontos helyekre. Fordítva gondolom a baloldal csak ült volna a babérjain és varja a bukást... a pár valóban problémás eset mellett olyat is számon kérsz rajtuk amit nincs politikai erő ami ne tett volna meg.
Ha a 2/3-os kormány arra törekszik hogy politikailag (!) ellehetetlenítse az ellenfelét azt elnyomásnak és megbélyegzésnek kell nevezni? Aligha. Lehet hogy ezt te mint balos így éled meg, de attól még ezeknek a szavaknak a jelentését nem meríti ki a szituáció.
davemayer
nagylaza
"Balliberalis, konzervatív beütéssel" 🤣
Ja, Mu drukker vagyok de szimpatikus a liverpool is 🤣🤣🤣
Legyél simán balliberális, itt bevallhatod.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
1. Nem volt szükségem rá, hogy készüljek. (Fontos, hogy a felsorolás távolról sem teljes. Az ellenzék megfigyelésére használt Pegasust pl. bele se vettem.)Szép lista, látom készültél. Amúgy abba belegondoltal hogy mindez (ha így van ugyebár...) miből indult, minek a következménye? Abból hogy a fidesz 2/3-dal nyerte meg a 2010es választást, a választópolgárok 2/3-ada felhatalmazta őket arra (is...) hogy ezt tegyék.Ha elnyomva nincs is, de elég erősen meg van bélyegezve.Megbélyegzés is van, elnyomás is van.
Mikey
nagylaza
davemayer
2. A Fideszt soha nem hatalmazta fel a választók kétharmada. (Remélem, ezzel tisztában vagy, és csak rosszul fogalmaztál.)
3. Az MSZP-SZDSZ-nek kétharmada volt a parlamentben1994-1998 között. Csak egyetlen jellemző összehasonlítás: amikor látták, hogy az alkotmányozás körül nincs konszenzus, hagyták a csudába az egészet. Szemben a Fidesszel.
4. Több példát hoztam rá, hogy a kormány nem csak politikailag akarja ellehetetleníteni az ellenzéket.
5. Nem vagyok balos. Legfeljebb balliberális, konzervatív beütéssel.
több mint 4 éve
Szép lista, látom készültél. Amúgy abba belegondoltal hogy mindez (ha így van ugyebár...) miből indult, minek a következménye? Abból hogy a fidesz 2/3-dal nyerte meg a 2010es választást, a választópolgárok 2/3-ada felhatalmazta őket arra (is...) hogy ezt tegyék.Ha elnyomva nincs is, de elég erősen meg van bélyegezve.Megbélyegzés is van, elnyomás is van.
Mikey
nagylaza
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Mit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Nagyjából igen, de szerintem ebbe a szavazótábor is beletartozik.
peterk2005
több mint 4 éve
Én csak annyit szoktam kérdezni, hogy : mi a helyzet a városban? 😊 És akkor elmondják hogy ez meg az szar. És különben is. Amúgy elsősorban úgy érzem a vásárhelyi ismerőseimnek személyes antipátiája van MzP-vel szemben, egyszerűen nem bírják a karaktert, és ehhez keresnek érveket. MzP-s helyi ismerősöm sajna nincs, így arról az oldalról csak a cikkek meg a riportok maradnak.Hát közelről én sem követem, hogy mi történt. És fideszes illetve MZP-s ismerőseim sincsenek, akiket megkérdezzek. De igazából ha lennének, akkor sem hiszem, hogy arról kérdezném őket, hogy ki szereti és ki utálja, hanem arról, hogy mondjuk igaz-e, hogy korábban a város több milliárdos adósságot halmozott fel, amit mára rendeztek, eltűnt a felhalmozott adóssághalmaz. (És nem úgy, hogy a kormány fizette ki. 😊 )Yepp, kvázi szazadveg-mérés alapú kormányzás van, szóval amit kihoznak, azt kell tolni ez igaz 😊 a lépték picit más.Miniszterelnöknek lenni sem nehezebb feladat, ha többséged van. Csak azt kell csinálni amit péntekenként elmond a jelenlegi: neki is mindig megmondják, hogy mi a helyzet, mit lehet lépni, és ő azt végrehajtja az ország érdekében. Időnként harcol csak egyet, mondjuk a 13. havi nyugdíjért. (ironizáltam).Ha Vásárhely fideszes részét kérdezed - abszolút, ha az ellenzékit - nála jobb polgármester még nem volt 😊Igy van, es Vasarhelyen megvalosult az az amokfutas amit itt jovendoltok neki?Kiváncsi vagyok azokra a biztos forrásokra illetve tényekre, amik alapján itt tényként közlik hogy az ellenzék kormányon nem fog tudni kormányozni. Jelenleg egy olyan ember készül kormányra, aki eddig nem nagyon volt jelen a politikában. Honnan a retekből lehet tudni hogy milyen lesz? Ez is ugyanolyan egybites érvelés mint a gyúúcsány jobb vót?Ezt a nem volt jelen a politikában részt engedjük már el. 4 éve vezet egy megyei jogú várost, és 2010 óta aktívan politizál helyben. Jelen volt, csak nem a legmagasabb szinten.
samu09
MC12
rokaur
Az igazság meg valahol a kettő között lehet gondolom. Nem vagyok vásárhelyi, de pár polgármestert ismerek, úgy általában nem a világ legnehezebb munkája egy vidéki magyar város polgármesterének lenni, ahol ráadásul tobbseged van, mivel a kormány a lényegi kérdésekben elvette a hatáskört az önkormányzatoktól így kvázi a helyi tömegközlekedés üzemeltetésén és a helyi csip-csup ügyeken kívül az általános iskola “élen a sportban - élen a tanulásban” dij átadás tartozik a fontosabb feladatai közé (ironizáltam).
MC12
Egyébként, ha tényleg ennyi a válasz, hogy kérdezzük meg az elkötelezetteket, akkor a válasz az, hogy fasza minden, mert a többség szerint MZP a megoldás. És akkor odaérünk, amit Jóska írt, hogy a demokrácia mindössze annyi, hogy a többség mondja meg, hogy mi a szitu, a kisebbség meg elfogadja. Én meg szeretném azt gondolni, hogy a demokrácia nem ennyi. 😉
peterk2005
Vásárhelyen ritkán járok, elsősorban fideszes ismerőseim vannak szerintük minden szar mióta MzP-van, nem fejlődik semmi - csak amit lézer intéz 😉 - , legutobb valami játszótér mizantériáról magyaráztak hogy pont nyárra zárt be az önkori
Vagy nyolcat és jajúristen, nem kedvelik mint személyt sem (nem meglepő módon). Ellenben láttam riportokat meg cikkeket az MzP pártiak meg imádják, és fasza. De annyira nem érdekel Vásárhely magánélete hogy különösebben belemásszak, hogy “valoban” mi ott a helyzet.
MC12
De abból a szempontból igazad van, amit Tölgyessy is említett a riportjában: hogy mára beszélgetni is nehéz / szinte lehetetlen, mert eltűnt az a közös alap, hogy legalább a tényeket elfogadja a két oldal. Akkor meg tényleg marad az, hogy kinek ki a szimpi.
peterk2005
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Ha elnyomva nincs is, de elég erősen meg van bélyegezve.Megbélyegzés is van, elnyomás is van.
Mikey
több mint 4 éve
Ok csak én pont nem arra a részre reagaltam amit te itt fejtegetszKampman írta azt, hogy "a Fidesz mindig is sokkal befogadóbb volt az átállók irányába", a baloldal meg nem befogadó. Erre írtam válaszul, hogy "baloldalon" éppen egy magát jobboldalinak mondó ember a miniszterelnök jelölt, aki sorban kér fel volt jobboldali politikusokat, kiugrott Fideszeseket tanácsadónak / támogatónak / a létrehozandó pártjába vezetőnek.Ezt egyszerűen nem gondolhatod komolyanMit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
Kampman
peterk2005
davemayer
peterk2005
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Kampman írta azt, hogy "a Fidesz mindig is sokkal befogadóbb volt az átállók irányába", a baloldal meg nem befogadó. Erre írtam válaszul, hogy "baloldalon" éppen egy magát jobboldalinak mondó ember a miniszterelnök jelölt, aki sorban kér fel volt jobboldali politikusokat, kiugrott Fideszeseket tanácsadónak / támogatónak / a létrehozandó pártjába vezetőnek.Ezt egyszerűen nem gondolhatod komolyanMit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
Kampman
peterk2005
davemayer

több mint 4 éve
Hát közelről én sem követem, hogy mi történt. És fideszes illetve MZP-s ismerőseim sincsenek, akiket megkérdezzek. De igazából ha lennének, akkor sem hiszem, hogy arról kérdezném őket, hogy ki szereti és ki utálja, hanem arról, hogy mondjuk igaz-e, hogy korábban a város több milliárdos adósságot halmozott fel, amit mára rendeztek, eltűnt a felhalmozott adóssághalmaz. (És nem úgy, hogy a kormány fizette ki. 😊 )Yepp, kvázi szazadveg-mérés alapú kormányzás van, szóval amit kihoznak, azt kell tolni ez igaz 😊 a lépték picit más.Miniszterelnöknek lenni sem nehezebb feladat, ha többséged van. Csak azt kell csinálni amit péntekenként elmond a jelenlegi: neki is mindig megmondják, hogy mi a helyzet, mit lehet lépni, és ő azt végrehajtja az ország érdekében. Időnként harcol csak egyet, mondjuk a 13. havi nyugdíjért. (ironizáltam).Ha Vásárhely fideszes részét kérdezed - abszolút, ha az ellenzékit - nála jobb polgármester még nem volt 😊Igy van, es Vasarhelyen megvalosult az az amokfutas amit itt jovendoltok neki?Kiváncsi vagyok azokra a biztos forrásokra illetve tényekre, amik alapján itt tényként közlik hogy az ellenzék kormányon nem fog tudni kormányozni. Jelenleg egy olyan ember készül kormányra, aki eddig nem nagyon volt jelen a politikában. Honnan a retekből lehet tudni hogy milyen lesz? Ez is ugyanolyan egybites érvelés mint a gyúúcsány jobb vót?Ezt a nem volt jelen a politikában részt engedjük már el. 4 éve vezet egy megyei jogú várost, és 2010 óta aktívan politizál helyben. Jelen volt, csak nem a legmagasabb szinten.
samu09
MC12
rokaur
Az igazság meg valahol a kettő között lehet gondolom. Nem vagyok vásárhelyi, de pár polgármestert ismerek, úgy általában nem a világ legnehezebb munkája egy vidéki magyar város polgármesterének lenni, ahol ráadásul tobbseged van, mivel a kormány a lényegi kérdésekben elvette a hatáskört az önkormányzatoktól így kvázi a helyi tömegközlekedés üzemeltetésén és a helyi csip-csup ügyeken kívül az általános iskola “élen a sportban - élen a tanulásban” dij átadás tartozik a fontosabb feladatai közé (ironizáltam).
MC12
Egyébként, ha tényleg ennyi a válasz, hogy kérdezzük meg az elkötelezetteket, akkor a válasz az, hogy fasza minden, mert a többség szerint MZP a megoldás. És akkor odaérünk, amit Jóska írt, hogy a demokrácia mindössze annyi, hogy a többség mondja meg, hogy mi a szitu, a kisebbség meg elfogadja. Én meg szeretném azt gondolni, hogy a demokrácia nem ennyi. 😉
peterk2005
Vásárhelyen ritkán járok, elsősorban fideszes ismerőseim vannak szerintük minden szar mióta MzP-van, nem fejlődik semmi - csak amit lézer intéz 😉 - , legutobb valami játszótér mizantériáról magyaráztak hogy pont nyárra zárt be az önkori
Vagy nyolcat és jajúristen, nem kedvelik mint személyt sem (nem meglepő módon). Ellenben láttam riportokat meg cikkeket az MzP pártiak meg imádják, és fasza. De annyira nem érdekel Vásárhely magánélete hogy különösebben belemásszak, hogy “valoban” mi ott a helyzet.
MC12
De abból a szempontból igazad van, amit Tölgyessy is említett a riportjában: hogy mára beszélgetni is nehéz / szinte lehetetlen, mert eltűnt az a közös alap, hogy legalább a tényeket elfogadja a két oldal. Akkor meg tényleg marad az, hogy kinek ki a szimpi.

több mint 4 éve
Ezt egyszerűen nem gondolhatod komolyanMit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
Kampman
peterk2005
BEARS BABY!
Sir Alex immortal