Politika

65 feliratkozó

több mint 12 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 333 — no es importante
én csak az árfolyam-ingadozásról beszélek, szerintem egészen nevetséges, hogy napok alatt ekkorát emelkedhet/zuhanhat az árfolyam, ráadásul nem először történik meg ez rövid időn belül...

de akkor máshogy tenném fel a kérdést: szerintetek mi Magyarország számára a legjobb forgatókönyv az elkövetkező 5-10-25 évben? Természetesen reálisan értékelve a helyzetet, lehetőleg a politikai beállítottság és egyéb szubjektivitást (szimpatizálást a munkásosztállyal, stb.) nélkülözve

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 259 — #neverpunt
egy ideig azt hittem, az m1-nek sikerült egész korrekt módon megemlékeznie Gyulusról.slowmotion
Az mit jelent? 56/57 kimaradt?
Az MNO-n beleolvastam a megemlékezésbe csak úgy próbaképpen, az teljesen oké volt.

amerikai bejelentés és hopp, 300 körül vagyunk megint
 www.origo.hu/gazdasag/20130620-a-fontosabb-devizak-arfolyama-2013-junius-20-an.html

aki azt hiszi, hogy itt orbán, bajnai vagy akár gyurcsány miatt mennek szarul a dolgok, az ébredjen feljjncaa
Kicsit túlreagálod szerintem. Először is a forint aktuális árfolyama vagy az államháztartás hiányának finanszírozása nem az elsődleges indikátora annak, hogy melyik kormányfő hogyan teljesít.
Aztán ez nem azt jelenti, hogy itt a nemzetközi nagytőke direkt a forint ellen játszana, egyszerűen a kereslet-kínálat (és persze a valamennyire ezekre alapított spekulációs pozíciók) piaci viszonyai így alakulnak.
Az árfolyam azért volt alacsonyabb eddig is, mert az USA mesterségesen pénzt pumpált a rendszerbe, "pénzbőséget" hozva, növelve a keresletet. Ha ezt nem teszik, akkor már 4 éve is ennyivel magasabb lett volna az árfolyam (oké, ez így nem igaz, mert a piac mindig túlreagál először, mivel a forint/egyéb nem dollár fizetőeszközök erősödésére felállított állásokat mindenki igyekszik lebontani a veszteségek minimalizálása érdekében).

Ha nem lenne ilyen sok devizahitel, a hétköznapi embert nem is érdekelné ez a hír, legfeljebb nyaralások idején. Én kétszer is jártam úgy az elmúlt évtizedben, hogy külföldi nyaralás előtt 1-2 nappal történt olyan esemény (egyszer egy Medgyessy-beszéd, egyszer meg negatív világpiaci hullám), ami miatt a pénzváltóban hirtelen súlyos százalékokkal ért kevesebbet a forintom, mint ahogy az nem sokkal korábban kinézett 😀

több mint 12 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 333 — no es importante
ez a felháborító
 www.origo.hu/gazdasag/20130531-harom-nap-alatt-10-forintot-esett-az-euro-arfolyama.html

mindig mondtam, hogy a kis országok valutái mennyire ki vannak téve a nagybefektetők játszadozásainak, de azért ez már tényleg túlzásjjncaa
tetszettek volna saját pénzből ugrálni.

ezért nem gondolom, hogy van értelme nemzeti szuverenitásról, illetve annak megóvásáról beszélni. egyik dandy kicsit felpörög, mert kicsit kevesebb kreatint kevertek a kokszhoz a szokásosnál, aztán akár poénból is bedöntheti az országot ha úgy tetszik.gabtsi
és a hullámvasút folytatódik, egészen nevetséges
 www.origo.hu/gazdasag/20130617-erosodott-es-290-alatti-eurojegyzest-ert-el-a-forint-hetfo-delelott.htmljjncaa
hát igen, Laller meg Petike akármennyire próbálkozik is, csak kispályás azokhoz képest, akiknél tényleg van pénz...slowmotion
amerikai bejelentés és hopp, 300 körül vagyunk megint
 www.origo.hu/gazdasag/20130620-a-fontosabb-devizak-arfolyama-2013-junius-20-an.html

aki azt hiszi, hogy itt orbán, bajnai vagy akár gyurcsány miatt mennek szarul a dolgok, az ébredjen fel

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 169 — #NoStress
Ezt egyébként miért játszotta le a Hír tv? A hívőknek viccként ok, de GYF nem komolyan vehető politikus jelenleg, szóval az ő gyalázása feleslegesnek tűnik nekem. Ráadásul a netre kikerülve még akár lehet is egy-két arc, akinek bejön ez a "stílus".zinedine5
Miért ne játszotta volna le?
Ha gyurcsánybajnaimszp ilyen agyhalált prezentál az csak jó, hiszen a zorbánviktor versus gyurcsánybajnaimszp csatában 1 pont a zorbánnak.
Sobri Jóska
Nem látom az egyértelmű potenciális politikai nyereséget. Az aki hír tv-t véresen komolyan véve néz az egyébként is Fideszes. Azoknak, akik billegnek, meg vagy az van amit mondasz, vagy ők is hőzönghetnek, hogy "igazad van Feri, köcsög ez a Vitya".zinedine5
Ezzel a logikával a McDonalds se hirdessen, hiszen aki mekis az mekis, aki néha betéved, az nem lesz törzsvásárló, aki meg tudatosan étkezik úgyse megy be soha oda.
És mégis hirdet.

több mint 12 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 276 — Ajmo Vatreni
Ezt egyébként miért játszotta le a Hír tv? A hívőknek viccként ok, de GYF nem komolyan vehető politikus jelenleg, szóval az ő gyalázása feleslegesnek tűnik nekem. Ráadásul a netre kikerülve még akár lehet is egy-két arc, akinek bejön ez a "stílus".zinedine5
Ha gyurcsánybajnaimszp ilyen agyhalált prezentál az csak jó, hiszen a zorbánviktor versus gyurcsánybajnaimszp csatában 1 pont a zorbánnak.
Sobri Jóska
Nem látom az egyértelmű potenciális politikai nyereséget. Az aki hír tv-t véresen komolyan véve néz az egyébként is Fideszes. Azoknak, akik billegnek, meg vagy az van amit mondasz, vagy ők is hőzönghetnek, hogy "igazad van Feri, köcsög ez a Vitya".
több mint 12 éve
De a kérdés az, hogy miért játszotta ezt le/el maga Gyurcsány?
És mit szólt ehhez Klára?
Akit volt szerencsém ismerni tinikorában, és egy kedves, értelmes, csinos csaj volt. Tinikorában.

több mint 12 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 922 — Cowboys fan
egy ideig azt hittem, az m1-nek sikerült egész korrekt módon megemlékeznie Gyulusról, de aztán rájöttem, hogy ez retekklub híradója volt...
több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
 magyarnarancs.hu/publicisztika/a-magyarsag-elszekelyesedeserol-84988Amadeus91
S akkor mit akarsz ezzel mondani? Mer érdekel, a nejem másodízig székely, a gyerekeim meg harmadízig, hogy most akkor mi lesz vaze?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
 alfahir.hu/teljes_kartalanitast_kapnak_a_kirabolt_trafikosok

A tlafikmutxi
magyar szappanopera 299. részlaccoo74
Nem lesz csoki a trafikban? Mi a fasz van itt kérem, hogy fognak ezek megélni? Télen nem megy a fagyi, mit adnak el akkor a gyerekeknek?!!!!Kori
Esetleg télifagyit, cigirágót?Bár ezek nagyon retro dolgok, lehe, hogy már kapni sem lehet.
több mint 12 éve
Kori Baltimore Ravens 1 169
Hopsz, lesz-e lavina?
 index.hu/belfold/2013/06/19/az_adossagok_miatt_nem_szallit_gyogyszert_a_korhazaknak_a_hungaropharma/

több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
 magyarnarancs.hu/publicisztika/a-magyarsag-elszekelyesedeserol-84988
több mint 12 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
 www.abaujlak.hu/

Az lenne az én kérdésem, hogy egy ilyen információdús honlap elkészítése, fenntartása mennyibe fáj?
És, vajon kinek a zsebét tömik meg vele?laccoo74
A legjobb, hogy blokkolja a vírusirtóm 😀Gyurma Pappa
Csak azért kérdezem, mert ezen az oldalon a világon semmi, de semmi infó nincs a településről.laccoo74
(Volt anno egy "minden településnek legyen honlapja" típusú pályázat (még Baja Feriék idejében). Arra 1 milla/honlapot adtak, de mivel a településnek ingyenbe volt, ezért születhettek ezek a honlapok, amivel aztán azóta sem foglalkozik senki. Aki megnyerte a kivitelezést, az nyalta fel a pénzt. A kivetelezőt 3, előzetesen a minisztérium által "bevizsgált", konzorciumból lehetett kiválasztani.
eMagyarország pontokra többször volt pályázat, jellemzően net-hozzáférés támogatására, vagy számítógépekre.
A Sándor Robi féle projekt az eMoP-ot hasznos szolgáltatással megtölteni igyekvő pályázatok valamelyike. Ez is úgy működött, hogy adtak mondjuk 2 gépet a Faluháznak, cserébe valakinek vállalni kellet egy informatikai oktatáson való részvételt.

Abaújlakon a választásra úgy tudom olyan ~30 embert jelentkeztettek be (92 lakos volt korábban, abból lett választásra 121). Egyik pmester aspiráns elkezdte a rokonait bejelentkeztetni, mire válaszul a másik is.
A választási bizottságok is vakargatták hosszasan a fejüket, aztán megállapították a szokásosat: "nincs itt semmi látnivaló, kérem oszoljanak!". Ám a lakcímnyilvántartásba nem valós adatot bejegyeztetni okirat hamisítás. Ezen rágódtak sokáig.)

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 12 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 207
Hátha másnak elég volt a 2 nap valamiféle magyarázat megleléséhez.
Amadeus91, benned van minden bizodalmam, te segíts nekem!
Mi a retkes fasz ez?!Sobri Jóska
szerintem belehülyült a saját hibájába.
több mint 12 éve

A tlafikmutxi
magyar szappanopera 299. részlaccoo74
Nem lesz csoki a trafikban? Mi a fasz van itt kérem, hogy fognak ezek megélni? Télen nem megy a fagyi, mit adnak el akkor a gyerekeknek?!!!!

több mint 12 éve

A tlafikmutxi
magyar szappanopera 299. rész
több mint 12 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 276 — Ajmo Vatreni
Ezt egyébként miért játszotta le a Hír tv? A hívőknek viccként ok, de GYF nem komolyan vehető politikus jelenleg, szóval az ő gyalázása feleslegesnek tűnik nekem. Ráadásul a netre kikerülve még akár lehet is egy-két arc, akinek bejön ez a "stílus".
több mint 12 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 259 — #neverpunt
grazi elmegyógyintézetre gyanakodom 😉

több mint 12 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
bekokszolt

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
 hvg.hu/kkv/20130619_Auchanos_trafikszazmilliok_a_felcsuti_po

Most mondjam azt, hogy meglepődtem?
Lehet, hogy az akadémiának is leesik egy kis apró?Mezszponzor?
több mint 12 éve
Mi a retkes fasz ez?!

több mint 12 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960
Én vagyok lemaradva, tudom, most jött csak szembe, de ez komoly? Mert viccnek durva:

Sobri Jóska
Immár két napja nem tudom értelmezni. Komolyan, szerintem tökre hallani, hogy a hívek is csak kínosan feszengenek.

Mindig jövőre
több mint 12 éve
Én vagyok lemaradva, tudom, most jött csak szembe, de ez komoly? Mert viccnek durva:

több mint 12 éve
geci, de nekem tetszik.

Általában mindenféle adóamnesztia ellen vagyok, mert rontja a morált, de ha a realitások talaján maradunk ez nem egy rossz kezdeményezés. Főleg h nem csak tőlünk ellopott pénzt lehet majd itt pörgetni. nem tudom euék szólnak e hozza.gabtsi
Az adót úgy-ahogy tisztességesen fizetőknek eddig egyetlen oka lehetett erre, a félelem egy kiadós vagyonvizsgálattól. Illetve az volt az egyetlen terület, ahol legalább a nem eléggé ügyeseket még meg lehetett fogni valahogy. Na most már nem lesz ilyen se.
Persze semmi gond, legfeljebb ha kiesik némi adó emelik a tranzakciós illetéket (ami alól csak a pénzmosó számla lesz kivétel gondolom).

több mint 12 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
geci, de nekem tetszik.

Általában mindenféle adóamnesztia ellen vagyok, mert rontja a morált, de ha a realitások talaján maradunk ez nem egy rossz kezdeményezés. Főleg h nem csak tőlünk ellopott pénzt lehet majd itt pörgetni. nem tudom euék szólnak e hozza.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 12 éve
Gondolkodtam a viccek topicon is, de azért inkább ide:
 privatbankar.hu/ongondoskodas/az-allam-bunteti-ha-felreteszunk-a-nyugdijra-258810
Ennél szebben a korrupciót nem lehetne legalizálni és még adókedvezmény is jár hozzá!

„a számlán elhelyezett összeg – függetlenül attól, hogy a jövedelem korábbi megszerzéséhez kapcsolódóan az adót megfizették-e – a befizetés időpontjában megszerzett jövedelemnek minősül valamennyi közterhet vagy közteherhez kapcsolódó egyéb kötelezettséget, jogkövetkezményt megállapító jogszabály szempontjából”

De jó lesz mindenki másnak is igazából, pakolod szépen az adózatlan, feketén szerzett jövedelmeidet egy számlára, vagy gyűjtögeted bárhol (már ha szép summa), aztán ha kopog a NAV, hogy lássuk honnan van, befizeted a Pénzmosó számlára és már kész is, tiszta lett a korábban szerzett lóvé.