Politika

64 feliratkozó

több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 412
 444.hu/2021/12/10/gemesivvel-palinkassal-szent-ivanyival-jeszenszkyvel-herenyivel-csinalna-rendszervalto-uj-partot-marki-zay-peter

"A Telex több ismert nevet felsorolt, akik benne lehetnek a még névtelen pártban. Ilyen Gyenes Szilárd, az Új Kezdet alelnöke, Jeszenszky Géza egykori külügyminiszter, Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök, Szalma Botond, a KDNP volt budapesti elnöke, Szent-Iványi István egykori külügyi államtitkár, vagy Herényi Károly, a néhai MDF valahai szóvivője is."

Megújultak, mint az MSZP.
Amadeus
Herényi Károly? Ez komoly? A névsor egyébként tökéletesen mutatja, hogy miféle “rendszerváltás” készül itt 😉

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 547
 444.hu/2021/12/10/gemesivvel-palinkassal-szent-ivanyival-jeszenszkyvel-herenyivel-csinalna-rendszervalto-uj-partot-marki-zay-peter

"A Telex több ismert nevet felsorolt, akik benne lehetnek a még névtelen pártban. Ilyen Gyenes Szilárd, az Új Kezdet alelnöke, Jeszenszky Géza egykori külügyminiszter, Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök, Szalma Botond, a KDNP volt budapesti elnöke, Szent-Iványi István egykori külügyi államtitkár, vagy Herényi Károly, a néhai MDF valahai szóvivője is."

Megújultak, mint az MSZP.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 571 — The only discipline that lasts, is self discipline
 www.youtube.com/watch?v=xhhDVh5ItKw

bocs, ha volt már.

(még nem volt időm meghallgatni, de minél előbb szeretném)
Vrij6
Én most végeztem vele, elég tömény, de nagyon szépen és okosan beszél Orbánról, érdemes meghallgatnia az O1G-zőknek is.
Illetve tetszik, ahogy kontextusban beszél róla, világviszonylatban is elhelyezi (Kína, oroszok, Európa), van egy két érdekes, újszerű megközelítése.
Csípem Tölgyessyt.
Sobri Jóska
Én is csípem őt (azért meg kifejezetten tisztelem, hogy a '94-es árulásban nem vett részt, sőt, kiszállt). De most már rajta is azt érzem, mint amit több volt, már nem aktív politikusnál is: már az elefántcsont-toronyból beszél. Nem csak a "Zay-Márki"-zása, ami tulajdonképpen már mulatságos, de az analízisei is. Tíz éve még tű pontosak voltak, ma már inkább csak jó gondolatok, de azért sok helyen már ereszt a logika, nem következetes.
Ettől függetlenül egy olyan fazon akit mindig megéri meghallgatni.
peterk2005
Szerintem egyetlen olyan politológus, a történeti és nemzetközi kontextusban is értelmezi a fejleményeket. Ezèrt érdemes meghallgatni őt.
Amadeus
Igaz, csak azért nekem hiányérzetem is van. Az elit-ellenességben, az angolszász politika bipolarizálódásában pl. tök igaza van (és abban is, hogy ez terjed keletre is), de amikor azt a kérdést teszi fel, hogy "az ellenzékben senki nem foglalkozik azzal, hogy mi lesz, ha nyernek", akkor a kérdés költői, mert senki nem foglalkozik vele. Az ellenzék sem és Fidesz sem. Pedig a kérdés ugyanolyan jogos mindkettővel kapcsolatban. Az ellenzéknél azért, mert a jelenlegi helyzetre nincsenek adekvát válaszaik, a Fidesznek szintén. Utóbbinak akkor lenne elég a "csak így tovább" (talán elég lenne), ha nem lett volna covid. De volt / van, az államháztartási hiány rekordon van, az eladósodottság visszaállt a 2010-es körüli állapotra, a növekedési kilátások nem jók, és olyan osztogatás van, hogy ahhoz képest a Medgyessy féle osztogatás is visszafogott volt. Gazdaságpolitikai értelemben be lesz szorítva a sarokba bárki is nyer, választ kell adni a poszt-covid időkre.
Társadalompolitikai értelemben pedig saját maga megválaszolta, hogy mi lesz: kiszorítósdi lesz, csak másik irányba.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve

Vrij6
Mit csinál most?

Egyetlen fideszes akivel múzeumban találkoztam.
Amadeus
 www.facebook.com/photo/?fbid=451130999713687&set=a.428311828662271
Vrij6
Jaj, Jucuska nyakába kapott egy keményvonalast?
több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 098 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid

Vrij6
Mit csinál most?

Amadeus
 www.facebook.com/photo/?fbid=451130999713687&set=a.428311828662271

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve

bocs, ha volt már.

Vrij6
Én most végeztem vele, elég tömény, de nagyon szépen és okosan beszél Orbánról, érdemes meghallgatnia az O1G-zőknek is.
Illetve tetszik, ahogy kontextusban beszél róla, világviszonylatban is elhelyezi (Kína, oroszok, Európa), van egy két érdekes, újszerű megközelítése.
Csípem Tölgyessyt.
Sobri Jóska
Én is csípem őt (azért meg kifejezetten tisztelem, hogy a '94-es árulásban nem vett részt, sőt, kiszállt). De most már rajta is azt érzem, mint amit több volt, már nem aktív politikusnál is: már az elefántcsont-toronyból beszél. Nem csak a "Zay-Márki"-zása, ami tulajdonképpen már mulatságos, de az analízisei is. Tíz éve még tű pontosak voltak, ma már inkább csak jó gondolatok, de azért sok helyen már ereszt a logika, nem következetes.
peterk2005
Szerintem egyetlen olyan politológus, a történeti és nemzetközi kontextusban is értelmezi a fejleményeket. Ezèrt érdemes meghallgatni őt.
több mint 4 éve

Vrij6
Mit csinál most?

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 571 — The only discipline that lasts, is self discipline

bocs, ha volt már.

Vrij6
Csípem Tölgyessyt.
Sobri Jóska

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 098 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
 24.hu/fn/gazdasag/2021/12/10/koltsegvetes-allamhaztartas-elhalaszt-beruhazas-tulkoltekezett-a-kormany-egy-kicsit-behuzza-a-feket/
 index.hu/belfold/2021/12/10/interju-miniszterelnok-kossuth-radio-orban-viktor/
"A miniszterelnök úgy látja: a nyugdíjasok pontos elszámolást várnak a kormánytól."
Ez így csodálatos ismét. 😀
több mint 4 éve
Van még egy másik Tölgyessy beszélgetés is, ezt a hétvégén fogom meghallgatni:

www.valaszonline.hu/2021/12/09/tolgyessy-peter-magyarorszag-nyugati-sajto-podcast-hetivalasz102/

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Ugyanígy, vagy még jobban frusztráló volt megélni 2006. 10. 23-at. Tudja itt bárki, milyen élőben megélni egy lovas rendőrös kardlapozás látványát? Milyen megélni a könnygáz szagát? Csak mert szimpatizánsként kimegy egy rendezvényre?
Fungus
Hogyne tudnánk, én minden este megnézem a Gyurcsány filmet. Kétszer. Tök hitelesen visszaadja. Meg vettem könnygáz illatú dezodort, azzal szoktam körbefújni a lakást, hogy autentikus legyen.
somoskovig
Régebben elég volt kimenni egy Fradi-Dózsára és lehetett ebben része az embernek. De ha mondjuk nem akartál benne részt venni, akkor nem mentél a balhé közelébe és nézhetted távolról a rohamot. Ez a lehetőség szerintem 10.23-án is megvolt. Aki rendszert akar dönteni az meg ne sírjon, ha szembe találja magát a rendszerrel.
Klaci79
NEM rendszer-döntésről volt szó 2006.10.23-án. CSAK véleménnyilvánításról. NEM balhét keresett senki, Ha megengedsz egy személyes megjegyzést: TE nem értesz a jobboldali gondolkodásról semmmit. SEMMIT. Az Astoria elég messze volt a Kossuth-tértől, ma sincs közel. Mégis összeolvadt két tömeg. "Aki rendszert akar dönteni az meg ne sírjon, ha szembe találja magát a rendszerrel."
Fungus
Ó, ja, persze. A tankot meg csak úgy véletlenül indították be. És véletlenül kerültek elő utána olyan telefonok mindkét tömeget irányítóktól, hogy nyomjuk össze a két tömeget és hasonlók. Nem 2006-ot védem, de azért homokba se dugjuk a fejünket.

Egyébként ha már kérdezted, én nem a látványát láttam rendőri kardlapnak, hanem a hátamon éreztem. Meg álltam utána katonai bíróság előtt is (mert éppen sorkatona voltam) azért, mert szimpatizánsként kiementem egy rendezvényre. Oszt akkor mi van? Akkor 2021-ben Polt kevésbé korrupt, vagy a mostani alaptörvény legitimebb?
peterk2005
"És véletlenül kerültek elő utána olyan telefonok mindkét tömeget irányítóktól, hogy nyomjuk össze a két tömeget és hasonlók. "
"nyomjuk össze a két tömeget" elgondolkodol ezen? Qui prodest? ANNO?? na mindegy......
több mint 4 éve
Törölt felhasználó

bocs, ha volt már.

Vrij6
Csípem Tölgyessyt.
Sobri Jóska
én is csípem Tölgyessyt, az első fél perc után úgy voltam vele, hú.....izgi, lássuk......és belpolitikai témáknál meg is maradt....azért egy szaktekintély......
de a külpol témáknál azért én már éreztem megingást, zökkenést.......
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 254 — NFL bracket champion '26
 24.hu/belfold/2021/12/09/szijjarto-peter-pegasus-nso-nemzeti-sport-online/

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 228 — #NoStress
 444.hu/2021/12/09/gyanus-hogy-eladna-az-allam-a-rabat-es-a-hungarocontrolt?fbclid=IwAR10nmtZZPmj68YS81gfPMLBT9Nz9cwb2SAxjT7CxmyIpMMCU1OgzvZfC5w

Az nagyon durva, ha az állam kijátszani a HC-t valami havernak. Óriási és biztos bevétellel rendelkezik a légteret használó és azután fixen euróban fizető légitársasági bevételek miatt.
Úgy tűnik a választások előtt ezt is gyorsan el akarják intézni...
Klaci79
Te nem ezt tennéd a helyükben?
Sobri Jóska
Sajnos én elég hülye vagyok ahhoz, hogy nem. A munkahelyemen se lopok, úgyhogy nem tudom ezt a gondolkodást követni.
Klaci79
Nem a helyedben, hanem a helyükben?

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 947
 444.hu/2021/12/09/gyanus-hogy-eladna-az-allam-a-rabat-es-a-hungarocontrolt?fbclid=IwAR10nmtZZPmj68YS81gfPMLBT9Nz9cwb2SAxjT7CxmyIpMMCU1OgzvZfC5w

Az nagyon durva, ha az állam kijátszani a HC-t valami havernak. Óriási és biztos bevétellel rendelkezik a légteret használó és azután fixen euróban fizető légitársasági bevételek miatt.
Klaci79
Sobri Jóska
Sajnos én elég hülye vagyok ahhoz, hogy nem. A munkahelyemen se lopok, úgyhogy nem tudom ezt a gondolkodást követni.
több mint 4 éve

Klaci79

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 947

több mint 4 éve

bocs, ha volt már.

Vrij6
Csípem Tölgyessyt.
Sobri Jóska
Én végig hallgattam. Meglehetősen realista értékelés szerintem.
Amadeus
En is igy latom, erzem. Jo volt hallgatni, hamar eltelt ez a bo 80 perc.

több mint 4 éve

bocs, ha volt már.

Vrij6
Csípem Tölgyessyt.
Sobri Jóska
Én végig hallgattam. Meglehetősen realista értékelés szerintem.
több mint 4 éve

bocs, ha volt már.

Vrij6
Csípem Tölgyessyt.

több mint 4 éve
warr_b Washington Commanders 29 187 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/belfold/2021/12/09/polgarmester-fizetes-emeles-allami-ingatlanok-ajandekozas

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 795 — Lucas Scott
Csak ugye itt jön az, amit írsz, hogy ehhez már mélyebben, struktúra szinten kell több jogágat átlátni és ez nem az átlagszavazó szintje. Itt azért a költségvetési csalástól kezdve, a számviteli rendjének megsértésén át azért felmerülhetnek kérdések, mind büntető, mind adójogi vonalon.
Amadeus
oke en ezt ertem. de

Ha jól értem, akkor fiktív jelleggel jelentett be elbaszott városokban cégeket azért, hogy magasabb támogatást húzzon le úgy, hogy egyébként a tényleges ügyvezetés és tevékenységkifejtés nem a hátrányos helyzetű régióban történt.

Ezzel az a gond, hogy a rendszer lényege az, hogy ezekbe a régiókba munkavégzés kerüljön, legyenek fizetett munkavállalók, IPA, stb. Ezerre jár többlettámogatás. Ezek maradtak el, míg a támogatás fel lett véve.
Amadeus
biztos az en velemenybuborekom, de ezt barhol latod, hogy Deutsch Tomi vagy Budai Gyuszi ezt a reszet uti a tortenetnek? en nem talalkoztam ezzel csak vmi olyasmival, hogy ezek a cegek egy helyre voltak bejelentve, es az egyik azt csinalta, amit a masik ket evvel korabban, de mindketto szedte fel a tamogatast vagy vmi hasonlo remlik. nyilvan ki van merve h ez igy nem uti meg az ingert plusz van huszezer hasonlo tortenet a sajt holdudvarbol.

A dolog pikantériája, hogy egy olyan találmány kifejlesztése volt a project, amely amúgy ki lett fejlesztve évekkel korábban Svájcban.
Amadeus
na ezaz, amit sztem pofon egyszeru bizonyitani, es amugy ezt utik is.

Cseh Katka meg bizony ekkortájt volt ügyvezető. Nyilván aláírt apukának, de deiure az ő felelőssége.
Amadeus
es akkot ezert lesz gyonyoru ha majd szepen le kell mondania majd, mert ha tenyleg ugy volt a svajci vonal, ahogy talaljak akkor abbol merges OLAF jelentes lesz.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
A Katka-ügy az szerintem real, de túl komplex az átlag szavazónak a vertikális kartelleken való elmélkedés.

Amadeus
fejtsd ki pls, hogy ott mi az ügy 😀
illetve hogy mitől érzed realnek

őszintén kíváncsi vagyok, hogy a nagy konzi gondolkodók azt a bullshitet mivel próbálják igazi üggyé varázsolni
thebeke
Katka meg nekem jogasznak sem tiszta, vmi latszik h nem lenne koser, de nagyon le kellene ulnom, hogy pontosan atlassam mi itt a buncselekmeny.
csebi
Ha jól értem, akkor fiktív jelleggel jelentett be elbaszott városokban cégeket azért, hogy magasabb támogatást húzzon le úgy, hogy egyébként a tényleges ügyvezetés és tevékenységkifejtés nem a hátrányos helyzetű régióban történt.

Ezzel az a gond, hogy a rendszer lényege az, hogy ezekbe a régiókba munkavégzés kerüljön, legyenek fizetett munkavállalók, IPA, stb. Ezerre jár többlettámogatás. Ezek maradtak el, míg a támogatás fel lett véve.

A dolog pikantériája, hogy egy olyan találmány kifejlesztése volt a project, amely amúgy ki lett fejlesztve évekkel korábban Svájcban.

Csak ugye itt jön az, amit írsz, hogy ehhez már mélyebben, struktúra szinten kell több jogágat átlátni és ez nem az átlagszavazó szintje. Itt azért a költségvetési csalástól kezdve, a számviteli rendjének megsértésén át azért felmerülhetnek kérdések, mind büntető, mind adójogi vonalon.

Cseh Katka meg bizony ekkortájt volt ügyvezető. Nyilván aláírt apukának, de deiure az ő felelőssége.
több mint 4 éve
A Katka-ügy az szerintem real, de túl komplex az átlag szavazónak a vertikális kartelleken való elmélkedés.

Amadeus
fejtsd ki pls, hogy ott mi az ügy 😀
illetve hogy mitől érzed realnek

őszintén kíváncsi vagyok, hogy a nagy konzi gondolkodók azt a bullshitet mivel próbálják igazi üggyé varázsolni
thebeke
Katka meg nekem jogasznak sem tiszta, vmi latszik h nem lenne koser, de nagyon le kellene ulnom, hogy pontosan atlassam mi itt a buncselekmeny.
csebi
Nem bonyolult. Olyant csinált, ami a NER-eseknek lett kitalálva. 😊