Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
Mit értesz "balos közeg"-en? A baloldali politikai pártokat? A balos értelmiséget? A balos médiát?Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
index.hu/belfold/2021/12/11/lenin-schiffer-baloldal-rendszervaltas-ellenzek/
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
Ez az látod ami érdekes, ha nem áll mindenben ellen a jobboldalnak es a fidesznek akkor már egyből el veszíti nálad az arcát. Mind1 mi van, a fidesz ellen kell szavazni, bármiről is van szó, igaz?
davemayer
A Fidesz mindig is sokkal befogadóbb volt az átállók irányába. Szili Katalin hiába töltötte a karrierje 95%-át a baloldalon, átnyargalt a NER-hez, ott pedig örömmel veszik. Nem számít az MSZMP-s, besúgós múlt sem, ha valaki a jelen pillanatban hűséget tesz Viktornak, akkor már nem emlegetik fel a múltját.
Kampman
Csak azért kérdezem, mert jelenleg van egy hatpárti választási koalíció, amelyiknek a tagja többek között a magát baloldalinak nevező DK és MSZP. És tagja a magát nem baloldalinak nevező Momentum, és a baloldaliság szótól hideg verejtékező Jobbik is. 😊 A közös miniszterelnök jelöltjük pedig egy magát jobboldalinak nevező, éppen volt MDF-esekkel párt alapításról tárgyaló fazon. És ez a hat párt megegyezett, hogy 106 körzetben egymás javára visszalép. Valahol a balos a jobbikos javára, máshol a jobbikos a balos javára. A balos média meg ünnepli a lépést.
Jah, és ez a konglomerátum újabban jobb oldalról gyakran megkapja azt a kritikát, hogy eldobták az elveiket, összefognak / keblükre ölelnek bárkit, csak hatalomra juthassanak. 😀
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Yepp, kvázi szazadveg-mérés alapú kormányzás van, szóval amit kihoznak, azt kell tolni ez igaz 😊 a lépték picit más.Miniszterelnöknek lenni sem nehezebb feladat, ha többséged van. Csak azt kell csinálni amit péntekenként elmond a jelenlegi: neki is mindig megmondják, hogy mi a helyzet, mit lehet lépni, és ő azt végrehajtja az ország érdekében. Időnként harcol csak egyet, mondjuk a 13. havi nyugdíjért. (ironizáltam).Ha Vásárhely fideszes részét kérdezed - abszolút, ha az ellenzékit - nála jobb polgármester még nem volt 😊Igy van, es Vasarhelyen megvalosult az az amokfutas amit itt jovendoltok neki?Kiváncsi vagyok azokra a biztos forrásokra illetve tényekre, amik alapján itt tényként közlik hogy az ellenzék kormányon nem fog tudni kormányozni. Jelenleg egy olyan ember készül kormányra, aki eddig nem nagyon volt jelen a politikában. Honnan a retekből lehet tudni hogy milyen lesz? Ez is ugyanolyan egybites érvelés mint a gyúúcsány jobb vót?Ezt a nem volt jelen a politikában részt engedjük már el. 4 éve vezet egy megyei jogú várost, és 2010 óta aktívan politizál helyben. Jelen volt, csak nem a legmagasabb szinten.
samu09
MC12
rokaur
Az igazság meg valahol a kettő között lehet gondolom. Nem vagyok vásárhelyi, de pár polgármestert ismerek, úgy általában nem a világ legnehezebb munkája egy vidéki magyar város polgármesterének lenni, ahol ráadásul tobbseged van, mivel a kormány a lényegi kérdésekben elvette a hatáskört az önkormányzatoktól így kvázi a helyi tömegközlekedés üzemeltetésén és a helyi csip-csup ügyeken kívül az általános iskola “élen a sportban - élen a tanulásban” dij átadás tartozik a fontosabb feladatai közé (ironizáltam).
MC12
Egyébként, ha tényleg ennyi a válasz, hogy kérdezzük meg az elkötelezetteket, akkor a válasz az, hogy fasza minden, mert a többség szerint MZP a megoldás. És akkor odaérünk, amit Jóska írt, hogy a demokrácia mindössze annyi, hogy a többség mondja meg, hogy mi a szitu, a kisebbség meg elfogadja. Én meg szeretném azt gondolni, hogy a demokrácia nem ennyi. 😉
peterk2005
Vásárhelyen ritkán járok, elsősorban fideszes ismerőseim vannak szerintük minden szar mióta MzP-van, nem fejlődik semmi - csak amit lézer intéz 😉 - , legutobb valami játszótér mizantériáról magyaráztak hogy pont nyárra zárt be az önkori
Vagy nyolcat és jajúristen, nem kedvelik mint személyt sem (nem meglepő módon). Ellenben láttam riportokat meg cikkeket az MzP pártiak meg imádják, és fasza. De annyira nem érdekel Vásárhely magánélete hogy különösebben belemásszak, hogy “valoban” mi ott a helyzet.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Mindig sikerült kulturált hangnemben beszélgetnem itt mindenkivel, szerintem nem lesz gond.Én azt sem partolom ami Szilivel kapcsolatban történt, az meg a fidesz rákfenéje.Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
Ez az látod ami érdekes, ha nem áll mindenben ellen a jobboldalnak es a fidesznek akkor már egyből el veszíti nálad az arcát. Mind1 mi van, a fidesz ellen kell szavazni, bármiről is van szó, igaz?
davemayer
A Fidesz mindig is sokkal befogadóbb volt az átállók irányába. Szili Katalin hiába töltötte a karrierje 95%-át a baloldalon, átnyargalt a NER-hez, ott pedig örömmel veszik. Nem számít az MSZMP-s, besúgós múlt sem, ha valaki a jelen pillanatban hűséget tesz Viktornak, akkor már nem emlegetik fel a múltját.
Kampman
De amit leírtál a baloldallal kapcsolatban abban maximálisan igazad van, de vigyázz mert itt nem leszel népszerű ha így folytatod, itt Farkasházy-k moderálnak 🤣
davemayer
több mint 4 éve
Fogalmazzunk úgy, hogy ezek tények.Ezt pozitívumként írtad?Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
Kampman
nagylaza
Képzelj el totálisan karrierista, minden szempontból elvtelen, de gazdag és befolyásos nagyvállalkozót vagy oligarchát, adott esetben igen, pártállami múlttal. Azt a fajtát, akinek mindegy ki van hatalmon, csak az ő érdekei ne sérüljenek.
Vagy nagyjából ugyanezt, csak értelmiségiben.
Vagy végzős hökös politikuspalántában.
Vagy magánemberben.
Szerinted a két nagy tábor közül melyikhez fognak csatlakozni, melyiket fogják pénzzel, propagandával, szavazattal támogatni?
Szerkesztette: Kampman
több mint 4 éve
Én azt sem partolom ami Szilivel kapcsolatban történt, az meg a fidesz rákfenéje.Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
Kampman
De amit leírtál a baloldallal kapcsolatban abban maximálisan igazad van, de vigyázz mert itt nem leszel népszerű ha így folytatod, itt Farkasházy-k moderálnak 🤣
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Ezt pozitívumként írtad?Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
Kampman
több mint 4 éve
Nem emlékszem ilyenre de mind1.Ja csak az utóbbi egy hónapban kb harmadszor ez a reakciód irányomba amire harmadszor is újra leírtam …Te reagáltál, ezért neked valaszoltam. Nézd el nekem ha nem tudok emlékezni arra ha éppen volt olyan a fidesz részéről amivel egyet értettél.Mivel a 4 megválasztott közül többen is tanítottak hidd el tudom h mennyire lehetett velük szakmailag egyetérteni és elég megnézni a teljesítményüket.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
Nem zavart volna ha legalább 1 de inkább két tényleg normális, nem Fidesz értékekkel bíró személy köztük van, akkor megértettem volna. De ilyen szinten lefeküdni a Fidesz érdekeinek az számomra arc vesztes.
Épp nekem azért ne mondogasd h mindig a Fidesz ellen kell szavazni mert több dolgot is leírtam amivel egyetértettem az elmúlt 12 évben. De nyilván értem h egyszerűbb így kommunikálni.
csebi
davemayer
csebi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Úgy általában az egész balos közeg egy nagy rákfenéje, hogy sokkal inkább elvárja a mindenkori iránnyal szembeni állandó és totális engedelmességet, a kilengéseket pedig örökre megjegyzi. Lásd Schiffert, akinek soha az életben nem fogják megbocsátani, hogy 2012-ben Bajnaira, majd két évvel később az egész összefogásra nemet mondott, és azóta is szokott kritikát megfogalmazni a ballib mainstream-mel kapcsolatban. Az mindegy, hogy egyébként tök balos. De pl. Sólyom Lászlóval, Hadházy Ákossal vagy Ángyán Lászlóval szemben is milliószor hallottam balos kommentelőktől és megmondóemberektől is, hogy "de azok is fideszesek voltak, részt vettek a mocskos üzelmekben", még akkor is, amikor már rég a NER-t kritizálták.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
több mint 4 éve
Én is ezt írtam, hogy mindkét oldalon ez megy. Önmagában gyomorforgató, hogy ez a színvonal.Mikey, ez amit itt leírtál semmivel sem rosszabb egy random baloldali fanatik facebook bejegyzésénél, vagy barmelyik nyugatifényes cikknél. Ez megy oda-vissza, ilyen lett a mai magyar közélet sajnos. Az hogy miként vált ezzé és ki tette ezt már masodlagos, de elgondolkodtató.Is.A politika által vagy a közélet altal? Hogy éli meg a baloldal ezt a megbélyegzést, miben nyilvánul meg ez?Ha elnyomva nincs is, de elég erősen meg van bélyegezve.Elnyomására? El van nyomva ma Mo-n a baloldal? Na ne már, komolyan.Azt jelenti, hogy szerintem jó lenne, ha eltakarodna a Fidesz a hatalomból. Nem vagyok abban a helyzetben, hogy bárkire ráerőltessem a véleményemet. Hangoztatni viszont tudom.A Fidesz már csak abban reménykedhet, hogy a pénzosztással meg tudja venni a nyugdíjasok + az adó-visszatérítéssel a családosok egy részét. Ennek viszont - nagyon sajnos - megvan az esélye.Ez a fajta "nagyon sajnos"-os megközelítés egy demokráciában nem azt jelenti, hogy csak az általad akart eredmény az, ami jó a társadalomnak?
nagylaza
Holott pont az egy demokrácia lényege, hogy a többség dönt, a kisebbség meg elfogadja a következő választásig.
Sobri Jóska
Arra a helyzetre, ami nálunk van, legfeljebb a csonkolt demokrácia kifejezés illik. A Fidesz 1990 körül még tudta, hogy egy demokráciában a választási győzelemmel megszerzett többség nem ad felhatalmazást a kisebbség elnyomására.
nagylaza
davemayer
Mikey
davemayer
Kövér kiszivárgott mondata megvan, miszerint az ellenzék a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot jelenti? Ennél komolyabb megbélyegzést hova akarsz? De az állandó migránssimogatózás, sorosbérencezés, meg ki tudja még mi, szerinted nem megbélyegzés?
A közéletben pedig... amióta ez a propaganda van tolva mindenhol, szerinted én mi vagyok a fideszes ismerőseim szerint? A minimum a migránssimogató nyugatimádó hazaáruló buzipárti.
Baloldali valóban vagyok, de a fenti jelzők közül egyik sem igaz rám. Illetve mégis, mások szerint.
S manapság már ez az általános. Olyan szinten meg lett osztva a társadalom, hogy az valami egészen elképesztő. Persze az emberek vevők is erre, azért megy ez ennyire jól.
A jobboldali rühelli a baloldalit, a baloldali rühelli a jobboldalit, és nézőponttól függően egy idióta barom a másik. A másik mindent IS csak rosszul tud csinálni, olyan nincs hogy legyen a másiknak is jó ötlete.
Hát persze.
Ez a topik ugyanez.
Mikey
Amúgy ezek amiket irtál nálam még nem megbélyegzés, kb sima utálat. Megbélyegzés akkor lenne ha pl az utcán nyiltan köpködnének téged mert te baloldaliként hirdeted magad. Most köpködés megy mindkét iranyból, de csak politikai értelemben szerencsére.
Amúgy az nem megbélyegzés ennyi erővel hogy engem itt holland nemzeti oldalnak neveztek? Egy egyszerű kérdésért teszem hozzá...
davemayer
Szerintem megbélyegzés. Mégpedig azért, mert olyanokat jelent ki minden alap nélkül az emberekről, amik nem igazak rá. De lehet hogy a megbélyegzés fogalma alatt nem ugyanazt értjük. Egyébként, ha úgy mennék végig az utcán hogy valamilyen módon egyértelműsítem a baloldaliságom, tuti hogy lenne aki köpködne rám.
Azt hogy téged minek neveztek, nem tudom, és azt sem hogy miért tették ezt, de elég érdekes kijelentés.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Miniszterelnöknek lenni sem nehezebb feladat, ha többséged van. Csak azt kell csinálni amit péntekenként elmond a jelenlegi: neki is mindig megmondják, hogy mi a helyzet, mit lehet lépni, és ő azt végrehajtja az ország érdekében. Időnként harcol csak egyet, mondjuk a 13. havi nyugdíjért. (ironizáltam).Ha Vásárhely fideszes részét kérdezed - abszolút, ha az ellenzékit - nála jobb polgármester még nem volt 😊Igy van, es Vasarhelyen megvalosult az az amokfutas amit itt jovendoltok neki?Kiváncsi vagyok azokra a biztos forrásokra illetve tényekre, amik alapján itt tényként közlik hogy az ellenzék kormányon nem fog tudni kormányozni. Jelenleg egy olyan ember készül kormányra, aki eddig nem nagyon volt jelen a politikában. Honnan a retekből lehet tudni hogy milyen lesz? Ez is ugyanolyan egybites érvelés mint a gyúúcsány jobb vót?Ezt a nem volt jelen a politikában részt engedjük már el. 4 éve vezet egy megyei jogú várost, és 2010 óta aktívan politizál helyben. Jelen volt, csak nem a legmagasabb szinten.
samu09
MC12
rokaur
Az igazság meg valahol a kettő között lehet gondolom. Nem vagyok vásárhelyi, de pár polgármestert ismerek, úgy általában nem a világ legnehezebb munkája egy vidéki magyar város polgármesterének lenni, ahol ráadásul tobbseged van, mivel a kormány a lényegi kérdésekben elvette a hatáskört az önkormányzatoktól így kvázi a helyi tömegközlekedés üzemeltetésén és a helyi csip-csup ügyeken kívül az általános iskola “élen a sportban - élen a tanulásban” dij átadás tartozik a fontosabb feladatai közé (ironizáltam).
MC12
Egyébként, ha tényleg ennyi a válasz, hogy kérdezzük meg az elkötelezetteket, akkor a válasz az, hogy fasza minden, mert a többség szerint MZP a megoldás. És akkor odaérünk, amit Jóska írt, hogy a demokrácia mindössze annyi, hogy a többség mondja meg, hogy mi a szitu, a kisebbség meg elfogadja. Én meg szeretném azt gondolni, hogy a demokrácia nem ennyi. 😉

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ja csak az utóbbi egy hónapban kb harmadszor ez a reakciód irányomba amire harmadszor is újra leírtam …Te reagáltál, ezért neked valaszoltam. Nézd el nekem ha nem tudok emlékezni arra ha éppen volt olyan a fidesz részéről amivel egyet értettél.Mivel a 4 megválasztott közül többen is tanítottak hidd el tudom h mennyire lehetett velük szakmailag egyetérteni és elég megnézni a teljesítményüket.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
Nem zavart volna ha legalább 1 de inkább két tényleg normális, nem Fidesz értékekkel bíró személy köztük van, akkor megértettem volna. De ilyen szinten lefeküdni a Fidesz érdekeinek az számomra arc vesztes.
Épp nekem azért ne mondogasd h mindig a Fidesz ellen kell szavazni mert több dolgot is leírtam amivel egyetértettem az elmúlt 12 évben. De nyilván értem h egyszerűbb így kommunikálni.
csebi
davemayer
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Záveczék egy ideje már nem csak külön-külön mérik a pártokat, hanem megnézik a Fidesz kontra közös ellenzéki listát is:De nem lehet feltétlenül összeadni, mert pl. a 2018-as Jobbik elvesztett egy csomó támogatót, akik ma a Mihazánknál meg a Fidesznél vannak, az LMP egy csomó szavazót, akik ma jó eséllyel kutypártosak vagy pártnélküliek, az MSZP meg egy csomó szavazót, akik ma vagy DK-sok vagy már 6 láb mélyen vannak.De ez lényegtelen, épp ez az összefogás lényege. Az ellenzék az ellenzék, épp ezért lehet (nagyságrendileg) összeadni.Csattintsd már fel a 2018-as választási eredményeket, és add össze a mostani Összefogás eredményeit.Nem hiszem, hogy ezeket csak úgy össze lehet adni (az összefogások egyik legtipikusabb vágyálma), pláne, hogy azóta a Jobbik lényegében szétesett, az MSZP és az LMP tovább gyengült, Feriék és a Momentum tényleg erősödtek, de nekem az a benyomásom, hogy leginkább a többiek kárára.
Gyurma Pappa
Kampman
Minden felmérés szerint legjobb esetben is 50-50, de a Fidesz az elmúlt 1,5 hónappal hozta vissza erre a szintre.
Gyurma Pappa
Kampman
index.hu/belfold/2021/12/03/zavecz-erosodott-a-fidesz-szuken-vezet-az-ellenzek/
több mint 4 éve
Te reagáltál, ezért neked valaszoltam. Nézd el nekem ha nem tudok emlékezni arra ha éppen volt olyan a fidesz részéről amivel egyet értettél.Mivel a 4 megválasztott közül többen is tanítottak hidd el tudom h mennyire lehetett velük szakmailag egyetérteni és elég megnézni a teljesítményüket.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
csebi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Nem ez a demokrácia lényege. 😉A Fidesz már csak abban reménykedhet, hogy a pénzosztással meg tudja venni a nyugdíjasok + az adó-visszatérítéssel a családosok egy részét. Ennek viszont - nagyon sajnos - megvan az esélye.Ez a fajta "nagyon sajnos"-os megközelítés egy demokráciában nem azt jelenti, hogy csak az általad akart eredmény az, ami jó a társadalomnak?
nagylaza
Holott pont az egy demokrácia lényege, hogy a többség dönt, a kisebbség meg elfogadja a következő választásig.
Sobri Jóska

több mint 4 éve
Mikey, ez amit itt leírtál semmivel sem rosszabb egy random baloldali fanatik facebook bejegyzésénél, vagy barmelyik nyugatifényes cikknél. Ez megy oda-vissza, ilyen lett a mai magyar közélet sajnos. Az hogy miként vált ezzé és ki tette ezt már masodlagos, de elgondolkodtató.Is.A politika által vagy a közélet altal? Hogy éli meg a baloldal ezt a megbélyegzést, miben nyilvánul meg ez?Ha elnyomva nincs is, de elég erősen meg van bélyegezve.Elnyomására? El van nyomva ma Mo-n a baloldal? Na ne már, komolyan.Azt jelenti, hogy szerintem jó lenne, ha eltakarodna a Fidesz a hatalomból. Nem vagyok abban a helyzetben, hogy bárkire ráerőltessem a véleményemet. Hangoztatni viszont tudom.A Fidesz már csak abban reménykedhet, hogy a pénzosztással meg tudja venni a nyugdíjasok + az adó-visszatérítéssel a családosok egy részét. Ennek viszont - nagyon sajnos - megvan az esélye.Ez a fajta "nagyon sajnos"-os megközelítés egy demokráciában nem azt jelenti, hogy csak az általad akart eredmény az, ami jó a társadalomnak?
nagylaza
Sobri Jóska
Arra a helyzetre, ami nálunk van, legfeljebb a csonkolt demokrácia kifejezés illik. A Fidesz 1990 körül még tudta, hogy egy demokráciában a választási győzelemmel megszerzett többség nem ad felhatalmazást a kisebbség elnyomására.
nagylaza
davemayer
Mikey
davemayer
Kövér kiszivárgott mondata megvan, miszerint az ellenzék a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot jelenti? Ennél komolyabb megbélyegzést hova akarsz? De az állandó migránssimogatózás, sorosbérencezés, meg ki tudja még mi, szerinted nem megbélyegzés?
A közéletben pedig... amióta ez a propaganda van tolva mindenhol, szerinted én mi vagyok a fideszes ismerőseim szerint? A minimum a migránssimogató nyugatimádó hazaáruló buzipárti.
Baloldali valóban vagyok, de a fenti jelzők közül egyik sem igaz rám. Illetve mégis, mások szerint.
S manapság már ez az általános. Olyan szinten meg lett osztva a társadalom, hogy az valami egészen elképesztő. Persze az emberek vevők is erre, azért megy ez ennyire jól.
A jobboldali rühelli a baloldalit, a baloldali rühelli a jobboldalit, és nézőponttól függően egy idióta barom a másik. A másik mindent IS csak rosszul tud csinálni, olyan nincs hogy legyen a másiknak is jó ötlete.
Hát persze.
Ez a topik ugyanez.
Mikey
Amúgy ezek amiket irtál nálam még nem megbélyegzés, kb sima utálat. Megbélyegzés akkor lenne ha pl az utcán nyiltan köpködnének téged mert te baloldaliként hirdeted magad. Most köpködés megy mindkét iranyból, de csak politikai értelemben szerencsére.
Amúgy az nem megbélyegzés ennyi erővel hogy engem itt holland nemzeti oldalnak neveztek? Egy egyszerű kérdésért teszem hozzá...
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
De nem lehet feltétlenül összeadni, mert pl. a 2018-as Jobbik elvesztett egy csomó támogatót, akik ma a Mihazánknál meg a Fidesznél vannak, az LMP egy csomó szavazót, akik ma jó eséllyel kutypártosak vagy pártnélküliek, az MSZP meg egy csomó szavazót, akik ma vagy DK-sok vagy már 6 láb mélyen vannak.De ez lényegtelen, épp ez az összefogás lényege. Az ellenzék az ellenzék, épp ezért lehet (nagyságrendileg) összeadni.Csattintsd már fel a 2018-as választási eredményeket, és add össze a mostani Összefogás eredményeit.Nem hiszem, hogy ezeket csak úgy össze lehet adni (az összefogások egyik legtipikusabb vágyálma), pláne, hogy azóta a Jobbik lényegében szétesett, az MSZP és az LMP tovább gyengült, Feriék és a Momentum tényleg erősödtek, de nekem az a benyomásom, hogy leginkább a többiek kárára.
Gyurma Pappa
Kampman
Minden felmérés szerint legjobb esetben is 50-50, de a Fidesz az elmúlt 1,5 hónappal hozta vissza erre a szintre.
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Mivel a 4 megválasztott közül többen is tanítottak hidd el tudom h mennyire lehetett velük szakmailag egyetérteni és elég megnézni a teljesítményüket.Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
davemayer
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Is.A politika által vagy a közélet altal? Hogy éli meg a baloldal ezt a megbélyegzést, miben nyilvánul meg ez?Ha elnyomva nincs is, de elég erősen meg van bélyegezve.Elnyomására? El van nyomva ma Mo-n a baloldal? Na ne már, komolyan.Azt jelenti, hogy szerintem jó lenne, ha eltakarodna a Fidesz a hatalomból. Nem vagyok abban a helyzetben, hogy bárkire ráerőltessem a véleményemet. Hangoztatni viszont tudom.A Fidesz már csak abban reménykedhet, hogy a pénzosztással meg tudja venni a nyugdíjasok + az adó-visszatérítéssel a családosok egy részét. Ennek viszont - nagyon sajnos - megvan az esélye.Ez a fajta "nagyon sajnos"-os megközelítés egy demokráciában nem azt jelenti, hogy csak az általad akart eredmény az, ami jó a társadalomnak?
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
davemayer
Mikey
davemayer
Hát persze.
Ez a topik ugyanez.
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Majka interjút láttátok amúgy a Partizánon? Érdekes volt amit Farkasházy-val kapcsolatban mondott, elgondolkodhatnátok rajta.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Igenis értettem.Bocs, de ez már roppant kínos. Van az a szint, amikor az embernek belekezdeni sincs kedve.Ennyi? Egy ilyen Pataky cikk? Nagyon sanyarú a sorsa a baloldali embereknek.www.origo.hu/itthon/20211211-pataky-attila-interju.htmlA politika által vagy a közélet altal? Hogy éli meg a baloldal ezt a megbélyegzést, miben nyilvánul meg ez?Ha elnyomva nincs is, de elég erősen meg van bélyegezve.Elnyomására? El van nyomva ma Mo-n a baloldal? Na ne már, komolyan.Azt jelenti, hogy szerintem jó lenne, ha eltakarodna a Fidesz a hatalomból. Nem vagyok abban a helyzetben, hogy bárkire ráerőltessem a véleményemet. Hangoztatni viszont tudom.A Fidesz már csak abban reménykedhet, hogy a pénzosztással meg tudja venni a nyugdíjasok + az adó-visszatérítéssel a családosok egy részét. Ennek viszont - nagyon sajnos - megvan az esélye.Ez a fajta "nagyon sajnos"-os megközelítés egy demokráciában nem azt jelenti, hogy csak az általad akart eredmény az, ami jó a társadalomnak?
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
davemayer
Mikey
davemayer
csak nyitócikk
mongyuk a hornféle mindenkit lefasisztázunk is gusztustalan volt, de ez egy centtel sem különb a deákné vásznánàl
sutianap
Nálam a megbélyegzés meg az elnyomás egyáltalán nem ezt jelenti.
davemayer
nagylaza
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Egyetlen pozitívuma van: Vasas-drukker.Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
több mint 4 éve
Bocs, de ez már roppant kínos. Van az a szint, amikor az embernek belekezdeni sincs kedve.Ennyi? Egy ilyen Pataky cikk? Nagyon sanyarú a sorsa a baloldali embereknek.www.origo.hu/itthon/20211211-pataky-attila-interju.htmlA politika által vagy a közélet altal? Hogy éli meg a baloldal ezt a megbélyegzést, miben nyilvánul meg ez?Ha elnyomva nincs is, de elég erősen meg van bélyegezve.Elnyomására? El van nyomva ma Mo-n a baloldal? Na ne már, komolyan.Azt jelenti, hogy szerintem jó lenne, ha eltakarodna a Fidesz a hatalomból. Nem vagyok abban a helyzetben, hogy bárkire ráerőltessem a véleményemet. Hangoztatni viszont tudom.A Fidesz már csak abban reménykedhet, hogy a pénzosztással meg tudja venni a nyugdíjasok + az adó-visszatérítéssel a családosok egy részét. Ennek viszont - nagyon sajnos - megvan az esélye.Ez a fajta "nagyon sajnos"-os megközelítés egy demokráciában nem azt jelenti, hogy csak az általad akart eredmény az, ami jó a társadalomnak?
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
davemayer
Mikey
davemayer
csak nyitócikk
mongyuk a hornféle mindenkit lefasisztázunk is gusztustalan volt, de ez egy centtel sem különb a deákné vásznánàl
sutianap
Nálam a megbélyegzés meg az elnyomás egyáltalán nem ezt jelenti.
davemayer
több mint 4 éve
Elvesztette az arcát - nálatok. Lehetséges hogy egyetértett az AB jelölttel?Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer
csebi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
De ez lényegtelen, épp ez az összefogás lényege. Az ellenzék az ellenzék, épp ezért lehet (nagyságrendileg) összeadni.Csattintsd már fel a 2018-as választási eredményeket, és add össze a mostani Összefogás eredményeit.Nem hiszem, hogy ezeket csak úgy össze lehet adni (az összefogások egyik legtipikusabb vágyálma), pláne, hogy azóta a Jobbik lényegében szétesett, az MSZP és az LMP tovább gyengült, Feriék és a Momentum tényleg erősödtek, de nekem az a benyomásom, hogy leginkább a többiek kárára.
Gyurma Pappa
Kampman

több mint 4 éve
Amikor a semmiért megválasztotta Vitya AB jelöltjeit ő is elvesztette az arcát. Azóta agonizal, pedig nagyon bírtam egy időben.Csak azèrt mert elítéli a mai magyar baloldali politikusokat. Ha lenne egy kis esze a mai baloldali szavazóknak már rég bealltak volna emögé az ember mögé, kb az egyetlen aki még nem vesztette el az arcát.Azért Sifi is elmegy a búbánatba. Lenin, bazmeg.. Szánalom.volt már itt kifejtve az a nézet, hogy Schiffer igazából Vitya szekerét tolta/tolja
nagylaza
slowmotion
davemayer