Soccer
41 feliratkozó
több mint 4 éve
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Hogy állunk most 2021/22-re?Update!!! 😊
Bundás: Aréna4
Spanyol: Spíler (Spíler2 elsősorban)
Angol: Spíler ÉS Digi (?)
Olasz: SportTV
alatriste
alatriste

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Hogy állunk most 2021/22-re?Update!!! 😊
Bundás: Aréna4
Spanyol: Spíler (Spíler2 elsősorban)
Angol: Spíler ÉS Digi (?)
Olasz: SportTV
alatriste

Liverpool Fc
több mint 4 éve
444.hu/2021/06/10/osszezuhanas-helyett-a-visszaszerzett-bl-lel-es-serie-a-val-villant-osztol-a-sport-tv
Negritis

Liverpool Fc
több mint 4 éve
www.nemzetisport.hu/foci-eb-2020/m4-sport-29-ev-utan-ismet-egy-csapatban-petry-zsolt-es-bognar-gyorgy-2830355Aranycsapat!!!!444
több mint 4 éve
444.hu/2021/06/10/osszezuhanas-helyett-a-visszaszerzett-bl-lel-es-serie-a-val-villant-osztol-a-sport-tv
több mint 4 éve
Ez tök jó, kár hogy nem kapcsolódik a hozzászólásomhoz 😊 Remélem még nem tartunk ott a posztmodernben, hogy a valóság leírása, és a valóságról alkotott vélemény (a poszt vége ugyanis nem vágyálom volt, hanem vélemény és kritika) a valóság tagadása......Szerintem ez egy teljesen legitim megközelítés.
Foldesi26
Ha politizálsz és ez lesz a programod sokan szavaznak majd rá.
Tán én is.
Én se adnék egy forintot se nemtömegsportra.
Se focira, se kajak-kenura, se vizilabdára, se dartsra.
De nem politizálsz.
Márpedig a költsegvetés pénzeit a politika osztja.
És így minden politikai aktor megközelítése legitim.
A jelenlegi vezetésé is, a korábbié is, az elkövetkezőé is, mivel van mögötte demokratikus akarat, társadalmi támogatottság.
Én se politizálok.
Ha politizálnék, és megválasztanának, akkor betiltanám mondjuk az összes vallást, legalábbis nulla állami támogatással látnám el őket.
De akiket megválasztanak, azok sose cselekszenek így, tehát el kell fogadni, hogy támogatnak egyházakat, mert legitim módon teszik, akár tetszik nekem, akár nem.
Meg kell tanulni elfogadni a valóságot.
Sobri Jóska
Ezzel szemben a mondandó arról szólt, hogy próbáljuk meg picit összetettebben tekinteni a problémát, lefolytatni a diskurzust (vagy ha benne van a politika akkor már ez a gyenge cinizmus elegendő?). Arra igyekeztem felhívni a figyelmet, hogy ugyan lehet érvelni a labdarúgás állami támogatása mellett, de elég gyenge lábakon áll az, hogy a profi futball valós közérdek, és ezért évi 200-250 milliárdos tételt kellene kihasítania a költségvetésből. Ez közvetve válasz az olyan minimum érdekes felvetésekre, hogy "akkor ki adja pénzt a focira??"... => Ha a piacról nem tud megélni, akkor ez nem kéne, hogy állami feladat legyen, a tömegsport igen, a profi futball nem. Itt megjegyzendő, hogy a sokak által utált TAO-program csomó pozitívumot is hordoz, pl. az ahhoz kapcsolódó Országos Pályaépítési Program keretében az elmúlt 8 évben több, mint 800 pályát húztak fel. Tehát az éremnek két oldala van, ahogy azért azt igyekeztem az előző posztomban is kiemelni.
Továbbá próbáltam rávilágítani arra, hogy amikor itt írogatják, hogy "jajjdekár, hogy belekötnek az emberek a siker hátterébe" - ezek a gonosz libernyákok, ugye - akkor azért kezdjünk már el kontextusba helyezni a szóban forgó összegeket, a futball társadalmi érdekeltségéről, arról, hogy közérdek-e, valamint az azt körbevevő korrupcióról... Értsük meg talán a másik oldalt is, ne sírdogáljunk, hogy milyen rossz a Politika topik, majd az érvelésünk a következő legyen: "én örülök hogy a lopásnak ezt a fajtáját választották mert legalább az elrakott pénzek mellett épült is valami." Minden infrastruktúra beruházásnál épül(/szépül a haza) valami...
Összességében a labdarúgás állami támogatása nem ördögtől való, a fidesz nem emiatt a sátán. A tömegsport, az UP, a szakemberképzés támogatása lehetne akár állami feladat. A TAO-program céljai alapvetően szintén jók, ha valakit érdekel részletesen a téma akkor lásd TAO-gráf. Csak a profi futballnak a piacról kellene élnie, ahogy azt rengeteg esetben megteszi külföldön, ha meg itthon nincs rá megfelelő igény akkor szevasz van. De majd elmagyarázza itt valaki biztos, hogy miért kéne örülnünk annak, hogy az állam a fradin keresztül bevásárolja magát a BL-be. Vagy hogy a Puskást kétszeres áron építettek meg, mint amennyiért lehetett volna. Vagy hogy ezres nézőszámot produkáló profi csapatokat miért tartunk el több száz millió adóforintból. Nem tagadom, elfogadom, a munkám része, nem értek vele egyet.
több mint 4 éve
nem a kereszténység követte el azokat a bűnöket, ahogy nem is a blm követte el a bűnöketKedves Negri,A BLM-es képsorok nagyon nem járták be a nyugati sajtót. Például, amikor törtek-zúztak az aktivisták, ugyanúgy fegyverrel akartak érdeket érvényesíteni, a BLM-nevében jogokat követelni maguknak.érdekes mikor a kereszténység nevében elkövetett bűntettekről van szó kussolsz ...
Rendőröket köteleztek térdelésre, sőt, rendőrökre támadtak, többeket kórházba juttattak, volt aki el is hunyt.
Loptak, gyújtogattak, stb. Még saját autokrata várost is "csináltak" maguknak.
Totálisan szembementek azzal, mint amit képviselniük kellett volna, vagyis, inkább 180 fokos fordulat állt be náluk.
Mit jelképez a térdelés? Úgy igazán? És amikor már egy picit kopik a fénye és nincs előtérbe a téma, 2021 közepén, mint volt fél évvel ezelőtt mondjuk, akkor egy ír válogatott mit üzen ezzel, egy felkészülési meccsen? Úgy igazán?
Ez borzasztóan megosztó.
De kérdem én: aki nem ért egyet a BLM-el, rendőrgyilkosokkal, gyújtogatókkal, fosztogatókkal - mert ezeket igenis, a mozgalom nevében követték el - és elkezd fütyülni, az miért begyöpösödött, szégyen szittya keleti sötét suttyó magyar? Nem értem, komolyan mondom. Már rég nem arról beszélünk, hogy az egyetemes rasszizmus ellen megyünk és mutatunk egy új, kultúr-irányt, hogy igen, így is lehet csinálni, így is lehet a rasszizmus ellen küzdeni... neeem, térdeljünk, az ám a jó dolog.
Nem majomkodni kell, meg majmolni a nyugatot, nem biztos, hogy minden olyan hiper-szuper, ami onnan jön..
#JC6
Negritis
Nem ismerjük egymást és ez egy nyilvános fórum, ettől függetlenül örülnék egy alapvető tisztelet megadásának (kussolsz), akkor is ha nem bírod a "búrám".
Ez nem az a topik, de szívesen átmegyek veled máshova, megvitatni, hogy nekem mely kereszténység által elkövetett bűntettekkel kapcsolatban kellene kinyilatkoztatást adnom számomra.
#JC6
ideológia önmagában erre nem alkalmas
azok nevében aberrált idióták követtek/követnek el bűnöket
Szerkesztette: Negritis, a vajda
több mint 4 éve
Kedves Negri,A BLM-es képsorok nagyon nem járták be a nyugati sajtót. Például, amikor törtek-zúztak az aktivisták, ugyanúgy fegyverrel akartak érdeket érvényesíteni, a BLM-nevében jogokat követelni maguknak.érdekes mikor a kereszténység nevében elkövetett bűntettekről van szó kussolsz ...
Rendőröket köteleztek térdelésre, sőt, rendőrökre támadtak, többeket kórházba juttattak, volt aki el is hunyt.
Totálisan szembementek azzal, mint amit képviselniük kellett volna, vagyis, inkább 180 fokos fordulat állt be náluk.
Mit jelképez a térdelés? Úgy igazán? És amikor már egy picit kopik a fénye és nincs előtérbe a téma, 2021 közepén, mint volt fél évvel ezelőtt mondjuk, akkor egy ír válogatott mit üzen ezzel, egy felkészülési meccsen? Úgy igazán?
Ez borzasztóan megosztó.
De kérdem én: aki nem ért egyet a BLM-el, rendőrgyilkosokkal, gyújtogatókkal, fosztogatókkal - mert ezeket igenis, a mozgalom nevében követték el - és elkezd fütyülni, az miért begyöpösödött, szégyen szittya keleti sötét suttyó magyar? Nem értem, komolyan mondom. Már rég nem arról beszélünk, hogy az egyetemes rasszizmus ellen megyünk és mutatunk egy új, kultúr-irányt, hogy igen, így is lehet csinálni, így is lehet a rasszizmus ellen küzdeni... neeem, térdeljünk, az ám a jó dolog.
Nem majomkodni kell, meg majmolni a nyugatot, nem biztos, hogy minden olyan hiper-szuper, ami onnan jön..
#JC6
Negritis
Nem ismerjük egymást és ez egy nyilvános fórum, ettől függetlenül örülnék egy alapvető tisztelet megadásának (kussolsz), akkor is ha nem bírod a "búrám".
Ez nem az a topik, de szívesen átmegyek veled máshova, megvitatni, hogy nekem mely kereszténység által elkövetett bűntettekkel kapcsolatban kellene kinyilatkoztatást adnom számomra.
több mint 4 éve
maradjunk a foci pályán:De kérdem én: aki nem ért egyet a BLM-el, rendőrgyilkosokkal, gyújtogatókkal, fosztogatókkal - mert ezeket igenis, a mozgalom nevében követték el - és elkezd fütyülni, az miért begyöpösödött, szégyen szittya keleti sötét suttyó magyar? Nem értem, komolyan mondom.Melyik részét nem érted? Aki nem ért egyet az ne térdeljen.
#JC6
Mit szólnál ha az ateisták odamennének a templom elé és elkezdenének fütyülni meg huhogni minden betérő hívőnek? Engem felbaszna személy szerint, és örülök hogy itt még nem tartunk. Pedig megtehetnék, ugyanazon érvek mentén amiket te felsorakoztattál.
Különben is szeresd felebarátodat, hagyd békében hogy járja a saját útját. Ha neki az segít/jól esik hogy térdelhet akkor hadd csinálja, neked/nekünk akik nem értünk velük egyet nem kötelező térdelni. De csak azért kifütyülni mert másképp gondolkodik nettó faszság, és szembemegy a keresztény értékrenddel.
eaglesmcnabb
mekkora hőbörgés lenne ha valakit elkezdenének kifütyülni csak azért mert keresztet vetett?
több mint 4 éve
De kérdem én: aki nem ért egyet a BLM-el, rendőrgyilkosokkal, gyújtogatókkal, fosztogatókkal - mert ezeket igenis, a mozgalom nevében követték el - és elkezd fütyülni, az miért begyöpösödött, szégyen szittya keleti sötét suttyó magyar? Nem értem, komolyan mondom.Melyik részét nem érted? Aki nem ért egyet az ne térdeljen.
#JC6
Mit szólnál ha az ateisták odamennének a templom elé és elkezdenének fütyülni meg huhogni minden betérő hívőnek? Engem felbaszna személy szerint, és örülök hogy itt még nem tartunk. Pedig megtehetnék, ugyanazon érvek mentén amiket te felsorakoztattál.
Különben is szeresd felebarátodat, hagyd békében hogy járja a saját útját. Ha neki az segít/jól esik hogy térdelhet akkor hadd csinálja, neked/nekünk akik nem értünk velük egyet nem kötelező térdelni. De csak azért kifütyülni mert másképp gondolkodik nettó faszság, és szembemegy a keresztény értékrenddel.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
A BLM-es képsorok nagyon nem járták be a nyugati sajtót. Például, amikor törtek-zúztak az aktivisták, ugyanúgy fegyverrel akartak érdeket érvényesíteni, a BLM-nevében jogokat követelni maguknak.érdekes mikor a kereszténység nevében elkövetett bűntettekről van szó kussolsz ...
Ez borzasztóan megosztó.
#JC6
több mint 4 éve
A BLM-es képsorok nagyon nem járták be a nyugati sajtót. Például, amikor törtek-zúztak az aktivisták, ugyanúgy fegyverrel akartak érdeket érvényesíteni, a BLM-nevében jogokat követelni maguknak.Rendőröket köteleztek térdelésre, sőt, rendőrökre támadtak, többeket kórházba juttattak, volt aki el is hunyt.
Ez borzasztóan megosztó.
több mint 4 éve
www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/szuperliga-buntetest-kaptak-az-erintett-pl-klubok-2831371Kókler angolok ha lett volna vér bennük nem hunyászkodnak meg elsőre... Még a kilépési büntit is rájuk kéne verni, az lenne csak az igazi 🙂
Parádé
gyurczi
Zero jogalapja az UEFA-nak kemenykedni, ha végre kimásznának az arabok ánuszából talán észre is veszik, hogy jogilag most szarban vannak mert felnyomták őket a klubbok, plussz külön egyezteteseken a Fifaval és a szaudiakkal épp a klubvilagbajnoksagbol készülnek szuperligat kreálni
több mint 4 éve
Ahol a profi sportot közpénzzel támogatják ott nettó lopás, pénzmosás vagy marketing felület seftelés (politikai dörgölőzés a népszerű sportolókhoz) van a háttérben. Ez ilyen egyszerű, aki ezt közérdeknek meg népegeszségügyi ráfordításnak hazudja az pedig egy szélhámos, alantas haszonleső. Kutya nem szólna, ha amúgy tömegével húznák fel a kispályákat, mondjuk minden gyerek kapna egy ingyen biciklit, lenne komplex szűrő csomag az embereknek vagy lenne valami állami AYCM rendszer amire milliárdokat tolnak évente és ugyan úgy lopnának mint most. Lopni ebből is lehetne, és talán nem egy szűk, szarházi réteg profitálna az egészből...
több mint 4 éve
www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/szuperliga-buntetest-kaptak-az-erintett-pl-klubok-2831371Parádé
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
több mint 4 éve
Ha politizálnék, és megválasztanának, akkor betiltanám mondjuk az összes vallást, legalábbis nulla állami támogatással látnám el őket.Egy tuti szavazatod már lenne.
Sobri Jóska
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
...Szerintem ez egy teljesen legitim megközelítés.
Foldesi26
Ha politizálsz és ez lesz a programod sokan szavaznak majd rá.
Tán én is.
Én se adnék egy forintot se nemtömegsportra.
Se focira, se kajak-kenura, se vizilabdára, se dartsra.
De nem politizálsz.
Márpedig a költsegvetés pénzeit a politika osztja.
És így minden politikai aktor megközelítése legitim.
A jelenlegi vezetésé is, a korábbié is, az elkövetkezőé is, mivel van mögötte demokratikus akarat, társadalmi támogatottság.
Én se politizálok.
Ha politizálnék, és megválasztanának, akkor betiltanám mondjuk az összes vallást, legalábbis nulla állami támogatással látnám el őket.
De akiket megválasztanak, azok sose cselekszenek így, tehát el kell fogadni, hogy támogatnak egyházakat, mert legitim módon teszik, akár tetszik nekem, akár nem.
Meg kell tanulni elfogadni a valóságot.
több mint 4 éve
sérült volt tehát ott vagyunk, hogy továbbra sem jó példa.Azt tudom hogy cserepadon sem volt. Gondolom igen, azért pihentetés, kvázi szezon közbe kapta meg a szabiját mert az eb után beáll azonnal a fradihoz selejtezni.es Dibuszt hazakuldtek a keretbol?Azért azt megnézném milyen tények alapján állítod hogy beleszólnak a csapat összeállításába.pl Gula hazaküldése a válogatott keretből mikor még volt 2 meccs asszem, nem kell olyan messzire visszamenni az időben.
davemayer
csebi
Dibuszt sem játszott a fradi utolsó 2-3 bajnokiján, pihentetés.
davemayer
csebi
davemayer
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Azt tudom hogy cserepadon sem volt. Gondolom igen, azért pihentetés, kvázi szezon közbe kapta meg a szabiját mert az eb után beáll azonnal a fradihoz selejtezni.es Dibuszt hazakuldtek a keretbol?Azért azt megnézném milyen tények alapján állítod hogy beleszólnak a csapat összeállításába.pl Gula hazaküldése a válogatott keretből mikor még volt 2 meccs asszem, nem kell olyan messzire visszamenni az időben.
davemayer
csebi
Dibuszt sem játszott a fradi utolsó 2-3 bajnokiján, pihentetés.
davemayer
csebi
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
A Kispest pl eleg jol megvolt Hemi papaval, akkor meg nem is a kieses ellen harcoltunk.Igaz amig o volt addig NB1 szinten is alacsonyak voltak a berek (mig a "top" csapatok keretenek fele havi 10 misit keresett, nalunk 1.5M volt az atlag fizu).
Valahogy a szponzorok se jottek (ugye az "Europa egyetlen bajnok csapata aminek nincs szponzora" reklamtablak), a TAO se folydogalt amig o volt a tulaj.
De azota hogy o kikerult a kepbol, mar csak az Ujpest maradt hirvivonek...
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
Ez így igaz. Csak nem ebből indult a beszélgetés. Onnan indult, hogy miért bassza egyes ellenzékiek csőrét, hogy értelmetlenül milliárdokat öntünk bele egy feneketlen kútba.Tehát a jelenlegi körülmények között értelmetlen, vágyvezérelt, céltalan elvárás a magánfinanszírozás.Mert nem a piac többi tagjával, hanem az állam feneketlen pénztárcájával kellett volna felvennie a harcot. Nyíregyházán hiába a 17. leggazdagabb magyar a klubtulajdonos, kerek-perec kijelentette, hogy nincs kivel versenyezni. Ha változás lesz, majd ő is jobban kinyitja a pénztárcáját.Szima abba bukott bele, hogy jött a kaszinó-koncessziós jog, amiből ő ahhoz képest keveset kapott, amennyit a nyerőgépek termeltek neki. Elfogyott a lé, elkezdett spórolni a csapaton és már nem jöttek az eredmények.Ergo piaci alapon, saját tőkéből nem lehetett megoldani még egy bukdácsoló NB-s csapatot sem.
Szokol
Willie Parker
Szokol
Willie Parker
több mint 4 éve
Tehát a jelenlegi körülmények között értelmetlen, vágyvezérelt, céltalan elvárás a magánfinanszírozás.Mert nem a piac többi tagjával, hanem az állam feneketlen pénztárcájával kellett volna felvennie a harcot. Nyíregyházán hiába a 17. leggazdagabb magyar a klubtulajdonos, kerek-perec kijelentette, hogy nincs kivel versenyezni. Ha változás lesz, majd ő is jobban kinyitja a pénztárcáját.Szima abba bukott bele, hogy jött a kaszinó-koncessziós jog, amiből ő ahhoz képest keveset kapott, amennyit a nyerőgépek termeltek neki. Elfogyott a lé, elkezdett spórolni a csapaton és már nem jöttek az eredmények.Ergo piaci alapon, saját tőkéből nem lehetett megoldani még egy bukdácsoló NB-s csapatot sem.
Szokol
Willie Parker
Szokol
több mint 4 éve
Mert nem a piac többi tagjával, hanem az állam feneketlen pénztárcájával kellett volna felvennie a harcot. Nyíregyházán hiába a 17. leggazdagabb magyar a klubtulajdonos, kerek-perec kijelentette, hogy nincs kivel versenyezni. Ha változás lesz, majd ő is jobban kinyitja a pénztárcáját.Szima abba bukott bele, hogy jött a kaszinó-koncessziós jog, amiből ő ahhoz képest keveset kapott, amennyit a nyerőgépek termeltek neki. Elfogyott a lé, elkezdett spórolni a csapaton és már nem jöttek az eredmények.Ergo piaci alapon, saját tőkéből nem lehetett megoldani még egy bukdácsoló NB-s csapatot sem.
Szokol
Willie Parker
több mint 4 éve
Gondolom, hogy az egybites proliságból ered 😊😊😊Azt valahol megértem hogy nem térdeltek a játékosok, valószínűleg én sem térdeltem volna mert engem kurvára nem érint a dolog, (bár van pár feka ismerősöm és egytől egyig jó arcok, miattuk szolidaritásból lehet hogy mégis megtenném, mert nem kerül semmibe), de szerinted az miért helyes hogy huhogtak/fütyültek a szurkolók? Miért kell a másikat kifütyülni ha másképp gondolkodik mint mi?eb2020.24.hu/hirek/2021/06/08/magyarorszag-irorszag-felkeszulesi-merkozes/#a-magyarok-nem-terdelnek-az-irek-igen-a-kozonseg-futyulNagyon helyes mind a csapat, mind a szurkolók részéről a cselekedet. Bár ettől még nem fog elkezdeni gondolkodni ez a (hát, én megadom a tiszteletet a másik elképzelésnek a véglegénnyel ellentétben) térdepelős réteg. 😊
Ugyan ugy vegleny a magyar szurkolok tobbsege, mint amikor pl kifutyultek az izraeli himnuszt....
Borbinho
kristóf17
Ha engem egy dolog nem érdekel/hidegen hagy, mint jelenleg ez a BLM cucc, akkor miért fütyülném ki azt akit meg nem hagy hidegen? Nem értem a mögöttes logikát, ha valami nem érdekel, akkor mások véleménye a témáról ugyanúgy nem érdekel.
Pl. Borbinho véleménye sem nagyon érdekel, amiket néha-néha felhoz itt a témával kapcsolatban, és nem azért mert bajom lenne Borbi személyével, hanem azért mert maga a BLM cucc sem érdekel, így egyik vagy másik oldal véleménye sem tud érdekelni. Nyilván ha a cigánykérdés lenne a téma akkor lenne véleményem, mert valamilyen szinten érintve vagyok a dologgal kapcsolatban, de a BLM pont nem ilyen.
Magamat nemzeti érzelműnek tartom, mindig is annak tartottam, de kurvára nem értem hogy ez a felsűbbrendűség-tudat amit ezek az egybites proli szurkolók magukénak tudnak miből ered, de legfőképpen azt nem értem, hogy miért. Utána meg csodálkozunk, hogy minket mindenki utál. Mondjuk én személy szerint már nem csodálkozom 😀
Az meg hab a tortán hogy Csányi kijelentette hogy
"Tudomásul kell venni, hogy minden közösségben, a munkahelyeken és a sportegyesületeknél is, világnézeti és értékrendbeli kérdésekben eltérő vélemények léteznek. Ha ezek nem kirekesztők, rasszisták, akkor ezekkel együtt kell tudni élni, el kell fogadni, hogy az emberek különbözőképpen gondolkoznak. A véleménye miatt senki nem kerülhet hátrányba – ez egyaránt igaz Gulácsi Péterre és Petry Zsoltra is."
Majd utána az MLSZ ír egy olyat meccs előtt, hogy
"A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését."
Most akkor döntsék már el hogy lehet-e véleménye a játékosoknak vagy nem. Mert ez alapján a kijelentés alapján kurvára nem lehet, gyakorlatilag ki lett adva ukázba hogy" te nem térdelsz baszdmeg".
eaglesmcnabb