Politika
46 feliratkozó
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 902
Ebben igazad van. Emlékszem, hogy beszéltem anno egy erdélyi magyar lánnyal, aki azt mondta anno, hogy a legjobb az lenne ha az anyaországban (MO) elhallgatnának az irredenta hangok, mert ezekért ők kapnak a határon túl.Rosszul fogalmaztam, ezt elismerem, de megjegyezném, hogy az "együttélést biztosító normák" megtartása és a "xyz nemzetiséghez tartozom és mindenki kapja be" közt van nem is 1 árnyalatnyi különbség.A határon túli magyarok többsége egyáltalán nem jobbik módra nacionalista. Noha a kisebbségi lét szülhet extrém érzéseket, különösen olyan körülmények között, mint az volt Ceausescu Erdélye vagy Meciar és Slota Felvidéke, de összességében szerintem a kinti magyarok egyáltalán nem verik a mellüket naponta az identitásukkal. Lehet hogy bölcsebb lenne ebben a kérdésben nem az ottani többségi nemzet egyes tagjainak véleménye alapján álláspontot alkotnod.
"Téged csak az érint érzékenyen, ha a magyar ekéz emiatt másokat," Tekintve, hogy ezt a saját bőrömön tapasztaltam a szűk környezetemben, és most nem a Bowl.hu-ra gondolok. Itt (a bowl.hu-n) semmi baj nincs ezen a téren, hanem a valós életre gondolok.Amadeus91
Saját tapasztalataim szerint a határon túliakra általánosságban inkább jellemző a politikától való távolságtartás, legyen szó az anyaországi vagy a helyi viszonyokról. Gyakran érzik úgy, hogy leszarják őket és csak a máz miatt foglalkoznak velük itt is, ott is, csak eszközként kezeli őket a politika, csak hangoztatják, hogy az ő érdekükben cselekednek, miközben őket meg sem kérdezik vagy mást szeretnének, mint amit az érdekükként egyesek kikiáltanak (lásd a Jobbik által követelt feltételeket Románia EU-tagságához)atapapa
Összességében azt mondanám, hogy egy nemzetiség és a többségben lévő nép közt a kapcsolat kettőn áll vagy bukik. Ergo mint1 párkapcsolat. A nemzetiségnek is nyitottnak kell lenni, de a többségi társadalomnak is vevőnek kell lenni erre.
criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 13 éve
Rosszul fogalmaztam, ezt elismerem, de megjegyezném, hogy az "együttélést biztosító normák" megtartása és a "xyz nemzetiséghez tartozom és mindenki kapja be" közt van nem is 1 árnyalatnyi különbség.A határon túli magyarok többsége egyáltalán nem jobbik módra nacionalista. Noha a kisebbségi lét szülhet extrém érzéseket, különösen olyan körülmények között, mint az volt Ceausescu Erdélye vagy Meciar és Slota Felvidéke, de összességében szerintem a kinti magyarok egyáltalán nem verik a mellüket naponta az identitásukkal. Lehet hogy bölcsebb lenne ebben a kérdésben nem az ottani többségi nemzet egyes tagjainak véleménye alapján álláspontot alkotnod.
"Téged csak az érint érzékenyen, ha a magyar ekéz emiatt másokat," Tekintve, hogy ezt a saját bőrömön tapasztaltam a szűk környezetemben, és most nem a Bowl.hu-ra gondolok. Itt (a bowl.hu-n) semmi baj nincs ezen a téren, hanem a valós életre gondolok.Amadeus91
Saját tapasztalataim szerint a határon túliakra általánosságban inkább jellemző a politikától való távolságtartás, legyen szó az anyaországi vagy a helyi viszonyokról. Gyakran érzik úgy, hogy leszarják őket és csak a máz miatt foglalkoznak velük itt is, ott is, csak eszközként kezeli őket a politika, csak hangoztatják, hogy az ő érdekükben cselekednek, miközben őket meg sem kérdezik vagy mást szeretnének, mint amit az érdekükként egyesek kikiáltanak (lásd a Jobbik által követelt feltételeket Románia EU-tagságához)
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 902
Hogy mondod?Rosszul fogalmaztam, ezt elismerem, de megjegyezném, hogy az "együttélést biztosító normák" megtartása és a "xyz nemzetiséghez tartozom és mindenki kapja be" közt van nem is 1 árnyalatnyi különbség.
Ez mégis miért felháborító? Te most azt mondod, hogy egy nemzetiséginek teljesen "be kell illeszkednie" az országban többségben lévő népcsoportba?Amadeus91ha te erdélyi magyar lennél (csak tegyük fel) és azt mondanák neked, hogy, te tartsd magad bárminek is, felháborító, hogy nem vagy román (ergo legyél az), akkor te nem lennél kicsit felháborodva? Szerintem de, hozzáteszem, joggal.Amadeus91Ha így gondolod, akkor miért írod korábban ezt?
Se Romániában, se Szerbiában, Ukrajnában, Szlovákiában nem szeretik ha valaki nagyon döngeti a mellét, hogy magyar és tesz rá h beilleszkedjen.Amadeus91Felhívnám a figyelmedet, hogy az ezt megelőző hozzászólásom szándékosan túlzó és szarkasztikus.
Ugyan neked ez láthatóan nem tűnt fel, de ezt a hozzászólásodat olvasva valamennyire mégis elérte a célját.
A kisebbségnek nem kell asszimilálódnia, legfeljebb a többséggel való együttélést biztosító normákat kell megtartania. Amit a neked panaszkodó szlovák vagy román barátaid nem biztos hogy így vélnek, és neked ez fel sem tűnt, amikor a magyarokat emiatt ekézték. Téged csak az érint érzékenyen, ha a magyar ekéz emiatt másokat, ahogy tettem most én is (valódi meggyőződésemmel ellentétesen, álláspontod fonákjának ábrázolására)atapapa
"Téged csak az érint érzékenyen, ha a magyar ekéz emiatt másokat," Tekintve, hogy ezt a saját bőrömön tapasztaltam a szűk környezetemben, és most nem a Bowl.hu-ra gondolok. Itt (a bowl.hu-n) semmi baj nincs ezen a téren, hanem a valós életre gondolok.
több mint 13 éve
Hogy mondod?Ez mégis miért felháborító? Te most azt mondod, hogy egy nemzetiséginek teljesen "be kell illeszkednie" az országban többségben lévő népcsoportba?Amadeus91
ha te erdélyi magyar lennél (csak tegyük fel) és azt mondanák neked, hogy, te tartsd magad bárminek is, felháborító, hogy nem vagy román (ergo legyél az), akkor te nem lennél kicsit felháborodva? Szerintem de, hozzáteszem, joggal.Amadeus91Ha így gondolod, akkor miért írod korábban ezt?
Se Romániában, se Szerbiában, Ukrajnában, Szlovákiában nem szeretik ha valaki nagyon döngeti a mellét, hogy magyar és tesz rá h beilleszkedjen.Amadeus91Felhívnám a figyelmedet, hogy az ezt megelőző hozzászólásom szándékosan túlzó és szarkasztikus.
Ugyan neked ez láthatóan nem tűnt fel, de ezt a hozzászólásodat olvasva valamennyire mégis elérte a célját.
A kisebbségnek nem kell asszimilálódnia, legfeljebb a többséggel való együttélést biztosító normákat kell megtartania. Amit a neked panaszkodó szlovák vagy román barátaid nem biztos hogy így vélnek, és neked ez fel sem tűnt, amikor a magyarokat emiatt ekézték. Téged csak az érint érzékenyen, ha a magyar ekéz emiatt másokat, ahogy tettem most én is (valódi meggyőződésemmel ellentétesen, álláspontod fonákjának ábrázolására)
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 902
Sem genetikailag sem más szempontból sem vagyok "100%" magyar.Amadeus91"ez felháborító! nem voltál képes teljesen "beilleszkedni"? Ezzel ne dicsekedj a nemzetiségi barátaidnak. 😉
Különben meg egy adott nemzethez való tartozás szerintem elsősorban nem genetikai kérdés, hanem az identitás határozza meg (nem mintha az előző ne gyakorolhatna hatást az utóbbira).
Ha most veled közlik, hogy anyád/apád cigány volt, csak 1 naposan örökbeadtak, akkor te pillanat alatt elfelejtesz magyarul és németül, és onnantól kezdve jobban fogod magadat érezni egy roma lagzin, mint egy sváb bálon? Vannak kételyeim. "
Ez mégis miért felháborító? Te most azt mondod, hogy egy nemzetiséginek teljesen "be kell illeszkednie" az országban többségben lévő népcsoportba? Egy Magyarországon élő/élt sváb (vagy lehet szlovák, tök mind1) miért ne érezhetné magát svábnak/szlováknak vagy bármi másnak? Miért ne lehetne az identitása a nemzetiségéhez tartozó? Te el tudod azt képzelni, hogy mondjuk Németországban azt mondják a szorb vagy török kisebbségnek, hogy "ti mostantól kezdve németek vagytok, be kell illeszkednetek"? Hát ha egy szorb bemegy egy német állami hivatalba, akkor az anyanyelvén intézheti az ügyeit (szorb) és az anyanyelvén is megkapja az okmányokat. És (és-sel tudom, nem kezdünk mondatot) ezért senki nincs arra felé felháborodva a németek közül, pedig a szorbok is évszázadok óta ott élnek. (ez csak egy példa)
Szerintem az identitása mindenkinek a saját, privát, dolga. Senkit nem szabad sem lehülyézni, sem a beilleszkedését erőltetni, csak mert nem tartja magát az adott országban a többségben lévő nép tagjának. Elvégre szíve joga, vagy mi... de megfordítva, ha te erdélyi magyar lennél (csak tegyük fel) és azt mondanák neked, hogy, te tartsd magad bárminek is, felháborító, hogy nem vagy román (ergo legyél az), akkor te nem lennél kicsit felháborodva? Szerintem de, hozzáteszem, joggal.
több mint 13 éve
Definiáld kérlek, hogy mit jelent az, hogy "magyarozni".Amadeus91segítek
Hogyne..voltunk a svábokkal egy nemzetközi találkozón, ahol más nemzetiségekkel találkoztunk más országokból és kb a cseh lengyelek első kérdése az volt, hogy miért ilyen barmok a kommunisták/zsidók/liberálisok/zöldek?!Csak a gond van velük Szlovákiában is. A román szomszédom, aki teljesen normális ember, tiszta, csöndes, az pedig folyamatosan panaszkodik, hogy nem csinál semmi rosszat, de lebüdösrománozzák a kommunisták/zsidók/liberálisok/zöldek. Se Romániában, se Szerbiában, Ukrajnában, Szlovákiában nem szeretik ha valaki nagyon döngeti a mellét, hogy kommunista/zsidó/liberális/zöld és tesz rá h beilleszkedjen. Azt meg sem említem, hogy Ausztriában a vidéki kisvárosok határában kommunistául/zsidóul/liberálisul/zölddel van kiírva, hogy "Ne lopj".így dereng már? minden kritika nélkül, kvázi a saját álláspontodként közlöd más embereknek a magyarokat egységesen elítélő, súlyosan általánosító gondolatait.
Amadeus91
Majd gyorsan hozzáteszed, hogy persze majd te milyen csúnya általánosításoknak leszel áldozata ezen véleményed miatt.
Sem genetikailag sem más szempontból sem vagyok "100%" magyar.Amadeus91ez felháborító! nem voltál képes teljesen "beilleszkedni"? Ezzel ne dicsekedj a nemzetiségi barátaidnak. 😉
Különben meg egy adott nemzethez való tartozás szerintem elsősorban nem genetikai kérdés, hanem az identitás határozza meg (nem mintha az előző ne gyakorolhatna hatást az utóbbira).
Ha most veled közlik, hogy anyád/apád cigány volt, csak 1 naposan örökbeadtak, akkor te pillanat alatt elfelejtesz magyarul és németül, és onnantól kezdve jobban fogod magadat érezni egy roma lagzin, mint egy sváb bálon? Vannak kételyeim.
Ezt a végén pedig azért sütöm el mindig, mert ha valaki meg mer fogalmazni olyan véleményt, pláne ha erélyesebben, ami nem vág bele ebbe a nagy piros-ezüst turulos nemzetes elképzelésbe, az egyből zsidókommunistanémetliberáliszöld lesz.Amadeus91téged hányszor kommunistáztak vagy zsidóztak le a bowl.hu-n a véleményed miatt?
Szerintem te sokkal többször általánosítasz, mint ahányszor ennek áldozatául esel.
több mint 13 éve
tekintve, hogy pont a szomszédos országokban utálják a legjobban a magyarokat...Ez szimpla hazugság. A nacionalisták persze mindenhol a szomszédokat utálják a legjobban, ez itthon is így van meg Romániában meg Pakisztánban is. A mi történelmi múltunkkal ennek ugye plusz oka is van. De az általános megítélésünk csak a fantáziádban ilyen rossz, napról napra tapasztalom, hogy mind a "nyugati" országok lakói, mind a környező országok egész pozitívan nyilatkoznak a magyarokról (nacionalistával még nem találkoztam). A bolgárok, románok, szlovákok, csehek, lengyelek egyhangúan egyfajta pozitív példaként említették a politikánkat, mert náluk bezzeg milyen szar (a szlovákok sírnak a kormányválság meg az euró miatt, a románok-bolgárok úgy általában a jólét miatt "irigyelnek minket", a lengyelek-csehek "határozott kormányzásról" beszéltek). Jelen kérdésben teljesen lényegtelen, hogy igazuk van-e vagy sem, csak az állításodat kívánom megcáfolni.
Amadeus91
Egyébként a britek is a lengyelektől-csehektől-románoktól rettegnek, ha azt mondod nekik, hogy magyar vagy, kb. semmi nem ugrik be nekik, míg előbbi trió inkább negatív képzeteket gerjeszt. Persze a mintám nem nagy, de párszáz ember után azért bátrabban merek nyilatkozni. Az osztrák kiírás pedig elég logikus: a románoknak messzebb van azért a határ, átjárkálni lopkodni a magyar szegényréteg sajátja. De ez nem a "magyar vér" következménye, ha megcserélnék hirtelen a két országot, garantálom, hogy románul irkálnának.
Persze, lehet, hogy csak mindenki imád és nyalni akarnak nekem, de ebben nem lennék ennyire biztos 😊
több mint 13 éve
BT a gittegylet? ez komoly.diverdocPersze ez erős, de kis túlzással a vétójoggal rendelkező állandó tagok miatt változó tagnak lenni tényleg egyfajta gittegylet tagjaként is értelmezhető. Nem lett volna sokkal jobb az ország külpolitikai helyzete sztem egy jól lezavart BT-tagsággal sem.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
ez hulye.
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 902
Sem genetikailag sem más szempontból sem vagyok "100%" magyar. Az pedig ne tévesszen meg, hogy magyarul (is) beszélünk, hogy az ország területén születtünk. Svábok vagyunk, nem magyarok. És mielőtt elsüti itt egy-két ember, hogy "haza is lehet akkor menni"... már megtettem.Hogyne..voltunk a svábokkal egy nemzetközi találkozón, ahol más nemzetiségekkel találkoztunk más országokból és kb a cseh lengyelek első kérdése az volt, hogy miért ilyen barmok a magyarok?!Csak a gond van velük Szlovákiában is.Amadeus91Ezt mind egy nemzetiségi találkozón? Gondolom az ott lévők mind annyira beilleszkedtek már, hogy ők se tudják hogy kerültek egy nemzetiségi találkozóra.
Akár hiszed akár nem, van egy kevés terület nem messze a saját határunktól, ahol a magyar tömbben élve a többséget képezi és nem neki kéne beilleszkedni. Bizony, ezzel a hülye magyarral csak gond lesz, ha mondjuk egy színmagyar településen megtiltják bizonyos helyzetekben az anyanyelve használatát.
Persze mindenki büdös meg kommunista meg zsidó meg szar szemét (velem az élen) és biztos ok nélkül van az egész.Amadeus91Ezt már nem először sütöd el felindult hozzászólásaid lezárására, e kirohanással pontosan milyen komplexust kompenzálsz?
(bár a hozzászólás így kerek, egyrészt "magyarozol" egy jót, majd elég bénán ironizálva egy vélt csoporthoz tartozás miatti fiktív megbélyegzésed miatt fanyalogsz 😊 1-1)
Máskülönben örömmel tájékoztatlak arról, hogy szerencsére kiváltságos helyzetednél fogva (mivel te is magyar vagy) saját elhatározásod alapján büntetlenül csökkentheted ennek a szar népnek a létszámát eggyel.atapapa
Ezt a végén pedig azért sütöm el mindig, mert ha valaki meg mer fogalmazni olyan véleményt, pláne ha erélyesebben, ami nem vág bele ebbe a nagy piros-ezüst turulos nemzetes elképzelésbe, az egyből zsidókommunistanémetliberáliszöld lesz.
Definiáld kérlek, hogy mit jelent az, hogy "magyarozni".
több mint 13 éve
Hogyne..voltunk a svábokkal egy nemzetközi találkozón, ahol más nemzetiségekkel találkoztunk más országokból és kb a cseh lengyelek első kérdése az volt, hogy miért ilyen barmok a magyarok?!Csak a gond van velük Szlovákiában is.Amadeus91Ezt mind egy nemzetiségi találkozón? Gondolom az ott lévők mind annyira beilleszkedtek már, hogy ők se tudják hogy kerültek egy nemzetiségi találkozóra.
Akár hiszed akár nem, van egy kevés terület nem messze a saját határunktól, ahol a magyar tömbben élve a többséget képezi és nem neki kéne beilleszkedni. Bizony, ezzel a hülye magyarral csak gond lesz, ha mondjuk egy színmagyar településen megtiltják bizonyos helyzetekben az anyanyelve használatát.
Persze mindenki büdös meg kommunista meg zsidó meg szar szemét (velem az élen) és biztos ok nélkül van az egész.Amadeus91Ezt már nem először sütöd el felindult hozzászólásaid lezárására, e kirohanással pontosan milyen komplexust kompenzálsz?
(bár a hozzászólás így kerek, egyrészt "magyarozol" egy jót, majd elég bénán ironizálva egy vélt csoporthoz tartozás miatti fiktív megbélyegzésed miatt fanyalogsz 😊 1-1)
Máskülönben örömmel tájékoztatlak arról, hogy szerencsére kiváltságos helyzetednél fogva (mivel te is magyar vagy) saját elhatározásod alapján büntetlenül csökkentheted ennek a szar népnek a létszámát eggyel.
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 902
Hogyne..voltunk a svábokkal egy nemzetközi találkozón, ahol más nemzetiségekkel találkoztunk más országokból és kb a cseh lengyelek első kérdése az volt, hogy miért ilyen barmok a magyarok?!Csak a gond van velük Szlovákiában is. A román szomszédom, aki teljesen normális ember, tiszta, csöndes, az pedig folyamatosan panaszkodik, hogy nem csinál semmi rosszat, de lebüdösrománozzák a magyarok. Se Romániában, se Szerbiában, Ukrajnában, Szlovákiában nem szeretik ha valaki nagyon döngeti a mellét, hogy magyar és tesz rá h beilleszkedjen. Azt meg sem említem, hogy Ausztriában a vidéki kisvárosok határában magyarul van kiírva, hogy "Ne lopj".na, ezt még nem is hallottam.hetekkel ezelőtt tudni lehetett hogy az azeriek a befutók, a régión kívül a muszlim országok szavazatait is vitték, a szlovének meg a szláv országok szavazataival voltak felturbózva, vagyis mi még a szomszédból se kaptunk voksot.atapapatekintve, hogy pont a szomszédos országokban utálják a legjobban a magyarokat...Amadeus91
gondolom ha a szlovének nem indulnak, akkor azért talán a szomszédból is leesett volna néhány voks az azeriekkel szemben.
De az igazán érdekes az lett volna, ha a muszlim azeriek nem indulnak (vagy helyettük egy másik keresztény szláv állam indul kelet-eu-ból). Az elért 74 szavazatuk megoszlását megnéztem volna Szlovénia és Magyarország között.atapapa
Persze mindenki büdös meg kommunista meg zsidó meg szar szemét (velem az élen) és biztos ok nélkül van az egész.
több mint 13 éve
na, ezt még nem is hallottam.tekintve, hogy pont a szomszédos országokban utálják a legjobban a magyarokat...Amadeus91Nem került be Magyarország az ENSZ legfontosabb döntéshozó szervébe, miután a Biztonsági Tanács tagjairól szóló szavazáson a magyarok kapták a legkevesebb szavazatot a kelet-európai csoportban. A szavazás első körét Azerbajdzsán nyerte Szlovénia előtt, Magyarországot pedig csak 52 ország támogatta a 193 ENSZ-tagállamból, így kiesett a versenyből. A BT tagja lett viszont Marokkó, Guatemala, Pakisztán és Togó is.hetekkel ezelőtt tudni lehetett hogy az azeriek a befutók, a régión kívül a muszlim országok szavazatait is vitték, a szlovének meg a szláv országok szavazataival voltak felturbózva, vagyis mi még a szomszédból se kaptunk voksot.atapapa
Erről ennyitdiverdoc
gondolom ha a szlovének nem indulnak, akkor azért talán a szomszédból is leesett volna néhány voks az azeriekkel szemben.
De az igazán érdekes az lett volna, ha a muszlim azeriek nem indulnak (vagy helyettük egy másik keresztény szláv állam indul kelet-eu-ból). Az elért 74 szavazatuk megoszlását megnéztem volna Szlovénia és Magyarország között.
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 902
tekintve, hogy pont a szomszédos országokban utálják a legjobban a magyarokat...Nem került be Magyarország az ENSZ legfontosabb döntéshozó szervébe, miután a Biztonsági Tanács tagjairól szóló szavazáson a magyarok kapták a legkevesebb szavazatot a kelet-európai csoportban. A szavazás első körét Azerbajdzsán nyerte Szlovénia előtt, Magyarországot pedig csak 52 ország támogatta a 193 ENSZ-tagállamból, így kiesett a versenyből. A BT tagja lett viszont Marokkó, Guatemala, Pakisztán és Togó is.hetekkel ezelőtt tudni lehetett hogy az azeriek a befutók, a régión kívül a muszlim országok szavazatait is vitték, a szlovének meg a szláv országok szavazataival voltak felturbózva, vagyis mi még a szomszédból se kaptunk voksot.atapapa
Erről ennyitdiverdoc
több mint 13 éve
Nem került be Magyarország az ENSZ legfontosabb döntéshozó szervébe, miután a Biztonsági Tanács tagjairól szóló szavazáson a magyarok kapták a legkevesebb szavazatot a kelet-európai csoportban. A szavazás első körét Azerbajdzsán nyerte Szlovénia előtt, Magyarországot pedig csak 52 ország támogatta a 193 ENSZ-tagállamból, így kiesett a versenyből. A BT tagja lett viszont Marokkó, Guatemala, Pakisztán és Togó is.hetekkel ezelőtt tudni lehetett hogy az azeriek a befutók, a régión kívül a muszlim országok szavazatait is vitték, a szlovének meg a szláv országok szavazataival voltak felturbózva, vagyis mi még a szomszédból se kaptunk voksot.
Erről ennyitdiverdoc
több mint 13 éve
BT a gittegylet? ez komoly.Nem került be Magyarország az ENSZ legfontosabb döntéshozó szervébe, miután a Biztonsági Tanács tagjairól szóló szavazáson a magyarok kapták a legkevesebb szavazatot a kelet-európai csoportban. A szavazás első körét Azerbajdzsán nyerte Szlovénia előtt, Magyarországot pedig csak 52 ország támogatta a 193 ENSZ-tagállamból, így kiesett a versenyből. A BT tagja lett viszont Marokkó, Guatemala, Pakisztán és Togó is.Nem kerültünk be a gittegyletbe, nem nagy ügy.
Erről ennyitdiverdoc
http://videa.hu/videok/sport/meszoly-kalman-kifakadasa-eb-foci-labdarugas-U2tVq9F06hziISq3#b 😛 😀xrace77
"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 13 éve
xrace77
4 515
Nem került be Magyarország az ENSZ legfontosabb döntéshozó szervébe, miután a Biztonsági Tanács tagjairól szóló szavazáson a magyarok kapták a legkevesebb szavazatot a kelet-európai csoportban. A szavazás első körét Azerbajdzsán nyerte Szlovénia előtt, Magyarországot pedig csak 52 ország támogatta a 193 ENSZ-tagállamból, így kiesett a versenyből. A BT tagja lett viszont Marokkó, Guatemala, Pakisztán és Togó is.Nem kerültünk be a gittegyletbe, nem nagy ügy.
Erről ennyitdiverdoc
http://videa.hu/videok/sport/meszoly-kalman-kifakadasa-eb-foci-labdarugas-U2tVq9F06hziISq3#b 😛 😀
több mint 13 éve
Nem került be Magyarország az ENSZ legfontosabb döntéshozó szervébe, miután a Biztonsági Tanács tagjairól szóló szavazáson a magyarok kapták a legkevesebb szavazatot a kelet-európai csoportban. A szavazás első körét Azerbajdzsán nyerte Szlovénia előtt, Magyarországot pedig csak 52 ország támogatta a 193 ENSZ-tagállamból, így kiesett a versenyből. A BT tagja lett viszont Marokkó, Guatemala, Pakisztán és Togó is.Erről ennyit
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 902
Lázár kemény:hülye ez...
"Európa nagyon nagy gazdasági bajok előtt áll, ezért a magyar költségvetés feladata, hogy megvédje az ország pozícióit. Minél jobban húzzák a döntést az Európai Unió vezetői, annál inkább igaz, hogy a költségvetés országvédelmi jellege a legfontosabb."
"A magyar bankrendszer ellenállását meg fogjuk törni a végtörlesztés ügyében"Gogo
több mint 13 éve
Lázár kemény:"Európa nagyon nagy gazdasági bajok előtt áll, ezért a magyar költségvetés feladata, hogy megvédje az ország pozícióit. Minél jobban húzzák a döntést az Európai Unió vezetői, annál inkább igaz, hogy a költségvetés országvédelmi jellege a legfontosabb."
"A magyar bankrendszer ellenállását meg fogjuk törni a végtörlesztés ügyében"
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
Na ő is évfolyamtársam volt:http://index.hu/belfold/2011/10/21/kormanybiztos_felugyeli_fovarosi_nagyberuhazasokat/
http://www.portfolio.hu/rendezvenyek/eloado.tdp?eid=529&id=35
több mint 13 éve
A Fidesz szereti magát abban a szerpeben feltüntetni, hogy ők az 56-os forradalom egyetlen és igazi örökösei. És a Fidesz nem tart megemlékezést, mert I. (Kétharmados) Viktor királyunk Brüsszelbe megy. Elmarad. Szóval ebben a megapártban nincs még egy ember rajta kívül (vagy félnek a Zemberek közé menni?). A személyi kultusz építésük és egyszemélyi vezetősdi rendszerük emlékeztet engem vmire. "a magyar miniszterelnöknek pedig mindig ott kell lennie, ahol az országnak a leginkább szüksége van rá. Márpedig most vasárnap, a Magyarország szempontjából legfontosabb döntések Brüsszelben fognak megszületni" Szíjjártó
És a miniszterelnök helyettes? Vagy más pl Köteles Lacink? Meg eddig mintha kedves vezérünk (Kim Dzsong Viktor) picit Brüsszel ellenes lett volna (lsd kokik, meg nekünk nem diktálhat az EU), és okt 23.-át tartotta az egyik legszentebb, legfontosabb magyar ünnepnek.
Picit össze vagyok zavarodva. A 2/3-os többségből talán vki segít eligazodni 😀
több mint 13 éve
Amadeus the Young
32 902
mármint erre a havi 500ra gondolok.http://index.hu/bulvar/2011/10/19/nem_kaptak_penzt_oktoberben_a_nemzet_szineszei/Meg nem erősített hírek szerint a pénzt áirányították Dörnerhez 😀Dzsokijuing
ez nem sok egy kicsit a jóból?Amadeus91
több mint 13 éve
http://index.hu/bulvar/2011/10/19/nem_kaptak_penzt_oktoberben_a_nemzet_szineszei/Meg nem erősített hírek szerint a pénzt áirányították Dörnerhez 😀
ez nem sok egy kicsit a jóból?Amadeus91
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)