Politika
64 feliratkozó
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
HA bármi valami nagyon nagy (külső válság) bebaxna, előjönne a társadalmi bizalom kérdése is. Zsigerből.Nekem ennyi az érvem.Gyurcsány is meg tudta verni, és eszerint a videó szerint is ez már keveseket érdekel, pláne a bemerevedett táborokon kívül.PontosanGyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
peterk2005
youtu.be/EqR8R9w5YGY
Valami egzaktabb érv, valami konkrétum?
Sobri Jóska
Eltudok képzelni olyan csillagállást, hogy beüt valami gazdasági krach vagy valami iszonyat nagy gebasz és emiatt Dobrev letudná győzni, de mondjuk 0.01 % nálam az eselye az meg 0-ra van kerekítve.
Nem tudok ennél egzaktabb érvet én, mert nekem ez a véleményem és érvem.
Pl. én és az asszony se megyünk el szavazni ha Dobrev lesz a jelölt és rengeteg ilyen embert ismerek.
Emellett két politikus döntései határozzák meg leginkább, hogy Vitya ott van ahol most. Az egyik Vitya a másik Gyurcsány.
És ez amíg ő a legnagyobb kihívója ígyis marad.
Dobrevre amúgy még a kommunista gyökerei miatt is repülne még a bomba. Ami a megfelelő korosztályban még mindig arat. Bár ez tényleg csak részletkérdés.
Toca
több mint 4 éve
Nekem ennyi az érvem.Gyurcsány is meg tudta verni, és eszerint a videó szerint is ez már keveseket érdekel, pláne a bemerevedett táborokon kívül.PontosanGyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
peterk2005
youtu.be/EqR8R9w5YGY
Sobri Jóska
Eltudok képzelni olyan csillagállást, hogy beüt valami gazdasági krach vagy valami iszonyat nagy gebasz és emiatt Dobrev letudná győzni, de mondjuk 0.01 % nálam az eselye az meg 0-ra van kerekítve.
Nem tudok ennél egzaktabb érvet én, mert nekem ez a véleményem és érvem.
Pl. én és az asszony se megyünk el szavazni ha Dobrev lesz a jelölt és rengeteg ilyen embert ismerek.
Emellett két politikus döntései határozzák meg leginkább, hogy Vitya ott van ahol most. Az egyik Vitya a másik Gyurcsány.
És ez amíg ő a legnagyobb kihívója ígyis marad.
Dobrevre amúgy még a kommunista gyökerei miatt is repülne még a bomba. Ami a megfelelő korosztályban még mindig arat. Bár ez tényleg csak részletkérdés.
Szerkesztette: Toca
több mint 4 éve
Ne légy rest, nyisd le a hozzászólás előzményeit, és nézd meg, hogy mit írtam, mire kérdeztél rá. Ki is emelted.Egyszerűen se te se más nem tud olyan érvet, szempontot, meglátást mondani, de legalábbis nem mondott még, ami igazolná, hogy miért tény, hogy a Dobrev vezette összellenzék egy full kormányváltó, protest hangulat esetén se tudna nyerni.Sobri JóskaÉn több konkrét érvet írtam abban az eredeti postban, amire rákérdeztél, mint ez a videó. Ha neked ez a videó elég volt, akkor nem az én konkrétumaim hiányoznak a másik oldalról.Gyurcsány is meg tudta verni, és eszerint a videó szerint is ez már keveseket érdekel, pláne a bemerevedett táborokon kívül. Valami egzaktabb érv, valami konkrétum?Sobri JóskaPontosanGyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
peterk2005
peterk2005

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Závecz felmérés: Dobrev nyerte a vitát hirklikk.hu/kozelet/zavecz-felmeres-dobrev-nyerte-a-vitat/388219/
több mint 4 éve
Egyszerűen se te se más nem tud olyan érvet, szempontot, meglátást mondani, de legalábbis nem mondott még, ami igazolná, hogy miért tény, hogy a Dobrev vezette összellenzék egy full kormányváltó, protest hangulat esetén se tudna nyerni.Én több konkrét érvet írtam abban az eredeti postban, amire rákérdeztél, mint ez a videó. Ha neked ez a videó elég volt, akkor nem az én konkrétumaim hiányoznak a másik oldalról.Gyurcsány is meg tudta verni, és eszerint a videó szerint is ez már keveseket érdekel, pláne a bemerevedett táborokon kívül. Valami egzaktabb érv, valami konkrétum?Sobri JóskaPontosanGyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
peterk2005
peterk2005
És neked nem kell részletesen kifejtenem, hogy mekkora óriási különbség van a "biztosan nem" és a "nem valószínű" között.
Egyszerűen nem a miniszterelnökjelölt személyén múlik, mivel arra egyrészt nem szavazunk, másrészt a mandátumtöbbség az egyéni vk-kban dől el, és ha abból nyer eleget az ellenzék, akkor lesz elég képviselője az ogy-ben, ha nem nyer, akkor nem lesz.
Irreleváns az összellenzéki lista első helyére írt ember neve. Pláne úgy, hogy ha Dobrev is lesz az első, a második MZP lesz.
Ez nem az USA, hogy aki a második az előválasztáson az kvázi hátralép pár sorral.
több mint 4 éve
Én több konkrét érvet írtam abban az eredeti postban, amire rákérdeztél, mint ez a videó. Ha neked ez a videó elég volt, akkor nem az én konkrétumaim hiányoznak a másik oldalról.Gyurcsány is meg tudta verni, és eszerint a videó szerint is ez már keveseket érdekel, pláne a bemerevedett táborokon kívül. Valami egzaktabb érv, valami konkrétum?Sobri JóskaPontosanGyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
peterk2005

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
respect 😀 én tizenegynéhányévvel ezelőtt olvastam az amerikai Gallup közv. kutatását egy helyi (persze milliós közegre) vonatkozóan, részletes leírás volt mind az eredményekre, mind a társadalmi szegminden tiszteletem mellett, de EZ csak a politika kommunikációs szegmense.Persze, de ha belegondolsz, ez a tágabb politika is megszűnt érdekes lenni. Kitalált valamit a központ, mindenki azt csinálta. Aki nem, az kuka.
A politika, mint olyan ennél jóval több, s ezt Te is tudod, kedves Gyurma Pappa. A politika egy közösség életének (helyi, országos, vagy nemzetközi sziten) történő megszervezése. Gaius
PS az amcsi példa azért sántít és ül is egyben, mert az amerikai individualista társadalom arra van szocializálva, hogy egy szokásos (nálunk 4 éves periódusban) intervallumban nem is tudom....8-12-szer megy el választani? kormányzótól kerületi ügyészen át az iskolaszékig......választásra, ergo kampányra vannak kondicionálvaErre akartam utalni 😊
Gaius
Én bírom ezt a fajta demokrácia felfogást és a vele járó cirkuszt. Aki ugye társadalom- és politikai statisztikával foglalkozik évekig, annak a kampány az csemege 😊 Kár hogy a magyar kutatókszarokelfogultakmáshogy fogják fel...
Gyurma Pappa
a "tágabb" politika (szakpolitikai kérdések, a policy) azért érdekes, mert ez határozza meg az itt lévők hétköznapi életét (évekre?)....minden értékítélet nélkül.....
persze, hogy a hiányos kínálati piac szereplőinek "politikai track recordja" miatt leegyszerűsödnek a narratívák....."hazudtak-loptak-hazudnak-adunk" vs. "lopnak-harácsolnak-diktatúráznak" van kb. leegyszerűsítve.....politikai kommunikációilag...😀 Állííííícccsuk meg Orbánt vs. állíccsuk meg Gyurcsányt.....még inkább leegyszerűsítve....ez is szomorú....de sajna a rög való (s a mediatizált világ (fekete-fehér szemlélete értékvilágilag) ilyesmiket diktál....az uccsó kocsmalátogató x-e is annyi, mint egy akadémikusé, vagy többdiplomásként gürizőé.....nem csak nálunk, és ez még csak éleződni fog sztem nemzetközileg is....
több mint 4 éve
Gyurcsány is meg tudta verni, és eszerint a videó szerint is ez már keveseket érdekel, pláne a bemerevedett táborokon kívül.PontosanGyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
peterk2005
youtu.be/EqR8R9w5YGY
több mint 4 éve
Pontosan.GyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
Toca
Hozzáteszem, hogy amikor az jön elő erre vagy arra az ellenzéki lépésre, hogy "szar ez az ellenzék, tíz év után is csak itt tart még, nem érdemlik meg, tanuljanak még négy évet, hátha akkor jobb lesz", akkor én arra gondolok, hogy annál múltban ragadottabb sztorit, hogy 2022-ben is Gyurcsánnyal kaphat ki az ellenzék, el sem tudok képzelni. Ez lenne ám a "tizenkét év után is csak itt tart". És akkor rendelnék is a fentiektől egy kicsit az orbáni mázliból a saját civil kis életembe is, mert olyan ordas szerencséje is ritkán van egy politikusnak, hogy 12 év elbaszott hatalmon lét után is elő tudja venni a régi lemezt, és az nem járt le már nagyon régen. 😊
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
minden tiszteletem mellett, de EZ csak a politika kommunikációs szegmense.Tudod miről volt szó? A sajtó politizálásáról. Mégis milyen szegmense lehet a sajtó politizálásának a kommunikációson kívül? Pozícióért nem verseng, szabályokat nem alkot, vagyont nem redisztributál és a közösség életét sem szervezi sem helyi, sem országos szinten. Hanem kommunikál.
A politika, mint olyan ennél jóval több, s ezt Te is tudod, kedves Gyurma Pappa. A politika egy közösség életének (helyi, országos, vagy nemzetközi sziten) történő megszervezése. Ez bizonyos joghatóság alá tartozó természetes és jogi személyek vagyonának elvonásával érték és/vagy érdekalapú redisztribúciójával történik. Bizonyos "objektív" gazdaság- és társadalompolitikai mutatók mellett. A "sikeresség", a "hasznosság", az "értékesség" megítélése az adott joghatóság alá tartozó érintettek értékítéletétől függ. A demokrácia lényege a választhatóság az alternatívák között. A kommunikációs tér a meggyőzés tere, hogy "rám-ránk érdemes behúzni az x-et." Bizonyos szempontból sokadrangú (lenne), de a mediatizált világban kulcsfontosságú LEHET. Ferenc testvér-Szigetvári V. kommunikációs stratégiája 2006-ban sztem az adott időszakban a pol. kommunikáció kimaxolása volt....mind látványban, mind a baloldali szavazók részére értelmileg, s érzelmileg. Csak jött a DE egy idő után.....ingoványos talapzaton a politikai kommunikáció is csak ideig-óráig tartható.
PS az amcsi példa azért sántít és ül is egyben, mert az amerikai individualista társadalom arra van szocializálva, hogy egy szokásos (nálunk 4 éves periódusban) intervallumban nem is tudom....8-12-szer megy el választani? kormányzótól kerületi ügyészen át az iskolaszékig......választásra, ergo kampányra vannak kondicionálva
Gaius
Minden tiszteletem mellett - és a személyeskedés szándéka nélkül -, amikor olvaslak, rendszeresen az az érzésem, hogy eltévedtél. A megszokott inda polfórumodba akartál menni, csak rossz linkre kattintottál véletlenül. A szóhasználat is - "olvtársak", a mű-udvariasságba csomagolt kioktató stílus -, és az a tény is, hogy a postjaid többségénél ember legyen a talpán, aki megérti, hogy hogyan kapcsolódik a mondandód ahhoz, amire reagálsz / beidézel. Persze lehet, hogy én vagyok ehhez túl hülye, de nekem tisztára az az érzésem, mintha beragadt volna a katekizmus gomb, és a saját magadban imamalomként pörgő kérdésekre adott begyakorolt válaszok esnének ki véletlenszerűen - vagy egy-egy kulcsszóra - hol erre, hol arra a hozzászólásra válaszul.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
GyurcsánynéSok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Sok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Miért?
peterk2005
több mint 4 éve
No akkor Te biztos meg tudod mondani, hogy , amikor ezek Gaussok, és Perlemanok hibahatárról beszélnek, akkor milyen hibahatárról beszélnek. én áttörést érzek emögött a mondat mögött, egy Fields érem kezd a szemeim előtt kibomlani a statisztikai matematika területén, csak megfogni nem tudom. 😀minden tiszteletem mellett, de EZ csak a politika kommunikációs szegmense.Persze, de ha belegondolsz, ez a tágabb politika is megszűnt érdekes lenni. Kitalált valamit a központ, mindenki azt csinálta. Aki nem, az kuka.
A politika, mint olyan ennél jóval több, s ezt Te is tudod, kedves Gyurma Pappa. A politika egy közösség életének (helyi, országos, vagy nemzetközi sziten) történő megszervezése. Gaius
PS az amcsi példa azért sántít és ül is egyben, mert az amerikai individualista társadalom arra van szocializálva, hogy egy szokásos (nálunk 4 éves periódusban) intervallumban nem is tudom....8-12-szer megy el választani? kormányzótól kerületi ügyészen át az iskolaszékig......választásra, ergo kampányra vannak kondicionálvaErre akartam utalni 😊
Gaius
Én bírom ezt a fajta demokrácia felfogást és a vele járó cirkuszt. Aki ugye társadalom- és politikai statisztikával foglalkozik évekig, annak a kampány az csemege 😊 Kár hogy a magyar kutatókszarokelfogultakmáshogy fogják fel...
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Sok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.Speciel én mindent el tudok képzelni, de jóval több esélyt adok MZP-nek. Ha behúzza az előválasztást, akkor rajta biztosan nem fog múlni.
peterk2005
több mint 4 éve
Nagyon szépen köszönöm a választ. 😊De ha nyer az ember, aki már oly sok alkalommal "megcsinálta a csodát", akkor azok, akik őt most nagyon nem szeretik, mert zsigerileg Klárára rezonálnak, akkor szerintetek tutti elmennek szavazni 22-ben MZP-re?Helmut ZimmerA "zsigerileg"-es DK-sok nem. A DK szavazók többsége szerintem igen. Nem véletlenül vannak az előválasztások hónapokkal az országos választások előtt. USA-ban is ugye. A "szünet" - többek között - arra is jó, hogy az előválasztások során felkorbácsolódó indulatok lejjebb hagyjanak. Aki most fel van bőszülve, hogy ha nem Klára, akkor jöjjön inkább a zivatar és Orbán, mert az ellenzék nem érdemli meg a jobbat, annak lesz 4-5 hónapja, hogy lehiggadjon. Áprilisban már nagyon messze lesz október. Ha az ellenzék nem bassza el (nem esnek _amatőr_ módon egymásnak), akkor a téma áprilisban a NER vs nem NER lesz, és lehiggadva arra kijöhet egy teljesen más válasz is a most Dobrevezőkből is. A többségükből ki is fog szerintem.
Az is igaz persze, hogy nem annyian fognak elmenni, mintha Karácsony lett volna a közös jelölt. Legalábbis szerintem. Az ellenzéki oldalról szerintem összességében kevesebb embert tud elvinni MZP a fülkékbe. Nem gondolok viszont orbitális számokra. Néhány százalék mehet el. Az a kérdés, hogy ezt vissza tudja-e hozni máshol. Szerintem igen, mert a semlegesek közül ő többet tud megszólítani. Plusz, neki megvan az az előnye is Dobrevvel szemben, hogy több Fidesz szavazót tarthat otthon. Az a réteg a Fidesz szavazótábor szélén, akiket mozgósítani kell, hogy elmenjen szavazni, és a gyurcsányozás / patás ördögtől való félelem lenne az amire megmozdulna, a homofób törvény illetve az osztogatás viszont nem, az otthon maradhat, ha MZP a jelölt. Róla a Gyurcsányozás lepereg, a Fidesz tábor nagyobb része sem hiszi el igazán. Ezek a pluszok kiolthatják az ellenzéken belüli kevesebb szavazatot. Sőt, akár több is lehet. Sok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.
peterk2005
több mint 4 éve
minden tiszteletem mellett, de EZ csak a politika kommunikációs szegmense.Persze, de ha belegondolsz, ez a tágabb politika is megszűnt érdekes lenni. Kitalált valamit a központ, mindenki azt csinálta. Aki nem, az kuka.
Gaius
Én bírom ezt a fajta demokrácia felfogást és a vele járó cirkuszt. Aki ugye társadalom- és politikai statisztikával foglalkozik évekig, annak a kampány az csemege 😊 Kár hogy a magyar kutatók

több mint 4 éve
De ha nyer az ember, aki már oly sok alkalommal "megcsinálta a csodát", akkor azok, akik őt most nagyon nem szeretik, mert zsigerileg Klárára rezonálnak, akkor szerintetek tutti elmennek szavazni 22-ben MZP-re?Helmut ZimmerA "zsigerileg"-es DK-sok nem. A DK szavazók többsége szerintem igen. Nem véletlenül vannak az előválasztások hónapokkal az országos választások előtt. USA-ban is ugye. A "szünet" - többek között - arra is jó, hogy az előválasztások során felkorbácsolódó indulatok lejjebb hagyjanak. Aki most fel van bőszülve, hogy ha nem Klára, akkor jöjjön inkább a zivatar és Orbán, mert az ellenzék nem érdemli meg a jobbat, annak lesz 4-5 hónapja, hogy lehiggadjon. Áprilisban már nagyon messze lesz október. Ha az ellenzék nem bassza el (nem esnek _amatőr_ módon egymásnak), akkor a téma áprilisban a NER vs nem NER lesz, és lehiggadva arra kijöhet egy teljesen más válasz is a most Dobrevezőkből is. A többségükből ki is fog szerintem.
Az is igaz persze, hogy nem annyian fognak elmenni, mintha Karácsony lett volna a közös jelölt. Legalábbis szerintem. Az ellenzéki oldalról szerintem összességében kevesebb embert tud elvinni MZP a fülkékbe. Nem gondolok viszont orbitális számokra. Néhány százalék mehet el. Az a kérdés, hogy ezt vissza tudja-e hozni máshol. Szerintem igen, mert a semlegesek közül ő többet tud megszólítani. Plusz, neki megvan az az előnye is Dobrevvel szemben, hogy több Fidesz szavazót tarthat otthon. Az a réteg a Fidesz szavazótábor szélén, akiket mozgósítani kell, hogy elmenjen szavazni, és a gyurcsányozás / patás ördögtől való félelem lenne az amire megmozdulna, a homofób törvény illetve az osztogatás viszont nem, az otthon maradhat, ha MZP a jelölt. Róla a Gyurcsányozás lepereg, a Fidesz tábor nagyobb része sem hiszi el igazán. Ezek a pluszok kiolthatják az ellenzéken belüli kevesebb szavazatot. Sőt, akár több is lehet. Sok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.

több mint 4 éve
Ki nyert ma?Senki és ez MzP-nek jobb. Kb. döntetlen volt külsős szemmel. Dobrev kompetensebbnek és kormányzóképesebbnek tűnt, de a kommunikációja és annak stílusa nem volt jó - főleg a vita elején, sokkal jobban állt neki az első és második vitában vitt stlíusa, de a második blokkban viszont egyértelműen ő volt jobb. MzP elvitte a show-t az elején és elég sok jó beszólása volt, látszott, hogy neki nem kellett változtatni a karakterén. (értsd. nyeregben érzi magát)
nagylaza
A második blokkban a szakpolitikánál felcserélődtek a szerepek és MzP volt tanárbácsis, közgazdászmegmondós vagyis unalmas, míg Dobrev egyértelműen azt mondta amit a célközönség hallani akart, jóval jóval populistább volt és emiatt érezhetik sokan (pl. az én balos ismerőseim között is) , hogy ha kicsit is de Dobrev nyerte a vitát.
Szerintem ez inkább X, és majd a következő napok szavazószámainak fényében látjuk, hogy kinek volt ez jó - szerintem Márkinak. A vita alapján viszont valóban lehet valami abban, hogy Márki vezet vagy nagyon szoros, különben nem változtattak volna a DK-nál a stratégián.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
minden tiszteletem mellett, de EZ csak a politika kommunikációs szegmense.Becsüllek, tisztellek, de valami valahol nagyon nem áll össze.Olyan nincs.Azaz azt csinálja, ami a feladata. Független sajtó. 😊targetált médiahadjárat volt. Nem azt mondom, hogy TóCsának helye van a politikai életben, felelősségre kell vonni, de nem így.Őt nem a szavazók vadászták le? (Jól emlékszem, hogy ő volt az a nagy helyi beágyazottsággal bíró jelölt, akivel szemben egy jöttmentnek esélye sincs?)Amúgy nagyon érdekes ahogy a 444 csavart még egyet magán és lényegében MZP propaganda lapja lett.TóCsát ugyanígy vadászták le.
csebi
Szánalmas.
Amadeus
nagylaza
Etekintetben a balos sajtó semmivel sem jobb, mint a jobbos, csak annyiban más, hogy párt nélkül, önjáró módon csinálják a politikát.
Amadeus
peterk2005
Amadeus
Több szinten:
1) targetált médiahadjárat volt: ez ilyen. A Borkait is a sajtó nyírta ki, ha úgy nézed, de Nixont is, vagy hogy ne hagyjam abba a random ugrálást időben és térben, Corby, Sarkozy, de jórészt Babis, Salvini és újabban Kurz is a sajtó miatt van (nincs) ott, ahol lennie kell (testközelből néztem végig, ahogy Meggyes Tamást "targetelten kinyírta a sajtó", és meg is érdemelte). EZ A KIBASZOTT SAJTÓ DOLGA. A pártsajtó hazugságokat sulykol, az propaganda sajtó, a mainstream sajtó felkap egy ügyet, és azt sulykolja. És ha ebbe hullanak fejek: hála az égnek.
2) a jobbos, csak annyiban más, hogy párt nélkül, önjáró módon csinálják a politikát: bocs, de hehh? Mi a sajtó dolga? Tárgyilagosan leírni, hogy milyen póló van Karácsony Gergelyen? Persze, hogy politikát csinálnak. Nézd meg a Mércét vagy Magyar Hangot, hogy ne csak a mainstreamben haladjunk. Hála az égnek, hogy politikát csinálnak, persze hogy vannak értékeik, amit közvetítenek.
3) a balos sajtó semmivel sem jobb, mint a jobbos: még nagyobb hehh? Az államilag, központilag írt, propaganda üzeneteket közvetítő, kormányzati "sajtót" hasonlítjuk a mainstream (balos) sajtóhoz?
Te is el vagy szokva (ahogy sokan) a politikától. Ami itt most megy, az egy erős szerda az amerikai politikában. Csak a NER leszoktatott minket a politikáról, csak üzenetek vannak és a pillanat uralása. A most megy, az a politika. Az elmúlt 11 évben könnyű volt minden: utálom vagy szeretem Orbán Viktort. Most meg jönnek árnyalatok, vélemények, eltérő dolgok. Az, hogy a NER rákényszeríti az ellenséget a tömbben indulásra, az pont abból a felvetéséből indul ki a regnáló spin doktoroknak, hogy az emberek utálják a politikát.
Ne utáljátok a politikát. Ha hagyjátok, hogy a NER beidegződések megutáltassák veletek a politikát, és úgy nézitek a világot, akkor itt Türkmenisztán lesz, rosszabb esetben Fehéroroszország...
Gyurma Pappa
A politika, mint olyan ennél jóval több, s ezt Te is tudod, kedves Gyurma Pappa. A politika egy közösség életének (helyi, országos, vagy nemzetközi sziten) történő megszervezése. Ez bizonyos joghatóság alá tartozó természetes és jogi személyek vagyonának elvonásával érték és/vagy érdekalapú redisztribúciójával történik. Bizonyos "objektív" gazdaság- és társadalompolitikai mutatók mellett. A "sikeresség", a "hasznosság", az "értékesség" megítélése az adott joghatóság alá tartozó érintettek értékítéletétől függ. A demokrácia lényege a választhatóság az alternatívák között. A kommunikációs tér a meggyőzés tere, hogy "rám-ránk érdemes behúzni az x-et." Bizonyos szempontból sokadrangú (lenne), de a mediatizált világban kulcsfontosságú LEHET. Ferenc testvér-Szigetvári V. kommunikációs stratégiája 2006-ban sztem az adott időszakban a pol. kommunikáció kimaxolása volt....mind látványban, mind a baloldali szavazók részére értelmileg, s érzelmileg. Csak jött a DE egy idő után.....ingoványos talapzaton a politikai kommunikáció is csak ideig-óráig tartható.
PS az amcsi példa azért sántít és ül is egyben, mert az amerikai individualista társadalom arra van szocializálva, hogy egy szokásos (nálunk 4 éves periódusban) intervallumban nem is tudom....8-12-szer megy el választani? kormányzótól kerületi ügyészen át az iskolaszékig......választásra, ergo kampányra vannak kondicionálva
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Szerintem ki lehet jelenteni ezt a választást megint a Fidesz nyerte Köszönjük
több mint 4 éve
Módosítom a kérdésemet: van valaki, aki inkább az egyik jelölttel szimpatizál, de úgy érzi, hogy a vitát a másik nyerte?MZP-re szavaztam, szerintem ezt a vitát Klára nyerte...meggyőzőbb volt.
nagylaza
több mint 4 éve
Lendvai Ildikó MZP-re szavazott. Game over!Szemüveg nélkül ment a fülkébe, azt hitte M/S/ZP
csipkelli
több mint 4 éve
csipkelli
4 010
Lendvai Ildikó MZP-re szavazott. Game over!
több mint 4 éve
Módosítom a kérdésemet: van valaki, aki inkább az egyik jelölttel szimpatizál, de úgy érzi, hogy a vitát a másik nyerte?Én egyikkel se nagyon. De MZP nálam jobban teljesített,összeszedettebb volt.
nagylaza
több mint 4 éve
Módosítom a kérdésemet: van valaki, aki inkább az egyik jelölttel szimpatizál, de úgy érzi, hogy a vitát a másik nyerte?