Politika
65 feliratkozó
több mint 12 éve
én csak az árfolyam-ingadozásról beszélek, szerintem egészen nevetséges, hogy napok alatt ekkorát emelkedhet/zuhanhat az árfolyam, ráadásul nem először történik meg ez rövid időn belül... de akkor máshogy tenném fel a kérdést: szerintetek mi Magyarország számára a legjobb forgatókönyv az elkövetkező 5-10-25 évben? Természetesen reálisan értékelve a helyzetet, lehetőleg a politikai beállítottság és egyéb szubjektivitást (szimpatizálást a munkásosztállyal, stb.) nélkülözve

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
egy ideig azt hittem, az m1-nek sikerült egész korrekt módon megemlékeznie Gyulusról.slowmotionAz mit jelent? 56/57 kimaradt?
Az MNO-n beleolvastam a megemlékezésbe csak úgy próbaképpen, az teljesen oké volt.
amerikai bejelentés és hopp, 300 körül vagyunk megintKicsit túlreagálod szerintem. Először is a forint aktuális árfolyama vagy az államháztartás hiányának finanszírozása nem az elsődleges indikátora annak, hogy melyik kormányfő hogyan teljesít.
www.origo.hu/gazdasag/20130620-a-fontosabb-devizak-arfolyama-2013-junius-20-an.html
aki azt hiszi, hogy itt orbán, bajnai vagy akár gyurcsány miatt mennek szarul a dolgok, az ébredjen feljjncaa
Aztán ez nem azt jelenti, hogy itt a nemzetközi nagytőke direkt a forint ellen játszana, egyszerűen a kereslet-kínálat (és persze a valamennyire ezekre alapított spekulációs pozíciók) piaci viszonyai így alakulnak.
Az árfolyam azért volt alacsonyabb eddig is, mert az USA mesterségesen pénzt pumpált a rendszerbe, "pénzbőséget" hozva, növelve a keresletet. Ha ezt nem teszik, akkor már 4 éve is ennyivel magasabb lett volna az árfolyam (oké, ez így nem igaz, mert a piac mindig túlreagál először, mivel a forint/egyéb nem dollár fizetőeszközök erősödésére felállított állásokat mindenki igyekszik lebontani a veszteségek minimalizálása érdekében).
Ha nem lenne ilyen sok devizahitel, a hétköznapi embert nem is érdekelné ez a hír, legfeljebb nyaralások idején. Én kétszer is jártam úgy az elmúlt évtizedben, hogy külföldi nyaralás előtt 1-2 nappal történt olyan esemény (egyszer egy Medgyessy-beszéd, egyszer meg negatív világpiaci hullám), ami miatt a pénzváltóban hirtelen súlyos százalékokkal ért kevesebbet a forintom, mint ahogy az nem sokkal korábban kinézett 😀
több mint 12 éve
amerikai bejelentés és hopp, 300 körül vagyunk meginthát igen, Laller meg Petike akármennyire próbálkozik is, csak kispályás azokhoz képest, akiknél tényleg van pénz...slowmotionés a hullámvasút folytatódik, egészen nevetségesez a felháborítótetszettek volna saját pénzből ugrálni.
www.origo.hu/gazdasag/20130531-harom-nap-alatt-10-forintot-esett-az-euro-arfolyama.html
mindig mondtam, hogy a kis országok valutái mennyire ki vannak téve a nagybefektetők játszadozásainak, de azért ez már tényleg túlzásjjncaa
ezért nem gondolom, hogy van értelme nemzeti szuverenitásról, illetve annak megóvásáról beszélni. egyik dandy kicsit felpörög, mert kicsit kevesebb kreatint kevertek a kokszhoz a szokásosnál, aztán akár poénból is bedöntheti az országot ha úgy tetszik.gabtsi
www.origo.hu/gazdasag/20130617-erosodott-es-290-alatti-eurojegyzest-ert-el-a-forint-hetfo-delelott.htmljjncaa
www.origo.hu/gazdasag/20130620-a-fontosabb-devizak-arfolyama-2013-junius-20-an.html
aki azt hiszi, hogy itt orbán, bajnai vagy akár gyurcsány miatt mennek szarul a dolgok, az ébredjen fel

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Ezzel a logikával a McDonalds se hirdessen, hiszen aki mekis az mekis, aki néha betéved, az nem lesz törzsvásárló, aki meg tudatosan étkezik úgyse megy be soha oda.Nem látom az egyértelmű potenciális politikai nyereséget. Az aki hír tv-t véresen komolyan véve néz az egyébként is Fideszes. Azoknak, akik billegnek, meg vagy az van amit mondasz, vagy ők is hőzönghetnek, hogy "igazad van Feri, köcsög ez a Vitya".zinedine5Ezt egyébként miért játszotta le a Hír tv? A hívőknek viccként ok, de GYF nem komolyan vehető politikus jelenleg, szóval az ő gyalázása feleslegesnek tűnik nekem. Ráadásul a netre kikerülve még akár lehet is egy-két arc, akinek bejön ez a "stílus".zinedine5Miért ne játszotta volna le?
Ha gyurcsánybajnaimszp ilyen agyhalált prezentál az csak jó, hiszen a zorbánviktor versus gyurcsánybajnaimszp csatában 1 pont a zorbánnak.
Sobri Jóska
És mégis hirdet.
több mint 12 éve
Nem látom az egyértelmű potenciális politikai nyereséget. Az aki hír tv-t véresen komolyan véve néz az egyébként is Fideszes. Azoknak, akik billegnek, meg vagy az van amit mondasz, vagy ők is hőzönghetnek, hogy "igazad van Feri, köcsög ez a Vitya".Ezt egyébként miért játszotta le a Hír tv? A hívőknek viccként ok, de GYF nem komolyan vehető politikus jelenleg, szóval az ő gyalázása feleslegesnek tűnik nekem. Ráadásul a netre kikerülve még akár lehet is egy-két arc, akinek bejön ez a "stílus".zinedine5Miért ne játszotta volna le?
Ha gyurcsánybajnaimszp ilyen agyhalált prezentál az csak jó, hiszen a zorbánviktor versus gyurcsánybajnaimszp csatában 1 pont a zorbánnak.
Sobri Jóska
több mint 12 éve
Ezt egyébként miért játszotta le a Hír tv? A hívőknek viccként ok, de GYF nem komolyan vehető politikus jelenleg, szóval az ő gyalázása feleslegesnek tűnik nekem. Ráadásul a netre kikerülve még akár lehet is egy-két arc, akinek bejön ez a "stílus".zinedine5Miért ne játszotta volna le?
De a kérdés az, hogy miért játszotta ezt le/el maga Gyurcsány?
És mit szólt ehhez Klára?
Akit volt szerencsém ismerni tinikorában, és egy kedves, értelmes, csinos csaj volt. Tinikorában.
több mint 12 éve
egy ideig azt hittem, az m1-nek sikerült egész korrekt módon megemlékeznie Gyulusról, de aztán rájöttem, hogy ez retekklub híradója volt...
több mint 12 éve
magyarnarancs.hu/publicisztika/a-magyarsag-elszekelyesedeserol-84988Amadeus91S akkor mit akarsz ezzel mondani? Mer érdekel, a nejem másodízig székely, a gyerekeim meg harmadízig, hogy most akkor mi lesz vaze?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
Esetleg télifagyit, cigirágót?Bár ezek nagyon retro dolgok, lehe, hogy már kapni sem lehet.alfahir.hu/teljes_kartalanitast_kapnak_a_kirabolt_trafikosokNem lesz csoki a trafikban? Mi a fasz van itt kérem, hogy fognak ezek megélni? Télen nem megy a fagyi, mit adnak el akkor a gyerekeknek?!!!!Kori
A tlafikmutxi
magyar szappanopera 299. részlaccoo74
több mint 12 éve
Hopsz, lesz-e lavina?index.hu/belfold/2013/06/19/az_adossagok_miatt_nem_szallit_gyogyszert_a_korhazaknak_a_hungaropharma/

több mint 12 éve
magyarnarancs.hu/publicisztika/a-magyarsag-elszekelyesedeserol-84988
több mint 12 éve
(Volt anno egy "minden településnek legyen honlapja" típusú pályázat (még Baja Feriék idejében). Arra 1 milla/honlapot adtak, de mivel a településnek ingyenbe volt, ezért születhettek ezek a honlapok, amivel aztán azóta sem foglalkozik senki. Aki megnyerte a kivitelezést, az nyalta fel a pénzt. A kivetelezőt 3, előzetesen a minisztérium által "bevizsgált", konzorciumból lehetett kiválasztani.Csak azért kérdezem, mert ezen az oldalon a világon semmi, de semmi infó nincs a településről.laccoo74www.abaujlak.hu/A legjobb, hogy blokkolja a vírusirtóm 😀Gyurma Pappa
Az lenne az én kérdésem, hogy egy ilyen információdús honlap elkészítése, fenntartása mennyibe fáj?
És, vajon kinek a zsebét tömik meg vele?laccoo74
eMagyarország pontokra többször volt pályázat, jellemzően net-hozzáférés támogatására, vagy számítógépekre.
A Sándor Robi féle projekt az eMoP-ot hasznos szolgáltatással megtölteni igyekvő pályázatok valamelyike. Ez is úgy működött, hogy adtak mondjuk 2 gépet a Faluháznak, cserébe valakinek vállalni kellet egy informatikai oktatáson való részvételt.
Abaújlakon a választásra úgy tudom olyan ~30 embert jelentkeztettek be (92 lakos volt korábban, abból lett választásra 121). Egyik pmester aspiráns elkezdte a rokonait bejelentkeztetni, mire válaszul a másik is.
A választási bizottságok is vakargatták hosszasan a fejüket, aztán megállapították a szokásosat: "nincs itt semmi látnivaló, kérem oszoljanak!". Ám a lakcímnyilvántartásba nem valós adatot bejegyeztetni okirat hamisítás. Ezen rágódtak sokáig.)
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 12 éve
Hátha másnak elég volt a 2 nap valamiféle magyarázat megleléséhez.szerintem belehülyült a saját hibájába.
Amadeus91, benned van minden bizodalmam, te segíts nekem!
Mi a retkes fasz ez?!Sobri Jóska
több mint 12 éve
alfahir.hu/teljes_kartalanitast_kapnak_a_kirabolt_trafikosokNem lesz csoki a trafikban? Mi a fasz van itt kérem, hogy fognak ezek megélni? Télen nem megy a fagyi, mit adnak el akkor a gyerekeknek?!!!!
A tlafikmutxi
magyar szappanopera 299. részlaccoo74

több mint 12 éve
alfahir.hu/teljes_kartalanitast_kapnak_a_kirabolt_trafikosokA tlafikmutxi
magyar szappanopera 299. rész
több mint 12 éve
Ezt egyébként miért játszotta le a Hír tv? A hívőknek viccként ok, de GYF nem komolyan vehető politikus jelenleg, szóval az ő gyalázása feleslegesnek tűnik nekem. Ráadásul a netre kikerülve még akár lehet is egy-két arc, akinek bejön ez a "stílus".
több mint 12 éve
Hátha másnak elég volt a 2 nap valamiféle magyarázat megleléséhez.grazi elmegyógyintézetre gyanakodom 😉
több mint 12 éve
Hátha másnak elég volt a 2 nap valamiféle magyarázat megleléséhez.bekokszolt

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
hvg.hu/kkv/20130619_Auchanos_trafikszazmilliok_a_felcsuti_poMost mondjam azt, hogy meglepődtem?
Lehet, hogy az akadémiának is leesik egy kis apró?Mezszponzor?
több mint 12 éve
Hátha másnak elég volt a 2 nap valamiféle magyarázat megleléséhez.Amadeus91, benned van minden bizodalmam, te segíts nekem!
Mi a retkes fasz ez?!
több mint 12 éve
Én vagyok lemaradva, tudom, most jött csak szembe, de ez komoly? Mert viccnek durva:Immár két napja nem tudom értelmezni. Komolyan, szerintem tökre hallani, hogy a hívek is csak kínosan feszengenek.
Sobri Jóska
Mindig jövőre
több mint 12 éve
Én vagyok lemaradva, tudom, most jött csak szembe, de ez komoly? Mert viccnek durva:
több mint 12 éve
geci, de nekem tetszik.Az adót úgy-ahogy tisztességesen fizetőknek eddig egyetlen oka lehetett erre, a félelem egy kiadós vagyonvizsgálattól. Illetve az volt az egyetlen terület, ahol legalább a nem eléggé ügyeseket még meg lehetett fogni valahogy. Na most már nem lesz ilyen se.
Általában mindenféle adóamnesztia ellen vagyok, mert rontja a morált, de ha a realitások talaján maradunk ez nem egy rossz kezdeményezés. Főleg h nem csak tőlünk ellopott pénzt lehet majd itt pörgetni. nem tudom euék szólnak e hozza.gabtsi
Persze semmi gond, legfeljebb ha kiesik némi adó emelik a tranzakciós illetéket (ami alól csak a pénzmosó számla lesz kivétel gondolom).

több mint 12 éve
geci, de nekem tetszik.Általában mindenféle adóamnesztia ellen vagyok, mert rontja a morált, de ha a realitások talaján maradunk ez nem egy rossz kezdeményezés. Főleg h nem csak tőlünk ellopott pénzt lehet majd itt pörgetni. nem tudom euék szólnak e hozza.
ami nem hajlik, az törik!
több mint 12 éve
Gondolkodtam a viccek topicon is, de azért inkább ide:privatbankar.hu/ongondoskodas/az-allam-bunteti-ha-felreteszunk-a-nyugdijra-258810
Ennél szebben a korrupciót nem lehetne legalizálni és még adókedvezmény is jár hozzá!
„a számlán elhelyezett összeg – függetlenül attól, hogy a jövedelem korábbi megszerzéséhez kapcsolódóan az adót megfizették-e – a befizetés időpontjában megszerzett jövedelemnek minősül valamennyi közterhet vagy közteherhez kapcsolódó egyéb kötelezettséget, jogkövetkezményt megállapító jogszabály szempontjából”
De jó lesz mindenki másnak is igazából, pakolod szépen az adózatlan, feketén szerzett jövedelmeidet egy számlára, vagy gyűjtögeted bárhol (már ha szép summa), aztán ha kopog a NAV, hogy lássuk honnan van, befizeted a Pénzmosó számlára és már kész is, tiszta lett a korábban szerzett lóvé.